#سفر_مورا_به_تهران
🔻 تحلیل کوتاه
✍ دکتر امیر عسگر
💥 انریکهمورا، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات هستهای طی سفر اخیر به تهران درصدد گرهگشایی از بنبست شکلگرفته در مذاکرات برآمده است. گفتگوهای هستهای از اسفند سال گذشته متوقف شده است.
👇به نظر میرسد پس از حمله روسیه به اوکراین، احیای توافق هستهای برای اروپا از چند منظر اهمیت بیشتری یافته است. زیرا
🔽 احتمالاً این ارزیابی در بین برخی سیاستمداران اروپایی وجود داشته باشد که احیای توافق هستهای و گشایش در فروش نفت ایران در بازارهای جهانی، میتواند بخشی از کمبود انرژی ناشی از تحریم روسیه را جبران نموده و در نتیجه به حفظ یا افزایش فشارهای تحریمی بر مسکو منجر شود.
⏬این تصور نیز برای آنان محتمل است که با احیای توافق هستهای میتوانند از سرعت توسعه روابط دیپلماتیک و اقتصادی ایران با چین و به ویژه روسیه بکاهند و زمینههای مذاکرات آتی با ایران در دیگر موضوعات را فراهم کنند.
🔼با وقوع جنگ اوکراین و ایجاد هزینههای ناشی از تحریم روسیه، اروپاییها احتمالاً به بازار ایران برای گسترش صادرات و کسب درآمدهایی در راستای جبران دشواریهای کنونی بنگرند و به همین دلیل برای رفع تحریمهای ایران انگیزه بیشتری بیابند.
⏫ هنوز مشخص نیست که مورا حامی پیامی از سوی آمریکا بوده باشد یا ابتکار عملی از سوی اتحادیه اروپا در جریان است. ولی به نظر میرسد دو موضوع محور گفتگوهای مورا در تهران بوده است: تضمین رفع تحریمها و پایبندی آمریکا به توافق و دیگری خروج سپاه از فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» آمریکا.
✔️ اکنون در «نبرد ارادهها» میان ایران و آمریکا هر یک با پافشاری بر موضع خود منتظر عقبنشینی دیگری است. بیشک اگر دولت بتواند برنامههای اقتصادی خود را فارغ از مذاکرات هستهای پیگیری کند، شانس بیشتری برای تحمیل اراده خود بر طرف مقابل خواهد داشت.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
کارکردهای چندگانه اصلاح قیمت کالاهای اساسی
✍️ محمد جواد توکلی
💥افزایش قیمت اقلامی همچون شیر، روغن، مرغ، تخممرغ و آرد میتواند کارکردهای مختلفی داشته باشد:
1⃣ صادرات و قاچاق این اقلام کم میشود (اگر نرخ ارز بالا نرود قاچاق آرد و صادرات ماکارونی کم میشود )
2⃣ واردات آنها افزایش مییابد (در صورتی که هزینه تولید در خارج افزایش نیابد، نرخ ارز بالا نرود، تعرفه یا محدودیت بر واردات گذاشته نشود، واردات ماکارونی و شیرینی به صرفه میشود)
3⃣ مصرف داخلی تا حدودی کم میشود (وابسته به کشش تقاضای کالای اساسی، تغییرات در قدرت خرید دهک های درآمدی مردم کمتر لبنیات، روغن و مرغ میخورند، احتمالا مصرف نان را خیلی کاهش نمیدهند)
4⃣ قیمت کالاهای جانشین و مشتقه افزایش مییابد (جانشین: قیمت مرغ که بالا رفت قاعدتاً قیمت گوشت قرمز به عنوان یک کالای جانشین بالا می رود، قیمت محصولات مشتقه: با گران شدن شیر، محصولات لبنی گران می شود، با گران شدن روغن محصولاتی که در آن روغن به کار می رود،گران می شود)
5⃣ قیمت سایر کالاها وحتی همین کالاها به خاطر تورم انتظاری ، فشار افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه تولید بالا می رود.
6⃣ هزینه تولید بالا می رود ( کارگران مصرف کننده این اقلام دستمزد بالاتری درخواست می کنم. به خصوص کارگران خارجی که یارانه نمیگیرند)
✔️ باید دید سرجمع چه اتفاقی میافتد،
اگر کاهش قاچاق و صادرات با افزایش واردات خنثی شود، ما به واردکننده این کالاها تبدیل می شویم، آن زمان قاعدتاً تولید داخل آسیب می بیند مگر اینکه مداخله کنیم و واردات و قاچاق به داخل را محدود کنیم.
🔽 اگر تقاضای داخلی برای این کالاها افت کند و بخشی از تقاضا به سمت کالاهای خارجی برود، باز هم تولید داخلی آسیب می بیند
⏬ اگر تولید داخلی افزایش یابد، و واردات و قاچاق معکوس هم کنترل شود، قاعدتاً هم قیمت این اقلام کاهش می یابد و هم تقاضا برای ارز کاهش مییابد و هم نیاز داخلی تامین میشود
❇️ اثر نهایی وابسته به این است که ما چقدر از تولیدکننده داخلی حمایت میکنیم، چقدر از مصرف کننده حمایت می کنیم، توان تولیدکنندگان داخلی برای واکنش به شرایط جدید چقدر است، و تولیدکنندگان خارجی چه واکنشی نشان میدهند.
🔻پینوشت:
🤔تیم کارشناسی دولت چه پاسخی برای این اشکال دارد ⁉️
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#هرم_کنکور، #پله_منفعت_گرایی_یا_تمدن_سازی
✍دکتر عبدالله گنجی
💥 مطالبه مقام معظم رهبری از دولت مبنی بر اینکه کاری کنید که نفرات اول کنکور معلمها باشند، بهمثابه آرمانی است که سالها ذهن نخبگان را به خود مشغول کرده است. در این نقطه آرمانی بعضا از ژاپن یا سوئد درباره شأن و رتبه معلمان در بین طبقات اجتماعی با حسرت یاد میشود. طبیعتا معلمی مسیر سرعت بخشیدن به رشد و کمال است و این امر مهمترین عنصر تشکیلدهنده شخصیت معلم در جامعه ماست.
شنیدهایم که گفتهاند: معلمی شغل نیست، عشق است، یا معلمی شغل انبیاء است. اما حقایق و زیست انسانی امروز گوشزد میکند که متاسفانه این جایگاه عظیم گرفتار «منزلت – معیشت» است و دیگر هیچ.
حال چطور میتوان در خانواده عیالوار آموزش و پرورش باتوجه به منابع کشور چنین سیاست مهمی را رقم زد؟
نقد کیفیت معلم در شرایط فعلی با نوعی محافظهکاری همراه است و احساس میشود هر نقدی توهین به کسانی است که در حداقل معیشت گرفتارند.
اما فراسوی معیشت، مشکلات دیگری نیز در حوزه معلمی وجود دارد که مخفی میماند یا بهخاطر معیشت، جسارت ورود به آنان وجود ندارد. خروجی آموزش و پرورش معمولا مورد نقد خانوادهها و رهبران است. آیا میتوان این نارضایتی را صرفا بهخاطر معیشت دانست؟
یا بهخاطر معیشت به ابعاد دیگر نارضایتی ورود نمیشود؟
بنابراین علاوه بر معیشت، ضوابط حاکمیتی و کیفیت نیروی انسانی را نیز باید بهعنوان عوامل آسیبزا مدنظر قرار داد.
به اکثر رشتههای برتر در هرم کنکور با نگاه پولسازی نگریسته میشود. افرادی که قبل کنکور به آن قله فکر میکنند، محاسبات احتمالی، خیالی و مطلوبی را مدنظر دارند که قطعیت ندارد ولی با امید بدان مینگرند اما در حیطه معلمی همه چیز روشن است. میدان مانور محدودی دارند و فرد محکوم به پذیرش شرایطی است که الان قطعیت آن را میداند و اگر احساس کند راه بهتری مییابد هرگز در این مسیر وارد نمیشود. از سوی دیگر، مدعای تمدنسازی بدون غلبه معلمان فرهیخته و نخبه ناممکن است.
امروز هرم کنکور دست پزشکهاست و رقابت برای قله هرم باعث شده ایرانِ بعد از انقلاب بهسرعت قطب پزشکی غرب آسیا شود و حقیقتا در حوزه پزشکی، در ایران انقلاب شده است. آیا شیفت این هرم به معلمی امکانپذیر است؟ شاید مهمترین عاملی که این مهم را از ذهن دور میکند همان عیالواری است و دولتها هم میگویند یکسوم بودجه کشور را آموزش و پرورش میبلعد و خود را مبرا از تعهد مضاعف میدانند. ورود به عرصه معلمی ارزشمند است اما راه سختی است. ارزشمندبودن و سختیهای آنرا چطور میشود با هم جمع کرد که شأن پیامبری نیز محفوظ بماند؟
1-آنچه جنبه معنوی و باورمندی و راهبردی دارد، اینکه باید از چهره، شخصیت و شأن معلم در جامعه پاسداری شود و این هم بر دوش فرد معلم است و هم حاکمیت. با حراست یک طرفه، این مهم محقق نخواهد شد.
2-باید زمینه انگیزشی بهصورتی فراهم شود که حقوق دوران تحصیل دانشجو - معلمان همانند معلم شاغل مکفی باشد تا بتواند زیرساخت ازدواج و... را در همان دوران تحصیل فراهم کند. بنابراین نباید حقوقی شبیه سربازان به دانشجو-معلمان داد. باید شأن آنها از روز اول ورود، حفاظت شود.
3-مقطع تحصیلی معلمان و سطح تدریس باید در همه سطوح یک پله ارتقا یابد. آنچه به عنوان آموزش «ضمن خدمت» معلم را درگیر میکند باید همان بدو کار انجام شود. معلم ابتدایی به لیسانس ارتقا و متوسطه اول به ارشد و دکتری در متوسطه دوم بهکار گرفته شود. جذب هزاران فارغالتحصیل مقطع دکتری به آموزش و پرورش (در عین اشباع آموزش عالی) در دسترس است.
4-شرایط هوشی- روحی جذب معلمان نباید کمتر از سطح خلبانی باشد. ارزشگذاری به این جایگاه دفاع از این شأن است. نباید در انتخاب رشته از سر ناچاری انتخابهای آخری در حد کاردانی معلمی باشد و از همان روز اول دانشجویی، دانشجو-معلم حسرت رشتههایی را که نیاورده است، بخورد. بنابراین فقط صلاحیت جسمی، اخلاقی و امنیتی کافی نیست، هوش و هرم کنکور رابطه مستقیمی با هم دارند.
5- وضعیت مسکن فرهنگیان باید از جهت زمان و مکان نهادینه شود. شهرکهای فرهنگیان باید مستمرا در حال ساخت باشد. معلم باید در 5سال اول خدمت در منزل مستقر شود و این تضمین خود مسیر هرم کنکور را میگشاید.
6-وام خودرو در طول خدمت یکبار و متناسب با شرایط قیمت همان زمان پرداخت شود و این عرف، قانون و سنت را معلمان، دولت و بانکها همه بدانند و از آن تخطی نشود. این بخشی از انگیزشی است که هنگام انتخاب رشته خود را نشان میدهد.
7-جشنوارههای کشوری- ملی و استانی برای شناسایی معلمان برتر با شاخصهای معین باید طراحی شود تا حس رقابت برای رشد در طول خدمت، او را به تکاپو وادارد. پاداشهای این جشنوارهها باید ارزشمند باشد.
بهطور مثال، میتوان تعیین محل خدمت معلمان نمونه را به خود آنان سپرد یا همانند فرماندهان جنگ، مدالهایی را برای آنان تعریف کرد. اگرچه برای رهبری تربیت دینی دانشآموزان بسیار مهم است اما مطالبه ایشان هرم کنکور است یعنی هوش و استعداد معلم را مهم میدانند و به قول روشنفکران نگاه ایدئولوژیک ندارند. البته دانشجو- معلم بعد از ورود به تحصیل میتواند غنای پرورشی - تربیتی را با علمآموزی تلفیق کند که اکنون نیز کم و بیش وجود دارد. چگونگی وارونهکردن هرم کنکور بهنفع آینده ایران باید توسط کارشناسان خبره برنامهریزی، منابع انسانی، اقتصاد، تربیت، روانشناس و جامعهشناس مشترکا طراحی شود. باید کیفیت معلمی را از وضع موجود نجات داد. این زیرساخت بر همه زیرساختهای دیگر ترجیح دارد. باید خروجی هرم کنکور از نگاه مردم، انسانسازی و کمالگرایی باشد. منفعت عمومی، تمدنی و ملی در این هرم باید جایگزین منفعت فردی شود.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#حذف_ارز_ترجیحی
✍مجتبی نامخواه
💥مخالفت با #حذف_ارز_ترجیحی، که بارها به مثابه یک نقد منصفانه ابراز شد، مربوط به دوران ماقبل اجرای این سیاست بود.
⏺تکرار آن حرفها در این روزها، از نقطه نظر ایجاد تغییر، منفعلانه و برای جامعه هراسانگیز و ملالآور است. به علاوه هیچ کمک صادقانهای به مجریان و به بهبود اوضاع نمیکند.
🔽حالا که تصمیم حذف ارز ترجیحی گرفته شده، باید از دولت بخواهیم علاوه بر پرداخت مستقیم یا کالابرگ، قدرت خریدِ برنامه جبرانی را هم در میان مدت تضمین کند.
⏬هدف تعدیل در نحوه اجرا و نتایج آن تاثیرگذار است. تعدیل یارانهها در پایان دهه هشتاد با هدف بازتوزیع ثروت انجام پذیرفت و در پایان دهه نود با هدف کسب درآمد و حل کسری. در پایان دهه هشتاد به کاهش شکاف طبقاتی و بهبود ضریب جینی کمک کرد و در پایان دهه نود، نه.
⏺در صورت فقدان تضمین قدرتِ برنامههای جبرانی، با کاهش ارزش پول، قدرتِ جبران یارانه مستقیم به سرعت نابود میشود.
مهمترین مسئله این است که با مطالبه تضمین فوق از دولت، هدف این برنامه به شکل مستمری به سمت بازتوزیع ثروت مایل شود.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#رشتو
✍ یداله یاسینی
بخشی از دلایل تصمیمات اخیر دولت برای آزاد سازی قیمت گندم ومشتقاتش،روغن،مرغ،تخم مرغ، لبنیات نهاده های دامی:
-رشد30 درصدی مواد غذایی در جهان باتوجه به اعلام سازمان ملل به علت جنگ روسیه/اوکراین.
- قطع صادرات گندمِ اوکراین بر اثر جنگ و به علت غارت سیلوهای گندم از طرف آمریکا و روسیه.
- قطع صادرات گندمِ هند و گران شدن گندمِ شیکاگو.
-به هم ریختگی بازار جهانی روغن، بعد از مصادره انبارِِ دانه های روغنی اوکراین توسط شرق و غرب حین جنگ روسیه/اوکراین
نکته اول: ٪۴۰ گندم و ٪۶۰ دانه های روغنی جهان در روسیه و اوکراین تولید می شود.
نکته دوم: چین امسال (۲۰۲۲ میلادی) «۶۸٪ ذرت»و « ۶۰٪ برنج »و «۵۱٪برنج» جهان را در سیلوهای خود ذخیره کرده!
نکته سوم: اخبار صف آرایی اخیرِ ماشین ابزار جنگی چین، در مرزش با تایوان وشاید جنگ قریب الوقوع چین/تایوان به همراه تهدید قحطی ساختگی مواد غذایی در جهان که البته، اکثر نشانه هایش آشکار شده و میتواند نوید جابجایی، چرخش و مرزبندی قدرت از #غرب به #شرق را به همراه داشته باشد.
و نکته آخر: انفعال رسانه ای! که باز هم مثل همیشه رسانه های داخلی در تبیین آن موفق نبودند!
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilsiyasiseraat
#آرایش_سیاسی
#در_پارلمان_جدید_لبنان_چگونه_است❓
✍ علیرضا تقوی نیا
💥انتخابات لبنان با همه فراز و فرودهایش به اتمام رسید و ائتلاف های آن مشخص شد .
در پارلمان جدید بر خلاف دوره های پیشین شاهد ۴ جریان هستیم .
📍جریان اول که اکثریت پارلمان را در اختیار دارد جریان ۸ مارس است که حدود ۶۲ کرسی را مستقیما کسب کرده و موفق ترین ائتلاف انتخاباتی به شمار می رود .
*⃣ائتلاف دوم ، جریان ۱۴ مارس به رهبری سمیر جعجع است که حدود ۴۲ کرسی را از آن خود کرده و دومین ائتلاف پارلمان خواهد بود .
⏺ائتلاف سوم جامعه مدنی و معترضان به سیستم سیاسی لبنان و تمام گروههای آن است که مورد حمایت غرب و آمریکا هستند و خواهان استحاله و دگرگونی نظام طائفگی در لبنان هستند که ۱۵ کرسی را در اختیار گرفته اند .
⏹جریان چهارم افراد مستقل هستند که حدود ۹ کرسی را از آن خود ساخته اند .
🔽در نتیجه باید گفت در پارلمان آتی ۴ جریان در پارلمان وجود دارند اما در هنگام ائتلاف سازی ، جریان ها به جذب افراد مستقل می پردازند .
⏬با توجه به شناختی که از کاندیداهای مستقل وجود دارد باید گفت تعدادی از آنها به ۸ مارس و برخی به ۱۴ مارس خواهند پیوست و در نتیجه ائتلاف آنها در پارلمان با افزایش کرسی روبرو می شود .
🔼از آنجا که حزب الله و متحدانش ۶۲ کرسی را کسب کرده اند و برخی نمایندگان فعلی با وجود مستقل بودن در تبلیغات انتخاباتی در پارلمان گذشته جزو ائتلاف حامیان مقاومت بوده اند تخمین قطعی زده می شود که حزب الله و حامیانش اکثریت مطلق ( نصف بعلاوه یک ) را از آن خود سازند .
⏫در نتیجه از الان مشخص است که نبیه بری از طایفه شیعه همچنان رئیس پارلمان خواهد بود و با توجه به کبر سن و پیری میشل عون و عدم تمایل او برای ریاست جمهوری ، هنوز مشخص نیست کدام شخص از مسیحیان این سمت را بر عهده گیرد و لکن عطف به ترکیب پارلمان ، تعیین کننده بودن اراده جریان ۸ مارس برای انتخاب رئیس جمهور را یادآور می شود .
◀️در طایفه اهل سنت اما اختلافات و چند دستگی ها فراوان ارزیابی می گردد و کار انتخاب نخست وزیر براساس اجماع این طایفه اصلا راحت نیست ؛ چون پس از تحریم انتخابات توسط سعد حریری و المستقبل ، هیچ جریانی اکثریت قابل توجه را در اختیار ندارد و فواد سینیوره ( اهل صیدا ) و اشرف ریفی ( اهل طرابلس ) که هردو از مخالفان ۸ مارس هستند نیز نتوانسته اند نمایندگان قابل توجهی به پارلمان بفرستند و خود آنها نیز اختلافات عمیقی دارند .
⏪لازم به یادآوری است که وضعیت نمایندگان ۸ مارس در طایفه سنی در پارلمان جدید بهتر از دوره گذشته است.
🔵 در پایان نگارنده یاد آور می شود که با توجه انصراف حریری و رهبری سمیر جعجع بر اقلیت ۱۴ مارس و پولهای هنگفت سعودی ، لبنان طی ماههای آتی اتفاقات تنش زایی را تجربه خواهد کرد اما با توجه به اکثریت پارلمانی جریان ۸ مارس و قدرت بالای نظامی حزب الله و حمایت این جنبش از ارتش لبنان ، بعید است که جنگ داخلی در عروس خاورمیانه شعله ور گردد.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
مقالهای در فارین افرز با عنوان «درسهایی که چین از جنگ روسیه و اوکراین میگیرد.»
منتشر شده که نکات مرتبط با تحریم را به اشتراک میگذارم.
✍ مسعود براتی
💥نکته جالب این است که به #مذاکره برای رفع تحریم اشارهای ندارد!
1⃣به عنوان اولین اقدام، پکن استراتژی «گردش دوگانه» خود را سرعت میدهد.
تلاش برای ارتقای صادرات و در عین حال تشویق به تقاضای داخلی بیشتر و تلاش برای افزایش وابستگی اقتصادی سایر کشورها به چین و کاهش وابستگی خود به دیگران نتیجه این استراتژی است.
2⃣چین از این استراتژی دو هدف را دنبال میکند:
۱- مصون کردن اقتصاد چین از تحریمها.
۲- این استراتژی موجب می شود که هر تحریمی که غرب بخواهد علیه چین اعمال کند بیش از چین به خود غرب آسیب بزند.
3⃣چین تلاش میکند تا فناوریهای حیاتی مانند نیمه هادیها را در داخل تولید کند، وابستگی خود را به سیستم مالی ایالات متحده و دلار کاهش دهد و از جایگزینی برای SWIFT، سیستم پرداختهای بینالمللی مبتنی بر دلار پشتیبانی کند.
4⃣ صرف نظر از میزان پیشرفت چین در این جبهه، رهبران آن مطمئنند که متحدان آمریکا با توجه به مرکزیت این کشور در زنجیرههای تامین جهانی، در اعمال تحریمهای گسترده علیه چین بسیار محتاطتر خواهند بود.
https://www.foreignaffairs.com/articles/china/2022-05-16/what-china-learning-russias-war-ukraine
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان
✍️ محمد جواد توکلی
💥یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانشبنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
ما می توانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانههای روغنی را با فعال کردن شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلار ی آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.
این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانشبنیانی است.
در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرفکننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث می شود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تامین گندم، دانههای روغنی و نهاده دارو بدهیم.
ترکیه در برههای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی میداد.
در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهادههای دامی، دانههای روغنی و نهاده دارو.
✔️ ما می توانیم، اگر بخواهیم!
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥"حمید پورمحمدی گلسفیدی" از زمان "نوبخت"، معاون اقتصادی سازمان برنامه و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت بوده و هست. جدیدا هم به دبیری "کمیسیون اجرای سند تحولِ" دولتِ سیزدهم هم منصوب شده!
وی از سال۶۸ تا کنون مسئولیتهای مهم اقتصادی داشته و مصداقِ واقعی! بانی وضع موجود است.
اظهار نظر "حمید پورمحمدی" درباره حفظ و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به فاصله ۷ماه از هم _در دولتِ حسن روحانی و در دولتِ رییسی_ نشان میدهد که چقدر باید مراقب افرادی بود که به واسطه تغییر در راس دولت، تحلیلهایِ اقتصادی آنها غیرکارشناسی تغییر جهت میدهد❗️
✍ علی قلهکی
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
حمله پرحجم اسرائیل به دمشق و اهداف آن
✍علیرضا تقوی نیا
💥رژیم صهیونیستی دیشب یکی از پرحجم ترین حملات یک دهه اخیر خود را با استفاده از موشک های کروز به دمشق انجام داد .
🔸️ظاهرا تعدادی از افراد ارتش سوریه در این حمله کشته شده اند .
🔸️در خصوص چرایی این حمله وسیع و پرحجم چند نکته باید ذکر شود ؛
1️⃣ اسرائیل می داند که با خروج نسبی روسیه از سوریه و جایگزینی سپاه پاسداران و نیروهای وابسته به آن در پایگاه های به جا مانده ، خطری راهبردی علیه او شکل گرفته است ؛ در نتیجه احتمال جنگ و درگیری فراگیر و گسترده بسیار بالاست ؛ پس اگر بناست چنین رخدادی علیه او شکل گیرد چه بهتر که نبرد را خود شروع کند و ابتکار عمل را در دست گیرد و مثل جنگ سال ۲۰۰۶ غافلگیر نشود .
2️⃣ با فرض بالا بودن احتمال درگیری ، اسرائیلی ها سعی دارند با حملاتی از این دست ، توان پدافندی ارتش سوریه را تا حد امکان تضعیف کنند تا در نبرد احتمالی آتی با یک ارتش فرسایش یافته مواجه گردند .
3️⃣ نکته قابل تامل حمله دیشب این بود که تماما از موشک های کروز زمین به زمین استفاده شد ؛ در صورتی که معمولا حملات ارتش یهود با استفاده از موشک های هوا به زمین شلیک شده از جنگنده ها انجام می گرفت .
🔸️ترس از سامانه های جدید پدافند هوایی احتمالا موجب شده تا از این نوع موشک ها بهره گرفته شود.
4️⃣ به نظر میرسد اگر از سوی محور مقاومت پاسخی به اسرائیل بابت حملاتش داده نشود، بازهم این موشک پراکنی ها ادامه خواهد داشت .
🔸️البته اسرائیلی ها به عمد قصد دارند طرف مقابل را مجبور به شروع درگیری کنند تا در شرایط دلخواهشان (آمادگی کامل ارتش پس از رزمایش اخیر) جنگ آغاز شود .
🔸️حال باید دید محور مقاومت از سیاست صبر استراتژیک فاصله گرفته و عکس العمل متناسب را بروز خواهد داد یا خیر ؟
🔸️البته پرواضح است که در پیش گرفتن سیاست صبر استراتژیک الی الابد نیست و با توجه به خروج روسیه از سوریه، منطقه غرب آسیا شاهد دگرگونی های جدی و عمیق در روند تحولات مبارزه با رژیم صهیونیستی خواهد بود .
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#دولت_بیزبان❗️
✍ دکتر محمد صادق کوشکی
💥 طی دو ماه اخیر، چند میلیون نفر از ولینعمتان نظام و انقلاب (مستضعفان و محرومان) توسط دولت سیزدهم به صورت رایگان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفتند. اقدامی که هیچ یک از دولتهای سابق دغدغه آن را نداشتند.
🔻اما این حرکت مثبت و انقلابی به چشم کسی نیامد و بازتابی پیدا نکرد!
آن هم در حالی که خبرگزاریهای ایرنا، ایسنا، ایکنا، برنا، پانا، شانا و روزنامههای ایران و شهروند بخشی از امکانات رسانهای دولت سیزدهم به شمار میآیند و ماهانه میلیاردها تومان از بیتالمال صرف این رسانهها میشود.
🔹 حقیقت تلخی است که دولت سیزدهم رسانه ندارد و در این روزگار آن که رسانه ندارد "زبان" ندارد!
(بماند این که بسیاری از رسانههای فوق به جای اطلاعرسانی درباره اقدامات دولت تا میتوانند به شکلی زیرپوستی و نامحسوس زیراب دولت رئیسی را میزنند و آب به آسیاب جبهه اصلاحات میریزند!!)
📍در حالی که خاتمی، روحانی و هاشمی و اطرافیانشان استاد بکارگیری رسانه بودند و احمدینژاد به تنهایی یک رسانه بود (و به شکلی خاص قدرت تاثیرگذاری بر مخاطبانش را داشت) رئیسی نه مانند احمدینژاد رسانه است و نه مانند روسای جمهور اصلاحطلب لشکر و حامی رسانهای دارد، بلکه "مبتدیترینها" را برای مناصب رسانهای دولتش بکار گرفته است و در این حالت، طبیعی است که دولت سیزدهم بیپناه و حیران زیر "گلولهباران" رسانهای دشمنان داخلی و خارجی قرار بگیرد و ...
✔️ آقای رئیسی!
اگر میخواهید دولت سیزدهم در خدمت به مردم و حل مشکلات کشور موفق و سربلند باشد رسانهها و سخنگویی دولت را به نیروهای متخصص، خلاق و انقلابی بسپارید!
#جنگ_رسانه
#روایت_اول
#جراحی_اقتصادی
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
4_5789738544914240797.m4a
9.78M
#بررسی_ابعاد_نادیده_ترور_سرهنگ_پاسدار
#شهید_صیاد_خدایی
🔻 نکاتی مهمی که به آنها دقت نشده است
🎙کارشناس و تحلیلگر: دکتر امیر عسگر
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilsiyasiseraat
#برجام_شکست_بخورد_چه_می_شود ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥ظاهرا جو بایدن تصمیم خود را گرفته است و قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریسم باقی نگاه دارد .
📍در صورت بروز چنین اقدامی از سوی بالاترین مقام آمریکایی باید گفت احیای برجام رسما شکست خورده است .
🔻حال سوال مهم این است که اگر قرار بر بازنگشتن به توافق هسته ای باشد سرنوشت ایران و منطقه چه خواهد شد ؟
👇در این خصوص ذکر چند نکته لازم می نماید .
1️⃣ جمهوری اسلامی ۴ سال است که تحت شدیدترین تحریم های تاریخ معاصر قرار دارد و خود را با این شرایط وفق داده است .
🔸️در ایران دیگر کسی بی صبرانه نتیجه مذاکرات نیست چون هر چند فشارهای اقتصادی بالاست اما اقتصاد کشور شرطی نشده و مسیر خود را با وجود صعوبات ممکن طی می کند .
2️⃣ تصمیم سخت دولت رئیسی برای حذف ارز ترجیحی حکایت از آن داشت که دولت پیش بینی شکست مذاکرات احیای برجام را کرده است و می داند که احتمالا از گفتگوهای وین دیگر آبی گرم نمی شود و باید برنامه ریزی خود را معطوف به اقتصاد انقباضی و مقاومتی نماید.
3️⃣ برنامه هسته ای ایران مدت هاست عملا سرعت گیری به نام برجام ندارد و سازمان انرژی اتمی با فراغ بال بیشتری می تواند ذیل معاهده NPT هر میزان که نیاز باشد اورانیوم غنی سازی کند ؛ حتی تا غنای ۹۹ درصد به شرط آن که به سمت سلاح اتمی نرود که اگر برود نقض پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خواهد بود.
🔸️برخی معتقدند ایران از NPT خارج میشود اما نگارنده معتقد است چنین تصمیم و اقدامی از سوی تهران بسیار دور از ذهن جلوه می کند زیرا تمام ادعاهای غرب علیه جمهوری اسلامی در اینصورت تایید خواهد شد .
🔸️ایران اما قصد ساخت سلاح اتمی را ندارد اما به احتمال زیاد پس از اعلان رسمی شکست مذاکرات احیای برجام ، سطح و میزان غنی سازی خود را افزایش خواهد داد و سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته ای نصب خواهد کرد و به اصطلاح زمان گریزش را کاهش میدهد ؛ البته نه برای ساخت بمب اتم بلکه به قصد آمپاس قرار دادن طرف مقابل و هراس همیشگی غرب از برنامه اتمی ایران.
4️⃣ دنیا به سمت تحولات خطرناکی طی طریق می کند و در این شرایط که آن را گذار از نظم سابق به نظمی جدید تعبیر می کنند ، آینده منطقه و جهان نامعلوم است .
🔸️مطالعه تاریخ می گوید معمولا گذار به نظم نوین در جهان طی دوره های مختلف با رویدادهای خشونت باری همراه می گردد و برنامه اتمی پیشرفته همراه با قدرت نظامی در چنین وضعیتی می تواند به عنوان اهرم و وسیله ای برای ضمانت امنیت و بقای یک نظام سیاسی در مواجهه با خطرات و تهدیدات بیرونی عمل کند .
پس جمهوری اسلامی ایران برای بقای خود در برابر تهاجمات نظامی احتمالی به برنامه فضایی ، پهپادی ، موشکی و تکنولوژی غنی سازی اتمی نیاز مبرم دارد.
5️⃣ آمریکا در معرکه اوکراین با روسیه درگیر بوده و بنابراین شانس حمله اش به ایران نزدیک به صفر است اما اسرائیل که از برنامه اتمی و موشکی جمهوری اسلامی خطر جدی حس می کند احتمالا دست به تحرکات خشونت باری خواهد زد .
🔸️رژیم صهیونیستی نتوانست از خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران و ترور دانشمندان این کشور نتیجه استراتژیک و دائمی بگیرد و اکنون در برابر یک ایران با قدرت بالقوه اتمی روبروست .
🔸️ گذشت زمان هم نشان داده اثر تحریم های آمریکا بر ایران چیزی را تغییر نمی دهد و فروپاشی جمهوری اسلامی به دلایل متعدد محتمل نیست و خرابکاری و ترور نیز دیگر نمی تواند برنامه اتمی تهران را متوقف نماید .
🔸️ موشک ها و پهپادهای ایرانی مستقر در اطراف فلسطین ( لبنان ، سوریه ، عراق و غزه ) نیز روز به روز در حال ارتقای کمی و کیفی هستند و برآیند گزاره های فوق حاکی از آن بوده که احتمالا اسرائیل که گوشه رینگ گرفتار گشته ، ناچار به انجام ریسک خواهد شد و تهران نیز اتفاقا منتظر چنین فرصتی بوده و رخ دادن یک نبرد نیابتی جدا محتمل است.
🔸️اینبار اسرائیل برای بقایش باید بجنگد اما چیزی فرق کرده است ؛ تل آویو دیگر نمی تواند مثل سابق روی واشنگتن حساب کند .
🔸️واقعیتی تلخ است اما تجربه نشان داده گره بحران های خاورمیانه با جنگ باز می شود . بیسمارک نیز می گوید : حرف حق را باید از دهانه توپ شنید.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
نقش escrow account در تحریمهای ایران
✍ مسعود براتی
💥اسکرو اکانت به حسابی گفته میشود که برداشت از آن منوط به تحقق شرایط مشخص شده در زمان افتتاح حساب است. یک نوع حساب مشروط. این پدیده از سال ۲۰۱۲ وارد ساختار تحریم ایران شد.
🔻در قانون NDAA 2012 فروش نفت ایران تحریم شد به استثنای آنهایی که آمریکا مجاز میدانست. بخش ۱۲۴۵ قانون مربوط به این موضوع بود. زیربخش D به بیان جزییات این تحریم میپردازد و D3 درباره تراکنش مربوطه است. این تحریم از تیر ۹۱ اجرا شد.
📍در ابتدا تراکنشها محدود نبود برای همین ایران بعد از اجرایی شدن این قانون برای جلوگیری از بلوکه شدن پولها و آزادی عمل در استفاده آتی از آن، رو به خرید طلا و انتقال آن به ایران نمود. آمریکا که با هدف کاهش دسترسی ایران به درآمدهای حاصل از فروش نفت، در تابستان ۹۱ اصلاحیهای بر این تحریم میزند.
⭕️در قانون کاهش تهدید ایران TRA2012 زیربخش D3 اصلاح میشود و از اینجا اسکرو اکانت وارد ماجرای تحریم ایران میشود.
چیزی که دیوید کوهن به عنوان قفل کردن (Lock) پولهای ایران ازش یاد میکند.
طبق این اصلاح حسابی مخصوص در کشور خریدار مجوزدار نفت ایران ایجاد میشود و پول نفت به ارز محلی در آن دپو میشود. این پول تحت نظارت خزانهداری آمریکا بوده و ایران میتواند از آن برای تجارت دو جانبه و محدود به کالاهای غیرتحریمی استفاده کند.
انتقال به کشور ثالث ممنوع است مگر در موارد مربوط به تجارت بشردوستانه (غذا، دارو و تجهیزات پزشکی) که این مورد هم برای افراد و نهادهای تحریم شده ذیل فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ که برچسب SDGT دارند، ممنوع است.
⏺این چارچوب نیاز آمریکا به صفر کردن فروش فیزیکی نفت ایران را برطرف میکرد و تمرکز تحریم را به مصرف درآمدهای نفتی منتقل می نمود. با این کار شوک حاصل از حذف نفت ایران هم بهتر قابل مدیریت کردن بود.
در سمت ایران چون از ابتدا کانالیزه شدن فروش نفت را پذیرفته شده بود، این اصلاح نیز مورد پذیرش قرار گرفت. البته این دیدگاه هم که تحریمها پدیده زودگذر بوده و در آینده نزدیک برداشته خواهد شد، در این پذیرش موثر بود.
⏹فروش نفت ذیل این چارچوب منجر به افزایش دپو درآمدهای نفتی در نزد خریداران نفت ایران شد. چرا که ایران تراز تجاری برابر در تمام این کشورها نداشت. و خرید نیز محدود به کالاهای مصرفی و مجاز بود.
در مذاکرات منتهی به برجام این موضوع خیلی مورد توجه قرار نگرفت. تا جایی که در متن برجام علی رغم اینکه توقف موقت درباره زیربخشهای D1,D2 بیان شده بود اما زیر بخش D3 مسکوت ماند.
◀️و کماکان مصرف پولهای نفتی ایران تحت نظر خزانهداری آمریکا صورت میگرفت. به دلیل کاهش دایره کالاهای تحریمی دست ایران برای مصرف بازتر شده بود، اما این ساختار در کنار ساختار تحریمهای ریسک محور مانع استفاده آزادانه از درآمدهای نفتی ایران بود.
بعد از خروج آمریکا از برجام نیز محدودیتها بیشتر شد و پولهای نفتی ایران با سرعت بیشتری در این حساب ها دپو و بلوکه شد. تحریم شدن بانک مرکزی ذیل فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ نیز این وضعیت را تشدید کرد.
اینستکس که ابتکار عمل اروپا برای جبرانگ خروج آمریکا از برجام بود، از همین چارچوب پیروی میکرد، تنها با این تفاوت که اروپا جرات خرید نفت از ایران را هم نداشت.
آخرین مورد نیز به پذیرش این نوع حساب در عراق در تابستان ۹۸ بازمیگردد. در تیر ماه ۹۸ بانک مرکزی ایران پذیرفت که پول حاصل از فروش گاز و برق ایران به عراق ذیل این چارچوب در حسابی نزد بانک TBIعراق دپو شود که تا همین سال گذشته مصرف آن ناممکن بود.
⏪آمریکا در حال حاضر به دنبال پیاده کردن این چارچوب برای فروش گاز و نفت روسیه است تا بتواند کنترل کافی بر درآمدهای روسیه داشته باشد. بعید نیست در روزهای اخیر که اروپا به انرژی ایران نیازمند است، با مجوز آمریکا از این چارچوب برای توافق با ایران استفاده کند.
از مزیتهای فروش نفت از طریق دور زدن تحریم خارج شدن از این چارچوب است که نتیجه آن آزاد بودن پولهای حاصله است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
یونان هم در تور سپاه پاسداران افتاد!
آریو برزن ۲
اسکندر۱
تا ساعاتی دیگر اگر انگلستان جریمه بایسته را ندهد کشتی انگلیسی هم توقیف میشود تا جشن تولد ملکه تکمیل شود.
توقیف ۲ نفتکش یونانی نشانه چیست ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥یونان که عضو سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است چند روز پیش یک فروند نفتکش تحت پرچم ایران که حامل نفت این کشور بود را توقیف و با حکم دادگاه آن را مصادره و تحویل آمریکا کرد .
🔸️این اقدام که در راستای تحریم های غیرقانونی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت با واکنش دیپلماتیک و هشدار تهران مواجه شد .
🔸️اما طرف یونانی که تحت فشار آمریکا بود توجهی نکرد و در نتیجه سپاه پاسداران امروز ۲ نفتکش این کشور را توقیف نمود .
🔻در تحلیل این واقعه ذکر چند نکته لازم است .
1️⃣ ایالات متحده پس از ناکامی در تحمیل خواسته های فرابرجامی مدنظرش در مذاکرات هسته ای خیر ، سعی کرد تا از طریق ابزارهایی که در اختیار داشت به ایران فشار وارد آورد.
🔸️واشنگتن می دانست ایران بر سر منافع ملی اش تعارف ندارد بنابراین خود مبادرت به این کار نکرد و یونان را مجبور ساخت دست به توقیف نفتکش جمهوری اسلامی بزند .
2️⃣ ایران که سعی در برقراری توازن وحشت و ادراک سازی و تفهیم راهبردهای خود بر اذهان طرف های متخاصم را دارد به عمد ۲ نفتکش یونانی را توقیف کرد تا معادله ای جدید را برقرار سازد .
🔸️در رویارویی های گذشته (مانند توقیف تانکر استنا ایمپروی انگلیس) در برابر هر دزدی دریایی تنها یک نفتکش از بازیگر متخاصم توسط سپاه توقیف می شد اما ایران برای بالا بردن هزینه دستبرد به محموله های نفتی خود جهت عبرت سایرین ، تصمیم بر افزایش ضبط نفتکش ها گرفته است.
3️⃣ رخداد امروز رویارویی رسمی جمهوری اسلامی با پیمان آتلانتیک شمالی قلمداد می گردد و بر طبق مفاد این معاهده ، کشورهای عضو باید از یونان حمایت کنند اما با عطف به قدرت جمهوری اسلامی بعید است دست به حرکت خاصی بزنند زیرا دست ایران برای واکنش نظامی کاملا باز است .
4️⃣ اقدام امروز سپاه پاسداران نشان داد آمادگی نظامی ایران کاملا حفظ شده و در صورت لزوم می توانند در هر زمان و مکانی اقدام نمایند .
5️⃣ جالب اینجاست که ناوگان آمریکایی حاضر در خلیج فارس جرات نکرد برای نجات شناورهای یونانی وارد عمل شود که نشان از تلاش واشنگتن برای دور نگه داشتن نظامیانش از مواجهه با نظامیان ایرانی است.
6️⃣ پس از اقدام امشب شاید بهتر بشود دلایل دولت بایدن برای حفظ سپاه در لیست تروریست ها را درک کرد . تلاش آمریکا در ۲۰ سال اخیر بر خالی کردن ظرفیت های استراتژیک جمهوری اسلامی بوده و واشنگتن از اهمیت قابلیت های سپاه برای تامین منافع ملی ایران کاملا آگاه بوده و همواره سعی در تضعیف این سازمان نظامی داشته است.
7️⃣ ایران دیرزمانی است که بر اساس دکترین های نظامی خود بر اهمیت گسترش نیروی دریایی برای تامین منافع ملی اش تاکید دارد و رویارویی های اخیر بر درستی استراتژی های ابلاغی فرماندهی کل نیروهای نظامی ایران صحه گذاشت .
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
⭕️ چرا نیروی دریایی سپاه اینبار دو عدد کشتی را توقیف کرد؟!
✔️ یک نکته مهم در توقیف نفتکش های یونانی
✍مهدی جهان تیغی
💥 نیروی دریایی سپاه با تکرار توقیف نفتکش ها اثبات کرده که ایران اراده سیاسی و نظامی ثابتی در تنبیه کشورهای متعرض به محموله های نفتی خود دارد. در همین حال باید این موضوع را نیز مورد توجه قرار داد که خلیج فارس تبدیل به منطقه ای شده که نشان میدهد که ایران چنان اشراف نظامی و توانمندی عملیاتی در آن دارد که عملا گریز از تنبیه ایران در آن، غیر ممکن و حتمی است.
اما یک سوال مهم این است که چرا اینبار نیروی دریایی سپاه دو عدد نفتکش را توقیف کرده است. در وهله اول اینطور به نظر میرسد که شاید ایران معادل ارزش نفتکش یا محموله نفتی توقیف شده خود عمل کرده و دو کشتی یونانی و وزن محموله نفتی آنها، معادل ارزش کشتی توقیف شده ایران و محموله آن بوده است.
اما این در حالیست که هر دو کشتی توقیفشده یونانی در مجموع ظرفیتی معادل ۱.۸ میلیون بشکه نفت یا دیگر فرآوردههای نفتی را دارند که در صورت بارگیری کامل، اکنون این مقدار از محصول در اختیار ایران است.
بنابراین اگر میزان ارزش نفتکش ها و محموله های آن بیشتر از میزان نفت توقیف شده و نفتکش ایرانی باشد، در آنصورت یک پیام راهبردی جالب نیز در توقیف دو نفتکش یونانی نهفته است. پیام راهبردی که میگوید ایران زین پس کشورهای خطاکار را دو یا چند برابر معمول تنبیه خواهد کرد. اگر این گزاره درست باشد، نیروی دریایی سپاه در حال ترسیم معادله جدیدی از بازدارندگی برای کشورهای است که قصد طمع به محموله های نفتی ایران دارند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#رشتو
سلام فرمانده و چند نکته
✍یداله یاسینی
۱- سلام فرمانده، سلام و ارادت به #امام_زمان است نه سلام به (امام)خمینی، خامنهای! و نه جشن و پایکوبی و این سلام، بی پاسخ نمی ماند! چرا که جواب سلام واجب است. و قطعاً دلیل گریه و اشک بچه های معصوم، همین ارتباط قلبی با امام غائب بود.
۲- خوزستانیهای زیادی پای تلویزیون با همخوانی و ندای سلام به امام غائبِ کودکان معصوم، در ورزشگاه آزادی #اشک ریختند.
۳- آیا هنرِ شادی و جشن و پایکوبی آنهم حین عزای حسینی در ماه محرم، اِبداع فتنه گران و طرفداران آنها در سال ۸۸ نبود؟!
پس نعل وارونه به ملت نزنید!
من #خوزستانیم
۴- چند سوال از کسانی مثل #تاجزاده، که هشتک #آبادان_تسلیت را از زیر پتو ترند میکنند و سلام به امام غائب را #جشن مینامند! و عمق استراتژیک خود را #آبادانی_خوزستان می دانند!!!
اولاً در عمل، به جز فرافکنی و تشویش اذهان عمومی، چه کاری برای آبادان و افراد داغ دیده کرده اند؟!
و ثانیاً حاضرید لیست املاک شما و آقازاده های مفت خوری با تفکر شما، در هشت سال گذشته رو شود، تا مشخص شود عمق استراتژیک امثال شما فقط #لندن و #ترکیه است نه خوزستان❗️
و ثالثاً جواز #مترو پل توسط چه افرادی و در کدام دولت صادر شده؟!
ترند #روحانی_متشکریم!!!
و رابعا ً چند ساختمان دیگر اینچنین مجوز گرفته و یحتمل سرنوشت متروپل در انتظارشان است و باید یکی پس از دیگری شاهد ریزش شان باشیم؟!
#متروپل
#روحانی
#غلامرضا_شریعتی
#تاج_راده
#خوزستان
#آبادان
#جنگ_روانی
#دوقطبی_سازی
https://twitter.com/Yyasini1/status/1530421624431853569?t=DVks2wTjZpye2Ra0larfyA&s=09
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilisiyasiseraat
#چرا_چماقدارانFATF
#به_مفسدان_فراری_پناه_می_دهند❓
✍ محمد ایمانی
💥کانادا، آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، سوئد و برخی دولت های اروپایی مشابه، دائما مدعی دفاع از حقوق بشر در ایران هستند.
📍اما از تحریم های جنایتکارانه همین دولت ها که بگذریم، اغلب مفسدان اقتصادی وقتی احتمال بازداشت و مجازات می دهند، اموال غارت شده را به همین کشور های بانی FATF (مدعی مبارزه با پولشویی، جرائم مالی سازمان یافته و تامین مالی تروریسم) انتقال می دهند و همان جا هم پناهندگی و اقامت می گیرند!
🔻از جمله مفسدان متواری، "محمود رضا خاوری، مرجان شیخ الاسلامی، سالار آقاخان، محمد جزایری، محمد زندیه، مصطفی نیاز آذری، محمد انوشه، مسعود خرمی پور، سروش امیری، شهرام تیموری و دهه ها نام مشابه است که پس از غارت میلیارد ها دلارگریخته، و پناهندگی برخی از آنها در کشورهای غربی محرز است.
⏺این افراد در ازای دریافت پناهندگی و اقامت، مجبورند بخشی از اموال غارت شده را در اختیار دولت های غربی دهند تا جنگ رسانه ای و ترور و آشوب افکنی علیه ملت ایران، تامین مالی شود. چرخه فساد و جنایت، از این وقیح تر؟!
⏺با این وجود، چرا برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات، اصرار دارند دولت های غربی را طرفدار حقوق بشر جا بزنند و دُم خروس حمایت از مفسدان و تروریست ها را نبیند؟ چرا سنگ اف ای تی اف را به سینه می زدند، در حالی که می دانستند 76 درصد پولشویی های دنیا در آمریکا و اروپا و کانادا انجام می شود؟
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥دسترسیهای داده شده ایران به آژانس در سالهای ۹۷ و ۹۹ که برای حفظ برجام و رضایت اروپا انجام شد، آن هم در زمانی که آمریکا از برجام خارج شده بود، حالا به اهرم فشاری علیه ایران تبدیل شده است.
💥توقیف نفتکش ایرانی یک موضوع حقوقی نیست، بخشی از برنامه #بازپخت_تحریم آمریکا علیه ایران است.
آمریکا میخواهد مانع توسعه همکاری ایران با کشورهای همسو مانند ونزوئلا از مسیر دریایی شود.
بهترین مواجهه ایجاد موازنه با استفاده از تسلط بر تنگه هرمز است.
✍مسعود براتی
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
اندر مشکلات #طرح_جامع و #طرح_تفصیلی شهرها؛ #حاشیه_نشینی و محرومیت حواشی شهرها
✍داود_مدرسی_یان
💥طبق آمار رسمی دولت، قریب ۲۰ میلیون نفر در ایران حاشیهنشین هستند و در مناطق مسکونی غیررسمی وبدون مجوزِ ساختساز و بدون تغییر کاربری زندگی میکنند. مناطقی که دسترسی کمتری به زیرساختها و خدمات دارند.
🔻یکی از مشکلات اصلی شهرها، بالاخص کلانشهرها مسئله #حاشیهنشینی است. طبق آمار رسمی، #خراسان_رضوی با یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، رتبه اول حاشیهنشینی و #خوزستان با ۸۵۰ هزار نفر، رتبه دوم را در کشور دارند. یک سوم جمعیت همدان، یک سوم جمعیت قم و چندین استان دیگر نیز حاشیهنشین هستند.
📍طبق اطلاعات رسمی سال۹۷، سکونت ۸۵۰ هزار نفر از جمعیت استان #خوزستان در سکونتگاههای غیررسمی شناسایی شده که شامل ۴۰ درصد جمعیت شهری استان خوزستان میشود. یعنی ۴۰ درصد جمعیت شهری خوزستان، در مناطق غیررسمی ساکن هستند که بالتبع امکانات شهری در حد بسیار پائین به آنان تعلق میگیرد!
⏺ یکی از دلایل اصلی شکلگیری مناطق حاشیه، توسعه شهری بدون ضابطه است. عموم شهرها با این معضل مواجه هستند شهرهایی که بعلت مهاجرت از روستاها وحومه شهر، بصورت خلاف قانون گسترش پیدا کردهاند وحاشیهنشینی افزایش پیدا کرده است. این مشکل برای شهرهای محوری والبته کلانشهرها وضوح بیشتری دارد.
👇از طرفی، شهرداریها، ادارات برق، آبفا و گاز خود را موظف به توسعه زیرساختها و خدمت به این جمعیت نمیدانند چون خدمترسانی غیرمجاز است. متاسفانه برخی ازاین مناطق حتی از جدولکشی وآسفالت ساده بیبهره هستند! آسیبهای اجتماعی نتیجه قطعی این حاشیهنشینی است.
⭕️کاملاً روشن است که آسیبهای اجتماعی در این مناطق بالا میرود؛ نبود آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و سایرزیرساختها زمینه آسیبها را فراهم میکند. اعتیاد، بیکاری، سرقت، نزاعهای دستهجمعی، خودکشی، قتل و.. محصول این حاشیهنشینی است. اما آیا امکان ساماندهی حاشیهنشینها وجود ندارد؟
♻️به نظر میرسد کلاف سردرگم طرحهای جامع و تفصیلی شهرها یکی از موانع جدی ساماندهی حاشیهنشینی است. در اکثر این شهرها، طرح جامع و تفصیلی قدیمی است و به روز نشده!برخی شهرها که اساساً طرح تفصیلی ندارند!
تعیین حدومرز شهرها در طرح جامع شهری امروز یکی از مشکلات جدی شهرداری ها با مردم است.
❇️شهرها، روزانه در حال توسعه هستند اما طرح جامع، از روند توسعه شهرها عقبمانده است. نمیدانیم برنامه دولت و مجلس برای حل این معضل چیست؟ اما خوب میدانیم هزاران مشکل به بار آورده! طرح جامع، عملاً جلوی توسعه شهرها را نمیگیرد بلکه منجر به توسعه بینظم و بیبرنامه و زشت شهرها شده!
🔽در حاشیهنشینی، مردم نه میتوانند سند رسمی بگیرند، نه میتوانند از تسهیلات بانکها روی سند مسکن استفاده کنند، نه میتوانند از خدمات شهری بدرستی استفاده کنند! نه میتوانند برای ساختوساز پروانه و مجوز بگیرند. تازه شهرداریها و مناطق رسمی هم از این مسئله ضربه هم میخورند!
⏬دستگاهها بالاخره باید به سکنه حاشیه شهر خدمات برسانند. آن هم مناطقی که سهمی در پرداخت عوارض و پروانه ساخت و ... ندارند. این یعنی خسارت! خسارت برای همه! از دولت گرفته تا شهرداریها تا مناطق رسمی و حاشیهنشینها! به نظرم یکی از جدیترین اولویت دولت، ساماندهی حاشیهنشینی است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#شکست_بزرگ_مخالفان_حزب_الله
#در_مجلس_لبنان
✍دکتر علیرضا تقوی نیا
💥پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی لبنان ، جریانات مخالف حزب الله و رسانه های آنان بر طبل شکست جریان ۸ مارس کوبیدند و سعی در وارونه جلوه دادن حقایق نمودند .
👇اما انتخابات امروز هیئت رئیسه پارلمان اثبات کرد که همچنان اکثریت کرسی ها در اختیار جریان ۸ مارس است به دلایلی که در زیر ذکر می شود.
🔻بر طبق قانون اساسی ریاست مجلس از آن شیعیان است و نایب رئیس از مسیحیان ارتودوکس انتخاب می شود.
📍امروز نبیه بری رهبر جریان امل با وجودی که جریان ملی آزاد به وی رای نداد، توانست با ۶۵ کرسی رئیس پارلمان شود ؛ در حالی که سمیر جعجع روز اعلام نتایج انتخابات با گرفتن ژست پیروزی ، مخالفت جدی خود را با انتصاب مجدد نبیه بری بر مجلس نمایندگان اعلام کرده بود.
⏺انتخاب بری از قبل کاملا محتمل بود لکن رقابت اصلی برای نایب رئیس مجلس و رئیس دفتر رسمی جریان مارونی صورت گرفت.
⏹در یک رقابت نفس گیر برای کرسی نایب ریاست پارلمان ، الیاس بوصعب از جریان ملی آزاد و متحد حزب الله توانست با حمایت ۶۵ کرسی غسان اسکاف از حزب القوات البنانیه را شکست دهد.
🔽الیاس بوصعب شخصیت برجسته ی لبنانی است که علاوه بر داشتن سابقه وزارت ، همسر جولیا پطرس خواننده مسیحی لبنانی طرفدار حزب الله بوده که در گذشته ترانه هایی در حمایت از مقاومت در برابر اسرائیل تولید کرده است.
⏬رقابت بعد بر سر رئیس دفتر رسمی مسیحیان مارونی مجلس بود که بازهم رقابت اصلی میان جریان ملی آزاد و حزب القوات شکل گرفت اما در نهایت آلان عون برادرزاده میشل عون (رئیس جمهور فعلی لبنان ) با ۶۵ رای به این سمت رسید.
🔼نکته مهم اینست که سمیر جعجع و جریانش عمدتا از مسیحیان مارونی هستند و در رقابت میان مارونی ها از جریان ملی آزاد شکست خوردند.
⏫رخدادهای روز جاری روشن ساخت علی رغم تلاش های سفرای سعودی و آمریکا و پول خرج کردن های آنان ، همچنان اکثریت مطلق مجلس در اختیار جریان ۸ مارس قرار داشته و نتایج امروز تا حدود زیادی نشان دهنده مسیر آینده پارلمان لبنان است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#هفت_توصیه_مهم_رهبر_انقلاب
💥سخنرانی امروز رهبر انقلاب در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله).
۱۴۰۱/۰۳/۱۴
۱. نگذارید از انقلاب ، هویت زدایی کنند و حقیقت انقلاب را واژگون کنند
۲. نگذارید یاد امام در جامعه را کمرنگ و تحریف کنند
۳. نگذارید رگه های ارتجاع، نفوذ کنند و جاگیر شوند. (مرتجع تابع سبک سیاست و زندگی غربی است)
۴. دروغ، فریب و جنگ روانی دشمن را افشا کنید نگذارید جنگ روانی در کشور تاثیر بگذارد.
۵. از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح بهره بگیرید.
۶. نگذارید وانمود کنند کشور به بن بست رسیده است.
۷. امروز وظیفه قدرشناسی از مسوولان سنگین است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#قدرت_نظامی_و_پیشرفت_اقتصادی
✍دکتر سید یاسر جبرائیلی
💥برخی لیبرالها میان امنیت و پیشرفت دوگانهسازی کرده و نفی اولی را مستلزم رسدین به دومی میدانند. آنها پاکستان و مصر را مثال زده و میگویند این دو کشور جزو ۲۰ قدرت برتر نظامی جهان هستند، اما رتبه اقتصادی قابلتوجه و منزلتی در جهان ندارند.
📍این شبهمغلطه، یک پاسخ ضدمغلطه دارد و آن اینکه امریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما پاسخ دقیقتر، باید پاسخگوی چرایی عقبماندگی اقتصادی امثال مصر، پاکستان و روسیه با وجود قدرتمندی نظامی باشد پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط لیبرالها تجویز میشود:
ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط امریکا و شرکایش پایهگذاری شده است.
🔽 پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند. وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند.
در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان دادهام که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از تولید داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد.
🔹 نه امریکا، انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است. از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.
⏺چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است.
#نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت
#دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند. میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی امریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
📌 زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (دارپا) در وزارت دفاع امریکا ایجاد شد. سامانه موقعیتیابی جهانی (GPS) از طریق برنامه ماهوارهای نظامی ناواستار وزارت دفاع امریکا ایجاد شد و همچنان از منابع عمومی تأمین مالی میشود. شرکتهای کرهای کیا، سامسونگ، الجی و دوو همه مجریان پروژههای نظامی در دولت پارک چانگ هی بودند که پس از تحریم تسلیحاتی امریکا، رو به خوداتکایی نظامی آورد. این است که تجربه جهانی میگوید فناوری و قدرت اقتصادی ناشی از آن را باید در پروژههایی نظیر ماهواره نور و موشکهای دوربرد جست، نه در تنشزدایی با دشمن.
🔻متن کامل یادداشت "استراتژی بیشینهسازی قدرت" را میتوانید از لینک زیر مطالعه فرمایید.
mshrgh.ir/1067149
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#رهبر_انقلاب_چگونه_سرنوشت
#جدیدی_برای_اپوزیسیون_رقم_زدند❓
⭕️ تک جملهای که سرنوشت مشاورین خائن ایرانی را عوض کرد
✍مهدی جهان تیغی
💥طی هفتههای گذشته، «مطالبه افزایش حقوق ها و درآمدها»، «گرانی ماکارونی و شایعه گرانی نان»، «حذفارز ترجیحی» و «حادثه متروپل آبادان»، سبب برخی تجمعات محدود شد که روزنه های امیدی برای اپوزیسیون خارج کشور ایجاد کرد که بتوانند از این طریق کاسبی های جدید در غرب و به خصوص آمریکا از طریق القای محاسبات جدید – بخوانید غلط اندر غلط- راه بیاندازند.
👈 حتی طمع به گسترش نارضایتی مردم و ایجاد اعتراض، کار را به جایی رساند که اینبار تلاش شود که رهبری اعتراضات در اختیار ربع پهلوی قرار بگیرد! و دیگر اپوزیسیون خارج از ایران با وجود مخالفت ها با شاهزاده پهلوی، فعلا در برابر واکنشهای سوءاستفاده گرانه او از برخی تجمعات و اعتراضات سکوت کنند. در همین راستا نیز شبکه هایی همچون بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال و برخی شبکههای دیگر ضدانقلاب برای جلب توجه افکار عمومی از چند روز قبل به نوعی روزشمار برای سخنرانی اخیر شاهزاده ناکام پهلوی در رسانههایشان ایجاد کردند.
🔸رضا پهلوی نیز اینبار در نقش رهبر و بزرگتر اپوزسیون خود را نشان داد و نه تنها گروههای ضدانقلاب را به اتحاد و ایجاد سیستم مشترک اعتراضی دعوت کرد بلکه در بخشی از اظهاراتش ماموریت هایی به اپوزیسیون خارج از ایران سپرد و خواستار فشار به ایران از طریق شبکه های اجتماعی و ارتباط با سیاستمداران و رسانه های کشور محل اقامت شان شد. البته او یک طرح عملیاتی نیز ارائه کرد و اینکه اپوزسیون، عوامل جمهوری اسلامی در خارج از ایران را معرفی کنند.
🔸اما درست در زمانه طراحی جدید ضدانقلاب ساکن خارج از ایران، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود در یک جمله کوتاه و اشاره چند کلمه ای، سرنوشت جدیدی را برای اپوزیسیون خارج از ایران رقم زدند.
🔸ایشان در تحلیل علت محاسبات پی در پی غلط دشمنان ایران، به نقش تعدادی از مشاوران ایرانیِ خائن در شکل دادن به این محاسبات اشاره کردند و گفتند: این مشاوران خیانتکار نه تنها به کشور خود بلکه حتی به آمریکاییها هم خیانت میکنند چرا که با این مشورتهای غلط موجب شکست خوردن آنها میشوند.
🔸مقامات آمریکایی در این سالها خوب می دانند که رهبر انقلاب در اعلام نظر، یک کارشناس دقیق و صادق هستند. خود آمریکایی ها نیز در این سالها موضوعات، تحلیل ها و پیشبینیهای متعددی از طرف مشاوران خیانتکار ایرانی دریافت کرده اند، که غلط بودن آن برایشان مسجل شده است.
🔸رهبر انقلاب با یادآوری برخی مصادیق از سابقه محاسبات غلط مشاوران خائن به آمریکاییها، آنها را به نوعی در چالش محاسبه مجدد نیز قرار دادند. زیرا حتی عقل مادی نیز تکرار پذیرفتن محاسبات غلط درباره جمهوری اسلامی را از طرف برخی مشاوران رفوزه شده، نمی دهد.
🔸در این روزها بیشترین ترس اپوزیسیون بر این مساله استوار خواهد بود که اتاق فکرها، تصمیمسازان و تصمیمگیران آمریکایی تحت تاثیر اظهارات رهبر ایران، برخی بازنگریها را در عملکرد و صحت سنجی مشورتهای ارائه شده آنها را به مقامات مسئول در آمریکا، آغاز کنند.
🔸در آن صورت علاوه بر طرد بیش از چهل ساله اپوزیسیون توسط ملت ایران، طرد و انزوا برخی از آنها توسط اربابان آمریکاییشان نیز سرنوشت جدیدی خواهد بود که به آن مبتلا میشوند.
🔸🔸هرچند به نظر میرسد که جدا از اظهارات اخیر رهبر انقلاب، طرد شدن و دور انداختهشدن برخی از اپوزیسیون توسط مقامات غربی، سرنوشت محتومی است که دیر یا زود به آن مبتلا خواهند شد. همچنانکه مقامات آمریکایی در این سالها بارها حکومتهای رسمی وابسته و مزدور خود را تنها گذاشتهاند و اپوزیسیون خارج از ایران که به مراتب بیشتر از آن حکومت ها، جماعتی متفرق و کم اثرتر و بیارزشتر هستند. ضمن اینکه چه بسا اپوزیسیون ایرانی به علت نمایان شدن، محاسبات غلط و ارائه مشورتهای غلط انداز بیشتر از سالهای قبل در معرض طرد شدن و حتی سوژه معامله شدن توسط تصمیم سازان آمریکایی قرار داشته باشند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
انقلابی گری و حقوق مخالف ما!
با آنکه مخالفش هستیم کدام برخورد، اسلامی و انقلابی است؟!
#به_بهانه_شعار_چند_باره_علیه_سید_حسن_خمینی
✍محسن قنبریان
1⃣ ضدیت با ولایت فقیه با "مخالفت نظری" با ایشان محقق نمیشود(۱) اما با "مخالفت عملی" با ولیّ مشروع و مقبول قطعا حاصل میشود(۲)
پس از دوبار نهی صریح رهبر انقلاب از شعار دادن علیه سید حسن خمینی (و برخی مسئولان دیگر) در تاریخ ۱۴خرداد۸۹ و ۲۸بهمن۹۱، اینبار(۱۴خرداد۱۴۰۱) دوباره مرتکب شدن، قطعاً مخالفت عملی با ایشان است. از قضا لحن ایشان را هم تندتر کرد!
2⃣ اینجا سؤال اساسی پیش می آید:
❓نیروهای انقلابی -که معمولا بینش خود را از ایشان می گیرند- با کسی که زاویه دار می پندارند، چگونه برخورد کنند؟!
بطور عامتر: گروه های اجتماعی و سیاسی وقتی با "نظر" یا "عمل" کسی مخالف اند، چگونه مخالفت کنند تا نقض ارزشهای اخلاقی، مردم سالاری، قانون مداری نشود؟!
(از بایسته می گویم نه تحلیل صحنه که چرا این سالها، چنان نشده و نمیشود!)
3⃣ در پاسخ می توان آنانکه مخالف شان هستیم را سه درجه کنیم:
۳.۱- کسانی که با "اندیشه و نظرشان" مخالفت داریم (دگر اندیشان یا صاحبان تحلیل متفاوت از دستگاه رسمی)
⬅️ واضح است "مخالفت نظری و تحلیلی" با ما(یک گروه انقلابی یا یک جناح سیاسی) و حتی مخالفت نظری با ولی فقیه، کسی را فاقد حقوق شهروندی(حق بیان و...) نمی کند. مخالفت با چنین کسانی باید "نظری" و از طریق بیان و نقد و مناظره باشد.
فراموش نکنیم انقلابی بودن در اینجا به هتک و جلسه به هم زدن و شعار دادن نیست؛ به محاجه علمی و نظری کردن مثل سلف صالح است. در نهایت ساختن تقاضای عمومی برای مواجهه نظری و مناظره با اساتید انقلابی، کاری انقلابی در عین تامین حقوق مخالف است.
۳.۲- کسانی که با "عملکرد" آنها مخالفیم و آنها را در غیر مسیر انقلاب می پنداریم و آنها جزیی از دایره مدیریت و کارگزاری نظام هستند؛ از رئیس یک قوه تا وزیر یا تولیت یک حرم و...!
⬅️ واضح است مخالفت درجه قبل با بیان و روشنگری هیچ ایرادی ندارد اما اگر در این روشنگری ها، ادله مکفی برای اثبات عدم صلاحیت آنها یافت شد چه؟!
آیا راهش تخریب و شعار دادن علیه آنها و ترور شخصیت است؟! یا طی راه قانونی عزل و تعویض؟!
• "انتخابی ها" که عزلشان به پس گرفتن رای مردم است؛ نه نشاندن گروه خود جای همه مردم! یعنی باید مردم را قانع کرد که دیگر به او رای ندهند یا اکثریت نمایندگان مردم او را در مجلس شورای اسلامی استیضاح کنند.
• "انتصابی ها" هم عزلشان از طریق دستگاه نصب کننده است. جای تخریب و شعار علیه منصوبین، باید مرکز نصب کننده را قانع به عدم صلاحیت او کرد و از آن نهاد نصب کننده مطالبه کرد.
تمجید نهاد نصب کننده و همزمان تخریب منصوب، نه کاری انقلابی است و نه مطابق با ارزشهای انسانی.
۳.۳- کسانی که از دو درجه قبل حادتر تشخیص داده شده و اصلا "سلب حقوق شهروندی" آنها را مطالبه داریم! مثلا به فساد یا جاسوسی و... قائل شده ایم و نه فقط عزل بلکه حبس و مجازات می خواهیم!
⬅️ واضح است در اینجا راهش "تقاضای محاکمه در دادگاه صالحه"، آن هم با کیفر خواست مستند و حقوقی و دادگاه علنی با داشتن حقوق قانونی برای متهم می باشد.
در مواردی امکان شکوائیه توسط خود مخالفان و مدعیان هست(دیوان عدالت و کمیسیون اصل۹۰ و...) و در مواردی مدعی العموم باید چنان کند. باز حق تخریب و ترور شخصیت قبل از حکم دادگاه نیست.
4⃣ توجه:
۴.۱- رعایت کردن درجات سه گانه با راه حل های انقلابی اش، انقلابی گری تراز است: "مواجهه نظری با مخالف نظری"/ "پس گرفتن رای مردم با طریقی مردمسالار"/ "سلب حقوق شهروندی از طریق دادگاه صالحه با تمام حقوق قانونی برای متهم"، انقلابی گری کردن در ارزشهای انقلاب۵۷ و منشور قانون اساسی و مثل فرمان ۸ماده ای امام و تذکرات یاد شده رهبری است.
راه کج رفتن با تخریب مخالفِ نظری، ندید گرفتن رای مردم و سلب حق شهروندی بدون دادگاه یا با دادرسی ناقص، تنزل دادن انقلابی گریِ مثل مطهری و بهشتی به گروه فشار است.
۴.۲- رعایت مراتب و درجات یاد شده، منافاتی با فرمایش انقلابی امام خمینی در ۱۲فروردین ندارد که فرمود: "اگر چنانچه[ملت] دستگاه جابری را دید که می خواهد به آنها ظلم کند، باید شکایت از او بکنند و دادگاه ها باید دادخواهی بکنند و اگر نکردند خود ملت باید دادخواهی بکند، برود توی دهن آنها بزند"(۳)
چون اولا فرمایش ایشان پس از مطالبه از دستگاه قانونی است.
ثانیا یک ملت به دهان آن جبار می زند نه یک جمع یا گروهی با تشخیصی خاص.
..........................................
۱. برای نمونه؛ رهبر انقلاب: "هیچ نظر کارشناسی ای که مخالف با نظر این حقیر باشد، مخالفت با ولایت نیست دیگر از این واضح تر؟!"(۹۱/۵/۱۶)
۲.برای نمونه ر.ک: اجوبه الاستفتائات س۶۵
۳. صحیفه امام ج۶ص۴۶۱ /۱۲فروردین۵۸
#جهاد_تبیین
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat