تهش چی میشه؟
✍محسن مهدیان
رفتم داروخانه برای کودک خردسالم شیرخشک بگیرم، خانم متصدی باحال زار می گوید: "می شه کمتر ببرید؟" می پرسم چرا؟ ادامه می دهد: "آخه باید به بقیه هم برسه"
مانده بودم همیاری اش را تبریک بگویم یا شایعه پذیری اش را تذکر؟
این بنده خدا مقصر نیست. اما چه اتفاقی افتاده که انقدر شایعه، باور پذیر شده است. احتمالن شما هم تائید می کنید که شایعه در جامعه روز به روز بیشتر می شود.
اما ازدیاد شایعه ها به چه دلیل است؟ شبکه های اجتماعی؟ شبکه های اجتماعی علت نیستند، شبکه های اجتماعی خود ماهستیم. باید به این سوال پاسخ داد که چه اتفاقی افتاده است که این حجم از شایعه باورپذیر شده است؟ سوال نگران کننده تر اینجاست؛ چرا انقدر که شایعه باور می شود سخن و مواضع رسمی باور نمی شود؟
یک نمونه شایعه را ملاحظه فرمائید؛ درحالیکه در تولید بزنین خودکفا شدیم و اخیرن خبر دستیابی به تکنولوژی جدید تولید منتشر شده است، کافی بود یک شایعه ساده با موضوع افزایش قیمت بنزین و خبر کمبود آن باعث شود در برخی شهرهای کشور شاهد صف های طولانی بنزین و آتش سوزی در برخی خانه ها باشیم. واقعن چرا؟
یک نماینده می گوید از 11 میلیارد دلار ارز تخصیصی تنها دو و نیم میلیارد آن افشا شده و از جزییات باقی خبری نیست؛ رسانه مینویسند 9 میلیارد ارز دولتی گم شد. در خبر نمانیم؛ ریشه توزیع گسترده این اخبار، باور پذیری انهاست.
اما آیا مردم ایراد دارند؟ منکر نقد اجتماعی نیستیم. اما حداقل در اینجا ماجرا متفاوت است. مساله در تخریب اعتماد اجتماعی است. دولتی که اعتبارش را از دست دهد کم کم مرجعیتش ویران می شود. چنین دولتی با هر نوع مدیر و مسوولی دیگر رسمیت ندارد و مردم در کنار اخبار رسمی هر شایعه ای را هم باور می کنند.
چرا؟ چون با حجم بالای کتمان کاری ها و عدم شفافیت و نامحرم دانستن مردم، همیشه یک پشت پرده ای وجود دارد که مردم از آن مطلع نیستند و هر شایعه می تواند حکم یک پشت پرده منتشر نشده باشد.
تهش چی میشه؟ پاسخ به این سوال مهم نیست؛ به خود سوال باید توجه کرد.
"تهش چی میشه" نتیجه تفوق شایعه بر اخبار حقیقی است. هیچ چیز قابل اعتماد و اتکا نیست.
"تهش چی میشه" نتیجه شرایطی است که آینده قابل پیش بینی نباشد و در نتیجه مردم بر اساس منافع کوتاه مدت شان تصمیم می گیرند و برای جا نماندن از قافله روزگار دنبال راه های میانبرند.
عدم پیش بینی آینده، یعنی اضافه شدن هزینه های غیر قابل برآورد که در اقتصاد از آن به هزینه مبادله نام می برند.
در چنین شرایطی مردم بر اساس شناخت و حافظه تاریخی شان از دولت و مسئولین تصمیم می گیرند نه ظاهر تصمیمات دولت. به این می گویند تناقض انتظارات تطبیقی مردم با انتظارات عقلایی دولت.
نتیجه این می شود که دولت ارز و طلا می فروشد که قیمت پائین بیاید ولی مردم با رجوع به حافظه تاریخی شان بدل می زنند و ارز و طلا می خرند و باز قیمت ها بالا می رود.
مردم بیش از سختی های حقیقی، گرفتار بی اعتمادی به مسئولین اند و همین باعث می شود کارهای مثبت را هم نبینند و با تصمیمات درست هم همراهی نکنند..."تهش چی میشه،" نتیجه چنین شرایطی است.
یا بفکر اعتبار از دست رفته مسوولین باشیم یا مسوول بااعتبار بیاریم.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍امیر حسین ثابتی
دیروز خانه_موزه هاشمی رفسنجانی با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره ی شخصیت و گفتمان فکری_سیاسی او در تهران افتتاح شد.
نمیدانم برای این خانه موزه دقیقا چقدر هزینه کرده اند یا چند شبانه روز زحمت کشیده اند اما این را خوب میدانم که آثار شخصیت و گفتمان فکری_سیاسی بجا مانده از آن مرحوم هر روز در برابر چشمان ما وجود دارد و لزوما نیازی به افتتاح این خانه_موزه نیز وجود نداشت.
وقتی اوضاع جامعه به جایی رسیده که مسئولین در اشرافی گری و «تفاخر به ثروت» از هم سبقت بگیرند، یعنی هاشمی زنده است و بدون دیدن خانه_موزه ی او نیز به یادش هستیم.
وقتی در شرایطی که بسیاری از مردم به سختی گذران زندگی می کنند ولی یک #وزیر با افتخار در رسانه ها اعلام می کند ماشین شخصی اش پورشه است، یعنی یاد و خاطره هاشمی زنده است.
و از همه مهم تر، وقتی عدالت در بین مسئولان اجرایی و ارشد کشور اولویت خود را از دست می دهد و به جایش اولویت های دیگر قرار می گیرد و تنها راه مدیریت یک کشور بزرگ و مستعد 80 میلیونی «مذاکره با امریکا» می شود، یعنی هاشمی زنده است.
هاشمی زنده است چون تفکر و میراث او بر ما حاکم است. چون فقر و فساد و فاصله طبقاتی و اشرافیتی که در دوره او نضج گرفت، زنده است.
او همانی بود که پایه گذار اشرافیت در این کشور محسوب می شود، همان کسی است که در دهه 70 مصاحبه رسمی کرد و در توجیه اختلاس ها و مفاسد مالی گفت: «اینقدر بحث از اختلاس و دزدی نکنید و روحیه مردم را خراب نکنید! وقتی که ما یک سدی را میسازیم و مثلاً ده میلیارد خرج میکنیم، ممکن است از قِبَل آن، 500 میلیون هم اختلاس شود! اما این سد برای کشور میماند و هیچکس نمیتواند از این سد اختلاس یا دزدی کند!" (کتاب بی پرده با هاشمی. ص 184)
http://yon.ir/nlOpY
غرض اینکه ما بدون دیده خانه_موزه نیز هر روز به یاد او هستیم چون هر روز آثار شوم تفکر تکنوکرات ها و لیبرال ها در اداره کشور را از نزدیک لمس میکنیم...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 از #نغزگویی!! تا #نقض_گویی!!
✍من انقلابیم
#تبیین
💠دیروز رییس جمهور در حرم حضرت امام (ره) :
🔹امام هیچ گاه نگفت همه با من ، گفت همه با هم.
🔹امروز روزی نيست كه بار خود را بر دوش مردم بيندازيم. تنها گذاشتن دولت و اينكه كسى فكر كند حساب او از دولت جداست، گناهی نابخشودی است.
💠 در این زمینه ، اما ، سکوت جایی ندارد و نکاتی جهت یادآوری بسیار ضروری است.
🔻۱. برخی جملات کلیدی اند. شاید بتوان گفت برخی تصمیم گیری های جمعی در موضوعات مهم!! محصول تک جمله ها است. این جملات حاوی یک #تحلیل و یک #گزاره_عمیق هستند. اما صدق و کذب این تک جمله ها با گذر زمان بهتر مشخص می شود. بد نیست در این ایام شعار جذاب!! و مردم پسند!! ۵ سال پیش روحانی را صرفا به خاطر بیاوریم :
👈 《 خیلی قشنگه سانتریفیوژ بچرخه بشرطی که چرخ مملکت هم بچرخه چرخ کارخانه ها هم بچرخه.》
🔻۲. فدا کردن #مزیت_های راهبردی به پای یک طرح و ایده از اول اشتباه، واقعیتی است که در عمل صورت گرفت. صدای نارضایتی مردم از این مسیر اشتباه خیلی وقت است شنیده می شود. اما گویی برخی ها هنوز هم اصرار بر روش باطل قبلی دارند. رهبری عزیز تا مرزهای خطوط قرمز کشور به دلیل احترام به رای مردم در برابر این تجربه تلخ!! ممانعت ایجاد نکردند. اما حال که شرایط عوض شده؛ نظر مردم تغییر کرده و عملا بن بست مذاکره با غرب بر همگان عیان شده؛ برخی طعنه می زنند که امام می فرمود همه با هم و نه همه با من!!! شما اسم این بی انصافی را چه می گذارید؟!!! بگذریم....
🔻۳. اما دوران این #نغزگویی ها!!!(بخوانید #نقض_گویی!!!) گذشته چرا که نیمه دوم دولت ها ، اصولا کارنامه اجرایی و اقدامات، خود سخنگو هستند و کسی به دنبال این #واژه_سرایی ها!! نیست. همان تک جمله بچرخه بچرخه را برای ما کفایت است. به عمل کار براید.... /
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 سیبل تحریم ها؛ #مردم یا #حاکمیت؟
✍ریچارد نفیو
🔻 « #ریچارد_نفیو » - مشهور به معمار تحریمهای ایران- در کتاب « #هنر_تحریم_ها » که به طور ویژه به موضوع تحریمهای ایران میپردازد، به طور صریح و واضح مینویسد نباید از ترس مسائل بشردوستانه و تحت فشار قرار گرفتن مردم کشور هدف، فشار تحریمها را در برخی موارد کم کرد چرا که اساساً هدف تحریم ایجاد درد است و با دغدغههای اینچنینی تضاد دارد!
وی مینویسد؛ «هدف غایی از اعمال تحریمها، #درد و #تغییر در سیاستهای کشور هدف است و اگر بخواهیم بعضی از این دردها و فشارها را از برنامه تحریم برداریم ممکن است جنبه تبلیغاتی بهتری پیدا کند، اما هدف تحریمها و کارایی و اثرگذاری آن در جنبه عملی از بین خواهد رفت و اگر تحریمکننده بخواهد مسائل بشردوستانه را نیز مد نظر قرار دهد عملاً دردی که از تحریمها بهوجود میآید را نیز کاهش داده است».
🔻 #نفیو همچنین چند ماه پیش در مصاحبه با یک رسانه ضدانقلاب فارسیزبان درباره کتاب «هنر تحریم ها» در پاسخ به این پرسش که هدف از تحریمها فشار بر حاکمیت یا مردم ایران بود، میگوید:
«بستگی به کشوری دارد که مورد تحریم واقع میشود و اینکه منافع مشخص آنچه است. اگر رژیم قذافی در لیبی را تحریم کنید اصلا نباید سراغ جمعیت رفت چون قذافی اهمیت خاصی به جمعیتش یا سطح دردشان نمیداد. در مورد کیم جونگ اون و کره شمالی هم همین است. در اینجا «درد» باید مشخصا نخبگان حاکمیت را هدف بگیرد تا آنها اوضاع را عوض کنند... به نظرم وقتی باید «درد» را در مورد جمعیتها به کار برد که حاکمیت پایگاهی مردمی داشته باشد و ایران از نظر من در این دسته است... در ماجرای تحریمها باید تمرکز درد را جایی قرار میدادیم که تصمیمگیرندگان را قانع کند، در مورد ایران این از طریق ناراضی ساختن #مردم از اوضاع بود!!»
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#حیات_اجتماعی_امروز_و
#حیثیت_علمای_تراز_اول_تشیع
✍دکترعبدالله گنجی
خوشبختانه بهانه سیاسی «پلاکارد» در تجمع فیضیه به سرعت نقش تقلیلگرایانه خود را از دست داد و سخنان جناب رحیمپور ازغدی مسئله اصلی آن تجمع شد. این شیفت از منازعه سطحی- سیاسی به منازعه تئوریک و کشاندن مجدد پای حوزه به عرصه کارآمدی نظام یا نسبت آن با اسلام سیاسی را باید به فال نیک گرفت و از این محفظه گفتمانی شکلگرفته برای مرور آنچه باید میبودیم، استفاده کرد. طیف بودن و پیوستار پرتنوع اجتهاد روحانیت شیعه درستی سلطه اصولیون در ۲۰۰ سال گذشته را به اثبات میرساند که تنوع نگرشها در روحانیت تشیع آنقدر موسّع است که از تجویز قمه تا تساهل در مقابل غیریت را در خود جای داده است. شاید برخی نگرشها را نپسندیم، اما اصل این تنوع را باید پاس داشت و آن را نقطه قوت تفکر شیعی دانست.
فراموش نکنیم که امام بیشترین، زیباترین، فصیحترین و بلیغترین مفاهیم را در توصیف علمای اسلامِ تشیع به کار بردهاند و حواسمان باشد که بیشترین خون دل و ناراحتی و تندترین ادبیات امام نیز در همینجا نهفته است. «روحانیت طرفدار اسلام ناب محمدی» طیف مطلوب و منظور حضرت امام در انقلاب اسلامی است که هم سیاست را میفهمند، هم دنیای مدرن را و هم قدرت خدمتگزاری را موهبت الهی در عصر غیبت میدانند. همانطور که امام میفرمایند: «آنان (روحانیت پیرو اسلام ناب) با زهد، تقوی و ریاضت درس خواندهاند و پس از کسب مقامات علمی و معنوی باز به همان شیوه زاهدانه زیستهاند»، نقطه مقابل را نیز مدنظر دارند که «مقدسنمای متحجر و بیشعور»، «خون دلی که پدر پیرتان از این قشر خورده است از هیچ قشری نخورده است» و یادمان باشد امام از جنگ، صدام و شاه خسته نشد که «خدا مرگ مرا برساند» نیز در مواجهه با حوزه گفته شد.
رحیمپور و امثال وی فرزند دانشگاه نیستند و به التقاط آلوده نشدهاند که خود خروجی حوزهاند. او و صدها هزار از مؤمنین به اسلام سیاسی امروز آرمان تمدن اسلامی را در حجرههای حوزه جستوجو میکنند. حوزه امروز طلبکار نیست که بدهکار انقلاب اسلامی است. کسانی که از ترس پهلوی اول، روزها به اطراف قم میرفتند و در تاریکی شب برمیگشتند، امروز به برکت امام و انقلاب اسلامی میداندار دین و سیاست شدهاند و این امر فقط به شیرینیها و تلخیهای روزمره ختم نمیشود که آزمون
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
سخت برای حاملان اسلام تشیع است. توقع اینکه هر کس لباس روحانیت به تن دارد، باید سرباز انقلاب و پرچمدار نرمافزار جمهوری اسلامی باشد مطلوب است، اما قابل تحقق نیست و این باید افتخار انقلابیون حوزه باشد که قرائت خود را به صورت قهرآمیز مسلط نکردهاند و دیگران نیز آزادند راه خود را بروند و حتی سر از انگلستان در بیاورند. اما آنچه امثال رحیمپور را مضطرب میکند، افق کارآمدی جمهوری اسلامی مبتنی بر اندیشه بومی و درونزای اسلام سیاسی است که عدم حصول به آن افق تمدنساز، به معنای عبارت معروف امام در صدر انقلاب اسلامی است که «شکست روحانیت، شکست اسلام است». این شکست باید ترجمه امروزی شود. این شکست سختافزاری و قهری نیست که میتواند شکست نرمافزاری روحانیت طرفدار اسلام ناب محمدی در حل مسائل اساسی حکومت و «جامعهشناسی سیاسی اسلامی» باشد. حوزه و طلاب انقلابی حتماً متوجه هستند که حضرت امام «حکومت مدرن» را پذیرفته است، یعنی حکومتی که نه حاکمان مالکند و نه مردم رعیت، مشارکت سیاسی مدرن، ابزارهای حیات مدرن اجتماعی. حقوق بین الملل، هنر به معنی عام آن، نشاط، آزادی، اخلاق محوری و از همه مهمتر مردمسالاری از مسائلی هستند که روحانیت تشیع اگر نتواند درباره آن قالبسازی کند یا نتواند برای قالبهای موجود مبنای شرعی بیابد، شکست روحانیت حتمی است. البته ناگفته نماند که ماهیت اسلام تشیع ذاتاً سیاسی است و آن روحانیای که عبا بر سر میکشد یا گوشهنشین میشود تا آلوده نشود، هم سیاسی است. اصولاً کسی که خمس میدهد و خمس توزیع میکند، نمیتواند سکولار باشد. اینکه یک مسلمان یک پنجم دارایی خود را برای گسترش مکتب هزینه میکند، در امر سیاسی مشارکت کرده است که امام سوگند میخورد: «والله اسلام همه چیزش سیاست است، نمازش، روزهاش، حجش، جهادش، خمسش و...». بنابراین، سکولارهای حوزه شاید با جمهوری اسلامی مرزبندی سیاسی داشته باشند، اما روحانیت تشیع ذاتاً نمیتوانند سکولار باشند. اعتقاد به عاشورا راه سکولاریسم را بسته است و اگر منازعهای هست کلامی و فقهی است. امروز محک بزرگی برای حوزه علمیه شروع شده است. سنگینی این آزمایش را باید حوزه با همه وجود و در انطباق با دنیای مدرن درک کند و جذابیتهای زیستمسلمانی و کارآمدی فقه در عرصه حکومت امروزی را باید به نمایش گذارد و از این فرصت ذیقیمتی که بعد از صدها سال فراهم شده اس ت، استفاده کند. تغییر سرنوشت به دست خود ماست، وعدههای الهی بدون تفکر و حرکت محقق نخواهد شد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#چرا_فریادهای_آقای_حضرتی_شنیده_نشد⁉️
✍محسن مهدیان
آقای الیاس حضرتی در دفاع از استیضاح آقای کرباسیان در مجلس فریاد می زدکه" دستمان تنها به وزیر اقتصاد رسیده است واگرنه باید رئیس جمهور را استیضاح می کردیم..."
اما این صدا با همه بلندی اش، به گوش ها نرسید و البته دلنشین هم نبود. اما چرا؟ چرا اصلاح طلب ها نمی توانند حساب شان را از امروز دولت جدا کنند؟
پاسخ خیلی روشن است.
#یکم. این دولت تنها وتنها با حمایت همه جانبه و بلاشرط اصلاح طلب ها به قدرت رسیده است. همین جناب حضرتی در ایام انتخابات اعلام کرد که "تمام قد" در حمایت از روحانی هستیم؛ آنهم "بدون هرگونه شرطی". حافظه آقایان اگر کوتاه مدت است، البته حافظه رسانه ای کشور پاک شدنی نیست. بگذریم که همین آقای حضرتی چند ماه بعد و در شروع بروز چالش های اقتصادی، چون فکر نمی کرد یکروز کارد ها به استخوان برسد، اینطور گفت: " اصلاح طلب ها در سختی ها نیز در کنار دولتند" حالا چه اتفاقی افتاده است؟ بله امروز روز سختی است؛ بمانید و سفره تان را جدا نکنید.
#دوم. ممکن است سوال شود که " حمایت کردیم؛ مثل خیلی ها. انتخابات ، انتخابات است. مگر اصولگراها از احمدی نژاد برائت نکردند؟" سوال دقیقی است. بله اصولگراها حق داشتند اعلام برائت کنند؛ چون احمدی نژاد نفاق داشت. ظاهر آنروزش را چه کسی تصور می کرد با چنین باطنی همراه باشد؟ طبیعی است که با گذشت زمان و روشن شدن حقیقت عقب نشستند.
اما آقای روحانی چی؟ الحمدالله از ویژگی های ممتاز آقای روحانی این است که همین بوده و همین است. با همین شعارها و همین تیم و همین برنامه. همان روزها دلسوزان هشدار دادند این تیم و این برنامه و این راهبرد تهش چالش های تودرتوی سهمگین است. اما اصلاح طلب ها با چشم باز حمایت کردند؛ پس باید بایستند و همراهی کنند.
#سوم. ممکن است مثل بسیاری از سلبریتی ها پشیمان شوند و سوال کنند که " خب قبول. آنروز اشتباه کردیم و امروز متوجه شدیم. نمی شود اعلام برائت کرد؟" پرسش درستی است. اما حرف نهائی اینست که در همین حرف نیز بی صداقتی است.
امروز اگر از دولت اعلام برائت می کنند و رگ گردن شان در مجلس بیرون می زند، باز هم از درد مردم نیست؛ متوجه شدند که از این دولت آبی گرم نمی شود و دیگر حاضر نیست برای آنها هزینه دهد. حاضر نیست مطالبات حداکثری آنها را دنبال کند. نمونه اش سخنان آقای خاتمی و توصیه هایش به دولت؛ از رفع حصر گرفته تا آزادی زندانیان و غیره.
همین امروز که آقای حضرتی در مجلس از درد مردم می گفت و حسابش را از دولت جدا می کرد، محمدصادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در سرمقاله روزنامه اعتماد می نویسد که باید حسابمان را از دولت جدا کنیم چون آقای روحانی حرف ما را گوش نداده است. حالا به چه حرفی: عمل به وعده هایی مثل رفع حصر و افزایش آزادی های مدنی و رعایت گسترش حقوق شهروندی و غیره..
مشکلات مردم چنین فهرستی دارد؟ با این بهانه ها می خواهید حساب تان را از مردم جدا کنید؟ امروز هم صداقت ندارید.
#چهارم. ممکن است گفته شود: " گذشته را که باختیم. باید برای انتخابات آینده فکری کرد..." بله. اگر این را بگویند صادقانه است. همین را بگویند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍سید یاسر جبرائیلی
♦️ در گفتوگو با شبکه الجزیره مجری سوال کرد که آیا استیضاح آقای کرباسیان به تحریمهای آمریکا مرتبط است؟
پاسخ دادم خیر!
در وهله اول، این استیضاح نشاندهنده ماهیت دموکراتیک نظام سیاسی ایران است. در کشورهایی که منتخبان مردم در مجلس بر اقدامات دولت نظارت میکنند، این رخدادها طبیعی است. اما برای بسیاری از مردم منطقه ما که از فقدان فرآیندهای دموکراتیک در حکومتشان رنج میبرند، این مسائل شاید عجیب باشد.
مجلس آقای کرباسیان را استیضاح کرد چرا که وزارت اقتصاد دولت آقای روحانی در حل برخی مشکلات ساختاری اقتصاد ایران بسیار کند عمل کرده است.
حتی اقتصاددانان طرفدار دولت نیز با ما موافقند که مشکلات اقتصادی ایران ارتباطی به تحریمها ندارد. مشکلات روشن است و راهکارهای مشخصی برای حل آنها وجود دارد. صادرات نفت ایران هنوز کم نشده و تحریمها هنوز برنگشته است، پس ریشه مشکلات را باید در جای دیگری جست.
آنچه مجلس از وزارت اقتصاد انتظار دارد، چنانکه من در گفتههای استیضاح کنندگان دیدم، این است که نقدینگی ۳۳۵ میلیارد دلاری موجود را به سمت تولید هدایت کند و جلوی استفاده از آن در سوداگری را بگیرد؛ چیزی که باعث کاهش ارزش ریال طی ماههای گذشته شده است.
در دولت آقای روحانی شاخص عمق مالی ایران که نشاندهنده نسبت نقدینگی به تواید ناخالص داخلی است سه برابر شده است. این نقدینگی باید به سمت تولید هدایت شود. نظام اقتصادی باید به تولید پاداش داده و سوداگری را جریمه کند. این امر با اتخاذ سیاستهای مالیاتی مشخص ممکن است و این، وظیفه وزارت اقتصاد است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#مدیریت_به_نفع_مردم
⭕️ آقای روحانی #لطفا_در_نروید
💢 تاکتیک ایجاد جنجال برای #فرار_از_پاسخگویی
✍بدون سانسور
🔹پس از استیضاح دو وزیر دولت دوازدهم فردا رئیس دولت هم برای پاسخگویی به نمایندگان مردم، باید به مجلس برود.
به همین دلیل تیم رسانه ای دولت برای رهایی از این بحران و "گوش مالی مجلس" و #انتقام عزل دو وزیرش برنامه های مخربی تدارک دیده است
⛔️ به قطعات این پازل توجه کنید:
⭕️ #ربیعی طی توییتی خبر از ترس مردم از "ایجاد التهاب در مجلس" هنگام سوال از روحانی میدهد و در ادامه به مجلس توصیه میکند #تشنج ایجاد نکند که به نفع هیچ کس نیست و در اخر وقیحانه هشتگ "حفاظت از مردم" میزند!
⭕️ #ظریف در تلویزیون میگوید اگر برجام نبود الان وضع گرانی ها بدتر بود و ما چند ماه قبل به این قیمت ها میرسیدیم بدون آنکه اشاره ای به #سوءمدیریت دولت و نبود دلیل اقتصادی برای گرانی ها کند!
⭕️ امروز باز به یکباره و بدون دلیل خاصی "طلا و سکه" گران میشود آن هم یک روز قبل از حضور روحانی در مجلس، میوه ۸۳ درصد گران شده است و هیچ دلیل عقلانی برای گرانی #خودرو وجود ندارد جز طمع خودروسازان و تلاش دولت برای فشار به مردم و نظام.
⭕️ #آشنا در توییتی نوشته مجلس دومین وزیر فسادگریز را کنار زد و در ادامه آورده فضای روز سهشنبه شفاف تر شد! این یعنی مجلس وزرایی را که مقابل این فساد ایستادند عزل میکند و روز سهشنبه هم با همین رویکرد با روحانی برخورد خواهد کرد!!! چون روحانی از نظر آشنا "ابرقهرمان مبارزه با فساد" است. پس روحانی هم دست به افشاگری و... خواهد زد، ضمنا آشنا کار را در اینجا تمام نکرده و در توییتی دیگر عملا به توهین به نمایندگان ملت پرداخته و طلبکارانه آنها را به خاطر سوال از روحانی تحقیر میکند.
روحانی و جهرمی هم تهدید به افشاگری در مورد مفسدان کرده و بگم بگم را شروع میکنند...
⭕️ اینک فارغ از اینکه فردا قرار است چه حاشیه هایی در مجلس ایجاد شود که امروز این مقدمات چیده میشود و
تیم جنگ روانی روحانی (آشنا، ربیعی، واعظی و...) چه نقشه هایی در سر دارند ، #نمایندگان_مجلس باید برای امانتداری از رای ملت به دور از عملیات روانی مشاوران دولت که روی #عصبانی کردن آنها حساب باز کردهاند، باید روی سوالات اساسی از روحانی متمرکز شوند از جمله اینکه:
علت بیثباتی بازار ارز چیست؟ و چرا بازار این چنین به هم ریخته است؟
چرا قیمت عموم اجناس چندبرابر شده؟
چرا پراید کاملا ایرانی شده ۴۰میلیون تومان؟ و چرا سکه تا ۴میلیون هم پیش رفته است؟
چرا حقوق کارمندان و فرهنگیان و کارگران طبق قانون افزایش نداشته است؟
✅ در پایان باید گفت جناب آقای روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان محترم مجلس ، لطفا فردا را "به نفع مردم" مدیریت کنید به و به دور از حواشی، در پرسش و پاسخهایتان به دنبال برطرف کردن مشکلات مردمی باشید که به شما اعتماد کرده اند. لذا هنگام #پاسخگویی #لطفا_در_نروید
#پاسخگو_باشید
#تغییر_به_نفع_مردم
#روز_پاسخگویی
#تحقیر_ملت
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
⚡️آیا مجلس بیدار می شود؟
✍سید یاسر جبرائیلی
سازمان حفاظت محیط زیست طی جوابیهای به روزنامه وطن امروز اعتراف کرده است که پیش از تقدیم لایحه موافقتنامه پاریس به مجلس، الحاقیه این موافقتنامه(برنامه ملی مشارکت در کاهش انتشار گازهای گلخانهای) در هیئت دولت به تصویب رسیده و برای اجرا به دستگاهها ابلاغ شده است!
سه سال است که تعهدات ایران در موافقتنامه پاریس بر خلاف قانون اساسی در حال اجراست. اساسا ایران چه موافقتنامه پاریس را امضا میکرد و چه نمیکرد، چه مجلس الحاق به این موافقتنامه را تصویب میکرد یا نمیکرد(که هنوز تصویب نشده است)، دولت آقای روحانی تعهدات مربوطه را اجرا میکرد، چنانکه در سه سال اخیر چنین کرده است!
سازمان حفاظت محیط زیست استدلال خنده داری آورده و تلویحا گفته "صلاح" در این بوده ما اجرای تعهدات را آغاز میکردیم، چرا که اگر ایران موافقتنامه را امضا هم نمیکرد، مجبور به اجرای آن بود! اولا اینکه ایران بدون امضا مجبور به اجرای یک موافقتنامه شود، یک فکاهی حقوقی است و در پاسخ به جوابیه حفاظت محیط زیست به این مسئله پرداختهایم. ثانیا مگر مجلس برای تشخیص همین "صلاح" در قانون اساسی پیشبینی نشده است؟ شما با چه حقی اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی را دور زدید و صرفنظر از اینکه در این کشور مجلسی وجود دارد، برنامهای که قرار بود به عنوان تعهدات ایران در موافقتنامه پاریس ثبت کنید، پیشاپیش در هیّت دولت تصویب و به دستگاهها ابلاغ کردید.
امیدوارم امروز نمایندگان مجلس در این باره نیز از رئیس جمهور سوال کنند و حیثیت لگدمال شده مجلس را احیا نمایند.
♦️متن کامل این گزارش و جوابیه سازمان حفاظت محیط زیست را میتوانید امروز در روزنامه وطن امروز مطالعه نمائید.
http://yon.ir/mCWIN
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#فوری
💢 نه بزرگ مجلس به حرفهای تکراری روحانی
🔹🔸 وکلای ملت در مجلس شورای اسلامی از پاسخهای حسن روحانی به ۵ سوال مطرح شده در صحن قانع نشدند.
♦️پس از پایان سخنرانی روحانی و طبق آئین نامه، از نمایندگان رای گیری به عمل آمد که طبق آرای اعلام شده، فقط درباره یک سوال و آن هم فقط با ۱ رای بیشتر، نمایندگان اعلام رضایت داشتند و پاسخ های روحانی به ۴ سوال دیگر را قانع کننده ندانستند.
♦️بر اساس قانون اساسی و در پی عدم قانع شدن نمایندگان، سوالات مطرح شده به قوهقضاییه ارجاع خواهد شد و پس از آن نتایج بررسی قوهقضاییه بار دیگر به مجلس ارجاع میشود و مجلس در این باره تصمیمگیری میکند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✅پیام حمله پهپادی انصارالله به دبی چیست؟
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔹روز گذشته، شبکه خبری المسیره یمن از حمله جدید پهپادی به فرودگاه بینالمللی دبی در واکنش به حملات نظامی امارات خبر داد. این شبکه اعلام کرد که نیروی پهپادی ارتش یمن، در حملهای منحصر به فرد، فرودگاه بینالمللی دبی را با یک پهپاد از نوع صماد-3 هدف قرار داده است. پس از این حمله، جنگندههای اماراتی و سعودی، فرودگاه صنعا و پایگاه نظامی الدیلمی در نزدیکی این شهر را بیامان مورد هدف موشک قرار دادهاند.
🔻اما پیام مشخص این حمله پهپادی برای امارات متحده عربی و متحدانش نیست؟
🔸فاصله فرودگاه بینالمللی دبی تا یمن بیش از 1200 کیلومتر است.
🔸پیشتر، انصارالله ابوظبی بهعنوان مرکز سیاسی امارات را هدف قرار داده بود. این بار دبی بهعنوان یکی از مراکز حیاتی اقتصاد امارات و حتی منطقه، مورد حمله قرار گرفته است، هرچند به صورت پهپادی.
🔸حمله پهپادی به لحاظ میزان خسارتی که وارد میسازد، اهمیت راهبردی ندارد.
🔸اهمیت راهبردی حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه بینالمللی دبی را باید در پیامی که به طرف مقابل منتقل میکند جستجو کرد؛ فرودگاه دبی با همهی تدابیر و پوششهای امنیتی و پدافندی حاکم بر آن و با احتساب فاصله 1200 کیلومتری از یمن، از تیرراس انصارالله خارج نیست و این جنبش به همراه متحدان خود در یمن، میتوانند امنیت اقتصادی امارات و حتی منطقه را تهدید کنند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 فردا دیر است....‼️
✍وحید محبی
🔻رهبرانقلاب بارها نسبت به اهمیت فضای مجازی به هشدار داده اند و در مورد راه اندازی هرچه زودتر #شبکه_ملی_اطلاعات اصرار دارند. از این طرف اصرار و از طرف مسئولین انکار
این سوال پیش می آید: آیا همیشه باید دشمن منویات معظم له را به صورت معکوس بهره برداری کرده و از دل آن استراتژی خود را ترسیم کرده و در موقعیت آفندی قراربگیرد؟
در رسانه ها آمد برایان هوک، سرپرست گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا گفته: « آمریکا در بالاترین سطح همسویی کامل با درخواستهای مردم معترض ایران قرار دارد. تلاش داریم تا از طریق #دنیای_دیجیتال به مردم ایران کمک کنیم تا با ذات این رژیم و فساد آن بیشتر و بیشتر آشنا شوند!!».
آری اکنون دشمن به صورت عریان از نقشه خود پرده برداشته!! ای کاش مسئولین به خود بیایند که خدای ناکرده فردا دیر است....
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🖌 در ستایش نا امیدی و حکایت پینوکیو!
✍محمد_صرفی
🔸این روزها اغلب مسئولان کشور از لزوم تزریق امید به جامعه میگویند و یأسپراکنی را تقبیح میکنند. مسئولان دولتی در صف اول سخنرانی درباره ضرورت و فواید امید هستند و البته تعجبی هم ندارد، چرا که دولت، دولت «تدبیر و امید» است. اما مردم همانقدر که نیازمند امید هستند به ناامیدی هم نیاز دارند! جامعه امروز ما به دلایل مختلف پیشتر و بیشتر از امید، نیازمند ناامیدی است. گام اول و پیشنیاز برای دستیابی به امید واقعی و سازنده، ناامیدی و رها کردن امیدهای واهی و کاذب است.
امید کاذب شبیه ماده مخدر و قرص روانگردان عمل میکند و شخص را به دنیایی خیالی برده و دچار سرخوشی میکند، حال آنکه واقعیت سهمگین و تلخ بیرونی در جریان است و کار خود را میکند. نام دیگر قرصهای روانگردان، قرص شادی است! انرژی زیادی را بهصورت کوتاهمدت و انفجاری آزاد و همزمان فرد را دچار توهم میکند، بهطوری که آگاهی از نتایج رفتارهای خطرناک را بهشدت کاهش داده یا کاملاً از بین میبرد. شخص متوهم خود را از ماشینی که با سرعت در حال حرکت است به بیرون پرت میکند و پس از آنکه در بیمارستان با دست و پا و سر شکسته و مجروح از مرگ رهیده و تاثیر داروی توهمزا از بین رفته، درباره علت کار خود میگوید؛ میخواستم پرواز کنم!
متاسفانه بخش قابل توجهی از جامعه و مسئولین ما امروز دچار چنین وضعیتی هستند. آنهایی که شب اعلام توافق ایران و 1+5 به خیابانها آمدند و زدند و رقصیدند و در دست اسکناس یک دلاری و هزار تومانی داشتند، مانند همان کسی بودند که به هوای پرواز خود را از ماشین در حال حرکت به بیرون پرت میکند. وضع نابسامان کدام خانهای با فروش فرش زیر پا بسامان شده و کدام کشوری توانسته با دادن امتیاز به دشمن، مشکلات خود را حل کند؟! بلایی که امید کاذب بر سر یک جامعه میآورد اگر از ناامیدی بیشتر نباشد کمتر نیست.
برخی آقایان دولتی این روزها مدعی هستند که یکی از اشتباهات صورت گرفته، بزرگنمایی برجام بوده است. از جمله آقای ظریف که چند روز پیش در برنامه زنده تلویزیونی «حالا خورشید» از بالا بردن توقعات از برجام به نوعی گلایه کرد. این گلایه را دیگر مسئولان دولتی نیز بارها بیان کردهاند. اما چه کسی مردم را درباره برجام دچار توهم کرد؟ آیا کسی غیر از دولتمردان چنین کردند؟ تا جایی که آب خوردن مردم را هم به برجام گره زدند! تعابیری همچون «فتحالفتوح»، «آفتاب تابان»، «معجزه قرن»، «بزرگترین دستاورد تاریخ ایران»، «نشانه تسلیم همه قدرتهای بزرگ در برابر اراده ملت»، «ورقخوردن تاریخ به نفع ایران»، «پیروزی بزرگتر از فتح خرمشهر» و... از سوی چه کسانی مطرح شد؟ کدام روزنامهها تیتر زدند «تحریمها به تاریخ پیوست»، «فروپاشی تحریم»، «صبح بدون تحریم»، «تحریمها هم رفت»، «توافقات سیاسی و اقتصادی با لغو تحریمها»، «سد تحریم شکست»، «پیروزی تدبیر بر تحریم»، «اینک بدون تحریم»، «سلام بر ایران بیتحریم، خلاص شدیم»، «تحریم تمام شد»، «برچیده شدن ظرف تحریمها»، «روز شکست حصر اقتصادی» و...؟! وقتی دلسوزان هشدار و انذار میدادند، چه کسی به آنها تهمت کاسب تحریم زد تا صدایشان شنیده نشود!
ادامه در پست بعد ...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
یادآوری این مواضع و تیترهای گذشته، نه برای مچگیری و سرزنش است و نه برای اظهار فضل که بله! حالا دیدید ما درست میگفتیم! گذشته اگر بازخوانی و مرور میشود، ناظر به آینده است. انتظار میرفت رخدادهای اخیر، دولتمردان را از توهم خود ساختهشان خارج کند اما برخی مواضع و اظهارنظرها نشان میدهد خروج دولت از توهم برجام، گویا امیدی کاذب است! برخی از سخنان دیروز آقای روحانی در مجلس شورای اسلامی و در جریان سؤال نمایندگان، حاکی از این مسئله بود. رئیسجمهور در بخشی از سخنان خود گفت؛ «اگر برجام هیچ بود پس چه غصهای امروز داریم؟ در هر صورت آمریکا از برجام خارج شده، بقیه کشورها نیز خارج میشوند و ما هم بیرون میآییم چون هیچ است، از هیچ که نباید آدم بترسد...
روحانی در مغلطهای آشکار (شبیه موضع اخیر آقای ظریف درباره نسبت قیمت دلار و برجام) نابسامانی امروز را به خروج آمریکا از برجام نسبت دادند، حال آنکه روند تلاطم و آشفتگی بازار ماهها پیش از خروج آمریکا از توافق، آغاز شده بود و ریشه در مسائل دیگری داشت. از نظر این آقایان، همه چیز خوب و خوش و خرم بود تا اینکه ترامپ دیوانه از برجام خارج شد و این شد که میبینید و میبینیم! مثل اینکه کسی بپرسد چرا این مصدوم دست و پا و سرش شکسته و در پاسخ بشنود که از ماشین به بیرون پرت شده است. حال آنکه پرت شدن تنها یک حادثه است و نه علت. آنکه قرص توهمزا مصرف کرده، اگر از ماشین هم به بیرون پرت نشود، حادثه و بلای دیگری سرش میآید.
مردم و مسئولان باید از خیلی چیزها ناامید شوند. مردم باید از اینکه دولتی بر سرکار آید و با چوبی جادویی (توافق با غرب، چند برابر کردن یارانه و...) اوضاع را سامان دهد ناامید شوند و بدانند که بخشی از این بار نیز بر دوش آنهاست. مسئولان هم باید از اینکه فلان مقام آمریکایی قول داده جبران کند، امضای فلانی تضمین است، اروپا قول داده و... ناامید شوند. تا وقتی استراتژی دولت صبر و سکوت و امید به نتایج انتخابات آمریکا و رفتن ترامپ است، توقع و انتظار کدام حرکتی را برای حل مشکلات میتوان داشت؟ رئیسجمهور پیشین فرانسه مدعی شده بود که به فکر اشتغال جوانان ایران است و رئیسجمهور فعلی آن در تماس تلفنی اخیر با آقای روحانی گفته: «فرانسه همه تلاش خود را برای حفظ برجام بهکار میگیرد و نسبت به این موضوع متعهد است و به مسئولیتهایش عمل خواهد کرد.»
دی ماه سال 1393 و در کوران مذاکرات هستهای ایران و 1+5 رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند؛ «باید دل را به نقطههای امیدبخش حقیقی سپرد نه به نقطههای خیالی.» آنکه امید ندارد درجا میزند و به پیش نمیرود اما آنکه امید کاذب دارد و دل به نقطههای خیالی بسته است، فرو میرود و خسرانش دوچندان است. امید کاذب داشتن، حکایت پینوکیو است که با مشورت روباه مکار سکههای خود را کاشت تا فردا درخت سکه سبز شود و خوشههای طلا بچیند! پینوکیو، روباه مکار و وعده درخت سکه فقط در کارتون نیست و از زندگی شخصی گرفته تا مقیاس یک کشور میتواند تکرار شود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 پیرامون تحولات لرزان عراق....
✍محمد جلالی فرد
🔻از اتفاقات اخیر سیاسی عراق نکات مهمی برداشت میشود:
1⃣بعد از ائتلاف دوماه قبل گروه های بزرگ سیاسی این کشور در مورد انتخاب نخست وزیر و تشکیل کابینه،خبرها از تغییر این آرایش و جدایی فتح از النصر و سائرون حکایت میکند که باید آن را ماه عسل رایزنی های گسترده سعودی و آمریکا در این کشور دانست.
2⃣طی چند روز اخیر محور متشکل از ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی الصدر و جریان حکمه به رهبری عمار الحکیم در حال تلاش و گفت و گو با برخی اعضای ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری هستند تا برای دستیابی به بیشترین تعداد نماینده در پارلمان آینده عراق، آنها را به محور خود ملحق سازند. در این مورد نیز به نظر میرسد با توجه به انسجامی که در این جبهه وجود دارد این عمل با بن بست مواجه شود. به معنای دیگر ائتلاف دولت قانون و الفتح بعد از اعلام ائتلاف جدید(النصر،سائرون و...) پیروز میدان خواهد بود.
3⃣از طرف دیگر بنظر میرسد کردها و اهل سنت به خوبی دریافته اند که نفوذ و عقلانیت سیاسی و همچنین کنترل امنیت در این کشور با وجود فشارهای عربستان و آمریکا در ائتلاف الفتح و دولت قانون آشکار است و احتمالا در روزهای آینده به دو مورد مذکور نزدیک شوند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 تبدیل #ابربدهکار به #ابرطلبکار
✍من انقلابیم
🔹در سخنان روحانی در مجلس شورای اسلامی دو نکته بسیار برحسته است:
🔻۱. روحانی در پاسخ به سوالات نمایندگان بعنوان #ابربدهکار شرایط موجود کشور و به جای پاسخگویی، در موضع #ابرطلبکاری از همه نظام و مردم قرار گرفت. در واقع نه تنها پاسخ هیچ یک از سوالات را نداد بلکه با طرح انبوه سوالات فرعی و بعضا پاسخ های بی ربط، با جوسازی و عملیات روانی، بی تدبیری و عملکرد ضعیف خود را به گردن دیگران انداخت. اصلا همه مقصرند به غیر از روحانی!!!!
🔻۲. همگان می دانند رییس جمهور را کسی تهدید به مرگ نکرده است. اما جالب بود ثابت شد #جنجال_آفرینی عجیب از یک تجمع مردمی و انقلابی برای چه مقصودی!! تدارک دیده شد. رییس جمهور محترم!!! اگر پلاکارد کذایی نبود چگونه از خود مظلوم تراشی می کردید؟!! ۶ سال کم تحرکی و بی تدبیری اقتصادی دولت خود را با ۲ سطر نوشته پاک می کنید؟!!
#تدبیر_یا_تزویر
اما داستان ترور چه بود!
در جلسه دیروز مجلس، حسن روحانی یک ساعت فرصت داشت تا به سوالهای به حق نمایندگان، در خصوص مسائل اقتصادی پاسخ دهد. آقای رئیسجمهور علیرغم فرصت محدود ترجیح داد قسمتی از این زمان را صرف مسائل حاشیهای، موهوم و عجیب کند.
یکی از این مسائل، ادعای عجیب #تهدید_به_ترور بود!
ولی اصل ماجرا چیست؟
25 مرداد، طلاب انقلابی حوزه علمیه قم با هدف همدردی با مشکلات معیشتی مردم، تجمعی در #مدرسه_فیضیه_قم برگزار کردند با شعار #روحانیت_همدرد_مردم
برگزار کنندگان این تجمع با شکوه، با آگاهی و بصیرت نسبت به حساسیت زمان، همه تلاش خود را صرف این کردند تا این مراسم منحصرا برای مطرح کردن منطقی و مستدل دغدغههای روحانیت در خصوص اوضاع اقتصادی کشور باشد.
مراسم با کمال آرامش در روز چهارشنبه با حضور زیادی از طلاب و روحانیون در فیضیه انجام شد.
بلافاصله بعد از مراسم تصویری از این تجمع مخابره شد که طلبهی جوانی پلاکاردی با این مضمون در دست دارد :
"ای آنکه مذاکره شعارت
استخر فرح در انتظارت"
جریان های معاند نظام با بزرگنمایی این عکس، همه تلاش خود را جهت به حاشیه راندن پیام اصلی این جلسه صرف کردند.
جالب این است که پلاکارد مذکور قبل از شروع جلسه و با تذکر مجری برنامه جمعآوری شده بود!
اما اینکه آقای روحانی از کجای این شعر برداشت #تهدید_به_مرگ کرده است، دقیقا مشخص نیست، مگر به حکم ضربالمثل الخائنُ خائف!
تشبّث آقای روحانی به هر نامربوطی برای نجات خود از منجلاب اقتصادی قابل درک است، ولی انشاالله سختی این روزها با شیرینی نابودی تفکر غربگرای حاکم بر مدیریت اجرایی کشور، جبران و کام مردم خواهد شد.
جناب روحانی که پیش از این در نطقهای انتخاباتی چیره دستی خود را در جنگ روانی به نمایش گذاشته بود، این بار نتوانست به هدف خود برسد و علیرغم تلاش برای بهرهگیری از همه شگردهایش، نمایندگان مردم از پاسخ ها قانع نشدند.
#استخر_فرح
#تدبیر_یا_تزویر
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍مهدی محمدی
این احتمال جدی است که ظرف روزهای آینده امریکا یک حمله نظامی علیه سوریه انجام بدهد. علت های این امر چنین است: ۱- پس از محکومیت پال منافورت و مایکل کوهن بحران داخلی ترامپ جدی شده و او مطابق سنت کلاسیک جمهوری خواهان برای کاهش فشار داخلی به یک شلوغکاری در خارج از مرزها نیاز دارد. ۲- از حدود ۶ ماه قبل امریکا به سمت این ذهنیت راهبردی گرایش پیدا کرده که هرگاه در سوریه موازنه به سود نظام به هم خورد، در چارچوب راهبرد ‘موازنه فراساحل’ با یک حمله محدود مجددا مسلحین را تقویت کرده و صحنه را بالانس کند. اکنون وضعیت برای مسلحین بسیار فاجعه بارتر از یک عدم توازن تاکتیکی است و تدارکات آغاز عملیات ادلب نه فقط عدم موازنه بلکه محو کامل آنها از خاک سوریه را نوید می دهد. بنابراین از منظر موازنه قوا هم که بنگریم امکان مداخله نظامی امریکا تقویت شده. ۳- دلیل سوم پاکسازی کامل جبهه جنوبی و ناکام ماندن کامل مذاکرات با روسها برای تعدیل حضور ایران در سوریه است. روسها صراحتا به امریکا و اسراییل گفته اند نه می خواهند و نه می توانند حضور ایران در سوریه را محدود کنند. از این منظر اصرار اسراییل بر این است که امریکا بقای اسد را مشروط به عدم الحاق سوریه به محور مقاومت ضد اسراییلی کند. امریکا از طریق استفاده نمایشی از گزینه نظامی احتمالا درصدد اثرگذاری روی اسد است تا در تبدیل جبهه جنوبی به زیرساخت جدید مقاومت علیه اسراییل احتیاط کند. ۴- چهارمین علت طرح ریزی جدی امریکا برای استقرار مستقیم یا نیابتی در جبهه شرقی و بستن کریدور عراق-سوریه است که عملا اتصال زمینی اجزاء محور مقاومت را کامل می کند.
با این حال هر نوع عملیات علیه سوریه صرفا نمایشی و فاقد اثر راهبردی خواهد بود و اگر اهداف ایرانی یا روس مورد حمله قرار گیرند امریکا مستقیما و به سختی هزینه خواهد پرداخت. اسراییل هم که صحنه گردان این بازی است باید تثبیت ارتش پهپادی-چریکی-موشکی مقاومت در مرز سرزمین های اشغالی را از همین حالا قطعی بداند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 هدف دشمن در فضای مجازی
✍سید علیرضا آل داود
🔻اهداف دشمن از راه اندازی جنبش های اجتماعی با استفاده از پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی رها شده در کشور چیست؟
1⃣ پروژه بی ثبات سازی: شبکه سازی گسترده در فضای مجازی با اهدافی چون جمع آوری اطلاعات، جریان سازی و جنگ روانی
2⃣ بهره گیری از ابزار مکمل جنبش های اجتماعی( پیام رسان هایی نظیر تلگرام و شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام) برای انتقال سریع شایعات، دوقطبی سازی، فریب و جریان سازی رسانه ای
3⃣ هدایت افکار عمومی: ایجاد موج های رسانه ای منفی و سازمان یافته بمنظور ایجاد ناامنی و سردرگمی در مخاطب با این هدف که رهبران سیاسی و نظام به نظرات و خواسته های اجتماعی مردم بی توجه هستند.
4⃣ ایجاد جنبش اجتماعی توسط فضای مجازی و تبدیل آن به جنبش عمل گرا و حقیقی در کف جامعه مانند #فتنه۸۸ که فیس بوک و توئیتر این نقش را بر عهده داشتند
5⃣ جنگ نرم اعتقادی-اجتماعی مانند جنبش های زنانه چهارشنبه های سفید، دختران خیابان انقلاب و... نه به حجاب اجباری، اجرای سند ۲۰۳۰، که مقدمه ایجاد جنبش های اجتماعی براندازانه در کشور است که با محوریت فضای مجازی و سرویس های آن دنبال می شود
6⃣ فروپاشی از درون: با توجه به اظهارات صریح سران آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر حمایت از رسانه های مختلف نظیر شبکه های ماهواره ای، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و... برای از بین بردن مشروعیت داخلی نظام، ایجاد جنبش های اجتماعی چند ماه اخیر را باید در این راستا ارزیابی کرد.
7⃣ توجه به اصل کاهش ضریب شکست:با توجه به ترس آمریکا و رژیم صهیونیستی از رويارويي مستقیم با ایران به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن هزینه های این جنگ،آنها ترجیح داده اند از ضعف های موجود و طمع #جریان_نفوذ استفاده کرده و پیام رسان ها و شبكههاي اجتماعي غربی را در ایران تقویت کرده اند
8⃣ بدیهی است استفاده از شبکههای اجتماعی،پیام رسان ها و رسانههای خبری با هزینه بسیار کمتر، میتواند بیشترین دستاورد را برای آنان داشته باشد آنهم وقتیکه یک جریان سیاسی معارض جیره خوار نفوذی در داخل وجود داشته باشد که با هزینه بیت المال زمینه نفوذ دشمن را در کشور فراهم کند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 سپاه هراسی و نقش رسانه های ارزشی
✍وحید محبی
🔻جیمز فلیپس، تحلیلگر ارشد امور خاورمیانه در اندیشکده بنیاد هریتیج در گفتگو با صدای آمریکا دیدگاهش را درباره احضار اخیر روحانی به مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و مدعی شد:« میخواهند بر دخالت سپاه در اقتصاد ایران سرپوش بگذارند!»
نخبگان بارها تاکیدکرده اند که دشمن در جنگ روانی و جهت ایجاد خطای ادراکی به دنبال این است که نقاط قوت نظام را نقط ضعف معرفی نموده و با وارونه جلوه دادن حقیقت و ایجاد غوغاسالاری در رسانه ها، هدایت کنشگران سیاسی را برعهده بگیرد.
البته در این خصوص فارغ از بحث اقناعی بودن یا نبودن نطق روحانی در پاسخ به سوالات نمایندگان ، پرهیز دولت و مجلس از حاشیه سازی های بی مورد و هزینه ساز قابل ستایش بود اما راهکاری که پیش روی نیروهای انقلاب به عنوان یک اصل و ضرورت مطرح است همانا نشر و برجسته سازی خدمات ارزشمند ارگان هایی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خصوصاً در حوزه ی سازندگی و محرومیت زدایی است تا اقشار مختلف ملت بصورت یکطرفه از رسانه های معاند تغذیه نشوند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#نقش_یهود_در_تحریف_غدیر_خم
✡ مهمترین مسأله در باب حدیث غدیر این است كه چرا آنگونه كه تاریخ نشان میدهد به این حدیث عمل نشد و تاریخ اسلام بر خلاف جهت حدیث غدیر رقم خورد؟!!
✍ اندیشکده مطالعات یهود
1⃣ حادثه #غدیر_خم و #حدیث_غدیر، به اعتراف بزرگان علمای اهلسنت، حدیثی است متواتر كه هیچ شكی در صدور آن نیست.
2⃣ و به لحاظ دلالت برای شخص منصفی كه بخواهد به قصد تحقیق آن را بررسی نماید، بقدری از قرائن حالیه و مقالیه برخوردار میباشد كه دلالت این حدیث را بر ولایت و امامت حضرت علی (ع) بعد از پیامبر اكرم (ص) كاملاً روشن و آشكار مینماید.
3⃣ اما در اینجا مهمترین مسئلهای كه در ارتباط با حدیث غدیر به نظر میرسد، كه حتی از پرداختن به سند و دلالت آن نیز با اهمیتتر است، این است كه پس چرا آنگونه كه تاریخ نشان میدهد به این حدیث عمل نشد و تاریخ اسلام بر خلاف جهت حدیث غدیر رقم خورد؟
4⃣ از عوامل بسیار مهم در عملكرد یك قوم، #مراجع_فكری آن قوم میباشند كه مستقیماً نقش خود را در گزینشها و تعیین رفتار یك قوم، ایفا مینمایند.
5⃣ در این میان نقش مرجعیت فكری و دینی #یهود كه چند قرن پیش از ظهور اسلام در #جزیرةالعرب حضور داشتند بسیار حائز اهمیت است. حضوری كه تأثیر آن بر اعراب از مرجعیت نوپای اسلام بسیار ریشهدارتر بود.
📖 متن کامل به همراه اسناد:
👉 http://yon.ir/ghadiir
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 نخست وزیر عراق چگونه انتخاب خواهد شد؟!
✍زمانه
🔻اولین جلسه پارلمان جدید روز دوشنبه ۱۲ شهریورماه تشکیل خواهد شد.
🔹پارلمان عراق در اولین گام ریاست دائمی پارلمان را انتخاب خواهد کرد و پس از آن رئیسجمهور جدید با رای بیش از دو سوم نمایندگان انتخاب خواهد شد. درباره انتخاب رئیسجمهور نیاز به اجماع داخلی اولاً بین گروههای پارلمانی مختلف کرد و ثانیاً بین نمایندگان سنی و شیعه عراق است.
🔸رئیسجمهور جدید، یک هفته زمان خواهد داشت تا کاندیدای نخستوزیری را برای کسب آرای اکثریت نمایندگان به مجلس معرفی نماید. در این بین قانون میگوید نخستوزیر از بزرگترین گروهپارلمانی-که عراقیها به آن «کُتله اکبر» میگویند- به رئیسجمهور پیشنهاد میشود و او وی را برای کسب رای اعتماد به پارلمان معرفی مینماید که تاکنون وی از بزرگترین گروه پارلمانی که متعلق به شیعیان بوده، معرفی شده است. اما این در حالی بوده که گروههای شیعه پس از رقابتهای انتخاباتی، اکثراً در پارلمان به هم پیوسته و کُتله اکبر را تشکیل داده بودند.
🔹در انتخابات گذشته فهرست دولت قانون با محوریت حزب الدعوه و رهبری شخص نخستوزیر وقت- نوری المالکی- با ۹۱ رای و سپس پیوستن سریع چند گروه دیگر پارلمانی شیعه به آن، انتخاب نخستوزیر جدید را سرعت داد. چهار سال پیش گروههای پارلمانی شیعه، به شرط کنارهگیری رئیس فراکسیون دولت قانون، با انتخاب فردی دیگر از حزب الدعوه موافقت کرده و اجازه دادند سومین نخستوزیر، پس از ابراهیم جعفری و نوری مالکی نیز از این حزب قدیمی عراق انتخاب شود از این رو رسیدن گروههای مختلف پارلمانی عراق به حیدر العبادی چندان دشوار نبود. اما هم اینک شرایط تغییر کرده است چرا که از یک سو الان الدعوه خود در سه گروه پارلمانی رقیب- نصر، فتح و دولت قانون- حضور دارد که در بعضی از این سه در اکثریت و بعضی در اقلیت است و از سوی دیگر هماینک جمع آرای آن کمتر از آن است که به فرض وحدت دوباره اجزاء بتواند مدعی کتله اکبر باشد. در عین حال با توجه به اینکه اختلافات درون گروههای انتخاباتی شیعه حل و فصل نشده است، هنوز بعضی از اعضای برجسته حزب الدعوه از شانس انتخاب بهعنوان نخستوزیر برخوردار میباشند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
♦️کمک 18 میلیون یورویی اتحادیهی اروپا؛ ابهامات و ملاحظات
📝 طی روزهای گذشته، اخباری مبنی بر کمک 18 میلیون یورویی اتحادیهی اروپا سؤالات و ابهاماتی را پیرامون هدف، حوزهها و عوامل اجرایی آن ایجاد کرده است.
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
💡 تحلیل و ارزیابی
📌 مطابق آنچه اعلام شده، کمک مذکور بخشی از 50 میلیون یورویی است که اروپا در چارچوب بستهی پیشنهادی اروپا جهت حفظ برجام ارائه میدهد.
⭕️ ابهامات مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که این بودجه با چه هدفی، در چه حوزههایی و با چه کیفیتی اختصاص مییابد؟
1⃣ از حیث هدف، مبلغ مذکور جهت حفظ برجام و باقی ماندن محدودیتهای هستهای ایران، با کمترین هزینهی ممکن به کشورمان اختصاص یافته است. این مبلغ ناچیز در حالی به ایران اختصاص یافته که خطوط هواپیمایی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان، بهصورت همزمان و هماهنگ، پروازهای خود به ایران تعطیل کردند.
2⃣ حوزههای فعالیت پروژهی مذکور نیز از جمله مهمترین ابهامات آن است؛ مبلغ اختصاص دادهشده، گرچه ناچیز است، درصورتیکه به برخی حوزهها سرازیر شود، میتواند برخی مسائل امنیتی را پیش روی کشور قرار دهد. این مسئله زمانی بیشتر احساس میشود که بدانیم میزان 8 میلیون یورو از مبلغ مذکور، به حوزهی محیطزیست اختصاص یافته است.
3⃣ از حیث عوامل اجرایی، باید توجه داشت مجری برخی طرحهای اروپا در این حوزه، آژانسهای کشورهای اروپایی هستند که خود این موضوع نیز میتواند حاوی ملاحظات و پیامهای امنیتی جدی برای مجموعهی کشور باشد.
4⃣ مبلغ اختصاص دادهشده، در برابر سرمایهی عظیم بلوکهشدهی ایران در برخی کشورهای اروپایی (بهعنوانمثال آلمان)، بسیار ناچیز بوده و شایسته است دستگاه دیپلماسی تمرکز اصلی خود را بازگشت این سرمایهها به کشور قرار دهد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
توییتر را بخاطر انقلاب رفع فیلتر کنید!
✍تشخیص خط درگیری
صدا و سیما این روزها در برنامههای مختلف توییتهای کاربران را نشان میدهد!
حقیقت آن است که به نظر میرسد دستانی در کار است که نه بخاطر منفعت انقلاب و نظام بلکه عکس آن و در جهت تضعیف انقلاب #توییتر را #فیلتر کرده است!
توییتر بر خلاف #تلگرام پوشش جهانیتر دارد و برعکس #اینستاگرام فضای فرهنگی و اخلاقی سالمتر!
با فیلتر توییتر عملا این شبکه اجتماعی تبدیل به حیاط خلوت #ضد_انقلاب شده است و ایشان از آن به عنوان محلی برای هماهنگی و همگرایی جریان خود استفاده میکنند!
شاید به فیلتر کنندگان توییتر بر بخورد و ناراحت شوند ولی اقدام ایشان بر خلاف مصلحت انقلاب است و شاید منافعی در راستای همان منافع ضد انقلاب دارند!
با ورود مردم مطمئن باشید توییتر تبدیل به فرصت انقلابیون خواهد شد.
#سیاست_های_وارونه_در_فضای_مجازی
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔻🔺مهره اصلی کیست ⁉️‼️
✍دکتر کامران غضنفری
در تاریخ 17 تیر 1396 ، ری تکیه ، عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا ، طی مقاله ای نوشت : « امروز مأموریت دولت آمریکا آن است که برای شروع محتمل یک جنبش اعتراضی که می تواند سبب بی ثباتی نظام جمهوری اسلامی تا مرز فروپاشی شود ، برنامه و طرح ریزی کند . این کار نه فقط به " خالی کردن خزانه جمهوری اسلامی " نیاز دارد ، بلکه به یافتن راه هایی جهت قدرتمند کردن مخالفین داخلی آن هم نیاز دارد . برنامه ریزی برای همه این کارها ، باید همین امروز آغاز شود چرا که وقتی بحران شروع شد ، برای اینکه آمریکا بازیگر جریان بشود ، بسیار دیر خواهد بود .»
در راستای پیاده کردن این توطئه آمریکایی ، در خرداد و تیر ماه 97 ، به میلیاردها دلار ارز و نیز هفت میلیون قطعه سکه طلای خزانه کشور ، چوب حراج زده شد و بخش قابل توجه آن در اختیار دلالان و رانت خواران و باندهای مافیایی قرار گرفت . در نتیجه ، قیمت دلار تا حدود 12 هزار تومان افزایش یافت و قیمت سکه نیز به بیش از چهار میلیون تومان رسید و اغلب کالاهای مورد نیاز روزمره مردم نیز گران شد .
ضد منافع ملی بودن و غیر عقلایی بودن این کار آنچنان واضح و روشن بود که حتی اقتصاددان های هوادار دولت نیز صدای اعتراض شان درآمد . به عنوان مثال ، دکتر زاغفر استاد دانشگاه الزهرا ، در گفتوگو با سایت دیپلماسی ایرانی و درباره همسویی برخی سیاستهای اقتصادی غلط دولت روحانی با سیاستهای خصمانه آمریکا و اسرائیل ، میگوید : « اساساً مسئله به سیاست گذاری کلان و غلط دولت باز میگردد. در سایه همین سیاست گذاریها ، اکنون تخصیص منابع ارزی بیسابقهای در تاریخ کشور صورت گرفته که نهایتاً به برباد رفتن ثروت و تاراج آن منجر شده است. تا همین چند سال پیش اگر یک شرکت، بنگاه اقتصادی و یا تاجر به دنبال دریافت منابع ارزی بود باید ماهها صرف این کار میشد. اما امروز یک هفتهای ، 20 میلیارد دلار ـ تاکید دارم 20 میلیارد دلار ـ از ثروت این کشور به کسانی داده شد که حتی اسمی از آنها برده نمیشود. افرادی که وجود خارجی ندارند و یا کسانی که دلار بانک مرکزی را به نام واردات دارو، مواد اولیه و کالاهای اساسی ، صرف وارد کردن کالاهای لوکس خود کرده و یا چیزهایی را که خریده احتکار کردهاند ، به امید اینکه با قیمتهای چند برابری به فروش برسانند. هیچ کدام از این مسائل اتفاقی نیست. زمانی که کتاب "هنر تحریمها" نوشته ریچارد نفیو را میخوانید ، میبینید که تمام این مسائل برنامهریزی شده است که چگونه مسئولین را در مسیری قرار دهیم که با دست خود منابع ارزی و ثروت کشور را به فنا دهند...
ادامه در پست بعد ..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
چه کسی از ابتدا دستور داده که در این شرایط برخی منابع ارزی غیرضروری پرداخت شود؟ در ثانی چرا این منابع ارزی به این شکل پرفساد توزیع میشود؟ چه کسی اجازه این سیاست گذاری غلط را در مدت اخیر داده است؟ به نظر میرسد نوعی همسویی میان سیاستهای ایالات متحده و اسرائیل ، با اقدامات غلط مسئولین وجود دارد. به صراحت میگویم که میان سخنان نتانیاهو و سیاستهای برخی مسئولین هماهنگی وهمسویی وجود دارد. ما امروز به وضوح میبینیم که مسئولین به نام سرفرازی ایران ، سیاستهای ضد منافع ملی را پیگیری میکنند. پس باز تکرار میکنم که همسویی میان حداقل بخشی از نظام تصمیم گیریهای اساسی کشور ، با خط کودتاچیان و نیز خط دشمنان خارجی وجود دارد .»
حال این سؤال پیش می آید که چه کسی دستور خالی شدن خزانه کشور را داده است ؟ ظاهراً احمد عراقچی ، معاون ارزی بانک مرکزی ، بعد از بازداشت در اعترافاتش گفته که "من و آقای سیف با این کار مخالف بودیم ، اما نمی دانم آقای روحانی با چه استدلالی دستور انجام این کار را داده بود" . یعنی دستور انجام این کار ، توسط شخص آقای حسن روحانی صادر شده بود .
محمد دهقان ، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه سؤال از رئیس جمهور در تاریخ 6 شهریور 97 ، خطاب به آقای حسن روحانی اظهار داشت : « طبق ماده 598 قانون مجازات اسلامی ، هر کسی با اهمال باعث تضییع حقوق دولت شود ، علاوه بر مجازات ، باید جبران خسارت کند. بگویید چگونه میتوانید جبران کنید ؟»
در اینجا بد نیست به صحبت های آقای ابوترابی ، نماینده نجف آباد در مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کنیم که با اشاره به قرائت گزارش دوتابعیتی ها در صحن علنی گفت : « در جریان تحقیق و تفحص از دو تابعیتی ها متوجه شدیم یکی از مسئولان بسیار مهم کشور ـ بالاتر از وزیر ـ تا کنون تابعیت اسکاتلند ( انگلیس ) را نیز داشته و امروز در مظان اتهام است. یکی از مقامات رده بالای کشورمان زمانی برای تحصیل به انگلیس رفته بود که در همان زمان که اتفاقاً مسئولیتی نیز در نظام داشت ، تابعیت اسکاتلند را گرفت.»
مسئول رده بالای جمهوری اسلامی که
سالها قبل در انگلستان تحصیل می کرده و تابعیت انگلیس را نیز در آن دوران پذیرفته بوده ، کیست ؟ این مسئول بالاتر از رده وزیر که تااکنون تابعیت انگلیسی خود را هم از مردم و هم از مسئولین نظام مخفی کرده و برخلاف قانون به پست های مهم در جمهوری اسلامی ایران نیز دست پیدا کرده ، کیست ؟ چه کسی سیاست های همسو با سیاست های آمریکا و اسرائیل را در جمهوری اسلامی ایران دنبال می کند ؟ چه کسی با سیاست های غلط اقتصادی خود سعی می کند تا زمینه های لازم برای طرح های براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا را فراهم سازد ؟ به نظر می رسد تشخیص مهره اصلی این صفحه شطرنج ، چندان سخت نیست!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴آیا آمریکا قصد حمله به سوریه را دارد؟
✍محمد رضا فرهادی
🔻مدتی است که آمریکایی ها با بوق وکرنا مدعی حمله ای فراگیر علیه سوریه به بهانه حمله شیمیایی ادعایی به استان ادلب هستند. دو سوال اکنون باید به آن جواب داده شود.
1⃣ابتدا اهداف آمریکا از حمله به سوریه در این مقطع زمانی چیست؟
2⃣امکان سنجی حمله آمریکا به سوریه.
👌درباره موضوع اول باید چند دلیل ذیل را ذکر کرد:
۱🔻 ناتوانی آمریکا در حصول به نتیجه مطلوب در سوریه به عنوان بازیگر هژمون یا حداقل بازیگر برتر(چه درعرصه سیاسی چه میدانی)؛
۲🔻 توافقات سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران و روسیه با سوریه. این مبحث همزمان با سفر وزیر دفاع ایران و سفر معاون وزیرخارجه روسیه همراه شد. آمریکا در مقطع فعلی خود را بازنده این عرصه می داند و به دنبال استراتژی "تهدید در ازای امتیاز" است.
۳🔻 به هم خوردن توازن قوا به نفع دولت سوریه از بعد میدانی و نابودی کامل تروریست ها با آزادسازی ادلب؛
۴🔻 هجمه داخلی علیه ترامپ با بحث ارتباطات نامشروع وکسب مقبولیت در نزد افکارعمومی برای انتخابات میان دوره ای کنگره؛
👌در رابطه با سوال دوم باید گفت که دخالت نظامی فراگیر آمریکا درسوریه شبیه حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ بنابردلایل ذیل بعید است:
۱) 🔻حمله به سوریه نتایج فاجعه باری برای آمریکا خواهد داشت و بهای آن بسیار سنگین خواهد بود؛
۲) 🔻 علاوه بر این احتمال رویارویی و برخورد با سایر بازیگران همچون روسیه وجود خواهد داشت؛
۳) 🔻عدم توانایی آمریکا برای انجام حمله همه جانبه در مقطع فعلی. این عامل نیز نشات گرفته از دو عامل دیگر است: اول استراتژی ترامپ ایجاد جبهه جدید برای آمریکا نیست و دوم عدم همراهی برخی کشورهای اروپایی(فرانسه و انگلیس) با آمریکا.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#نابودی_حتمی_است
🔴 #اسرائیل در سراشیبی سقوط....
✍اکبر معصومی
🔻قاعده بازی در جنوب غربی آسیا طوری طراحی شده بود که #اسرائیل بعنوان حامی غرب منافع و سیاست های آنها را در منطقه اجرا کند. برهم زدن امنیت کشورها و ایجاد اختلافات قومی در خاورمیانه از جمله سیاست های رژیم صهیونستی بود. اما جمهوری اسلامی ایران با تشکیل جبهه #مقاومت در منطقه باعث شد که این رژیم نه تنها منافع کشورهای غربی را نتواند تأمین کند بلکه خود در بدترین شرایط ممکن قرار گرفته است. این امر باعث حضور مستقیم غربیها از جمله آمریکا در خاورمیانه شد تا نگهبان رژیم دست نشانده خود باشند. حضور نزدیک ۱۸سال غربی ها در خاورمیانه، باز هم نه تنها منافع شان تأمین نشد بلکه حتی نتوانستند به موجودیت اسرائیل استحکام ببخشند.
تقویت گفتمان و محور مقاومت همگی از شکننده بودن رڗیم صهیونیستی واز بی نتیجه بودن حضور جبهه غربی و عبری در جنوب غربی آسیا حکایت دارد .
در حقیقت اعتراف ترامپ به #بی_اثر بودن حضور آمریکا در خاورمیانه ، به نوعی اقرار به درست بودن سیاست های منطقه ای ایران بوده و نشانه ای از حتمی بودن نابودی اسرائیل است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🖌 #رنج_سهم_پیادههای_این_شطرنج!
✍حسین_شریعتمداری
🔸جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی که به طرح پرسشهای نمایندگان از رئیسجمهور و پاسخ ایشان اختصاص داشت، با متانت طرفین برگزار شد و به قول رهبر معظم انقلاب «نمایش اقتدار و ثبات جمهوری اسلامی ایران بود». این جلسه اما، سوی دیگری نیز داشت که نباید در سایه برگزاری شایسته و درخور تقدیر آن به فراموشی سپرده شود. این سوی ماجرا که هدف اصلی از تشکیل جلسه روزچهارشنبه بود، در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز مورد تاکید قرار گرفته است، آنجا که با اشاره به نتیجه جلسه یاد شده میفرمایند: «میان انتظارات نمایندگان و واقعیات موجود، شکافی وجود دارد که باید پر شود». از میان پاسخهای رئیسجمهور محترم به ۵ سؤال نمایندگان، تنها یکی از پاسخها، قانعکننده تلقی شد و پاسخ ایشان به ۴ سؤال دیگر مورد قبول قرار نگرفت. بنابراین، جلسه روز چهارشنبه اگرچه پایان یافته است ولی ماجرا همچنان باقی است و پایان جلسه مورد اشاره را باید نقطه آغاز دانست...
و در این باره گفتنیهایی هست:
۱ ـ اکثریت مجلس کنونی تقریبا در تمامی چالشها با دولت و شخص رئیسجمهور همراه بودهاند تا آنجا که مجلس دهم را همسو با دولت معرفی میکردند و با همین نگاه بود که روزنامه شرق بعد از رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آقای روحانی، در گزارشی نوشت «وزرای پیشنهادی دولت از موانع کوتاه بهارستان عبور کردند»!
اکنون ناتوانی دولت آقای روحانی در حل مشکلات اقتصادی و افزایش این مشکلات در دولت ایشان به جایی رسیده است که همین مجلس همسو با دولت پاسخهای ایشان را قانعکننده نمیداند. این دیگر سخن منتقدان نیست که نادیده گرفته شود و یا به اهانت پاسخ بگیرد!
۲ـ طی چند هفته گذشته، دهها تن از اقتصاددانان کشور که اکثر آنها از هواداران و طرفداران پر و پا قرص دولت بودهاند با ارسال نامههای سرگشاده به رئیسجمهور، ضمن اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت، ادامه این سیاستها را فاجعهبار نامیده و خواستار تغییر مسیر اقتصادی دولت شدهاند. نکته درخور توجه اینکه نامههای ارسالی اقتصاددانان یاد شده «سرگشاده» بوده است که نشان میدهد پیشنهادهای آنان به صورت خصوصی نیز به رئیسجمهور ارائه شده و احیانا با کمتوجهی ایشان روبهرو بوده که ارسال سرگشاده این اعتراضها و پیشنهادها را ضروری دانستهاند.
۳ ـ بعد از اعلام نتیجه جلسه چهارشنبه نمایندگان مجلس با رئیسجمهور و قانع نشدن آنها از پاسخهای ایشان، احزاب کارگزاران، اعتدال و توسعه و مدعیان اصلاحات که طی ۵ سال گذشته مسئولیتهای اقتصادی دولت را در اختیار داشته و شرایط کنونی دستپخت مشترک آنان است، بهجای پذیرش تقصیر و اعتراف به ناکارآمدی و نابلدی خود - عذرخواهی پیشکش - با صدور بیانیه و مصاحبه و اظهارنظرهای بیپایه و دم دستی به ترفند فرار به جلو متوسل شدند و هریک از آنان دیگری را عامل اصلی در پیدایش شرایط اقتصادی نامطلوب و خسارتآفرین کنونی معرفی کردند!
اینکه سرفصلهای اقتصادی دولت طی ۵ سال گذشته در اختیار و تیول همین احزاب بوده است و اعضای اصلی این سه حزب مسئولیتهای اصلی را اشغال کرده بودند، موضوعی است که به شرح و تفصیل جداگانهای نیاز دارد ولی کمترین و ابتداییترین نتیجهای که از فرار به جلوی آنان میتوان گرفت، اینکه آنها نیز به شکست سیاستهای اقتصادی دولت اعتراف میکنند و شرایط پیش آمده را - هرچند که خود پدید آوردهاند - خسارتبار و نامطلوب معرفی میکنند!
۴ ـ اگر چه ۳ نمونه یاد شده به تنهایی از ناکارآمدی سیاستهای اقتصادی دولت حکایت میکنند و بر ضرورت تغییر مسیر و تعویض ریلگذاری دولت در این عرصه خبر میدهند ولی نارضایتی مردم و فشارهای طاقتفرسایی که سیاست اقتصادی دولت به آنان تحمیل کرده است نیز فصل جداگانهای است که بر لزوم تغییر مسیر اقتصادی دولت تاکید دارد. آقای روحانی با قاطعیت میگفت «ملاک تورم جیب مردم است و نه آمارهایی که ارائه میشود «با توجه به این فرمول که فرمول قابل قبولی نیز هست، به وضوح میتوان نتیجه گرفت که آقای رئیسجمهور در سیاستهای اقتصادی خود نه فقط موفق نبوده است بلکه عرصه اقتصادی کشور را به فاجعه نزدیک کرده است، گرانی لجام گسیخته کالا و خدمات، بیکاری روزافزون، تعطیلی دومینووار کارخانهها و مراکز تولید، واردات بیرویه، حجم فوق نجومی نقدینگی، اخلال و آشفتگی بازار سکه و ارز، دستاورد تقریبا هیچ برجام که قرار بود آب خوردن مردم هم به آن بستگی داشته باشد و در همان اولین روز اجرا تمامی تحریمها را بالمره لغو کند! و...
ادامه در پست بعد ...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
بدون کمترین تردیدی از راه غلط طی شده حکایت میکند و ضرورت تغییر مسیر را الزامآور میسازد.
۵ ـ آقای روحانی در انتخابات ۹۲ با صراحت و قید قسم جلاله گفته بود «والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است راهحل نداشت من کاندیدا نمیشدم»!
آقای رئیسجمهور که اقتصاددان نیست، بنابراین جای این سؤال است که چه کسانی به آقای روحانی وعده حل مشکلات را داده و ایشان را به این باور رسانده بودند که با قید قسم جلاله «والله العلی العظیم» میفرمایند اگر مشکلات راهحل نداشت کاندیدا نمیشدم! آن افراد چه کسانی بودهاند و امروز کجا هستند؟! اگر در ادعای خود صادق بودند چرا «راهحلها»ی ادعا شده را بهکار نگرفته و شرایط اقتصادی کشور را به فاجعه نزدیک کردهاند؟ و اگر در ادعای خود صادق نبودهاند در سایه روشنهای دولت چه میکنند؟! آیا این عده، اعضای همان احزابی نیستند که سرپلهای اقتصادی دولت ایشان را در اختیار داشتند و این روزها هریک از آنان ناکامی دولت را به دیگری نسبت میدهند؟! و آیا یکی از ضرورتهای تغییر سیاست اقتصادی دولت، دوری از آنان نیست؟! به قول آقای محمد مهدی سیاری، شاعر متعهد کشورمان؛
این چه بازیست این چه شطرنج است
که نصیب پیادهها رنج است؟!
۶ ـ در فیلمهای تبلیغاتی آقای روحانی برای انتخابات ۹۶ آمده بود که اگر کاندیدای رقیب ایشان پیروز شود، قیمت دلار به ۸۵۰۰ تومان میرسد! شرکتهای خارجی یکی پس از دیگری ایران را ترک میکنند! کشورهای خریدار نفت ایران به طور یکجانبه قراردادهای نفتی خود را لغو خواهند کرد! و... این همه و دهها نمونه دیگر از این دست در دولت خود ایشان اتفاق افتاده و سؤال این است که چه کسانی این پیشبینیهای عوامفریبانه را به جناب ایشان ارائه کرده بودند و آنان امروزه کجا هستند؟! و آیا برای عبور از مشکلات اقتصادی پیش روی نباید از مسئولیتهای پنهان و آشکاری که دارند کنار گذاشته شوند؟!
۷ ـ این نکته نیز گفتنی است که روند امور در عرصه اقتصادی کشور طبیعی نیست و شواهد و قرائن موجود از حضور یک جریان مرموز در این عرصه حکایت میکند که نقش ستون پنجم دشمن را در جنگ اقتصادی حریف علیه ایران اسلامی برعهده دارد. این احتمال از آنجا قوت میگیرد که بسیاری از مشکلات اقتصادی پیشروی، راهحلهای مشخصی دارند ولی نه فقط به این راهکارها توجهی نمیشود بلکه اقداماتی صورت میپذیرد که به وضوح از تلاش برای تخریب عمدی عرصه اقتصادی کشور و ایجاد تنگی در معیشت مردم حکایت میکند. نکته درخور توجه اینکه جریان یاد شده از یکسو، دست به تخریب اقتصادی کشور میزند و در همان حال تنها راه خروج از شرایط سخت اقتصادی را در سازش با آمریکا، دست کشیدن از صنایع موشکی و پایان دادن به حضور ایران در منطقه معرفی میکند!
۸ ـ و بالاخره، دیروز از قول هیئت رئیسه مجلس اعلام شد که پرسشهای بیپاسخ مانده نمایندگان از رئیسجمهور به دستگاه قضایی فرستاده نمیشود. این تصمیم هرچه هست و با هر انگیزهای اتخاذ شده است نباید به مفهوم توقف پیگیری مطالبات مطرح شده نمایندگان مردم در چهار سؤال بیپاسخ مانده از رئیسجمهور محترم باشد!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat