🗂 پرونده «حلقههای میانی» و «دولت مردمی»
✍وحید جلیلی
💥 در مسیر حق، هیچ بزرگی بینیاز و هیچ کوچکی ناتوان ازیاری نیست/ رسالت اصلی حلقههای میانی «دعوت»و «اعداد استطاعت» است
🔻اگر همافزایی نکنیم شکست میخوریم حتی اگر علی(ع) رهبر باشد/ مهمترین کار ما «وُسعشناسی» است نه «مشکلشناسی»
👇امیرالمؤمنین در خطبه ۲۱۶ نهجالبلاغه میفرمایند هيچ كس – هر چند جایگاه او بزرگ و ارزش او در دين بالا باشد- بىنياز نيست كه او را در انجام حق يارى رسانند و هيچ كس گرچه مردم او را خوار شمارند و در دیدهها بىارزش باشد، كوچكتر از آن نيست كه كسى را در انجام حق يارى كند، يا ديگرى به يارى او برخيزد.
🔹اگر مفهوم حلقههای میانی را بخواهیم درست بفهمیم بایستی به تعبیری که آقا اخیراً تحت عنوان «زنجیره تواصی» به کاربردند دقت کنیم؛ تواصی یک تعامل دوطرفه است به این معنی که هیچ انسان مسلمانی حق ندارد صرفاً گوش باشد یا صرفاً زبان. بلکه اگر میخواهد در مسیر تکامل باشد بایستی از یک طرف گوش و از یک طرف زبان باشد.
🔹وقتی در گروههای بالاتر از سطح معرفتی خود هست، بایستی بشنود و سطح معرفتی خود را ارتقا دهد و وقتی در گروههای پایینتر از سطح خود است، بایستی آنچه را میداند، به آنها هم تعلیم دهد. پس هر فردی دو نقش در حلقه میانی خود دارد، زمانی تعلیمدهنده است و زمانی یادگیرنده.
🔹اگر بخواهم کلیدواژهای برای این کارکرد حلقههای میانی به کار ببرم، آن کلیدواژه «اِعداد استطاعتها»است. کار حلقههای میانی، اِعداد است: « وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم» آماده کردن ظرفیتهاست؛ شناسایی و شکوفا کردن ظرفیتها و به فعلیت درآوردن آنهاست و اگر این کار با موفقیت محقق شد آن وقت آن هدف اصلی که گسترش و ارتقای همافزایی اجتماعی در جامعه است، به اوج خود نزدیک خواهد شد.
🔹متاسفانه الان میبینیم این نگرش در بسیاری از بچه حزباللهیها ریشه دوانده است؛ یعنی ترجیح میدهند رهبرانقلاب، «شاه» باشد تا «ولی». دوست دارند آقا، همه چیز را با دستور و انتصاب، شخصاً درست کند! در حالی که کار ولیفقیه هدایت و راهبری امت و امامت است.
🔹مهمترین چیزی که بچههای انقلابی و حزباللهی میتوانند به آن فخر کنند، «تکلیفگرا» بودن آنهاست. اما قرآن میگوید نمیتوانید تکلیفگرا باشید مگر اینکه «وُسعشناس» باشید: «لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وسعها». میفرماید تکلیف، فرع بر وسع است. اگر مجموعه وسعتان، ظرفیتها، دامنه استطاعتها و قابلیتهایتان را شناختید و احصا کردید، آن موقع میتوانید در انجام تکالیفتان سربلند باشید. ولی اگر در وسعشناسی لنگ بزنید قطعاً در تکلیفگرایی لنگ خواهید زد.
🔹مهمترین ویژگی انسان تکلیفگرا، وسعشناسی است. بچه حزباللهی باید بتواند وسع خودش را فهرست کند؛ متاسفانه الان اینطور نیست؛ یعنی میتواند دهها ساعت راجع به محرومیتها، فسادها، ناکارآمدیها و آسیبها و کمبودها حرف بزند اما بعضاً نیم ساعت هم نمیتواند وُسعش را فهرست کند.
⬅️ متن کامل این گفتگو را در سایت یا instant view بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/351472
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ألسَلامُ عَلَیْکَ أیُهَا الْإمامَ الْرَئوف
آجرک الله یا بقیه الله
اے لطف تمام یا رضا ادرڪنے
اے فیض مُدام یا رضا ادرڪنے
بر محضر پاڪت اے امام معصوم
پیوستہ سلام یا رضا(ع) ادرڪنے
🏴شهادت امام الرئوف علی بن موسی الرضا (علیهالسلام) تسلیت باد.
@tahlilisiyasiseraat
29.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #انتخابات_عراق، #بیم_ها_و_امیدها
❇️ کارشناس: دکتر کوشکی
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#جریان_شناسی_کامل_انتخابات_عراق👇
http://westanews.com/?p=963
مرتبط👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3267
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
#آیا_ایران_پشت_پرده_تغییرات_جدید
#ساختاری_سازمان_سیا_قرار_دارد⁉️
✍مهدی جهان تیغی
💥این روزها، نیویورک تایمز رسانه نزدیک به دموکرات ها و برخی دیگر از رسانه های غربی، گزارش هایی درباره برخی تغییرات ساختاری سازمان سیا در مواجهه جدید اطلاعاتی با ایران منتشر کرده اند.
👇در اینباره بیشتر بخوانید:
1️⃣ طی چند سال اخیر گزارش های رسانه های آمریکایی درباره شکست های سازمان سیا از نیروهای امنیتی ایران، جنبه جدی تری پیدا کرده و ابعاد حقیقی آن نیز روز به روز نمایانتر می شود. لازم به یادآوری است که در مواجهه نیروهای امنیتی ایران با سرویس اطلاعاتی آمریکا، یک نقطه عطف ویژه می توان بیان کرد: از ابتدای دهه نود سرویس اطلاعاتی ایران با شناسایی بخش گسترده ای از جاسوسان آمریکایی و سپس با شریک کردن چین، ضربه جهانی سنگینی به سازمان سیا وارد کرد که پس از چند سال تبعات آن برای آمریکایی ها نمایان تر شد و مجبور شدند برای اولین بار ابعاد آن عملیات را در سال 97 از طریق سایت یاهونیوز علنی بیان کنند.
2️⃣ از چند سال قبل معلوم شد که شبکه جاسوسی آمریکا پس از ضربه اطلاعاتی ایران نیازمند یک خانه تکانی اساسی شده است. این شبکه با ضربه نیروهای امنیتی ایران از درون متلاشی شده بود ولی نه امکان حذف همه عناصر آن وجود داشت و نه اعتماد به همه آن! پس از چندین سال جالب است که حتی هم اکنون نیز مدیران سازمان سیا دقیقا نمی دانند که چند لایه شبکه آنها ضربه خورده و کدام لایه ها از بین رفته اند و به کدام لایه ها می توانند اعتماد کنند. دولت ترامپ با برخی تغییرات مدیریتی تلاش کرد که این ضربه را مدیریت کند ولی نه تنها موفق نشد بلکه اینک دولت بایدن مجبور شده فراتر از تغییرات مدیریتی به تغییر برخی ساختارها نیز در سازمان سیا تن بدهد. همچنین سازمان اطلاعاتی آمریکا پس از چند سال مجبور شده که بخش هایی از سیستم جاسوسی خود را به صورت کلی در منطقه و جهان تعطیل کند. به همین دلیل تصمیمات دولت بایدن برای ایجاد تغییرات در سازمان سیا جنبه فرا سیاسی دارد و بر اساس اطلاعات منتشر شده تصمیمات جدید اطلاعاتی در آمریکا پس از بررسی ده ها پرونده جدید اطلاعاتی استخراج شده است. اما واکاوی تغییرات جدید ساختاری در سازمان سیا در برابر ایران معانی دیگری نیز دارد. در حالی راهبرد تهاجم اطلاعاتی که ترامپ در برابر ایران پیش گرفته بود، شکست خورده که این اتفاق نشان می دهد که در روش تهاجم گسترده اطلاعاتی به ایران، این سازمان سیا است که در این نوع مواجهه، آسیب پذیرتر است و باید و اجبارا برخی عقب نشینی های راهبردی و ساختاری را انجام دهد.
3️⃣ اما یک سوال اساسی این است که ابعاد جدید نمایان شده ضربه اطلاعاتی ده سال قبل ایران به آمریکا چیست؟
🔻 اول؛ اینکه بخش مهمی از جاسوسی انسانی از ایران و برخی نقاط جهان به صورت جدی متوقف شده است
🔻دوم، بخش قابل توجهی از سیستم جاسوسی انسانی آمریکا اینک به یکی از نامطمئن ترین ابزارهای امنیتی علیه خود این کشور تبدیل شده است
🔻سوم؛ روند جمع آوری و تحلیل اطلاعات در سازمان سیا دچار بحران شده است.
🔻چهارم؛ میز ویژه عملیات اطلاعاتی علیه ایران که توسط ترامپ و مایک پمپئو تاسیس شده بود، تعطیل شده است
🔻پنجم؛ حذف اجباری اسطوره اطلاعاتی آمریکا از سازمان سیا رقم خورده است.
مایکل دی آندریا که سالهاست رسانه های آمریکایی از او به عنوان نامرئی ترین افسر اطلاعاتی آمریکا یاد می کنند، در حالی حذف شده که این نوع حذف شدن ساختاری، از حذف فیریکی او مهمتر و راهبردی تر است. زیرا او در یک رقابت اطلاعاتی پس از شکست حداکثری از ایران و اثبات ناکارآمدی تفکرات اطلاعاتی اش، کنار گذاشته شده است. به تعبیر دیگر ایران توانسته برجسته ترین مامور اطلاعاتی آمریکا در چهار دهه اخیر را با شکست بدرقه کند.
4️⃣ راهبرد انتقام سخت ایران از آمریکا که هر روز ابعاد جدیدی از زنده بودن خود را در حال رونمایی کردن است. علاوه بر گزینه هایی همچون وضعیت قرمز ضدامنیتی و سیاسی آمریکا در عراق، اخراج اجباری از افغانستان، تغییر موازنه های بزرگ نظامی در یمن و تثبیت نظامی و سیاسی ایران در سوریه؛ اینک جنبه های اطلاعاتی راهبرد انتقام سخت نیز در حال نمایان شدن است. مرگ های مشکوک برخی از افسران دخیل در شهادت حاج قاسم سلیمانی و ادامه ضربات به زیر ساخت های اطلاعاتی آمریکا در منطقه، سبب شده که این پیروزی های اطلاعاتی را نیز بتوان به راهبرد انتقام سخت ایران ضمیمه کرد. به نظر می رسد در کنار اخراج سیاسی و نظامی آمریکا، اخراج اطلاعاتی آمریکا از منطقه نیز جدی تر از هر زمانی شده است.
❇️ ایران می خواهد و اراده کرده، خاورمیانه -به تعبیر غربی ها- را در همه ابعاد از وجود آمریکا پاکسازی کند.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
✍داود_مدرسی_یان
💥 در آستانه مذاکرات ایران و غرب، حالا آمریکاییها میگویند:
"ببینید از اول هم، <<طبق برجام>> قرار نبود تحریمها لغو شوند بلکه یک بخش کوچکی بنا بود فقط #تعلیق بشوند.
آن هم موقت و هروقت خودمان خواستیم. ما طبق #برجام عمل کردیم و شما این تعهد را امضا کردید"!
آقای #ظریف؛ چه جوابی دارید؟ ما چه پاسخی داریم؟ سایر کشورها هم اذعان میکنند که آمریکا طبق برجام عمل کرد!
حرف آمریکاییها طبق برجام درست است و تعهدی به اینکه تحریمها را لغو کنند، ندارند!
❇️ پ.ن: طبق برجام، ایران حق اعتراض به طرفهای مقابل را ندارد❗️
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
✅ کودتای سیاسی خطرناک در عراق!
✍ دکتر صدیقی
💥نتایج اولیه انتخابات در عراق بسیار نگران کننده است. نزدیک به یک سال قبل پیش بینی چنین روزی را می کردم. حالا آن اتفاق در حال روی دادن است.
جریان ضدآمریکایی را با ترفندهای خاص سیاسی به شدت تضعیف کردند و جریان کودن های صدری بر صدر نشسته است. حتی برخی وابستگان صدام وارد پارلمان شده اند و این یک زنگ خطر برای ایران است..
پ ن :
کمیسیون برگزار کننده انتخابات عراق در حال انتشار نتایج نهایی انتخابات عراق هستند.
تاکنون کرسی های جریان صدر از73 به 70 کرسی کاهش پیداکرده است
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
⚠️ ایران رکوردار فشار و تحریم در جهان
⛔️ تحریم ها علیه ایران: مقامات و موسسات ۹۳۹ تحریم، بانک ها و شرکت های تابعه ۱۴۰ تحریم، افراد ۳۹۴ تحریم، خطوط هوایی ۱۹۵ تحریم، کشتیرانی ۲۰۵ تحریم
🌐 منبع:
📊 مؤسسه اقتصاد بینالملل پترسون
The Peterson Institute for International Economics (PIIE)
www.piie.com
🌎 کشورهای تحریم شده:
🇮🇷 ایران: ۱۷۳۳ تحریم
🇸🇾 سوریه: ۶۷۶
🇺🇦 اوکراین: ۴۱۹
🇰🇵 کره شمالی: ۴۱۴
🇷🇺 روسیه: ۳۳۴
🇻🇪 ونزوئلا: ۳۳۳
🇨🇳 چین: ۲۴۶
🇨🇺 کوبا: ۸۲
🇧🇾 بلاروس: ۳۸
🇭🇰 هنگ کنگ: ۸
____________________
بر اساس تحلیل روند تحریمها در ۱۵ سال گذشته اگر مذاکره هم انجام شود و حتی به توافق هم برسد، آمریکا باز هم در سال آینده فشار تحریمی خودش را علیه ایران و چین افزایش میدهد.راهبرد تحریمی بایدن
Tempering Sanctions Weapon
(بازپخت_سلاح_تحریمها است)
این راهبرد نیاز به زمان دارد.
✍ مسعود براتی
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
کانال تحلیلی سیاسی صراط
👇
#مجلس_و_محرمانگی_اموال_مسئولین
✍محسن قنبریان
اعتراض ها به #محرمانگی_اموال_مسئولین مثل اغلب موارد دیگر، جناحی دیده شد. یکی آن را چالش فضای مجازی برای دیده نشدن مصوبه اخیر مجلس درباره مقابله با انحصار مجوز کسب و کارها خواند و یکی آن را مصوبه ی مجمع تشخیصِ هاشمی رفسنجانی و...!
این مسئله در دو قطبی های جناحی ایران باب است که وقتی ذات اعتراض و مطالبه ای حق است، سراغ اعراض اش می روند و به این حواشی کم ارزش تقلیلش می دهند؛ فکر می کنند مردم مثل خودشان اند و اینکه چه جناحی آن را تصویب کرده را جای مصوبه غلط فریاد می کنند!
باشه درست میفرمایید: این مصوبه چند سال پیش در مجمع تشخیص بوده و مجلس فعلا در طرح خود برای الزام سازمانها نسبت به اشتراک گذاری اطلاعات مالی مسئولین در سامانه، اقدام خاصی بر سر قید محرمانگی انجام نداده و همان الزام قانونی مجمع را ادامه می دهد!
🔻اما دو نکته:
1⃣ اگر مجلس انقلابی است و همه این نامحرمی های مردم از جناح مقابل یا افراد خاص گذشته است، مجلس لطف فرماید: بند ۵ این قانون درباره محرمانگی اموال مسئولین و هم تعقیب کیفری افشاکنندگان را هم اصلاح کند تا شریک در آن مصوبه نباشد.
2⃣ مجلس بداند رفع انحصار از مجوز کسب و کار با بودن محرمانگی اموال مسئولین و عدم شفافیت، عملا به تأویل می رود. همین روزها فقط درباره کسب و کار داروخانه اعلام شد ۱۰۰۰مقام دولتی داروخانه دارند! و هم اعلام شد ۸۰درصد مدیران ارشد بورس خود در شرکتهای بورسی هم مسئولیت دارند! و...
⬅️ آقای مجلس بداند وقتی اموال و شغلهای اقتصادی مسئولین شفاف نشود، قانون رفع انحصار مجوزها هم دست آنها را از این #سفره کوتاه نمی کند.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#فضا_در_حال_تغییر_است؟
✍ جلیل محبی
💥وقتی خدابخشی -معاون جدید سیاسی صداوسیما- به ستاد امر به معروف آمد برای ارائه نظراتش، آنقدر تند از شنیده شدن صدای مردم توسط حاکمیت گفت که گل از گلم شکفت و در عین حال گفتم این سیستم من طلبه را با این همه محافظه کاری تحمل نمیکند و هر روز علیه بنده نامه نگاری میشود و دیدید که تحمل نشد! و حتی ریاست محترم مجلس حاضر به رونمایی از اپلیکیشن ستاد شنیدن نظرات مردم درباره نمایندگان نشدند، معلوم است که اشخاصی مانند خدابخشی جایی در این سیستم ندارند! تنها خرسندی ام این بود که در این مسیر تنها نیستم و همین که استاد رحیم پور و جوانانی مانند خدابخشی پشتیبانی میکنند کافی است.
اما گویی گفتمان مدیریتی کشور در حال تغییر است. خدابخشی که فریاد شنیدن حرف مردم را صدای بلند میگوید امروز معاون سیاسی صداو سیماست. در حکمش نیز آمده: حمایت از آمران به معروف و گزارشگران فساد.
چه از این بهتر؟ چه از این امیدبخش تر؟ چه از این اسلامی تر که مردم صاحب حکومتند و باید صدایشان شنیده شود؟
ایران باید اسلامی شود، اسلام حکومت علی، حکومتی که تئوری اش در نهج البلاغه آمده...
به امید روزهای بهتر....
https://www.instagram.com/p/CVE81CSMAI4/?utm_medium=share_sheet
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
#پنج_گام_ایران_برای_چارچوب_امنیت
#شیعیان_افغانستان
✔️ ایران چگونه باید خطوط قرمر امنیتی خود را با طالبان معتبر کند؟
✍️ مهدی جهان تیغی
💥تکرار حادثه تلخ شهادت دهها شیعه افغانستانی در فاصله کمتر از ده روز برای ایران که امنیت همه مردم افغانستان و همچنین شیعیان این کشور خط قرمز محسوب می شود، یک مساله راهبردی غیرقابل چشمپوشی است. اما ایران چه باید بکند؟ برای درک واقع گرایانه از حوادث تروریستی افغانستان و کسب محاسبات درست ابتدا باید به نکات ذیل توجه کرد:
🔻الف: حوادث تروریستی در هفته های اخیر در افغانستان تنها مربوط به شیعیان نبوده و حداقل یکی از مجالس مردمی یکی از مسئولین ارشد طالبان نیز مورد هدف عملیات انتحاری قرار گرفته است.
🔻ب: داعش اکثر حوادث ضدامنیتی اخیر در افغانستان را به عهده گرفته است. اما این کدام داعش است؟ داعشی های چینی، افغانی، طالبانی یا عربی؟! هرکدام از این گزینه ها یا ترکیبی از گزینه ها معادلات جدید امنیتی را خلق و به تبع مواجهه ایران و طالبان را نیز با موضوع را متفاوت خواهد کرد.
🔻ج: بازیگران ضدامنیتی بین المللی در افغانستان بسیار متعدد است و می تواند هرکدامشان به نوعی پشت پرده این حوادث باشند، از سرویس مرموز اطلاعاتی پاکستان تا افسران اطلاعاتی عربستان و امارات تا اسرائیل و آمریکا را می توان در این مدار ردیابی کرد و البته باید مواظب بود که در بازی های طراحی شده آنها نیز نباید گرفتار شد. بازی امنیتی که البته خط مشترکی دارد و آن اینکه همه این سرویس ها بدشان نمی آید ایران در یک فتنه ضدامنیتی مذهبی و قومی پرهزینه در مرزهای شرقی خود گرفتار شود.
👇با این وجود ایران چه باید کند⁉️
ایران در همین ابتدای سلسه حوادث ضدامنیتی باید خطوط قرمز امنیتی خود را برای طالبان معتبر کند. اما معتبرسازی خطوط امنیتی ایران در افغانستان برای طالبان چگونه باید باشد.
🔸گام اول؛ ایران جدای از اینکه عوامل حوادث اخیر تروریستی قندوز و قندهار، داخلی بوده یا خارجی، طالبان را در حال حاضر مسئول برقراری امنیت کل مردم افغانستان می داند. بنابراین معتبرسازی خطوط امنیتی ایران برای شیعیان افغانستان باید با فشارها و درخواست های صریح دیپلماتیک از خود طالبان شروع شود. موضوعی که آغاز شده ولی نمی تواند به این گزینه و این گام نخست محدود شود.
🔸گام دوم معتبرسازی؛ طالبان باید بداند برای برقراری امنیت شیعیان افغانستان زمان نامحدودی در اختیار ندارد و ایران نمی تواند عادی شدن تکرار حوادث ضدامنیتی علیه شیعیان را تحمل کند.
🔸گام سوم معتبرسازی؛ عملکرد امنیتی طالبان در افغانستان در دو حادثه اخیرتروریستی علیه شیعیان از شناسایی عوامل تا محاکمه آنها باید شفاف و بدون ابهام برای ایران باشد.
🔸گام چهارم معتبر سازی؛ طالبان باید بداند که دو حادثه اخیر تروریستی بخشی از شکل گیری رفتار جدید امنیتی ایران در برابر طالبان خواهد بود.
🔸گام پنجم معتبر سازی؛ طالبان باید برای همکاری های فراتر از وضعیت فعلی در حوادثی که به خطوط قرمر امنیتی ایران در این کشور مربوط می شود، خود را آماده کند. طالبان باید بداند و می داند که در حال حاضر به تنهایی نمی تواند امنیت افغانستان را برقرار کند و باید همکاری های امنیتی فراتری با ایران برای برقرای امنیت پایدار در افغانستان داشته باشد. به صلاح کل مردم افغانستان نیز نیست که اسیر طولانی مدت ضعف های امنیتی طالبان شود.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#فیگور_پیشگویی_و
#این_همه_ندانم_کاری⁉️
✍ محمد ایمانی
💥این روزها در حالی که حکم محکومیت چند مدیر ارشد بانک مرکزی در دولت قبل، به اتهام تضییع منابع ارزی منتشر میشد، تحلیلی از سازمان برنامه و بودجه همان دولت به رسانهها درز داده شد. در این تحلیل پیشبینی شده بدون رفع تحریمها، نرخ دلار تا پایان سال ۱۴۰۶، به ۲۸۵ هزار تومان برسد!
♦️«درز» دادن این تحلیل، احتمالا ادامه همان رفتار پروژه بگیرانی است که اردیبهشت امسال، فایل صوتی بهظاهر محرمانه آقای ظریف را درز دادند. در آن مصاحبه، سیاست خارجی نظام و عملکرد شهید سلیمانی موجب ناکامی برجام معرفی شده بود؛ آن هم در زمانی که آمریکا در موضع اتهام قرار داشت.
🔹حالا هم تحلیل منتسب به سازمان برنامه و بودجه دولت سابق درز داده شده، تا ناچاری در مذاکره دوباره با آمریکا استخراج شود. همزمان، سیاسیون و رسانههای همسو، گرانی و تورمی را که شاهکار خودشان است، به رخ میکشند و آیندهای سیاه را در صورت عدم مذاکره ترسیم میکنند.
♦️بانیان سوءمدیریت سازمانیافته، چنان ژست «آیندهنگری» میگیرند که انگار نوابغ پیشبینی هستند؛ و حال آنکه بهخاطر چند مرحله انکار واقعیات مسلّم، متهمان نابودی منابع قدرت کشور هستند.
🔹پیش از انعقاد برجام، وقتی صاحب نظران به شهادت تجارب و واقعیات هشدار میدادند که آمریکا زیر وعدهاش میزند، مدیران ذیربط میگفتند امکان ندارد آمریکا تعهدش را زیر پا بگذارد و هر کس در آمریکا سر کار بیاید، باید به برجام متعهد باشد. این در حالی بود که مثلا دکتر ایزدی در حضور آقای ظریف، در این باره هشدار داده و مورد انکار قرار گرفته بود.
♦️رئیسدفتر آقای روحانی، 25 اسفند 97 در پاسخ این سؤال که «آیا دولت پیشبینی میکرد آمریکا ممکن است از برجام خارج شود؟»، گفت؛ «پیشبینی این رفتار آمریکا را نداشتیم». واعظی فروردین 98 سخن خود را تغییر داد و به خبرگزاری پانا گفت: «میدانستیم آمریکا از برجام خارج میشود، اما پیشبینی نمیکردیم به این سرعت خارج شود»!
🔹اتفاق بدتر از عدم پیشبینی خروج آمریکا، جرئت بخشیدن به او برای این کار بود. برخی دولتمردان به قدری در برابر نقض سه ساله توافق مجامله و لاپوشانی کردند که ترامپ، اطمینان خاطر پیدا کرد و بنابراین تعهد آمریکا را کلا زیر پا گذاشت.
♦️نشریه پولیتیکو 22 اردیبهشت 97 سخنان فدریکا موگرینی در کنفرانس اتحادیه اروپا را منتشر کرد: «من از روحانی تضمین گرفتم حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند»!
🔹اگر هدف جنگ اقتصادی مورد اذعان روحانی، کاهش منابع ارزی بود، چرا دولت بهجای مدیریت منابع، مرتکب حیفومیل و هدر دادن منابع در مقادیر 30 میلیارد دلاری و 18 میلیارد دلاری شد؟
♦️نقش رئیس دولت در تصمیم کدخدامآبانه (قیمتگذاری 4200 تومانی) و واگذاری رانت دهها میلیارد دلاری چه بود؟ اگر دولت باید در شرایط مضیقه اقتصادی از هزینهها میکاست، چرا در تدوین بودجه، کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی را به یادگار گذاشت؟
🔹ماهیت نابودی منابع ارزی چنان بود که احمد خرّم وزیر دولت اصلاحات گفت: «وقتی شنیدم قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی عرضه شود، گفتم این باعث جشن و پایکوبی رانتخواران خواهد شد. بیش از ۳۰ میلیارد دلار را به بازار عرضه کردند و باید اعتراف کرد که دولت، گوشت را خیلی راحت دست گربه داد»
👇اگر خوشگمان باشیم، برخی مدیران، گرفتار بیبرنامگی بودند؛ و خروجی رویکرد آنها در سبد مطلوب دشمن قرار گرفت. آیا میتوان سازمان برنامه و بودجهای را که برای نرخ ارز در سال 1406 پیشگویی سیاسی میکند، اما بودجهای با درآمدهای فضایی و افزایش هزینهها را تدوین مینماید، قوه عاقله برنامهریزی دانست؟!
♦️آیا تعبیر «چو دخلت نیست، خرج آهستهتر کن» به گوششان نخورده بود که از یکسو بر حجم هزینهها میافزودند و از طرف دیگر، آیندهای سیاه را ترسیم میکردند؟! خودزنی و خودتحریمی، بدتر از این؟
🔹آقای نوبخت سوم شهریور 99 در ادبیاتی رعبافکنانه که با استقبال رسانههای بیگانه مواجه شد، ادعا کرد: «در اثر تحریمها حتی نمیتوانیم یک قطره نفت بفروشیم»! و این در حالی بود که گزارشها، از فروش 1/5 میلیون بشکه نفت در همان ماهها حکایت میکرد.
♦️عجیبتر اینکه سازمان دو ماه بعد، ضمن زیر پا گذاشتن ادعای نوبخت، لایحه بودجه 1400 را با درآمد خیالی «فروش 2/3 میلیون بشکه نفت» (دو برابر افزایش) تدوین کرد و در کنار افزایش وسیع هزینهها، کسری 450 هزار میلیارد تومانی را برای دولت جدید به ارث گذاشت.
🔹رئیسسازمان برنامه و بودجه، اواسط بهمن 99 هم گفت «آقای قالیباف! از آن گزارش بکلّی سّری خبر دارید. درآمد صد و چند میلیارد دلاری به چند میلیارد دلار کاهش پیدا کرده. نمیتوانم عدد رو به شما بگم که بعد از سه سال محاصره که ذخایرمان را استفاده کردیم، در چه شرایطی هستیم».
♦️رئیسمجلس در پاسخ این ادعا، به درستی پرسید؛ «اگر در وضعیت فروش حداقلی نفت به سر میبرید و با سختی روبهرو هستید، چرا در لایحه خود، رقم فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را نوشتید و براساس آن، هزینههای قطعی را در لایحه الزامی کردید؟».
🔹البته مسئله، منحصر در موضوع تحریم و درآمد نفت نبود. دولت، به قوانین بودجه هم که شاکله آن را خود تدارک میکرد، بیاعتنا بود. بر اساس گزارش تفریغ بودجه ۹۹؛ «دولت فقط ۲۸ درصد احکام قانون بودجه را رعایت کرده و در اجرای ۷۲ درصد دیگر تخلف داشته است... دولت برخلاف برنامه توسعه، ۳۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در سال 99 برداشت کرد، بیآنکه صرف حمایت از تولید شود... دولت از بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی، چشمپوشی کرد و... ۱۲۴ مدیر دولت، دوشغله بودند».
♦️اما پس از این گزارش، آقای نوبخت ضمن قدردانی از «زحمات طاقتفرسای همکاران» ادعا کرد: «گزارش تفريغ بودجه ۹۹ نشان داد كه در سومین سال تحريم و محاصره اقتصادی با وجود عدم تحقق ۶۲.۵ درصد درآمدهای نفتی، دولت موفق شد بودجه را مدیریت کند».
🔹 62 درصد درآمدهای نفتی در سال 99 محقق نشده بود و با این وجود، همان درآمد را در لایحه بودجه 1400 دو برابر نوشتند و بر اساس آن، هزینههای هنگفت جدید تراشیدند؛ آن هم در حالی که باید مدیریت کشور را در مرداد ماه تحویل میدادند!
♦️اگر مدعیان، توان پیشبینی نرخ دلار در سال 1406 را داشتند، چرا واقعیتهای روز را در بودجهنویسی انکار کردند و بهجای مدیریت منابع، نسخه ولخرجی را در دستور کار گذاشتند؟ آیا مسئولیت برنامهنویسی غلط، کمتر از نابودی منابع ارزی توسط بانک مرکزی است؟
❇️آیا همه این روند را میشود حمل بر اتفاق و ندانمکاری کرد؟ احتمالا حتی اگر شیر یا خط هم میانداختند، برخی پیشبینیها و تصمیمگیریها درست از آب درمیآمد؛ نه اینکه یک روند سرتاسر خطا به یادگار بماند. این روند سوءتدبیر، حقیقتاً مستوجب حسابکشی و مؤاخذه است.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
#سوخو30_در_راه_ایران
✍ دکتر رضا سراج
💥هواپیمای سوخو 30 SM جنگنده ای چند منظوره است که برای عملیات در تمام شرایط آب و هوایی طراحی شده و برای ماموریتهای هوا به هوا و هوا به سطح بسیار مناسب است.این هواپیما از ویژگی و توانایی خلبان اتوماتیک در تمام مراحل پرواز از جمله پرواز کم ارتفاع یا کروز برخوردار است.
🔹برد عملیاتی این جنگنده 1500 کیلومتر است و با مخزن اضافی سوخت برد عملیاتی آن 3000 کیلومتر می گردد. همچنین با استفاده از سیستم سوخت گیری هوایی، میتوان آن را تا 5200 کیلومتر (3200 مایل) افزایش داد. این هواپیما با ذخیره سوخت میتواند نزدیک به 4/5 ساعت پرواز کند. و در حالت پرواز کروز برد، مداومت پروازی این جنگنده به حدود 10 ساعت افزایش پیدا میکند.
🔹این جنگنده همچنین میتواند نبردهای ضدالکترونیکی را نیز انجام دهد. جنگنده سوخو 30 SM قادر به حمل تسلیحات پیشرفته تا حداکثر وزن 8 تن است. تسلیحات این جنگنده شامل تیربار،انواع بمب، موشک های هوا به هوا و نیز موشک های فراصوتی ضد ناو است. موشک های فراصوتی که میتوان بر روی این جنگنده نصب کرد، اونیکس نام دارد که دارای برد 120 تا 300 کیلومتر است.
🔹نخستین نمونههای ساخته شده از جنگندههای سوخو 30 SM در سال 2012 در اختیار وزارت دفاع روسیه قرار گرفت. این جنگنده با جنگنده های F15 و F16 و F18 آمریکایی برابری می کند و تمامی نیازهای عملیاتی کشور پهناور ایران را تامین می نماید. با در اختیار گرفتن این جنگنده، ایران از برتری بسیار محسوسی در نبرد هوایی برخوردار می گردد.
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3281
#چرا_امید_بستن_به_رفع_تحریمها_خطاست؟
✍ سید یاسر جبرائیلی
💥مذاکره برای رفع تحریم، یک پیش شرط اساسی دارد و آن، شناخت صحیح ماهیت و اهداف تحریم است.
یعنی ما پیش از اینکه هر طرحی را برای مذاکره دراندازیم، باید بدانیم که جایگاه تحریم در دستگاه سیاست خارجی آمریکا چیست و واشنگتن چه هدفی را از اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی دنبال میکند.
چه، بدون داشتن فهم مشترک از این دو مقوله، مذاکرهکنندگان بر اساس ذهنیتها و اهداف متفاوتی دور میز خواهند نشست و طبعا نتیجهای هم نخواهند گرفت.
اگر تلقی ما از ماهیت تحریمها و اهداف آنها، با تصویر واقعی تحریمها در ذهن سیاستمداران آمریکایی یکسان نباشد، بلاتردید در میز مذاکره تصویر واقعی بر تلقیهای نادرست غلبه خواهد کرد.
1️⃣درباره ماهیت تحریمها، توجه به این نکته مهم ضروری است که اگر وودرو ویلسون در سال ۱۹۱۹ تحریم را "یک گزینه جایگزین جنگ" معرفی میکرد، در قرن ۲۱ تحریم تبدیل به "تنها گزینه" سیاست خارجی آمریکا شده است.
در واقع رژیم واشنگتن امروز ابزاری جز تحریم در دستگاه سیاست خارجی خود در اختیار ندارد.
برای آمریکا نه قدرت نرمی باقی مانده، نه قادر به ارائه مشوقهای اقتصادی برای ترغیب دوستان است، نه امکان حمله نظامی به دشمنان دارد، نه غلبه گفتمانی در محیط بینالملل دارد که هنجارهایش اهدافش را پیش ببرند، و نه قادر به ایجاد اتحادهای فراگیر است که از موضع جامعه جهانی امری را تحمیل کند.
این است که صرفا به تحریم میاندیشد.
دولت آمریکا در دوره اوباما سالانه ۵۰۰ تحریم و در دوره ترامپ سالانه قریب به هزار تحریم وضع کرده است.
هرچند یک مطالعه در دانشگاه کارولینای شمالی میگوید این تحریمها در حدود یک سوم تا یک دوم مواقع موفق بودهاند، و با وجود اینکه اصلیترین مزیت "امکان تحریم" یعنی سلطه جهانی دلار به واسطه همین تحریمها در حال رنگ باختن است(قربانیان در حال استقلال از دلار هستند)، اما چون برای آمریکا گزینه دیگری جز تحریم نمانده، ناچارا این هزینه هنفگت را تا زمان پایان سلطه دلار و طبیعتا دچار شدن ابزار تحریم به سرنوشت سایر ابزارها و امکانات سیاست خارجی آمریکا، پرداخت خواهد کرد.
✔️لذا این تصور که آمریکا روند اعمال تحریم را متوقف خواهد کرد، خطایی است بزرگ و باید کنار گذاشته شود.
2️⃣پرسش بعدی این است که آمریکا مشخصا تحریم علیه ج.ا را به چه هدفی وضع کرده است؟
دو هدف برای تحریم ذکر میشود:
۱- مهار (containment)
۲- تغییر رفتار (compellence).
تا تحصیل تجربه برجام، این تصور میان نخبگان لیبرال ایرانی وجود داشت که آمریکا صرفا نگران برنامه هستهای ایران است و اگر برای واشنگتن این اطمینان حاصل شود که ایران به سلاح هستهای دست نخواهد یافت -یا به زعم کاخ سفید هدف تولید سلاح را کنار خواهد گذاشت- تحریمها برداشته خواهند شد.
اما تجربه برجام نشان داد که با وجود تحدید گسترده برنامه هستهای و توسعه بیسابقه بازرسیها از اماکن هستهای-نظامی ایران نیز، تحریمها حفظ شد.
لذا اگر ما با این تصور که میتوانیم با جلب اطمینان آمریکا از صلحآمیز بودن ماهیت برنامه هستهای، تحریمها را رفع کنیم، سادهلوحی کردهایم.
آمریکا تحریم را برای مهار و تضعیف قدرت ایران میخواهد و این هدف را اگر کنار آن واقعیت محدود شدن همه ابزارهای سیاست خارجی آمریکا به تحریم قرار دهیم، این نتیجهگیری چندان سخت نیست که تحریمها برداشته نخواهند شد.
🔸️نتیجهای که از این بحث باید گرفت، این است که جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تحریمها باید همان مسیری را انتخاب کند که ابزار و امکان تحریم را از آمریکا میگیرد:
✅ از بین بردن سلطه دلار.
هرچه نقش دلار در مبادلات و معادلات جهانی تضعیف شود، به همان اندازه آمریکا امکان تحربم را از دست خواهد داد.
از آنجائیکه ایران تنها هدف تحریمهای آمریکا نبوده و در سالهای اخیر، قدرتهایی مثل روسیه و چین نیز قربانی شدهاند، این انگیزه در مجموعه رقبای آمریکا برای شکستن سطله دلار کاملا وجود دارد و گامهای مهمی نیز در این راستا برداشته شده است.
❇️ لذا اگر بخواهیم برای دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دوره جدید، ماموریتی تعریف کنیم، باید بگوئیم وزارت خارجه ما چنانکه رهبر انقلاب فرمودند، باید بر محوریت دیپلماسی اقتصادی بازسازی شود.
مذاکره حول برجام به حاشیهای رود و مذاکره حول تقویت مناسبات تجاری-مالی در مرکز طراحیها و اقدامات وزارت خارجه قرار گیرد.
جان کلام اینکه محوریت از معاونت سیاسی وزارت خارجه باید به معاونت دیپلماسی اقتصادی منتقل شود.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#نگاهی_به_کریدور_شمال_جنوب
✍غرب_آسیا
💥سرلشکر باقری در سفری که به روسیه داشت بعد از نشست های متعددی که با مقامات نظامی روسیه در مسکو و سن پترزبورگ داشت از بندر سالیانکا در آستراخان روسیه در ساحل خزر بازدید کرد.
❇️ایران 53 درصد از سهام این بندر را دراختیار دارد، بازدید سردار باقری از زیرساخت های این بندر پیام روشنی به جمهوری باکو مبنی بر مصمم بودن ایران برای استفاده از کریدور دریایی درکنار کریدور زمینی است. کریدور زمینی ایران_ارمنستان_گرجستان نیز لازم است که راه اندازی شود، این کریدور تنها چند کیلومتر از آن درحال بازسازی است که بدون نیاز به ورود به خاک جمهوری باکو مستقیما از طریق سیونیک_یراسل_ایروان وارد گرجستان می شویم و از آنجا به روسیه. مهم خط خوردن باکو از این نقشه است، البته آن ها درکنار اردوغان به ماجراجویی ها ادامه می دهند..
حجم زیادی از مبادلات تجاری ایران و روسیه از مسیر خزر انجام می شود
این مبادلات می تواند گسترش چشم گیری داشته باشد.
👇مسیر سبزرنگ راه مواصلاتی کنونی برای رسیدن به اروپا است و سایر کشورها برای مبادلات تجاری با اروپا هزینه های هنگفتی را صرف حمل و نقل دریایی می کنند، حمل و نقل دریایی که طبیعتا از امنیت پایین تری نسبت به ترانزیت جاده ای برخوردار است.
مسیر کنونی دوبرابر از کریدور شمال_جنوب مسافت دارد، این مسافت زمان رسیدن کالا به مقصد و هزینه های پرداختی برای آن را به صورت چشم گیر افزایش می دهد.
این درحالی است که کریدور شمال_جنوب از لحاظ زمانی و طول مسیر و هم اینکه زمینی بودن این کریدور بسیار بهتر از مسیر کانال سوئز به شمار می آید، البته مسیر کانال سوئز به خاطر موقعیت جغرافیایی از بحران های امنیتی برخوردار است که طبیعتا با تکمیل شدن کریدور شمال جنوب کم تر کسی این مسیر را انتخاب می کند.
خب اولین نقشه ی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای خنثی سازی این طرح حمل و نقل تجاری این بود که دو چالش اساسی را به نام طالبان در افغانستان و روشن کردن تنش ها در جنوب قفاز را به راه انداخت تا این طرح بزرگ شمال جنوب به نتیجه نرسد.
اگر عزیزان چالش های جدید منطقه را با نگاه کلی رصد کنند به راحتی می توانند تک تک این تنش ها را تحلیل کنند و آن را به حوادث مختلف ربط دهند.
مثلا تنش های عراق برای چیست؟نقش ترکیه و امارات در انتخابات عراق چیست؟ برای اینکه کریدور شرق به غرب که ایران در صدد است شرق آسیا را از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برساند ناکام بماند حکومت عراق باید به دست جریان های سیاسی مقاومت نیافتد و از این طریق بقاء آمریکایی ها در عراق و سوریه ادامه پیداکند، تازمانی که آمریکایی ها در سوریه و عراق بمانند کریدور شرق به غرب امنیت نخواهد داشت.
فهم نقشه های دشمن به نگاه راهبردی نیاز دارد یعنی براساس فهم دقیق از راهبرد منسجم دشمن، نقشه های آن ها را به خوبی حدس می زنی و حتی ممکن است حرکات پیش روی او را هم تشخیص بدهی.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3286
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3287
#گزارش_کوتاه
✍ اندیشکده راهبردی تبیین
🔻 #پیام_ایران_به_رژیم_صهیونیستی
#در_مرز_جمهوری_آذربایجان
💥اندیشکده شورای آتلانتیک در یادداشتی به مانور نظامی اخیر ایران در مرز با جمهوری آذربایجان پرداخته و آن را پیامی برای رژیم صهیونیستی قلمداد کرده است. نویسنده نامگذاری این مانور تحت عنوان «فاتحان خیبر» را نمود آشکار این پیام میداند.
🔸 طبق این یادداشت، ایران اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان از طریق کریدور زنگهزور را دریچهای برای ورود مستقیم ناتو و رژیم صهیونیستی به مرزهای شمالی ایران میداند که ضمن نقض تمامیت ارضی ارمنستان، تهدیدی برای امنیت ملی ایران است.
🔸 ایران در جریان آخرین جنگ قرهباغ که منجر به بازپسگیری بخشهایی از این منطقه توسط باکو شد، عملاً حاکمیت حقوقی و نظامی این کشور بر منطقه قرهباغ را پذیرفته و برخلاف روابط پیشین مساعدش با ایروان، حمایتی از ارمنستان نداشت.
🔸 ولی علیاف پس از برتری در این نبرد، با گرایش به ترکیه و اسرائیل، عملاً مسیری را در پیش گرفته که تنشها را با تهران افزایش میدهد. حضور تلآویو و آنکارا در مرزهای شمالی، تعادل ژئواستراتژیک را به ضرر ایران تغییر میدهد.
🔸 جدیدترین اقدام باکو، جلوگیری از حرکت کامیونهای ایرانی حامل سوخت و کالا به ارمنستان از مسیری بوده که بخشی از آن در نبرد اخیر از سوی جمهوری آذربایجان آزاد شده است. ایران نیز با برگزاری مانور نظامی در مرزهای شمالیاش نشان داد اراده کافی برای ورود سختافزاری برای حل مسأله را دارد. هر چند فعلاً به مسیر دیپلماتیک بسنده نموده است.
✅ از منظر ایران، اتصال باکو به نخجوان از خاک ارمنستان یعنی آنکه باکو به راحتی میتواند از طریق زمینی به ترکیه، رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا متصل شود. بنابراین ایران را از معادلات ترانزیتی خود خارج میکند. ایران این امر را به مثابه افزایش حضور رژیم صهیونیستی و ناتو در مرزهای خود و تضعیف روابط ایران با ارمنستان میداند.
🔻 #تیرگی_روابط_چین_و_تایوان
💥 اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در یادداشتی بیان داشته که اختلاف بر سر وضعیت تایوان باعث افزایش تنش بین این جزیره و پکن شده است. درگیری بر سر تایوان همچنین میتواند نقطه عطفی در روابط ایالات متحده و چین باشد.
🔸 تایوان از ۱۹۴۹ مستقل از چین اداره میشود، اما پکن این جزیره را بخشی از قلمرو خود میداند و متعهد شده که در نهایت تایوان را با سرزمین اصلی «متحد» کند. در عین حال برنامه تسای اینگاون، رییسجمهور تایوان برای استقلال، تنشها را تشدید کرده است.
🔸 چین در برابر مواضع تایوان اقدام به مانورهای نظامی در اطراف این جزیره کرده و ارائه تسلیحات از سوی آمریکا به این جزیره نیز فرضیه نبرد نظامی میان واشنگتن و پکن در این منطقه را پُررنگ کرده است.
🔸 بایدن نیز تصمیم ترامپ در اعطای مجوز حضور مقامهای آمریکایی در تایوان را تأیید کرده و اخیراً هیئتی را عازم این جزیره نموده است. ایالات متحده، چین را به تجاوز به حریم دریایی تایوان و حملات سایبری به مراکز دولتی و مداخله در انتخابات، متهم کرده و برخلاف نظر چین درصدد عضویت تایوان در مجامع بینالمللی است.
✅ با وجود تهدیدات و مانورهای نظامی آمریکا، برخی کارشناسان در دفاع نظامی آمریکا از تایوان تردید دارند. ورود به یک نبرد نظامی شدید که سوی دیگر آن قدرتی مانند چین باشد، نه در افکار عمومی آمریکا مورد پشتیبانی است و نه دارای اجماع در میان نخبگان است.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#آنچه_از_علی_باقری_و_امیر_عبداللهیان
#انتظار_میرود
✔️نگاهی به عملکرد تیم سیاست خارجه رئیسی در بزنگاه دور جدید مذاکرات
✍مهدی جهان تیغی
💥جریان غربگرای داخلی با علم به اینکه به زودی ایران با چهره های جدید و انقلابی در عرصه مذاکرات رسمی هسته ای شروع به کار می کند، تلاش دارد که دولت رئیسی را در سیاست خارجه فاقد برنامه مشخص یا حتی دارای تناقض، کم کار و بی تفاوت درباره مذاکرات هسته ای و تحریم ها نشان بدهد.
شرم آور است که روند تبلیغات جریان غرب گرا به گونه ای است که با تجمیع فشار داخلی و خارجی تلاش می کند که دولت رئیسی نتواند امتیازات بالاتر برجامی از دولت آمریکا کسب کند! این در حالیست که دولت رئیسی در همین فاصله کوتاه #چهار_پیام_مهم تولید کرده است:
1️⃣ دولت جدید برنامه اقتصادی و معیشتی مردم را بی توجه به برجام و مذاکرات هسته ای دنبال می کند
2️⃣ تمایل و نیاز به مذاکره در ایران کمتر از آمریکا است.
3️⃣ ایران بر گرفتن امتیاز حقیقی از آمریکا اصرار دارد.
4️⃣ ایران برای ایجاد تغییراتی در موضوعات مورد بحث در مذاکرات تاکید دارد.
👇با این وجود تیم سیاست خارجه دولت رئیسی برای موفقیت باید دو گام مهم ذیل را بردارد:
🔸 گام اول؛
برخی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده نمی توانند فاقد نقش در برابر عملیات روانی جریان غرب گرا در داخل باشد. این پذیرفتن نقش به این معنا نیست که تیم سیاست خارجه وارد حاشیه های سیاسی داخلی بشود بلکه این یک واقعیت است گاهی بیش از رسانه ها این دیپلمات های ارشد هستند که می توانند با رفتار و ادبیات خود در تنویر افکار عمومی موثرتر باشند. یا اساسا رفتار و ادبیات آنها است که می تواند زمینه و بستری برای ارسال پیام موثر به افکار عمومی در داخل را فرآهم کند.
بنابراین دیپلمات های ارشد رئیسی علاوه بر رسانه های ارزشی باید پیشگام یادآوری موثر، هنرمندانه و مجدد به افکار عمومی درباره واقعیات برجام و مذاکراتی باشند که از دولت روحانی تحویل گرفته اند.
گرچه دولت رئیسی تلاش می کند درباره آنچه از دولت روحانی تحویل گرفته، مواجهه اخلاقی داشته باشد ولی نباید اجازه بدهد که برخی در داخل دوباره، درباره موضوعات مهم کشور دروغ به مردم تحویل بدهند.
👁 با این وجود در آستانه مذاکرات هسته ای به نظر می رسد که امثال امیر عبداللهیان و علی باقری در ارسال پیام موثر به داخل کشور روند کاملا موفق و منظمی نداشتند و به همین دلیل جریان غرب گرا دوباره فرصت های را برای حاشیه سازی و دادن آدرس های غلط به افکار عمومی و ایجاد شبهات پیدا کرده است.
🔸اما گام دوم
تیم سیاست خارجه دولت رئیسی باید به افکار عمومی نشان دهد که چه تفاوتی با دولت روحانی در مذاکرات دارد. باید نشان بدهد که ایده مشخص مرکزی برای ادامه مذاکره دارد، استراتژی منسجم و کارآمدی درباره نحوه ادامه مذاکره با ۱+۴ دارد، چارچوب مذاکره مطلوب در شرایط فعلی را می داند و می تواند آن را تحمیل کند، از خواسته های خود در شروع و طول مذاکرات عقب نشینی نمی کند، ریزه کاری های نگارش یک متن خوب را می داند، بندهای غروب هستهای و زمانبندی لغو قطعنامههای شورای امنیت را حفظ می کند و نهایت آنکه دولت رئیسی از دل دور جدید مذاکرات، باید رفع حقیقی تحریم ها و به خصوص تحریم های پسابرجام و راستی آزمایی تعهدات، بدست آوردن سود اقتصادی ملموس، مکانیسم پایبند ماندن دولت آمریکا به برجام و ... را به سرانجام حقیقی برساند.
❇️از سوی دیگر تیم سیاست خارجه دولت رئیسی همچنین نباید یادش برود که #سه_ماموریت_راهبردی سیاسی و گفتمانی نیز دارد؛
🔻الف:
تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید نشان بدهد که غرب گرایان، مذاکره کنندگان خوبی نبوده و نخواهند بود.
🔻ب:
تیم مذاکره کننده هستهای رئیسی باید نشان بدهد که این جریان انقلابی است که در عرصه مذاکره سیاسی هم می تواند مانند عرصه نظامی و اطلاعاتی از آمریکا امتیاز واقعی بگیرد.
🔻ج:
تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید با کارآمدی در مذاکرات، باقیمانده شبهات و غبارهای موجود بر اذهان افکار عمومی درباره سیاست خارجه مطلوب را برطرف کند.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
✅ همه ماجرای یک سیلی!
✍ دکتر مجتبی صدیقی
💥 خیلی ها با انگیزه های مختلف درباره حادثه سیلی به استاندار جدید استان آذربایجان شرقی نوشتند. بنده بعد از تحقیق از یکی از دوستان سپاهی مطلع اصل ماجرا را برایتان نقل می کنم:
ضارب فردی است به نام ایوب علیزاده. ایشان فردی به شدت منزوی، به لحاظ کاری بدقلق و با اخلاق بسیار خاص هستند. علیزاده فرمانده یکی از حوزه های مقاومت در تبریز است. همکاران و اطرافیان به شدت از او ناراضی هستند و درخواست جابجایی او را دارند. روزی سردار خرم برای سرکشی از حوزه، بدون اطلاع قبلی وارد محل کار ایوب می شود. نه نگهبانی در ورودی حوزه حضور دارد و نه نشانی از فعالیت قابل مشاهده است. سردار وارد دفتر علیزاده می شود و او را در حال زالو درمانی می بیند. مشاجره جدی میان دو طرف در می گیرد و سردار با ناراحتی حوزه را ترک می کند. برخلاف نقل های موجود در فضای مجازی، خبری از سیلی و درگیری فیزیکی نیست.
ایوب علیزاده برکنار می شود درحالیکه کینه سختی از سردار به دل گرفته است. روز معارفه این کینه بیرون می زند و در قامت یک کشیده به گوش سردار نواخته می شود!
کل ماجرا همین است. البته اینکه ایوب را کسانی تحریک کرده باشند بعید نیست و یک گمانه جدی است.
اما برخلاف برخی ذهنیت های منفی، سردار خرم فردی مخلص، انقلابی و باتدبیر است و از جنس برخی سرداران خاص(!) نیست. اینکه چرا اینگونه برایش حادثه روی داد می تواند دو حالت داشته باشد؛ یا آزمون و ابتلائی برای ایمان سردار است یا تنبیهی برای یک شهوت قدرت احتمالی..
البته اینکه سردار گفت ضارب را نمی شناسد و پای داعش و.. را به داستان باز کرد برای من هم عجیب بود..
والله اعلم
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
🔹صهیونیست ها استراتژی جدیدشان در مواجهه با ایران را استراتژی «مرگ با هزاران جراحت» می نامند
در این استراتژی بجای یک ضربه عمیق و سخت، هزاران زخم کوچک ترکیبی اعم از نظامی، سایبری، اطلاعاتی وارد می کنند تا ایران را از پای درآورند
🔹در تمامی موارد ایران براساس دکترین "چشم در برابر چشم" پاسخی متناسب و بعضا در سطحی بالاتر داده است
تفاوت صرفا در استفاده از ابزار رسانه و هدایت افکارعمومی است...
#حمله_سایبری_بنزینی
#حادثه_نطنز
#حمله_به_نفتکشها
#ترور
✍ علیرضا فقیهی راد
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#گنجشک_درنده_و_پروژه_شرطی_سازی_آبان
✍ محسن مهدیان
💥ماجرای هک جایگاه های سوخت و ثبت شماره دفتر رهبری روی پمپ های بنزین و شعارنویسی بر بیلبوردهای خیابانی قرار است چه پروژه ای را رقم بزند؟
اسم گوجه سبز نمک زده میآید احتمالا بزاق دهان تان ترشح می کند. این واکنش طبیعی به خاطر تجربه قبلی است. در سیاست نیز شرطی سازی داریم.
اسم کشور اوکراین میآید ناخودآگاه ذهن ایرانی سمت یک رخداد تلخ می افتد؛ هواپیمای اوکراینی.
اسم اسرائیل می آید ذهن خودبه خود به رژیم کودک کش منتقل می شود.
این شرطی سازی کاملا طبیعی صورت می گیرد. اما همین ویژگی طبیعی خیلی وقت ها مورد دسیسه قرار می گیرد. اینکه تلاش کنند با تکرار و تکرار، یک روایت ناحق وغلط را در ذهن شرطی کنند.
❇️ماجرای هک بنزین نیز همین است. اصل داستان شرطی سازی آبان 98 است. این پروژه جزئی از یک پازل عملیات روانی است. از هفته ها قبل تلاش کردند موضوع آبان را زنده نگه دارند. برای به ثمر نشاندن این پروژه نیاز به رویدادسازی داشتند و لذا ماجرای راهزن های هکری رقم خورد.
👇اما چرا آبان 98 تکرار می شود؟
چون مبهم است. هنوز در ذهن خیلی ها آنروزها شبهه است و نظام را متهم می دانند. آبان 98 ناقص روایت شد. این نقصان روایی ناشی از ضعف عملکرد نهادهای مسوول و مراکز امنیتی است. شوک ویرانگر دولت در ماجرای بنزین با اعتراضات به حق مردمی و سواستفاده دشمن تبدیل به یک عملیات تروریستی تمام عیار و جنگ خیابانی شد که کمترین نتیجه اش کشته شدن 250 نفر از مردم عادی و ماموران ناجا و البته به هلاکت رسیدن تروریست ها و مزدوران وطنی بود.
طبق یک برآورد اولیه در همان ایام 15 هزار میلیارد تومان براورد خسارت ها بود
تنها فرشگاه رفاه اعلام کرد 700 میلیارد تومان آسیب دیده است.
⛔️ طبق گزارش ها، 50 پمپ بنزین، 256 بانک، 23 پایگاه بسیج، 760 خودرو را آتش زدند و ویران کردند.
در برخی شهرها پرچم داعش بالا بردند، در دربند تهران 4 خمپاره انداز ودر اسلامشهر ارپی جی کشف کردند. در ماهشهر تیربار آوردند و ...
👁اجازه ندادند جزئیات روایت این عملیات تروریستی به دست مردم برسد...
وقتی در بیان روایت حقیقی کم بگذاریم، راوی دروغ با تکرار، مخاطب را مسخ می کند. هنوز هم خیلی ها آمار کشته ها را 1500 نفر رویترز می دانند نه آمار 250 نفر وزیر کشور که یک سال اندی بعد اعلام شد.
آبان اسم رمز دعوت مردم به شورش است؛ آنهم با فشار به مردم. با این خیال خام که اگر مردم بنزین 3 هزارتومانی بزنند و سفره شان تنگ شود، قیام می کنند. همین اندازه جاهلانه.
اگر غرش، صفت مگس شد، درندگی نیز صفت گنجشک می شود و این دسیسه های کودکانه نیز منجر به متلاشی شدن خانواده ایران.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
#آقای_حاج_علی_اکبری_اینها_را_هم_منع_کنید❗️
✍محسن قنبریان
💥می فرمایند: "طبق نظر امامین انقلاب طرح اینگونه مسائل [مبارزه با فساد و عدالت خواهی] بصورت مصداقی (در نماز جمعه) ممنوع است!"
❗️آقای حاج علی اکبری بر این اساس از نشر این خطبه ها و تکثیر و تأسی از این خطباء هم منع کنید:
1⃣ امام جمعه کوفه!
ایشان در اولین خطبه پس از جمل(۱۲رجب سال۳۶ه) و انتخاب کوفه بعنوان مرکز حکومت؛ از ضرورت:
- خراب کردن مسجد برای بازگرداندن #خانه_جعفر به ورثه اش!
- بازگرداندن زمین های تقسیم شده #خیبر بین عده ای معلوم به بیت المال !
سخن گفته اند.(۱)
می بینید بشدت مصداقی و معین است! نمونه های بیشتر هم در مجموعه خطبه های ایشان هست که خوب است دستور فرمایید از نهج البلاغه سانسورش کنند تا امام جمعه ای تأسی نکند!
2⃣ امام جمعه بالاصاله تهران (که شما موقت ایشانید)!
فرموده اند: "طرف شرق یک بوستان بزرگی است، یک منطقه خیلی وسیعی است #بین_بزرگراه_بابائی_تا_ارتفاعات_قوچک ، یک زمینی است متعلق به ارتش. بنده بعضی اوقات در این مسیرهای صبحگاهی در بعضی از روزها آنجا می روم و ارتفاعات را حرکت می کنیم، راه می رویم. هر وقت آنجا می روم دلم می لرزد، چون می دانم ده ها چشم طمع کار متوجه اینجاست. کارهایی شروع کردند، ما جلویش را گرفتیم یک تشری زدیم، دعوایی کردیم! می دانم موقتاً دست برداشتند، اما منتظرند یک غفلتی صورت بگیرد یا این حقیر نباشم یا غفلتی پیش بیاید، بالاخره بروند اینجا را تصرف کنند. واقعا انسان دلش می لرزد، یک بوستان بزرگ شاید چند صد هکتاری که اصلش هم ظاهرا متعلق به #ارتش بوده لکن الان مورد استفاده ارتش نیست و مورد اختلاف بین ارتش و #وزارت_اطلاعات و اینهاست. به نظر من اینجا مال مردم است. اینجا باید به صورت یک گردشگاه عمومی مردمی در بیاید. مکرر من این پیغام را دادم به مسئولین گوناگون! شهرداری باید برود اینجا را تصرف کند در اختیار مردم بگذارد"(۲)
این امام جمعه تهران از پدیده کوه خواری در شهر سابقشان مشهد هم گفته اند!
❓آقای حاج علی اکبری بگوید؛ آن امام جمعه "عدالتخواه مصنوعی(!)" چیزی غیر از این جنس حرفها درباره منطقه خود می گفت؟!
❗️آقای حاج علی اکبری بجای طرح فسادها(زمین خواری ها و کوه خواری های آشکار و...) در خطبه ها، #صرفاً طی سلسله مراتب تا گفتن به دفتر رهبری را مطرح می کند؛ همین جملات رهبر انقلاب بهترین نقض ایشان است. میفرماید مکرر به مسئولین گوناگون درباره همین زمین پیغام داده؛ اما فایده نکرده و همه می دانیم پس از این علنی کردن با مردم بود که آن زمین توسط شهرداری گردشگاه شد!
❓وقتی پیغام مستقیم خود رهبر، افاقه نمی کند، امام جمعه یا نماینده ولی فقیه در استان می تواند مانع فساد کوه خواری و... در منطقه اش شود؟!
❗️اگر یک در هزار مثل همین نمونه یک طرف دعوا نهادی نظامی یا امنیتی باشد با گفتن به نهادهای امنیتی میشود مسأله را حل کرد؟!
در خوشبینانه ترین حالت باید بگویم از عمق ماجرا بی خبرید!
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3294
👇ورودهای مصداقی مذمومی که منع نمی شود!
از ورود موردی و منطقه ای در تبعیض و فساد (مثل هفت تپه ها و هپکو ها و کوه خواری ها و...) منع می کنند؛ در حالیکه باید از ورودهای جناحی بنا به دستور صریح امامین انقلاب منع کنند که نمی کنند و نماز جمعه را حتی برای همه گرایش های اصولگرا نگذاشته اند!
این دستور صریح رهبر انقلاب است:
"من فقط دو سه نکته را مورد تأکید قرار میدهم: یکى، این #حالت_پدرانه برخورد کردنِ آقایان در شهرها و در مراکز نماز جمعه [است]؛ این واقعاً مهم است. یکى از خطرهایى که انقلاب را تهدید میکند -که انشاءالله اگر یادم نرود دو سه جملهاى عرض میکنم- همین است که مردم دچار دودستگى بشوند و جناحبندى و صفبندى و خط و خطوط بر مردم حاکم بشود.
اگر امامجمعه به زبان بگوید که من به جایى وابسته نیستم، جناحى را تقویت نمیکنم، حتّى در نماز جمعه این را تأکید هم بکند، امّا در واقع اینجور نباشد، مردم میفهمند. اینجور نیست که ما که در تریبون نماز جمعه هستیم، به مردم بگوییم ما به هیچ طرف وابستگى نداریم، با کسى کارى نداریم، از کاندیدایى -کاندیداى مجلس- حمایت نمیکنیم، ما پدر همه هستیم، امّا در کنار حرفهایمان، با تعبیراتمان، با گوشه کنایههایمان، با بعضى از کارهاى جنبى برخلاف این گفته و ادّعا عمل کنیم! مردم زود میفهمند. این اشتباه است که ما خیال کنیم که مردم به زبانْ فریب میخورند و خیال میکنند ما به یک طرفْ گرایش خاصّى، به یک جناحْ تمایل خاصّى یا تقویت خاصّى نداریم؛ نه، مردم این را حس میکنند و اختلاف بین قول و عمل امامجمعه اثر معکوس هم خواهد بخشید. من عرض میکنم واقعاً باید آقایان ائمّهی جمعه، پدرانه برخورد کنند."(۳)
❗️اگر آقای حاج علی اکبری از نمونه های خروج از این دستور و ورودهای مصداقی جناحی مذموم بی خبرند تا جوانان انقلابی برایشان از برخی ائمه جمعه مشهور فهرست و مستند کنند!
❗️در برخی مراکز استانها کار به جایی کشیده که بسیاری از نیروهای انقلابی و حتی اصولگرا در نماز حاضر نمیشوند، چون امام جمعه محترم فقط یک گرایش از اصولگرایی را قبول و تقویت می کند و لیست و گروه فعال دیگر را شدیدا نفی و طرد می کند!
❗️برخی سابقین شان رسما و علنا در تشکلی سیاسی برای لیست بندی انتخابات حضور هم یافتند و این اصلا پدیده نادری نیست!
❗️واقعا عجیب و جالب است که رئیس شورای سیاست گذاری نماز جمعه در این ورودهای مصداقی مذموم هیچ عملکرد و خط کشی ای ندارد و ورود موردی و منطقه ای علیه تبعیض و فساد را با آن طاق زده است!
.........................
۱.الکافی ج۸ص۵۸. سید رضی صدر خطبه را در خ۴۲ نهج البلاغه آورده است
۲. ر.ک: yun.ir/wvrpb
اگر ملانقطی نگوید این سخنان امام جمعه تهران در خطبه انشاء نشده است!
۳.https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=2124
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#واقع_گویی_بهتر_از_درشت_گویی
✍ مسعود نادری
💥بسیاری از وقایع و اتفاقاتی که در فضای سیاسی و اجتماعی ایران رخ داده، خود به اندازه کافی مهم هست و لازم به درشت گویی ندارد و چه بسا اغراق در آن باعث به حاشیه بردن اصل مطلب شود.
از این باب است مطالبی که بعضی دوستداران انقلاب درباره قدرت و ...ایران می گویند و گاهی که میشنوم به علت اطلاعی که درباره آن موضوع خاص دارم، هم مکدّر می شوم و هم اگر بخواهم اصلاح کنم طرف مرا بی خبر از ماجرا خطاب می کند.
👇یاد مطلبی از محسن رفیقدوست وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس افتادم. بخوانید:
❇️«آن موقع سفیر ایران در شوروی آقای کیا طباطبایی بود. آنچه که در جامعه شایع است این است که در شوروی در گوش سفیر ما که آقای کیا طباطبایی بوده است میزنند.
بعد هم امام دستور میدهد آقای رفیقدوست در گوش سفیر شوروی بزند. این در جامعه مطرح شده است، ولی واقعیت این است که من اطلاعی از اینکه آیا در شوروی به سفیر ما اهانتی شده است نداشتم و ندارم و بعید میدانم این اتفاق افتاده باشد.
من هم در گوش سفیر شوروی نزدم. بدتر از آن با او برخورد کردم.
احمدآقا به من زنگ زدند و گفتند: «حضرت امام فرمودند سفیر شوروی را بخواه و او را تخفیف بده!»
من گفتم: «ما چیزی با آنها معامله نکردهایم که به او تخفیف بدهم!»
گفت: «نه. منظور امام این است که به او خفت بده. او را بخواه و خوار کن.»
به وزارت خارجه گفتم میخواهم با سفیر شوروی ملاقات کنم. آن موقع وزیر سپاه بودم و وزارتخانه اول میدان فردوسی بود.
قرار گذاشته شد. سفیر که پیرمردی بود به نام بولدوریف و فارسی هم خوب بلد بود به اتفاق افسر سیاسی سفارت آمده بود. معمولاً سفیر با مترجم میآید، ولی چون او فارسی بلد بود نیازی به مترجم نداشت.
وقتی اینها آمدند و در اتاقم را باز کردند تا وارد شوند، با لحن اهانتآمیزی گفتم:
«همانجا بایست.» در اتاق را هم بست و همانجا با افسر سیاسی ایستاد.
گفتم: «سؤالی از تو دارم، این خرسهای قطبی کی از خواب بیدار میشوند؟»
او گیج شده بود و گفت: «منظورتان از خرسهای قطبی چیست؟»
گفتم: «این رهبرهای شوروی.»
گفت: «بیشتر توضیح بدهید.»
گفتم: « خرسهای قطبی اول پاییز خوابند. در طول پاییز و زمستان و بهار را خوابند و وقتی آفتاب تابستان مستقیم به آنها میتابد بیدار میشوند.
تا به خودشان بیایند اول پاییز میشود و دوباره به خواب زمستانی میروند.
این خرسهای قطبی که در حاکمیت شوروی هستند هنوز خیال میکنند صدام طرفدار شوروی است.
صدام امریکایی است و این مطلب را به ایشان بگویید که صدام امریکایی است که اگر خواستند شما بیا و از من بخواه تا من دلایلش را به شما بگویم.
مطلب دومی که میخواهم بگویم این است که ما در کشور شما 70 میلیون بمب داریم و چاشنی آنها در اختیار ماست. کاری نکنید که ما این چاشنیها را آتش بزنیم و کشورتان را به مشکلاتی مبتلا کنیم که نتوانید حل کنید.» گفت: «منظورتان مسلمانان شوروی هستند؟» گفتم: «بله.» گفت: «چشم!» گفتم: «گمشو. برو بیرون!» این ملاقات اولم با سفیر شوروی بود. از اینکه این حرف را به آنها زدم ناراحت شدم، ولی تمام شد. امام گفت من هم انجام دادم.