دکتر رضا سراج,
پسا انتخابات آمریکا
🔹رقابت انتخاباتی در آمریکا تماشایی شد و اکنون اوضاع ایالات متحده در پسا انتخابات با آغاز جنگ حقوقی، سیاسی و اجتماعی تماشاییتر خواهد گردید.
🔹در پسا انتخابات، جنگ حقوقی و سیاسی طرفین، قطببندی اجتماعی را در این کشور شدیدتر خواهد نمود. این مهم بستری برای فعالتر شدن راستگراها و چپگراهای افراطی میگردد. در چنین شرایطی پدیده #ترامپیسم (۶۸ میلیون رای + ترامپ) میتواند ایالات متحده را به لبه پرتگاه اغتشاش و یا حتی شورش بکشاند.
🔹با این اوصاف کارگزاران پشت پرده در آمریکا یا باید با مدیریت زمان، قطبش اجتماعی را مهار و آرام نمایند و یا تصمیم بگیرند سر برخی را زیر آب کنند. شاید روندها در پسا انتخابات به عصر پسا آمریکا ختم گردد.
🔹فرایند شرطی شدن اقتصادایران:
1️⃣ خرداد۹۲: با پیروزی آقای روحانی، بازارایران درانتظار مذاکره با آمریکا به رکودرفت
2️⃣ تیر۹۴: با امضای برجام سرمایهگذاری در ایران میخواست پابگیرد اما بخاطر بوروکراسی و مجوز و... نتوانست ازفرصت استفاده کند
3️⃣ آبان۹۵: با پیروزی ترامپ، بازارایران در انتظار تصمیم ترامپ درباره برجام، دوباره به رکود رفت
4️⃣ اردیبهشت۹۷: با خروج آمریکا از برجام و قطع امید ایران از افیون نفت، حمایت ازتولید به تدریج شروع شد وتولید، اندکی پاگرفت اما...
5️⃣ آبان۹۹: با پیروزی بایدن، اقتصادایران به امید بازگشت پترودلارها دوباره به رکود رفت...
بادکنک بایدن، به جای بدهی هنگفت؟!
🔹جو بایدن، خواستار سختگیری بر ایران است نه گشایش؛ «سیاست ترامپ شکست خورد. روش هاى زيركانه تری براى سختگيرى بیشتر علیه ايران وجود دارد». دموکرات ها بارها گفتهاند به تعهدات برجامی ایران بسنده نمی کنند و امتیازات جدید می خواهند.
♦️مشاوران بایدن می گویند ایران، هم باید دائمی سازی بندهای رو به پایان برجام را بپذیرد و هم، توانمندی نظامی و نفوذ (امنیت) منطقهای خود را واگذار کند. اینها در حالی است که دموکراتها با تحریمهای جدید، تعهدات برجامی را به استهزا گرفتند.
🔹بایدن حتی اگر وانمود کند، قطعا به تعهدات برجامی بر نمیگردد؛ او هم تحریم های ترامپ را فرصت فشار بیشتر میداند. اما حتی اگر هم ارادهای برای بازگشت به برجام داشت، تحریم هایی که با هماهنگی اوباما و ترامپ در کنگره تصویب شده، مانع از این کار می شد.
♦️آرزو اندیشی درباره انتخابات آمریکا برای کسانی که هفت سال تمام، مرتکب سوءمدیریت فاحش شدند، کارنامه نمی سازد. زمزمه دوباره رفتار التماسی، معنایی جز این ندارد که راسا هیچ هنر و کفایتی ندارند و نباید در این نُه ماه باقیمانده نیز، انتظار همت و تدبیر و تلاش از آنها داشت!
🔹آنها اقتصاد را با دلار 3700 تومانی تحویل گرفتند و با تدابیر وارونه، به 33 هزار تومان رساندند. هیچ وعده و ادعای جدیدی از این کلان بدهکاران طلبکار نما مسموع نیست. سی هزار تومان گران شدن ارز و سپس هشت هزار تومان ارزان شدن آن، مایه عار است، نه افتخار.
♦️مردم ما هر چه با احترام به تولیدکننده مینگرند، از زندگی انگلی دلالان منزجرند. اولی زحمت میکشد، ارزش افزوده میآفریند و تولید قدرت میکند. اما دومی، به سودای سود نامشروع و برای عافیت خود، زندگی مردم را در معرض دستبرد قرار می دهد.
🔹نگاه برخی محافل به حکمرانی، مدیریت و سیاست خارجی، همین سبک دلالانه است، نه تولیدکننده قدرت و سرمایه و اعتبار. به جای این که نگاه درونزا به اقتدار و اقتصاد و امنیت ملی داشته باشند و برای آن تدارک کنند، دلالی بیگانه را میکنند.
♦️درباره تعامل با آمریکا، حقیقت همان است که چندی قبل آقای ظریف گفت: «توافق با آمریکا به اندازه جوهر روی کاغذ هم ارزش ندارد». و به تعبیر آقای عراقچی: «نتیجه پایبندی به برجام، تحریمهای بیشتر بود. درسی که از برجام گرفتیم این بود که مقاومت بهتر از رویکرد فعلی دولت در سیاست خارجی جواب می دهد».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 در این ویدیو که هریس معاون جو بایدن در حال سخنرانی است در سمت راست او دو خانم با یک لباس و شال قرمز به نام یاسمین طائب از اعضا سابق نایاک و نگار مرتضوی عضو نایاک حضور داشته که هر دو روابط خوبی با برخی مسئولین ایران دارند
❌ نسبت به دوقطبی های اجتماعی و فتنه هایی که برای انتخابات ۱۴۰۰ برنامه ریزی کردند هوشیار باشیم...
🇮🇷 @tahllilesiasi
وزرای جهادکشاورزی و صمت برای هماهنگی در مقابل گرانی لجام گسیخته محصولات دامی و کشاورزی، تفاهم نامه ای امضا کردهاند؛ رئیس جمهور محترم مخالفت کرده اند.
قبلاً گفته بودم پروژه "قفل شدگی" که از سوی هسته مرکزی دولت دنبال میشود، اجازه کار حتی به اجزای دولت هم نمیدهد.
شاهد از غیب رسید.
✍️سیدنظام الدین موسوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس سعودی:
📍در هر مذاکره جدیدی بین ایران و آمریکا ما هم باید حضور داشته و شرط بگذاریم...!
🇮🇷 @tahllilesiasi
هنگامی که از فیدل کاسترو رئیس جمهوری کوبا درباره برنده انتخابات ریاست جمهوری سال 1960آمریکا سئوال کردند و از او پرسیدند کدام یک از نامزدها یعنی نیکسون یا کندی را ترجیح می دهد ؟
کاسترو جواب داد: مقایسه بین دو لنگه کفش که یک شخص به پا دارد غیر ممکن است
آمریکا را یک حزب اداره می کند که آن حزب صهیونیست است و دو بال دارد
بال جمهوریخواه که جناح افراطی صهیونیست نماینده آن است و جناح دموکرات که قدرت نرم صهیونیست ها نماینده آن است
هیچ تفاوتی بین اهداف و راهبردها وجود ندارد . اما امکانات و ابزار آنها اندکی تفاوت دارد تا برای هر رئیس جمهوری نوعی فضای خصوصی و فضای تحرک به وجود آورد.
@tahllilesiasi
آدرس غلط ارگان دولت درباره موانع ورود ارز به کشور
روزنامه دولتی ایران دیروز در گزارشی نوشت: «تحریمهای آمریکا تنها عاملی نیست که اجازه نمیدهد منابع مالی بلوکه شده کشور آزاد شود. مسئله سیستم مالی و نپیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (در پولشویی) یا به اختصار افای تی اف (FATF) مسئله به مراتب مهمتر از تحریمهاست.»
برخلاف ادعای مطرح شده در نوشته فوق، علت مشکل تبادلات بانکی، تحریمهای ثانویه آمریکا است.
اجرای FATF عاملی بود که به خود تحریمی منجر شد. صرافیهای که با ایران کار میکردند را ابلاغ دستور العملهای این کارگروه به بانکهای عامل از سوی بانک مرکزی و همکاری با FATF لو داد.
بانک کشاورزی خرداد 96 طی ابلاغیهای، در راستای عمل به توصیههای FATF، کلیه شعب خود را از همکاری مالی با برخی ارگانهای داخلی که در تحریم بدخواهان ملت بودند، منع کرد.
همین رویه را بانک ملت و سپه نیز اجرا کردند. همکاری با FATF از آنجا که منجر به افشای اطلاعات مالی میشود، در ورود ارز نیز دشواری ایجاد میکند.
روزنامه تعادل، ماه قبل از قول یک اقتصاددان نوشت: «افزایش قیمت ارز ارتباطی به FATF و لیست مقابلهای آن ندارد. اتفاقاً اجرای کامل دستورات FATF منجر به کاهش دسترسی دولت به منابع ارزی در کشور خواهد شد. ما سال 95 توافقی 41 بندی با FATF داشتیم که بخش مهمی از آن راجع به انتقال اطلاعات مالی کشور به خارج از کشور است.
در شرایط جنگ اقتصادی، انتقال اطلاعات میتواند باعث لو رفتن مبادی ورود ارز به کشور شود.
مقاطعی لو رفته و هزینه آن را هم دادهایم. زمستان 96 با یک اشتباه، اطلاعات چند صرافی توسط دولت لو رفت و بهار 97 شاهد تحریم صرافیها بودیم.
توافق 41 بندی ایران و FATF علاوهبر لو رفتن اطلاعات، ورود ارز نقد را نیز دشوار تر میکند. بخشی از مقررات FATF به سختگیری در ورود ارز نقد به داخل کشور مربوط است که این مقررات در ایران اجرا هم شده و بخشی از اتفاقات ارزی سال 97 ناشی از این مسئله بود؛
بنابراین اجرای دستورات FATF منجر به دشوارتر شدن ورود ارز به کشور و بالاتر رفتن قیمت دلار میشود. اظهارات اسفند 98 آقای همتی مدیرکل بانک مرکزی مبنی عدم بروز مشکل در صورت بازگشت ایران به لیست FATF نشانه دیگری است که بیارتباط بودن افزایش قیمت دلار با مسئله FATF را نشان میدهد.»
گفتنی است، عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی –دوم اسفند 98- بعد از قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF صریحا اعلام کرد: «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.»
@tahllilesiasi
تحلیل سیاسی
آدرس غلط ارگان دولت درباره موانع ورود ارز به کشور روزنامه دولتی ایران دیروز در گزارشی نوشت: «تحریم
بنا به سوالی که شخصا از مسولیت این قصیه در شورای امنیت ملی و... پرسیدم
ما تقریبا هیچ مشکلی برای ورود ارز به ایران نداریم
تنها علت گرانی ارز عطش دولت برای مذاکره با آمریکاست که به دنبال فشار از پایین به نظام است...
به قول برادران عراقی : خلاص
@tahllilesiasi
⛔️ افشای ابعاد جدید حساب خاص رئیس جمهور!☝️☝️
🔺 باوجود افشاگری نمایندگان مجلس، نوبخت این حساب رو تکذیب کرده بود ولی حالا سندی رو شده که حتی اسم این حساب هم با عنوان «حساب خاص» در نامهی اداری سازمان برنامه و بودجه نوشته شده!
🔺حسابی که فقط در سال ۹۸ از فرآوردههای نفتی، ۲۷ میلیارد تومان واریزی داشته!!
🔺احتمالا رسانه های دولتی، اصلاحطلبان، صدرالساداتی، یاشار سلطانی، آقامیری و سلبریتیها و سایر تکرارچیان، درمورد این #حساب_خاص ِ رئیس جمهور نظری ندارن؟ در مورد اون ۱۲۰ میلیاردی که از پول تخصیص داده شده به کرونا، بابت دختر رئیس جمهور به دانشگاه شهید بهشتی رشوه دادن که خانم مریم روحانی، عضو هیئت علمیش بشه چی؟
🔺مردم عزیر مشکل تحریم و واشنگتن دی سی و مذاکره و بایدن و ترامپ نیست. پول هست اما جاهای دیگه خرج میشه، مشکل ما واشنگتن پرستان و نفوذیها هستند.
@tahllilesiasi
با اومدن بایدن، آقای مدعی هم خودش را آماده می کنه که بر حماقت عده از مردم سوار شود
و 8 سال دیگر ایران را گرفتار را آمریکا کند
الهی نشکوا علیک....
@tahllilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم اشغل ظالمین به ظالمین
اردوکشی خیابانی ترامپ...
@tahllilesiasi
واکنش نوبخت به نطق قالیباف: مردم به جای اعانه و یارانه، خواهان رفع تحریمها هستند
تحلیل سیاسی
واکنش نوبخت به نطق قالیباف: مردم به جای اعانه و یارانه، خواهان رفع تحریمها هستند
بنده اطلاع دارم که مجلس برنامه های جدی برآب بهبود وضعیت کشور دارد که به حول و قوه الهی درحال انجام مقدمات آن است
متاسفانه کار رسانه ای لازم را انجام ندادن که مردم مطلع شوند
و این نقصبه نیز به زودی برطرف می شود
اما دولت نشینان غرب پرست، که از ماجرا آگاه هستند و می دانند با این اقدامات همه برنامه های انها بخصوص برای انتخابات، خراب می شود، درحال تخریب اند
و واقعا مصاف سختی برای مردم و جبهه انفلاب است که این انقلاب را از دست نااهلان پس بگیرند
بابد بسیار آماده باشیم
@tahllilesiasi
🔴 ویژه/چرا ضدانقلاب خارج نشین و داخلی ها فتیله ایجاد آشوب در آبانماه را پایین کشیدند؟
✍سعید درخشان
طبق شواهد و قرائن قرار بود با افزایش نارضایتی ها و گرانی ها اعم از ریزش دستوری #بورس تا #گروگان_گیری_معیشت مردم توسط مدیران غربگرا و احتکار سازماندهی شده کالاهای اساسی در گمرک ها فشار را بر جامعه زیاد بکنند تا در آستانه سالگرد فتنه بنزینی سال گذشته دوباره آشوبها در کشور کلید زده شود.
اما به یکباره شاهد تغییر معادلات و پایین کشیدن فتیله نارضایتی تراشی در جامعه هستیم و در آستانه سالگرد فتنه بنزینی آبانماه شاهد کمترین تحرکی برای ایجاد آشوب در کشور هستیم.
دو دلیل عمده برای این تغییر رفتار دشمنان داخلی و خارجی بیان شده است .
⏪دلیل اول پیروزی بایدن در آمریکا و تغییر راهبرد جریان غربگرا از اقدامات سخت و خیابانی به اقدامات نرم و فریب افکار عمومی در بستر اجتماعی و فرهنگی و سیاسی برای تغییر معادلات نظام است.
⏪دلیل دوم حفظ زیرساخت مدیریت افکار عمومی توسط شبکه های نفوذ: فضای مجازی کشور با مختصات فعلی کاملا در اختیار دشمنان است و به راحتی در این بستر در حال مدیریت افکار عمومی ایرانیان هستند . لذا ایجاد هرگونه شورش و آشوب در کشور باعث اقدام اساسی نظام برای کنترل و مهار مدیریت دشمنان در فضای مجازی خواهد شد خصوصا که این روزها در مجلس شورای اسلامی طرحی برای صیانت فضای مجازی کشور در دست بررسی است.
شبکه نفوذ دشمن بشدت پیگیر است تا طرح ساماندهی فضای مجازی در مجلس به نتیجه نرسد و در چرخه بروکراسی اداری مشمول گذشت زمان بشود . لذا ایجاد هرگونه آشوب در کشور باعث تسریع در تصویب این طرح و خروج مدیریت فضای مجازی کشورمان از دست دشمنان خواهدشد .
لازم است نمایندگان مجلس هوشیار باشند و فریب برخی تحلیل های غلط را نخورند و هرچه سریعتر برای آزادسازی فضای مجازی از اشغال دشمنان اقدام نمایند.
@tahllilesiasi
سیاست آمریکایی و تحریف داخلی!
🔻نتیجه انتخابات اخیر آمریکا هنوز به صورت قانونی و رسمی روشن نشده است. ترامپ در دو حوزه مدیریت تظاهرات طرفداران و پیگیری حقوقی بهشدت فعال است تا بازی را به هم بزند، اما به نظر میرسد موفق نخواهد شد؛ اما آنچه مهمتر مینماید پیامدها و بازتابهای داخلی نتیجه و دعوای انتخاباتی آمریکا در بین جریانهای سیاسی کشورمان است که نیمنگاهی هم از این دریچه به انتخابات 1400 ایران دارند.
🌐نکات تحلیلی: 1- بهرغم اینکه مسئولان ارشد کشور بهویژه رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کردهاند که فرقی در رأی آوری هیچیک از نامزدهای انتخابات آمریکا به لحاظ عملکردشان در قبال جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، پیرامون نتایج و پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جریان تحریف که پس از چند سال معطلسازی ظرفیتهای داخلی و انتظار ثمربخشی درخت تعامل با غرب باید پاسخگوی انبوه مشکلات انباشته شده در حوزههای مختلف باشد، به فکر بزک کردن مجدد بایدن و امیدوارسازی مجدد مردم ایران به مذاکرهای تازه با اولین ناقضان برجام، یعنی تیم اوباما و بایدن هستند!
🔹 2- دو هدف برای این اقدام سیاسی- رسانهای جریان تحریف متصور است؛ فرار از پاسخگویی به چرایی رساندن کشور به این وضعیت با منوط کردن عدم موفقیتها به رفتار فردی ترامپ! و ایجاد امید واهی و دادن آدرس غلط به مردم خسته از سوء مدیریتها برای انتخاب تفکری همسو با دموکراتهای آمریکایی در انتخابات 1400، یعنی «تَکرار دولت با برند غربگرایی و متمایل به مذاکره»!
🔸 3- البته همه ما ایرانیها از رفتن شخصیت لمپنی مثل ترامپ خوشحال هستیم، اما معنای آن این نیست که چشم به ماهیت سیاست در آمریکا ببندیم. اگر مردم عزیز ایران که حق طبیعیشان رهایی از مشکلات اقتصادی است، به این موضوع در اثر اغواگریها و فریبهای تازه رسانهای توجه نکنند و اقدامات دولت دموکرات اوباما که همین بایدن معاون اولش بود را فراموش کنند، بازی با آثار روانی پیروزی نامزد حزب دمکرات استعداد تبدیل شدن به زمینهای برای بروز خطاهای فاحش راهبردی را دارد.
🔺نکته راهبردی: تفاوت نداشتن سیاست بایدن و ترامپ در قبال ایران اسلامی، به ماهیت اصلی قدرت و سیاست در آمریکا و تجارب مداخلات و سلطهگریهای سیستم حکومتی آمریکا، فارغ از اینکه کدام فرد و حزبی بر سر قدرت بوده، برمیگردد. بازخوانی مواضع تیم بایدن نشان میدهد همچنان دیوار بلند بیاعتمادی و تضاد ایدئولوژیک بین جمهوری اسلامی با نظام سلطه وجود دارد. سلطه وجود خودش را با عدم انقلاب اسلامی و با تهیسازی آن از مؤلفه قدرت ایدئولوژیکی و میدانی تعریف میکند.
✅نویسنده: فتحالله پریشان
@tahllilesiasi
درخواست ۷۵ قانونگذار آمریکایی برای کاهش تحریمها علیه ایران
🔹شماری از قانونگذاران آمریکایی در نامهای به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواستار کاهش تحریمها علیه ایران و کشورهای دیگر شدند
🔹دموکراتهای کنگره در مقابل طرح دولت ترامپ برای افزایش تحریم ها علیه ایران و رقبای آمریکا مقاومت کرده و از وی خواستند تا نرمش نشان داده و اجازه دهد کمکهایی برای مقابله با کرونا به این کشورها فرستاده شود
🔹فارين پاليسي: بایدن از ترامپ درخواست کرده است تا با صدور مجوزهایی، اجازه دهد که کالاهای شرکتهای داروسازی و ابزارهای پزشکی به ایران منتقل شود
🔹بایدن همچنین خواستار ایجاد کانالهای مخصوص برای بانکها و شرکتهای خدماتی شده است تا ایرانیها به درمانهای پزشکی نجاتبخش دسترسی داشته باشند
@tahllilesiasi
تحلیل سیاسی
درخواست ۷۵ قانونگذار آمریکایی برای کاهش تحریمها علیه ایران 🔹شماری از قانونگذاران آمریکایی در نامه
بایدن و دموکرات ها عملیات روانی بر روی ادراک مردم ایران را شروع کردند کار را تا آنجا پیش میبرند که مذاکره با بایدن در ذهن مردم ایران بشه یک کالای لوکس
@tahllilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*چرخه «روحانی-مذاکره-شکست» تکرار میشود؟*
دوباره با اظهارات جدید روحانی وارد این چرخه شدیم!
🔴 بهزودی این دو قطبی را بر خواهند کشید: واکسن (مذاکره)/کرونا (مرگ)
🔓 شیطان در برابر خباثت برخی، سر تعظیم فرود میاورد!
#عبدالرضاسلطانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و شنیدن این جملات چقدر درد آور است