🔰به سوی فروپاشی مجدد بازارها!
🔸متاسفانه تصمیمات اشتباهات اقتصادی دولت قبل در دولت جدید نیز ادامه دارد و اگر تغییری صورت نگیرد رفته رفته کل بازارهای کشور به سمت فروپاشی میرود.
https://youtu.be/BRMWadmIdRA
https://www.aparat.com/v/wamp86s
@tahririeh
🔰تحلیل بلومبرگ از غافلگیری بایدن در برابر هنرنمایی نتانیاهو و راهکار نهایی استراتژی سامسون
🔸بلومبرگ با اشاره به ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه لبنان و نوار غزه به نقل از مقامات فرانسوی گزارش داد: هیچ فشار واقعی از سوی ایالات متحده بر اسرائیل، بهویژه درخصوص لبنان وجود ندارد و انگیزهای در میان آنها برای تغییر این مسیر وجود ندارد.
https://youtu.be/Yt1Wp7o6BOo
https://www.aparat.com/v/bxq16lo
@tahririeh
🔰اندیشکده آمریکایی: «ایران به چه چیزی فکر میکند؟»
🔸اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» در گزارشی با اشاره به عملیات وعده صادق مدعی شد: در موشک های شلیک شده از سوی ایران پیامی وجود دارد. رگبار ۱۸۰ موشکی ایران علیه اسرائیل تا حد زیادی به دلیل دفاع هوایی اسرائیل و کمکهای آمریکا، بیاثر بود (با این حال بر اساس گزارشها یک مرد فلسطینی در کرانه باختری کشته شد).
این گزارش در ادامه آورده است:
این حمله پاسخ تهران به ترور شخصیتهای ارشد حزبالله، از جمله حسن نصرالله، رهبر این گروه بود، و حتی ممکن است با آغاز عملیات زمینی اسرائیل در داخل لبنان، حملات بیشتری صورت گیرد.
کارشناسان: «کریستن فونتنروز» مدیر ارشد سابق شورای امنیت ملی ایالات متحده برای خلیج فارس، «توماس اس. واریک» از مقامات سابق وزارت امور خارجه ایالات متحده با تمرکز بر خاورمیانه و «دنی سیترینوویچ» رئیس سابق میز ایران در بخش تحقیق و تحلیل اطلاعات دفاعی اسرائیل.
اندیشکده آمریکایی: «ایران به چه چیزی فکر میکند؟»
* فونتنروز معتقد است: با حمله روز سهشنبه هفته قبل، ایران نقش «قطعکننده» را برای شبکه نیابتی محور مقاومت خود بازی کرد. حماس و حزب الله عمدتاً در لیست حاشیه ای یا خارج از بازی بوده اند. حوثی ها نیز چندان مداخله جدی نداشته اند. ایران چاره ای جز بازگشت به میدان نداشت تا بتواند بازی خود را نجات دهد.
* وی اظهار داشت: ایران مراقب بود که تاکید کند این حمله فقط سایتهای نظامی را هدف قرار داده است. تهران امیدوار است که اسراییل احساس کند مجبور است به همین شکل پاسخ خود را متمرکز کند.
* این الگو منعکس کننده اتفاقاتی است که نه تنها در ماه آوریل رخ داد (زمانی که حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل تا حد زیادی خنثی شد) بلکه همچنین حوادث دیگری مانند ترور خنثیشده در ایالات متحده و هک اخیر کمپین ترامپ را شامل می شود.
* واریک خاطرنشان میکند: ناکامی های ایران همگی پیامدهایی را به همراه داشته است، اما این پیامدها بسیار محدودتر از آنچیزی است که در صورت موفقیت هر یک از حملات ایران اتفاق میافتاد. مقامات ایران باید متوجه باشند که زمان شانس آنها تمام خواهد شد.»
زمان انتظار
* فونتنروز معتقد است: واکنش اسراییل به رگبار موشکی ایران این بود که در «زمان و مکانی به انتخاب خود» پاسخ خواهد داد. این امر «ایران را مجبور میکند تا نیروی انسانی و منابع خود را برای حفظ موقعیت دفاعی قویتر به کار بگیرد. این در حالی است که اسرائیل میتواند به حملات خود علیه حزبالله و حماس ادامه دهد.
* وی میگوید: ایران اکنون باید انتخاب کند که آیا عقب بنشیند و نظارهگر جدا شدن نیروهای خود از طریق جراحی باشد یا اقدامات بیشتری را انجام دهد و پاسخ هایی را بدهد که برخی از رهبران اسرائیل به عنوان بهانه لازم دارند.»
* سیترینوویچ اعتقاد دارد: در این میان، میتوانید انتظار داشته باشید که ایران با روسیه برای «افزایش چشمگیر قابلیتهای نظامی خود» همکاری کند. تهران احتمالا تهدید میکند که از حمله به هر طرفی که با هرگونه اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران همکاری میکنند، تردید نخواهد کرد. ایران حتی میتواند نیروهای خود را به خارج از مرزها بفرستد -از جمله در حوزه دریایی- تا قدرت خود را افزایش دهد.
بازسازی بهتر
* سیترینوویچ انتظار دارد که حکومت ایران نیز برای بازسازی شبکه نیابتی خود کار کند، و این را با انتقال گسترده تجهیزات نظامی به حزب الله و حمایت از هر کسی که رهبر جدید این گروه باشد، شروع خواهد کرد. وی گزینه اصلی را هاشم صفی الدین دانست که به رهبری ایران بسیار نزدیک است.
وی تصریح کرد: ایران همچنین احتمالاً تلاش خواهد کرد حماس، شبهنظامیان شیعه در عراق و حوثیها در یمن را هم تقویت کند و انتقال مواد انفجاری به کرانه باختری را تقویت کند. شاید این اقدامات خسارت چشمگیری را که حزب الله در جنگ با اسرائیل متحمل شد، جبران کند.
* سیترینوویچ معتقد است: پس از این مسئله توانمندی تسلیحات هسته ای ایران مطرح می شود. در داخل حکومت ایران شکاف وجود دارد بین کسانی که می خواهند «در مسیر نظامی به پیش بروند» و افرادی همچون رئیس جمهور مسعود پزشکیان، که آماده توافق هسته ای با غرب هستند و به میزان قابل توجهی احتمال حمله اسرائیل به سایت های هسته ای ایران را کاهش می دهد.
* وی تاکید دارد: رهبران ایران در حال محاسبه هستند که آیا میتوان اسرائیل را مهار و از تشدید تنش جلوگیری کرد. اما ممکن است آن ها در درک نیت اسرائیل و حمایت ایالات متحده برای انتقامجویی احتمالی آن دچار اشتباه شده باشند. ایران دیگر از سوی حزبالله احساس حفاظت نمی کند. اسرائیل میتواند برای یک ضربه قاطع به ایران آماده شود، این اقدام تهران را دوباره به تلافی وادار می کند.
او هشدار می دهد: ما اکنون در ساعات و روزهای ابتدایی حساسی هستیم
🔰تاثیر معکوس تحریمها بر اقتصاد روسیه
🔸«نیکیتا انیسیموف» رئیس دانشگاه HSE در مسکو در جلسه بررسی بودجه این کشور تاکید کرد: تحریمهای غرب علیه روسیه در بحبوحه درگیری اوکراین، اقتصاد این کشور را قویتر کرده است.
انیسیموف که در جلسه استماع پارلمان روسیه درباره پیش نویس بودجه فدرال ۲۰۲۵-۲۰۲۷ و به نمایندگی از اقتصاددانان این دانشگاه صحبت می کرد، گفت که تحریم ها عملاً به بازسازی اقتصاد این کشور کمک کرده است.
به گفته وی، این امر منجر به این شده است که روسیه اساساً وابستگی خود به صادرات مواد خام مانند نفت و گاز را متوقف کند؛ حال آنکه این وظیفه ای بود که دولت سال ها برای به نتیجه رساندن آن تلاش می کرد.
وی گفت: در نتیجه، امروز، عمدتاً به دلیل بروز شوکهای خارجی و بازسازی سریع اقتصادمان، توانستهایم وابستگی خود به صادرات مواد خام را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم. بنابراین، میتوان گفت که تحریمها فقط اقتصاد ما را قویتر و مقاومتر کرده است.
موضوع موفقیت روسیه در کاهش اتکا به درآمدهای نفت و گاز توسط «ولادیمیر پوتین» در مجمع اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ (SPIEF) در ژوئن هم مطرح شده بود. وی آن زمان خاطرنشان کرد که تولید ناخالص داخلی روسیه در سال گذشته ۳.۶ درصد افزایش یافت و از رکود ۱.۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ خارج شد. در سال ۲۰۲۲ روسیه برای اولین بار هدف محدودیت های اقتصادی گسترده غرب قرار گرفت.
پوتین گفت که بیشتر این رشد ناشی از صنایع غیر مبتنی بر منابع مانند تولید، ساخت و ساز و کشاورزی و همچنین تجارت، جذب توریست و خدمات مالی بوده است.
ماه گذشته، وزیر دارایی «آنتون سیلوانوف» اعلام کرد که اقتصاد روسیه در سال ۲۰۲۴ به رشد خود ادامه داده و رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در نیمه اول سال به ۴.۷ درصد رسیده است.
سیلوانوف گفت که انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی در پایان سال ۳.۹ درصد باشد که بیشتر از رقم سال ۲۰۲۳ است.
بسیاری از تحلیلگران روسی و بین المللی، خاطرنشان کرده اند که تحریم ها نتوانسته اند اقتصاد این کشور را بی ثبات کنند. بسیاری این انعطافپذیری را به چرخش سریع روسیه به شرق برای تجارت و همچنین سیاستهای اقتصادی اعمال شده برای خنثی کردن تأثیر محدودیتها نسبت میدهند.
بانک جهانی و صندوق بین المللی پول پیش بینی های خود را برای رشد اقتصاد روسیه در اوایل سال جاری افزایش دادند. بانک جهانی پیشبینی کرد که در سال ۲۰۲۴ رشد ۲.۹ درصدی داشته باشد و در ماه جولای روسیه به یک "کشور با درآمد بالا" تبدیل شد.
صندوق بینالمللی پول هم ماه آوریل اعلام کرد که انتظار دارد تولید ناخالص داخلی روسیه ۳.۲ درصد رشد کند که این رقم سریعتر از همه اقتصادهای پیشرفته از جمله ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و فرانسه بوده است.
www.tahririeh.com/news/30786/
@tahririeh
🔰هشدار هوشنگ امیراحمدی نسبت به شاه سلطان حسین ایسم و خطر بقای ایران در جنگ با اسرائیل
🔸پس از حوادث اخیر و شهادت سید حسن نصرالله بحث بازدارندگی ایران در برابر دشمنان قسم خورده اش بسیار داغ شده و اکنون در فضای نخبگانی کشور مساله حرکت به سمت سلاح هسته ای بشدت مطرح است.
برای بررسی ابعاد این مساله با دکتر هوشنگ امیر احمدی استاد دانشگاه راتگرز و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه به گفتگو نشستیم.
https://youtu.be/8nVfYQgNcac
https://www.aparat.com/v/vpy78b9
@tahririeh
🔰تعرفه منفی برای صنعت خودرو! چه خبر از تعرفه 200 درصدی؟
🔸سیاست خودرویی کشور قریب به 10 سال است بشدت به ضرر صنعت خودرو بوده و عملا نابودی بخشهایی در این صنعت را شاهدیم که ما در آن مزیت داریم.
https://youtu.be/eKKTcqTelbo
https://www.aparat.com/v/lelom0g
@tahririeh
🔰یک قدم تا تسلیم اوکراین؟
🔸فایننشال تایمز با اشاره به آنچه «تغییر تدریجی رویکرد اوکراین و متحدانش در جنگ با روسیه و عقبنشینی از خواستههای قبلی» خوانده، از آماده شدن زلنسکی برای عقبنشینی از خواستههای خود در این جنگ خبر داد.
https://youtu.be/M0iiqzEMv4Y
https://www.aparat.com/v/qlq0r25
@tahririeh
🔰نیاز به تغییر سیاست واردات خودرو در دولت چهاردهم
🔸«احسان قمری» اقتصاددان در گفت و گو با «تحریریه» در مورد زمان ساماندهی مباحث مرتبط با واردات خودروی خارجی گفت: حدود یک سال از زمانی می گذرد که وزارت صمت و وزیر سابق این وزارتخانه در خصوص واردات خودروهای برقی بسیار تبلیغ کرد، به گونه ای که گمان می رفت وزارت صمت غیر از واردات خودروی برقی هیچ مساله دیگری ندارد و بر واردات خودروهای برقی به شدت تمرکز کرده است.
وی در این باره افزود: در حالی که واردات خودروهای برقی در کنار واردات خودروهای نو و دست دوم، می بایست در دستور کار قرار می گرفت اما در مجموع واردات خودروی برقی و کار کرده و نو هیچ کدام به نتایج مورد نظر نرسید.
کارشناس تجارت بین الملل در ادامه بحث خاطر نشان کرد: این امیدواری وجود دارد سیاست واردات خودروی خارجی در دولت چهاردهم دچار تغییراتی شود یعنی با شیوه منطقی تری شاهد عملیاتی شدن واردات خودرو باشیم.
احسان قمری خاطر نشان کرد: صحبتهایی که تاکنون در خصوص واردات خودروی خارجی انجام شده مطابق با نظریاتی است که قبلاً از سوی کارشناسان بیان شده بود، نظراتی که واردات خودروهای برقی را با وجود تعرفه های پایین فعلا برای کشور به صرفه نمیدانند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: با توجه به اینکه زیرساختهای مورد نیاز در خصوص بحثهای سرویس، گارانتی و حتی شارژ خودروهای برقی در کشور ما وجود ندارد در صورت تحقق واردات خودروی خارجی برقی استقبال چندانی از آن صورت نمیگرفت لذا نمیتوانست پاسخگوی تقاضای مازادی باشد که در کشور برای خودرو وجود دارد، همانطور که واردات قطره چکانی خودروهای نو و تاخیر در ابلاغ و اجرایی نمودن واردات خودروهای دست دوم نیز نتوانست بازار داخلی را تحت الشعاع قرار داده و آن را تعدیل کند.
این استاد اقتصاد در ادامه تصریح کرد: به نظر میرسد وزارت صمت در یک اقدام کاملاً عاقلانه قصد دارد واردات خودروهای هیبریدی، را در دستور کار قرار دهد که اگر این مهم رخ دهد شاهد تعدیلاتی در بازار خودرو خواهیم بود.
وی در این باره افزود: به هر حال با توجه به زیرساختهایی موجود در کشور واردات خودروهای هیبریدی در مقایسه با خودروهای برقی به صرفهتر خواهد بود و از ورود این خودروها استقبال بیشتری صورت می گیرد. این به شرط آن است که در حوزههای مرتبط با بحث ارز خودروهای وارداتی تصمیم گیری ها و اجرا درست باشد و تامین و تخصیص ارز این نوع از خودروها تسریع شود. چرا که هدف واردات خودرو اعم از هیبریدی، دست دوم یا کارکرده و نو تحت الشعاع قرار دادن بازار داخل، کنترل تقاضا و پاسخگویی درست به تقاضای داخلی برای خرید خودروهای خارجی و داخلی با تعرفه و قیمت پایینتر خودروهای خارجی و ایجاد رقابت در صنعت خودروسازی است.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: با واردات خودروی خارجی شرایط رقابتی برای تولید کنندگان داخل ایجاد می شود، متاسفانه این موارد تاکنون اجرا نشده و زمینه برای ایجاد رقابت در داخل فراهم نشده است.
احسان قمری افزود: متاسفانه در حال حاضر مجددا به سالهای قبل از ۱۴۰۱ بازگشته ایم که لاتاری فریبنده خودرو انجام می گرفت و بخش قابل توجهی از عموم مردم نسبت به ثبت نام خودروهای داخلی اقدام میکردند. در حالی که باید تلاش کنیم شیوههای منسوخ عرضه خودرو از بین برود و شرایطی فراهم شود که حق انتخاب برای مصرف کننده داخلی وجود داشته باشد تا از میان خودروهای داخلی و خودروهای خارجی خودروی مد نظر خود را با صرفه اقتصادی خریداری کند و مورد استفاده قرار دهد.
وی در پایان اظهار داشت: در تمام مدتی که خودروی خارجی مورد استفاده مردم قرار می گیرد خدمات پس از فروش نیز باید ارائه شود. لذا امیدواریم با صحبتهای به عمل آمده موضوع واردات خودروهای هیبریدی در کشور عملیاتی شود تا با اجرای این مصوبه وضعیت صنعت خودرو، واردات آن و رقابت در صنعت خودرو سازی به سرعت تعدیل شود.
www.tahririeh.com/news/30734/
@tahririeh
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ایران در مقابل اسرائیل بازدارندگی ندارد
🔸هوشنگ امیراحمدی مدرس دانشگاه و تحلیلگر سیاسی در گفتگوی اخیر خود با تحریریه ضمن تاکید بر توانمندی بالای نظامی ایران به این نکته مهم اشاره کرد که با وجود بهره مندی ایران از موشکهای بسیار قدرتمند برای مقابله با اسرائیل، هنوز از بازدارندگی بی بهره است و به همین علت اسرائیل به خود اجازه میدهند بالاترین فرماندهان ایران را ترور کند.
@tahririeh
🔰مسیر ثابت روسیه در دوراهی انتخابات آمریکا
🔸 «آندری سوشنتسوف» مدیر برنامه «والدای کلاب» معتقد است مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ با مجموعه ای از رویدادهای بی سابقه همراه بوده است. اینها شامل شکایت علیه یک نامزد و نزدیکان رئیس جمهور فعلی، سوء قصد علیه دونالد ترامپ و در نهایت، وضعیت بی سابقه جو بایدن که توسط حزب خود از رقابت خارج شده است.
همه اینها ماراتن انتخابات آمریکا را به یک رویداد فوق العاده تبدیل کرده است.
در همین حال، سیاست داخلی ایالات متحده در حال سرایت به سایر نقاط جهان است و به نارضایتی فزاینده کشورهایی می انجامد که اکثریت جهان را نمایندگی می کنند. اما ما نباید از انتخابات آمریکا چیز زیادی بخواهیم زیرا سیاست حفظ سلطه آمریکا همچنان استراتژی اصلی هر دو نامزد است.
گروه نومحافظهکار در حزب حاکم دموکرات که جهانبینی اعضای آن بر پایه ایده قدرت بهعنوان تنها ابزار حفظ رهبری ایالات متحده بنا شده است، کاملاً برجسته است. این موقعیت به نگرش ها و باورهای شخصی بستگی ندارد، بلکه برگرفته از جایگاهی است که آنها در مکانیسم سیاسی ایالات متحده دارند. برای مثال، بایدن وقتی سناتور بود تعداد زیادی ابتکارات سازنده را در کنگره پیشنهاد کرد. از جمله اینکه او با عضویت کشورهای بالتیک در ناتو مخالفت کرد، تا جایی که هم حزبی هایش او را به صلح طلبی بیش از حد در سیاست خارجی خود متهم کردند.
با این حال، زمانی که بایدن وارد کاخ سفید شد، به شدت از منطق معمول آمریکا در رهبری جهانی پیروی کرد. بودجه دفاعی تحت مدیریت او همه رکوردهای دهه های اخیر را شکست. ثبات رویه سیاست خارجی ایالات متحده از نظر استراتژی بازدارندگی در قبال رقبای ژئوپلیتیکی این امکان را می دهد که ادعا کنیم که رویارویی ساختاری با روسیه و چین بدون توجه به نتیجه انتخابات ادامه خواهد داشت. پویایی این رویارویی - در اوکراین و اطراف تایوان - توسط بودجه نظامی تعیین می شود که پیش نویس آن قبلاً تهیه شده است و قبل از تحلیف جانشین وی تصویب خواهد شد.
در پسزمینه مبارزات انتخاباتی، جالب است که ببینیم این لفاظیها تا چه حد تندتر شده و چگونه با ابتکارات جذاب و «کاربردی» پر شده است. طرح مایکل پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا برای "صلح اجباری" در اوکراین، پیشنهاد می کند که کی یف به صورت تسریع شده به ناتو وارد شود "تا متحدان اروپایی بار دفاع از آن را به دوش بکشند. نتیجه چنین سناریویی یک درگیری نظامی مستقیم بین ناتو و روسیه خواهد بود، بنابراین بعید است.
چنین اظهاراتی که درک سیستمی از وضعیت را نشان نمی دهد، اصولاً نباید ماهیت طولانی مدت داشته باشد. کارکرد آنها بسیج شاهین ها در تشکیلات و در میان رای دهندگان است تا نشان دهند که تشدید اجباری درگیری یکی از سناریوهای ممکن است. لازم به ذکر است که پمپئو به عنوان وزیر امور خارجه، خود را به عنوان فردی با اظهارات مهم معرفی می کرد که به اقدامات گسترده ختم نمی شد. با این وجود، نقل قول او در شرایطی قابل تامل است که هیچ نیروی سیاسی در ایالات متحده وجود ندارد که نتیجه بحران اوکراین را فرصتی برای آشتی با روسیه ببیند.
از یک طرف، ادامه این امر به واشنگتن اجازه می دهد تا اعضای اروپایی ناتو را بسیج کند تا هزینه های دفاعی خود را به هدف جدید ۳ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. در اصل، این به معنای خرید بیشتر تسلیحات آمریکایی توسط اروپای غربی و در نتیجه حمایت از مجتمع نظامی-صنعتی ایالات متحده است. از سوی دیگر، حمایت فعال از اوکراین این امکان را به روسیه می دهد که عمیق تر از قبل به یک کارزار نظامی پرهزینه کشیده شود، بنابراین مشکل بازدارندگی بدون رویارویی مستقیم حل می شود.
در اینجا تضاد منافع واشنگتن و کیف قابل توجه است. دولت اوکراین که به خوبی میداند منابعش تمام شده است، با تب و تاب در تلاش است تا از هر فرصتی برای اینکه در راس اولویتهای ائتلاف غربی باقی بماند، استفاده کند و اغلب - مانند کورسک - نسبتاً فرصتطلبانه عمل میکند. کی یف امیدوار بود با ارائه یک موفقیت نظامی محسوس آن را مجبور کند که به صورت مستقیم در درگیری دخالت کند. آمریکایی ها این انگیزه اوکراین را می بینند، اما علاقه ای به چنین سناریویی ندارند.
واشنگتن به اوکراین به عنوان نماینده ای نیاز دارد که بتواند تا زمانی که ممکن است از آن استفاده کند. سودمندی این کشور به عنوان ابزار سیاست خارجی ایالات متحده نشان می دهد که بحران آمریکا و روسیه طولانی خواهد شد. در عین حال، مسیر صعودی بودجه دفاعی آمریکا بدون توجه به نتیجه انتخابات تغییر نخواهد کرد. بنابراین، سیاست خارجی و برنامه ریزی نظامی روسیه مبتنی بر حفظ شرایط نظامی کنونی و ادامه رقابت استراتژیک با ایالات متحده است، صرف نظر از اینکه رئیس جمهور بعدی آمریکا چه کسی باشد.
www.tahririeh.com/news/30777/
@tahririeh
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰داشتن بمب هسته ای عامل ثبات است
🔸هوشنگ امیراحمدی در مصاحبه خود با تحریریه به لزوم داشتن بمب اتم توسط ایران اشاره کرد و گفت: برای آنکه منطقه به ثبات برسد ایران باید سلام هسته ای داشته باشد.
@tahririeh