دیدار بشار اسد با امیر امارات همان دور پیروزی محور مقاومت است که در منطقه داریم میزنیم
سیاست پیروزمندانه ایران که همیشه به متحدان خود تا آخرین لحظه وفادار بود و استقلال کامل آنها را به نمایش گذاشته است
مهم نیست اعراب حاشیه خلیج فارس چه فکر یا حسی نسبت به ما و محور مقاومت دارند اما مهم این است که از فردا باید بخشی از شیر خود را به جای آمریکا در اختیار محور مقاومت قرار بدهند تا امنیت آنها تامین شود
اگر برسم فردا تحلیل بسیار مهم ارتباط و توافق نامه های بین ایران و کشورهای عربی را منتشر میکنم
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
36.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 سبیبه و ذوالفقار!
اگر به برچسب "اقتصاد دستوری" رمی نشود؛ گوشه ای از مواجهه حضرت امیر(ع) با بازار فیزیکال عصر خویش است:
- محیط بازار بدون اجاره توسط حاکم در اختیار مردم است؛ بدون اینکه همه کارکُن دولت و اجیر او باشند! این کارپردازی حاکمیت، قیمت تمام شده را برای مردم کم می کرد.
- حکم بازار، حکم مسجد است؛ هرکس به غرفه ای سبقت گرفت تا شب از آن اوست؛ تا تحرک اقتصادی طبقات پایین را تامین کند و همه چیز برای برندگان تمام نشود.
- بازار تخصصی (راسته های خاص)، شفافیت اطلاعات و مقایسه اش، موجب تنظیم طبیعی قیمت هاست. اینجا هم بدین بهانه، بازار آزاد رقابتی آدام اسمیت شکل نمی گرفت!
- بر "احتکار منافع" کنار "احتکار کالا" نظارت می شود تا انحصار مجوزها و مانند آن شکل نگیرد.
- بر"تحکم در بیوعات" نظارت می شود تا تبانی قیمت و دامپینگ ها شکل نگیرد.
• ذوالفقار نماد جهاد با کفر و نفاق بود که زیاد از او شنیده ایم؛ #سبیبه نماد مبارزه با بغی اقتصادی و تجاوزهای بازار است که از آن کمتر شنیده ایم.
* برشی کوتاه از جلسه۱۷ شرح نامه۵۳ است بحثی بسیار مهم که توصیه می کنیم کامل بشنوید
محسن قنبریان
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
نئولیبرال های نفوذی با جلوگیری از رشد دستمزد معلم و کارگر، با حذف طرح عرضه میوه ارزان شب عید، با گران کردن نهاده ها و محصولات پتروشیمی و پالایشگاه و ... در حال مبارزه با دولت و مردم هستند.
مشکل اما این است که تشخیص این ماجرا برای دولت دشوار است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
نهاده دام گران و گوشت هم گران شد.
مردم راضی اند؟
دامدار راضی است؟
دولت راضی است؟
چه کسی راضی است؟
واضحه: دشمن و چند رانتخواری وارداتچی.
حالا ادامه بدید...
دکترحمیدرضا مقصودی
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
🔆 لحظه تحویل سال همه دعای فرج(الهی عظم البلاء) را قرائت میکنیم
#لحظه_طلایی
@Panahian_ir
پشت پرده چرخش کشورهای عرب خلیج فارس به سمت ایران و محور شرق
#تحلیل_اختصاصی
#تحلیل_مهم
در دوره اول انتخاب اوباما در آمریکا، گروهی در سیاست این کشور به این نتیجه رسیده بودند که سرعت رشد چین بیشتر از محاسبات قبلی آنهاست و برای کنترل چین نیاز است هرچه سریعتر ارتش آمریکا خاورميانه را تخلیه کند و در اطرف چین پایگاه ایجاد کند تا ضمن کنترل شاهرگ های کریدور دریایی چین، بتواند با ابزار ارز غالب خود یعنی دلار، اقتصاد چین را نیز به سرنوشت اقتصاد ژاپن در نیمه دوم دهه 1980 دچار کند.
پیش از آن نیز آمریکا، برای کنترل چین به یک اهرم دیگر نیز نیاز داشت که در حمله به منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) آن را بدست آورده بود و آن کنترل منابع انرژی که میتوانست چین را در بخش انرژی خودکفا کند.
برای اینکار نیاز بود آمریکا خاورمیانه را تخلیه کند اما یک مشکل اساسی (ولی شاید تا آن زمان متوسط برای آمریکا) وجود داشت و آن ایران بود.
آمریکا متوجه شده بود طی سال های 2001 تا 2008 بیش از حد درگیر حل مشکل نفوذ و تسلط ایران در منطقه بوده و تا آن زمان تقریبا هرکاری برای سرنگونی رژیم حاکم ایران انجام داده بود ولی هربار نه تنها خودش شکست خورده بود بلکه حتی متحدان اصلی ایران نیز برعکس تصور قوی تر میشدند.
در آن سالها،جمعی در قوه عاقله حاکمیت آمریکا اعتقاد داشتند که مشکل چین خطرناک تر از ایران است و با ایران میشود براحتی کنار آمد اما اگر چین از آمریکا پیشی بگیرد دیگر خبری از دنیای تک قطبی نخواهد بود و مساله اول آمریکا چین است نه ایران.
پس سیاست کاهش سطح تنش امنیتی با ایران به روی کار آمد و حتی در کابینه آمریکا افرادی که دشمنی آشکار با ایران داشتند اخراج و افراد میانه رو وارد میدان سیاست شدند.
همه چیز داشت به خوبی پیش میرفت که خباثت اسرائیلی ها یا بهتر بگوییم صهیونیسم جهانی دوباره وارد دشمنی تاریخی خود با ایران شد.
ابتدا هرکاری کردند تا به دولت اوباما فشار بیاورند ولی دولت آمریکا به اسرائیل یادآوری کرد که حتی با بازوهای ایران (به گفته خود غربی ها) مانند حزب الله لبنان و حماس هم نمی تواند بجنگد و بدون حمایت آمریکا حتی 2 هفته هم دوام نمی آورد.
بعد از آن اسرائیلی ها به مهره های نفوذی یا یهودیان مخفی خود در داخل ایران رجوع کردند و قائله 88 را در ایران رقم زدند
پس از آن بود که به آمریکا این پالس از داخل ایران فرستاده شد که ایران برخلاف محاسبات قبلی آمریکا در لبه گسست حاکمیتی است و اگر آمریکا به سیاست های خود ادامه دهد این زمان بهترین موقع برای تغییر رفتار رژیم ایران است. دقت کنید تا پیش از آن به دنبال سرنگونی رژیم ایران بودند اما از سال 88 این پالس فرستاده شد که با حمایت مستقیم آمریکا و بحث تحریم های حداکثری سیاست تغییر رفتار حاکمیت ایران یا جام زهر 2 به سرعت به نتیجه خواهد رسید (خدا ان شاء الله آن وطن فروشان داخلی را که این ایده تحریم حداکثری را به جهت منافع خود در ذهن آمریکا تثبیت کردند به زمین گرم بزند با خانواده هایشان)
بعد از آن حیله صهیونیستی در ایران، دیگر امکان آشتی آمریکا با ایران وجود نداشت زیرا حاکمیت ایران به صورت یک تروریسم دولتی به مردم دنیا معرفی شده بود رسانه هایی که در دست يهوديان بودند هرگز آبرویی برای ریاست جمهوری آمریکا نمیگذاشتند.
سپس درگیری های بعدی اتفاق افتاد ولی آمریکا با این تصمیم اشتباه، خود را نیز بدبخت کرد.
طی 8 سال بعد یک جنگ نیابتی بزرگ بین ایران و آمریکا با شیطنت اسرائیلی های خارجی و داخلی شکل گرفته بود که به قول ترامپ باعث شد فقط در یک مورد،بیش از 7 تریلیون دلار آمریکا در منطقه هزینه کند ولی باز شکست بخورد
حال برگردیم به سراغ کشورهای عربی منطقه که در این سالها زیر سایه آمریکا بودند و برای منافع آمریکا و اسرائیل هرکاری کردند تا ایران و محور مقاومت را شکست بدهند اما از سال 2018 آمریکا متوجه تقویت اتحاد ایران با روسیه شده بود و از سوی دیگر این درگیری ها به چین فرصت رشد عظیمی را در همه ابعاد داده بود.
حال دوباره زمزمه هایی مبنی بر ترمیم دوباره رابطه آمریکا با ایران مطرح میشد که اینبار ترامپ با ترور سردار عزیز ما آن را به زعم خود تقریبا ناممکن کرد.ترامپ برای رای دوره دوم ریاست جمهوری آمریکا به جامعه صهیونیسم آمریکا شدیدا احتیاج داشت و برای خوش رقصی هر کاری کرد و تخریب شانس بهبود رابطه با ایران یک شیرین کاری اساسی دیگر بود.
خیلی خلاصه عرض کنم که گذر زمان و تضعیف شدید آمریکا علی الخصوص اتحاد ایران و روسیه و چین باعث شد آمریکا با اوکراین به مقابله با روسیه به عنوان یک ضلع این اتحاد بپردازد تا بتواند هزینه جنگ خود را با چین از اروپا بدست بیاورد زیرا میدانستند که جهت مهار با چین دیگر تنها شانس آنها استفاده از گزینه نظامی است.
(ادامه مطلب در پست بعدی...)
اگر که جنگ نیابتی باشد چه بهتر وگرنه به احتمال زیاد خود مجبور به ورود به جنگ مستقیم با چین خواهند شد
آنها به هر دلیلی دیگر نمیتوانند وقت تلف کنند پس دوباره بحث ایجاد رابطه با ایران مطرح شد.
اما در دو تحلیل قبلی عرض کرده بودم که امروز دیگر ایران سال 88 وجود ندارد و پیروزی ایران و شرکایش در منطقه باعث شده است تا رفتار ایران از یک تقابل تدافعی به یک تقابل تهاجمی نسبت به دشمنان خود تغییر کند و این یعنی امکان وقوع توافق مستقیم با ایران برای آمریکا فعلا ممکن نخواهد بود.
از سوی دیگر آمریکا مشاهده کرده بود که حضور چین در خاورمیانه روز به روز گسترش یافته است و پیش از آن تسلط ایران روی بعضی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به یک روند اتحادی با آنها تبدیل شده است و ما بقی نیز به این سو حرکت خواهند کرد
بهترین کار برای آمریکا این بود که به قول معروف آش ریخته شده را نذر امامزاده کرد و به عربستان تاییدیه ایجاد توافق را داد.
اینگونه با یک تیر دو نشان میزند یکی کنترل سطح روابط کشورهای عربی و میزانی از تسلط و حضور خود در این مناسبات با ایران و چین را بدست می آورند و همچنین شانس باز شدن کانال جدید ارتباطی با ایران و تغییر رفتار ایران را امتحان کند(کاهش یک پله ای سطح تقابل ایران با آمریکا که میشود همان تقابل زمان حاج قاسم عزیز ما یعنی یک تقابل دفاعی).
اینجاست که تنها مشکل این نوع قرارداد بستن با عربستان پیدا میشود زیرا که ردپای یک رفتار برجام مانند در این توافق به چشم میخورد و عربستان به عنوان کدخدای کشورهای عربی به بقیه دنیا معرفی شده که خود زیر مجموعه آمریکاست(اعلام شده بود که با آمریکا قبل از توافق هماهنگ بودند)
توجه فرمایید که بیش از یک سال است که ایران در حال مذاکره با کشورهای عربی است و این میان دوباره جامعه جهانی صهیونیستی سعی میکند با ایجاد یک بحران در داخل ایران باز تجربه سال 88 را رقم بزند به همین دلیل سعی کردند تا چنین جنگ رسانه ای عظیم علیه ایران رقم بزنند تا دولت بایدن نتواند با ایران توافق کند و البته این پالس که اسرائیل از این توافق عربستانی ها با ایران خبر نداشت به دلیل شکست طرح اسرائیلی ها در داخل ایران به مشابه تجربه سال 88 بوده است.
اما در کل این توافق یک پيروزی برای ایران محسوب میشود و کشورهای عربی چاره ای نداشتند جز اینکه این کار را بالاخره انجام دهند پس چیزی از امتیاز های پیروزی ایران کاسته نمیشود اما اگر این توافق عربستان کمی هوشمندانه تر بسته می شد ما میتوانستیم امتیازات زیادی از جمله تایید هسته ای شدن ایران را از آمریکا بگیریم.
خیلی سعی کردم این تحلیل به عنوان یک خلاصه از کل مطالب به دوستان ارائه شود تا به شبهات کلی به دوستان پاسخ داده شود ولی قول یک تحلیل صوتی کامل را در کانال تلگرامی به دوستان میدهم.
پایان بخش اول
یاعلی
اسفند 1401
میلاد رضایی
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
📌افزایش تنش ها در قفقاز
با توجه به مخالفت های صریح حکومت ارمنستان و ایران با زیاده خواهی های الهام علی اف که به عروسک خیمه شب بازی رژیم صهیونیستی و آمریکا و ترکیه در قفقاز تبدیل شده خبرهای زیادی درباره انتقال خودروهای زرهی سنگین و نیمه سنگین ارتش آذربایجان به شهرها و مناطق مرزی با استان سیونیک ارمنستان در حال انتشار است
عدم به رسمیت شناخته شدن حاکمیت باکو بر قره باغ و اختلافات بر سر ترسیم مرزهای سال1919 و الحاق سیونیک به آذربایجان اختلافات اساسی میان دو کشور قفقاز جنوبی است. مساله ای که با مخالفت صریح ارمنستان روبه رو شد
پیدایش این تنش ها که توسط بازیگران بین المللی و اسرائیل برای برهم زدن امنیت قفقاز و در نهایت بهم زدن آرامش اوراسیا برای مهار چین، ایران و روسیه مدیریت شده است معادلات حساس و سرنوشت ساز در قفقاز جنوبی را احیا کرد تا میدان جدیدی برای درگیری قدرت ها شکل بگیرد.
ایران که از شمال غرب با قفقاز جنوبی ارتباط دارد و از طریق آذربایجان و دریای خزر و ارمنستان به روسیه و اروپا دسترسی دارد می داند که تغییرات ژئوپلیتیکی در جنوب ارمنستان و قطع ارتباط زمینی ایران با ارمنستان ایران را با انزوای ژئوپلیتیکی روبه رو خواهد کرد و راه ها و کریدور های پیش بینی شده در منطقه اوراسیا که ایران به خاطر موقعیت جغرافیایی باید نقطه ثقل آن باشد را با چالش های جدیدی روبه رو خواهد کرد و سایر رقبا از جمله محور آذربایجان و ترکیه برای پیشبرد دالان تورانی ناتو و ترانزیت انرژی و کالا از آسیای مرکزی و قفقاز به اروپا ایران را از نقطه ثقل خارج خواهند کرد
نظارت هواگرد های ایرانی بر مرزهای شمال غرب کشور و دیپلماسی فعال ایران در قفقاز جنوبی و ارمنستان و حمایت از تمامیت ارضی ارمنستان و مخالفت با هرگونه تغییرات سرزمینی نشان می دهد ایران هرگز اجازه محقق شدن برنامه ها و توطئه های الهام علی اف را نخواهد داد
ابوقاسم
#تحلیل
#شبنامه
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala