4⃣ دستهای کنجکاوند. بر این باورند که آنچه در فضای مجازی هست، در رسانه رسمی نیست. این جماعت در صورت احساس کنترل، حریص میشوند. مانند فردی که یک پاساژ را میگردد و عادی عبور میکند اما اگر سر یک مغازه نوشته شده باشد ورود آقایان ممنوع، حساس میشود و سرک میکشد حال آنکه اگر آن تابلو نبود، اصلا نگاه خاصی به آن مغازه نداشت.
5⃣ عدهای- که در جهان غرب نیز مشابه ندارند- روشنفکری و آزادیخواهیشان افسانهای و رویایی است، آنارشیستی را در ایران مطالبه میکنند که نمونه خارجی ندارند و از رهاشدگی لذت میبرند، این دسته اگر میتوانستند با اصل تشکیل حکومت هم مخالف بودند. این جماعت که «هراس قلعهای»شدن ایران را تولید میکنند، گمان میکنند حاکمیت درصدد قطع ارتباط ایرانیان با جهان است، معتقدند حکومت میخواهد مردم ندانند و نفهمند تا بهتر حکومت کند و... که انگاره مغرضانه و حرف مفتی است.
6⃣ دستهای این فضا را دالان یا معبری برای ارتباط با دشمنان اعم از اپوزیسیون و تروریستهای فراری و دشمنان غربی-صهیونیستی میدانند. آن را راه ارتباطی کمزحمتی میدانند و گمان میکنند عقبه اطلاعاتی، خطدهی، خطگیری، انتقال اطلاعات و جاسوسی مختل میشود.
البته این دسته کسانی هستند که دقیقا بهجای دسته اول (معیشت) ظهور و بروز مییابند، وامعیشتا سر میدهند و غلطانداز و پرسروصدا هستند. میتوان این دسته را جماعت آمدنیوزی یا ریستاری یا رابط بین آلبانی و.... دانست.
7⃣ دستهای که مدعای درون حاکمیت بودن نیز دارند اما همه راههای سخت و نیمهسخت و نرم را برای براندازی جمهوری اسلامی طی کردند و ناکام شدهاند. این جماعت اینترنت به معنی عام و بعضی شبکههای اجتماعی به معنای خاص را بستر و ظرفیت برای براندازی میدانند برای نمونه ادراکسازی، جنگشناختی، شبههسازی، دروغپردازی، جابهجایی جلاد و شهید، طراحی جنگ ترکیبی، آموزش براندازی، بههمریختن مرزهای نظام و غیرت و... را ظرفیتی میدانند که نگران محرومشدن از آن هستند و البته میدانند که اینترنت تنها سنگری است که غرب تحریم نمیکند تا آنان راحت باشند.
8⃣ دستهای فاجعه اخلاقی برای نوجوانان مسلمان در این فضا را میفهمند اما دسترسی به زمینههای فساد را امری خصوصی و بیربط به حاکمیت میدانند. البته خود را فریب میدهند چرا که ارتباطات حاصل در این فضا، مانند طلاق، فروپاشی خانواده، خودکشی و... بهزودی به مصیبت عمومی تبدیل میشود و حاکمیت را درگیر میکند.
طبیعی است که فضای مجازی مثل ویدئو، ماهواره و... تیغ دولب است.
✅به تعبیر مقام معظم رهبری فضای مجازی فرصت است ولی ما تهدیدات آن را بهتر میفهمیم اما هنر تبدیل تهدید به فرصت را از امثال حاجقاسم یاد نگرفتیم.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆آسمان اوکراین و حضور سنگین جنگندههای روسیه.
💥اوکراین سومین قدرت هسته ای جهان بود
با تفاهنامه بوداپست در۱۹۹۴ بمب های هسته ایش را کنار گذاشت. آمریکا و روسیه امنیت و استقلال اوکراین را تضمین کردند
حالاروسیه قسمتی ازخاک اوکراین را تصرف کرده. آمریکا هم به تحریم اولیه و محکومیت بسنده کرده است
بدون قدرت سخت تضمین که هیچ، امنیت هم برباد است
فاعتبروا...
✍ علیرضا فقیهی راد
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥جنگ روسیه و اوکراین رسما آغاز شد.
اتفاقی که منجر به تشدید اختلافات امریکا و روسیه میشود و این یعنی فرصتی بزرگ برای ایران در مذاکرات تا از این اختلاف بهره حداکثری را ببرد و بتواند از امریکا امتیاز بگیرد.
اگر ایران بتواند از این طریق امتیازات بزرگ و لغو تحریمهای نفتی و بانکی را از امریکا بگیرد چه بهتر، اما اگر نتوانست "عدم توافق" بهترین گزینه است.
✍امیرحسین ثابتی
✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️
💥روس ها ابتدا مرز های شرقی و جنوب شرقی اوکراین رو تصرف خواهند کرد
قطع اتصال اوکراین از طریق مرزهای دریای سیاه و همینطور تصرف بنادر اوکراین
همزمان حملات سنگین سایبری و از کار انداختن سامانه های هوایی اوکراین در امتداد هدف قرار دادن فرودگاه ها و پایگاه های نظامی که اساسا نیروی هوایی اوکراین رو بی اثر خواهد کرد اون هم در ساعت اول شروع حملات ،، ( دقیقا کاری که در صورت شروع جنگ در منطقه ایران در ساعت اول رخ خواهد داد و ایران تمام پایگاه ها و فرودگاه ها رو هدف قرار میده و عملا خطوط هوایی حوزه کشورهای عربی بی اثر خواهند شد )
همزمان از جنوب غربی بلاروس نیروها بسرعت به سمت کیف پیشروی خواهند. کرد
همزمان زلنسکی رییس جمهور اوکراین بر روی نقشه بدنبال مدل اروپایی کشور امارات برای فرار خواهد بود
نکته کلیدی ،،بازه زمانی شروع نبرد است .روسیه بشدت نیاز داره تا زمان درگیری و پایان جنگ رو کاهش بده
در پایان تحریم کردن روسیه غیر ممکن است
شرط اول تحریم 👈 به تحریم کننده آسیب کمتری از تحریم شونده تحمیل شود در صورت کنونی هر گونه تحریم میزان آسیب تحریم کنندگان را بیشتر از روسیه در میدان قرار خواهد داد .
✍ محمد ندیمی
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3486
#اعتماد_به_غرب_و_شرق
✔️تاریخ برای عبرت گرفتن است یا تکرار؟!
✍ یداله یاسینی
1⃣ اولین مورد #لیبی؛ در سال 2004 با امضا ی معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای بازرسان آمریکایی و انگلیسی برای ازبین بردن سلاحها وارد این کشور شدند.
امضای معاهدهای نظامی 2006 انگلیس «نامه مشترک صلح و امنیت» و التزام به حمایت از این کشور همچنین پیمان های اقتصادی آمریکا، عهدشکنیهای غرب آغاز شدو تنها پس از گذشت 5 سال آمریکا به صورت هوایی به این کشور حمله کرد!
2⃣ دومین مورد #کره_شمالی؛ در سال 2004 نیز خلع سلاح کره شمالی مورد تاکید قرار گرفت و قرار بر همزیستی مسالمتآمیز این کشور با کشورهای حاضر در مذاکره شد و سرانجام پذیرفت که برنامههای هستهای خود را کنار بگذارد؛ اما هنوز در لیست سیاه و تحریم ِ❗️
3⃣ سومین مورد #عراق؛ تلاش آمریکا برای بازرسی از این کشور از سال 1991 به بهانه سلاحهای شیمیایی نیز آغاز شد. صدام در سال 1998 شروع به همراهی با آمریکا کرد .
اجازه نصب دوربین نظارتی مراکز حساس اجازه بازدید ازسایت های نظامی و قانون آزادی عراق برای تغییر رژیم در این کشور اجرا شد.
با وجود تمام این اقدامات، بازرسان سازمان ملل اعلام کردند "عراق با آنها همکاری لازم را ندارد"❗️
برهمین اساس بود که در آخرین روزهای سال 1998 حمله آمریکا به عراق و جنگ دوم خلیج فارس آغاز شد. و نهایتاً بوش به این کشور در سال 2003 حمله کرد ورژیم بعث را از بین برد!
4⃣مورد چهارم #مصر؛ با وجود تلاش مرسی برای نزدیکی به آمریکا؛ در 12تیر 1392 پس از ناآرامیهای چندروزه و حالت بحرانی مصر، ونیز پس از کودتایی به دست ارتش مصر، مرسی برکنار و زندانی و سپس دولت نظامی و غربی جایگزین وی شد ❗️
5⃣ و مورد اخیر #اوکراین؛ که به بهانه تضمین از سوی آمریکا و روسیه در۱۹۹۴ بمب های هسته ایش را کنار گذاشت و حالا....
📍البته سال ۹۴ ایران هم با دولت روحانی به بهانه #امضای_کری_تضمین_است برجام رو پذیرفت!
اما در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ شمسی، دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحدهٔ آمریکا رسماً از برجام خارج و بازگشت تحریمها به صورت گذشته را اعلام کرد❗️
📍موارد عبرت، بسیار است. به فرموده امام علی (ع):
«ما اکثر العبر و اقّل الاعتبار؛عبرت ها چه بسیار است و پند گرفتن چه اندک!»
✍ یکی از مصادیق را ببینید 👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/82
تحولات #اوکراین و #مذاکرات_هسته_ای
✍ علیرضا_فقیهی_راد
💥با بالا گرفتن جنگ، قیمت نفت که روندی افزایشی داشت، تصاعدی بالاتر رفته است.
🔹یکی از دلایل مهم تعجیل آمریکا برای توافق، بازشدن عرضه نفت ایران به بازار جهانی و مدیریت تنش در غرب آسیا برای کنترل قیمت نفت است.
🔻از سویی روسیه سومین صادر کننده نفت به آمریکاست. و با تحریم های امریکا علیه روسیه، بحران تورمی آمریکا که هم اکنون بیشترین تورم چهاردهه گذشته را تجربه می کند تشدیدخواهد شد
در شرایطی که فروش نفت ایران به بالاترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده آن هم با کارمزدی کمتر از دوران پسابرجام
🔶لذا ضرب الاجل های #آمریکا در تسریع توافق برای جلوگیری از بحران انرژی و کنترل قیمت نفت است.
🔻باید مراقب بود آمریکا خواسته های خود را در پوشش امتیاز به ایران قالب نکند. و #ایران باید از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را جهت منافع ملی ببرد.
▪️از سویی دیگر #روسیه در #اوکراین عملا مقابل آمریکا ایستاده و جهت بهم زدن نظم آمریکایی عمل کرده است.
♦️ این احتمال وجود دارد از مذاکرات هسته ای به عنوان ابزاری در جهت فشار و امتیازگیری از آمریکا استفاده کند
📍صرف طولانی کردن روند مذاکرات یعنی فشار بیشتر به آمریکا و گرفتن امتیازات بیشتر.
📌ایران میتواند از فرصت افزایش تنش و اختلاف روسیه با آمریکا و اروپایی ها جهت کسب بیشترین امتیازات در مذاکرات استفاده کند
نباید با عجله این فرصت پیش آمده را از دست داد.
🔴با اعمال تحریم های گسترده از سوی آمریکا علیه #روسیه با قدرت اقتصادی فراگیر در تامین گاز و نفت و محصولات کشاورزی و فلزات اساسی و...باید شاهد تضعیف بیش از پیش نظام تحریم های آمریکا در سطح جهان باشیم
که این هم ناگفته پیداست فرصت کم نظیری برای ایران تحت #تحریم است...
☑️آیا ایران از فرصت ها و کارت های امتیاز خود برای کسب امتیاز بیشتر یا باز کردن پای خود از زنجیر #برجام برای همیشه بهره می گیرد یا زمین را برای بازطراحی #تحریم ها به آمریکا واگذار می کند؟ باید منتظر ماند و دید...
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تبعات_جنگ_اقتصادی_علیه_روسیه
✍دکتر رضا سراج
💥جنگ اقتصادی آمریکا و اروپا بیش از آنکه اقتصاد روسیه را هدف قرار دهد، دامنگیر اقتصاد ایالات متحده و اتحادیه اروپایی خواهد شد.
🔹روسیه سومین تامین کننده نفت آمریکا پس از کانادا و مکزیک است از این رو «جنگ و تحریم» قیمت نفت را افزایش میدهد و حتی ممکن است بهای آن را به ۱۵۰ دلار در هر بشکه برساند. این شرایط آمریکا را در وضعیت رکود/ تورم قرار میدهد. به عبارت دیگر ایالات متحده در مواجهه با بحران انرژی و افزایش نرخ بهره به دره تورم یا رکود سقوط خواهد کرد.
🔶از آنجا که روسیه تامین کننده اصلی فلزات اساسی است، «جنگ و تحریم» بهای عمده فلزات اساسی را افزایش میدهد. بالارفتن قیمت آلومینیم، مس، فولاد و ... که نقش تعیین کنندهای در صنایع دارند، باعث رشد هزینه تولید و کاهش رشد اقتصادی آمریکا و اروپا میگردد.
✔️روسیه ۵۳ درصد نفت و ۴۶ درصد گاز اروپا را تامین میکند. «جنگ و تحریم» بهای گاز طبیعی را افزایش داده و عملا شرکتهای پتروشیمی در این اتحادیه را در معرض تعطیلی قرار میدهد. نرخ گاز طبیعی در اروپا با رشد ۴۱ درصدی مواجه شده و قطعا تبعات این مهم باعث ریسک کلان تورمی برای آمریکا و اروپا خواهد شد.
✅با این تفاسیر تحریمها و جنگ اقتصادی پُر سر و صدای آمریکا و اروپا علیه روسیه، از یک سو اقدامی برای پوشش دادن به عجز و ناتوانی در دفاع از امنیت متحدان است و از سوی دیگر ناظر بر تغییر محاسبات مقامات روسیه خواهد بود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥چین در حمایت از روسیه وارد عمل شده است و محدودیتهای واردات گندم از روسیه را کاهش داده است. این کار هم مشکل روسیه را کاهش میدهد و هم اثر تحریم غرب را. #روسیه_اوکراین
چالش مهم برای غرب این است که آیا حاضر است از تحریم برای مقابله با چین استفاده کند یا نه؟
غرب اگر فنی به تحریم نگاه کند، نباید این کار را کند. تحریم همزمان دو اقتصاد بزرگ، نظام تحریم را به شدت تضعیف میکند.
اگر سیاسی نگاه کند، مجبور است.
✍مسعود براتی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💥آمریکا ضربالاجل گذاشته که نهایتا امروز و فردا (شنبه و یکشنبه) ایران باید تکلیف خود را در مذاکرات مشخص کند در غیر اینصورت از طرف آنها مذاکره شکست خورده است.
ایران تا جایی که شده در روند مذاکره راه آمده ولی وقتی جاده تعامل یک طرفه باشد طبیعتا عدمِ توافق، به نفع ایران است، نه توافق❗️
✍علی قلهکی
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️متاسفانه خبرهای خوبی از توافق مجدد و #احیای_برجام نمیرسد!
🎥 نبویان: در توافقی که احتمالا در چند روز آینده رخ می دهد مطلوب نمایندگان وجود ندارد / متاسفانه دوستان تیم قبلی مذاکرات مسئولان اصلی تیم کنونی هستند.
🔹در مورد لغو تحریم آیسا و کاتسا به هیچ عنوان تضمین ندادهاند / در مورد تبدیل ارز مطلقا تضمین نداده اند.
🔹آمریکا اصلا تضمین نداده که از برجام خارج نشود.
🔹کنگره امروز آمریکا اکثرا دموکرات هستند و ما می توانیم از کنگره تضمین بگیریم.
🔹به جای اینکه آنها تضمین عدم خروج دهند از ما تضمین گرفته اند.
🔹قرار بود آمریکا تحریم ها را لغو، ما راستی آزمایی کرده و گزارش به ما داده شود ولی هیچ کدام از این موارد انجام نشده است.
🔹ظاهرا آمریکا فقط بر روی کاغذ تحریم ها را برمیدارد و ما باید به تعهداتمان برگردیم.
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#آیا_ایران_باید
#حمله_روسیه_به_اوکراین_را_محکوم_کند⁉️
✍عبدالرحیم_انصاری
💥از روزی که روسیه حمله خود به اوکراین را آغاز کرده، بیش از خود اوکراینی ها اصلاح طلبان ایرانی ناراحتند، و میگویند جمهوری اسلامی باید همنوا با آمریکا و اروپا اقدام روسیه را محکوم کند.
🔸ایران اما نه مانند چین از روسیه حمایت کرده و نه مثل آمریکا و اروپا از اوکراین. جمهوری اسلامی با هر دو کشور رابطه دارد و قطعا موضعی که اتخاذ خواهد کرد عاقلانه و منصفانه خواهد بود. رئیسی روز گذشته در گفتگو با پوتین ضمن انتقاد از تحرکات ناتو، طرفین را به خویشتنداری دعوت کرد.
🔻درگیری بین روسیه و اوکراین حاصل یک اختلاف عمیق و پیچیده است؛ هیچکدام از این دو کشور نه حق مطلق اند و نه باطل مطلق! اینجا داستان فرق میکند با نزاع اسرائیل با مسلمانان، یا داعش با سوریه و عراق که ایران بیاید و صریحا از طرف مظلوم ماجرا حمایت کند.
❇️اینجا یک سری مولفه های حساس امنیتی، با مناسبات قومی و نژادی گره خورده است که متاسفانه با حماقت طرف اوکراینی محل مداخله و تحریک غربی ها نیز شده است. روسیه گسترش ناتو به سوی مرزهای خود را توطئه و خطری بزرگ برای امنیتش میداند. و قبل از آنکه جنگی در بگیرد بارها هشدار داده بود.
🔘دولت پوتین پیشنهادات امنیتی خود را در هفته های گذشته ارائه کرد که یکی از آنها عدم پیوستن اوکراین به ناتو بود. پیشنهادات روسیه را ناتو و آمریکا نپذیرفتند، و اوکراین نیز اعلام کرد نمیتواند از پیوستن به ناتو چشم پوشی کند! قطعا روسیه ای که یک بار از آمریکا و غرب زخم برداشته و بخش های زیادی از سرزمین خود را با نفوذ آمریکا از دست داده، نمینشیند و نگاه کند تا یکبار دیگر امنیتش بازیچه تفکرات توسعه طلبانه آمریکا و ناتو شود.
از طرفی اوکراین هم که خود زمانی بخشی از روسیه بوده، امروز ادعای استقلال دارد، اما امنیتش را میخواهد در مسیر غرب جستجو کند
و این خود محل اختلافات است.
🔵 در چنین شرایطی غربگرایان ایرانی از حاکمیت میخواهند در این منازعه در حمایت از یک طرف و علیه طرف دیگر اعلام موضع نماید!
ایران اکنون با هردو طرف ارتباط دارد و میتواند با آنها گفتگو کند؛ اما کمترین موضع گیری اش ممکن است له یا علیه یکی از طرفها تلقی شود.
☑️بهترین رویکرد در این شرایط پیچیده، همین موضع عاقلانه جمهوری اسلامی است که دستش را نسبت به سایر کشورها برای مداخله موثر بازتر میگذارد و بجای اینکه در کنار یکی علیه دیگری موضع بگیرد، میتواند هر دو طرف را به آرامش دعوت کند.
🔙 تجربه حوادث اخیر در کشورهای همسایه و مواضع پخته جمهوری اسلامی اتفاقا به ما میگوید هر وقت اصلاح طلبان خواستار مداخله در موضوعی بودند و حاکمیت عکس آن عمل کرد، به نفع کشور تمام شد و ایران در نهایت از ماجرا سربلند بیرون آمد که نمونه بارز آن ماجرای افغانستان و احمد مسعود بود.
✔️در درگیری های اخیر این غربی ها هستند که با فریب اوکراین مبنی بر تامین امنیت، ابتدا خلع سلاحش کردند، سپس با اعمال نفوذ آنها را به سوی یک جنگ خطرناک کشاندند و حالا نیز پشتش را خالی کرده و تنهایش گذاشته اند. اصلاح طلبان اگر دلسوز اوکراین هستند یقه آمریکا و ناتو را بگیرند!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🇷🇺 #مسیر_سخت
⏳ زمان به زیان روسیه است.
بالا رفتن تلفات نظامی دو طرف و افزایش آثار منفی تحریمی بر جامعه روس، سبب بروز اعتراضات داخلی و انشقاق میان نخبگان سیاسی و نظامی روسیه میشود و احتمال ورود ناتو به جنگ را افزایش میدهد.
اگر پوتین با یک دستآورد ملموس جنگ را فوری تمام نکند، بازنده خواهد بود.
✍احمد قدیری
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جنگ_اقتصادی_غرب_و_روسیه
✍ ابوقاسم
💥رسانه ها خیلی توجهی به جنگ اقتصادی روسیه و غرب ندارند و صرفا مشغول محاسبه زد و خورد های جنگ سخت هستند
♦️باوجود این که #روسیه متحمل تحریم های بیشماری از جانب غرب و #آمریکا شده اما بخش انرژی #روسیه تحریم نشده است،
علت این که غربی ها بخش انرژی روسیه را تحریم نکردند بلاشک به وابستگی انرژی اروپا به روسیه برمی گردد
❇️ روسیه 80 ٪ گاز و 50 ٪ نفت خود را به کشورهای اروپایی صادر می کند، روسیه با این صادرات 40 ٪ گاز مصرفی #اروپا را تامین می کند.
روس ها درسال2021 از 250 میلیارد متر مکعب گاز تولیدی خود 80 ٪ آن را به اروپا صادر کردند
این یعنی روس ها نیز به بازار اروپا نیاز مبرم دارند، 20 ٪ باقیمانده گاز روسیه به ترکیه و چین صادر می شود
صادرات گاز روسیه به #چین به خاطر عدم تکمیل خط لوله قدرت سیبری تاچند سال آینده نمی تواند افزایش پیدا کند و درصورت فراهم شدن شرایط صادرات روس ها سالانه 90 میلیارد متر مکعب گاز به چین صادر خواهند کرد
این به معنای این است که روس ها در بازاریابی برای جایگزین اروپا سخت به مشکل خواهند خورد.
ترکیه نیز به عنوان یکی از خریداران گاز روسیه سال گذشته 24 میلیارد متر مکعب گاز از این کشور دریافت کرده است.
✅نکته مهم اینه که هیچ یک از طرفین نمی توانند در کوتاه مدت برای خرید و فروش انرژی بازاریابی کنند.
نه روس ها می توانند مشتری جدیدی برای صادرات گاز پیدا کنند، لذا مجبور به کاهش تولید انرژی می شوند.
و نه #غرب می تواند در کوتاه مدت منبع جایگزین برای واردات گاز پیدا کند
چرا که کشورهایی نظیر قطر، نروژ، آمریکا، مصر و جمهوری آذربایجان نمی توانند در مدت زمان کم تولید انرژی خود را به میزان نیاز اورپا افزایش دهند
مثلا وزیر انرژی قطر گفته :قطر نمی تواند قراداد های خود که برای ارسال گاز به سایر نقاط جهان است را برای این منظور(تامین گاز اروپا) خدشه دار کند و تامین گاز اروپا نیازمند اقدام همه جانبه کشورهای گوناگون است
🔵اما در بلند مدت، کشورهایی که نام برده شد می توانند با فراهم سازی زیرساخت های لازم تولید انرژی را به میزان نیاز روسیه افزایش دهند.
ایران باوجود اینکه پتانسیل بالا برای تولید گاز طبیعی دارد اما به خاطر مشکلات فنی و عدم فراهم سازی زیرساخت های لازم و البته تحریم های غرب نمی تواند در کوتاه مدت در معادلات بازار انرژی وارد شود و ایفای نقش کند.
لذا این مساله در کوتاه مدت برای ایران هیچ سودی در پی نخواهد داشت.
در مساله نفت هم قضیه به همین شکل هست.
🌀غرب در بلند مدت و برای بازاریابی جهت حذف وابستگی خود به انرژی روسیه می تواند بدون نیاز به انرژی ایران این مساله را حل و فصل کند
آمریکا در سال گذشته 966 میلیارد مکعب گاز تولید کرده است
علي رغم ثابت ماندن تقاضا، اما تولید گاز در آمریکا روز به روز درحال افزایش است، این یعنی صادرات گاز آمریکا به اروپا افزایش پیدا کرده است
♻️سال گذشته از میزان تولیدی گاز آمریکا 24 میلیارد متر مکعب راهی اروپا شد، یعنی دوبرابر میزان صادرات گاز درسال2020
امسال این حجم صادرات به اروپا به 50 میلیارد مترمکعب رسیده و سال آینده به 64 میلیارد متر مکعب خواهد رسید
🔽قطر از دیگر کشورهای صادرات انرژی و دومین تولید کننده گاز مایع LNG در سال گذشته 22 میلیارد متر مکعب گاز مایع به اروپا صادر کرده است.
قطري ها توان تولیدی 110 میلیارد مترمکعب گاز مایع در سال را دارند
آن ها اعلام کردند می توانند 15٪ صادرات خود را به اروپا افزایش دهند.
🔽 الجزایر نیز سال گذشته 47 میلیارد مترمکعب تولیدی گاز داشته که حجم زیادی از آن را به اروپا صادر کرده است درحالی که این حجم از صادرات در سال 2020 32 میلیارد مترمکعب بود.
🔽جمهوری آذربایجان نیز سال گذشته برای اولین بار بیش از8 میلیارد متر مکعب گاز به #اروپا صادر کرده است، این میزان قرار است به11 میلیارد متر مکعب برسد
🔽 نروژ نیز 96 ٪ گاز تولیدی خود را به کشورهای اروپایی صادر می کند
عمده گاز وارداتی در کشورهای اروپایی وارد چرخه تولید برق می شود
نروژی ها عمده برق خود را از نیروگاه های برق آبی تولید می کنند
یا فرانسه نیز به عنوان یکی از کشورهایی که کمتر از 30٪ گاز آن به انرژی #روسیه وابسته است عمده نیاز برقی خود را با استفاده از صنعت هسته ای برطرف می کند.
🔰بر این اساس غربی ها با استفاده از متنوع سازی خرید انرژی از کشورهای مختلف و حذف وابستگی زیرساخت های صنایع برقی این کشور ها به گاز و افزایش نیروگاه های برق آبی و استفاده از صنعت هسته ای برای تولید برق برای بلند مدت نیز برنامه دقیقی جهت حذف وابستگی خود به انرژی #روسیه دارند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔔 #زنگ_عبرت
📍اوکراین سومین قدرت اتمی دنیا بود؛
چه کسانی این بلا را بر سرش آورند⁉️
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#روسیه_در_جنگ_اوکراین
#چقدر_موفق_بوده_است❓
✍️فردین
💥پنج روز از جنگ روسیه با اوکراین میگذرد و درگیریها همچنان ادامه دارد. نکته قابلتوجه در این نبرد، محاصره کامل شهر کییف پایتخت اوکراین و اعزام نیروهای زبده چچنی به سمت پایتخت است.
به نظر میرسد دو طرف در بلاروس مشغول مذاکره برای آتشبس هستند و اینکه مذاکرات در کشوری برگزار میشود که همپیمان روسیه است، بهخودیخود نشاندهنده دست بالای روسیه در این نبرد است.
⭕️به نظر میرسد روسیه به دنبال فتح اوکراین و کشورگشایی نیست. هدف اصلی روسیه از این نبرد، سرنگونی دولت زلنسکی نزدیک به غرب و جایگزینی آن با دولتی نزدیک به روسیه است.
چنانچه روسیه بتواند در خلال مذاکرات این هدف را محقق کند، آتشبس اتفاق خواهد افتاد و در غیر این صورت باید شاهد نبردی تمامعیار با حضور نیروهای چچنی در کیف باشیم.
روسیه تا این لحظه از بمباران کور استفاده نکرده و سعی داشته مناطق مسکونی را تا حد امکان بمباران نکند؛ اما به نظر میرسد در صورت شکست مذاکرات در بلاروس، روسیه برای پایان هر چه زودتر جنگ دست به اجرای طرح زمین سوخته بزند.
❇️ در اینکه برآوردهای روسیه درباره زمان پایان دادن به جنگ غلط بوده شکی نیست. ارتش روسیه تصور میکرد در مدتزمان کوتاهتری دولت اوکراین را وادار به تسلیم کند، اما مقاومت اوکراینیها همچنان پابرجاست.
رسانههای نزدیک به آمریکا سعی دارند این ماجرا را بهدلخواه خود تفسیر کنند و مقاومت ٥ روزه اوکراین را بهمنزله شکست روسیه جلوه میدهند.
🌀 در اینکه بالاخره روسیه اوکراین را فتح خواهد کرد شکی نیست چون قدرت برتر در این جنگ است. در ضمن ارتش اوکراین نیز بههیچعنوان ارتش ضعیفی نیست، حالآنکه این ارتش در حال تجهیز شدن با پیشرفتهترین سلاحهای اروپایی است.
✅باید توجه کرد که آمریکا و ناتو حدود یازده سال در سوریه دستوپا زدند تا دولت قانونی بشار اسد را سرنگون کنند، یا اینکه حدود ٢٠ سال در تلاش بودند تا طالبان را نابود کنند، اما در هیچکدام از پروژههای فوق دستاوردی نداشتند؛ بنابراین استفاده از لفظ شکست روسیه، آنهم بعد از ٥ روز قدری مضحک به نظر میرسد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تفاوت #یمن_و #اوکراین
💥همانگونه که در تصویر مینگرید حداقل ۲۵ کشور علیه یمنیها در این جنگ هشت ساله فعال هستند که ابرقدرت، و قدرتهای بزرگ جهانی هم شامل آن میشود
اما به گفته دوست و دشمن ناکام بزرگ این جنگ همین قدرتهای ریز و درشت بودهاند.
🔹 اما اوکراین تمامی کشورهای غربی و ناتو به پشتیبانی آن قد علم کردهاند جنگ هنوز برنده و بازنده قطعی ندارد اما آیا دولت و ملت اوکراین همانند یمن یارای مقاومتی هشت ساله را دارند؟ این پرسش در آینده نچندان دور کم و بیش آشکار خواهد شد.
✅ #یمن_مظلوم_را_دریابیم
✅ #یمن_و_ما_ادراک_یمن
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽امروز سهشنبه 10اسفند 1400
رهبر انقلاب:
ما طرفدار توقف جنگ در اوکراین هستیم
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
🏷 #بسته_خبری
❇️ رهبر انقلاب، صبح امروز ۱۴۰۰/۱۲/۱۰
💥 ایران طرفدار توقف جنگ در اوکراین است
اوکراین قربانی سیاست بحرانسازی آمریکا شده است
🔻 بنظر من اوکراین هم قربانی سیاست بحرانسازی آمریکاست.
آمریکا اوکراین را به این نقطه کشاند. آمریکا با ورود در مسائل داخلی آن کشور، راه انداختن اجتماعات علیه دولتها، حرکت مخملی به وجود آوردن، کودتای رنگی درست کردن، حضور سناتورهای آمریکایی در داخل اجتماعات معارضه، این دولت را برداشتن آن دولت را گذاشتن طبعاً به همین جاها منتهی میشود.
🔹ما البته با جنگ و تخریب در هر جای دنیا مخالفیم. این حرف ثابت ماست. ما با کشته شدن مردم، با تخریب زیربناهای ملتها تایید نمیکنیم در هر جای دنیا که اتفاق بیفتد. ما مثل غربیها نیستیم که چنانچه بمب را سر کاروان عروسی در افغانستان بیندازند و عروسی را به عزا تبدیل کنند این را مبارزه با تروریسم بدانیم و جنایت نیست. اینها منطقشان این شکلی است. در افغانستان در عراق آمریکا در شرق سوریه چه میکند. چرا نفت سوریه و پول ثروت ملی افغانستان را میدزدند و غصب میکنند؟!
🔺ما در اوکراین طرفدار توقف جنگ هستیم و میخواهیم جنگ در آنجا تمام شود منتها علاج هر بحرانی صرفا در صورتی ممکن است که ریشه بحران شناخته شود. ریشه بحران در اوکراین سیاستهای آمریکا و غربیهاست. اینها ریشه بحران است. اینها را باید شناخت و بر اساس اینها قضاوت و داوری کرد و اگر اهل اقدام بودیم، اقدام کرد.
💥 در قضیهی اوکراین دو عبرت وجود دارد:
1⃣ یکی این است که پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورهایی که دست نشانده آنها هستند و دولتهایی که دست نشانده آنها هستند یک سراب است. این را همه دولت ها بدانند. آن دولتهایی که پشتگرمیشان به آمریکا و به اروپاست، ببینند. امروز اوکراین، دیروز افغانستان. هم رئیس جمهور اوکراین، همین چند روز پیش گفت و هم رئیس جمهور فراری افغانستان چندی قبل گفت. گفت ما اعتماد کردیم به آمریکا، اعتماد کردیم به دولتهای غربی ما را تنها گذاشتند.... آن کسانی که متکی به آمریکا هستند از این عبرت درس بگیرند و این را بفهمند.
2⃣ عبرت دوم اینکه مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند. اگر مردم وارد میدان می شدند در اوکراین، وضع دولت اوکراین و مردم اوکراین اینجوری نمیشد. مردم وارد میدان نبودند چون دولت را قبول نداشتند. عیناً مثل آن وقتی که آمریکا به عراق دوران صدام حمله کرد، مردم دفاع نکردند؛ کنار رفتند آمریکا مسلط شد اما در همین عراق وقتی که داعش حمله کرد مردم وارد میدان شدند داعش را که خطر بسیار بزرگی بود توانستند به عقب برانند توانستند سرکوب بکنند. مردم عامل اصلی استقلال کشورها مردم هستند. ما ایران را تجربه کردیم در دفاع مقدس. با این که همه قدرتها از صدام حمایت میکردند به او کمک میکردند، جمهوری اسلامی به کمک مردم توانست غلبه پیدا کند و دشمن را ناکام بگذارد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جزییات_جدید از #توافق_احتمالی در وین
✍️دکتر امیر عسگر
💥جدیدترین اطلاعات رسیده به "آخرینخبر" از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد به دلیل سنگ اندازیهای آمریکا در نقطه احتمالِ برابر توافق یا عدم توافق هستیم و ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند و حداقل خواستههای ایران در این توافق مواردی است که در ادامه میآید، هرچند اطلاعات موثق ما نشان میدهد موارد باقی مانده از همه موارد ذیل مهمتر هستند و تا آن خطوط قرمز رعایت نشوند، توافقی در کار نیست.
🔻بر اساس اطلاعات رسیده، توافق احتمالی در قالب یک "تصمیم" کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
👇منظور از ضمیمه رفع تحریمها شرح تعهداتی است که طرفهای مقابل به ویژه امریکاییها در خصوص رفع تحریمها باید بدهند. این اطلاعات نشان میدهد، تحریمهای مذکور شامل تمامی تحریمهایی که ذیل برجام رفع و در دوره ترامپ باز اعمال شده بودند و همچنین تمام تحریمهای ناسازگار با برجام که در دوره ترامپ وضع شدند است اما از نکات مهم در این میان که به نوعی دستاورد توافق جدید نسبت به برجام به حساب میآید این است که طرف مقابل پذیرفته در جهت تسهیل انتفاع ایران از رفع تحریمها و همچنین جلوگیری از تزاحم قوانین دیگر در فرآیند رفع مؤثر و پایدار تحریم، تعهدات ضروری تازهای را بپذیرد که الزاما در برجام قید نشدهاند.
🔴 طبق اطلاعات دریافتی آخرین خبر، در ضمیمه تعهدات هستهای نیز که به اقدامات ایران ارتباط دارد چند موضوع مهم که توسط تیم ایرانی مطرح شده بود تثبیت شده است، بر این اساس در حوزه تحقیق و توسعه ماشینهای سانتریفیوژ، موعدهای زمانی تحقیق و توسعه منطبق با برجام حفظ شده و در عین حال از منظر تولید انبوه سانتریفیوژهای پیشرفته، جمهوری اسلامی ایران در وضعیتی قرار میگیرد که بر اساس برنامه زمانی برجام تا یک دهه آینده نیز امکان رسیدن به آن وجود نداشت
❇️به نظر می رسد در اینجا اشاره توافق به ماشینهای IR2M ، IR4 و IR6 باشد که در دو سال و نیم اخیر بعد از گام سوم ایران و گام پنجم و همچنین بعد از تصویب قانون راهبردی مجلس در حوزه غنیسازی به کار گیری شدند چراکه طبق بندهای 32 تا 43 پیوست یک برجام، ایران محدودیتهایی در این حوزه داشت مثلا طبق بند 35 تا ده سال بعد از اجرای برجام ایران حداکثر روی 10 ماشین IR4 امکان آزمایش داشت همچنین طبق بند 37 تنها بعد از هشت سال و نیم سال میتوانست تست روی زنجیره 30تایی IR6 را اغاز کند آن هم به گونهای که طبق بند 39 امکان برداشت مواد غنی شده را نداشت.
📍از دیگر نکات مهمی که در این توافق وجود دارد رد شدن خواسته مهم امریکاییها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است، این خواسته از زمان دونالد ترامپ از سوی واشنگتن دنبال میشد و حتی دولت جدید بایدن نیز با شعار "طولانی تر و قویتر" پای به مذاکرات گذاشت که حالا طبق این اطلاعات به نظر میرسد این موضوع نیز که جزو خطوط قرمز مهم ما بوده به نفع ایران تثبیت شده و طبق برجام محدودیتهای موجود بر برنامه هستهای ایران نیز از دو سال دیگر به مرور کاهش خواهد یافت.
🔶طبق اطلاعات رسیده موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوء استفاده از این ساز و کار ایجاد شده است. همچنین برای محکم شدن تضمین ایران و تقویت "تضمین ذاتی" برای جمهوری اسلامی، توافق بر امکان استناد به بند 26 برجام تصریح کرده و ضمنا اجرای تعهدات ایران را به پایبندی طرفهای مقابل به تعهداتشان مشروط کرده، به این معنی که اجرای تعهدات ایران را مشروط کرده و مبنایی حقوقی و توانی عملیاتی جهت احیای سریع ظرفیت هستهای ایران فراهم نموده است.
🔷نکته مهم در ضمیمه سوم که از خطوط قرمز اصلی ایران در مذاکرات بوده و اطلاعات ما نشان میدهد اجرایی شده این است که در تمامی مراحل اجرای توافق، اولین اقدام از جانب طرفهای مقابل انجام میگیرد و در هیچ مرحلهای، ایران طرف شروعکننده نخواهد بود، همچنین در طول این دوره، همزمان با اجرای مراحل مختلف تصمیم کمیسیون مشترک، فرآیند راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی نیز اجرایی میشود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
آیا رهبر ایران بحران اوکراین را #متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
✍مهدی جهان تیغی
💥اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛
🔻در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛
🔻یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛
🔻دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی ازعمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛
🔻 این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#هدف_روسیه متوقف سازی #ناتو در شرق اروپا است
✍ابوقاسم
💥روسیه با انگیزه مقابله با توسعه طلبی ناتو در شرق #اروپا (که بر خلاف معاهداتی که باروسیه داشتند پیشروی کردند) برای توقف ماشین پیشران ناتو در شرق که عملا عمق امنیتی و استراتژیکی روسیه را هدف قرار داده عملیات #اوکراین را آغاز کرد.
اما این عملیات و تهاجم همه جانبه زمانی برای روس ها مفید خواهد بود که آن ها را به مقاصدشان برساند یعنی توسعه طلبی ناتو متوقف شود و غربی ها به دغدغه های روسیه احترام بگذارند
اما غربی ها و به صورت ویژه ناتو که الان خود را به مرزهای روسیه رسانده آیا به خاطر ترس از روسیه وارد مداخله نظامی نمی شود؟ یا جنگ گریزی ناتو یک راهبرد و استراتژی نظامی جهت متوقف سازی روسیه در چالش اوکراین است؟ و آمریکا به راهبرد منزوی کردن روسیه نزدیک می شود؟
تا به الان آمریکا و غرب در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین جدای از وضع تحریم های متعدد به تسلیح و افزایش نظامی ناتو در کشورهای شرق اروپا و هم مرز با روسیه مبادرات می ورزند و این پیام را به روس ها می دهند که ناتو از شرق اروپا عقب نشينی نمی کند، مساله ای که روس ها با حمله به اوکراین به دنبال تحقق آن هستند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#آمریکا با #شرایط ایران #موافقت کرده است
✍خوشچشم، کارشناس مسائل بینالملل
💥سرانجام، پس از یک موج ناموفق عملیات روانی، نشانه هایی وجود دارد که بحران اوکراین، آمریکا را مجبور به عقب نشینی از رویکرد تشدیدکننده خود در گفتگوهای وین برای تن دادن به شرایط درخواستی ایران برای توافق کرده است. در هر صورت، اکنون یک نقطه عطف برای این آخر هفته در افق به نظر می رسد.
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #باز_هم_تحریف_حقایق 👆👆
❇️جنگ رسانه ای یعنی این که دختر فلسطینی را اوکراینی و سرباز اسرائیلی را روسی معرفی کنند و شما هم متوجه نشوید!
✍این همان تحریف حقایق است که بارها امام خامنه ای نسبت به وقوع آن هشدار داده اند!
✍ آری غول رسانه ای جهان این گونه مردم را فریب می دهند مساله مورد علاقه خود را برجسته می کنند و آنچه به ضرر آن هاست مخفی می سازند❗️
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
💥این بار آمریکا و اروپا هستند که به عرضه موقتی نفت ایران در بازار، یا به عبارت درست تر، به "تاثیر روانی احتمال عرضه نفت ایران" برای ترمز نهادن بر قیمت افسار گسیخته در بازار های جهانی احتیاج دارند.
♦️قیمت نفت به 117 دلار رسیده و از نگاه محافل غربی، قیمت 130 دلاری و 150 دلاری هم دور از ذهن نیست. برخی مقامات آمریکایی گفته اند گزینه احتمال خرید نفت ایران روی میز است.
🔹ایران باید اعلام کند عجله ای برای عرضه یکباره ذخائر نفتی خود به بازار ندارد.
✍ محمد ایمانی
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جنگ_درون_تمدني_و_تنظيمات_ما
✍دکتر عبدالله گنجي
💥وقتي آمريکا از برجام خارج شد، طي سرمقالهاي در روزنامه جوان از روحاني تشکر کردم و نوشتم که گرچه شما به دستاوردهاي مدنظر در 2سال مذاکره و چند سال علافي دست پيدا نکرديد، اما دستاورد بزرگي را رقم زديد. دستاورد شما اين بود که براي نسلهاي متاخر انقلاب اسلامي که امام، جنگ و انقلاب را نديده بودند يک نمايشگاه يا کارگاه آمريکاشناسي برگزار کرديد. آنان که ما را متهم به فرار از مذاکره ميکردند، بعد از توافق و خروج آمريکا زمينگير شدند و چهره آمريکا که عدهاي در تلاش براي تطهير آن بودند، مجددا به تنظيمات کارخانه برگشت.
🔻در داستان اوکراين نيز همين است. جنگ اوکراين به جز ابعاد انساني آن که قلب هر انساني را آزرده ميکند، براي ما نفع و ضرر جدي ندارد. بيطرفي بهترين گزينهاي بود که انتخاب کرديم و اين بيطرفي دقيقا مبتني بر منافع ملي است. حتي منطبق بر آن منافعي است که مدعيان ايدئولوژيکبودن سياست خارجي جمهوري اسلامي ميخواهند. بدون ترديد حمله به يک کشور مستقل در قرن21 امري چندشآور، بيحاصل و غيرانساني است و ما نيز همراه جهانيان در اينباره آهنگ موزون زديم. اما برخي در ايران جنگ را محکوم کردند ولي حاضر نيستند به علل و زمينههاي آن بپردازند. گويي موضع و جهتگيريشان بر اين اساس تنظيم شده که چيزي بگويند که مخالف گفته نظام باشد و تمام.
1⃣ نخستين دستاورد اين جنگ تنظيم نگرش نخبگان و روشنفکران ايراني به مقولات غيرنظامي و غيرجنگي است، ورزش، رسانهها، نرمافزارهاي جهاني و حتي مسابقه گربههاي روسي حذف شد بنابراين فهميديم که همهچيز در جهان سياسي است و شعار قشنگ «سياست را همه جا وارد نکنيد» دروغي بيش نيست.
2⃣ بحران اوکراين ذهنيت قبلي ما را تکميل ميکند که هيچ نزاع و بحراني در جهان وجود ندارد که غرب در آن ديده نشود. اين پديدهاي است که کمتر بدان پرداخته ميشود. از شرق آسيا تا عمق آفريقا تا ليبي، عراق، سوريه، جنوب روسيه، افغانستان، يمن و... غيرممکن است بحراني باشد که غرب از آن دور باشد.
بنابراين محور، زمينه يا محرک همه جنگها و تنشها در جهان، غرب است.
3⃣ ثابت شد که تکيه بر غرب در دقيقه90 موجب تنهايي خواهد شد. غرب بهره ميبرد اما هزينه نميکند. از شاه ايران تا اشرفغني تا مبارک و بنعلي و دهها ديکتاتور در اين قاعده قابل جاسازي هستند.
4⃣ ثابت شد بايد قوي باشيم، امنيت عاريتي، وارداتي، التماسي نميشود و خوشبختانه در همه سالهاي پس از امام ما اين راه را پيمودهايم و امثال قضاياي اوکراين باعث مصممترشدن و ارزشگذاري ما را بيشتر خواهد كرد.
5⃣ جنگ اوکراين، جنگ روسيه - اوکراين نيست و اين موضوع کاملا در سخنراني رئيسجمهور روسيه (قبل از شروع جنگ) ملموس است. از منظر جهانبيني ما، اين جنگ بين باطل- باطل است. جنگ ماترياليستها و زيادهخواهان با همديگر است، اما آنچه قابل کتمان نيست، اينکه جنگ مذکور حاصل «انباشت تحقير» روسيه و قبل از آن تحقير شوروي سابق در پايان جنگ سرد است. ميدانندادن غربيها به روسيه در ليبي، عراق، صربستان و بيتوجهي بهنظرات امنيتي اين کشور در شرق اروپا - به قول پوتين «گفتوگو در اين زمينه با ما را ضروري نميدانند»- باعث شد خرس تحقير شده، خود را بيابد و ميدانداري کند.
❇️ قطعا اين جنگ براي دو طرف خسارتبار خواهد بود و چهره اروپاي بهاصطلاح متمدن را خدشهدار ميکند. از نظر مسلمانان، اين جنگ بين غربيهاست و روسيه از نظر فرهنگ، دين و صنعتي يک کشور غربي است و ما بايد آن را جنگ «درونتمدني» بدانيم. جنگ اوکراين و همچنين برجام درستي نگرش جمهوري اسلامي به پديدههاي جهاني را اثبات ميکند و موضع اصولي ايران را به رخ دوستان و دشمنان ميکشد. آنچه مهم است، تبيين درست اين موضع اصولي در جهاد تبيين است.هر بحراني كه در جهان بهوجود ميآيد، غرب محور آن است و دريچهاي به سوي اثبات حقانيت منطق ما همانجا باز ميشود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#راز_عجله_غرب
#برای_سرهمبندی_توافق
✍محمد ایمانی
💥خبرهای متناقضی درباره مذاکرات وین منتشر میشود. برخی دیپلماتهای غربی، مذاکرات را تمام شده و توافق را در دسترس میدانند. عجله، به وضوح در ادبیات برخی دیپلماتهای اروپایی دیده میشود که علت آن هم باید معلوم شود.
اما طرف ایرانی (وزیر و سخنگوی وزارت خارجه) میگویند «اخبار خوب زودرس جایگزین توافق خوب نمیشود. تا زمانی که همه مسائل مهم باقی مانده حل و فصل شود، هیچ کس نمیتواند بگوید توافق انجام شده است» و «هر زمان که طرفهای غربی خطوط قرمز باقیمانده ما را بپذیرند، به وین میروم.
شتاب و عجله طرف غربی نمیتواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود. لازمه توافق، رعایت کامل خطوط قرمز ایران و تضمین موثر اقتصادی است».
🔻برخی منابع میگویند توافقاتی در حدود 28 صفحه حاصل شده است. گفته میشود به نسبت 10 ماه قبل (مذاکرات دولت قبل)، اشخاص و نهادهای ایرانی بیشتری از تحریمها مستثنا شدهاند.
در این میان، نشریه انگلیسی دیلیمیل ادعا کرده: «دولت بایدن در حال بررسی حذف سپاه پاسداران از فهرست تروریسم است تا تهران را برای بازگشت به توافق متقاعد کند».
همچنین علی واعظ «مسئول بخش ایران گروه بینالملل بحران» گفته: «دولت رئیسی امتیازهای بیشتری نسبت به دولت روحانی بهدست آورد. توافق کنونی برای ایران، بهتر از آن چیزی است که در تابستان گذشته روی میز مذاکرات وین بود».
📍اما این قبیل ادعاها و گمانهزنیهای کلی سیاسی، بدون انتشار متن نهایی هیچ اعتباری ندارد. آنچه توافق خوب و بد برای ایران را از هم متمایز میکند و جزو خطوط قرمز میباشد، چند نکته است:
#نخست، لغو تحریمها به نحوی که خروجی آن، انتفاع اقتصادی پایدار ایران در حوزه تعاملات بانکی، فروش نفت و جذب سرمایهگذاری باشد.
#دوم، راستیآزمایی لغو تحریمها در ظرف زمانی لازم چند ماهه.
#سوم، تضمین معتبر درباره لغو تحریمها و عدم تکرار کلاهبرداری آمریکا ظرف شش سال گذشته.
#چهارم، بسته شدن مسیر بهانهجویی نیابتی آمریکا و اسرائیل از طریق بازیچه قرار دادن آژانس.
❇️ به عبارت دیگر، توافق خوب توافقی است که پرونده فضا سازی هستهای علیه ایران را ببندد و مسیر برخورداری اقتصادی ایران بدون شل و سفت کردن تحریمها را تضمین کند.
یا به عبارت سوم، روند خدعه و عهدشکنی غرب پس از اجرای برجام، تکرار پذیر نباشد.
⭕️ هر قدر که این معیارها کمتر رعایت شده باشد، احتمال بازگشت به چاه ویل و بیسر و ته برجام بیشتر خواهد بود خسارتهای گذشته قابل تکرار است.
🔁 اقدام دیروز دولت بایدن در تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران، حاکی از تداوم ساختار تحریمهاست؛ همچنانکه ظاهرا تکلیف برخی تحریمها مانند کاتسا و آیسا و سیسادا و ویزا نیز ناروشن مانده است.
بنابراین آمریکا بلافاصله پس از بازگشت غیر قابل لغو به برجام، انواع تحریمها با برچسبها و بهانههای دیگر (غیرهستهای) را ادامه خواهد داد که به معنای نقض اساسی امکان بهرهمندی ایران خواهد بود.