⭕️موانع خروج آمریکا از عراق
🔺از رفراندوم میلیونی عراقیها تا قراردادهای نفتی و IYLEP ( قسمت اول)
🔹پس از تهدیدات مکرر گروه های مختلف مقاومت و احزاب عراقی مبنی بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک این کشور، دیروز جمعه راهپیمایی عظیم و میلیونی مردم با محوریت و شعار « آمریگا گشمو بیرون» ، «خارج شوید تا زنده بمانید» برگزار شد. حضور میلیونی که تحلیل گران آن را یادآور انقلاب مردم عراق در ۱۹۲۰ ( ثوره العشرین)جهت اخراج نیروهای اشغالگر انگلیسی از عراق خواندند و در شبکه های اجتماعی هشتگ #ثوره_العشرین_الثانیه را داغ کردند. این حضور عظیم مردمی چون رفراندومی جهت اخراج نیروهای تروریست آمریکایی در خاک عراق بود و بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که در میان جمع کثیری از مردم عراق محبوبیتی عجیب داشتند، می تواند به عنوان مهمترین و اساسی ترین پشتوانه دولت جهت اجرایی کردن مصوبه پارلمان عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق باشد.
🔹هرچند پشتوانه عظیم مردمی به عنوان اساسی ترین مساله می تواند معادلات عراق را جهت دهد و به حضور آمریکایی ها در عراق خاتمه دهد، اما تمامی ماجرا به همین وجه خلاصه نمی شود و ابعاد دیگری نیز دارد که بدون آنها تحقق هدف خروج آمریکا از منطقه و بطور خاص از عراق ممکن نخواهد بود.
🔺نفود و تسلط اقتصادی آمریکا در عراق
🔹یکی از مهمترین ابعاد مغفول که به عنوان پاشنه آشیل عراق مطرح است مشکلات فراوان اقتصادی این کشور است که مردم طی سال های پس از سقوط صدام با آن مواجه هستند. قطعی برق، مشکلات اساسی زیرساختی چون فقدان جاده های مناسب و فاضلاب و بهداشت شهری و...از جمله مواردی است که زمینه ساز اعتراضات اخیر در عراق را نیز فراهم کرده است. در این شرایط وخیم اقتصادی عراق، آمریکا از اهرم فشار و تهدید به تحریم اقتصادی نیز جهت کنترل رفتار عراق استفاده کرده است.
🔹در حالی که یک سوم از فروش نفت عراق، رسما سهم آمریکا به عنوان هزینه های جنگ و اسقاط صدام می باشد، آمریکا به بغداد هشدار داده است در صورت اخراج نظامیان آمریکا از این کشور، عراق را از دسترسی به حساب های نفتی اش را محروم خواهد کرد. طبق قطعنامه ۱۴۸۳ شورای امنیت سازمان ملل تمامی درآمدهای دلاری حاصل از فروش نفت عراق باید در حسابی تحت عنوان صندوق توسعه عراق در فدرال رزرو بانک آمریکا واریز و تحت نظارت معینی صرف مخارج دولت شود. درصورتی که عراق تصمیم به توقف این سازوکار داشته باشد احتمالا با بازگشت ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل مواجه خواهد شد و درصورت اختلال آمریکا در دستیابی عراق به این درآمد حاصل از فروش نفت، عراق با بحران جدی اقتصادی روبرو خواهد شد. این تنها یکی از ابزارهای فشار اقتصادی آمریکا بر عراق است، لازم به یادآوری است اخیرا ترامپ هم بصورت شدید الحنی عراق را تهدید به تحریم های بی سابقه کرد.
https://www.instagram.com/p/B7vv8EEpois/?igshid=1qjewrct94ges
🔹از طرفی تعاملات اقتصادی آمریکا با عراق بسیار نزدیک و به هم پیوسته است، به گونه ای که چندماه پیش فقط در یک مورد وام ۵ میلیارد دلاری آمریکا به عراق توافق شد. رئیس کل بانک تجارت عراق نیز در اظهاراتی رسما اعلام کرد که در صورتی که آمریکا معافیت از تحریم های ایران برای عراق را تمدید نکند، پرداخت پول گاز وارداتی از ایران را متوقف خواهیم کرد و این یعنی عراق امروز تا حد زیادی تحت سلطه اقتصادی آمریکا قرار دارد.
🔺نفوذ فرهنگی و تغییر سبک زندگی عراقی ها
🔹آمریکا طی سال های حضور خود در عراق به تاسیس پایگاه های نظامی و حضور گسترده اقتصادی اکتفا نکرده است، و با تاسیس بزرگترین سفارتخانه خود در جهان در خاک عراق برنامه ریزی گسترده ای برای تغییر افکار و سبک زندگی نوجوانان و جوانان عراقی انجام داده است.
🔹در یکی از موارد سفارت آمریکا و دفتر فرهنگی وزارت خارجه آمریکا، برنامه اموزشی موسوم به آیلپ (IYLEP)، که مختص نوجوانان عراقی است طراحی کرده که از زمان آغاز به کار این برنامه در سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵۰۰ نوجوان عراقی تحت آموزش و تربیت این برنامه قرار گرفتهاند. تمرکز اصلی این برنامه بر آموزش دانش آموزان دبیرستانی ۱۵ تا ۱۷ سال عنوان شده است. در طول سفر چهار هفتهای به آمریکا نیز عمده آموزشها توسط مربیان عراقی انجام میگیرد که خود پیش از این، آموزشهای لازم را دیدهاند. حضور و مشارکت در این برنامه هیچ هزینهای برای دانش آموزان متقاضی ندارد و همه هزینهها از جمله سفر چهار هفتهای توسط وزارت امور خارجه آمریکا تأمین میشود.
ادامه در پست بعدی...
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
⭕️موانع خروج آمریکا از عراق 🔺از رفراندوم میلیونی عراقیها تا قراردادهای نفتی و IYLEP ( قسمت اول)
⭕️موانع خروج آمریکا از عراق
🔺از رفراندوم میلیونی عراقیها تا قراردادهای نفتی و IYLEP(قسمت دوم)
🔹امکان حضور دانش آموزان از همه استانهای عراق در این برنامه فراهم است. همچنین در طول سفر چهار هفتهای به آمریکا، دانش آموزان منتخب آمریکایی نیز در فعالیتهای این برنامه با دانش آموزان عراقی مشارکت میکنند. معمولاً شش ماه بعد از پایان هر سفر نیز نشست مشترکی در اربیل عراق برگزار میشود که در آن همه شرکتکنندگان گرد هم جمع میشوند. از جمله اهداف اصلی این برنامه که از سوی وزارت امور خارجه آمریکا بیان شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تقویت تفاهم متقابل بین مردم ایالات متحده و مردم عراق، آموزش و تقویت مشارکتهای مدنی به جوانان عراقی، آشنایی شرکتکنندگان با حقوق شهروندی و مسئولیتهای اجتماعی، تقویت مهارتهای رهبری جوانان عراقی، تربیت کادر دارای احساس مسئولیت از جوانان عراقی.
🔹همچنین در توضیح اهداف دوره چهار هفتهای در آمریکا، آمده که در این مدت آشنا ساختن نوجوانان عراقی با فرهنگ زندگی آمریکایی، آگاهی از موضوعات به روز جهان و تقویت برقراری ارتباط بین جوانان از جنسیت، قومیت و مذاهب مختلف هدف گذاری شده است. این هدف از طریق برنامههای مانند بازدیدهای میدانی از موسسات و انجمنهای مختلف، کلاسهای آموزشی، گفت و گو با فعالان اجتماعی و... انجام میگیرد.
عمده جوانانی که در این برنامه شرکت میکنند در فضای مجازی شروع به فعالیت گسترده میکنند. روان سالم، یکی از صدها جوان عراقی است که پس از شرکت در این دوره تبدیل به یک فعالان فضای مجازی عراق شده که اقدام به جهتدهی و ایفای نقش مهم در اعتراضات اخیر عراق کرده است.
🔹یا در نمونه دیگر موسسه آمریکایی YES Academy با حمایت مالی سفارت آمریکا د عراق ۱۳ سال است که اقدام به برگزاری دوره های مختلفی از جمله آموزش رقص و با مشارکت دختران و پسران عراقی در استان های مختلف عراق کرده است. نوع و محتوای دورهها، جوانان را به هرج و مرج و آشوبهای خیابانی و ساختارشکن تربیت و ترغیب میکند.
🔹تاثیرات این حجم از تبلیغات و نفوذ فرهنگی در میان جوانان و عراق و تغییر سبک زندگی آنها را می توان در اعتراضات اخیر آن هم با نمادهای غربی، شعارها و رفتارهای خاص آنها تحلیل کرد. لذا برای فهم دقیق تر برای خروج آمریکا از عراق باید به این ابعاد نیز توجه جدی کرد و به خروج و حذف نفوذ فرهنگ آمریکایی نیز عنایت کرد.
🔺ساختار متکثر و تضاد منافع در حاکمیت عراق
🔹ساختار حکومتی عراق متکثر و کاملا سهمیه ای است و اساسا دولت و وزارتخانه ها براساس سهمیه های حزبی، قومی و عشایری تقسیم می شوند و به همین دلیل حاکمیت در عراق از اقتدار لازم برخورد نیست. و میان نهادهای مختلف حکومت عراق تضادهای جدی وجود دارد تا حدی که بعد از به شهادت رساندن ابومهدی المهندس و موج اعتراضات مردمی در عراق به آمریکا، شاهد بودیم برهم صالح رئیس جمهور عراق در دیداری علنی با رئیس جمهور آمریکا که شخصا دستور این ترور ظالمانه و وحشیانه را داده دیدار می کند و کاخ سفید اعلام می کند در این دیدار توافق محرمانه ای برای بقای نیروهای آمریکایی در عراق انجام شده است.
https://www.instagram.com/p/B7vv8EEpois/?igshid=1qjewrct94ges
🔹از آن طرف هم نیچروان بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق در حاشیه اجلاس داووس با ترامپ دیدار می کند و رسما می گوید تداوم حضور نظامیان آمریکا در عراق ضروری است و از ائتلاف موسوم به ائتلاف ضد داعش به سرکردگی آمریکا می خواهد به مأموریت خود در عراق ادامه دهد و خاک این کشور را ترک نکند و همچنین تصویب مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی از عراق در مجلس نمایندگان عراق، را اقدام نادرستی میخواند.
🔹حتی در میان گروه های مقاومت شیعی نیاز علی رغم اتحاد نظر بر خروج آمریکا از عراق، اختلافاتی بر نوع و مدل مواجه با آمریکا و چگونگی مسیر خروج آمریکا از عراق وجود دارد که کار را پیچیده تر و سخت میکند.
🔹بنابراین هرچند به پشتوانه موج مطالبه مردمی در عراق برای خروج آمریکایی از خاک این کشور زمینه اساسی وجود دارد، اما باتوجه به نفوذ و تسلط اقتصادی و فرهنگی آمریکا و همچنین ساختار سهمیهای در عراق و عدم تمرکز قدرت خروج آمریکا عملا دچار چالش های اساسی است که محور مقاومت باید برای آنها نیز تدبیر داشته باشد وگرنه صرف تاکید بر مولفه نظامی جدای از آنکه ساده انگاری در تحلیل است، کار را تا انتها به نحو مطلوب به سرانجام نخواهد رسانید.
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
▪️صادرات غیرنفتی ایران به عراق
سال 87 دومیلیارد و 762میلیون دلار
سال 92 پنجمیلیارد و 949میلیون دلار
9 ماه اول امسال شش میلیارد و 300میلیون دلار
صادرات ایران به عراق چهار برابر صادرات به اروپاست
رابطه برادرانه ایران و عراق دشمن تحریمهاست و غرب هم اینو خوب میدونه و فتنه میکنه
💬 هاون مدیا
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
انتخاب سرنوشت ساز
در قانون اساسی از اصل شصت و دوم تا اصل نود و نهم(۳۸اصل)درباره مجلس شورای اسلامی و اختیارات آن است،که نشان دهنده مهم و با عظمت بودن این نهاد می باشد.به عنوان مثال در اصل هفتاد و یکم:مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی می تواند قانون وضع کند،و یا در اصل هفتاد و ششم:مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد و...
حال یک سوال با این همه اختیار و عظمت که کار مجلس دارد و سخن امام خمینی(ره)که مجلس در راس امور است،آیا خیلی از افراد حاضر در مجلس که با رای مستقیم مردم انتخاب شده اند، لیاقت و صلاحیت لازم برای حضور در این نهاد را دارند؟😳
برای جواب نیاز نیست خیلی فکر کنیم ،حال و روز کشور نشان دهنده همه چیز است...
انتخاب اشتباه به وجود آورنده مجلسی است که حدود ۹۰نفر از نمایندگانش رد صلاحیت شده اند،مجلسی که با لابی لام معروف اداره می شود،مجلسی که نطق های در آن از زبان بعضی نمایندگان خارج می شود که دشمن شاد کن است و...
در گام دوم انقلاب دیگر فرصت انتخاب اشتباه و آزمون و خطا نداریم،باید افراد انقلابی، لایق،کاردان،دلسوز و...را به مجلس بفرستیم تا با قدرت هر چه تمام تر به سوی اهداف متعالی نظام اسلامی حرکت کنیم.ان شاالله
#مجلس_یازدهم
#گام_دوم_انقلاب
#انتخابات_اسفند
✍#علی_اصغر_سمیعی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
4_5796233510423364974.mp3
23.3M
اخیرا مطلع شدم گروه فشاری که تعطیلی برنامه جهان آرا را به صداوسیما تحمیل کرد، تصمیم قطعی خود را زمانی گرفت که حجه الاسلام "نبویان" یک شب قبل ترور حاج قاسم به جهان آرا آمد و درباره برجام و FATF افشاگری های کم سابقه ای را بر روی آنتن زنده انجام داد.
از عمق وجود خدا را شاکرم که این برنامه به قدری موثر بوده که مدعیان آزادی بیان پس از آن افشاگری ها، راهی جز حذف برنامه جلوی خود ندیدند و دقیقا چند روز بعد، پروژه تخریبی شان علیه شبکه افق و جهان آرا را شروع کردند تا اینکه به هدف خود رسیدند.
صوت کامل گفتگوی حجه الاسلامنبویان در جهان آرا که هیچوقت تکرارش هم از شبکه افق پخش نشد را میتوانید از همینجا دانلود کنید.
البته فیلم کامل این گفتگو به دلیل حجم بالای ۶۰ مگابایت امکان بارگذاری در ایتا را نداشت و در کانال تلگرام به آدرس www.telegram.me/sabetitelegram در دسترس است.
#امیرحسین_ثابتی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شبنشینی_با_مقام_معظم_رهبری
رهبر انقلاب خطاب به امريکايی ها:
مردم عراق از شما آمریکاییها متنفّرند، جوان های عراق از شما متنفّرند!
این یک واقعیّتی است، آمریکاییها چرا درک نمیکنند؟ نفرت ملّت ها از خودشان را چرا نمیفهمند، چرا درک نمیکنند؟ بد کردید، عمل زشت انجام دادید!
#سلامتی_فرمانده_صلوات
🔴 اظهارات رئيس دفتر رئيسجمهور كذب محض است
دكتر موسوي عضو حقوقدان شوراي نگهبان با انتشار مطلبي در روزنامه ايران نوشت: هيچ نمايندهاي را قانوناً نميتوان براي رأيي كه در مجلس داده بازخواست كرد
برخي از نمايندگان محترمي كه رد صلاحيت شده و تقاضا دارند كه دلايل رد صلاحيتشان را بدانند، به محل شورا تشريف ميآورند و در جريان مطالبي كه درخصوص آنها مطرح است، قرار ميگيرند
برخي از مسئولين صرفاً بنا بر اظهارنظر اين افراد و بدون تحقيق مسائلي را تكرار مي كنند
اين گونه اظهارات ضمن اينكه باعث خوشحالي دشمنان نظام ميگردد، سبب تشويش اذهان عمومي و دلسردي مردم شده و نهايتاً ممكن است به كاهش مشاركت منجر گردد
محمود واعظي گفته بود: از سوي برخي نمايندگان گزارش هايي به دولت رسيده كه رد صلاحيت آنان بواسطه حمايت از برجام و دولت بوده است. اين سخنان، موضوع تيتريك روزنامه ايران با عنوان «حمايت از برجام؛ علت رد صلاحيت» شده بود.
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
قطعا حذف دامنهی com خبرگزاری فارس، آنهم بعد از حدف گسترده پستها و اکانتهای انقلابی در اینستاگرام و توییتر میتواند مصداق خوبی برای اثبات این ادعا باشد که #آزادی_بیان برای غربیها صرفاً ابزاری برای حکمرانی گفتمان خودشان بر جهان است و دروغی بیش نمیباشد؛ البته در خباثت آمریکاییها، تعلل وزارت ارتباطات و انفعال دولت محترم در قبال اینگونه رفتارهای غربیها هیچ شکی نیست اما لااقل از حیث عدم مطالبهگریِ پیوسته و مداوم بابتِ سرانجامِ شبکه ملی اطلاعات (بمنظور مصون سازی رسانهها و سامانههای کشور در برابر چنین اقدامات خصمانهای) به امثال خبرگزاری فارس نیز ایراد اساسی وارد است!!
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
ظرفیت وجودی
لطفاً از اقدام کیمیا علیزاده و بعضی از به ظاهر ورزشکاران و هنرمندانی که اخیراً کشور را ترک کرد و پناهنده کشورهای دیگر شده و شروع به موج سازی برعلیه نظام کرده اند،ناراحت نشوید.این تازه به دوران رسیده ها،ظرفیت این همه توجه و لطف را نداشتن،که همین موضوع باعث شد در پازلی که سرویس های بیگانه طراحی کرده اند،در مقابل نظام قرار بگیرند.
یک مثال قدیمی ست که شرح حال همین افراد است، می گویند ظرفی که یک گرم ظرفیت دارد، اگر درونش یک کیلو بریزی،منفجر می شود.
پس به این تازه به دوران رسیدهای، بی ظرفیت حق دهید...
#ورزشکار_واقعی
#سرباز_وطن
#کیمیا_علیزاده
✍ #علی_اصغر_سمیعی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
آقا من درک نمی کنم این کیمیا علیزاده چرا رفت
خونه نداشت(هدیه بهش دادن)؟ بهش کم می رسیدن یا کم تحویلش می گرفتن؟ یا درامدش کم بود؟ بی عنوانش کرده بودن یا زندگیش فقیرانه بود؟
یه رو سری اونم فقط موقع مسابقه سرش بود که اونم تو سفر خارجی یا حتی داخلی برش می داشت یا تبدیل به کلاهش می کرد
اینستاگرام خودش و همسرش رو نگاه کنید
هزار تا از این جور ادم ها از کشور می رن و فقط خودشون ضرر خواهند کرد ، نمونه هاش زیاده
سعید مولایی، رامسین کبریتی و کلی آدم دیگه که حتی اسمشونم از یاد ها رفته
می گن خر جو(غذا) زیادی بهش بدن فکر می کنه خبریه رم میکنه
اینم یکم جو(فضا) زیادی بهش دادن فکر کرده خارج فرش قرمز براش پهن می کنن
ایشونم قطعا دوران حرفه ایش به پایان رسید
و به احتمال زیاد با جدایی از همسرش عین یه دستمال پرتش می دن و گمنام می شه
پ.ن:قطعا برای خارج کردن اینجور افراد از کشور که هزینه زیادی کشور براش انجام داده و گنده شدن خیلی کار می شه
#حوثاینم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi