🔰سید مصطفی میرسلیم به دولت پزشکیان پیوست!
🔸اخیرا فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پزشکیان با ادبیاتی کاملا مشابه سیدمصطفی میرسلیم درباره واردات خودرو خصوصا خودرو کارکرده، نکات بسیار مهمی را گفت که نشان میدهد دولت هیچ علاقه ای به حل بحران خودرو ندارد.
https://youtu.be/pBQFzNXHnXo
https://www.aparat.com/v/bxkwfiw
@tahririeh
هجوم سرمایهگذاران به بازارهای امن/ چرا قیمت طلای جهانی طلا از ۲۷۰۰دلار گذشت؟
🔹به دنبال افزایش رقابت فشرده در انتخابات آمریکا و تشدید تنشها در خاورمیانه سرمایهگذاران را به سوی بازارهای امن سوق داد و برای اولین بار رکورد طلای ۲۷۰۰دلاری شکسته شد.
🔹به گزارش از بلومبرگ، رویدادهای اقتصادی و سیاسی جهانی و همچنین سیاستهای بانک مرکزی جهان و فدرال رزرو و نوسانات ارزی نقش مهمی در شکل گیری قیمت طلای جهانی دارند.
🔹قیمت هر انس طلا روز گذشته با افزایش بیش از یک درصدی به ۲۷۰۰دلار رسید و بالاترین رکورد تاریخی را به ثبت رساند. درحال حاضر سیگنال صعودی به تمامی بازارهای فلزات گرانبها سرایت کرده و نحوی که سرمایهگذاران روی قیمتهای بسیار بالاتر شرطبندی میکنند.
🔹درحال حاضر بازار فلزات گرانبها روی تحولات ژئوپلیتیکی فزاینده متمرکز شدهاند و سرمایه گذاران معمولاً در زمان عدم اطمینان ژئوپلیتیک و اقتصادی به دنبال امنترین بازار که در حال حاضر طلا است، هستند.
🔹از سوی دیگر بسیاری از سرمایهگذاران در حال تغییر پرتفوری خود پیش از انتخابات ۵نوامبر آمریکا هستند. نظرسنجیهای سنتی و نظرسنجیهای غیرمتمرکز درباره انتخابات باهم متفاوت شدهاند که بازهم به عدم قطعیت های ژئوپلیتیکی بازمیگردد.
🔹شاخص دلار با کاهش ۰.۲درصدی به رالی نزولی خود ادامه میدهد و کاهش ارزش دلار به طور مستقیم ارزش شمش را افزایش میدهد.
🔹طی یک هفته اخیر قیمت طلا در بازارهای جهانی ۲.۴درصد افزایش یافته و در سال ۲۰۲۴ سود سرمایهگذاری روی شمش بیش از ۳۰درصد بوده است.
🔹پیشبینی معاملهگران بازار لندن از قیمت طلا تا اواخر ۲۰۲۵ بیش از ۲۹۰۰ دلار است. همچنین آنها برای نقره رشد ۴۰درصدی و دست یابی قیمت بیش از ۴۵دلار را پیشبینی میکنند.
@tahririeh
🔰اقتصاددان برجسته آمریکایی: بایدن مقصر اصلی زوال دلار
🔸«نسیم نیکلاس طالب» که کتاب «قوی سیاه» را درباره رویدادهای غیرقابل پیش بینی نوشته است، نگران نقش دلار آمریکا در امور مالی جهانی است.
نشریه «فورچون» در این زمینه آورده است: نگرانی این اقتصاددان در مورد دلار ناشی از تحریمهایی است که غرب پس از دستور «ولادیمیر پوتین» برای حمله به اوکراین در سال ۲۰۲۲ صادر کرد و به واسطه آن داراییهای روسیه مسدود شد.
نسیم طالب در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ این کار کاخ سفید را «مصادره» خواند و گفت که این اقدام یکی از دو مورد اشتباه مالی بزرگ در قرن بیست و یکم به شمار می رود.
طالب هشدار داد: «ممکن است از منظر عدالت منطقی باشد، اما باید به خاطر داشته باشید، این امر مردم را به سرمایه گذاری در چنین ساختاری تشویق نمی کند.»
با اینحال دلار به عنوان روش پرداخت همچنان غالب است و در ۸۸ درصد از معاملات ارزی استفاده می شود. اما موقعیت آن به عنوان ارز ذخیره برتر دچار چالش شدیدی شده است. در حالی که این روند برای چندین دهه ادامه داشته است اما اکنون آمار ۵۸ درصدی ذخایر دلاری در مقابل میزان ۷۱ درصدی در سال ۲۰۰۰ نشان می دهد که تحریمها علیه روسیه باعث هجوم کشورها به ارزهای جایگزین شده است. به ویژه آنکه طلا از سوی بانک های مرکزی در سراسر جهان با هدف تنوع بخشی به ذخایر به عنوان ذخیره مطمئنی به جای دلار در آمده است.
طالب گفت: «بنابراین من واقعاً از کاهش تدریجی نقش دلار می ترسم». وی افزود که «افراد به صورت اسمی معاملات را به دلار انجام می دهند، اما آن را به دلار ذخیره نمی کنند، و مشکل همین است.»
گفتنی است این روند دلارزدایی زمانی اتفاق میافتد که دولت ایالات متحده به سمت بدهی عمیقتر میرود و هزینههای بهره به تنهایی سر به فلک می کشد و کسری بودجه را بدتر میکند. از آنجایی که هزینه های فدرال به مراتب بیشتر از درآمد است، وزارت خزانه داری باید حجم بیشتری از اوراق قرضه منتشر کند که بسیاری از آنها توسط سرمایه گذاران خارجی خریداری می شوند.
اما زمانی که آنها نگران امنیت دارایی های دلاری هستند، آیا باز هم به تامین مالی بدهی های ایالات متحده ادامه خواهند داد؟
طالب افزود: دقیقاً به همین دلیل است که می ترسم. «من از کاری که دولت کنونی از سال ۲۰۲۲ انجام داده است یعنی وقتی که داراییها را مصادره کردند، هراس دارم. این کار افراد را تشویق نمی کند که در ارز شما سرمایه گذاری کنند.»
او سپس تصریح کرد: این خط مشی به ایالات متحده آسیب زیادی وارد می کند.
طالب، که به عنوان مشاور علمی برجسته در موسسه سرمایه گذاری یونیورس مارک اسپیتزناگل مشغول فعالیت است، همچنین هشدار داد بازارها نسبت به هر نقطه ای در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته شکننده تر شده اند.
این اقتصاددان گفت که محیط کنونی مشابه آنچه در دوران فروپاشی های قبلی رخ داده، می باشد. وی به رضایت مردم از بازار و شرایط دوره قبل نرخ پایین بهره اشاره داشت که به مردم آموخت از سرمایه گذاری محافظه کارانه اجتناب کنند. وی می گوید: اکنون، ارزشگذاریها «دیوانهکننده» هستند در همین حال اقتصاد هم «بسیار گیجکننده» به نظر میرسد زیرا این روزها دادهها سیگنالهای متفاوتی را ارسال میکنند.
وی هشدار داد که وارونگی منحنی بازده پس از سالها وارونگی، سیگنال آغازینی برای برگشتهای بزرگ در پایین خط با نزدیک شدن به رکود است.
نیکلاس طالب ماه گذشته نیز به تلویزیون بلومبرگ گفته بود: «اکنون همانی زمانی است که شما وارد قلمروی قوی سیاه می شوید. قوهای سیاه همیشه در کمین هستند، اما اکنون ما در قلمرو آنها پا گذاشته ایم؟
www.tahririeh.com/news/30854/
@tahririeh
🔰مقصد خریدهای تسلیحاتی کشورهای عربی؟
🔸کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی حساس و چالشهای امنیتی، به سرمایهگذاریهای کلان در حوزه تسلیحاتی پرداختهاند. این کشورها به ویژه در سالهای اخیر، با توجه به تحولات سیاسی و نظامی در منطقه، به خریدهای گستردهای از سلاحها و تجهیزات نظامی اقدام کردهاند.
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شامل شش کشور عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، بحرین، قطر و عمان دلایل گوناگونی را برای صرف ده ها میلیارد دلار بابت خرید سلاح مطرح می کنند. نخستین بهانه آن ها تهدیدات امنیتی بیان شده است. برخی از این کشورها افزایش تنشها با ایران و گروههای شبهنظامی در منطقه را دلیلی برای تقویت نیروهای نظامی خود بیان می کنند. موضوع بعد، نیاز به مدرنیزاسیون عنوان می شود. بسیاری از این کشورها به دنبال بهروزرسانی و مدرنسازی تجهیزات نظامی خود هستند. دلیل سوم، حمایت و مشارکت در ائتلافهای بینالمللی است. این کشورها با حمایت از ائتلافهای نظامی بینالمللی، به دنبال تقویت امنیت خود هستند.
خریدهای تسلیحاتی سرسام آور
در سال های اخیر، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به خریدهای تسلیحاتی چشمگیری پرداختهاند که در بخش زیر تنها برخی از مهمترین معامله های تسلیحاتی آن ها در یک دهه گذشته بیان شده است:
۱. عربستان سعودی
عربستان در این مدت قراردادهای تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار را امضا کرده است. این قراردادها شامل خرید جنگندههای F-۱۵ از ایالات متحده و Eurofighter Typhoon از بریتانیا ئ تانکهای لئوپارد و سیستمهای موشکی پدافند هوایی از کشورهای مختلف میشود.
این کشور در سال ۲۰۲۱ هم قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید سیستمهای راداری و موشکی از ایالات متحده امضا شد. فقط ترامپ در یک سفر به ریاض در دوره ریاست جمهوری خود حدود ۲۰ میلیارد دلار سلاح به این کشور فروخت.
۲. امارات متحده عربی
امارات بیش از ۲۵ میلیارد دلار در حوزه تسلیحات هزینه کرده و قراردادهای متعددی برای خرید جنگندههای F-۳۵، رادارها، و تجهیزات زرهی و دریایی به امضا رسانده است.
این کشور در سال ۲۰۲۱ برای خرید ۵۰ فروند جنگنده F-۳۵ از ایالات متحده به ارزش حدود ۲۳ میلیارد دلار اقدام کرد.
۳. قطر
قطر نیز به شدت در حال تقویت نیروی نظامی خود است. این کشور قراردادی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار برای خرید جنگندههای F-۱۵ از ایالات متحده امضا کرده است. خرید ۲۴ فروند جنگنده رافائل از فرانسه به ارزش حدود ۷ میلیارد یورو دیگر خرید تسلیحاتی مهم این کشور بوده است.
۴. کویت
در این دوره کویت به خرید ۲۸ فروند جنگنده Eurofighter Typhoon به ارزش ۸ میلیارد دلار پرداخته است. این کشور در سال ۲۰۱۹ نیز قرارداد خرید تانکهای جدید و تجهیزات زرهی به ارزش ۲ میلیارد دلار را با کشورهای اروپایی و آمریکا به امضا رساند.
۵. بحرین
بحرین با توجه به تهدیدات منطقهای، قراردادهایی برای خرید تسلیحات به ارزش ۳ میلیارد دلار را امضا کرده است. این خریدها شامل تسلیحات سبک و تجهیزات نظامی پیشرفته است. این کشور مدتی قبل معامله خرید ۱۲ فروند جنگنده F-۱۶ به ارزش ۲ میلیارد دلار را نهایی کرد.
۶. عمان:
در این دوره عمان بیشتر به خرید تجهیزات دفاعی و پدافند هوایی پرداخته و قراردادی به ارزش ۱ میلیارد دلار برای خرید سیستمهای پدافند هوایی از کشورهای غربی امضا کرده است.
گفتنی است که نوع تسلیحات خریداری شده از سوی دولت های عربی بیشتر از همه عبارت بودند از: جنگندههای پیشرفته از جمله F-۱۵ و Eurofighter Typhoon. در حوزه دریایی نیز خرید کشتیهای جنگی و زیردریاییها در دستور کار بوده است. این کشورها همچنین در زمینه تامین سیستمهای موشکی بیشتر از همه به خرید سیستمهای دفاع موشکی، مانند پدافند هوایی THAAD و Patriot علاقه نشان داده اند. در حوزه تجهیزات زمینی نیز خریدها بر تانکها و خودروهای زرهی متمرکز بوده است.
اسرائیل و خریدهای تسلیحاتی اعراب
با اینحال در همه دوره ها، اگرچه ایالات متحده به کشورهای عربی تسلیحات فروخته است اما این فروش تحت نظارت و محدودیتهایی است که به منظور حفظ برتری نظامی اسرائیل و توازن در منطقه طراحی شدهاند. ایالات متحده به عنوان یک متحد نزدیک اسرائیل، سیاستی به نام «کیفیت نظامی برتر» (Qualitative Military Edge - QME) را دنبال میکند. این سیاست به این معنی است که ایالات متحده تضمین میکند اسرائیل در منطقه خاورمیانه باید برتری نظامی را نسبت به دیگر کشورها، از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس داشته باشد.
در موافقتنامههای فروش تسلیحات، زمانی که ایالات متحده تسلیحاتی را به کشورهای عربی میفروشد، معمولاً بهطور غیررسمی یا رسمی با اسرائیل مشورت میکند تا اطمینان حاصل شود که فروش تسلیحات به توازن نظامی در منطقه آسیب نمیزند.
نکته مهم در همه معاملات، تأمین امنیت اسرائیل است. ایالات متحده در تلاش است که با تأمین نیازهای دفاعی اسرائیل و همچنین نیازهای کشورهای عربی، توازن را در منطقه حفظ کند. به همین دلیل، ممکن است برخی از تسلیحات یا فناوریها که به کشورهای عربی فروخته میشود، محدودیتهایی داشته باشد تا مانع از ظرفیت های نظامی اسرائیل نشود.
علاوه بر فروش تسلیحات، ایالات متحده و اسرائیل همچنین همکاریهای نظامی و امنیتی نزدیکی دارند که شامل تبادل اطلاعات، فناوریهای پیشرفته و تمرینات مشترک است.
در همه موارد فوق نباید دیگر عوامل را نادیده گرفت. لابیهای حامی اسرائیل در ایالات متحده نیز تأثیرگذار هستند و ممکن است بر روی تصمیمات مربوط به فروش تسلیحات به کشورهای عربی تأثیر بگذارند.
ابهام در تحویل و نگهداری تسلیحات کشورهای عربی
تسلیحات و تجهیزات نظامی معمولاً تحت تدابیر امنیتی شدید نگهداری میشوند. این تدابیر شامل نظارت و بازرسیهای منظم، استفاده از فناوریهای پیشرفته مانند دوربینهای مداربسته، و کارکنان نظامی آموزش دیده برای حفاظت از این تسلیحات است. تسلیحات خریداری شده توسط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس معمولاً در پایگاههای نظامی و انبارهای مخصوص نگهداری میشود. پایگاههای هوایی، زمینی و دریایی در این کشورها مهمترین مکان ها برای نگهداری این تسلیحات مدرن غربی هستند.
علاوه بر این، تسلیحات معمولاً در انبارهای مسلحی نگهداری میشوند که دارای تدابیر امنیتی و حفاظتی ویژه هستند. این انبارها به گونهای طراحی شدهاند که بتوانند در برابر حملات هوایی یا سایر تهدیدات محافظت شوند. برخی کشورها همچنین از تاسیسات زیرزمینی برای نگهداری تسلیحات و تجهیزات نظامی استفاده میکنند.
جالب اینجاست که در برخی موارد، کشورهای عربی برای نگهداری و استفاده از تسلیحات پیشرفتهای که خریداری کردهاند، با کشورهای تولیدکننده تسلیحات (مانند ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا) همکاری میکنند و گاهی اوقات تسلیحات در تاسیسات مشترک و حتی در انبارهای همان کشور فروشنده نگهداری می شود.
نکته مهم در مورد اشتهای سیری ناپذیر اعراب برای خریدهای تسلیحاتی آن است که این کشور به غیر از حمله چند سال اخیر عربستان و امارات به یمن هیچ جنگی را نداشته اند تا از این تسلیحات استفاده کنند.
از سوی دیگر به اعتقاد کارشناسان، هر سلاحی که خریداری می شود معمولا طول عمر مشخصی دارد و باید تا قبل از پایان این دوره یا مورد استفاده قرار بگیرد یا آنکه به روزرسانی و یا امحا شود.
ایالات متحده ای که در دادن سلاح به اوکراین انواع بهانه ها را می آورد و تاکید دارد که برای ساخت برخی تسلیحات و ارائه آن به کی یف به سال ها زمان نیاز دارد، چگونه است که در یک سال اخیر و برای نابودی غزه و مقاومت اسلامی فلسطین ده ها میلیارد دلار و صدها هواپیمای باری سلاح به اراضی اشغالی می فرستد. آیا این تسلیحات قبلا تولید شده بودند یا آنکه در انبارهای مشترک با کشورهای عربی موجود بوده اند و برای حفظ متحد استراتژیک کاخ سفید به سمت اسرائیل روانه شده اند؟
به طور قطع دسترسی به اطلاعات دست اول در مورد مکان نگهداری و استفاده تسلیحات عربی بسیار محرمانه است. اما شاید در آینده نه چندان دور یک «اوارد اسنودن» یا «جولیان آسانژ» دیگری ظهور کند و پرده از راز حمایت های بی پایان واشنگتن از رژیم اسرائیل و ریاکاری حکام عرب بردارد.
www.tahririeh.com/news/30819/
@tahririeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین تصاویر از سریال «موسی» ابراهیم حاتمی کیا/ رونمایی از نسخه پایلوت در جشنواره فجر
🔹نسخه پایلوت سریال «موسی کلیمالله (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا برای نمایش در جشنواره فیلم فجر آماده میشود و نسخه سریال آن نیز در ۵ فصل جلوی دوربین میرود.
🔹این سریال با تکنولوژی تولید مجازی جلوی دوربین رفته است.
این ویدیو، گزیدهای از تست فناوری تولید مجازی با بازیگران غیراصلی و هنروران است.
@tahririeh
🔰فرصتی که در سوریه بر باد رفت، پای دولت محرومان در میان است!
🔸متاسفانه بعد از نابودی داعش ایران نتوانست از فرصتهای بدست آمده در سوریه استفاده کند و اکنون به سمتی حرکت میکنیم که سوریه درحال از دست رفتن است.
https://youtu.be/idPNx47S5M4
https://www.aparat.com/v/crkxvlc
@tahririeh
🔰ونزوئلا توانست، اما ایران نمی خواهد که بتواند!
🔸اصطلاحی در ایران سالهاست رایج شده بنام ونزوئلایی شدن اقتصاد. اما مدتی است که ونزوئلا در مسیر کنترل تورم قرار گرفته ولی ایران همچنان از تروم بالا رنج میبرد.
https://youtu.be/WQTcztqsArc
https://www.aparat.com/v/hotm0e5
@tahririeh
🔰بازار سهام زیر رگبار ریسک
🔸بازار بورس اوراق بهادار در حالی هفته را با کاهش 1.6 درصدی شاخص کل به پایان رساند که خروج پول سهامداران حقیقی، رونق و رشد قیمت ها در بازار موازی طلا و ارز، افزایش بهای تمام شده ناشی از افزایش نرخ ارز در برخی صنایع به موازات تنش های منطقه ای هر روز تشدید می شود.
اگر چه در بازار سهام که این روزها تحت تاثیر بحران آفرینی اسراییل و چشم انداز مبهم آن، شاهد ریزش مستمر ارزش سهام و خروج بی بازگشت اغلب سهامداران است، رویدادهای مثبتی هم اتفاق افتاده اما زیر سایه ریسک بحران منطقه، بازار بدون توجه به این اخبار مسیر نزولی خود را ادامه می دهد.
یکی از این اخبار مثبت، اعلام توافق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در جهت کاهش تدریجی نرخ سود بانکی از سوی همتی وزیر اقتصاد بود. وی اعلام کرد که سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست.
به تبع کاهش نرخ سود بانکی، نرخ انواع اوراق بدهی از جمله اوراق خزانه و اوراق مرابحه و ... نیز کاهش خواهد یافت و این خبر در شرایط عادی برای ذینفعان بازار های مالی بسیار مهم و تاثیرگذار است و حجم نقدینگی زیادی را می توانست به بازار سهام هدایت و جذب نماید.
رویداد مهم دیگر، افزایش مستمر نرخ نیمایی دلار می باشد. این مساله بر سود آوری صنایع و شرکت های صادرات محور از جمله پتروشیمی، صنایع معدنی، فولاد و فرآورده های نفتی تاثیر زیادی دارد. شکاف بسیار زیاد بین نرخ نیمایی و قیمت بازاری دلار در سال های اخیر همواره مورد انتقاد این صنایع بوده و در واقع چالشی در مسیر درآمدی این شرکت ها به شمار می رفت. اگر چه قیمت بازاری دلار نیز در هفته های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته و همچنان حدود 15 هزار تومان بالاتر از نرخ نیمایی مورد داد و ستد می شود اما افزایش نرخ نیمایی تا این لحظه به 48540 تومان و انتظار افزایش آن در روزهای آتی باعث شده است تا چشم انداز وضعیت مالی شرکت های صادرات محور نیز بهبود یابد.
تحقق سودهای پیش بینی شده با انتشار صورت های مالی 6 ماهه در بسیاری از صنایع رویداد مهم دیگر می باشد. تعداد زیادی از صنایع تحت تاثیر افزایش نرخ تورم در 6 ماهه اول امسال سودهای پیش بینی شده را محقق نمودند. در کنار تورم بالای 35 درصدی، افزایش نرخ ارز نیز در افزایش درآمد صادراتی، به تحقق سود های پیش بینی شده این شرکت ها کمک شایانی نمود. از جمله این صنایع می توان به شرکت های صنایع لاستیک و پلاستیک اشاره نمود. عواملی همچون افزایش نرخ در چند مرتبه و رشد تقاضای محصولات باعث شد تا این صنعت رشد تولید 8 درصدی و رشد فروش 6درصدی داشته و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل درآمد این صنعت 41 درصد رشد نماید.
شاخص دیگری که بازار را از نظر بنیادی و در صورت کاهش ریسک، حایز شرایط رشد می داند، کاهش نسبت p/e بازار به رقم کمتر از 6 در هفته های اخیر می باشد. در ادوار گذشته و با وجود رکود بازار سهام، میانگین نسبت p/e بازار در اغلب موارد در بالای عدد7 مانده بود و کف بازار در بالای این عدد تعریف شده بود. بنابراین رسیدن این عدد به زیر عدد 6 از یک سو حاکی از وجود ظرفیت رشد بازار می باشد و از سوی دیگر عدم وجود نقدینگی و خروج سرمایه از بازار سهام را نشان می دهد.
مجموع رویدادهای مثبت مذکور اگر چه فرصت و ظرفیت خوبی برای رشد بازار سهام قلمداد می شود اما تشدید فضای ملتهب منطقه، بازگشت رونق به بازار سهام را در آینده نزدیک دور از ذهن نموده و از منظر سهامداران حقوقی هر آرامشی در بازار موقتی بوده و در واقع فرصتی برای خروج از بازار میباشد بخصوص که بازار سکه، طلا و ارز در شرایط کنونی از رونق و رشد بسیار مناسبی برخوردار می باشند.
www.tahririeh.com/news/30865/
@tahririeh
🔰جانشینان سنوار و رهبران جدید مقاومت، اسرائیل را به آتش میکشند
🔸روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در گزارشی به قلم دکتر «حسناء نصر الحسین» پژوهشگر روابط بین الملل درباره شهادت «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نوشت: پس از سپری شدن یک سال از حماسه عملیات «طوفان الاقصی» رژیم جنایت کار صهیونیستی موفق شد یحیی السنوار را ترور کند. این رژیم و آمریکا خوشحالی خود را از عملیات ترور سنوار پنهان نکردند و حال در این اندیشه هستند که چگونه از این رویداد سوء استفاده کنند. این شادی آن ها خود را در تماس تلفنی «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره تلاش برای آزادسازی گروگان های اسرائیلی و پایان دادن به جنگ خود را نشان داد.
گزارش می افزاید: اینگونه رفتارها بیانگر حجم درد و رنج هایی است که این رژیم طی یک سال عملیات طوفان الاقصی با آن روبرو شده است زیرا نقش آفرینی یحیی السنوار در همه مراحل این عملیات آشکار و برجسته بود. در چنین شرایطی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا احساس می کنند پس از ترور وی از ننگ شکست هایی که متحمل شده اند، رها می شوند. آنها می خواهند موضوع ترور یحیی السنوار را به عنوان یک پیروزی و دستاورد برای رژیم صهیونیستی به افکار عمومی ارائه دهند تا پیش شرط های خود را بر مقاومت تحمیل کنند، بتوانند گروگان های اسرائیلی را از مقاومت بازپس بگیرند و جنگ را برپایه شروط و خواسته این رژیم به پایان برسانند.
نویسنده آورده است: رژیم صهیونیستی و آمریکا یک بار دیگر همانند ترور سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله دچار اشتباه محاسباتی شده اند. آنها فکر می کردند با ترور سید حسن نصرالله و همراهان وی به پیروزی بزرگی دست می یابند و خلاء مهمی را در سازوکار عملیاتی مقاومت ایجاد خواهند کرد. اما نتایج این اقدامشان، به طور کامل برخلاف خواسته های آنها شد و مقاومت لبنان توانست بار دیگر قدرت خود را بازیابی کند؛ اکنون همه جهانیان شاهد حجم و دقت بالای عملیات مقاومت لبنان علیه رژیم صهیونیستی هستند که این رژیم را گرفتار کرده است. حال با ترور یحیی السنوار یک بار دیگر این روند تکرار می شود و خون پاک این شهید به آتشی تبدیل خواهد شد که رژیم صهیونیستی را خواهد سوزاند.
در ادامه می خوانیم: پس از این، همه جبهه ها وارد عمل خواهند شد و اسم شهید سنوار به منشاء ترس رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد. این رژیم نمی تواند با ترور سنوار بر روی شکست های خود در میدان های نبرد سرپوش نهند. یحیی السنوار با مدیریت عملیات طوفان الاقصی مرحله جدیدی را رقم زد که پیامدهای آن تا چند دهه ادامه خواهد داشت.
رای الیوم در پایان نوشت: یحیی السنوار بار دیگر مردم آزادی خواه جهان را در یک صف قرار داد و خوی وحشیگری رژیم صهیونیستی را برای همه جهانیان بر ملاء کرده است. وی با همگرایی جبهه های مختلف علیه رژیم صهیونیستی الگوی جدیدی را برای مقاومت پایه ریزی کرد. رژیم صهیونیستی پیش از این موفق شده بود «عزالدین قسام» و شیخ «احمد یاسین» و دیگر رهبران مقاومت را ترور کند، اما اندیشه، راه و عقیده آنها تا به حال ادامه داشته است و از این به بعد هم رهبران دیگری پا در این مسیر می گذارند و اهداف عملیات طوفان الاقصی را تکمیل خواهند کرد.
www.tahririeh.com/news/30870/
@tahririeh
هلاکت فرمانده تیپ زرهی ارتش اسرائیل و ۳ افسر ارشد
🔹شبکه العربیه عربستان به نقل از منابع موثق خود تاکید کرده است که خبر هلاکت چهار افسر اسرائیلی از جمله فرمانده تیپ زرهی ارتش اسرائیل در شمال غزه صحت دارد.
🔹منابع صهیونیستی مورد اعتماد شبکه العربیه گفتهاند که فرماندهانی از ارتش اسرائیل در کمین مینها در شمال نوارغزه گرفتار شدند.
🔹رزمندگان گردانهای قسام یکی از افسران ارشد را هنگام بازدید از منطقهای در شمال نوارغزه از ناحیه گردن هدف قرار دادند.
🔹این کمین محکم به هلاکت چهار افسر اسرائیلی از جمله یک سرهنگ که فرمانده تیپ زرهی ارتش رژیم اسرائیل است، منجر شده است.
@tahririeh
🔰از سایه روشن اسطوره سنوار تا دیپلماسی زیانبار عراقچی در گفتگو با ابوالفضل ظهره وند
🔸چند روز قبل یحیی السنوار مبارز بزرگ فلسطینی در میدان نبرد با اسرائیل به شهادت رسید و با شهادت خود عملا منطقه را وارد فاز جدیدی از تحولات کرد. برای روشن شده ابعاد این مساله با ابوالفضل ظهره وند دیپلمات کهنه کار و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.
https://youtu.be/43CRo1IAAQs
https://www.aparat.com/v/rummy19
@tahririeh
🔰بنیادهای محکم در تضاد با ریسک های شدید سیاسی، بورس به کدام سو می رود؟
🔸بعد از شهادت اسماعیل هنیه امیدها به بهبود شرایط بورس کم کم از بین رفت و متاسفانه برخی تصمیمات غلط تیم اقتصادی دولت جدید در کنار اتفاقاتی چون شهادت بزرگان حزب الله لبنان به این روند سرعت بخشید.
https://youtu.be/rqF26qYzhhw
https://www.aparat.com/v/bljf4a1
@tahririeh
🔰اشتباه تبلیغاتی اسرائیل درباره یحیی السنوار و ظهور یک اسطوره
🔸پس از شهادت یحیی السنوار اسرائیل برای تحقیر این مبارز بزرگ و نیز ایجاد یاس در بین نیروهای مقاومت، تصاویری از آخرین دقایق عمر وی را منتشر کرد. اما این تصاویر به سرعت از یحیی السنوار در اذهان ملتها یک اسطوره خلق کرد؛ اسطوره ای که تا آخرین لحظه عمر خود دست از مبارزه برنداشت.
https://youtu.be/w1ZhmAIt_3c
https://www.aparat.com/v/oag4a9o
@tahririeh
🔰اعتراف لیبرمن وزیرجنگ سابق اسرائیل به ناتوانی موشکی در برابر ایران
لیبرمن وزیرجنگ سابق اسرائیل:
من به عنوان وزیر جنگ در سال 2018 تصمیمی حیاتی برای ایجاد نیروی موشکی گرفتم. متأسفانه بعد از من این حرکت متوقف شد.
اگر تصمیم سال 2018 اجرا می شد، امروز ارتش اسرائیل هزاران موشک از انواع مختلف را در اختیار داشت که می توانست در عرض ۱۲ دقیقه به هر نقطه از خاورمیانه از جمله ایران، یمن و عراق برسد.
امیدوارم اکنون کسی به نیاز فوری به نیروی موشکی پی برده باشد و برای اجرای تصمیمی که از قبل وجود داشت تلاش کند.
@tahririeh
♦️هاآرتص: ایران ایمیل مقامات اسرائیلی را هک کرده است
🔹 روزنامه اسرائیلی مدعی شد که یک گروه هکری ایرانی با نفوذ به ایمیل چند تن از مقامات فعلی و سابق رژیم صهیونیستی، اطلاعات آنها را هک کرده است.
@tahririeh
🔰تاوان سنگین رژیم صهیونیستی برای ترور یحیی السنوار
🔸«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب در بخشی از اظهارات خود در «یوتیوب» درباره ترور «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی جریان حماس گفت: آرزوهای رزمنده بزرگ یحیی السنوار در رسیدن به مقام شهادت تحقق پیدا کرد. او بارها گفته بود دوست ندارد به مرگ طبیعی بمیرد. او گفته بود «من دوست دارم در میدان نبرد به شهادت برسم و با موشک و تانک های رژیم اسرائیل کشته شوم.» او می گفت که به ۶۰ سالگی رسیده است و این را برای خودش کافی می دانست. شیرین ترین چیز برای ما شهادت است. پس رسیدن به شهادت آرزوی او بود و او به این آرزوی خود رسید.
عطوان افزود: یحیی السنوار یک مرد تمام عیار بود. او اعتبار رژیم اسرائیل، ارتش، پهپادها، تانک ها و ناوهای این رژیم را ویران کرد. او عملیات «طوفان الاقصی» را برنامه ریزی و اجرا کرد. همانطور که این عملیات در تاریخ ماندگار خواهد بود، السنوار به عنوان معمار آن هم در تاریخ و اندیشه ها باقی خواهد ماند. السنوار در حالی به شهادت رسید که علیه اسرائیلی ها وارد نبرد شده بود. او در تونل ها و زیرزمین نبود، بلکه در میدان های نبرد حضور داشت و تا آخرین لحظه زندگی خود با دشمن جنگید. او به شهادت لبخند زد و به یک رمز و الگو تبدیل شد.
تحلیلگر فلسطینی افزود: قطعا رژیم اسرائیل به دلیل ترور یحیی السنوار خون خواهد گریست و تاوان بسیار سنگینی پرداخت خواهد کرد. آنها اکنون از این اقدام خود خوشحال هستند، اما شادمانی آنها دوامی نخواهد داشت، مقاومت به سوی آنها خواهد آمد و آنها را دچار بلا و مصیبت می کند. رژیم اسرائیل با این اقدام خود در واقع خود را در آتش جهنم گرفتار کرده است.
وی تاکید کرد: همانطور که خوشحالی اسرائیلی ها از ترور سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله بیشتر از سه روز دوام نداشت و پس از آن حزب الله لبنان با حمله به ارتش و نظامیان این رژیم ۵۵ تن از نظامیان را به هلاکت رساند و ۵۰۰ تن دیگر را زخمی کرد و بیش از ۲۰ تانک مرکاوا را منهدم کرد، خوشحالی این رژیم پس از ترور یحیی السنوار هم تداوم نخواهد یافت. جنوب لبنان و نوار غزه هرگز تسلیم نخواهند شد. «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پس از ترور یحیی السنوار از پایان جنگ سخن به میان آورد و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل ادعا کرد اسرائیل پیروز شده است.
عطوان با بیان اینکه السنوار با مقاومت خود، آمریکا و اسرائیل را شکست داده و همه طرح های آنها را پس از یک سال نبرد با ناکامی روبرو کرده است، تاکید کرد: با اینکه طی یک سال گذشته دستگاه های اطلاعاتی، آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فرانسه به کمک اسرائیلی ها شتافتند، اما آن ها نتوانستند به السنوار دست یابند و ادعا می کردند او در تونل ها به سر می برد. اما مشخص شد که او در میان مردم بود و مشغول مبارزه با رژیم اسرائیل است. میراث السنوار تا قرن های آینده باقی خواهد ماند. او پیروزی بزرگی را به ثبت رساند و رژیم اسرائیل را خوار و ذلیل کرد و روحیه جوانان عرب را بالا برد. او به رمز و الگویی تبدیل شده است که همه مردم دوست دارند مانند وی باشند. حال همه دوست دارند که مانند السنوار به شهادت برسند. او درس بزرگی به مردم داده است.
تحلیلگر فلسطینی تبار گفت: «خلیل الحیه» نایب رئیس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه در پاسخ به نتانیاهو و بایدن گفت پس از شهادت سنوار جنگ پایان نخواهد یافت، بلکه جنگ تازه آغاز شده و ادامه خواهد یافت زیرا حالا خیلی از مردم دوست دارند به شهادت برسند. از این به بعد نقشه ها تغییر خواهد کرد و همه مرزها باز خواهد شد و همه رزمندگان علیه رژیم اسرائیل وارد عمل می شوند. اقدام «حسام ابوغزاله» و «عامر قواس» دو جوان اردنی تبار در حمله به گشتی ها رژیم اسرائیل در جنوب بحر المیت و نزدیکی وادی العربه نخستین شاخصی است که نشان می دهد چه اتفاقاتی در جهان عرب در حال رخ دادن است.
عطوان در بخشی دیگری از اظهارات خود گفت: مقاومت لبنان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به مرحله جدیدی از نبرد وارد خواهد شد. در این مرحله از موشک های دقیق خود استفاده خواهد شد. هیچ یک از فرودگاه ها، بنادر و زیر ساخت ها و پایگاه های این رژیم در امان نخواهند بود. امور به تدریج در حال تغییر است. نیروهای «الحشد الشعبی» عراق هم به سوریه رسیده اند و در مرزهای سرزمین های اشغالی مستقر هستند. آنها هم دارای موشک هستند و به خداوند ایمان راسخی دارند و عاشق شهادت هستند. همه این ها شاخص های جدیدی میباشند.
وی گفت با اینکه بایدن ادعا کرده است ترور السنوار سبب پایان یافتن جنگ می شود اما دامنه جنگ گسترش می یابد. نتانیاهو هم باید بداند که شادمانی او دوام نخواهد یافت و او مدت طولانی زنده نمی ماند. مقاومت به اسطوره ای در نوار غزه تبدیل خواهد شد. مردم فلسطین و مردم اصیل جهان عرب از قضیه فلسطین دفاع خواهند کرد. خلیل الحیة گفته است که گروگان های رژیم اسرائیل پس داده نمی شوند مگر اینکه رژیم اسرائیل به طور کامل از نوار غزه عقب نشینی کند و همه اسرای فلسطینی آزاد شوند.
عطوان در پایان تاکید کرد: با این شرایط، جنگ تا آزاد سازی سراسر سرزمین های فلسطین ادامه خواهد داشت. میراث السنوار ماندگار خواهد بود و امت مسلمان هم بیدار است و بار دیگر مسلمانان با قدرت به میدان جهاد بازخواهند گشت و نظام هایی را که با رژیم اسرائیل روابط خود را عادی ساخته اند، نابود خواهند کرد.
www.tahririeh.com/news/30871/
@tahririeh
🔰لزوم ایستادگی دولت و مجلس برای اصلاح صنعت خودرو
🔸«محسن زنگنه» نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در گفت و گو با «تحریریه» با اشاره به این موضوع که دولت باید با عبور از ذی نفعانی که سدهای بزرگی بر سر راه خصوصی سازی واقعی شرکت های خودرویی قرار داده اند به تامین منافع عموم مردم جامعه بیاندیشد، گفت: یکی از مهمترین دلایلی که تا کنون مانع تحقق خصوصی سازی واقعی و اجرای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی که مورد تاکید مقام معظم رهبریشده است وجود تعارض منافع است.
وی خاطر نشان کرد: وجود تعارض منافع باعث عدم واگذاری شرکت های خودروسازی و عبور از مدیریت مدیران مد نظر دولت در شرکت های خودروسازی شده است. سهامدارانی که هر کدام وابسته به وزارتخانه ها و نهادهای مختلف هستند و از محل دولتی بودن خودروسازی یا تعیین مدیر توسط دولت منافعی برای خود ایجاد کرده اند، مانع واگذاری به بخش خصوصی شده اند.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس افزود: منافعی که اقتصادی است و بعضا مدیریتی، اینجا نقش عمده ای در عدم واگذاری ها به بخش خصوصی ایفا می کند. چرا که وجود فلان شرکت زیر مجموعه خودروسازی برای یک وزارتخانه یا یک وزیر قدرت ایجاد می کند. وزیر با انتخاب مدیران عامل و هیئت مدیره ها قدرت بیشتری می یابد و اگر این موارد از وزیر گرفته شود قدرت اعمال حاکمیتی ندارد.
محسن زنگنه تاکید کرد: افراد ذی نفوذی که در این شرکت ها هستند اعم از سهامداران که قواعد بازی را بلدند به نوعی تصمیم گیران و حتی ناظران بر تصمیمات اجرایی را مجاب می کنند که واگذاری مدیریت و سهام دولت به بخش خصوصی، به کشور و نظام ضربه وارد می کند. آنها خوب بلدند دولتمردان را توجیه کنند که مردم قادر به مدیریت خودروسازی نیستند.
وی در این باره تاکید کرد: ذی نفعانی که از وجود خودروسازی با مدیریت دولتی منفعت می برند به دولتمردان نسبت به اداره خودروسازی به دست مردم نهیب می زنند که بخش خصوصی این صنعت را به قهقرا می برد لذا با چنین فضا سازی هایی عملا تصمیم گیران را از اتخاذ یک تصمیم درست و قاطع باز می دارند ضمن اینکه بستن راه های نظارت را خوب بلدند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد: در صورتی دولت می تواند خصوصی سازی را کلید بزند و مدیریت خودروسازی را به بخش خصوصی توانمند بسپارد که بتواند بر تعارض منافع فائق بیاید. وجود دولت و مجلس قوی برای تحقق این امر الزامی است. مجلس و دولت قوی با ذی نفعان رانت خوار کنار نمی آیند. قوی به این معنا که بتوانند در برابر فشارها توجیهات ذی نفعان و رانت خواران مقاومت کنند و کار را برای واگذاری خودروسازی به بخش مردمی پیش ببرند.
وی با اشاره به سنگ اندازی هایی که در این مسیر توسط ذی نفعان تاکنون صورت گرفته است، گفت: نه فقط در شرکت خودروسازی، بلکه در بخش هایی که خصوصی سازی ها موفق بوده است برخی با لابی گری و فشار به مسوولین با بهانه هایی مثل عدالت طلبی و مبارزه با فساد مانع کار بخش خصوصی شده اند چرا که معتقدند عموم مردم از خصوصی سازی آسیب می بینند!
محسن زنگنه افزود: در مواردی شاهد بودیم وقتی دست ذی نفعانی مثل مدیران پیشین از آن مجموعه ها کوتاه شده با تحت فشار قرار دادن مسولان ارشد با عنوان مبارزه با فساد، شرکت خصوصی شده را به دولت بازگرداندند. جالب اینجاست در بررسی همان کارخانه ها و مجموعه هایی که با عنوان جلوگیری از وقوع فساد به دولت بازگردانده شده، متوجه می شوید چند برابر مبلغی که دوستان عنوان کردند در مدت مدیریت دولتی، فساد اتفاق افتاده است!
محسن زنگنه با بیان یک نکته ظریف توسط مقام معظم رهبری در خصوص افراد ذی نفوذی که اصلی ترین موانع واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی هستند، گفت: در یکی از سخنرانی های مقام معظم رهبری در ایام نوروز به خاطر دارم ایشان در خصوص گلایه ایی که از مسوولین نسبت به عدم تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی داشتند به نکته بسیار ظریفی اشاره کردند مبنی بر اینکه برخی از دوستان نزدیک ما با سیاست خصوصی سازی مخالفند. منظور مقام معظم رهبری از دوستان نزدیک ما؛ مدیران داخلی است نه خارجی ها؛ یعنی مدیرانی که در پست های اصلی هستند، وزیر یا نماینده یا حتی در جایگاه های بالاتر مثل شوراهای عالی .
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: نکته ای که مقام معظم رهبری اشاره کردند اگر مورد توجه رسانه ها قرار بگیرد و خبرنگاران به این موضوع بپردازند که چه کسانی مخالف خصوصی سازی هستند، متوجه وجود تعارض منافع در برخی مدیران ارشد می شوند.
وی یادآور شد: لازم به ذکر است همواره تعارض منافع؛ شخصی نیست، یعنی تامین منافع فرد به تنهایی مطرح نیست بلکه مدیری باید به مجموعه ای، خدماتی را ارائه دهد و به این خاطر مایل به خصوصی سازی خودروسازی نیست.
محسن زنگنه در پایان گفت و گو تاکید کرد: اگر رشد و رونق خودروسازی و رضایت عموم مردم جامعه، رفع ناترازی بنزین و استفاده از خودروی ایمن و اقتصادی برای دولت حائز اهمیت است، هیچ راهی جز واگذاری خودروسازی و سهام های موجود به صورت کامل به بخش خصوصی وجود ندارد.
www.tahririeh.com/news/30822/
@tahririeh
🌐 نظریهپرداز سرشناس آمریکایی؛ ایران ظرفیت نظامی فوقالعادهای دارد که آن را آزاد نکرده است!
🔷 «جفری ساکس» نظریهپرداز، اقتصاددان و استاد دانشگاه:
🔹 چیزی که به من گفته شده و باور دارم و آموختهایم اینست که ایران توانایی موشکی بالستیک بسیار بسیار قابل توجهی دارد، از جمله موشکهای مافوق صوت که نمیتوان آنها را با پدافند ضد موشکی سرنگون کرد.
🔹 این سامانه(تاد) یک سامانه جادویی نیست که از اسرائیل در برابر موشکهای ایرانی محافظت کند.
@tahririeh
آخرین پیش بینی نشریه اکونومیست از انتخابات آمریکا / پیروزی ترامپ با 276 رای الکترال در مقابل 262 رای الکترال کامالا هریس
* همچنین در پیش بینی جدید نشریه هیل نیز ترامپ اکنون شانس 52 درصدی برای پیروزی دارد.
@tahririeh
🔴 خبرنگار صداوسیما در لبنان:
🔸حزبالله لبنان شروط فرستاده آمریکا به بیروت، برای برقراری آتش بس را رد و به ادامه نبرد با رژیم صهیونیستی تأکید کرد
🔸طی روزهای آینده شاهد تشدید درگیری ها خواهیم بود.
@tahririeh
🔥نماینده حزبالله: روزهای آینده دشمن را شوکه میکنیم
▪️عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان تأکید کرد که رژیم صهیونیستی در موقعیتی قرار ندارد که بخواهد برای حزبالله شرط تعیین کند.
▪️المسوی با تأکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد اسرائیل شروط خود را بر لبنان دیکته کند، خاطرنشان کرد: این رژیم در وضعیت شوک بزرگ قرار دارد؛ زیرا ترورهایی که رژیم صهیونیستی انجام داد به گونهای بود که هیچ سازمان دیگری نمیتوانست بر روی پای خود بایستد، ولی حزبالله و حماس همچنان ایستادهاند.
@tahririeh
🔰اخطار آمریکا با بمب سنگرشکن به ایران در یمن، به سوی پیروزی یا جام زهر قطعنامه 598؟
🔸حمله آمریکا به یمن با قویترین بمب های سنگرشکن را می توان تلاش ایالات متحده برای تحمیل اراده و ایجاد اغتشاش ذهنی در طرف ایرانی دانست تا از ترس به مرگ تدریجی تن دردهد.
https://youtu.be/ctnM8XqIGhc
https://www.aparat.com/v/lhri4ia
@tahririeh