6.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥چراهرکدام از رئیسجمهورهای ما آخر سر یک #مشکلی پیدا کردند!؟
👌استاد #ازغدی به این سوال پرتکرار پاسخ میدهد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#بی_هنری...
🔴هنوز در دوگانه "امید" و "نقد" گرفتارید؟
✍محسن مهدیان
💥خیلی وقت ها مشکل از مبانی معرفتی است. مثل اینکه فرد متوجه نیست، عدالت از مسیر انقلاب عبور می کند و آدرس های دیگر رهزنی است.
خیلی وقت ها نیز ناشی از کسری اطلاعات است؛ مثل اینکه چالش های فرعی را از محکمات اصلی تمیز نمی دهد.
اما این روزها دوگانه واهی "#امید_و_انتقاد" از ایندو نیست، یا حداقل متوقف به ایندو نیست؛ مشکل این روزها، بی هنری است و البته این مشکل تاریخی ماست.
✅به فلان برادر گفته شد چرا ملت را ناامید می کنید، رفته و دهها جمله از امام و رهبری و دیگر بزرگان جمع کرده است که بله؛ نقد کردن لازمست و چنان و چنین.
گوئی یک امید داریم و یک انتقاد. برخی فکر می کنند عده ای باید مشغول نقد شوند وعده ای هم مشغول امیدآفرینی. به همین اندازه سطحی. تا اسم امید می آید چنان رگ عدالتخواهی شان برجسته می شود که آی چه نشسته اید که عده ای می خواهند دهانمان بسته شود.
✅ عجیب است که عده ای هنوز در جمع ایندو در حیرتند. یعنی حرف انقدر پیچیده است که نقد و امید را باید توامان داشت؟ خیلی سخت است که نقد چالش های فرعی نباید منجر به ناامیدی از حرکت های اصلی شود؟ خیلی سخت است که نتیجه نقد باید "#ایستادن" باشد نه "نشستن"؟
✅خیر ساده است. مشکل از بی هنری است که نمی تواند ایندو را در عمل جمع کند و آدرس غلط می دهد.
برادر عزیز و دغدغه مند که در دلسوزی ات تردید نیست؛
👌بیان نقد باید به اصلاح منجر شود.
👌 اصلاح تنها وقتی میسر است که امید به اصلاح وجود داشته باشد.
👌اصلاح امور فرعی باید با مراعات اصول اصلی باشد؛
این گزاره به روشنایی خورشید است.
یک نقد نداریم و یک امید.
👌نقد درون امید است.
👌 نقدی که به امید منجر نشود، فسادست.
فریاد به خودی خود هنر نیست. این انقلاب دادزن کم ندیده است.
👌 امروز به مطالبه گری نیاز داریم که بداند طنین فریادش خرج انقلاب می شود یا ضدانقلاب.
مطالبه و امید را باید هنرمندانه جمع کرد. هنر بیان و ادبیات عدالت خودش جزئی از عدالتخواهی است. آدرس غلط ندهیم و مسلمات را به رخ نکشید، کسی منکر نقد و مطالبه گری نیست.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#لیبی_و_پوست_اندازی_خطرناک
#در_شمال_آفریقا
✍تبیین
💥ژنرال خلیفه حفتر فرمان کودتا و حمله نیروهای تحت امرش به طرابلس پایتخت لیبی را صادر کرد. کشورهای غربی از جمله آمربکا ، فرانسه ، بریتانیا و روسیه از خلیفه حفتر خواستهاند تا به دلیل وجود بانک مرکزی، دفاتر شرکتهای خارجی و مراکز اصلی انرژی و نفت ، مراکز حکومتی و جلوگیری از بروز هرج و مرج و... از حمله نظامی به طرابلس خودداری کند.
⚡️در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
#یکم
✅مزدوران موسوم به نیروهای خلیفه حفتر (که از سوی اماراتیها حمایت میشوند) در حال حاضر در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس هستند و عملا بر بیش از نیمی از لیبی نیز تسلط دارند.
#دوم
✅فرمان حمله خلیفه حفتر ، حتما با هماهنگی کامل با #اماراتیها و با اطلاع دقیق #آمریکاییها صادر شده است. حامی اصلی مالی و سیاسی خلیفه حفتر ، #اماراتیها هستند.
#سوم
✅علی رغم بیانیه صریح الصادق الغربانی مفتی لیبی مبنی بر ضرورت مقابله و مقاومت مردمی، پیش بینی میشود ژنرال حفتر، موفق به تسلط بر طرابلس شود. البته این تسلط به سادگی نخ اهد بود و تلفات انسانی طرفین به دلیل مقاومت نیروهای دولت وفاق ملی و قبایل، در این عملیات چشمگیر خواهد بود.
#چهارم
✅نکته مهم اینکه بخشهای مرکزی و بخشی از شرق لیبی عملا مناطق حضور و تحت نفوذ #داعش هستند. این مناطق از مهمترین نقاط بازسازی و سازماندهی مجدد #داعش به حساب میآیند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#سلبریتی_ها_دارند_با_ما_چه_میکنند
✍وحید یامین پور
💥الکسی دو توکویل و سایرینی که طرفدار نظام ارزشی و ثبات اخلاقی جامعه شان بودند
می گفتند:"رسانه های نوین تریبون را هر جایی و همه جایی کرده است. لذا دیگر تریبون
دست نخبگان نیست و دست انسانهای میان مایه است."
دوتوکویل انتقادش این بود که رسانه ها انسان های میان مایه را تقویت می کند.
جامعه توده ای جامعه ای است که دچار زوال و انحطاط فرهنگی است. اصالت ها و استانداردهای فرهنگی در آن به چشم نمی آیند و در آن ارزش و ضد ارزش معلوم نیست.
#دومین_مولفه_ای که ایجاد می کند این است که مبتذل ترین خصلت های انسان ها برجسته می شود. خصلتهایی مثل گرایش شهوانی و جنسی
هدف رسانه های نوین ضریب دادن و تقویت کردن انسانهای میان مایه است که نتیجه آن برجسته کردن مبتذل ترین خصلت های مشترک انسانهاست.
#سومین_مولفه_ای که ایجاد می شود این است که آرام آرام نخبگان و رهبران افکار مرجعیت فکری خودشان را از دست می دهند.
مرجعیت فکری یعنی اینکه شما در واقع تایید و رد گزاره های الگوهای فکریتان را از چه کسی می گیرید. از روحانی مسجد یا یک پیرمرد که به لحاظ علمی به او ارادت دارید یا از بازیکن فوتبال و هنر پیشه و...
در اصل پدیده سلبریتی یعنی برجسته شدن خصلتهای مشترک مبتذل و این کار رسانه نوین است.
#چهارمین_مولفه_ای که اتفاق می افتد وقتی خصلت های مشترک و مبتذل مردم برجسته شد. جامعه به استبداد عوام مبتلا میشوداستبداد عوام یعنی مردم به یکباره به یک چیز گرایش پیدا می کنند و آدم فکور و نخبه دیگر نمیتواند علیه آن موضوع حرف بزند و اگر حرف بزند به ارتجاع و افراط و تحجر متهم می شود و این استبداد عوام است.
اگر فضا دموکراتیک باشد طبعا حرف نخبگان باید بیشتر شنیده شود.
استبداد گاهی از بالاست یعنی حکومت دیکتاتوری است و گاهی از پایین است که افراد میان مایه نمیگذارند نخبگان نظر بدهند . در جامعه میان مایه استانداردها و اصالتها کمرنگ شده است و نخبگان مرجعیت خود را از دست داده اند.
#مولفه_پنجم
در جامعه ای که مرجعیتش از دست می رود و مرجعیتش به عوام منتقل می شود استبداد عوام رخ می دهد.و آثار سیاسی اش این میشود که کسانی که بلدند از خصلتهای مبتذل مردم سوء استفاده کنند رای می آورند و حاکم می شوند.در واقع جامعه توده ای به نوعی فاشیسم مبتلا می شود.
فاشیسم ماهیت تبلیغاتی دارد .
از ابتدا نخبگان رابطه خوبی با رسانه ها نداشتند. ولی روشنفکران رسانه را دوست دارند.نخبگان معتقدند حرفی را که میخواهند بزنند تکنولوژی های ارتباطی ظرفیت انتقال آن را ندارند.و اعتقاد دارند که مباحث کلیدی و عمیق همه جایی و هر جایی نیست و در همه جا ودر هر شرایطی نمیتوان گفت .
رسانه از جنس قدرت است ولی نخبگان می گویند : قدرت از آن علم است نه ازآن توزیع.
نخبگان آدمهای متنفذی هستند که نفوذشان مبنا دارد که این مبنا می تواند دینی یا سنتی باشد.رسانه ها که کم کم همه گیر شدند نخبگان خود به خود از فضای جامعه حذف شدند .
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#ابطال_پذیری_مهندسی_کاریکاتوری_انقلاب #در_جامعه_امروز_ایران
(از تسری بحران اقتصادی تا ذهنیت سازی برای انفجار سیاسی )
✍دکتر موسی نجفی
💥یکی از مسائلی که التهابات روانی جامعه را در جهت کم رنگ کردن ثبات افزایش می دهد ، #وخیم نشان دادن #وضعیت کشور است ۰ در این رابطه می توان بیماری را فرض نمود که فقط دل درد و یا سر درد قابل علاجی دارد ، ولی طبیب بی مروت به او می گوید تمام بدنش سرطانی است و مرگ پایان کار بیمار می باشد ؛ در صورت پذیرش این امر توسط بیمار ، نه تنها او از لحاظ روانی قادر به هیچ حرکت سالم سازی نیست ، بلکه همان سردرد و دل درد اولیه را هم بزرگ جلوه خواهد داد ۰ با این مثال بهتر می توان به وضعیت روانی - سیاسی فعلی پرداخت :
#اول :
✅تاکید زیاد بر بحران اقتصادی:
اگر بر فرض شرایط فعلی کشور ما وضعیت بحران اقتصادی باشد، در گام اول در این جنگ روانی گفته می شود که این بیماری اقتصادی ، لاعلاج و سرطان زاست و شرایط غیر قابل مهار است ۰ با این سخن دل مردم را خالی کرده و آینده را تیره و تار جلوه می دهند ۰
#دوم :
✅ تسری این مسئله به سایر ابعاد و شئونات جامعه ؛
در این راستا بحران اقتصادی را به بحران سیاسی و فرهنگی و در نتیجه به "بحران مشروعیت " تداوم می دهند و بخصوص رسانه های حرفه ای ، با جنگ روانی کاری می کنند تا مسائل اصلی و فرعی جایشان عوض شده و در نتیجه شرایط التهاب بر جامعه سیطره یابد۰
#سوم:
✅ کم کردن فاصله بحران تا انفجار :
می دانیم مشکلات اقتصادی صرف و حتی بحران های اجتماعی و سیاسی می تواند از سوی عقلای قوم ، کنترل و به تدریج مرتفع گردد ؛ این مسئله صدها بار در تاریخ تحولات ایران و حتی غرب اتفاق افتاده است ؛ اما دستگاه جنگ روانی که دنبال نوعی "مهندسی و انقلاب سازی" کاذب است ، سعی می کند فاصله زیاد بحران تا انفجار یا (همان انقلاب) را یک شبه طی کرده و از این آب گل آلود ماهی خیلی بزرگ بگیرد ۰ به نظر می رسد در برخی تجارب تاریخی تحولات اجتماعی و سیاسی حتی در مرحله انفجار هم مسئله قابل کنترل بوده است ؛ چنانکه انقلاب امام در سال ۴۲ با ترفندهای خاصی از سوی رژیم پهلوی و غرب کنترل گردید ۰ در حقیقت در این مرحله گاهی سیلاب محکمی می آید ، ولی مسیرهایی در جامعه برای هدایت انرژی سیل ایجاد می شود که در نهایت قدرت تخریب آن را از بین می برد ۰
🔵به نظر می رسد طی نمودن سریع این مراحل و تبدیل یکی به دیگری در شرایط فعلی انقلاب غیر ممکن است و این چنین پروسه ای در واقعیت اتفاق نخواهد افتاد ؛ ولی به جای آن در فضای مجازی و روانی نوعی "مهندسی گذار" از "بحران به انقلاب " طراحی شده است که باید خطوط کلی آن شناخته گردد ۰
گام اولیه خنثی سازی این پروژه ، نشان دادن ذات حقیقی و تجربه تاریخی یک انقلاب واقعی می باشد۰ طنز تلخ قضیه اینجاست که غربی ها که در مواجهه با امواج سنگین یک انقلاب واقعی مثل انقلاب ۱۳۵۷ ایران حتی در ماههای آخر آن ، دنبال مدیریت و کنترل انقلاب بودند ، در این شرایط که اصلا قابل قیاس با آن دوران نیست از بن بست و ناامیدی و لاینحل بودن مسائل سخن گفته و این القائات را به جامعه به اصطلاح پمپاژ می کنند ۰
🔴از جمله مسائل ضد بحران بعد از وقوف به صورت مسئله واقعی و جدا نمودن یک انقلاب واقعی از شبیه سازی کاریکاتوری آن ، این است که در مرحله معضل اجتماعی و یا بحران اقتصادی با مدیریت" تاکتیک های موثر در یک استراتژی ثبات پذیر مشروعیت زا " بر این روند مهندسی شده مسلط و با برنامه ریزی آن را خنثی نمود۰ و البته ممتنع بودن انفجار و یا طولانی دیده شدن مسیر بحران به انقلاب دلیل بر کم کاری مدیران و نقد ناپذیری و سنگین شدن و توجیه سوء مدیریت های خرد و کلان در مرحله بحران و حل ننمودن آنها نباید تفسیر گردد۰
✅تجربه بی تفاوتی مردم در مرحله نظام سازی مشروطیت در ایران نشان می دهد ، دوباره انقلابی شبیه مشروطیت ایجاد نگشت ؛ ولی استعماری که از درب بیرون رفته بود #از_پنجره و یا منافذ تساهل و خوش خیالی مشروطه خواهان بازگشت ۰
ماجرای تلخ قزاق و قزاق زاده ای که پنجاه سال بر سرنوشت یک ملت حاکم شدند نه فقط حاصل ترفند استعمار ، بلکه ثمره بی بصیرتی مردم آن زمان می باشد۰
#بی_بصیرتی سیاسی نتیجه اجتناب ناپذیر #گم_شدن "خط " در تاریخ است۰
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#سپاه_همیشه_قهرمان
✍️محمد ایمانی
💥مردم ما شهید مدافع حرم محمد بلباسی را یادشان هست که چگونه پس از زلزله ورزقان به دستگیری از هموطنان زلزله زده و بازسازی خانه های آنها شتافته بود.
🔹حالا هم از فرمانده سپاه پاسداران تا بدنه این نیرو در میانه سیل، درگیر #امداد_رسانی به سیل زدگان هستند که خبر می رسد "آمریکا روز دوشنبه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را #تروریستی اعلام میکند".
♦️باور نکردنی است دشمن یک ملت تا این حد #احمق باشد. آنها در حالی ژست غمگساری برای سیل زدگان ایران را گرفتند که سازمان #هلال_احمر ایران (طرف همکاری صلیب سرخ جهانی) را پیشاپیش #تحریم کرده بودند.
🔹حالا همان #آمریکایی_ها می خواهند نهادی را مستقیما تحریم کنند که همه جوره و همواره و در هر چالش سخت، به مفهوم واقعی برای مردمش #پاسداری کرده است: چه در
👌سال های دفاع مقدس،
👌چه در سازندگی خودکفایی و مقابله با تحریم ها،
👌چه در صیانت از امنیت و اقتدار ملی مقابل تروریست ها،
👌 و چه در مقابل خسارت های زلزله و سیل.
http://fi9.ir/kec26d
♦️آمریکا از سپاه پاسداران و قبیل آن در بدنه نیروهای خدمتگزار کشور #عصبانی است؛ چون در همین چند سال اخیر، مین گذاری های اقتصادی و امنیتی و نظامی دشمن را یکی پس از دیگری #خنثی کرده و در همین چند ماه گذشته
☑️راه اندازی #پالایشگاه ستاره خلیج فارس و چهار فاز از پروژه بزرگ #پارس_جنوبی را به رغم تحریم ها به سرانجام رساندند.
🔹دشمن #احمق نمی داند که با خباثت های خود، ملت ما را #متحد_تر و همدل تر می سازد؛ و این برخلاف راهبرد اصلی او در ایجاد چند دستگی در کشور است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
🎥 فیلم کامل هشتمین قسمت از فصل دوم برنامه #رو_در_رو در گفتگوی امیرحسین #ثابتی با سردار #سعید_قاسمی، از فرماندهان دفاع مقدس:
(قسمت اول)
♦جام زهر (قطعنامه ۵۹۸) کار مشترک هاشمی #رفسنجانی، حسن #روحانی و میرحسین #موسوی بود.
♦️تا قبل پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ایران ۱۲ هزار اسیر دست عراقی ها داشت اما بعد از پذیرش قطعنامه در عرض چند روز ۱۲ هزار اسیر دیگر دست دشمن افتاد.
♦️حاج همت میگفت بچه ها بجنگید که اگر نجنگید، دشمن در خاک خودمان عنان کارمان را دست می گیرد. این حرف را وقتی فهمیدم که نیروهای #سازمان_ملل بعد پذیرش قطعنامه به #تهران آمدند، به ناموس ما تجاوز کردند و ما مجبور به پاسداری از آنها بودیم!
♦️بعد از قطعنامه ۵۹۸ دشمن بخشهایی از خاک ما را #تصرف کرد که تا ۸ سال قبل از آن نتوانسته بود آن شهرها را بگیرد.
♦️محسن رضایی در جریان جام زهر، از سوی هاشمی #فریب خورد و از نامهاش به هاشمی به شکل دیگری استفاده شد.
♦️در دهه ۶۰ برای مسافرانی که میخواستند برای #تفریح به کشورهای خارجی بروند دولت، #دلار عرضه میکرد اما همان دولت (دولت موسوی) میگفت برای ادامه جنگ #بودجه نداریم!
♦️ماجرای پایان جنگ، قطعنامه ۵۹۸، جام زهر و عملیات مرصاد را در کتابهای درسی نمیآورند چون میخواهند کسی از آنها #عبرت_نگیرد و برجام های بعدی را بر کشور تحمیل کنند.
♦️در جنگ جهانی اول و دوم گردنه پاتاق کرمانشاه سقوط نکرد اما چرا در جنگ، زمانی که آقای #روحانی مسئول پدافند بود این اتفاق افتاد؟
♦️هاشمی در نماز جمعه #دروغ گفت که از قبل برای عملیات مرصاد آماده بودیم.
♦️پاسخ به شبهات جنگ باید در کتب درسی منتشر شود اما درس حسین فهمیده را هم #حذف کردند!
♦️بعد از فتح خرمهشر که احمد متوسلیان را از دست دادیم دیگر #فتوحات نظامی نداشتیم.
♦️خیلی ها اصرار دارند از کلمه «شهید» برای احمد متوسلیان استفاده کننند تا زودتر پرونده او را #مختومه کنند.
♦️چند سال قبل #سید_حسن_نصرالله در دیداری خصوصی به من گفت در مسئولین شما این اشتیاق را نمیبینم که برای برگرداندن احمد متوسلیان پای کار بیایند، سید حسن معتقد بود احمد متوسلیان #زنده است.
♦️آشناییام با محمد بروجردی در کردستان، مسیر زندگی ام را عوض کرد، او مصداق آیهی «اَشِدّآءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم» بود و یک شخصیت چند بعدی داشت.
♦️ماجرای اختلافم با حاج همت به اختلاف نظر درباره چگونگی برخی عملیاتها بر میگردد.
♦️روحانی در چند سال گذشته حتی به تایلند سفر کرد اما چرا حاضر نشد بعد از شکست داعش در #سوریه، به این کشور سفر کند؟
♦️شبی که سید مرتضی آوینی گفت میخواهم از شهدای فکه، یک کربلا بسازم فردایش شهید شد.
♦️قبل انقلاب قرار بود برای ادامه تحصیل به لیون فرانسه بروم اما حوادث انقلاب نظرم را عوض کرد و در ایران ماندم.
♦️علی شریعتی و کتابهایش مرا وارد فضای انقلاب کرد.
🔹 فیلم کامل:
https://www.aparat.com/v/XqgQw
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#جنود_الهی_به_کمک_آمد
✍دکتر عبدالله گنجی
💥سیل ویرانگری که بخشهایی از کشور را درنوردید ممکن است اذهان را حصر در #خسارات و #تلخیهای بارندگیهای اخیر کند، دقت در آسیبهای آن نیز نشان میدهد،
☑️بیدقتی در محل ساخت و ساز منازل،
☑️سرقت مسیلها توسط سودجویان و ☑️عدم توجه به لایروبی در این حادثه مؤثر بوده است.
اما خساراتی که سیل به بار آورد نسبت به آوردههایی که بارندگیهای نیمه دوم ۹۷ و بهار ۹۸ آورده و میآورد بسیار ناچیز است.
زمانی این مهم قابل درک است که شرایط اقتصادی کشور و فشار روانی- اقتصادی #دشمنان را #باور نماییم. بدون تردید بارندگیهای امسال که بعد از ۲۰ سال محقق شد #تمدن_ایران را از نابودی #نجات داد، زیرا ادامه وضع موجود به #خلأ_جمعیتی در بخشهایی از کشور از یک سو و تمرکز آن در بخشهای دیگر از سوی دیگر منجر میشد و #حوزه_شرقی_و_مرکزی ایران به کلی از #سکنه_خالی میشد.
ایرانیان یا به دو رشتهکوه اصلی کشور پناه میبردند یا جلای وطن میکردند، اما بارندگیهای اخیر بسیاری از مشکلات و حتی #تهدیدات دشمنان را #ناکام گذاشت.
۱- مقام معظم رهبری قبل از بارندگیهای فروردین نامگذاری سال را انجام دادند و امسال را #سال_گشایش و فرصت اعلام کردند. اولین آورده بارندگیهای امسال #رونق تولید خصوصاً در بخش #کشاورزی خواهد بود و به تبع آن بخشی از #گرانیهای موجود با تولید و فروش بیشتر #جبران خواهد شد.
۲- خشکسالی #عامل_اصلی مهاجرتها در ایران شده بود. شخصاً از حاشیهنشینان منطقه اسماعیلآباد مشهد درباره چرایی مهاجرت سؤال کردم که اکثراً علت آن را #خشکسالی روستاهایشان اعلام میکردند. بنابراین بارندگیهای قابل قبول امسال مهاجرت را کند و انشاءالله آن را #معکوس خواهد نمود.
۳- اشتغال از مشکلات دیگر کشور است که در سایه تحریم نیز پیچیدهتر شده است. قطعاً #رشد_کشاورزی و صنایع وابسته به آن میتواند سال ۹۸ را بهترین سال اشتغال معرفی نماید.
۴- در حالی که دشمن بر #فروش_نفت ایران به عنوان مهمترین منبع درآمدی و ارزآوری کشور #متمرکز شده است، بارندگیها میتواند تولید و نهایتاً #صادرات_غیر_نفتی را #توسعه دهد. تولیدات کشاورزی ایران در سال ۹۸ و صادرات انبوه آن میتواند بخش قابل توجهی از #درآمد_ارزی کشور را #حل نماید. صادرات محصولات منحصربهفردی همچون 👌زعفران، 👌پسته و 👌صیفیجات در سال ۹۸ قطعاً چندین برابر سالهای پیش خواهد بود و اینجاست که میتوان گفت: بارندگیها و نزولات آسمانی به مثابه #جنود_الهی به کمک ملت ایران آمده است تا بخشی از مقاومت و ایستادگی ملت را #هموار سازد.
۵- جنود الهی نزولات آرامش بخش شد. به صورت طبیعی مردمی که دچار خشکسالی بودند با نوعی رخوت، افسردگی و عصبانیت دست و پنجه نرم میکردند که اکنون تا حدودی #تسکین آلام شد. از #دریاچه_ارومیه تا #باتلاق_گاوخونی تا دریاچههای اطراف شیراز و #تالابهای کشور زنده شدند و گویی زندگی مجدداً به طبیعت ایران بازگشت.
۶- کمبود آب و خشکسالی و عصبانیت ناشی از تقسیم آب خود به #بحرانی_امنیتی برای کشور تبدیل شده بود؛ مشکلات کشاورزان شرق #اصفهان، تنش استانهای اصفهان، #چهارمحال و #خوزستان، تنش #ایران_و_افغانستان و #عراق، #ریزگردهای_هورالعظیم و... به عواملی تبدیل شده که دشمنان بر آن سوار بودند. مشکلات آبی و خشکسالی یکی از محورهای مبارزه رسانهای دشمنان شده بود و از آن به عنوان بستری برای #القای_ناکارآمدی نظام استفاده میکردند. امروز مشکل آب کشاورزی شرق اصفهان و بسیاری از مشکلات و تنشها بین روستاهای کشور یکپارچه حل شده و بخشی از دستاویزهای جنگ روانی دشمنان نیز #از_بین_رفت و از زخمهایی که دشمنان همچون مگس به آن مینشستند، کاسته شده است. بنابراین در غوغای ناامیدی، گرانی، تورم و مشکلات ارزی، #ارادهای_فراتر از مدیریت نظام به کمک آمد و همچون سیل بسیاری از مشکلات را با خود برد. بدون تردید در هر فرصتی تهدید هم وجود دارد و در هر تهدیدی میتوان فرصت جست که سیل را باید اینگونه فهمید که #توأمان بودن #عسر_و_یسر جزو سنت الهی است. از یاد نبریم که معبود فرمود: «لقد خلقنا الانسان فیکبد» بهراستی انسان را در رنج و زحمت آفریدیم و اینچنین خوف و رجا، بشیر و نذیر، تلخی و شیرینی، توأمان حیات را معنا میبخشد و هیچکس را #مدینه_فاضلهای نیست.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#عدالتخواهی_امید_آفرین!
✍محسن مهدیان
💥یک سوال ساده؛ چرا با #افزایش افشاگری و عدالتخواهی در کشور، مردم بیشتر #احساس_فساد_سیستمی پیدا کرده اند؟
🔴اما #چه_باید کرد؟
✅باید امید و انتقاد را جمع کرد. باید نگاه توامان به عدالتخواهی و ثبات و قانون گرایی داشت.
🔴خب؛ یعنی #دقیقن_چه کنیم؟
✅فهم من از روشی که رهبری انقلاب به عدالتخواهان پیشنهاد دادند، #عدالتخواهی_مساله_محور است. اما آیا عدالتخواهی مساله محور یعنی ندیدن مصداق ها؟
🔴خلاصه کلام چنین است:
✅عدالت مساله محور، حل و فصل مصداق در مطالبه از نهادها و ساختارهای نظام است.
به تعبیر دیگر ما مصداق را رها نمی کنیم ولی #خودمان هم بجای نظام و قاضی حکم نمی دهیم.
برخی سبک عدالت خواهی شان، سبک عدالتخواهی در #حکومت_طاغوت است.
گوئی با نظامی مواجهیم که گرفتار فساد سیستمی است و همه در بن بست اند و تنها گروهی عدالتخواه ماندند که قرار است #نقش_منجی را ایفا کنند. ازین جهت مبدا عدالتخواهی را نیز همین اواخر می دانند و #اعتقادی به راه طی شده 40 ساله و #مرور_رفتار_بزرگان عدالتخواهی ندارند.
✅اما تاریخ عدالتخواهی تراز درین 40 ساله بنحو دیگری رقم خورده است....
وظیفه جریان عدالتخواه مطالبه عالمانه است نه قضاوت هیجانی.
اگر وظیفه را #مطالبه دانستیم آنگاه نهادهای نظام با مطالبه ما #تقویت می شوند و هرگامی که بردارند، امیدآفرین است.
ولی اگر #خودمان را #ملاک_قضاوت بدانیم آنگاه اگر نهادهای مسوول حکم نهایی شان حکم ما نبود، خود و جامعه به نهادها #بدبین می شویم و کار بجایی می رسد که یا #مقابل قانون و نهادها می ایستیم و از آنها مشروعیت زدایی می کنیم و یا #افسرده شده و از میدان بدر می شویم.
🔴با مثال توضیح دهم.
✅در مساله محوری، وقتی جریان مطالبه گر با مسوول مظنون مواجه می شود بجای حکم صادر کردن،
☑️ابتدا رفتار یا تصمیم مسوول را #مورد_پرسش قرار می دهد تا ابعاد بحث شفاف شود.
☑️گام دوم مطالبه از نهاد ناظر و ارشد برای تعیین تکلیف است و در نهایت تمکین به حکم نهادهاست.
☑️اما گام نهایی تبدیل مصداق به مساله است؛
👌یعنی پرداختن به علتی که عامل اصلی شکل گیری دهها مصداق است.
اینجا به معنای واقعی کلمه به #مساله_محوری می رسیم که هم درونش 👌تخصصی شدن عدالتخواهی است و هم 👌رعایت اولویت ها.
درباره اولویت ها حرف بسیارست.
🎯نکته بسیار کلیدی اینجاست که مهمتر از خود مصداق، این #نهادهای_درون_نظام هستند که در مواجهه با مصداق تقویت می شوند و این یعنی #افزایش_امید به کارآمدی انقلاب.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#واقعا_ضروری است این همه #دولتی_و_مجلسی به اجلاس بهاره #بانک_جهانی و #صندوق_بین_المللی بروند
✍نود اقتصادی
💥اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی طی روزهای ۱۹ تا ۲۵ فروردین در واشنگتن برگزار خواهد شد. طبق اخبار واصله، گروهی از ایران شامل #نمایندگان_وزارت_اقتصاد به سرپرستی محمد خزاعی رئیس سابق سازمان سرمایه گذاری به این اجلاس خواهند رفت.
🔸علاوه بر افراد مذکور، گویا قرار است نمایندگانی از مجلس شامل آقایان غلامرضا تاجگردون و سید فرید موسوی و همچنین سید حمید پورمحمدی به عنوان معاون سازمان برنامه و بودجه نیز این تیم را همراهی نمایند.
📌در خصوص سفر مذکور چند نکته مهم قابل ذکر است:
#یکم
✅به اذعان بسیاری از کارشناسان، بودجه سال ۱۳۹۸ به گونهای تنظیم شده که گویی از جنگ اقتصادی بویی به مشام نمیرسد.
🔸بدیهی است در این زمینه، بیشترین مسئولیت متوجه تصمیمگیران دولتی در سازمان برنامه و بودجه به ویژه معاونت اقتصادی آن سازمان با مسئولیت حمید پورمحمدی و نیز تصمیم گیران مجلس به ویژه در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به ریاست تاجگردون است که میبایست با نهایت دقت نظر، سعی در تدوین بودجهای متناسب با شرایط جنگ اقتصادی مینمودند.
🔸علی رغم همه این مسائل و تذکرات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره لزوم تغییرات جدی و ساختاری در بودجه، انتظار می رود افرادی همچون پورمحمدی و تاجگردون که ریاست کمیسیون تلفیق بودجه را طی چند سال اخیر به عهده داشته اند، حداقل به بدیهیاتی همچون ممانعت از خرج تراشی های غیر ضرور به ویژه ارزی، پایبند باشند.
#دوم
✅جناب آقای خزاعی در حال حاضر بازنشسته بوده و در مقام مشاور در این وزارتخانه حاضر است. با توجه به فقدان مسئولیت وی، اقامت چندساله اش در واشنگتن به عنوان نماینده در بانک جهانی و نیز حضور برخی اعضای خانواده وی در آمریکا این شائبه ایجاد میگردد که حضور وی به عنوان سرپرست گروه ایرانی، بیش از آنکه جنبه کاری داشته باشد، با دیدار بستگان در آمریکا مرتبط است.
#سوم
✅براساس اطلاعات دریافتی، مقرر شده تا اعطای ویزای آمریکا به هیئت ایرانی در سفارت این کشور در وین صورت گیرد. آیا به مصلحت است که سفر افرادی همچون آقایان تاجگردون، پورمحمدی و برخی اشخاص دیگر که حضورشان ضرورت ندارد، به قیمت کاستن از شان و عزت ایرانیان صورت گیرد؟ آیا تدابیر امنیتی آن اندیشیده شده است؟
#چهارم
✅شایان ذکر است که صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به عنوان نهادهای به اصطلاح مستقل، براساس اهداف خود قاعدتاً میبایست برای کمک به ایران و مقابله با تحریمهای ظالمانه و یکسویه آمریکا علیه ایران که منجر به محدودیتهای تجاری و ایجاد موانع جدی برای دستیابی ایران به منابع حاصل از تجارت ایجاد نموده، اقداماتی را صورت میدادند، حال آنکه نه تنها هیچ اقدامی در این خصوص مشاهده نمیشود بلکه در شرایط فعلی، نهادهای مذکور به مثابه نفوذی های اطلاعاتی، نقش بازوهای فعال را در طراحی تحریمهای هدفمند و ظالمانه آمریکا علیه ایران ایفا نمودهاند.
#پشت
✅در چنین شرایطی از آنجا که
الف)
☑️مزایای سفرهای مذکور مشخص نیست
ب)
☑️تاکنون نتایج منفی مراودات مذکور در موارد متعدد در قالب انتقال اطلاعات به منظور طراحی تحریمهای هدفمند به خوبی مشخص شده
ج)
☑️در شرایط تنگنای ارزی لازم است دولت درباره خرج تراشیهای ارزی، نهایت دقت را داشت
🔸لازم است چنین سفرهایی در حداقل ضرورت صورت گرفته و از همراهی های غیر ضرور اجتناب کامل صورت گیرد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#گمشده_مشترک_برجام_و_بازار_و_سیل
✍️محمد ایمانی
💥در مقابل پیشامدهای مهم میتوان طیفی از رفتارها و رویکردها را تصور کرد:
☑️غافلگیری،
☑️پیشبینی و پیشگیری،
☑️آیندهنگری و آیندهپردازی و آیندهسازی».
👌امیرمومنان علی علیهالسلام در نامه 31 نهجالبلاغه به امام حسن علیهالسلام فرمود «برای امور پیش نیامده، به واسطه آنچه واقع شده استدلال کن؛ چرا که امور دنیا شبیه هم هستند».
✅بارندگی، فرصت است اما وقتی #مدیریت_نشود، سیلاب میسازد و بحران میآفریند. مشابه این ماجرا، داستان #نقدینگی است. سرمایه مالی به خودی خود تهدید نیست، بلکه فرصت هم هست. چنانکه برخی مدیران ما در پنج سال گذشته به هر دری زدند تا #سرمایه_خارجی جذب کشور کنند؛ و حال آنکه حجم نقدینگی به عنوان سرمایه داخلی، از 430 هزار میلیارد در سال 92 به 1772 هزار میلیارد تومان در پایان پاییز سال گذشته رسید و مانند سیلی ویرانگر، بازار #ارز و #طلا و #خودرو و #مایحتاج_عمومی را درنوردید.
✅اگر همین سیل نقدینگی مورد اهتمام و مدیریت قرار میگرفت، میتوانست بالغ بر 80 درصد نیاز کشور برای #سرمایهگذاری و #رونق_اقتصاد و #تولید را تامین کند. نقدینگی در حالی به اقتصاد ما آسیب زد که برخی عرصههای تولید، #تشنه اندک سرمایه برای احیای خود بودند. به بیان دیگر، این #مدیریت است که مشخص میکند فرصتها بسوزند و تبدیل به تهدید شوند، و یا مقدمه پیشرفت باشند.
✅قبیل همین بیتدبیریهاست که موجب میشود علی صوفی وزیر دولت اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، اسفند 97 در گفتوگو با برنامه دستخط تصریح کند «دولت آن اعتباری را که در انتخابات 96 داشت، به سرعت از دست داد. #محبوبیت آقای روحانی #خیلی_پائین آمده و زیر 10 درصد است».
✅وقتی برای برخی سیاستمداران، قدرت و پیروزی در انتخابات، همه چیزشان میشود، از یک سو به #عوامفریبی یا دستکم عوامزدگی و عوامگرایی تن میدهند که متعاقبا آنها را ناچار به دنباله روی از رفتارهای #خلاف_مصلحت (ناشی از انتظارات غلط خودساخته) میکند؛ و از سوی دیگر وادار میسازد در گماشتن مدیران، به #قبیلهگرایی و شراکت سیاسی بیشترین بها، و به کفایت و شایستگی کمترین بها را بدهند.
✅خروجی این انتصابها در میانمدت،
🔴غنیمتاندوزی،
🔴بیتفاوتی به مسئولیت،
🔴بیتدبیری،
🔴تضییع فرصتها و جلب تهدیدهاست.
🎯پوپولیسم غالبا مجالی برای رصد آینده باقی نمیگذارد.
✅به عنوان مثال، وقتی چنین القا شد که چاره رونق اقتصاد در #امتیاز_دادن به #کدخدای آمریکایی است و از این تلقین، گلوله برفی انتظارات نادرست ساخته شد، آنگاه طبیعی است که همین برساخته تبلیغاتی، قبل از هر چیز، #قدرت_چانهزنی تیم مذاکرهکننده را با خود ببرد. و بعد پنج سال، مشتی چک بلامحل طرف غربی بر جا مانده باشد و #تعهدات_خارجی_یکطرفهای که بر دوش وعدهدهندگان رونق اقتصادی سنگینی میکند.
ادامه درپست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
✅انحراف از اولویتبندی، وقتی بیشتر به چشم میآید که توجه کنیم #حجم_صادرات ما به کشور #عراق در یک سال گذشته، ده برابر صادرات به #اروپا بوده است. در حالی که اروپا ضمن #نقض برجام، با آمریکا در تحریم و فشار بر ایران #همراهی میکرد، دولت عراق در عمل به تحریمها «نه» گفت.
✅اگر کوتاه کردن دست عناصر اجارهای آمریکا از عراق و سوریه توسط نیروهای #مقاومت نبود، آیا فرصت ثبات و امنیت و گسترش تجارت خارجی و دهنکجی به تحریمهای آمریکا پدید میآمد؟
و آیا نباید علت #عقدهگشایی شیطان بزرگ #علیه_سپاه پاسداران را درک کرد؟
✅همین فرزندان ملت در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) بودند که سال گذشته، دو پروژه بزرگ پالایشگاه
« #ستاره_خلیج _فارس» و چهار فاز از پروژه #پارس_جنوبی را به سرانجام رساندند و کمر تحریمها را شکستند. این خدمتگزاری بیادعا کجا و برخی مدیراناشرافی فشل اما پر هزینه کجا که #تعطیلات خود را در #غرب میگذرانند بلکه بعضا خانواده و فرزندانشان همان جا اقامت دارند و حتی ترکش و گرد و غبار تحریم هم به آنها نمیرسد.
✅پوپولیسم سازمانیافته رسانهای همچنانکه به راهبرد تهدید زدا و فرصت ساز ایران در منطقه شلیک میکرد، #متولی_تروریسم_اقتصادی و دامن زدن به التهاب کاذب در بازار هم بود؛ عملکردی که مورد اعتراض و هشدار روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، و وزیر اقتصاد قرار گرفت. از این منظر، فضای مجازی با همه ظرفیتهای مثبتش و به اعتبار سقوط برخی مدیران در تله دشمن، تبدیل به #مجرای_ویرانی ادراکات و محاسبات صحیح ملی شده است.
✅به عنوان یک نمونه، در چند سال اخیر که معضل خشکسالی و بیآبی در مناطق مختلف کشور به ویژه #خوزستان و #اصفهان و #آذربایجان (دریاچه ارومیه و مناطق پیرامونی) شدت گرفت و به برخی تنشهای سیاسی منتهی شد، موج سیاسی- رسانهای وسیعی شکل گرفت، مبنی بر اینکه کمآبی، نتیجه سدسازی است.
یعنی #توانمندی مهم ملی که ایران را تبدیل به یکی از قدرتهای بزرگ سدسازی و مهار و مدیریت آب در دنیا میکرد، به عنوان #تهدید و خسارت معرفی شد.
✅باید سالها سپری میشد و معضل سیلاب اخیر پدید میآمد تا بخشی از اهمیت سدهای ساخته شده آشکار گردد. اکنون کارشناسان بالاتفاق میگویند اگر سدهای ساخته شده در استان خوزستان و برخی مناطق دیگر نبود، چندین شهر پر جمعیت و صدها روستا با #نابودی رو به رو میشد و تلفات و خسارتها میتوانست دهها برابر شود.
✅توان آيندهنگري و پيشبيني و محاسبه، #شرط_ضروري مديريت است. پذیرفتنی نيست مثلا رئیسدفتر رئیسجمهور بگوید «پیشبینی نمیکردیم آمریکا از برجام خارج شود»؛ حال آنکه بسیاری از کارشناسان، نسبت به سرانجام خوشبینی و اعتماد بلا وجه به دشمن #هشدار میدادند و متاسفانه پاسخی جز #اهانت_و_تهمت نمیشنیدند.
✅متاسفانه اتفاق ناگوار مشابهی در حوزه #مدیریت_اقتصادی رخ داد و دولت با وجود #هشدار کارشناسان، بالغ بر18 میلیارد دلار #ذخیره_ارزی کمیاب را به قیمت 4200 تومان به فرصتطلبان و رانتخواران واگذار کرد. چرا فعالان اقتصادی توانستند ماجرا را پیشبینی کنند اما حسگرها و رادار #دولت فاقد ارزیابی درست بود؟
✅مشابه همین رانت ارزی در حوزه #سکه و #خودرو نیز فراهم شد. اما متاسفانه اکنون که قریب یک سال از آن خسارت بزرگ میگذرد، هنوز نه یک #گزارش_ملی از سوی دولت و مجلس تدوین شده، نه مدیران #مقصر بازخواست شدهاند و نه دولت، دست کم یک #عذرخواهی رسمی کرده است.
در این روند، غافلگیری در مقابل سیل و خسارتهای آن، آخرین خروجی مدلی از مدیریت است که
☑️سیاستزدگی،
☑️قبیلهگرایی،
☑️حاشیهسازی،
☑️برجعاجنشینی و تمایز از متن زندگی مردم
بر سر عزل و نصبها و برنامهریزیها و اولویتبندیهایش سایه انداخته است.
✅لایروبی اقتصاد و سیاست و فرهنگ و رسانه از چنین مدیریتی یا دستکم لایروبی رویکردهای #غلط آن، حتما به اندازه لایروبی مسیلها و آبراهها #اهمیت دارد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat