eitaa logo
تحلیل و بررسی خبر
126 دنبال‌کننده
15.7هزار عکس
11.2هزار ویدیو
1هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
خسارت‌های دشمن بیشتر است انقلاب اسلامی از روز پیروزی، آرمان‌هایی برای خود معین کرد و برای تحقق آن اقدام به فعالیت نمود؛ اما در مسیر خود با سختی‌ها و مشکلات زیادی روبرو شد. بسیاری از این مشکلات فرصتی بود برای پیشرفت و قدرتمندی و تداوم برخی مشکلات نیز سرعت حرکت انقلاب را با کندی مواجه کرد. نگاه به شرایط امروز و تطبیق آن با تصوراتی که داشتیم، می‌تواند ما را در طی این مسیر خسته کند؛ اما این تمام ماجرا نیست. گزاره خبری: سال 1948 بود که دولت‌های غربی دست به تأسیس کشوری جعلی به نام «اسرائیل» زدند. مسلمانان از دیرباز تاکنون به هر نحو در مقابل رژیم اشغالگر ایستادند، گاهی با جنگ و گاهی با سنگ. کشورهای عربی در دو جنگ کوچک در همان سال 1948 و در سال 1956 و یک جنگ بزرگ در 1967 مقابل این رژیم جعلی ایستاده و جنگیدند، اما شکست خوردند. پس از مدتی برخی سران عرب با رژیم صهیونیستی توافقاتی کردند که فرصتی شد برای صهیونیست‌ها تا خود را بازسازی و موقعیتشان را تثبیت کنند. حالا وقتی خبر از معامله برخی کشورهای عربی مانند عربستان، امارات و بحرین به گوش می‌رسد، مردم از خود می‌پرسند چرا این تلاش‌ها و مقاومت‌ها نتیجه نداد؟ چرا مدام باید از پیشروی رژیم صهیونیستی بشنویم؟ آیا هزینه‌های انقلاب اسلامی در دشمنی با این رژیم هدر رفته است؟ و... نکته راهبردی: بیایید نگاهی به گذشته و سرآغاز شکل‌گیری این رژیم بیندازیم. در ظاهر، سیر پیشروی آن رضایت‌بخش بوده؛ اما با دقت بیشتر درمی‌یابیم این تصور، اشتباه است. در نگاه اول، شکست اعراب و عدم نتیجه مقاومت‌ها و سرسختی‌ها، بی‌نتیجه و به نفع رژیم غاصب انجامید؛ اما در حقیقت این رژیم جعلی در طول 70 سال هنوز نتوانسته سر راحت بر بالین بگذارد و به‌شدت از آینده نامعلوم خود در عذاب است. این یعنی مقاومت‌ها جواب داده و خواب خوش از چشم غاصبان «قدس شریف» ربوده است. انقلاب اسلامی پس از پیروزی توانست با سیاست‌ورزی، رسالت خود را در دفاع از مردم مظلوم فلسطین پیگیری کند و با حمایت معنوی از نیروهای مقاومت، قدرتی بزرگ در مقابل رژیم کودک‌کش ایجاد نماید. جنگ 33 روزه و 22 روزه نشان داد این قدرت پوشالی به‌راحتی قابل محو شدن است. خداوند در آیه 140 سوره آل‌عمران ما را به دیدن تمام ماجرا امر می‌کند، آنجا که می‌فرماید: «همان‌طور که شما خسارت خورده‌اید، دشمن نیز دچار خسارت‌های زیادی شده است»؛ یعنی ببینید دشمن کجاست و شما کجا؟ آن‌ها قصد نابودی شما را داشتند، اما شما هنوز قدرت دارید و هر روز چالشی جدید برای دشمن ایجاد می‌کنید تا پیروزی کامل حاصل شود. با امید و توکل به خدا، تکاپوی برخی دولت‌های عربی و رژیم صهیونیستی نتیجه‌ای جز دست‌وپا زدن در باتلاق خودساخته‌شان نخواهد داشت. (نویسنده: سید حسین خاتمی)
خدمت به ادعا نمی‌شود، اقدام و عمل انقلابی لازم است روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «پرونده آب غیزانیه پس از 40 سال تکمیل شد»، نوشت: «صادق حقیقی‌پور، مدیرکل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت؛ خوشبختانه با بهره‌برداری آزمایشی از فاز سوم آب‌رسانی به غیزانیه، همه روستاهای این منطقه از آب شرب سالم بهداشتی و پایدار بهره‌مند شدند که بهره‌برداری رسمی از این فاز نیز تا آخر شهریورماه خواهد بود ولی در حال حاضر 26 هزار روستایی منطقه آب سالم و پایدار دارند. دولت در سال‌های اخیر با نگاه ویژه به این منطقه و اجرای طرح انتقال آب، با حل این مشکل، امید را به خانه‌های مردم این بخش بازگردانده است». شایان ذکر است، در سال 95 و با انتصاب «غلامرضا شریعتی» به استانداری خوزستان، وی در بازدیدی از منطقه غیزانیه طرح آب‌رسانی به این منطقه را افتتاح می‌کند و قول می‌دهد این مشکل را ظرف مدت زمان سه ماه حل کند اما پس از سه سال به سرانجام نمی‌رسد. قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) سپاه که پیش از این تکمیل طرح آب‌رسانی غدیر اهواز را در کارنامه دارد و در زمانی که مردم خوزستان نیاز به تکمیل این پروژه داشتند، با اقدامی جهادی وارد میدان شد و زودتر از موعد مقرر این طرح آب‌رسانی را انجام داد، پروژه فاز سوم آب‌رسانی به غیزانیه را که طبق برآوردها دو ماه باید به طول می‌انجامید و اگر طبق قول قبلی شریعتی پیش می‌رفت، بعد از دو سال نیز سرانجام نمی‌یافت، ظرف مدت 25 روز به پایان رساند.
ترامپ و دنده‌های صد‌من یک غاز!.doc
48.6K
🌀نسخه word 🛑 یادداشت ✍️ترامپ و دنده‌های صد‌من یک غاز! ❇️به قلم: حسین شریعتمداری- مدیر مسئول روزنامه کیهان
ترامپ و دنده‌های صد‌من یک غاز!.pdf
188K
🌀نسخه pdf 🛑 یادداشت ✍️ترامپ و دنده‌های صد‌من یک غاز! ❇️به قلم: حسین شریعتمداری- مدیر مسئول روزنامه کیهان
مکانیسم ماشه.pdf
297.4K
🌀نسخه dpf 🛑 یادداشت ✍️نگاهی به تلاش واشنگتن برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه ❇️به قلم: علیرضا کریمی-کارشناس مسایل سیاسی
مکانیسم ماشه.doc
34.8K
🌀نسخه word 🛑 یادداشت ✍️نگاهی به تلاش واشنگتن برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه ❇️به قلم: علیرضا کریمی-کارشناس مسایل سیاسی
✅تصمیم‌گیری درباره قطعنامه تحریم‌ ایران برعهده شورای امنیت است 🔻«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (چهارشنبه) به اظهارات اخیر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده طی یک هفته آینده تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازمی گرداند، واکنش نشان داد. 🔺بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، گوترش در واکنش به لفاظی‌های اخیر پامپئو درباره ایران تصریح کرد که تصمیم‌گیری و اقدام درباره قطعنامه تحریم‌های ایران برعهده شورای امنیت سازمان ملل است. 🔹اوایل روز گذشته، پامپئو مدعی شده بود که واشنگتن هفته آینده مجدداً تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را اعمال خواهد کرد تا مطابق با آن محدودیت‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران را دائمی کند. 🔸دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: «این شورای امنیت است.....که می‌تواند اجرا و هدایت قطعنامه‌های شورای امنیت را انجام دهد و ما مطابق با عملکرد و دستورالعمل شورای امنیت اقدام می‌کنیم». 🔻بعد از شکست مفتضحانه واشنگتن در شورای امنیت برای تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی ایران، پامپئو در تاریخ ۲۰ آگوست (۳۰ مردادماه) نامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد و خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه به منظور بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شد. 🔺طبق این گزارش، اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل از جمله روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا تأکید کرده‌اند که از تصمیم ایالات متحده برای وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران حمایت نمی‌کنند زیرا واشنگتن در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شده است و بنابراین حق استناد به مکانیسم ماشه را ندارد. ❇️ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.
خطرات سازش.doc
34.8K
🌀نسخه word 🛑 یادداشت ✍️خطرات سازش رژیم امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی ❇️به قلم: رضا دهقانی -کارشناس مسایل سیاسی
خطرات سازش.pdf
252.2K
🌀نسخه pdf 🛑 یادداشت ✍️خطرات سازش رژیم امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی ❇️به قلم: رضا دهقانی -کارشناس مسایل سیاسی
1400 با کدام برنامه، با کدام تیم؟ تصور کنید قرار است مسابقه دو سرعت 400 متر به دو برابر این مسافت و مسیر مسابقه نیز نه میدان، بلکه مسیر پرسنگلاخ و ناهموار برگزیده شود. با چنین تغییراتی، بسیار محتمل است که به غیر از تعدادی اندک، افراد دیگر از این مسابقه سخت انصراف دهند. چون یقین دارند این مسیر پرمخاطره را به نقطه پایان نمی­رسانند؛ اما ماجرای انتخابات در ایران چیز دیگری است؛ هر میزان که اهمیت و چالش‌های اقتصادی و سیاسی کشور بیشتر آشکارتر می‌شود، بر تعداد داوطلبانی که متقاضی انتخابات دشوار 1400 هستند، مدام افزوده می­شود. دراین‌باره نکات زیر حائز اهمیت است: 1- شرایط پیش­روی کشور این‌گونه نیست که افرادی با توهم و توجیهات گوناگون بخواهند پای در انتخابات 1400 بگذارند؛ اقتضای مسیر 1400، وسع و توانایی است و خداوند کسانی که وسع و توانایی ندارند را برای هیچ امری مکلف نکرده و نمی­کند. 2- شاخص اصلی برای سنجش وسع و توانایی نیز ضرورتاً آمادگی­های فردی نیست- که آن هم مهم است- بلکه موضوع اساسی­تر، داشتن برنامه مدون و قابل دفاع و نیز تیم مشخص برای اداره کشور و غلبه بر چالش‌های اقتصادی است. 3- تجربه گذشته و روحیات برخی افراد داوطلب نشان می­دهد که انصراف آن‌ها از این مسیر ممکن نیست، پس باید کار دیگری کرد. 4- اقدام پیشنهادی در این زمینه آن است که جریان رسانه‌ای و بخش‌های مختلف مردمی و به‌ویژه نخبگان و خواص جامعه به­طور فراگیر عرصه را بر افراد متوهم در صحنه انتخابات از همین حالا تنگ کنند. هر فردی- جدای از گرایش سیاسی و جناحی که دارد- به‌محض آن‌که از اراده خود برای ورود به مصاف 1400 سخنی گفت، باید بلافاصله با این سؤال مواجه شود که با کدام برنامه عملیاتی مشخص و تیم همراه قرار است وارد این عرصه شود و مشکلات را مرتفع نماید؟ 5- پاسخ این سؤال هم از جنس ارائه توضیحات تئوریک و کلی نیست. او باید در عمل آمادگی و توانایی خود را برای عموم ارائه دهد. چه معنی دارد فردی که قرار است کمتر از 10 ماه دیگر و در شرایطی دشوار از حیث اقتصادی و سیاسی، خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهد، فاقد هرگونه برنامه مدون، عملیاتی و قابل دفاع باشد و اصولاً نداند که تیم اقتصادی، فرهنگی و سیاسی‌اش چه کسانی هستند؟ نکته نهایی: هر فرد و هر رسانه‌ای که به آینده ایران دل بسته است و فردای کشور برایش اهمیت دارد، باید پیش از اینکه افراد متوهم و فاقد برنامه و تیم، پای در عرصه انتخابات بگذارند و حتی کار به تأیید مراجع قانونی برسد، اجازه ندهند آن‌ها خود را در معرض تبلیغات و فضای رسانه‌ای قرار دهند. این نکته مهم باید به‌منزله یک مطالبه فراگیر و اقدامی سرنوشت­ساز نگریسته شود. (نویسنده: عزیز غضنفری)
سرپوش گذاشتن بر شکست‌های پی‌در‌پی با رونمایی از برنامه سوم بخشی از تلاش ترامپ که تا این لحظه ناکام مانده، این بوده ‌است که با ممانعت از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران که قرار است برابر متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در مهرماه منقضی شود، ظرفیتی برای بهره‌برداری تبلیغاتی و رسانه‌ای ‌برای خود بسازد؛ ازاین‌رو تمام تلاش خود را به کار بسته تا مانع از رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران گردد. گزاره خبری: «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در مصاحبه مطبوعاتی خود با خبرنگاران در روز چهارشنبه ۲۶ شهریور تأکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از روز شنبه تجدید خواهد شد. گزاره تحلیلی: آمریکایی‌ها با ناکامی در چند مرحله، تلاش کرده‌اند تا تحریم‌های تسلیحاتی ایران که قرار است در ۱۷ اکتبر (۲۷ مهر) لغو گردد را ابدی کنند: ۱- ارائه قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت برای ابدی کردن تحریم‌های تسلیحاتی ایران که با مخالفت اکثریت اعضا مواجه گردید. ۲- از طریق اعمال فشار بر یکی از اعضای غربی عضو برجام، مکانیزم ماشه را فعال نمایند که هیچ‌کدام از سه کشور غربی عضو برجام حاضر به همراهی با خواسته ترامپ نشدند. ۳- با اعمال نفوذ در شورای امنیت، از طریق تفسیر واژه «مشارکت»، ادعا کنند که کماکان حقی برای فعال کردن مکانیزم ماشه را دارند، که با مخالفت اعضا و رئیس دوره قبل و فعلی همراه شد. جمع‌بندی: یک سناریوی محتمل از آنچه تیم امنیتی ترامپ بر آن اذعان دارند که روز شنبه تحریم‌های بین‌المللی تجدید خواهد شد، ممکن است با فشار مجدد بر رئیس دوره‌ای فعلی شورای امنیت برای به رأی گذاشتن ادامه لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران میان اعضای شورا باشد؛ یا سناریو محتمل‌تر، رونمایی از برنامه سوم با استناد به درخواست برخی کشورهای عربی و غربی برای ممانعت از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران مربوط باشد؛ به این شکل که با گنجاندن تمامی مفاد قطعنامه‌های قبلی ضد ایرانی شورای امنیت که برابر قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی شده بود، به‌وسیله صدور یک فرمان تحریمی جدید توسط ترامپ اعلام شود. ترامپ و تیم امنیتی‌اش سعی خواهند کرد که با ماله‌کشی بر روی شکست‌های پی‌درپی خود در مواجهه با ایران، به این یک‌جانبه‌گرایی، وجهه قانونی و بین‌المللی، آن‌هم احتمالاً از طریق اعلام حمایت چند کشور داده و در کنار آن با یک نمایش نظامی، صرفاً در سطح تبلیغاتی، به جدی نشان دادن خود اعتبار دهند. (نویسنده: احمد بنافی)
دولت قادر به مدیریت بحران نیست؟! «سعید حجاریان»، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب در یادداشتی که در وب‌سایت مشق نو منتشر شد، به بررسی عملکرد مجلس یازدهم پیرامون قانون اصلاح انتخابات پرداخته و در لابه‌لای این بررسی، نوشته است: «ممکن است در بحبوحه انتخابات ۱۴۰۰، مثلاً هفته منتهی به رأی‌گیری، تورم بیش از میزان فعلی شتاب بگیرد و قیمت‌ها به شکلی سرسام‌آور افزایش پیدا کند. این موضوع از آنجایی واجد اهمیت است که معمولاً تورم نوروز به نیمه‌های بهار یا حتی اوایل خردادماه سرریز می‌کند؛ یعنی همان معضلی که در ادبیات ما به «سیاه‌بهار» یا «گدا بهار» مشهور است. این‌ها در حالی است که دولت برخلاف دیگر ادوار قادر به مدیریت بحران معیشت (ولو به‌صورت مقطعی، به‌وسیله تزریق پول) نیست، زیرا اساساً اسباب آن را در اختیار ندارد. با این اوصاف ممکن است در بزنگاه انتخابات برخی هرج‌ومرج‌های بخشی و منطقه‌ای پدید آید؛ مانند انباشت مطالبات معوق دی‌ماه ۱۳۹۶ یا آنچه در آبان ماه ۱۳۹۸ رخ داد. درنتیجه بنا به عادت مألوف، میان طرفداران نظام از یک‌سو و مردم معترض و مستأصل و جان‌برکف، درگیری پدید می‌آید!» آنچه در همین چند خط یک پاراگراف به‌ظاهر ساده خواندیم، درواقع صحبت‌ها و فرامین کسی است که طی ۱۰ سال گذشته مدام مردم را به حضور در خیابان دعوت کرده، از تحریم‌ها بزرگنمایی کرده و جالب‌تر از همه این‌که ازجمله طرفداران اصلی دولت کنونی بوده است. حجاریان می‌گوید دولت قادر به مدیریت بحران نیست و اسبابش را در اختیار ندارد! این سخن او نیز یک مغالطه و دشمنی آشکار برای براندازی ساختار است.