هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
4_6015039614295740460.mp3
13.6M
🎙بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت.
چهارشنبه ۱۴۰۲/۶/۸
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
✍علی مهدیان
💥همیشه وقتی از جایگاه تاریخی خود به گذشته نگاه میکنیم فهم دقیقتری از برخی ظرافتها و ریزه کاریهای تاریخی بدست بیاوریم.
اگر به مناسبت سخنان رهبری در دومین سال دولت آقای رییسی، به بیانات ایشان در سال دوم همه دولتهای قبلی بپردازیم، عبرتها و نتایج مهمی بدست آوریم. بی مقدمه بیایید مرور کنیم.
🔹در سال دوم دولت روحانی یعنی سال ۹۴ رهبری چه نکاتی را در گفتگو با دولت روحانی مورد توجه قرار داد؟
🔺« خب، کارهای مثبتی هم شده، منتها همواره در ذهن همهی ماها باید باشد که آن چیزی را بیان بکنیم که وقتی مردم به واقعیّت زندگی خودشان نگاه میکنند، تصدیق کنند آن را»
جالب است که در اینجا رهبری بین واقعیتی که مردم لمس میکنند و آنچه دولتمردان ادعا میکنند فاصله میبیند.
🔺نکته دیگر توجه دادن دولت به مقوله دشمن است.
«اینکه بنده دارم میگویم دشمنی، نه اِخبار از غیب و نه خواب دیدن و نه تخیّلات و توهّمات است؛ نه، واقعیّتهایی است که جلوی چشم ما است. ممکن است اظهارات آنها جور دیگری باشد امّا واقعیّتهای خارجی -آنچه محسوس و ملموس ما است- همان دشمنی را نشان میدهد و شاخصهای دشمنی است؛ منتها با شیوههای خاصّ خودش»
کمرنگ شدن گفتمان دشمنی و به تبع آن جدی شدن پدیده نفوذ از تذکرات رهبری به این دولت بود.
🔺ایشان توصیه جدی اش به دولتمردان این است که گفتمان انقلاب را غلیظ تر کنند.
« به نظر من کاری که علیالعجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ جُنودُ السَّمٰواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا». همهی امکانات عالم و سنن عالم، جنود الهی هستند، میتوان آن جنود الهی را پشت سرِ خود قرار داد و به کمک خود کشاند با توکّل به خدا، با پیمودن راه خدا.»
▪️دقت کنید با چه دولتی و چه وضعیتی روبرو بودیم و رهبری در سال دوم دولت روحانی چه تلاشی میکرد که جهت گیری گفتمانی دولت منحرف نباشد.
🔷اما سال ۸۶ و در سال دوم دولت احمدی نژاد چه نکاتی بیان شد؟
رهبری از جهت گیری دولت یعنی برداشتن پرچم عدالت استقبال میکند و میفرماید:
🔺«هم به مردم امید میدهید، هم وعدهی عدالت میدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت میزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهی خود ما هم بیشترین چیزی که این جامعه تشنهی اوست، عبارت است از عدالت.»
ایشان در ادامه موفقیتهای دولت احمدی نژاد را بر میشمارد، تحول خواهی، تلاش، مردمگرایی و ویژگیهای دیگر که همه مهم و ارزشمندند. بعد ناگهان میپرسد:
🔺«بحمداللَّه شما این موفقیتها را داشتهاید. حالا وظیفهتان در قبال این موفقیتها چیست؟»
ایشان میگوید «شکر» کنید و شکر یعنی این نتایج را توفیق الهی بدانید:
🔺«مبادا غرور ما را بگیرد؛ که یکی از بزرگترین لغزشگاهها غرور است؛ که انسان بگوید منم که این کارها را کردهام و منم که این چیزها به ذهنم رسید.»
🔺رهبری نگران است که آفتهای معنوی و اخلاقی و غرور باعث شود همه داشته های دولت از بین برود. خیلی جالب است جملات ایشان را ببینید:«البته انسان لغزشها و اشتباهات خودش را خیلی زود نمیفهمد؛ بهمرور میفهمد. من امروز که به عملکردِ ده سال پیش و پانزده سال پیش خودم نگاه میکنم، اشکالاتی را در آن مشاهده میکنم که آن روز هیچ نمیفهمیدم؛ امروز میفهمم. انسان به مرور اشتباهات خودش را درک میکند؛ زود درک نمیکند. آن اشتباهات به ما درس میدهد که اگر یکجایی، موفقیتی هم از ما دیده شد و کار خوب و درستی هم اگر از ما سر زد، این جز به توفیق الهی و به کمک الهی نبوده. بنابراین در چالهی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است و کمک الهی را لازم دارد»
🔷اما خاطره دومین سال دولت خاتمی و گفتگوی رهبری با آنها نیز جالب توجه است.
رهبری سه خصوصیت کار برای خدا و اخلاص و شجاعت را برای دولت در مواجهه با مشکلات ضروری میدانست و معتقد بود اگر تقوا را جدی رعایت کنید به فرقان میرسید. «فارق حق و باطل به وجود خواهد آورد . راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد. راه باز خواهد شد.»
🔺بعد ایشان نکته ای را بازگو میکند درباره قتلهای زنجیره ای که بی ارتباط با نکته اول هم نیست. ایشان میگوید:
«دومین نقطهای که در آن رعایت اولویّتها لازم است، مسائل کلی جامعه است. ببینید؛ گاهی یک مسأله، مسأله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسأله فرعی را تحمیل میکنند که مسأله عمدهی ما میشود؛ کمااینکه الان ملاحظه کنید، مسأله قتلها، مسأله عمده کشور شد. آیا واقعاً مسأله عمده کشور، این چند فقره قتلی است که اتّفاق افتاد!؟»
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
📍رهبری در دیدار با دولت خاتمی در سال دوم در نهایت نگرانی خود را از انسجام مسوولین نظام بیان میکند:
🔺«آخرین جملهای هم که در این جمع عرض میکنم و بعد هم البته میخواهم چند جمله خصوصیتر با برادران و خواهران عرض کنم، این است که برادران و خواهران سعی کنند انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود.»
اینها نشان دهنده دشواری رهبری و تعامل با دولت جناب خاتمی نیز هست.
🔷اما خاطره دولت جناب هاشمی و گفتگوی رهبری با آنها در دومین سال بسیار جالب است.
🔺ایشان ویژگیهای معنوی دولتمردان جمهوری اسلامی را بیان میکند. ویژگیهایی که در انتهای دهه شصت یعنی سال ۷۰ هنوز وجود دارد.
🔺«در جاهای دیگر هم تا آنجایی که من شناختهام - البته ادعای شناخت کامل نمیکنم؛ چون ما از اوضاع همهی دولتها اطلاع نداریم - چنین چیزی را نیافتهام.... خصوصیاتی را که افراد آشنای با اعضای دولت میتوانند بدانند و بفهمند، یقیناً مردم بعضی از آنها را نمیدانند، بعضی را هم باور نمیکنند. مثلاً اگر به مردم گفته شود که در بین وزرای جناب آقای هاشمی - بنابر آنچه که مسموع بنده است - وزیری هست که اگر از حقوق ماهیانهاش، اقساطی را که باید بدهد، کم کنند، برایش ۲۴۰۰ تومان میماند، آیا واقعاً این را تصور میکنند که در کارگزاران یک دولت - کسانی که بیتالمال و امکانات در اختیار اینهاست - کسانی پیدا میشوند که اینطور زندگی و اینگونه صرف و خرج میکنند؟ اینها چیزهای باارزشی است.»
🔺در ادامه رهبری چند تذکر مهم در دو سالگی دولت آقای هاشمی به دولت ایشان میدهد:
🔺«این ماشین بوروکراسی، چیز عجیبی است. من و شما که ده سال، دوازده سال سابقهی کار اجرایی داریم، هنوز بوروکراسی را نشناختهایم. ما در سخنان دیگران - کسانی که بوروکراسیهای عظیم معروف پنجاهساله و شصتساله و صدساله را تعریف میکنند - بوروکراسی را میشناسیم؛ که در بسیاری از موارد، با وضع خود ما هم منطبق است. این ماشین اجرایی، ضمن اینکه یک دستگاه اجتنابناپذیر است، اگر از آن مراقبت نکنید، چیز خطرناکی خواهد شد. »
🔺توصیه دیگر بحث تخصص و تعهد است:
«سعی بشود دربارهی این گزینش، زیاد دقت بشود. در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و بااخلاص را جستجو بکنید. البته این به معنای آن دعوای معروف «تخصص یا تعهد» نیست؛ نه، بحث بر سر کارآمدها و کاردانهاست. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید وببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید؛ نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید، تا آن بطانه و مجموعهی نزدیک به شما، همواره بتواند اعتماد شما را جلب کند و شما بتوانید کار را انجام بدهید.»
🔺اما سومین و مهمترین تذکر رهبری به دولت هاشمی مقوله عدالت و توجه به محرومین است.
«مهمترین مسألهی دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی - که همهی اینها در خدمت و در جهت آن است - همان چیزی است که همهی ما به آن معتقدیم و بارها گفتهایم؛ یعنی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم. واقعاً باید صحت برنامهها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهای دیگر را در اولویتهای بعد قرار داد. کارهای مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه - که تعدادشان هم زیاد است - حقاً و انصافاً یک حرکت اساسی را میطلبد.»
🔷جالب است که در حیطه مدیریت کشور مردم ایران چه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده اند و البته امروز میفهمیم که تذکرات رهبری در سال دوم دولتهای هشت ساله، چه اندازه برای آنها مهم و راه گشا بوده.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
فرصت اثرگذاری ایران بر امنیت غذایی جهانی با توسعه کریدور شمال-جنوب
✍محمد خرم - کارشناس مسائل روسیه
💥با گذشت بیش از یک ماه از اتمام قرارداد غلات دریای سیاه و خطر بسته شدن مسیر انتقال غلات از روسیه و اوکراین به اقصینقاط دنیا و در نتیجه افزایش قیمت غلات در بازار جهانی، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته است از ظرفیت بالقوه خود برای ترانزیت غلات از روسیه به جنوب غرب آسیا، آسیای جنوبی و آفریقا بهرهبرداری کند.
🔸 درحالیکه طی همین ایام ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دو مقطع به فاصله 26 روز در مورد انتقال غلات از کریدور شمال-جنوب و توسعه آن سخن گفته، اما در فضای رسانهای سطح کشور هیچ واکنشی به سخنان پوتین صورت نگرفت.
🔸 پوتین با تکرار اهمیت کریدور شمال-جنوب در سخنرانی خود و اصرار به استفاده از این مسیر برای رسیدن به خلیج فارس و توسعه زیرساختها، روشن کرد که این موضوع برای روسیه در اولویت است. با این حال توسعه این مسیر مستقیما به اراده سیاسی داخلی بستگی دارد. حتی اگر روسیه نگاه راهبردی به کریدور شمال-جنوب و توسعه آن داشته باشد، این امر محقق نمیشود مگر زمانی که ایران نیز بهطور جدی به دنبال آن باشد.
👇لینک مطالعهی کامل گزارش:
https://isacenter.ir/4140206081253/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
30.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌این ۵دقیقه مهم را ببینید
اتفاقی که جوانان متخصص ایرانی در راه اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی رقم زدند، پر چالشترین پروژه صنعت #نفت و #گاز بوده.
💪 عملیات جداسازی و نصب سکوی فاز ۱۱ را در این کلیپ ببینید. غرورآفرین است.
#پارس_جنوبی #قطر #خلیج_فارس
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
💥حدود یک هفته پیش، پس از اینکه وزارت خارجه اسراییل از دیدار محرمانه «الی کوهن» وزیر خارجه این رژیم و «نجلا منقوش» وزیر خارجه لیبی خبر داد؛ در بسیاری از شهرهای لیبی تظاهرات اعتراض آمیز علیه منقوش انجام شد. طبق قانون ۱۹۵۷ در لیبی کار منقوش جرم محسوب شده و بین ۵ تا ۱۰ سال زندان دارد ولی پس از افشای این دیدار بوسیله طرف اسراییلی، منقوش بصورت مخفیانه به استانبول و از آنجا نزد خانوادهاش به لندن رفت. گفتگوهای فوق گفته میشود که با موضوع سامان دادن جامعه یهودیان لیبی انجام شده است؛ اقلیتی که در دوره عثمانی از ایتالیا به لیبی آمدند و تا آغاز تدوین قوانین فاشیستی در عصر استعمار ایتالیا، آزادی عمل فراوانی در بنغازی داشتند.
از یکسو معتقدم افشای این دیدار که با وساطت «آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا انجام شد کار طرف اسراییلی برای فشار افکار عمومی علیه الدبیبه بود؛ زیرا حفتر و دولت طبرق در شرق لیبی روابط پشت پرده با اسراییل دارند. از سوی دیگر گفته میشود که آمریکا نیز با افشای این دیدار مخالف بوده است و حتی به دولت نتانیاهو تشر زده است. از آنجا که المنقوش و الدبیبه سیاستمداران نزدیک به ترکیه در سپهر سیاسی لیبی محسوب میشوند؛ تنشزدایی آنان با اسراییل را طرح ترکیه و بایدن میدانم که با افشا شدن آن الدبیبه مجبور به قربانی کردن وزیر خارجه خود شد.
حال الدبیبه نیز با عزل المنقوش بدنبال این است که فضای فکری لیبی که علیه این مسئله تحریک شده است را بر علیه دولت «اسامه حماد» و باند حفتر در شهر طبرق که پشت پرده با اسراییل در ارتباط هستن بسیج کند. این مسئله با توجه به تعویق انتخابات لیبی به مدت نامعلوم و نیز نزدیک بودن گفتگوهای ابوظبی برای تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی حائز اهمیت است. در حال حاضر لیبی صاحب دو دولت در دو شهر طبرق و طرابلس در شرق و غرب لیبی است. «عبدالله باتیلی» دیپلمات سنگالی و فرستاده سازمان ملل در امور لیبی بدنبال طرحی برای انتقال قدرت در لیبی و برگزاری انتخابات در این کشور است؛ انتخاباتی که قرار بود در دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود و حال با عدم امضای تشریفات انتخاباتی بوسیله الدبیبه بعید است که در سال ۲۰۲۳ انجام شود.
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
شعله های فتنه شام دوباره زبانه می کشد!
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥فتنه شام بعد از مدت کوتاهی سکون و آرامش و در حالی که همچون آتش زیر خاکستر داغی خود را حفظ کرده بود، دوباره زبانه های آن شعله کشیده و جنگ و ویرانی و خونریزی تشدید شده است.
🔹در جنوب و در استانهای درعا و سویدا، دروزی ها و برخی طرفداران گروه های مسلح تظاهرات علیه نظام سوریه را آغاز کرده اند، در شرق فرات، نیروهای قسد با قوای عشایر درگیری سنگینی را شروع کرده اند. در استان ادلب مسلحین تحریرالشام حملات علیه مواضع ارتش سوریه را تشدید کرده اند و در شمال حلب نیز وضع بحرانی شده و درگیری بین قسد، ارتش سوریه، کردها، مسلحین تحت حمایت اردوغان شدت گرفته است.
🔹حملات گاه و بیگاه رژیم صهیونیستی به تاسیسات نظامی و زیرساختهای دفاعی سوریه ادامه دارد. آمریکایی ها با اشغال شرق سوریه از یک سو مانع از مقابله ارتش این کشور با داعش و سایر گروه های مسلح شده اند و از سوی دیگر با اشغال منابع نفتی این کشور، بحران سوخت و تورم شدید را به ملت سوریه تحمیل کرده اند. همچنین با همکاری اروپا و با تشدید تحریم ها، سوریه را گرفتار بحران اقتصادی سنگینی کرده اند و تلاش می کنند با مشکلات اقتصادی مردم را علیه حاکمیت تحریک کنند!
🔹شام انگار بنای آرامش ندارد و قرار است تا ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در خون و آتش دست و پا بزند. فتنه انگار هر بار از سویی زبانه می کشد و نظام شیطانی غرب با همکاری عوامل منطقه ای خود و با سوءاستفاده از جهل و فقر توده ها و خیانت برخی خواص بر این آتش می دمد.
🔹روح شهدای مدافع حرم و در رأس آنها حاج قاسم سلیمانی شاد باد که در دوران پیشین فتنه، با مجاهدت شبانه روزی خود شعله های فتنه را رام کردند اما انگار دوباره بوی خون و باروت و میدان مبارزه مردان جهاد را فرا می خواند!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
بـازوی ضدتـروریسـتی انقلاب اسلامی
چرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگترین سازمان ضدتروریست دنیاست؟
✍نشریه حزب الله
💥پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ تنها تغییر یک نظام سیاسی و سلطنتی نبود بلکه تغییر در جهانبینی بود. نوعی جهانبینی که نسبت جدیدی با انسان، هستی، جامعه و نظام سیاسی و حکومت ایجاد میکرد. نسبت جدیدی که مأموریتها و تکالیف جدیدی را متوجه نظام سیاسی کرد. مأموریتها و تکالیفی که بعضاً در گذشته وجود خارجی نداشتند. در چنین بستری بود که نهادسازی در دستور کار بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی قرار گرفت. ضرورت این نهادسازیها بیشتر از این ناحیه بود که مأموریتهایی بر دوش نظام سیاسی قرار گرفته بود که پیش از آن وجود خارجی نداشتند.
طبعاً مأموریتهای جدید، نهادهای جدیدی میطلبید و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از همین نهادها بود. سپاه پاسداران هرچند یک نهاد نظامی و نیروی مسلح است اما در مقایسه با دیگر نیروهای مسلح که مأموریتهای آنها در چارچوب سرزمینی و تمامیت ارضی ایران تعریف شده، تکلیف اصلی و قانونی سپاه حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن است. عبارتی که در قانون اساسی هم به همین شکل ذکر شده است. قانون در زمینه حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن محدودیتی قائل نشده است ازاینجهت هر جا که پای حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن در میان باشد، قانون اساسی، حضور سپاه را الزامی دانسته است.
🔻 از مبارزه با کودتا تا مهار تجزیهطلبی
🔹مروری تاریخی بر عملکرد سپاه پاسداران از ابتدای انقلاب تاکنون هم مؤید همین مطلب است. بهجز دوران دفاع مقدس و حضور پررنگ سپاه در جبهههای نبرد که فهرستی طولانی از مجاهدت، طرح ریزی و انجام عملیاتهای متعدد است، در سایر حوزههایی که منافع انقلاب و مردم به خطر افتاده نیز سپاه پاسداران حضوری جدی داشته است. هنوز چند ماه از انقلاب نگذشته بود که کودتایی برای محو انقلاب و نظام سیاسی آن کلید خورد. کودتایی که توسط یک افسر مؤمن و وطنپرست ارتشی به اطلاع آیتالله خامنهای رسید تا در ادامه نیروهای سپاه پاسداران طرح عملیاتی خنثیسازی آن را به اجرا بگذارند. این اما نقطه پایان ماجرا نبود.
ایجاد بحرانها و زخمهای پیدرپی راهبرد بعدی آمریکا و جبهه استکبار علیه نظام اسلامی بود. در همان روزها بود که براساس برنامههای سازمان سیا و دیگر مراکز جاسوسی غرب، فتنه تجزیهطلبی و ناامنی در مناطق مرزی ایران شعلهور شد.
این ناامنیها قرار بود زخمهای متعددی باشند که رمق را از انقلاب و مردم بگیرند. هدف نخست این طرح ایجاد ناامنی برای نظام اسلامی و هدف بعدی آنهم قدرت بخشیدن به گروههای مخالف جمهوری اسلامی و ضدانقلاب در مناطق مختلف کشور بود تا در ادامه و در یک بازه زمانی میانمدت یک جریان ضد امنیتی علیه حاکمیت مرکزی انقلاب اسلامی در کشور ایجاد شود.
در همین راستا کانونهای توطئه و گروههای مختلف تروریستی و تجزیهطلب در جنوب شرق ایران، شمال، شمال غرب، غرب و جنوب غرب فعال شدند. اوضاع در کردستان به حدی بحرانی شد که حتی امنیت مردم بومی این مناطق هم مورد تهدید قرار گرفت. در زمانی که بهدلیل بعضی سوءنیتها نیروهای مسلح و ارتش امکان حضور مقتدرانه و مبارزه با تجزیهطلبان را نداشت، نیروهای سپاه پاسداران با حضور در صحنه و همراهی با نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای نظامی و مردمی به دفع این شعلههای تجزیهطلبانه پرداختند. با شروع جنگ تحمیلی، نیروهای مسلح حسب وظیفه و مأموریت ذاتی خود مشغول دفاع از تمامیت ارضی کشور شدند و ادامه مبارزه با سرشاخههای تروریستی و تجزیهطلب متوجه سپاه پاسداران شد. مأموریتی که سپاه از آن سربلند بیرون آمد.
🔻 علیه جریان نفاق
🔹با شروع دهه پرآشوب ۶۰ حرکتهای علنی تروریستی و مسلحانه بعضی گروهکها از قبیل منافقین، جبهه دیگری از تهدید را علیه انقلاب و مردم گشود. حذف فیزیکی مسئولان درجه اول جمهوری اسلامی، ازجمله شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر در کنار ترور مردم عادی در کوچه و خیابان با هدایت منافقین، جو سنگینی علیه مردم و کشور ایجاد کرده بود. تروریسم حالا به کوچه و خیابانهای تهران رسیده بود. مبارزه با این شکل از تروریسم مستلزم نوع دیگری از کار ترکیبی امنیتی اطلاعاتی و نظامی بود. تکلیف اساسی مبارزه با جریان نفاق داخلی بهعهده سپاه پاسداران بود. نقطه اوج این مبارزات کشف و منهدم کردن خانه تیمی رأس هرم این جریان در داخل ایران بود که با کشته شدن موسی خیابان پرونده آن بسته شد.
👇ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4345
این تجربیات و عملکرد موفق باعث شد که حفاظت از کشور در برابر پدیده شوم هواپیماربایی و اقدامات تروریستی در آسمان هم به عهده سپاه پاسداران قرار بگیرد. سپاه حفاظت هواپیمایی کشور با خنثیسازی اقدامات تروریستی متعدد توانست خدمت ارزندهای به کشور و مردم کند. با اتمام جنگ تحمیلی هرچند خطر تجاوز دشمن خارجی با همکاری و هماهنگی نیروهای مسلح کشور دفع شد اما حفاظت و پاسداری از منافع و دستاوردهای انقلاب اسلامی تمام نشده بود. ناامنیهای گسترده توسط اشرار در جنوب شرق و شمال غرب کشور به حدی رسید که پرونده امنیتی این مناطق هم در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفت. پروندهای که با استقرار قرارگاههای عملیاتی و امنیتی در این مناطق اجرایی شد. سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بخشی از دوران مسئولیت خود را در یکی از همین قرارگاهها در جنوب شرق کشور سپری کرد و با بهکارگیری همزمان رویکردهای امنیتی، اجتماعی و اقتصادی توانست امنیت را به زیستبوم آن منطقه بازگرداند. با همین تجربیات بود که آرامآرام توان ضد تروریستی سپاه بالا رفت.
🔻 مبارزه با فتنههای داخلی و منطقهای
🔹مقابله با اقدامات و ناامنیهای داخلی در دهههای بعدی تا امروز نیز وجه مهم دیگری از اقدامات سپاه پاسداران است. اما مهمترین بخش کارنامه سپاه مقابله با جریان تروریستی و ضد انسانی تکفیریها در سوریه و عراق در دهه ۹۰ شمسی بود. سوءاستفاده از بعضی شکافها ی اجتماعی در درون این کشورها در کنار بعضی اقدامات و از همه مهمتر حمایت تمامقد سرویسهای امنیتی غرب، کار را بهجایی رساند که در اواسط دهه ۹۰ شمسی بخش زیادی از شمال عراق و جنوب سوریه به اشغال یک موجود سرطانی بهنام داعش درآمد. غدهای که نهتنها سرمایههای انسانی و مالی و اجتماعی این دو کشور را ذبح و منابع این کشورها را غارت کرد بلکه همراستا با طرح آمریکاییها برای تغییر نقشه غرب آسیا، قصد داشت کشور جعلیای را بین عراق و سوریه هم بهنام دولت اسلامی عراق و شام ایجاد کند.
کاری که صهیونیستها در جنگ ۳۳ روزه برای آن خیز برداشته و شکست خوردند را حالا داعش و تکفیریها داشتند با موفقیت انجام میدادند. همه اینها در کنار اهمیت جبهه شام بهعنوان پشتیبان اصلی مقاومت ضد صهیونیستی در لبنان و فلسطین باعث شد تا جمهوری اسلامی برای مبارزه با این غده سرطانیِ استعمارساز درنگ نکند. پرونده باز هم در اختیار سپاه پاسداران و بازوی برونمرزی آن یعنی نیروی قدس و فرمانده سرافراز آن قرار گرفت. انگار که همه تجربیات ضدترویستی این نهاد از مبارزه با گروهکهای تجزیهطلب در ابتدای انقلاب و مهار اقدامات تروریستی منافقین در دهه ۶۰ و جنگ تحمیلی تا فتنههای سیاسی بعدی قرار بود مقدماتی باشند برای یک پرونده بزرگتر. پروندهای که حالا با گذشت حدود ۱۳ سال از ورود مستشاری پیروزمندانه سپاه پاسداران و هدایت نیروهای مقاومت مردمی این کشورها نتایج آن نهتنها برای ایران و مردم منطقه بلکه دنیا روشن شده است.
نه نقشه سیاسی منطقه تغییر کرد نه جریانهای تکفیری موفق به تشکیل دولت و حاکمیت سیاسی در منطقه شدند و نه جبهه پشتیبان مقاومت ضد صهیونیستی آسیب دید. هرچند که برای رسیدن به این هدف مجاهدان سرافرازی به شهادت رسیدند، اما حالا مرزهای دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن از جغرافیای سیاسی کشور به چند هزار کیلومتر آنطرفتر و تا سواحل مدیترانه و مرزهای فلسطین اشغالی گسترده شده است. عامل اصلی این موفقیت منطقهای در درجه اول فکر و جهانبینی توحیدیای بود که با نفس قدسی خمینی کبیر احیا شد. نتایج بعدی این اتفاق مبارک، تشکیل یک سازمان بزرگ ضد تروریستی است که در کنار دیگر نیروهای مسلح کشور در دفاع از منافع ملی در هیچ نقطهای از جغرافیای این کره خاکی ابایی ندارد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
امام باقر عليه السلام
لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ (ع) مِنَ الْفَضْلِ لَمَاتُوا شَوْقا
اگر مردم مى دانستند كه چه فضيلتى در زيارت مرقد امام حسين (عليه السلام) است از شوق زيارت مى مردند.
عرض ادب و سلام خدمت عزیزان و همراهان همیشگی
به اطلاع میرساند، با توجه به نزدیک شدن به اربعین حسینی، ان شاءالله چند روزی عازم کربلای معلی هستم.
ضمن پوزش؛ به علت عدم دسترسی به نت، احتمالا در این چند روز، امکان ارسال تحلیل میسر نشود.
به محض دسترسی به نت، به یاری خداوند متعال همانند گذشته در خدمت شما خواهم بود.
#اربعین
#زائر
#نایب_الزیاره_همه_شما_خوبان
#یداله_یاسینی
شنبه شب (۱۱ شهریور ۱۴۰۲)
از انتخابات مجلس چه خبر؟
انتخابات سه ضلعی
فرهیختگان: فضای سیاسی شش ماه قبل از انتخابات مجلس دوازدهم، نشان میدهد ترکیب «روحانی- لاریجانی» درمقابل بخشی از اصولگرایان با «قالیباف» و بخشی دیگر با ترکیب «جلیلی- پایداری» آرایش نیروهای سیاسی را شکل میدهند. در ادامه این گزارش این آرایش را بیشتر توضیح میدهیم:
حضور مستقل پایداریها در انتخابات مجلس دوازدهم
احتمالا جبهه پایداری بنا دارد تا لیستی جدا برای نقشآفرینی در انتخابات مجلس منتشر کند. اگرچه جبهه پایداری در انتخابات مجلس یازدهم درنهایت حاضر به ائتلاف با قالیباف و حدادعادل شد اما به نظر میرسد امید به مورد حمایت قرار گرفتن از جانب طرفداران دولت این اعتمادبهنفس را برای این حزب به وجود آورده که در انتخابات پیش رو به صورت مستقل ایفای نقش کند. احتمال فعالیت مستقل پایداری در انتخابات با کنشهای اخیر چهرههای نزدیک به این طیف پر رنگتر میشود. حمید رسایی که با یک حزب جدیدالتاسیس قصد حضور در انتخابات را دارد حملات رسانهای و انتقادات خود به قالیباف را با شدت آغاز کرده و پس از تاکید رهبر انقلاب بر انقلابی بودن مجلس در توییتی کنایهآمیز خطاب به نزدیکان قالیباف باب انتقاد تند به مجلس را باز نگه داشته است.
🔻قالیبافیها بر تکرار مجلس یازدهم تاکید دارند
در چند وقت اخیر اگرچه کنایهها و طعنههای افراد نزدیک به جبهه پایداری علیه طیف قالیباف شدت پیدا کرده و در نقطه مقابل نیز افراد نزدیک به رئیس مجلس پاسخ این اظهارات را دادند اما به نظر میرسد طیف قالیباف بر تکرار ساختار فعلی مجلس یازدهم که با صفت انقلابی مورد تمجید رهبر انقلاب قرار گرفته، تاکید دارند و قصد دارند با سازوکارهای پیشین خود به استقبال انتخابات بروند؛ امری که حدادعادل، رئیس اسبق مجلس و رئیس شورای ائتلاف اصولگرایان در مصاحبه اخیر خود به آن اذعان و تلاش کرد تا با کلیدواژه مجلس انقلابیتر تمام سرقفلیها و گفتمانهای احتمالی را در دست جناح خود نگه دارد.
🔻ائتلاف شرکای دولت روحانی
پیشتر محمود واعظی، سر دفتر حسن روحانی در گفتوگو با «فرهیختگان» اعلام کرده بود که امکان ائتلاف بین حامیان روحانی در حزب اعتدال و توسعه و علی لاریجانی وجود دارد و این احتمال نیز هیچگاه توسط لاریجانی رد نشد. چهرههای اصلی این ائتلاف را احتمالا علی مطهری، نایبرئیس لاریجانی در مجلس دهم و محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی تشکیل میدهند. چهرههایی که ورودشان به مرحله پیشثبتنام تایید شده است. چنانچه ائتلافی بین لاریجانی و روحانی شکل بگیرد و بارقههای امیدی برای پیروزی را نیز ایجاد کند، این احتمال وجود دارد که جناحهای اصلاحطلب به رهبری محمد خاتمی نیز کنش موثرتری در انتخابات نشان داده و برای شراکت با روحانی و لاریجانی اعلام آمادگی کنند.از آنجایی که چهرههای اصلی طیف چپ اصلاحطلبان در انتخابات ثبتنام نکردهاند، در صورت تحقق این سناریو آنها یا از چهرههای تایید صلاحیت شده احزابی همچون کارگزاران و اعتماد ملی حمایت خواهند کرد که رسما برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کردهاند یا باید شاهد حمایت رهبران سیاسی اصلاحطلبان از چهرههای نوظهوری باشیم که در سکوت رسانهای مرحله پیشثبتنام را انجام دادهاند و میتوانند سهمیه اصلاحات را در ائتلاف با لاریجانی و روحانی نقد کنند.کنار هم قرار دادن این نشانهها این واقعیت را آشکار میکند که علی لاریجانی اگرچه برای انتخابات مجلس ثبتنام نکرده اما گزینه تاثیرگذاری در انتخابات و تشکیل ائتلاف سیاسی را نیز کنار نگذاشته است. لاریجانی که هیچگاه در چهارچوب ائتلافی در لیست کاندیداهای تهران شرکت نکرده و از حوزه انتخابیه قم وارد بهارستان شده است، نقطهقوتش بدنه حامی او در شهرستانها محسوب میشوند و لاریجانی نیز با تکیه بر همین بدنه توانسته 3 دوره بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزند. احیای این ائتلاف سیاسی در حوزههای غیرتهرانی عملا قدرتی برای تعیینتکلیف کرسی ریاست مجلس دوازدهم را به وجود میآورد که میتواند عامل انگیزشی خوبی برای هر کنشگر سیاسی از جمله لاریجانی در انتخابات محسوب شود.
📎مشروح گزارش #زهرا_طیبی خبرنگار فرهیختگان را در سایت روزنامه بخوانید.
@FarhikhteganOnline
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
چرا ورود جنگنده یاک ۱۳۰ یک تحول راهبردی است ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥بالاخره نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از جنگنده یاک ۱۳۰ رونمایی کرد.
👇چند نکته در این خصوص ؛
1️⃣ یاک۱۳۰ یک جنگنده رزمی - آموزشی است که مدت زمان اندکی از ورود آن به خدمت می گذرد و برای آموزش خلبانان جنگنده های نسل ۴+ و ۵ ساخت روسیه از جمله سوخو ۳۵ مورد استفاده قرار می گیرد.
2️⃣ تحویل این هواگرد به ایران مقدمه ورود جنگنده های بسیار پیشرفته سوخو ۳۵ تحلیل می شود زیرا یاک ۱۳۰ برای آموزش خلبانان هواپیماهای پیشرفته روسی مورد استفاده قرار می گیرد.
3️⃣ این هواپیما کاربرد رزمی نیز دارد و اگرچه مادون صوت است اما بسیار چابک و مانورپذیر بوده و ۳۰۰۰ کیلوگرم انواع مهمات حمل می کند و می تواند در نقش یک جنگنده-بمب افکن پشتیبانی نزدیک نیز ظاهر شود.
4️⃣ یاک ۱۳۰ جدیدترین و از برخی جنبه ها پیشرفته ترین عضو خانواده نیروی هوایی ارتش ایران است که سالها از نبود جنگنده های پیشرفته و نسل جدید رنج می برد.
5️⃣ کابین این جنگنده برخلاف جنگنده های روسی سابقا فروخته شده به ایران ، ۳ نمایشگر رنگی دارد و از HUD (head up display) یا فناوری نمایشگری بالاسری برخوردار است تا خلبان هنگام داگ فایت یا مانورهای سنگین بدون نگاه به نمایشگرها اطلاعات پرواز را روی شیشه جلوی خود ببیند .
6️⃣ یاک۱۳۰ علاوه بر درگیری هوایی ، توانایی حمله به اهداف زمینی و دریایی را دارد و یک جنگنده سبک پیشرفته و ارزان قیمت به حساب می آید.
7️⃣ به نظر می رسد تحویل فوری جنگنده های یاک ۱۳۰ به ایران (برخلاف معامله های قبلی) حاکی از نگاه جدید مسکو به تهران و نیاز روسها به جمهوری اسلامی باشد زیرا از زمان عقد قرارداد تا ورود این جنگنده به پایگاه اصفهان مدت زیادی نگذشت.
8️⃣ ورود یاک ۱۳۰ به ایران یک تحول راهبردی است زیرا از تکنولوژی های پیشرفته روسی برخوردار بوده و نوید ورود تسلیحات نوین ساخت این قدرت شرقی به ایران را می دهد.
احتمالا اگر روسها قصد تحویل سوخو ۳۵ به ایران را نداشتند ، یاک ۱۳۰ را نیز تحویل نمی دادند.
9️⃣ در نهایت باید گفت هواپیمای یاک۱۳۰ علاوه بر آموزش خلبانان ایرانی برای هدایت جنگنده های پیشرفته روسی، تکنولوژی های جدید روسیه را نیز در اختیار متخصصان نیروی هوایی ایران قرار می دهد تا در فرایند ساخت یا بومی سازی جگنده ها، مورد بهره برداری آنان واقع شود .
https://www.farsnews.ir/amp/14020611000852
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
معادله جدید: قیمتهای جهانی را در دلار ۲۸۵۰۰ ضرب میکردند، منبعد در دلار ۳۷۵۰۰ ضرب خواهند کرد.
سیاست تثبیت رسما کنار گذاشته شد و مسئولیت تورم و دیگر تحولات آتی، برعهده کسانی است که در جهت منافعشان به سیاستگذاران جهت دادند.
#پایان_تثبیت
👌به همین بهانه، بد نیست این پست که در سوم تیر در کانال بارگذاری شده را یکبار دیگر ببینید و پی نوشت هاش هم بخونید!👇
https://eitaa.com/hamraah_ba_tahlil/198
کانال تحلیلی سیاسی صراط
معادله جدید: قیمتهای جهانی را در دلار ۲۸۵۰۰ ضرب میکردند، منبعد در دلار ۳۷۵۰۰ ضرب خواهند کرد. سیا
.
جهانی سازی قیمت ها
✍همت قلی زاده
💥ما طوری رهاسازی بنگاهها و جهانی سازی قیمتها را انجام داده ایم که اختیار سیاستهای مالی و پولی سالهاست دیگر در دست دولت نیست بلکه در اختیار مالکان جدید بنگاهها و بانکهای خصوصی که در پشت صحنه دست در دست هم دارند، می باشد. چاره ای نیندیشیم در چاره اندیشی آنها به دام خواهیم افتاد!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
💥از مهمترین خبرهای جبهه اوکراین در روزهای اخیر استعفای «آلکسی رزنیکف» وزیر دفاع اوکراین و همینطور دستگیری «ایگور کولومویسکی» از مشهورترین الیگارشهای اوکراینی است که افکار عمومی وی را با «پرایوت بانک» اوکراین میشناسند؛ فردی که از مهمترین حامیان کارزار انتخاباتی زلینسکی در سال ۲۰۱۹ بود.
استعفای رزنیکف جزئی از رسوایی بابت خرید ژاکتهای نظامی در وزارت دفاع بود که طی آن برخی از مدیران ارشد وزارت دفاع نیز درگیر بودند. حال استعفای او که به درخواست زلینسکی انجام شد نوعی سیگنال مثبت به غرب برای افزایش کمکهای نظامی است؛ زیرا آنچه که در برخی رسانههای جریان بدیل منتشر میشود حاکی از آن است که کمکهای غرب با توجه به فساد ساختاری در اوکراین خرج بروکراتهای این کشور میشود که در حال حاضر با توجه به شکست نسبی زلینسکی در ضد حمله احتیاج به کمکهای بیشتر از سوی غرب دارد. از سوی دیگر زلینسکی با توجه به اینکه از مهمترین شعارهای انتخاباتی او مقابله با فساد در این کشور است بدنبال چنین سیاستی برای ترغیب اروپا به عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا میباشد. گفته میشود رزنیکف پس از این استعفا بعنوان سفیر اوکراین در لندن به کار خود ادامه خواهد داد. روابط خوب با غربیها و دریافت سلاحهای مهم همچون هیمارس، استورم شدو، تانکهای چلنجر و لئوپارد و حتی دریافت F16 از جمله موفقیتهای رزنیکف بود.
حال بکارگیری «رستم عمروف» در پست وزارت دفاع یک پالس مثبت به غرب و همینطور ترکیه است.رستم عمروف رییس املاک دولتی اوکراین در حالی به وزارت دفاع منصوب میشود که او و برادرش «رسلان» در کییف به فرزندان آمریکا معروف هستند. در مجموع ریاست پست مدیریت املاک دولتی که مجری سیاستهای خصوصیسازی است عموما در اختیار الیگارشی نزدیک به غرب میباشد. از سوی دیگر وی از تاتارهای کریمه است که زلینسکی در دیدار آخر خود با اردوغان قول همکاری برای ارتقای جایگاه ایشان را داده بود. وی روابط خوبی با ترکیه دارد و از مذاکره کنندگان کییف در زمینه کانال غلات دریای سیاه با دولت اردوغان بود و در آزادسازی چندتن از نیروهای آزوف از خاک ترکیه ایفای نقش کرد. انتصاب چنین فردی همزمان با مذاکرات پوتین و اردوغان در سوچی حائز اهمیت خواهد بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
حجاب در گذار از عهد نهضت به نهاد
✍مهدی جمشیدی
💥کسانی معتقدند همچنان که در جریان «انقلاب»، امام خمینی وارد جزئیات ظاهری و رفتاری نشدند و یک جبهۀ مشترک بر ضد پهلوی تشکیل دادند و حتی از زنان بیحجاب نیز برای مبارزه، استقبال کردند، باید در روند «حکومت» نیز همان تجربه در پیش گرفته میشد و حاکمیت، جامعه را از این نظر، گرفتار شکاف و اختلاف نمیکرد و بخشهایی از جامعه را در مقابل خودش قرار نمیداد. اگر در آن دورۀ تاریخی، حجاب یک امر فرعی بوده است، امروز نیز باید منزلتی بیش از گذشته نیابد و ملاک جبههبندی و صفآرایی قرار نگیرد؛ چنانکه انقلاب بر اساس همین منطق عام و تکثّرگرایانه به پیروزی رسید. این منطق، خاص انقلابکردن نیست، بلکه حکومتکردن نیز باید بر مدار آن باشد و حکومت در مقام تدبیر جامعه، از ارزشهای آغازین انقلاب فاصله نگیرد.
👇در این باره باید به نکاتی پرداخت.
۱. نباید انتظار داشت که در دورۀ نهضت، امام خمینی بگویند حجاب، الزامی است؛ چون ایشان در آن دوره، «فقیه مبسوطالید» نبوده است و نمیتوانسته جامعه را تدبیر کند. ساختارهای رسمی و قانون و تصمیمگیری حاکمیتی در اختیار دیگران بود و ایشان از این نظر در حاشیه بوده است. عزم به سوی ایجاد انقلاب نیز به همین سبب بود که چرخش ایجاد شود و نگاه دینی، صدرنشین گردد. سبک دینداری مردم و تعریف آن در اختیار امام خمینی نبوده که بتوان وضع آن دوره را به تصمیم امام نسبت داد. ازاینرو، نمیتوان همۀ احکام و اوصاف «دورۀ نهضت» را به «دورۀ نهاد»، نسبت داد و از هر دو، توقع یکسان داشت. رسول اکرم در «مکه»، سخنی از منع برهنگی و شراب و ... نگفت اما در «مدینه»، شرع را جرعهجرعه به کام جامعه ریخت. امام خمینی نیز پس از تحقق انقلاب، اجرای احکام شرع را طلبید و از آن جمله، حجاب را. مسألۀ اصلی در دورۀ نهضت، تحقق انقلاب است؛ چراکه اگر انقلاب پیروی شود، هدفها و آرمانهای اسلامی نیز در قالب ساختارهای رسمی و حاکمیتی، واقعیت عینی خواهند یافت. بدینجهت، باید در این دورۀ خاص که هنوز بسترها و مقدمات فراهم نشده است، زمینۀ انقلاب را آماده کرد و اجرای ارزشها را به دورۀ بعدی واگذار نمود.
۲. اینکه امام خمینی، آشکارا در همان دوران به کشف حجاب و ولنگاری در مناسبات و پوشش زنان اعتراض میکند، چه معنایی دارد؟ جز این است که موضع امام حتی در همان دوران نیز، پذیرش کشف حجاب و برهنگی نیست؟! یکی از قویترین دلایل امام خمینی برای راهاندازی نهضت، همین سبک زندگیِ تجددی بود که ایشان به صراحت از آن به فساد و فحشا و برهنگی تعبیر میکرد. بنابراین امام خمینی، این سبک از دینداریِ آغشته به تجدد را برنتافت و به رسمیّت نشناخت، بلکه در گفتارها و بیانیههای انقلابی خویش، آن را محکوم کرد و یکی از ریشههای نهضت برشمرد. تعارض امام خمینی با حکومت پهلوی، تعارض سیاسیِ محض نبود که معطوف به شخص شاه یا نوع حکومت باشد، بلکه ایشان به این امور به عنوان مقدمهای برای برپایی جامعۀ توحیدی مینگریست. هدف امام خمینی از کسب قدرت سیاسی، ایجاد تحول قدسی در جامعه بود.
۳. جریان تجددی در زمینۀ سبک زندگی - که از جمله ظهوراتش در دورۀ پیشاانقلابی، کشف حجاب بود - چارهای جز «همراهی با نهضت امام» نداشت؛ چون پیرامون هیچیک از شخصیتها و دعوتها و رویدادهایش، راهپیمایی شکل نمیگرفت. این جریان از نظر سیاسی با حکومت پهلوی سرِ سازگاری نداشت، اما در عین حال، نه شخصیتی داشت که بتواند پرچم رهبری را به دست بگیرد و نه بدنۀ اجتماعیِ جدی و گستردهای. ازاینرو، همواره در حاشیۀ راهپیماییها بود. آمدن و پیوستن اینان به جریان نهضت و انقلاب، به معنی تأیید و حمایت امام نبود، و اگر هم پس از استقرار نهاد و آغاز اجرای شریعت، سرخورده شدند و روی برتافتند، نباید اعتراض و اعراضشان را برآمده از خطای انقلاب دانست. واضح است که با گذار از «نهضت» به «نهاد» و کنار گذاشتهشدن دشمن مشترک، اختلافها سر بر میآورند و «فاصلههای فکری» نمایان میشوند. این امر، خصوصیت ذاتیِ انقلاب اجتماعی است. انقلاب از آغاز، آرمانهای خود را با صراحت اعلام کرد و همۀ خواستههای خویش را در سایۀ دین، معنا نمود. این تصور که انقلاب اسلامی، اجرای شریعت را در عرصۀ عمومی نخواهد طلبید و سبک زندگیِ تجددی را به رسمیت خواهد شناخت، توهم خودساختۀ نیروهای تجددی و بدنۀ اجتماعیشان بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
داستان شیب تند و قله۳
✍علی مهدیان
💥محرم و صفر دو ماه است که اسلام را زنده کرده. اسلام را زنده کرده یعنی چی؟ یعنی مسلمانها را زنده کرده؟ هر سال مثل یک قلب که خون پمپاژ میکند به کل بدن. زنده شدن نشانه دارد اولین نشانه اش چیست؟ امتحان، ابتلا، پیش آمدن فتنه و بلا
احسب الناس ان یترکوا ان یقولوا امنا و هم لایفتنون؟
👇👇پارسال داستان اغتشاشات مهسا بعد اربعین کلید خورد، اما سالهای قبل هم وقایع ایران را نگاه کنید. کی؟
فقط دو ماه های بعد محرم و صفر
🔹سال ۱۴۰۱ فتنه مهسا
🔹سال ۱۴۰۰ حمله سایبری به جایگاه های سوخت و قصه کشاورزان اصفهان
🔹سال ۱۳۹۹ ترور فخری زاده
🔹سال ۱۳۹۸ گرانی بنزین و اغتشاشات و یک ماه بعد رسید به ترور حاج قاسم
🔹سال ۱۳۹۷ حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز
🔹سال۱۳۹۶ گسترش اعتراضات مردمی بعد سفر روحانی به مشهد
🔹سال۱۳۹۵فوت هاشمی، ماجرای پلاسکو
🔹سال۱۳۹۴ حمله به سفارت عربستان، پر شدن قلب رآکتور اراک با بتن
🔹سال۱۳۹۳ سوزاندن خلبان اردنی به دست داعش، حمله به نماینده مجلس در شیراز.
🔹سال ۱۳۹۲ ربودن پنج مرزبان توسط جیش العدل و اعدام یکی از آنها در اسارت توسط گروه مزبور
🔹سال ۱۳۹۱ یکشنبه سیاه در مجلس، حمله به رییس مجلس در قم،
🔹 سال ۱۳۹۰ ترور شهیداحمدی روشن، سوال مجلس از احمدی نژاد، کاهش دوبرابری ارزش ریال
🔹سال۱۳۸۹ پروژه سوریه سازی ایران توسط سران فتنه در بهمن ماه و آغاز حصر آنها
🔹سال۱۳۸۸ ادامه اغتشاشات فتنه سبز در بهمن و اسفند
🔹سال۱۳۸۷ اعلام حضور میرحسین، کمیته صیانت از آرا
🔹سال۱۳۸۶ انفجار حسینیه رهپویان وصال(۲۴ فروردین ۸۷ یعنی یک ماه بعد صفر)
🔹سال۱۳۸۵ قطعنامه شورای امنیت و تحریمهای تسلیحاتی ایران
🔹سال ۱۳۸۴ کمتر از دو ماه بعد از ماه صفر کاریکاتور نشریه ایران جمعه و تجمعات اعتراض آمیز آذری زبانها
🔹سال۱۳۸۳ غربیها زیر همه قول و قرارهایی که با جناب روحانی بسته بودند، زدند.
🔹سال۱۳۸۲ اغتشاشات دانشجویی تهران
🔹سالهای قبل هم همینطور میتوان دنبال کرد مثل غرق شدن شش دختر دانش آموز در سال ۸۱ و انتخابات ریاست جمهوری۸۰ و روزنامه های زنجیره ای و گرفتن روزنامه نگارها۷۹، قتلهای زنجیره ای و اغتشاشات کوی دانشگاه۷۸ و همینطور و همینطور
🌱حالا یک بار کل مسیر را ببینید. امتحان پس از امتحان و بلا پس از بلا و زخم پشت زخم. ثمره این بلاها و امتحانها چیست؟
و لقد فتنا الذین من قبلهم، فلیعلمن الله صدقوا . لیعلمن الکاذبین
این رشد حقیقی است.
ایران بعد هر محرم و صفر پای عهد و قرارش ایستاد و رشد کرد. مسیر پیشرفت از دل بلا میگذرد و اینگونه ایران به قله ها نزدیک شد.
اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمه و اولئک هم المهتدون
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍ابوقاسم
💥جمهوری باکو در سه منطقه مرزی با ارمنستان اعزام نیرو داشته است
در محور جنوب شرق دقیقا برای گرفتن سیونیک گام بر می دارند
الهام علیاف بدجوری مورد تحریک ناتو ،اسرائیل و ترکیه قرار گرفته است
اردوغان در محور کریدور شرق به غرب به کریدور تورانی ناتو یا همان زنگزور نیاز دارد تا بتواند مسیر کنونی گرجستان را تنوع ببخشد و از اهرم فشار روس ها در آبخازیا و اوستای جنوبی بکاهد
اما با توجه به بحث صلح محور ایران و عربستان و آغاز روابط عادی اعراب و سوریه و حمایت قدرت های عربی از نظام بشار اسد ،ترکیه وضعیت متزلزلی را در ادلب احساس می کند و آنها در موضع ضعف قرار گرفته اند.
هچنین سیگنال خط ریلی شلمچه بصره با مثلث ایران_عراق_سوریه ، ترکیه و اردوغان را نگران کرده است که مبادا کریدور شرق به غرب از دست آن ها خارج شود
ترکیه در سوریه و عراق سر درگم است که چگونه باید با سناریوی جدیدی که ایران به نمایش گذاشته مقابله کنند
بنابراین تحرکات الهام علیاف برآمده از ارزیابی ترکیه درباره توافقات ایران عراق و سوریه برای اتصال مدیترانه به اوراسیا و بالعکس است تا به شکل خاص خود به ایران سیگنال بدهند
محور عربی حوزه خلیج فارس نیز چنانچه به این خط ریلی شلمچه_بصره متصل شوند محور شرق به غرب ایرانی وزانت منطقه ای بیش تری پیدا خواهد کرد
این روز ها شاهد برخورد اراده ها هستیم و هر یک از قدرت ها در حال رو کردن کارت های خود هستند، باید دید کدام یک هوشمندانه تر بازی خواهد کرد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
آدرس غلط ندهیم؛ مشکل در آبشخور فکری و علم اقتصاد است!
✍داود_مدرسی_یان
💥برخی میگویند: دست از این نگاه مکتبی به اقتصاد بردارید؛ این نگاه اسلامی است که به اقتصاد ضربه زده. چرا اجازه نمیدهید اساتید و کارشناسان اقتصاد تصمیمگیری کنند؟ چرا از علوم دانشگاهی و اساتید اقتصاد استفاده نمیشود؟
🔸طرح این سوال و ادعا، آدرس غلط به مردم و ناشی از نشناختنِ فضای حکمرانی و بوروکراسی کارشناسی کشور است.
🔹کمی تامل و تفکر کافی است تا ببینیم این سهدهه نگاه مکتبی به اقتصاد در کشور حاکم نبوده. هرچه بوده همین علم متعارف اقتصاد بوده. در همه دولتها، این اقتصاددانان و کارشناسان دانشگاهی ما بودند که وزیر و مدیر اقتصاد شدند؛ همینها برنامه و بودجهها را نوشتند؛ لوایح و برنامههای بودجه را خروجی همین رشته اقتصادی دانشگاههای مملکتمان نوشتهاند.
🔸چرا آدرس غلط میدهیم؟ سیاستهای کلان اقتصادی، برنامههای مختلف توسعه، لوایح و برنامههای سالانه بودجه توسط ساختار کارشناسی کشور تدوین شدهاند. حتی سیاستهای اقتصادی اصل ۴۴ و سیاستهای اقتصاد مقاومتی که توسط رهبری ابلاغ شدهاند را هم کارشناسان دانشگاهی ما در سازمانهای مختلف تدوین و تقدیم کردهاند.
🔹این حرفها به معنای تقابل با دانشگاه و اساتید اقتصاد و کارشناسان این حوزه نیست. بلکه میخواهم بگویم که این نظریات و این نسخههای علمی، شاید در کشور دیگری، جواب داده اما در کشور ما جواب نمیدهد. اقتصاد کلاسیک و نظریات نئولیبرالیسم اگر هم نتیجهای داده باشد در همان جوامع غربی داده.
🔸بگذریم از اینکه صاحبنظرانی در همین کشورهای غربی هستند که مدعیاند اقتصاد لیبرال به بنبست خورده و بحرانهای پیش روی آمریکا و اروپا را هشدار میدهند. اما حرف این است که در کشور ما، اولاً طی سهدهه اخیر، سیاستهای اقتصادی یکپارچهای نداشتهایم؛ ثانیاً، جهتگیری ما به سمت سرمایهداری بوده.
📌براستی، کجا نگاه عدالتمحور مکتبی شهید صدر، شهیدان بهشتی و مطهری حاکم بوده؟ در کدام دولت؟ در کدام برنامه توسعه؟ در کدام لایحه بودجه؟ در کدام برنامه اجراییِ کدام رئیسجمهور؟
🔸اگر هم کسانی از افرادِ تصمیمگیر طی دو سه دهه، متدین و دلسوز نظام و انقلاب بودهاند، باز خروجی همین علم اقتصاد دانشگاهی بودند. معدودی مقابل این جریان ایستادهاند وگرنه همگان همانگونه فکر میکنند و طرح ارائه میکنند که در نظریات آدام اسمیت و کینز و میلتون فریدمن و آرنولد هاربرگر دیده میشود!
⚡️بهتر است بجای آدرس غلط به مردم، نقد درست را ارائه کرد؛ مسئله این نیست که از کارشناسان اقتصادی در مصادر و مناصب استفاده نمیشود؛ مسئله این است که آبشخور فکری و علمیِ کارشناسان و اساتید اقتصاد حاضر در دستگاههای تصمیمگیر و تصمیمساز، یکی است و آن هم علم متعارف اقتصاد دانشگاههای ماست. چه اصلاحطلبش چه اصولگرا؛ یکگونه میاندیشند؛ سیاستها و دستورالعملهایی که در کشور اجرا میشود، عموماً آموزههای همین علمی است که برای کشور منفعتی در عمل نداشته!
📍اگرچه بخشی از این کارشناسان، با این آموزهها مخالفند و منتقد این سیاستها و نظریات هستند اما در اقلیتند و جریان و گفتمان حاکم بر اقتصاد دانشگاه و دولت، لیبرالیسم است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
چرا ترکیه و باکو بر تصرف سیونیک ارمنستان اصرار دارند ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥بسیاری از تحلیلگران با توجه به نقل و انتقالات نظامی در قفقاز جنوبی، از نهایی شدن حمله همزمان ترکیه و باکو به استان سیونیک ارمنستان خبر می دهند.
📍احتمالا بهانه آنها عدم اجرایی شدن توافقات ۳ سال پیش و راه اندازی کریدور زنگزور باشد و قصد دارند استان سیونیک ارمنستان را به طور کامل اشغال کنند تا رویای راه اندازی "دالان تورانی" به واقعیت بپیوندد.
👇ترکیه از این اقدام چند هدف دارد :
1️⃣ اتصال زمینی به باکو و در نتیجه دریای کاسپین و ایجاد یک کریدور تجاری و دالان تورانی و اتصال کشورهای ترک نشین .
2️⃣ دراختیار گرفتن و کنترل کامل مسیر زمینی ایران به روسیه و اروپا الی الابد.
3️⃣ ایجاد خط لوله گاز از باکو و ترکمنستان تا ترکیه و همچنین بهره برداری از منابع گاز و نفت دریای کاسپین و انتقال آن به اروپا ؛ این اقدام بلندپروازانه باعث می شود تا آنکارا به یک هاب بزرگ گازی در دنیا تبدیل گردد.
🔸️همچنین با توجه به قطع شدن صادرات گاز روسیه به قاره سبز ، اروپایی ها مجبور به خرید گاز مایع (LNG) از آمریکا و قطر شده اند که هزینه ای بسیار بیشتر از CNG دارد و در نتیجه از ایجاد خطر لوله ترکیه به کشورهایشان کاملا استقبال می کنند .
🔸️ اردوغان و مشاورانش احتمالا اینطور محاسبه کرده اند که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است و نیز رابطه پوتین و پاشینیان خوب نیست در نتیجه نمی تواند ابتکار عمل را در موضوع سیونیک بر عهده گیرد.
🔸️از طرفی آنان گمان می کنند جمهوری اسلامی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، درگیری با طالبان در شرق ، تمرکز بر کنترل اتفاقات احتمالی در سالگرد اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و همچنین داشتن جمعیت بالای آذری زبان نخواهد توانست در برابر حمله مشترک ترکیه و باکو به سیونیک واکنش خاصی بروز دهد.
🔸️البته محاسبه ترکیه دقیق نیست زیرا ایران به هیچ وجه در این مورد کوتاه نمی آید و ولو با دادن هزینه سنگین، اجازه تغییر ژئوپلیتیک منطقه را نخواهد داد زیرا به کلی ارتباطش با اروپا و روسیه قطع و در کنترل کامل ترکیه و باکو قرار می گیرد و آنها در برابر تهران برتری محسوس ژئوپلیتیکی می یابند.
🔸️نکته دیگر اینست که ایران منتظر فرصتی است تا یک بهانه پیدا کند و با حضور اسرائیلی ها در مرزهایش برخورد جدی داشته باشد.
🔸️همچنین ایجاد خط لوله گازی از ترکمنستان و باکو به اروپا جایگاه گازی ترکیه را در دراز مدت در برابر جمهوری اسلامی تقویت می نماید.
🔸️از طرفی روسها نیز تمایل ندارند که مسیرشان به ایران تحت تسلط ترکیه و باکو قرار گیرد و ترکیه بعد از تبدیل به یک هاب انرژی، صادر کننده اول CNG به اروپا شود و جایگاه مسکو را تصاحب کند.
👇آمریکایی ها نیز موافق طرح ترکها نیستند زیرا :
1️⃣ ارمنستان یک کشور مسیحی بوده و به لحاظ هویتی یک پایگاه مسیحی در میان مناطق مسلمان نشین است که از نظر آنها باید حفظ و تقویت گردد .
2️⃣ لابی ارمنی به شدت در آمریکا قوی است و بعد از لابی یهودی ایپک بیشترین نفوذ را خصوصا بر دموکرات ها دارد و بی تردید حمایت دولتمردان ایالات متحده را جلب می کند.
3️⃣ آمریکایی ها (به ویژه حزب دموکرات) با سیاست های اسلامگرایی اردوغان مخالفند و طرح های بلندپروازانه نئوعثمانی گری او را بر نمی تابند.
4️⃣ انتقال گاز CNG از مسیر ترکیه به اروپا ، این قاره را از لحاظ انرژی به ترکیه وابسته کرده و جایگاه هژمونیک آمریکا را تضعیف می کند .
و مهمتر این که شرکت های تولید انرژی LNG آمریکایی بازار بزرگ انرژی اروپا را از دست می دهند .
📌بنابراین منفعتی موازی در میان ایران ، روسیه و آمریکا وجود دارد که اجازه ندهند به هیچ قیمتی اردوغان و علیف به اهدافشان دست یابند.
🔸️البته کیفیت مقابله این ۳ کشور احتمالا متفاوت باشد اما موضوع برای ایران و روسیه حیاتی و امنیتی است و با تمام توان از به ثمر رسیدن طرح های پان ترکیستی ممانعت بعمل خواهند آورد.
🔸️خاطرنشان می شود که روسیه با ارمنستان پیمان دفاعی مشترک دارد و پوتین هم اعلام کرده که تمامیت ارضی ارمنستان خطر قرمز اوست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
آخر خط تحصیل رانتی #فریدون ماجرا از کجا آغاز و به کجا منتهی شد؟https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/02/15/2257071
جذب #بیژن_زنگنه بهعنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران غیرقانونی است. http://rajanews.com/node/253111
ماجرای شبهات هیئت علمی شدن #دختر_رئیسجمهور « #مریم_روحانی » اسناد پرداخت ۱۲۰ میلیاردی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/07/24/2370270
ابهام درباره مدرک #فاطمه_هاشمی از دانشگاه لهستانی و جذب هیات علمی https://www.mehrnews.com/news/4419505@IMANI_mohammad
تخلف در جذب #فائزه_هاشمی به عنوان هیأت علمی دانشگاه آزاد + اسناد https://www.farsnews.ir/news/13970711001086
در اقدامی عجیب؛ دانشگاه شریف #پروفسور_مهدی_گلشنی، رئیس گروه فلسفه علم این دانشگاه را #بازنشسته کرد. https://snn.ir/fa/news/695312
ویرشت👇https://virasty.com/hamraah_ba_tahlil/1694329296574188324
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
#تحلیلی_از_زبان_یک_بیگانه!
✍ الخان شکورلو، کارشناس سیاسی آذربایجانی
💥 ایران امروز روی میز تقسیم است
آنها می خواهند به ایران حمله کنند. چه کسی می خواهد این کار را انجام دهد؟ اسرائیل بازیگر اصلی اینجاست. و اسرائیل خود یکی از اصلی ترین کشورهایی است که در جنگ 44 روزه از آذربایجان حمایت کرد. تسلیحات اسرائیل نقش بسیار زیادی در پیروزی ما داشت. ما نمی دانیم پشت پرده با دولت آذربایجان چه توافقاتی صورت گرفته است. یعنی ممکن است در پشت پرده اسرائیل در ازای حمایت در زمان جنگ قره باغ، روی استفاده از خاک ما علیه ایران حساب باز کند. ممکن است.
ضمناً این شکایت اصلی ایران از ماست که شما با اسرائیل قرارداد بسته اید. در جریان ساخت فرودگاه های فضولی و زنگیلان، ایران تهاجمی ترین واکنش را نشان داد. چرا؟ زیرا ایران بر این باور است که در آینده این فرودگاه ها به محل اصلی عملیات علیه ایران تبدیل خواهند شد.
رسانه های ایران فقط در زمان جنگ در این مورد صحبت کردند، بر این موضوع تاکید شد و به همین دلیل نیروها تشکیل شد. چرا؟ مهم نیست چه می گویند، به هر حال ایران یک کشور قدرتمند است. این نظر من نیست، این نظر خود دانشمندان آمریکایی است. آن را باز کنید و ببینید کیسینجر در مورد آن چه می گوید.
بزرگترین خطر برای منافع غرب در سراسر خاورمیانه، نظام ولایت فقیه در ایران است. ایالات متحده برای از بین بردن این سیستم، غیرقابل استفاده کردن آن و احیای حکومت شاه که قبل از 1979 وجود داشت، دست به هر کاری میزند.
ببینید چه کسی به کنفرانس مونیخ دعوت شده است؟ پسر شاه. خود ایران چطور؟ اگر غرب خواهان دموکراسی در ایران است، چرا پسر شاه را دعوت می کنند؟ آیا آنها دموکراسی می خواهند؟ نه! غرب از ایران می خواهد که نظام ولایت فقیه را نابود کند. این را رهبر معنوی ایران و ساختارهای رسمی می دانند.
آیا متوجه شده اید که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی اعلام شده است؟ آنها به طور سیستماتیک علیه ایران کار می کنند. در طول یک سال گذشته، تمام دستگاه تبلیغاتی علیه ایران هدایت شده است. هدف چیست؟ همانطور که غرب از طریق جنگ در اوکراین میخواهد پوتین را از قدرت برکنار کند و دولت او را تضعیف کند، به همان شیوه از سپتامبر سال گذشته، میبینیم که چگونه سرویسهای اطلاعاتی غرب با مرگ مهسا امینی بر روی ایران کار میکنند. . ما می خواهیم از ما (آذربایجان) در این رویارویی استفاده نشود.
اگر در این موضوع ابزار شویم، دچار مشکل می شویم. اولا، ما هنوز جنگ بزرگ خود را با سه میلیون ارمنی به پایان نرسانده ایم. صلح حاصل نشده است. این مشکل ماست، باید حل شود. تا زمانی که این مشکل حل نشود، وضعیت جنگ با سایر همسایگان منجر به خصومت های مکرر و ضرر ما خواهد شد.»
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
💧 درباره آب سیستان خطاب به مردم مظلوم این منطقه!
✍علیرضا کمیلی
💥چنانچه وعده داده بودم درباره آب سیستان خواهم نوشت و حالا که رهبری در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بار دیگر به این مساله اشاره کردند فرصت را مغتتم شمردم تا مقداری صریح در این رابطه بنویسم تا مردم مظلوم این منطقه بدانند که نباید با این مساله متاثر از رسانه برخورد کنند و بدانند که برخی ظاهرا دلسوزان «خودمشما» در واقع جاده صاف کن مافیایی هستند که جیب ش را پر خواهد کرد ولی آبی برای شما نخواهد آورد!
آب مورد نیاز هر منطقه را می توان به سه بخش آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست تقسیم کرد که بر خلاف تصور برخی، آب مورد نیاز سیستان، آب شرب نیست. کل نیاز در این بخش حدود 20 میلیون مترمکعب است که هیچ وقت در تامین این حجم از آب معضلی وجود نداشته و نخواهد داشت. سوال این است که آیا می توان در منطقه ای که بخاطر ریزگردها آلودگی هوا دارد را فقط با رساندن آب شرب زنده نگه داشت؟ فرض کنیم شغل مردم را از کشاورزی تغییر دادیم، هوا را چه می کنیم؟ توسعه آسم را چه کنیم؟!
نیاز آبی حوزه محیط زیست بالاتر از یک میلیارد مترمکعب – تقریبا باندازه حقابه- و حدود سه میلیارد متر مکعب است تا به یک پایداری در حوزه ریزگرد برسیم و تالاب های خشک شده تا حدی احیا بشوند و جالب است بدانیم که این حجم از آب نه با پروژه شکست خورده چاههای ژرف و نه پروژه پرخرج انتقال آب عمان که نهایتا 100 میلیون مترمکعب آب بسیار گران قیمت به ارمغان خواهند آورد، تامین نخواهد شد!
نیم نگاهی به همین عددهای ساده که توسط خود وزارت نیرو هم منتشر شده نشان می دهد که مردم سیستان بعنوان کسانی که بیشترین ضرر را از مساله آب می کنند نباید فریب تبلیغات انتخاباتی نمایندگان یا سخنرانان را بخورند و باید به راه حل های واقعی تر و کارشناسانه فکر کنند! والا با وعده های توخالی آقایان از زمان اجرای پروژه شکست خورده «نیم لوله» و بعد هم پروژه بزرگ «46000 هکتار» مساله آب حل نخواهد شد.
همین ها که در آستانه انتخابات، ژست اپوزوسیونی به خود گرفته اند دیروز مسوولیت های مستقیم و غیرمستقیم در حوزه های مختلف این استان داشته اند و حق ندارند زندگی مردم را وجه المصالحه اهداف کوتاه مدت سیاسی خود کنند!
آری! رهبری معظم در پروژه های آب سیستان مستقیما حمایت ها و دستورات پرداخت مبالغ کلان را داشته اند که نشانگر اهمیت این منطقه برای ایشان است ولی اجرای درست آنها و نیز شناخت اینکه کدام راه حل ها عملا می تواند مساله «آب منجر به زندگی» را حل کنند چیزی است که متاسفانه توسط مافیا پوشانده می شود!
بنظر می رسد پیگیری سیاست منطقی و برادرانه – نه با تهدید و طعنه- با همسایه شرقی یعنی افغانستان درباره حقابه و نیز آبخیز داری برای کنترل سیلاب های فصلی راه حل هایی واقعی تر برای عبور از بحران آبی این منطقه باشند. در این فقره لازم است نخبگان و ریش سفیدان اولا به مساله اشراف پیدا کنند و ثانیا در آن نقش آفرینی داشته باشند و کار را به دست توییت های سیاسیون آگاه اصلاح طلب یا ناآگاهان اصولگرای وزارت خارجه که ساکتان دیروز در مقابل بندهای انحرافی کمال خان و... بوده اند نسپارند.
فقط برای اینکه بدانیم بند کمال خان که برخی آقایان مدعی امروز و ساکت دیروز، سیمان آن را هم از زابل تامین کردند چه تاثیری داشته خوب است بدانیم که این بند کوچک، فقط سال قبل، یک میلیارد مترمکعب آب ناشی از سیلاب ها را به شوره زار گودزره منتقل کرده است! همین یک عدد کافی است تا به توییت ها و نطق های این دیپلمات ها توجه نکنیم!
✔️مردم عزیز و مظلوم سیستان، نخبگان دلسوز استان سیستان و بلوچستان و کشور که می دانند تبعات تداوم خشکی این منطقه، گریبان خیلی از نقاط کشورمان را خواهد گرفت بیایید و با مساله آب حیات، متاثر از کمپین های مجازی برخورد نکنیم. دیگر فرصت آزمون و خطا نیست!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
دسترسی به بیانات امروز دوشنبه ۲۰شهریور۱۴۰۲ امام و رهبری انقلاب 👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/816