eitaa logo
تحلیل پرس| Tahlil Press
653 دنبال‌کننده
10.2هزار عکس
5.9هزار ویدیو
540 فایل
🌍محفلی تخصصی ونخبگانی برای رصد_تحلیل،تبادل و تضارب اندیشه 🔻گروه عمومی بله: http://ble.ir/join/MjY4MmM0Ym 🔻کانال عمومی تلگرام: https://t.me/tahlillpress🔻 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
مشاهده در ایتا
دانلود
A. S: 📍نظریه و تحلیل: لزوم هشیاری پس از احیای احتمالی توافق هسته‌ای 🔹طبق گزارش رسانه‌ها و مواضع مقامات سیاسی، فرایند مبادله مکتوب ارزیابی مذاکرات هسته‌ای توسط طرف‌های مذاکره‌کننده، به مراحل پایانی رسیده است. برخی ناظران بر این باورند که با حل‌وفصل احتمالی برخی موضوعات در زمینه اطمینان ایران به انتفاع اقتصادی، توافق به امضاء خواهد رسید. 🔸به نظر می‌رسد در نتیجه گفتگوهای غیرمستقیم اخیر میان ایران و آمریکا، نهایتاً طرفین از بخشی از خواسته‌ها عقب‌نشینی کرده و با برخی مطالبات طرف مقابل موافقت نموده‌اند. در واقع هر دو طرف به نقطه پایانی تبادل امتیازات نزدیک شده‌اند. 🔸گرچه ایران بسیار بر اخذ تضمین اصرار داشته، ولی احتمال آن که این توافق تنها تا پایان دولت بایدن عمر کند بالاست و با ورود احتمالی یک جمهوری‌خواه (به ‌ویژه ترامپ) به کاخ سفید بعید است تداوم یابد. علاوه بر آن ‌که پیروزی احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره نیز می‌تواند تعهدات آمریکا را تحت‌الشعاع قرار دهد. 🔸با فرض خروج دوباره آمریکا از توافق، احیای آن می‌تواند فرصتی باشد که ایران به توسعه زیرساخت‌های خود در حمل‌ونقل و صنایع راهبردی مانند استخراج نفت‌وگاز و تولید محصولات پتروشیمی بپردازد. کاهش وابستگی به دلار، تلاش برای نقش‌آفرینی در زنجیره تأمین کالا و خدمات در ائتلاف‌های چندجانبه از دیگر فرصت‌ها برای ایجاد مصونیت در برابر تحریم‌ها است. جمع بندی: واقعیت آن است که با توجه به اختلافات عدیده و راهبردی ایران و آمریکا، به خصوص در زمینه سیاست‌های منطقه‌ای، بعید است ایالات متحده تمایل داشته باشد که پرونده هسته‌ای ایران خاتمه یابد. ضمن تداوم تحریم‌های غیرهسته‌ای، نباید احتمال کاربرد مکانیسم ماشه را نیز از نظر دور داشت. لازم است ایران نسبت به سناریوهای مختلف توافق در آینده هشیار باشد.
رصد جامع فضای مجازی پیرامون حواشی حمله به سلمان رشدی .pdf👆👆
♦️العربی الجدید: «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا وعده داده که در جلسه آتی شورای حکام پرونده پادمانی ایران را ببندد به شرطی که آژانس در گزارشی پایان اختلافاتش با تهران را اعلام کند 🔹 پایگاه خبری «العربی الجدید» به نقل از «منابع آگاه نزدیک به مذاکرات هسته‌ای» خبر داد «رابرت مالی» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران وعده داده که «واشنگتن آماده است که در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی پرونده پادمانی را ببندد به شرطی که آژانس در گزارشی پایان اختلافاتش با ایران را اعلام کند».
♦️آمریکا خواستار آزادی زندانیان دوتابیعتی شد وزیر خارجه آمریکا: 🔹 سیامک نمازی تاکنون ۲۵۰۰ روز را به طور ناحق در ایران زندانی بوده است. 🔹 ما مصمم هستیم که برای آزادی وی تلاش کنیم و اطمینان حاصل کنیم که دیگر آمریکایی‌ها که به طور ناحق توسط ایران زندانی شده‌اند - ازجمله باقر نمازی، پدر وی - بتوانند به وطن بازگردند. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران: 🔹امروز دو هزار و پانصدمین روز بازداشت ناحق سیامک نمازی است. 🔹 حبس ناعادلانه شهروندان آمریکایی توسط ایران برای استفاده به عنوان اهرم سیاسی است. 🔹 ایران باید به سیامک و همچنین باقر نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز اجازه دهد تا به کشور خود و پیش عزیزان‌شان بازگردند. 🔹افراد نام برده به دلایل امنیتی و با حکم دادگاه در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در ایران هستند.
📍نظریه و تحلیل: لزوم هشیاری پس از احیای احتمالی توافق هسته‌ای 🔹طبق گزارش رسانه‌ها و مواضع مقامات سیاسی، فرایند مبادله مکتوب ارزیابی مذاکرات هسته‌ای توسط طرف‌های مذاکره‌کننده، به مراحل پایانی رسیده است. برخی ناظران بر این باورند که با حل‌وفصل احتمالی برخی موضوعات در زمینه اطمینان ایران به انتفاع اقتصادی، توافق به امضاء خواهد رسید. 🔸به نظر می‌رسد در نتیجه گفتگوهای غیرمستقیم اخیر میان ایران و آمریکا، نهایتاً طرفین از بخشی از خواسته‌ها عقب‌نشینی کرده و با برخی مطالبات طرف مقابل موافقت نموده‌اند. در واقع هر دو طرف به نقطه پایانی تبادل امتیازات نزدیک شده‌اند. 🔸گرچه ایران بسیار بر اخذ تضمین اصرار داشته، ولی احتمال آن که این توافق تنها تا پایان دولت بایدن عمر کند بالاست و با ورود احتمالی یک جمهوری‌خواه (به ‌ویژه ترامپ) به کاخ سفید بعید است تداوم یابد. علاوه بر آن ‌که پیروزی احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره نیز می‌تواند تعهدات آمریکا را تحت‌الشعاع قرار دهد. 🔸با فرض خروج دوباره آمریکا از توافق، احیای آن می‌تواند فرصتی باشد که ایران به توسعه زیرساخت‌های خود در حمل‌ونقل و صنایع راهبردی مانند استخراج نفت‌وگاز و تولید محصولات پتروشیمی بپردازد. کاهش وابستگی به دلار، تلاش برای نقش‌آفرینی در زنجیره تأمین کالا و خدمات در ائتلاف‌های چندجانبه از دیگر فرصت‌ها برای ایجاد مصونیت در برابر تحریم‌ها است. جمع بندی: واقعیت آن است که با توجه به اختلافات عدیده و راهبردی ایران و آمریکا، به خصوص در زمینه سیاست‌های منطقه‌ای، بعید است ایالات متحده تمایل داشته باشد که پرونده هسته‌ای ایران خاتمه یابد. ضمن تداوم تحریم‌های غیرهسته‌ای، نباید احتمال کاربرد مکانیسم ماشه را نیز از نظر دور داشت. لازم است ایران نسبت به سناریوهای مختلف توافق در آینده هشیار باشد.
📍دیدگاه: عامل پشت‌پرده حمله به سلمان رشدی صهیونیست‌ها بودند حسین کنعانی‌مقدم 🔹رژیم صهیونیستی سیاست ایران‌هراسی را در دستور کار آمریکایی‌ها قرار داده است تا آمریکا به برجام برنگردد. مخالف اصلی بازگشت آمریکا به برجام رژیم صهیونیستی است. 🔹هم طرح ترور بولتون و هم حمله به سلمان رشدی هم از همین طرح‌های صهیونیستی است و آنها پشت پرده این ماجرا قرار دارند. 🔹لابی صهونیست‌ها در آمریکا در دوران دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان سیاست‌شان فشار بر سناتورهای آمریکاست تا به ایران فشار آید و برایشان فرقی نمی‌کند بایدن یا ترامپ سر کار باشد. 🔹رژیم صهیونیستی در داخل با بحران روبرو است و اگر ایران هسته‌ای برابر رژیم صهیونیستی قرار بگیرد، حیات این رژیم پایان می‌یابد و سعی می‌کنند امکانات، شبکه‌های اجتماعی‌ و رسانه‌ای‌شان را در اختیار ایران هراسی قرار دهند. 🔹احتمالاً توافقی مشروط مورد پذیرش ایران قرار بگیرد؛ به نحوی که بعد از بحث‌های کارشناسی مجلس توافق صورت ‌گرفته را به صورت مشروط می‌پذیرد و بعد از طی مراحل قانونی در شورای نگهبان با شرط ‌هایی زمانی، ایران توافقی مشروط را خواهد پذیرفت و به همه خواسته‌های غربی‌ها تن نخواهد داد.
جریان‌های مذکور از جمله چارچوب هماهنگی که بخش مهم و اثرگذاری از جامعه عراق را در بر می‌گیرند و در انتخابات اخیر پارلمانی نیز کرسی‌های قابل‌توجهی را به‌دست آوردند، امروز نیز همچون زمان بحران داعش، نگاه‌شان به مرجعیت شیعی در نجف بوده و از هرگونه اردوکشی خیابانی بیزارند. فضای سیاسی عراق به ‌گونه‌ای است که پیشبرد مطلوب امور و تشکیل دولت کارآ مستلزم تعامل، مشارکت و همکاری همه جریان‌های سیاسی موثر و دلسوز در عراق است. در پیش گرفتن رادیکالیسم سیاسی، تمامیت‌خواهی، یکجانبه‌گرایی و بی‌توجهی به مطالبات احزاب و جریان‌های دیگر سیاسی در عراق، همیشه نتیجه معکوس داشته است.
📍نظریه و تحلیل: آیا روابط آنکارا و دمشق در مسیر عادی‌سازی قرار دارد؟ 🔹مدتی است اخبار پراکنده‌ای از آغاز فرآیند عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه در رسانه‌ها منتشر شده است و این پرسش مهم را به وجود آورده که آیا این ‌دو حقیقتاً در مسیر گشایش‌های دیپلماتیک قرار دارند؟ 🔸مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه اخیراً در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که در حاشیه نشست جنبش غیرمتعهدها که اکتبر سال گذشته میلادی برگزار شده بود، با فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه گفتگوی کوتاهی داشته است. علاوه بر این رسانه‌ها اخباری مبنی بر تلاش ولادیمیر پوتین برای گفتگوی مستقیم اردوغان و اسد منتشر کرده‌اند. 🔸همین اخبار کافی بود تا بخش‌های شمالی سوریه از جمله اعزاز، تل ابیض، الباب، ادلب و ... که در اختیار نیروهای متحد ترکیه قرار دارد، به صحنه اعتراض معارضان سوریه به ترکیه و اظهارات وزیر خارجه این کشور تبدیل شود. طی گسترده‌ترین اعتراضات در اعزاز، پرچم ترکیه نیز به آتش کشیده شد. 🔸با این حال و در میانه گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال گشایش‌های دیپلماتیک میان آنکارا و دمشق، بر اثر حمله نسبتاً شدید جنگنده‌های ترکیه به پایگاه ارتش سوریه در حومه عین‌العرب، تعدادی از نیروهای ارتش سوریه جان خود را از دست دادند که تعداد آنها از 6 نفر تا 22 نفر تخمین زده شده است. علاوه بر این از روز گذشته اخبار متناقضی درباره آغاز حمله ترکیه به مناطق شمالی سوریه منتشر شده که البته تا لحظه نگارش این سطور، تأیید نشده است. جمع بندی: بنابراین پیشرفت روند مصالحه میان ترکیه و سوریه فراتر از سطح فعلی دشوار به نظر می‌رسد و احتمالاً و حداقل تا انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه ارتباط دو کشور در حد دیدار مقامات امنیتی دو کشور باقی بماند. مگر اینکه روسیه معادله خاصی را در این‌ رابطه پیش ببرد که فعلاً نشانه‌ای برای آن وجود ندارد. در این میان خروج پناهندگان سوری از ترکیه و اسکان آنها در مناطق شمالی سوریه می‌تواند دستاورد مهمی برای اردوغان در آستانه انتخابات باشد.
📍 کارشناس آمریکایی: چک بایدن برای ایران نقد نخواهد شد 🔹ریچارد گلدبرگ کارشناس اندیشکده ضد ایرانی دفاع از دموکراسی‌ها در توئیتی نوشته است: «آمریکا در قبال برجام باید تحریم‌های موضوعه در ارتباط با ایران را سال آینده لغو کند. ایران بدین منظور از بایدن تقاضای تضمین خواهد کرد. چنین تضمین‌هایی چگونه فراهم خواهد شد؟ چه کسی در کنگره به لغو تحریم‌ها رأی خواهد داد؟ و زمانی که کنگره در اکتبر آینده تحریم‌ها را لغو نکند ایران چه کار خواهد کرد؟» 🔹امری سرن مشاور امنیت ملی تد کروز سناتور تندروی آمریکایی نیز نوشته است: «بایدن در حال نوشتن چک‌هایی است که ایران قادر به نقد کردن آنها نخواهد بود.» 🔹گفتنی است کارشناسان نزدیک به جمهوری‌خواهان در آمریکا سعی دارند دولت بایدن را به عدم احیای توافق هسته‌ای ترغیب کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نماهنگ از تبیین تا قیام رهبر معظم انقلاب: 🔻جهتگیری در عزاداری امام حسین(ع)به این نحو باید باشد: گسترش تبیین، بیان، آگاه‌سازی، محکم کردن ایمان مردم، روح تدین را در مردم گسترشِ دادن، روح شجاعت و غیرت دینی را در مردم زیاد کردن، حالت بی تفاوتی و سکر و بیحالی را از مردم گرفتن؛ اینهاست معنای قیام حسینی و بزرگداشت عزاداری امام‌حسین (علیه‌السّلام) در زمان ما.
🔴 روایت سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از گزارش علی باقری و آنچه که تاکنون در مذاکرات احیای برجام گذشته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🎙 سعید لیلاز در مصاحبه با روزنامه اعتماد: دستاوردهای احیای برجام موقتی است.
https___www.etemadnewspaper.ir_fa_main_print_189217(1).pdf
258.3K
♦️🎙متن کامل مصاحبه سعید لیلاز با روزنامه اعتماد در خصوص مذاکرات احیای برجام
🔴 ترامپ: پلیس آمریکا با من مثل جنایتکاران رفتار کرد! 🔹«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا در بیانیه‌ای گفت: وزارت دادگستری و FBI گذرنامه‌های من را پس دادند. متشکرم! متأسفانه، وقتی ۸ روز پیش به خانه‌ام در مار-آ-لاگو حمله کردند، هر چیزی را که جلو چشم شان بود، توقیف کردند و با من مانند یک جنایتکار معمولی رفتار کردند، این اتفاق نباید در آمریکا بیافتد!
📍نظریه و تحلیل: ایران و افغانستان؛ یک سال پس از استقرار طالبان 🔹ایران مدت‌ها قبل از خروج آمریکا از افغانستان، گفتگو با نمایندگان طالبان را آغاز کرده بود تا با رویکرد مسالمت‌آمیز، امنیت ملی خود را تأمین نماید. اما ایران و طالبان همچنان در موضوعات مختلف اعم از ترکیب دولت، حقوق شیعیان افغانستان، حق‌آبه هیرمند، امنیت مرزها و مسئله مهاجران، دچار اختلاف هستند. در ارزیابی سیاست ایران، نکاتی قابل ذکر است. 🔸ایران تلاش نموده تا رویکردی چندجانبه به سیاست تعاملی خود ببخشد. برگزاری نشست «همسایگان افغانستان» در تهران و ارتقای روابط با کشورهای آسیای میانه، نمودی از این تلاش‌ها بود. اما به نظر نمی‌رسد یک اقدام جدی درباره افغانستان، بدون جلب نظر مساعد چین و روسیه و بدون همراهی پاکستان، عملیاتی باشد. 🔸گویا ایران، اقتضای تعامل با طالبان را محدودسازی روابط تهران با دیگر بازیگران داخلی افغانستان قلمداد کرده است. مسئولان دیپلماتیک ایران صرفاً دیدارهای معدودی با حامد کرزی و عبدالله‌عبدالله داشته‌اند و سعی نکرده‌اند از روابط خود با گروه‌هایی نظیر «جمعیت اسلامی» و «جبهه ملی مقاومت» به عنوان اهرم فشار بهره‌مند شوند. 🔸عدم تلفیق هوشمندانه و کاربرد تؤأمان ابزارهای سخت، نیمه‌سخت و نرم را می‌توان نقصی برای سیاست ایران در قبال طالبان دانست. اقدامات پیش‌دستانه نظامی در مرزها، تهدید و یا اِعمال مجازات‌های اقتصادی و همچنین تلاش برای بهره‌مندی از ظرفیت عظیم مهاجران افغانستانی داخل ایران از جمله گزینه‌ها در این خصوص است. 🔸اهمیت افغانستان برای امنیت ملی ایران - جز اینکه از بابت همسایگی و مسائل مرتبط با آن می‌باشد - می‌بایست از منظر رقابت قدرت‌های بزرگ نیز نگریسته شود. در راستای ارزیابی و تدوین یک سیاست جامع در قبال افغانستان لازم است نقش و تأثیر تحولات این کشور بر اقتصاد سیاسی بین‌الملل و امنیت منطقه‌ای به طور کامل مورد ارزیابی قرار بگیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍شعله‌ور کردن تنش‌ها به اسم صلح‌بانی، کسب و کار بزرگ آمریکا/ بخش دوم 🔻غول‌های دفاعی در ژوئن پیش از رأی‌گیری اعضای کمیته‌ نیروهای نظامی مجلس و سنا به آنها ۱٠ میلیون دلار برای افزایش هزینه‌های نظامی پرداخت کردند. 🔻متعاقباً کمیته‌ها برای سال حسابداری آتی به افزایش ۴۵ میلیارد دلاری پنتاگون در سنا رأی دادند. 🔻اگر ماشین جنگ ایالات متحده متوقف شود این یک فاجعه اقتصادی و سیاسی برای واشنگتن خواهد بود.
♦️آمریکا خواستار آزادی زندانیان دوتابیعتی شد وزیر خارجه آمریکا: 🔹 سیامک نمازی تاکنون ۲۵۰۰ روز را به طور ناحق در ایران زندانی بوده است. 🔹 ما مصمم هستیم که برای آزادی وی تلاش کنیم و اطمینان حاصل کنیم که دیگر آمریکایی‌ها که به طور ناحق توسط ایران زندانی شده‌اند - ازجمله باقر نمازی، پدر وی - بتوانند به وطن بازگردند. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران: 🔹امروز دو هزار و پانصدمین روز بازداشت ناحق سیامک نمازی است. 🔹 حبس ناعادلانه شهروندان آمریکایی توسط ایران برای استفاده به عنوان اهرم سیاسی است. 🔹 ایران باید به سیامک و همچنین باقر نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز اجازه دهد تا به کشور خود و پیش عزیزان‌شان بازگردند. 🔹افراد نام برده به دلایل امنیتی و با حکم دادگاه در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در ایران هستند.
📌:: از صبح امروز اصلاح طلبان شاخص استانها با آغاز مصاحبه های پرحجم ضمن ابهام انگاری در شکل گیری توافق احتمالی در برجام اقدام به بازخوانی اقدامات دولت روحانی و شخص ظریف در این خصوص نموده و سعی در تحریک و مخالفت سازی در مردم و افکارعمومی را دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*😄سخنرانی لحظاتی پیش بایدن بعد از توافق برجام با ایران*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📡 *تحلیل علی علیزاده بر بیانیه و نقش راس فتنه میرحسین موسوی*. ✅ *لازم به ذکر است که علیزاده از عناصر طرفدار میرحسین بوده است!!*
🔰سپاه: همکاری با کلوزآپ ممنوع است 🔹سازمان اطلاعات سپاه: موسسه آموزشی کلوزآپ، فعال در حوزه مستند، یک موسسه صهیونیستی بوده که با حمایت‌های مادی و معنوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال فعالیت است. 🔹این مجموعه پیش از این با عنوان گرین هاوس فعالیت داشته. هرگونه ارتباط و همکاری اتباع ایرانی با این موسسه صهیونیستی ممنوع است