با توجه به فیلتر شدن تلگرام
پیام رسان ایتا را به دوستان خودتان معرفی کنید .
همچنین می توانید اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط به این آدرس ها دنبال نمایید 👇
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat پیام رسان سروش
eitaa.com/tahlisiyasiseraat پیام رسان ایتا
🔍 آیا خبری در راه است!؟
✍حسین شمسیان
✍در پی فیلتر تلگرام با دستور مقام قضایی، دولت در اطلاعیه مفصلی نسبت به این رخداد واکنش نشان داد.
🔴آیا باید باور کرد که دولت نگران دسترسی آسان و آزادانه مردم به سامانه پیام رسان است!؟ آن هم در شرایطی که برای گرانی دلار و نابود شدن بیش از هفتاد درصد از دارایی مردم یک اطلاعیه یک سطری هم نداد!!
🔴به نظر می رسد اتفاق مهمی در راه بود و اقدام ناگهانی مرجع قضایی، کاسه کوزه بعضی ها را به هم زدن و سبب آشفتگی آنها شده است.
بخوانید:
1⃣دولت در سال 95 محرمانه و بر خلاف دو اصل قانون اساسی با تلگرام قرار داد بست. کاملا خلاف قانون!متعاقبا بالاترین سهم پهنای باند کشور ،اجازه نصب سخت افزار و امتیازات متعدد دیگری در اختیار تلگرام قرار گرفت!
2⃣در همین ایام، چندین جاسوس وچند پرستو زده در قلب دولت دستگیر شدند. ازجمله افرادی در مجموعه ها و دفاتر حسام الدین آشنا (مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری) علوی وزیر اطلاعات و...!
آیا این افراد در شکل گیری آن قرار داد با زمینه سازی روانی آن نقش داشتند!؟
3⃣در ایام حاکمیت و اعتبار قرار داد محرمانه دولت با تلگرام، صدها کانال مستهجن، ضد دین و ضد امنیت ملی فعالیت می کرد و دولت هیج اقدامی برای بهره برداری از قرار داد توقف آن کانال ها نکرد! چرا!؟
4⃣ یک احتمال این است که مثل همیشه سر دولت کلاه رفته باشد! مثل برجام! یعنی دولت یکطرفه باج داده و طرف به ریشش خندیده!
5⃣ اما این احتمال ضعیف است و به نظر می رسد دولت علیرغم داشتن امتیاز قراردادی، اراده ای برای اینکار نداشت! چرا!؟ جواب را باید در آشوب های دی ماه 96 جستجو کرد. چیزی که به گمان همه کارشناسان، موج دوم و قوی تر آن قرار بود در اردی بهشت 97 رخ دهد! بازهم چرا!؟
6⃣ همانطور که برای روی کار آمدن دولت بازهم، به شوک ارزی و اقتصادی سال های 90 و 91 نیاز بود و دولت موفق شد با بهره گیری از موج آن، برجام را تحمیل کند، شوک دیگری برای تکمیل پروژه و تحمیل برجام موشکی و منطقه ای لازم بود تا بدینوسیله ماموریت تمام شود.
7⃣دی 97و دلار 6 هزار تومانی، گام نخست این شوک بود ولی کامل نشد. با نزدیک شدن به 22 اردی بهشت (روز تصمیمگیری ترامپ درباره برجام)رخداد های جدیدی در حال شکل گیری است. حوادث چند روز اخیر در غرب کشور، بحران های پی در پی با موضع آب،احیا مجدد برخی تجمعات کارگری و... خبر از سازماندهی مجدد می داد. در مقابل، دولت کمترین کاری برای ایجاد رضایت در گروه های معترض نکرد و حتی دلار 4200 در حد حرف باقی ماند!
8⃣ عدم تمدید برجام توسط ترامپ،می توانست شوک اقتصادی و متعاقبا احتمالی مهمی ایجاد کند. دولت برای کنترل این فشار کاری نکرد، یعنی نمی توانست بکند! چون پیش تر همه امتیازات را به آمریکا پیشکش کرده بود! اما برای کنترل اجماعی هم که می توانست کاری کند،دست دست می کرد!آیا منتظر خبری بودند!؟آیا منتظر حادثه ای بودند!؟سازماندهی آشوب ها به جدی ترین شکل خود رسید اما دولت به کارهای نمایشی روی آورد! لغو یکطرفه قرار داد با تلگرام ، وام 5میلیاردی به پیام رسان های داخلی ...!
9⃣دستگاه قضایی بوی خطر را حس کرد ، مماشات را جایز ندید و حکم قانونی به توقف ارائه هرگونه سرویس به تلگرام داد . چند اصل قانون اساسی چنین اختیاری را به قوه قضائیه می دهد و جای خدشه حقوقی وجود ندارد.
این اتفاقات مهم را جدی بگیرید،سخنان روحانی در آشوب های دی 96 بسیار مهم و روشنگر است. یک پیام رسان هیچ اهمیتی برای عصبانی شدن رئیس جمهور و ایجاد ضرورت برای دادن این اطلاعیه ندارد،موضوع خیلی جدی تر از این حرف هاست.
🔴یادمان باشد تنها دو گروه می نشینند و تماشا می کنند که کشورشان با چند نفوذی و یک پیام رسان دستخوش آسیب و بلوا شود؛ هالو ها و خائن ها!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
مگر برجامی باقی مانده که برای خروج از آن استخاره میکنند؟!
✍دکتر شریعتمداری
🔹دوستان ما از کدام برجام سخن می گویند؟ مگر برجامی مانده است که سخن از خروج یا ماندن در آن مطرح باشد؟
🔹به شخصی خبر دادند که پدرت فوت کرده است! گفت: راستش را بگوئید! حتما اتفاق ناگواری افتاده که نمیخواهید به من بگوئید! گفتند مرد حسابی میخواستی چه اتفاق دیگری بیفتد که ناگوارتر از فوت پدرت باشد؟!
🔹آمریکا با زیرپا گذاشتن تعهدات خود مدتهاست که برجام را نابود کرده و مسئولان هستهای کشورمان هنوز در این تردید به سر میبرند که ازبرجام خارج بشوند یا نشوند؟! و توضیح نمیدهند مگر برجامی وجود دارد که درباره خروج یا باقی ماندن در آن استخاره میکنند؟
🔹اساس مذاکرات که برجام حاصل و خروجی آن است برای لغو تحریمها بود که نه فقط لغو نشده بلکه دهها تحریم دیگر هم به آن اضافه شده است بنابراین معلوم نیست آقایان انتظاردارند چه اتفاق دیگری بیفتد که برجام را از بین رفته بدانند؟!
🔹اوباما به گفته خودش با غلاف اسلحه و بدون شلیک حتی یگ گلوله، برنامه هسته ای ما را از بین برد و حالا ترامپ با پوسته برجام، مسئولان زود باور ما را تهدید میکند که برنامه موشکی خود را متوقف کنید!
🔹ترامپ در پی آن است که محدودسازی برنامه موشکی کشورمان و دستکشیدن از حضورمان در منطقه را نیز به برجام اضافه کند و نه اینکه برجام را کنار بگذارد!
🔹زیرا برجام به همان اندازه که برای ما فاجعه بوده است برای آمریکا یک دستاورد طلائی و پر سود است و آمریکا هرگز حاضر نیست این امتیاز بزرگ را که مفت و مجانی به دست آورده است از دست بدهد!
🔹آنچه ترامپ می خواهد و اروپا در نقش پلیس خوب! برای او پادوئی میکند، در یک کلمه آن است که جمهوری اسلامی دست به خودکشی بزند! چرا که توان موشکی ما سد مستحکمی در مقابل کینهتوزی دشمنان است، دشمنانی که تا کنون از تمامی اهرمها برای نابودیمان استفاده کرده و میکنند.
🔹از سوی دیگر با حضورمان درمنطقه وحمایت از جبهه مقاومت، عقبههای استراتژیک آمریکا واروپا را تسخیر کردهایم تا آنجا که امروزه، آمریکا و اروپا در غرب آسیا سلطه قبلی خود را از دست دادهاند واکنون نه فقط نیروهایشان در منطقه بلکه حاکمان دستنشانده آنها در غرب آسیا نیز به گروگانهایی در دست ما تبدیل شدهاند.
🔹کاش برخی از مسئولان کشورمان ازجایگاه مقتدرانه ایران اسلامی در منطقه با خبر بودند و فریب قمپزهای آمریکا و متحدانش را نمیخوردند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴چرا سرعت پیامرسان سروش پایین است؟
🔶حتما همین الان خیلی از شما و اطرافیانتون درباره سرعت سروش و قطع و وصلی ها و کدندادن ایتا گلایه دارید
اما دلیلش این👇
♦به پیام رسان سروش وعده تحویل 200 سرور داده شد اما وقتی پیگیری کردن گفته شد که این تعداد نداریم و 100تا میدیم.
♦دوباره گفتن که ۱۰۰تا نداریم بیایین 50 تا بهتون بدیم
♦و الان فقط وفقط 7تا سرور دادن بهشون
♦این پیام رسان فعلا نه پهنای باند آنچنانی دارد و نه سرور و نه زیرساخت دارد.
پیام رسان سروش درحال انتقال مکانه
♦گفتن که اگه دولت با ما همراهی نکنه نمیتونیم این کار را انجام بدیم.
دولت رو هم که شما میبینید
♦ایتا رو هم تاالان بهش همون وام ۵میلیاردی رو ندادن برا سرورهاش
♦اما تا مرداد ماه ایتا یه چرخش سریع در سرور و زیر ساختی خودش داره
♦این نمونه حمایت دولت از محصول ایرانی و نخبگان ایران است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔹سیاست در عراق با چراغ راهنمای مرجعیت
#تحلیل_کوتاه #عراق
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔸بیانیه آیتالله سیستانی دیروز توسط نماینده ایشان در خطبههای نماز جمعه کربلای معلی خوانده شد. این بیانیه که به مناسبت انتخابات پارلمانی این کشور صادر شده، علاوه بر مباحث انتخاباتی، خط و مشی سیاسی آیتالله را بار دیگر آشکار ساخت.
🔸در بحث انتخابات، مرجعیت اعلای عراق همچنان بر پاکدستی نامزدها و ضدیت آنها با فساد تاکید دارند. فساد اداری و مالی یکی از مصیبتهای عراق است که اگرچه ریشه در سالهای تاریک ریاست صدام بر آن و سپس اشغالگری آمریکا دارد اما همچنان ارادهای جدی برای مواجهه با آن وجود نداشته و به فراخور مسائل روز، مبارزه با آن در بند سیاستبازی مقامات قرار میگیرد.
🔸نکته قابل تامل دیگر، مخالفت مداوم آیتالله سیستانی با مداخله خارجی در عراق است. ایشان علاوه بر تاکید بر استقلال کشور به عنوان یک خط قرمز، ممانعت از مداخله خارجی در انتخابات به صورت مالی و با روشهای دیگر را یک ضرورت دانسته و یکی از ملاکهای نامزد اصلح را عدم سرسپردگی به خارج عنوان کردهاند. این، رویه همیشگی آیتالله است. چه آن زمانی که به نماینده پل برمر حاکم آمریکایی عراق اجازه دیدار نداد، چه آن روزی که تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس را در بیمارستان به حضور نپذیرفت.
🔸پرهیز از حکومت فردی و استبدادی، حق مردم در تعیین سرنوشت خود، درس گرفتن از گذشته، ممانعت از سوءاستفاده از نام مرجعیت و ... از دیگر مواردی است که در این بیانیه ذکر شده است.
🔻با وجود این تاکیدات اما به نظر میرسد صحنه انتخاباتی عراق، همچنان درگیر حاشیهها و تخریبها و سیاستبازیها است. عمدهی گروهها و به خصوص برخی گروههای شیعه میکوشند به مرجعیت احترام بگذارند اما در عمل، منافع حزبی و سهم از قدرت است که رفتارهای آنان را شکل میدهد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
چرا قیمت دلار در بازار 4200 تومان نیست؟
💵 اگر دلار 4200 تومان است پس چرا نرخ یورو در سایت اتحادیه طلا و ارز تهران 7300 تومان (و نه 5150 تومان) و نرخ پوند بیش از 8200 تومان قیمتگذاری شده است. با توجه به نرخ برابری ارزها، اگر یورو 7300 تومان باشد به معنای این است که دلار بیش از 6000 تومان قیمت دارد. از طرفی سکه در بازار تهران یک میلیون و 960 هزار تومان فروخته میشود و این یک معنای واضح دارد و آن اینکه حتی دولت عملا اعتقادی به دلار 4200 تومانی ندارد. برای اثبات این موضوع چند حساب سرانگشتی نیاز است.
💵 با توجه به اینکه هر اونس 32 گرم است و قیمت جهانی طلا 1300 دلار در هر اونس است، یعنی در جهان هر گرم طلا 40.6 دلار فروخته میشود. در ایران هر سکه بیش از 8 گرم وزن دارد و این یعنی هر گرم سکه بیش از 230 هزار تومان خرید و فروش میشود. بدین ترتیب با توجه به قیمت 40 دلاری طلای جهانی، قیمت هر دلار برای سکه تقریبا 5900 تومان نرخگذاری شده است. اگر مالیات و سهم خرید و فروش صرافیها را هم بخواهیم حساب کنیم قیمت واقعی دلار 5500 تومان میشود. جالب اینکه در سایت اتحادیه طلا و جواهر قیمت هر دلار بر مبنای سکه 6130 تومان قیمتگذاری شده و همه این شواهد نشان میدهد دولت کار بسیار سختی برای تثبیت قیمت 4200 تومانی دلار دارد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✏حمید رسایی
حسن روحانی با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده است:
«در عالیترین سطح نظام، تصمیمی برای محدود کردن یا مسدودسازی ارتباطات مردم گرفته شده است.»
«تاکنون هیچ شبکه اجتماعی و یا پیامرسان توسط این دولت مسدود نشده و نخواهد شد. فیلتر و مسدودسازی اخیر تلگرام نیز نه توسط دولت اجرا شده و نه مورد تأیید دولت است.»
در این باره چند نکته قابل تامل است:
🔸اولا: اگر در عالی ترین سطح نظام تصمیمی برای فیلترینگ تلگرام گرفته شده، رئیس دولت که باید مجری این تصمیم باشد، بر اساس کدام ملاک قانونی از این کار سر باز زده و با افتخار می گوید که این تصمیم را اجرا نکرده و نخواهد کرد!
در حالی که روحانی مطابق اصل 121 در مراسم تحلیف خود با قرار دادن دستش بر قرآن کریم این چنین قسم خورده است: «من به عنوان رئیسجمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که ... از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم...»
🔸ثانیا: منظور روحانی از عالی ترین سطح نظام چیست؟ او از مخالفت و گردن کشی در برابر کدام مرجع قانونی به خود می بالد؟ آیا منظور روحانی از "عالی ترین سطح نظام" رهبر انقلاب است یا شورای عالی فضای مجازی؟
اگر منظور وی از عالی ترین سطح نظام، رهبر انقلاب است، چطور خود اینجا در برابر مطالبه قانونی رهبری مقاومت می کند اما به گفته معاون اولش «رئیس جمهور با وزرا شرط کرده که باید به تمام قوانین کشور تن داده شود و قانون فصل الخطاب باشد و به ولایت فقیه التزام عملی داشته باشند.» (21 مرداد 1392)
روحانی چگونه در دفاع از یک پیام رسان خارجی که بارها و بارها عدم پایبندی اش به قوانین کشورها را ثابت کرده، حاضر به دوقطبی سازی در داخل کشور است، در حالی که وی پیش از این مدعی بود: «در جمهوری اسلامی ایران تنها یک پرچم و یک پرچمدار وجود دارد و آن مقام معظم رهبری است و همه باید تحت لوای همان پرچم حرکت کنند و اینکه پرچم دیگری در کشور باشد نه عقلی است و نه شرعی.» (14 بهمن 1392)
روحانی چگونه از این اقام غیر عقلی و غیر شرعی خود با افتخار یاد می کند در حالی که پیش از این ادعا می کرد: «آنها که تصور میکنند در این کشور دو راه وجود دارد در خطا و اشتباه هستند، چرا که یک خط و یک رهبر و یک دولت بیشتر نداریم؛ در ایران مدیریت دوگانه وجود ندارد.» (2 آبان 1395)
🔸ثالثا: اگر منظور وی از عالی ترین سطح نظام، شوری عالی فضای مجازی است که ریاست این شورا با شخص حسن روحانی است و اعضای حقوقی آن علاوه بر روحانی عبارتند از: رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، رئیس صدا و سیما، وزیر ارتباطات، وزیر ارشاد، وزیر علوم و تحقیقات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع، معاون علمی رئیس جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی، رئیس سازمان تبلیغات، دادستان کل کشور، فرمانده سپاه و فرمانده ناجا.
چرا روحانی به ایستادگی در برابر تصمیم این شورای عالی که خود ریاست آن را بر عهده دارد، افتخار می کند و به این قانون شکنی می نازد! با این وصف آیا نباید حسن روحانی را مصداق این جمله تاریخی امام خمینی (ره) دانست که فرمودند: «نمي شود از شما پذيرفت كه ما قانون را قبول نداريم. غلط مي كني قانون را قبول نداري، قانون تو را قبول ندارد... بعد از اينكه يك چيزي قانوني شد، ديگر نق زدن در آن، اگر بخواهد مردم را تحريك كند، مفسد في الارض است و باید با او دادگاهها عمل مفسد فی الارض بکنند.» (صحیفه امام خمینی، جلد 14، صفحه 377)
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍ روشنگری دیالمه +سند
👌حالا که #محرمانه_نداریم چه خبر از هتل پاریزین پاریس تو سال ۱۳۶۵؟
واقعا با خوندن این کتاب گیج شدم و حال بدی پیدا کردم اسناد زیاده و جالبتر اینکه مک فارلین هم تایید کرده.
حالا یا تیم مذاکره کننده ما دروغ میگه یا اون تیم مک فارلین دروغ میگه ولی حرف های اقای هاشمی رو چطور توجیح کنیم که تایید میکنه؟؟ قضاوت با شما؟
ترجمه فارسی متن سخنان جلسه حسن روحانی در سال ۶۵ با اسراییلی ها:
من به شدت از سخنرانی افراطی دیروز امام خمینی احساس نگرانی می کنم. او می خواهد همه کسانی را که از جریان افراطی ضد امریکایی خارجند از بین ببرد و این به خاطر اشتباهی ست که شما مرتکب شده اید.
تصریح می کنم انچه گفتم درخواست رفسنجانیست شما (امریکایی ها) بیش از حد با ملایمت با او (امام) رفتار می کنید. قدرتتان را عرضه نکرده اید.
ما آماده همکاری واقعی با شما هستیم و در این راستا نیازمند پول و کمک شماییم تا جنگ با عراق را به اتمام برسانیم.
به عنوان مثال لبنان که ما سعی می کنیم به عنوان چالشی برای خط خمینی از آن استفاده کنیم و این کار را به یکباره خواهیم کرد.
آیت الله و سپاه پاسداران انقلاب حدود سه ملیون دلار برای لبنان فرستاده اند و این در حالی است که ایران درگیر مشکلات مالی برای تامین نیاز های اولیه و امنیتی ست.
شما باید به تبلیغات کشورهای اسلامی مانند پاکستان و ترکیه که علیه خمینی است متوسل شوید. بهترین راه این است که من به ایران برگردم و با افراد نزدیک به آیت الله منتظری صحبت کنم.
[منبع]
http://www.golestan24.com/بخش-سیاسی-3/17895-مستندات-صفحه-ای-حسن-روحانی-با-فردی-اسرائیلی
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
پیرامون افزایش 7 درصدی آب و برق؛
🔷منطق بربری!
✍ دکتر اصغر بالسینی- پژوهشگر اقتصادی و مدرس دانشگاه
🔅به دنبال تصمیم وزارت نیرو مبنی بر افزایش تعرفه آب و برق به میزان ۷ درصد، وزیر محترم نیرو در تشبیهی بلاوجه این میزان افزایش را معادل افزوده شدن هزینه یک نان بربری به سبد هزینه ماهیانه خانوارها دانسته تا از این طریق تصمیم اتخاذ شده را توجیه نماید.
📌 حال چند مساله:
🔸اولا: با چنین منطقی از تصمیمگیری سایر دستگاههای اجرایی و حاکمیتی و عمومی که به نوعی اقدام به ارائه خدمات عمومی میکنند میتوانند افزایش قیمت خدمات خودرا با این منطق توجیه نمایند. مثلا ثبت احوال میتواند مدعی شود که افزایش ۷ درصدی نرخ صدور کارت ملی یعنی عددی حدود ۲۵۰۰تومان در سال یا ۲۰۰تومان در ماه که معادل قیمت یک نان لواش است. یا اینکه متروی تهران افزایش ۷ درصدی نرخ ۸۵۰ تومان بلیط مترو را معادل ۶۰تومان در روز یا معادل یک سوم قیمت یک نان لواش معمولی اعلام نماید و قس علیهذا.
🔸این منطق منطقی است که به بیش از ۱۰۰ دستگاه ارائه دهنده خدمات عمومی به مردم اجازه میدهد نرخ خود را با این استدلال که هزینه آن معادل قیمت یک قرص نان است افزایش دهند. این نوع نگاه جزیرهای و تکبعدی به مسائل اجتماعی دقیقا همان پدیدهای است که اقتصاد و اجتماع ایران را به این شرایط دچار کرده است.
🔸ثانیا: بهتر است وزارت محترم نیرو و سایر دستگاههایی که دائما به دنبال جبران ناکارآمدیهای ساختاری و اجرایی خود از طریق جیب مردم هستند به این سوال پاسخ دهند که نقش خود این دستگاهها در بهبود شرایط چیست؟ در حالی که اوضاع شبکه آب و برق کشور در حوزه تلفات شبکه اصلا مناسب نیست و سالیانه هزاران میلیارد تومان از این محل به اقتصاد ملی زیان وارد میشود، چرا دائما سیاستگذاران راحتترین راه را که افزایش قیمت است انتخاب میکنند؟ اقتصاد ایران از محل افزایش قیمتهای این چنینی که سالهاست روی آن مانور داده میشود چه عایدی داشته و چه هزینههایی را پرداخت کرده و اساسا میزان اثربخشی سیاستهای صرفا قیمتی چه بوده است؟
🔸مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد کاهش یک درصدی تلفات شبکه توزیع برق کشور باعث عدم نیاز به سرمایهگذاری جدید به میزان ۲۱۰۰ میلیارد تومان، بهبود بهرهوری سالیانه به میزان ۹۰۰ میلیاردتومان در سوخت نیروگاهها و درآمد سالیانه بیش از ۱۰۰میلیارد تومانی فروش برق خواهد شد. بسما... وزارت نیرو و سایر دستگاههای ارائهدهنده خدمات از خود شروع کنند!
🔸واقعیت این است که تصمیم گیری در سطح حاکمیتی دارای قواعدی است که در صورت بیتوجهی به آن نه تنها اهداف برنامهریزی شده تحقق نمییابد بلکه موجب سلب اعتماد عمومی به منطق تصمیمگیریهای حاکمیتی خواهدشد. ضرورت تحقق و اجرای یک سیاست اقتصادی یک مساله است و اقناع افکار عمومی مسالهای دیگر و البته بسیار مهمتر.
🔸هرگز نباید فراموش کرد پدیدههای اقتصادی پدیدههایی چندوجهی و پیچیده هستند که غفلت از این پیچیدگیها سالهاست اقتصاد ایران را در چنبره خود گرفتار کرده است. کافی است به سیاستگذاری نرخ ارز، اشتغال، نرخ بهرهبانکی و... نگاهی بیفکنید تا ناکارآمدیها را مشاهده نمایید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
⁉️ اتاق جنگ ایران کجاست؟
✍ نشریه خط حزبالله
📌 دوشنبهی هفتهی جاری، رهبر انقلاب دربارهی #اتاق_جنگ_آمریکا علیه ایران صحبت کرده و فرمودند: «اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت #خزانهداری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و داراییشان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.» البته رهبر انقلاب، اولین بار، یازده سال پیش (سال ۸۶)، عبارت #جنگ_اقتصادی را مطرح کردند. به همین منظور بود که ایشان بعد از ۱۳ سال یعنی در سال ۹۲ «سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی» را با هدف جلوگیری از حملات اقتصادی دشمن، به دستگاههای دولتی و حکومتی ابلاغ فرمودند. بعدتر، پیشنهاد تأسیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت، بهمنظور اجرایی شدن سازوکارهای آن را نیز مطرح کردند.
⁉️ اما منظور از رهبر انقلاب از اتاق جنگ امریکا علیه ایران در دیدار اخیر چیست؟
📍 اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران از سه نهاد مهم تشکیل شده است:
1⃣ اولین نهاد که مهمترین آن هست و نقش فرماندهی در جنگ اقتصادی را ایفا میکند، #وزارت_خزانهداری_آمریکا است. هدف اصلی وزارت خزانهداری، ایجاد فضای ناامن اقتصادی برای افراد و نهادهای هدف است.
2⃣ نهاد مهم دیگر، #وزارت_خارجه_آمریکا است. مأموریت اصلی این نهاد همراه کردن بازیگران مهم خارجی در اعمال تحریمها علیه ایران است. مسئولان وزارت خزانهداری از اصطلاح "دیپلماسی مالی" برای تبیین این وضعیت استفاده کردند. گزارش بازوی نظارتی کنگرهی آمریکا در سال ۲۰۱۳ بیان میکند که وزارت خزانهداری با همکاری وزارت خارجهی آمریکا در مدت دو سال، ۱۴۵ مؤسسهی مالی را در شصت کشور جهان دربارهی تحریم ایران توجیه کردند و بهطور ویژه به کشورهایی مانند امارات متحدهی عربی، که نقش مهمی در تعاملات اقتصادی ایران دارد، سفر کرده و نظام مالی آن را برای اجرای تحریمها توجیه کرده است.
3⃣ نهاد دیگر درگیر جنگ اقتصادی علیه ایران، #سازمان_اطلاعات_آمریکا (سیا) است. این نهاد تمرکز اصلیاش بر کشف روشهای پیچیدهی دور زدن تحریم است.
👈 حال اما متأسفانه با همهی توصیههایی که رهبرانقلاب در این زمینه داشتند، و با همهی اقداماتی که اتاق جنگ آمریکا علیه ایران انجام داد، آرایش اقتصادی کشور تغییر خاصی نسبت به گذشته نکرد. بنابر این باید همهی #مسئولین و #نخبگان کشور به این باور برسند که ریشهی اصلی آسیبپذیری ما در جنگ اقتصادی، درونی است و تنها با #تکیه_به_درون مرتفع میشود.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
💣سناریوی کُمای برجام
✍دکتر سراج
🔷آیا ترامپ در 22 اردیبهشت (12 می) وعده خود برای خروج از برجام را عملی میسازد؟
🔷در فضاسازی رسانهای و گمانهزنیهای دیپلماتیک، گفته میشود که ترامپ در 12 می به زیر میز بازی توافق هستهای زده و از برجام خارج میگردد. اما این احتمال نیز وجود دارد که ترامپ تا تیر ماه، برجام را به حالت کُما برده و آن را در لبه پرتگاه خروج نگاه دارد و در عین حال، تمدید تعلیق تحریمهای هستهای را منوط به اصلاح برجام و یا توافق جدید کند. از منظر ترامپ سناریوی کُمای برجام، از یک سو فشار و امتیازگیری طرفهای اروپایی را متوجه ایران میسازد و از سوی دیگر تداوم وضعیت بیتعادلی اقتصادی به همراه اثربخشی تحریمهای جدید، نارضایتی عمومی را به نقطه جوش میرساند تا تغییر محاسبات در ایران امکانپذیر گردد.
🔷با این شرایط به نظر میرسد کدخدا باوران با بیعملی تعمدی در اقتصاد، در حال پُر کردن جدول آمریکا در نبرد محاسباتی هستند. شاید آنان حیات سیاسی خود را در این مسیر جستجو میکنند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
♦️توافق برای حفظ برجام بدون آمریکا
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
📝 ابهام پیرامون تصمیمی که رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا در مورد برجام خواهد گرفت، باعث شده است تا هفتههای اخیر مملو از رایزنیهای فشرده میان اطراف توافق هستهای باشد. هرچند سفرهای جداگانه رئیسجمهور و صدراعظم فرانسه و آلمان به آمریکا جهت قانع کردن دونالد ترامپ به ماندن در برجام نتوانست نتایج قطعی در پی داشته باشد، اما اخبار منتشرشده نشان میدهند مواضع ایران و اروپا در نقطه «حفظ برجام منهای ایالاتمتحده» تلاقی کرده است.
💡 تحلیل و ارزیابی
1⃣ برجام بدون آمریکا مساوی با اِعمال مجدد #تحریمهای یکجانبه این کشور علیه ایران است. مهمترین این تحریمها شامل تحریم نفتی و تحریم بانک مرکزی ایران میشود. حالآنکه بزرگترین خواسته ایران در مذاکرات برجامی لغو تحریمها ازجمله تحریمهای نفتی و بانک مرکزی بوده است.
2⃣ لذا #خاصیت_برجام برای جمهوری اسلامی ایران، کارکرد آن در ممانعت از اعمال تحریمهایی است که نقاط حساس و کانونی اقتصاد ایران را نشانه گرفتهاند. اصولاً هم برجام محصول این ایده است که آمریکا در میان 1+5 محوریت دارد و باید با آن مذاکره کرد.
3⃣ توافق ایران و اروپا بر روی «برجام بدون آمریکا»، بیش و پیش از هر چیز، مستلزم تضمینهای محکم و عینی اروپاییها در حمایت از ایران برای حالتی است که ایالاتمتحده از برجام خارج شده و #رویکرد_تخاصمی خود را تشدید کند.
4⃣ نتیجه اینکه توافق برای حفظ برجام بدون اقدامات و حمایتهای عملی اروپاییها، ادامه وضعیتی است که ایران در مقابل اجرای کامل تعهدات خود عایدی #تقریباً_هیچ از برجام داشته باشد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ذلت بخاطر تمرد
ترامپ امشب اعلام کرد:«آمریکا از برجام خارج شد.»
✍حسین شمسیان
🔴رهبر معظم انقلاب در روز دوم فروردین 94 این لحظه را دقیقا پیش بینی کرده بود.
دوسال قبل ایشان فرمودند: «فریب لبخند طرف مقابل را نخورید، به وعده ای که می دهد اعتماد نکنید. چون وقتی خرش از پل گذشت برمی گردد و به ریش شما می خندد. اینها این قدر وقیح اند!»
🔴فقط احمق ها می توانستند این هشدار را نشنیده بگیرند و بازهم به آمریکا باج بدهند!
حالا روحانی در حال تاریخ خواندن است!
همان تاریخ عهد شکنی که در ایام مذاکره می گفتیم و او مسخره می کرد!
پنج سال از عمر و عزت یک ملت،توسط همین جماعت به فنا رفت و حالا هم به جای موضع گیری مقتدرانه، حقیرانه و ذلیلانه می گوید: «برجام بدون آمریکا ادامه می یابد»!
باید ذلتی را که روحانی به سر ملت ایران آورد، در عهد قاجار و پهلوی سراغ گرفت.
🔴امشب بیش از هر زمانی به درددل های مولایمان علی علیه السلام با چاه فکر کردم.
ذلتی که این جماعت در ایستادگی پای موضع حق و نافرمانی از فرمان ولی خدا دارند در برابر ایستادگی ترامپ پای موضع باطلش،حقیقتا هر دل آگاهی را به درد می آورد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔺لوکوموتیو امید...
✍سید یاسر جبرائیلی
برجام از امروز با خروج رسمی آمریکا موضوعیت خود را از دست داده است. دولت آقای روحانی به این دلیل با آمریکا به مذاکره دوجانبه روی آورد که اولا اروپا را ذیل آمریکا میدید، ثانیا به گفته آقای ظریف موثرترین تحریمها علیه کشورمان از سوی آمریکا وضع شده بود.
درباره فرجام برجام، قوانین مشخصی وجود دارد که نهادهای مسئول موظف به اجرای آنها هستند. از امشب برجام #تحقیقا_هیچ است و سخن گفتن درباره آن و برنامهریزی درباره آینده آن، اتلاف بیش از پیش منابع است.
منابع و ظرفیت های کشور را باید به سوی دیگری متوجه کرد.
اما روی سخن این مطلب با نهادهای انقلابی غیردولتی است. این نهادها در مقطع کنونی وظیفه خطیری در رابطه با جهت دهی به ظرفیتهای کشور دارند. اینها هستند که باید نقش #لوکوموتیو_امید را ایفا کنند و با تمام ظرفیت برای حل مسائل کشور پیشقدم شوند تا واگنهای دولتی را نیز پشت سر خود در این ریل حرکت دهند و از خروج آنها از ریل جلوگیری کنند.
نهادهای انقلابی اگر تا دیروز در پشت پرده در حال خدمترسانی بودند، امروز باید به روی صحنه بیایند و جریان سازی اصلی و پیشرانی اقتصاد مقاومتی را به عهده بگیرند تا دیگران وادار به حرکت در پی آنها شوند. امید واقعی را که ناظر به واقعیت های کشور است، از این مسیر میتوان ایجاد کرد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
⚫️هنر تغییر رژیم
✍استفن والت استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد در یادداشتی در مجله فارن پالسی در مورد تصمیم اخیر ترامپ و ظهور جنگ طلبان در آمریکا نوشت:
◀️تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام به دلیل تلاش برای دور کردن ایران از بمب اتم نیست، اگر چنین خواسته ای داشت، باید به برجام پایبند می ماند آن را حفظ می کرد و آن را دائمی می کرد. هم آژانس بین المللی انرژی اتمی و هم آژانس های اطلاعاتی آمریکا پایبندی کامل ایران به برجام را تایید کرده اند
❌ترامپ با خروج از برجام به دنبال رویارویی با ایران در منطقه و ممانعت از حمایت از اسد وحزب الله هم نیست. چرا که اگر بود باید به برجام پایبند می بود و با افزایش فشار بر ایران به اهدافش می رسید.
❓پس چه خبر است؟ ترامپ در چه فکری است؟
🔴خروج از برجام یعنی تلاش آمریکا برای محدود نگاه داشتن ایران در «محوطه جریمه» [فوتبال] و ممانعت از عادی سازی روابط با دنیا. این هدف موجب اتحاد چند گروه خواهد بود:
🔰اسرائیل، بال افراطی لابی اسرائیل (ایپک، بنیاد دفاع از دموکراسی ها، گروه اتحاد علیه ایران هسته ای) و جنگ طلبانی چون جان بولتون، مایک پومپئو و خیلی های دیگر
☢هدف اصلی جنگ طلبان، انزوای ایران است
⏺هسته این هدف، تغییر رژیم است؛ یعنی همان که دهه هاست پیگیری می شود. هدفی که MEK (گروهک تروریستی منافقین) هم پیگیری می کند. گروهی که هم از سوی دموکرات ها و هم از سوی جمهوری خواهان مورد حمایت قرار گرفته است
◾️دو روش تغییر رژیم که امروز دنبال می شود:
1⃣افزایش فشار اقتصادی بر تهران با این امید که نارضایتی عمومی افزایش پیدا می کند و رژیم ایران سقوط می کند
2⃣تحریک ایران به آغاز مجدد برنامه هسته ای تا بهانه ای شود برای آغاز جنگی پیشگیرانه از سوی آمریکا علیه ایران
*⃣استفن والت در ادامه برای تغییر رژیم از راه فشار اقتصادی مثال های نقضی می آورد و آن را ناکام می داند
🔱والت سناریوی جنگ را هم خنده دار می داند و می نویسد جنگ علیه ایران اتحاد ملی ایرانیان و تعهد بیشتر به حاکمیت ایران را رقم خواهد زد و مردم ایران به این نتیجه می رسند که تنها راه بقا، ایجاد بازدارندگی است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
چرا رهبری برجام را آتش نزدند؟
✍محسن مهدیان
از دیشب تا حالا یک سوال ساده ذهن من و شما را درگیر کرده است: مگر نه اینکه رهبری فرمودند اگر آمریکا برجام را پاره کرد ما آنرا آتش می زنیم؟ پس چرا چنین نشد؟ چرا از برجام خارج نشدیم؟ چرا باید مذاکره مجدد با اروپائی ها را تجربه کنیم؟
ابتدا یک پاسخ ساده و مقدماتی: اگر آتش بر برجام با فاصله یک یا چند ماهه صورت گیرد، نظام به وعده اش عمل نکرده است؟ پاسخ مثبت است. خروج آمریکا از برجام به معنی پایان برجام است. اساسا برجامی نیست که بمانیم. اما اعلام خروج می تواند با امتیازات و دستاوردهای بیشتری همراه باشد. چرا؟
اول اینکه پیام شعله بر برجام چیست؟ به نمایش بردن عزت ملی. با چنین هدفی اگر عقب انداختن این زبانه آتش، ملت و کشور ما را عزیزتر کند نباید ازین فرصت استفاده کرد؟ احتمالن تائید می کنید.
برگردیم به سوال اصلی؛ مگر آورده توقف در برجام چیست؟ چرا رهبری باید حاضر شوند زمان دهند؟
پاسخ به این سوال دو دسته جواب دارد.
دسته اول را گذرا مرور کنیم. آمریکا با خروج از برجام به اجماع جهانی محکوم شده است. این محکومیت تاریخی برای جمهوری اسلامی یک فرصت است. فرصتی است تا حقانیت این نظام و مردم را به نمایش گذارد. سه کشور اروپائی به روشنی نسبت به این رفتار آمریکا موضع گرفتند. اعلام خروج فوری این فرصت را از ما می گرفت و اجماع ضدآمریکایی را به حاشیه می برد.
دسته دوم اما مهمترست. امروز فصل چیدن میوه برجام است. بهار برجام برای ملت ماست. برای این روزها چه هزینه ها که ندادیم. قدرت هسته ای مان تضعیف شد تا این روزها به بار نشیند. اگر صدها ساعت سخنرانی و هزاران فیلم و کتاب و غیره، تولید می شد، نمی توانست فهم مردم از نظام سلطه را در این سطح رشد و تعالی بخشد. این رشد آگاهی ها را نباید دست کم گرفت. نیروی محرکه انقلاب در ذهن ها و اراده مردمست. همین اقتصاد مقاومتی نیز معطل مجاهدت مردمی است. مردم ابتدا باید به جهت انگیزشی تقویت شوند. رهبری "مَدرس آمریکاشناسی در برجام" را به یک "منبر تاریخی" تبدیل کردند. حلقه نهایی همین پروژه، غرب شناسی است.
رهبری فرمودند به اروپا هم اعتماد ندارم؛ اما خواستند شناخت جامعه نسبت به غرب در یک فرآیند طبیعی تکمیل شود. آخرین تلاش دولت برای تضمین گرفتن از غرب، واپسین حلقه غربشناسی برای ملت است. رهبری روزگاری فرمودند به آینده مذاکرات هم بدبینم. اما همان مذاکرات را به نام نرمش قهرمانانه کلید زدند تا جامعه رشد کند؛ چنین هم شد. نه تنها ملت که مسئولین هم عبرت گرفتند. در یک دوره چند ساله، آنان که به "کدخدایی آمریکا" باور ایدئولوژیک داشتند ادبیات شان تغییر کرده است و تعبیر امروزشان "موجود مزاحم" است.
دست غربی ها نیز در این ژست ضدآمریکائی بزودی رو می شود و همگان متوجه می شوند که نقشه نظام سلطه علیه ایران، تنها در یک تقسیم کار سیاسی بین اروپا و آمریکا است.
بازگردیم به همان آتش کشیدن برجام
با زمان خریدن و اتمام حجت با طرف اروپائی، مردم ما متوجه می شوند که آتش بر برجام نه تنها پاسخ مقتدرانه به آمریکاست، بلکه منافع کشور در این زبانه آتش است. ماجرا یک اقدام هیجانی نیست، منافع "ملت ایران" و "امت اسلامی" ایجاب می کند که اگر برجام گوشه اش سائیده شد، تمامش خاکستر شود. این رشد آگاهی ها باعث می شود شراره ها، طبیعی و به اجماع ملی رقم بخورد نه اقدام حاکمیتی.
و البته همه این حرفها به شرطی ست که دولت این مسیر را عزت مدارانه طی کند؛ انشالله.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
حکایت رفتار علی لاریجانی، روحانی و آن که در استخر غرق شد!
✍ حمید رسایی
گاهی یک حکایت به اندازه یک کتاب به مخاطب پیام منتقل می کند. از جمله این که گفته اند:
فردی هنگام راه رفتن،
پایش به سکه ای خورد ...
تاریک بود، فکر کرد طلاست!
طمع کرد، کاغذی را آتش زد تا سکه را ببیند؛
آتش کاغذ که روشنایی موقت برایش آورد،
دید زیر پایش فقط سکه ۵۰۰ تومانی است!
نگاهی به کاغذی که به آتش کشیده بود، انداخت.
دید چک پول 50 هزار تومانی را به آتش کشیده!
این حکایت زندگی خیلی هاست. آقایان به طمع گرفتن امتیاز از او و ایجاد گشایش اقتصادی و کسب آرای مردم و رسیدن به قدرت بیشتر، تمام مقدمات را برای تحمیل یک توافقنامه فراهم کردند، هر چه دلسوزان هشدار دادند، فریاد زدند، خون دل خوردند، در راس آنها هر چه رهبر انقلاب فریاد زدند، تذکر دادند، شرط گذاشتند و ... فایده نداشت.
دانش هسته ای را به آتش کشیدند، غرور ملی را خدشه دار کردند، استقلال کشور را پای لاشه ای به نام برجام که از همان ابتدا بوی تعفن اش به مشام می رسید، سوزاندند، برای رسیدن به هیچ! بله هیچ! اعتماد به آمریکا از ابتدا مشخص بود که نتیجه ای جز هیچ ندارد.
حالا هم در حال تکرار اشتباه اول هستند.
اعتماد به اروپا همانقدر غلط است که اعتماد به آمریکا غلط بود...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
تحلیلی بر خروج آمریکا از برجام با نگاهی به آینده
✍عزیز غضنفری
ترامپ چند روز پیش از تاریخ اعلام شده ی اولیه که گفته بود در ۲۲ اردیبهشت نظر خود را درباره ی برجام اعلام خواهد کرد،روز سه شنبه18 اردیبهشت در مقابل رسانه ها قرار گرفت و رسما خروج آمریکا از توافق هسته ای را اعلام کرد.در این زمینه توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
نخستین مسئله ای که ممکن است پیش آید درک و ارزیابی چرایی خروج ترامپ از برجام است.در این زمینه بحث هایی فراوانی قابلیت طرح دارد، اما یکی از نکات مهم در این زمینه آن است که برداشت و دریافت اولیه ی مقامات آمریکایی از توافق هسته ای آن بود که جمهوری اسلامی ایران بعد از اعلام برجام به سمت استاندارد کردن اقدامات و مواضع منطقه ای خود پیش خواهد رفت؛آرزویی که هیچ گاه رنگ واقعیت به خود نگرفت و نمی گیرد.لازم به ذکر است که اگر بگوییم کشورهایی اروپایی نیز چنین انتظار مشابه ای از ایران داشته اند سخن بیراهی نگفته ایم؛با این تفاوت که اروپا مایل بودد بحث های معطوف به نرمال کردن رفتار منطقه ای و توان موشکی ایران- که این روزها از آن به برجام موشکی و منطقه ای نام برده می شود- را با حفظ برجام هسته ای پی بگیرد.
مسئله ی اساسی دیگری نیز در این باره قابل ارائه است و آن اینکه آمریکا مشخصا با اقدام خروج از برجام بدنبال چیست؟این سئوال که ناظر بر اهداف آمریکا از اعلام خروج برجام است،نیازمند تفصیل زیادی دارد، اما آمریکا که احساس کرد با بودن در برجام توانایی و امکان رسیدن به اهدافش را ندارد اینک در خارج از برجام بدنبال طراحی و اقدام علیه جمهوری اسلامی است.هسته مرکزی راهبرد جدید آمریکا در مقطع کنونی و در راستای تقابل با جمهوری اسلامی نیز فعال ساختن شکاف های سیاسی و اقتصادی با هدف بی ثبات سازی اجتماعی درون کشور است؛برگرداندن فضای سیاسی و روانی کشور به سال های82 به بعد،یعنی زمانی که ایران به بهانه ساخت سلاح اتمی مورد تحریم آمریکا قرار گرفت،هم اینک نیز در حال تکرار شدن است که با تجربه ای که از گذشته وجود دارد نباید اجازه تداوم این مسیر را داد.در این خصوص آمریکایی ها قصد داردند با کشاندن موضوعات موشکی و منطقه ای به لایه های اجتماعی کشور و همزمان با تشدید تحریم ها،دوگانه هایی نظیر«موشک- اقتصاد» را ادراک سازی نمایند.
نکته سوم از آن جهت که معطوف به شکل گیری فضاسازی رسانه ای در روزهای آینده است بسیار حساس و سرنوشت ساز به نظر می رسد، و آن اینکه مردم و مسئولان نباید مقهور جنگ روانی آمریکا شوند و احیانا در بازی تیم سیاسی ترامپ گرفتار آیند.از حالا به بعد خط تبلیغاتی بخش رسانه ای و عملیات روانی آمریکا معطوف به ایجاد و یا تقویت دو دستگی در بین مردم و مسئولان خواهد بود؛از این رو باید از هر گونه اقدام که مناسبات قدرت و سیاست در ایران را به سمت اختلاف افکنی سوق می دهد جدا اجتناب کرد.نباید برخی گروههای سیاسی اتفاق پیش آمده را فرصتی برای تسویه حساب های سیاسی تلقی کنند و فضای آرامش بخشی که اینک محتاج به آنیم تبدیل به مناقشه شود؛ از آن سو بخش های منسوب به دولت و یا افراد و گروههای دولتی نیز نباید با طرح دیدگاه های حاشیه ای و انحرافی جامعه را به سمت اختلافات و منازعات داخلی بکشانند،کاری که مدت هاست در حال ارتکاب آن هستند.هدف دیگر خط تبلیغاتی و عملیات روانی نظام سلطه کوشش برای القای پروژه ناامید سازی مردم و تحریک به آشوب طبقات اجتماعی و نیز تغییر محاسبات مسئولان ایرانی است؛ بر این اساس تلاش می کنند که در نبود آمریکا در برجام،اروپا را به عنوان ناجی و شریک قابل اعتماد معرفی کنند و آنچه که آمریکا در خصوص توانمندی موشکی و منطقه ای ایران نشانه گذاری و طراحی کرده و بدان دست نیافته بود،حالا توسط اروپا پی گیری شده و به اجرا درآید.این سناریو دقیقا همان وضعیتی است که کشورمان در آینده با آن روبرو خواهد شد و لازم است مسئولان اجرائی و بخش قانونگذاری کشور با تجربه های متراکم و البته تلخی که اینک پیش رویشان قرار گرفته است با هوشمندی و تدبیر با آن مواجه شوند.چرا که دیگر فرصتی برای خطا و اشتباه وجود ندارد .
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
مهم تر از برجام
✍مصطفی قربانی
ازجمله هدفهای آمریکا در نقض برجام و سرانجام، خروج از آن، تبدیل کردن برجام به ابزاری برای شعلهورسازی منازعات سیاسی در فضای سیاسی و عمومی ایران است. به عبارت دیگر، آمریکاییها تلاش دارند تا در ایران، حول محور برجام، دوقطبی مضر و غیرقابلترمیمی شکل بگیرد تا بر مبنای آن، بتوانند به سایر اهداف خود در قبال ایران جامهی عمل بپوشانند. بنابراین، برای مقابله و خنثیسازی این نقشه باید تدابیر لازم و منطقی اندیشیده شود. به عبارت دیگر، در شرایط موجود همهی نیروهای سیاسی، بویژه منتقدان دولت و به طور اخص، منتقدان برجام باید توجه کنند که مسألهی اصلی نه خود برجام یا سیاست دولت اعتدال در قبال آن است، بلکه آنچه در این زمینه مسألهساز بوده است، نقضعهد و پیمانشکنی آمریکا میباشد. بنابراین، منتقدان باید نوک پیکان انتقاد و حملهی خود را متوجه آمریکای غدّار کنند و از انتقادهای تند و تیز و اتهامزنی به دولت و تیممذاکرهکننده پرهیز کنند. در همین زمینه باید توجه داشت که تاریخ روابط جمهوری اسلامی ایران و آمریکا نشان میدهد که آمریکا در هیچ برههای حاضر به رسمیت شناختن مواضع ایران و برقراری روابط با این کشور براساس احترام متقابل نبوده است. درواقع، این همواره آمریکاییها بودهاند که در قضایای مختلف با سیاست مشت آهنین با ایران برخورد کردهاند.
از سوی دیگر، از آنجا که همواره در درون دولت، زمزمههایی مبنی بر تمایل برای پذیرش برجامهای 2 و 3 و مذاکره در حوزههای موشکی و منطقهای مطرح میشود، اعضای دولت و وابستگان به آن باید از طرح بحثهای غیرضرور و مضر به حال منافع ملی مبنی بر آمادگی برای مذاکره در خصوص موضوعهای غیرهستهای اجتناب کنند. توجه به این موضوع بویژه با توجه به اینکه به احتمال بسیار زیاد، از سوی طرفهای اروپایی در دستورکار قرار خواهد گرفت، بسیار ضروری و مهم است. به عبارت دیگر، در تحلیل مواضع طرفهای اروپایی که با اعلام خروج آمریکا از برجام از لزوم پایبندی به برجام توسط خود و ایران سخن گفتند، بر اساس سابقهی این کشورها در اجرای برجام، باید با تأمل جدی نگریست. درواقع، از آنجا که بعد از امضای برجام، شرکتها و بانکهای اروپایی از ترس جریمه و تحریمهای آمریکا حاضر به برقراری روابط تجاری با ایران نشدند، به نظر میرسد اکنون با خروج ترامپ از توافق هستهای و برگشت تحریمها، عملاً این وضعیت تشدید خواهد شد. حال در این وضعیت، زمانی اروپاییها حاضر به مقاومت در مقابل آمریکا، اجرای برجام و همکاری با ایران خواهند شد که پای توافقهای مکمل در میان باشد و ایران آماده امضای توافقهای دیگر باشد. این قضیه باتوجه به تلاش ترامپ برای به اصطلاح تکمیل کردن برجام، میتواند مأموریتی نیز از سوی آمریکا به اروپاییها باشد. از اینرو، برای مقابله با این وضعیت باید از هرگونه ابراز تمایل در داخل کشور برای مذاکره در موضوعات غیرهستهای با طرفهای اروپایی اجتناب شود.
بنابراین، با خروج آمریکا از برجام، آنچه بیش از همه ضروری حال و شرایط کشور است، حفظ وحدت و انسجام داخلی، حفظ آرامش و اعتماد در فضای سیاسی، خودداری از ارسال پیام ضعف به خارج و پرهیز از اتخاذ مواضع جنجالی میباشد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔻خدا از سر تقصیرات چه کسی بگذرد؟!
✍امیر حسین ثابتی
سخنان رهبر انقلاب در جمع معلمان و واکنش ایشان به خروج امریکا از برجام، بازتاب زیادی در رسانه ها داشت اما بخش مهمی از سخنان ایشان کمتر مورد توجه قرار گرفت. ایشان در قسمتی از سخنان خود با اشاره به دو نوع رویکرد بین مسئولان ارشد نظام در سالهای گدشته تاکنون پیرامون رابطه با امریکا، گفتند: «برخی به من می گفتند شما چه اصراری دارید (مقابل امریکا) می ایستید؟ خدا از سر تقصیراتشان بگذرد.»
در نگاه اول شاید برداشت شود که مخاطب اصلی سخنان رهبر انقلاب کسی جز رییس جمهور نیست اما نیم نگاهی به تحولات سیاسی کشور به ویژه بعد از فوت امام خمینی (ره) تا امروز نشان می دهد همواره دو نگاه متفاوت در رابطه با امریکا وجود داشته است، نگاه اول که همواره آمریکا را «غیر قابل اعتماد» و به تبع آن رابطه با این کشور را نیز برای ایران مضر می دانست که در راس این نگاه مقام معظم رهبری بوده است و نگاه دوم که همواره معتقد بود می توان از در مذاکره با امریکا وارد شد، از آنها امتیاز گرفت، به آنها بدبین نبود و نماد آن نیز کسی جز اکبر هاشمی رفسنجانی نبوده است.
البته دراین باره شواهد و قرائن تاریخی متعددی نیز وجود دارد. نگاهی به سخنان رهبر انقلاب در همه این سالها پیرامون رابطه با امریکا و همزمان مروری بر مواضع هاشمی رفسنجانی از سال 68 به بعد این ادعا را به خوبی تایید می کند اما روایت حسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان و سخنگوی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دولت اصلاحات از این دو نگاه نیز جالب توجه است.
موسویان که سال 86 به خاطر برخی جرایم امنیتی و ارتباط با بیگانگان دستگیر و محاکمه شد، چند سالی به امریکا رفت و با حضور در محافل مختلف امریکایی همه تلاش خود را برای رابطه بین ایران و امریکا انجام داد. وی که از چهره های نزدیک به روحانی و ظریف نیز محسوب می شود، سال 93 با انتشار کتاب «ایران و امریکا، گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» به بیان بخشی از خاطرات دوران سفارتش در آلمان پرداخت و مفصل توضیح داد که در همه سالهای بعد از انقلاب، هاشمی چگونه برخلاف نظر امام و رهبر انقلاب تلاش کرد تا عادی سازی و رابطه با امریکا در سطوح مختلف را راهبری کند.
اهمیت این کتاب از آن جهت است که وی به عنوان یک چهره غربگرا و مدافع رابطه با امریکا و بر اساس قاعده «الاقرار العقلا علی أنفسهم جائز» به خوبی توضیح می دهد که هاشمی و خاتمی چندین و چندبار خلاف نظر رهبر انقلاب برای عادی سازی رابطه با امریکا تلاش کردند اما در نهایت به خاطر اقدامات خصمانه روسای جمهور مختلف امریکا (اعم از دموکرات و جمهوری خواه) به در بسته خوردند و نگاه رهبر انقلاب در عمل با واقعیت تطابق بیشتری داشته است.
در اینجا بخشهایی از روایت او از این ماجرا را می خوانیم:
«رفسنجانی در آن مقطع (سال 68) دومین مرد قدرتمند ایران پس از امام خمینی بود که از مذاکره و عادی سازی روابط با ایالات متحده پشتیبانی می کرد... رفسنجانی با استفاده از کانالهای مختلف و هر ابزاری که در اختیار داشت برای دستیابی به توافق با ایالات متحده تلاش می کرد. در عوض فقدان اقدام متقابل در برابر حسن نیت های تهران، مواضع تندروانه در ایران را تقویت می کرد تا به خارج کردن هر نوع امیدی از ریل آشتی با غرب و ایالات متحده ادامه داده شوند... رفسنجانی تکرار کرد که استراتژی اصلی ما برای تنش زدایی با غرب نیازمند برداشتن خصومت بین تهران و واشنگتن با حرکتی تدریجی به سوی روابطی عادی است... رفسنجانی از هر تلاشی برای متقاعد کردن شورای عالی امنیت ملی و رهبر انقلاب برای آزمایش مسیری جدید جهت تنش زدایی با امریکا از طریق گشودن روابط اقتصادی فروگذار نمی کرد... محمد هاشمی برادر رییس جمهور در 19 شهریور 72 ضمن ملاقاتی با کهل صدراعظم آلمان نامه هاشمی را تقدیم وی کرد. در این نامه رفسنجانی پیشنهاد پایان دادن به 2 دهه دشمنی بین ایران و غرب شامل ایران و امریکا را داده بود... با وجود دیدگاه بدبینانه آیت الله خامنه ای نسبت به سیستم سیاسی امریکا، رفسنجانی و خاتمی آشکارا به دنبال مصالحه با امریکا بودند. رفسنجانی برای رسیدن به این هدف به سختی مبارزه و تاکید کرد.»
اما آنچه امروز با وجود تجربه برجام بیشتر به چشم می آید، عمق دوراندیشی نگاه اول و آشکار شدن سطحی بودن نگاه دوم است. نگاهی که ساده لوحانه تصور می کرد با مذاکره با امریکا می تواند از حقوق ملت ایران دفاع کند! و از امریکایی ها امتیاز بگیرد، غافل از آنکه این روند منجر به از دست دادن سرمایه های کشور نیز خواهد شد و جز ضرر برای ایران نتیجه ای نخواهد داشت. در هر صورت امروز نماد این نگاه در بین ما نیست اما اثرات نگاه و تفکرات غلط او بیش از هر زمان دیگر مردم و نظام را متضرر کرده است؛ خدا از سر تقصیراتش بگذارد...
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴آیندهنگری مذاکرات ایران و اروپا
#تحلیل_کوتاه
🔷در آیندهنگری مذاکرات ایران و اروپا، میتوان سه سناریو را پیشبینی و بررسی نمود.
🔷1)ادامه وضع موجود در برجام : در این سناریو طرفهای اروپایی سعی میکنند، بدون آنکه ایران بتواند از منافع برجام بهرهمند شود، ایران را صرفا در برجام نگهدارند. در این روش، شرکتهای اروپایی از بیم تحریمها و اقدامات تنبیهی آمریکا، از حضور و سرمایهگذاری در ایران اجتناب نموده و گشایشی نیز نسبت به تحریمها انجام نمیدهند.
2) خروج تدریجی اروپا از برجام : در این سناریو طرفهای اروپایی به بهانه فشارها و اقدامات تنبیهی آمریکا، فرسایشی شدن برجام و همچنین عدم انعطاف ایران، به صورت تدریجی از آن خارج شوند.
3) نجات برجام با سازوکار و بسته جدید : در این چارچوب طرفهای اروپایی باید سعی کنند از یک طرف با حفظ ساختار برجام، بستهای اقتصادی را تدارک ببینند که رضایت نسبی ایران را جلب نماید و از طرف دیگر با آمریکا برای اجرایی شدن این سازوکار به توافق برسند.
🔷سناریوی اول، بهترین سناریو برای طرفهای اروپایی است که بدترین سناریو برای ایران میباشد.
سناریو دوم تشدید بحران در منطقه را در پی خواهد داشت؛ از این رو اروپاییها از آن اجتناب خواهند کرد.
سناریوی سوم اگر چه میتواند ایران را به ماندن در برجام تشویق کند، اما وادار نمودن ایران به انعطاف مورد نظر واشنگتن و در عین حال کسب رضایت آمریکا، غیر ممکن است. مشکل آنجایی مضاعف میشود که سه کشور اروپایی توانایی دادن تضمین عملی به ایران را نیز ندارند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از شخصی
4_1180883983676735497.pdf
12.84M
جریان مذاکره سال 65 حسن #فریدون (روحانی ) در هتل پاریسی {قضیه مک فارلین}
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✅پیروزی قاطع جریان مقاومت در انتخابات لبنان و نتایج آن
✍فرزان شهیدی
پیروزی مقاومت و نتایج انتخابات اخیر نشان داد حزب الله لبنان به عنوان نماینده مقاومت در این کشور همچنان از پایگاه و محبوبیت بالایی برخوردار است و بلکه جایگاه آن ارتقا یافته است. دلیل عمده این محبوبیت را می توان در دستاوردهای امنیتی حزب الله در سوریه و خصوصا در مناطقی از لبنان جستجو کرد که در دست گروه های تروریستی همچون داعش و جبهه النصره قرار داشت. مناطق شرقی لبنان همچون «عرسال» چندین سال در سیطره تروریست های تکفیری بود و از آنجا سایر مناطق لبنان را مورد حملات و انفجارات قرار می دادند. رأی مردم لبنان به حزب الله در واقع قدردانی از این جنبش انقلابی بود که با مجاهدت و جانفشانی خود، خاک لبنان را از لوث تروریست ها پاک کرد و امنیت و آرامش را به این کشور بازگرداند. در مقابل، سعد حریری به عنوان بازنده انتخابات، به هیچ وجه وضعیت خوبی نداشت. نخست وزیر لبنان حدود پنج ماه پیش قربانی بحرانی شد که توسط عربستان سعودی رقم خورد و هدف آن بیرون راندن حزب الله از صحنه سیاسی لبنان بود. این بحران با سفر ناگهانی سعد حریری به عربستان سعودی و اعلام استعفای نامنتظره او از ریاض، کلید خورد. بر اساس گزارش هایی که محافل عربی و غربی غربی منتشر کردند حریری را در ریاض به زور وادار کرده بودند در شبکه سعودی العربیه استعفای خود را اعلام و دخالت جمهوری اسلامی ایران در لبنان را انگیزه کناره گیری از نخست وزیری مطرح کند. سرانجام با تلاش های دیپلماتیک برخی کشورها به ویژه فرانسه، این بحران خاتمه یافت و حریری به بیروت بازگشت و کار خود را در منصب نخست وزیری ادامه داد. اما نقشه سعودی ها نتیجه عکس داد و به جای آن که حزب الله را از میدان به در کند، باعث انزوا و فقدان محبوبیت حریری و سایر عناصر سیاسی وابسته به عربستان در لبنان شد. با این وصف، نتایج انتخابات پارلمانی لبنان دور از انتظار نبود.پیامدهابه طور طبیعی، با کسب پیروزی سیاسی در انتخابات، جایگاه و اقتدار داخلی و خارجی حزب الله افزایش خواهد یافت. حزب الله طی سال های گذشته تحت فشار تبلیغاتی شدیدی از سوی رقبای خود بود و همواره متهم به دخالت و حضور در سوریه می شد. وابستگی به جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر مواردی بود که مخالفان حزب الله روی آن مانور می دادند، اما رای مثبت مردم لبنان به حزب الله نشان داد تبلیغات منفی علیه حزب الله بی اثر بوده و لبنانی ها با هوشمندی، واقعیت ها را رصد می کنند. ارتباط حزب الله با ایران و نیز حضور در سوریه، نه تنها نمره منفی در کارنامه حزب الله محسوب نمی شود، بلکه نقطه مثبتی است که برای لبنان دستاوردهای ارزشمندی به دنبال داشته است؛ موضوعی که در سخنرانی روز دوشنبه دبیر کل حزب الله سید حسن نصرالله مورد اشاره قرار گرفت.در بعد منطقه ای، نتیجه انتخابات لبنان، پیروزی محور مقاومت به رهبری ایران در برابر جبهه سازش ایران با محوریت عربستان سعودی به شمار می رود. از این پس از نفوذ سعودی ها در لبنان کاسته شده و جایگاه ایران در این کشور بیش از گذشته تحکیم خواهد شد. غرب خصوصا آمریکا نیز همانند گذشته قادر به دخالت در لبنان نخواهد بود، زیرا معادله و ساختار قدرت در این کشور به گونه رقم خواهد خورد که دست برتر متعلق به مقاومت است.رژیم صهیونیستی نیز که همواره برای حزب الله خط و نشان می کشد، دچار سردرگمی و سرخوردگی شده است. از این پس، تهدید علیه حزب الله و نیز جمهوری اسلامی ایرانی، برای سران اسراییل کار ساده ای نخواهد بود، زیرا حزب الله در روند دموکرسی به پیروزی دست یافته و متکی به آرای اکثریت مردم لبنان می باشد. نتایج انتخابات اخیر در واقع اقتدار و قدرت بازدارندگی حزب الله را افزایش داده است.دولت آیندهبه احتمال زیاد حزب المستقبل به رهبری سعد حریری، با وجود از دست دادن حدود یک سوم کرسی های خود، همچنان دولت جدید لبنان را تشکیل خواهد داد. بر اساس توافق تقسیم قدرت در این کشور، نخست وزیر لبنان که با رأی مجلس برگزیده می شود، باید از اهل سنت باشد.نظام سیاسی در لبنان، نظام پارلمانی و مبتنی بر دموکراسی توافقی در یک جامعه ناهمگون است. بر اساس این توافق، طبق درصد جمعیتی، هر قوم و یا گروهی تعداد کرسی ها را در کابینه و مجلس احراز می کند. هرچند چنین تقسیم بندی در پارلمان لبنان دیده نمی شود...
ادامه در پست بعد.. ⬇️
ادامه پست بالا ⬆️
اما در سطح کلان عموما ریاست مجلس در لبنان به شیعیان، نخست وزیر به گروههای اهل سنت و رئیس جمهوری به نماینده مسیحیان تعلق دارد.بی تردید این توافق و ترکیب قدرت در شرایط کنونی همچنان حفظ خواهد شد؛ اما اگر در نظر بگیریم که در انتخابات یکشنبه اکثریت کرسی ها نصیب جریان مقاومت شده است و از طرفی، ریاست جمهوری لبنان هم اکنون در اختیار میشل عون است که از همه رهبران تاریخ این کشور به جریان مقاومت نزدیک تر است؛ دولت جدیدی که روی کار می آید حتی اگر ریاستش بار دیگر به سعد حریری سپرده شود، آرایش و رویکردی همسو با مقاومت خواهد داشت.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✅درسی از تاریخ دیپلماسی و توافق انگلیس و فرانسه
✍دکتر موسی نجفی
( به بهانه سیاست های برجامی اروپائیان)
قرار داد سایکس -پیکو را دولت های انگلیس و فرانسه در
آغاز فوریه ی ۱۹۱۶ تصویب کردند و مفاد آن و حتی وجود آن تا دو سال محرمانه ماند و افشا نشد ؛ در این طرح بر سر خاور میانه بعد از جنگ توافق صورت گرفته بود ؛ اما نکته جالب در این طرح عدم اطلاع روسیه بود چرا که روسها در زمان مذکور متحد اصلی آنها در جنگ بودند ۰ اما جالب است که فرانسویان حتی دور از چشم انگلیس ها در بیست و ششم آوریل ۱۹۱۶ در تفاهم نامه ای محرنامه با روسها بر سر مناطق نفوذشان در خاک عثمانی توافق کردند ؛ یعنی در زمانی کوتاه دو توافق پنهان با دو متحد فعلی شان و رقیب آتی شان بستند۰
دو نتیجه گیری اولیه که میتوان از این امر برای امروز داشت این است :
اول : پشت صحنه قدرتهای بزرگ تقسیم منافع است و چیزی به نام استقلال ملتها و احترام به حقوق کشورها در برابر منافع آنها پشیزی ارزش ندارد ۰
دوم : در این تقسیم منافع آنان مثل گرگها رفتار می کنند و حتی گاهی گرگهای دیگر را هم طعمه می کنند چنانکه آنها ، روسها که متحد استرتژیک شان بودند تا مدتها در جریان این توافق نگذاشتتد و از طرف دیگر بعدا فرانسه خود جداگانه با روسها به توافق رسید یعنی حتی به تعهد خودش با انگلیس نیز پای بند نبوده است ۰
توافق دو جانبه و یا چند جانبه احتمالی و پنهانی امریکا با اروپا در مسئله برجام در زمان حاضر نباید برای میراث داران سایکس - پیکو امر عجیبی باشد۰ و بخصوص از فرانسه با چنین سابقه ای در "اخلاق سیاسی" حتی با متحدان اروپایی اش چگونه میتوان انتظار معقول و اخلاقی شرفتمدانه داشت۰ کاش بیشتر در این مورد فکر کنیم که اروپا و بخصوص انگلیس و فرانسه سکه هایی دو رو هستند ؛ یک روی این سکه دموکراسی و حقوق بشر و روی دیگرش استعمار و منفعت جویی و برتری طلبی به شرق و حتی نسبت به متحدان غربی و دوستانشان است ۰
اما نکته آخر این است که روح توافق سایکس - پیکو از نوعی روح برتری طلبی غربی و داشتن حیات خلوت در شرق و بخصوص غرب آسیا حکایت دارد ؛ با این افق دید و سابقه تاریخی و منطق استعماری میتوان امروز به علائق و میزان وابسته بودن اروپا به سوریه و عراق و فلسطین و لبنان و عربستان را با وضوح بیشتری دریافت ۰روح انقلاب اسلامی ایران در تقابل آشکار با این توافق نامه استعماری است و یکی از علل ریشه ای دشمنی غرب با ایران معاصر را باید از این منظر ببینیم ۰
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat