🔺۱۵ ماه جنگ؛ غزه سقوط کرده است؟!
۱۵ ماه از جنگ ویرانگر غزه گذشت و فارغ از چند و چون و درستی یا نادرستی محاسبات حمله هفتم اکتبر حماس اما جنگی که متعاقب آن شروع شد، به تمام معنا از هر لحاظ در تاریخ معاصر جهان بیسابقه است.
اگرچه طبیعی این بود که حماس حداکثر ظرف دو سه ماه اول جنگ نابود شود؛ اما نشد و این جنگ ۱۵ ماه است که تداوم دارد و این در منطق نظامی متعارف پدیدهای غیر طبیعی است!
دلیل آن هم واضح است؛ اولا جنگ غزه نابرابرترین جنگ معاصر است؛ یک طرف جنگ قدرتی منطقهای و برخوردار از تکنولوژی نظامی فراپیشرفته و حمایت همه جانبه نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی ابرقدرت جهان (آمریکا) با 23 میلیارد دلار فقط کمک نظامی و بیشتر قدرتهای غربی و طرف دیگر نه یک کشور بلکه سازمانی کوچک در یک جغرافیای ذرهبینی و کاملا محصور است که از هیچ نوع حمایت لجستیکی در طول جنگ برخوردار نبوده و نیست.
جنگ غزه هیچ شباهتی با جنگهای نامتقارنی چون ویتنام، الجزایر و افغانستان ندارد؛ از این جهت که دستکم هیچ کدام از آنها مساحتی به کوچکی غزه نداشته و تحت محاصره همه جانبه از هوا، دریا و خشکی نبودند و به طریقی عقبه بازی برای دریافت کمک از خارج داشتند.
از دیگر سو، طرف نامتعارف هیچ کدام از جنگهای معاصر مانند غزه در این فضای ناچیز شاهد چنین هزینههای بیسابقهای نبوده؛ کاربرد 100هزار تن بمب، نابودی همه زیرساختهای آموزشی، بیمارستانی، عمرانی و اقتصادی و غیره، تخریب ۸۰ درصد منازل، محاصره همه جانبه غذایی و دارویی، کشتار گسترده کودکان و زنان، کاربست گرسنگی به عنوان سلاح و آوارگی همه ساکنان ....
برخی در تحلیل جنگ غزه به این حجم تخریب و کشتار به عنوان پیروزی اسرائیل نگاه میکنند، در حالی که این ویرانی نظر به قدرت و تکنولوژی پیشرفته تخریب اسرائیل و برقراری پل هوایی پایدار آمریکا طبیعی است و فراتر از غزه چه بسا این قدرت تخریب بتواند مصر و کشورهای پیرامونی را نیز به این وضعیت برساند.
اما آنچه غیر طبیعی است اعمال افسارگسیخته این توان تخریب و نسلکشی در دنیای امروز و نقض همه قوانین بشردوستانه جنگ است.
اما با این حال چرا جنگ هنوز ادامه دارد؟
علت این است که طرف ضعیف جنگ یعنی حماس هنوز وجود دارد و میجنگد. بعد غیرطبیعی جنگ غزه دقیقا همین است. در حالی که اسرائیل در غزه تنها از بمب اتم استفاده نکرده، اما هنوز نتوانسته است که با نابودی حماس به هدف اصلی جنگ برسد، بلکه این سازمان بنا به گزارش نهادهای امنیتی اسرائیل در ماههای اخیر توان رزمی آسیب دیده خود را بازسازی کرده و دیروز هم مجله اسرائیلی ایبوک به نقل از منابع امنیتی نوشت که حماس تولید موشک را از سرگرفته و دوباره نیروی جدید جذب کرده است.
وضعیت میدانی غزه در ماههای اخیر موید این مدعای اسرائیلیهاست؛ به نحوی که هم کشتههای نظامی اسرائیلی بیشتر از اوایل جنگ و در دو هفته اخیر روزانه شده و هم حملات موشکی حماس آن هم در شمال غزه که با خاک یکسان شده، از سر گرفته شده است. البته اساسا سازمان رزم حماس متکی به قدرت چریکی و زمینی آن است نه موشکی.
چه بسا برای خیلیها جای تعجب باشد که گفته شود غزه با وجود سیطره کامل آتش اسرائیل و این حجم لجامگسیخته از تخریب و کشتار هنوز در منطق نظامی و به معنای واقعی کلمه سقوط نکرده است.
مفروض منطقی سقوط در یک جنگ نامتقارن شکست کامل طرف مقابل و اشغال کامل جغرافیای آن است. اما اسرائیل اکنون تنها در 36 درصد مساحت باریکه غزه حضور نظامی فیزیکی دارد! بخشهایی از شمال نوار غزه، محور نتساریم در مرکز و محور فیلادلفیا و بخشهایی از رفح در جنوب!
عملیاتهای فلسطینی در این مناطق هم به استثنای دو محور فیلادلفیا و نتساریم بیشتر از قبل ادامه دارد.
البته ارتش اسرائیل در ۱۵ ماه گذشته به طور پراکنده وارد بیش از ۹۰ درصد مساحت غزه شده؛ اما با حمله به هر منطقه با ضد حمله شدید و مستمر طرف مقابل بعد از مدتی دوباره عقبنشینی کرده است. همین شمال نوار غزه از اول جنگ بیش از ۱۰ بار رفت و برگشتی هدف حمله زمینی بوده که طولانیترین آن علیه اردوگاه جبالیا از سه ماه پیش آغاز شده است؛ اما همین منطقه یک و نیم کیلومتری با وجود نابودی کامل ساختمانهایش به پرتلفاتترین نقطه غزه برای نظامیان اسرائیل تبدیل شده است.
جدا از تداوم و شدت یافتن عملیاتهای حماس سه نشانه دیگر موید عدم سقوط نوار غزه است؛ نخست این که اشغال کامل آن رخ نداده است و نیروهای اسرائیلی در 64 درصد این منطقه حضور ندارند. دوم این که نتیجه طبیعی هر سقوطی این بود که اسرائیل یا خودش نوار غزه را اداره کند یا جایگزینی برای حماس ایجاد کند؛ اما هیچ کدام اتفاق نیفتاده است.
سوم هم تلاش برای پایان جنگ از طریق مذاکرات و توافق است که اگر سقوطی بود مذاکره و توافق معنایی نداشت.
در یادداشت بعدی به چرایی عدم نابودی حماس خواهم
♦️ترامپ در برابر ارتش
◼️فارن افرز
📝رونالد آر. کربس
🔹دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در جریان کمپین انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۴، وعده داد که ارتش را از ژنرالهای «وُک» (Woke) پاکسازی کند. اندکی پس از پیروزی او در ماه نوامبر، روزنامه والاستریت ژورنال گزارش داد که تیم انتقالی او پیشنویس یک فرمان اجرایی را تهیه کرده است تا هیئتی متشکل از افسران ارشد بازنشسته نظامی تشکیل شود. این هیئت مأمور شناسایی ژنرالها و دریاسالارهای در حال خدمت است که باید از سمتهایشان برکنار شوند.
🔸اینکه دولت ترامپ ارتش را هدف حملات خود قرار دهد نباید باعث تعجب باشد. پوپولیستها معمولاً زمانی که به قدرت میرسند، تلاش میکنند با تجلیل از افسران و سربازان، بهویژه کشتهشدگان در جنگ، محبوبیت خود را افزایش دهند. اما این رابطه عاشقانه معمولاً کوتاهمدت است، زیرا پوپولیستها نمیتوانند نهادهای قوی و مستقل را که ممکن است مانع از اجرای سیاستهای آنها شوند، تحمل کنند. این اتفاق در کشورهایی مانند مجارستان، هند، لهستان و ترکیه، بهوقوع پیوسته و رهبران پوپولیست در نهایت به حمله به ارتش روی آوردهاند.
🔸پوپولیستهای محتاط در ابتدا از مواجهه با این نهادهای قدرتمند خودداری کرده و قدرت خود را با حمله به نهادهای ضعیفتر مانند رسانهها، دانشگاهها و سازمانهای غیردولتی تثبیت میکنند. در این مرحله، جلب حمایت افسران ارشد نظامی نیز از نظر سیاسی مفید است.
🔸پس از کنترل نهادهای ضعیفتر، پوپولیستها اغلب تلاش میکنند تا ارتش را تصاحب کنند، افسران حرفهای را حذف کرده و وفاداران را جایگزین کنند. اگر این رویکرد شکست بخورد، پوپولیستها با حملات سیاسی به افسران ارشد، جایگاه و مشروعیت ارتش را تضعیف و آنها را بیکفایت یا صرفاً سیاستمدارانی در لباس نظامی معرفی میکنند. وقتی ترامپ در سال ۲۰۱۷ وارد کاخ سفید شد، تعداد بیسابقهای از ژنرالهای بازنشسته را به کابینه خود منصوب کرد و آنها را «ژنرالهای من» خطاب کرد. اما با گذشت زمان، ترامپ از افسران نظامی در کابینه خود ناامید شد، زیرا آنها وفاداری مطلق نشان ندادند. در نهایت، تمام آنها یا استعفا دادند یا اخراج شدند.
🔸در همین حال، قدرت، پرستیژ و استقلال ارتش، باعث شده است که مقامات ارشد آن هدف حملات ترامپ قرار بگیرند. به گفته برخی منابع، ترامپ در جلسات خصوصی به خشنترین شکل ممکن به ژنرالهای شاغل حمله لفظی کرد و آنها را نماینده «دولت پنهان» دانست. علاوه بر این، مایکل والتز و پیتر هگزت نیز که گزینههای پیشنهادی ترامپ برای سمتهای مشاوره امنیت ملی و وزارت دفاع هستند، حملات مختلفی به ارتش این کشور داشتهاند.
🔸این حملات آسیب واقعی به ارتش ایالات متحده وارد کرده است. بر اساس نظرسنجیهای متعدد ملی، اعتماد همیشگی آمریکاییها به نیروهای مسلح که قبلاً در اوج بود، بهطور قابل توجهی کاهش یافته است. در ژوئیه ۲۰۲۳، فقط ۶۰٪ از شرکتکنندگان در نظرسنجی گالوپ اظهار داشتند که «اعتماد زیادی» به ارتش دارند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۸، ۷۴٪ بود. در میان جمهوریخواهان، این کاهش چشمگیرتر بود: در سال ۲۰۱۸، ۹۰٪ از جمهوریخواهان به ارتش اعتماد داشتند، اما در سال ۲۰۲۳ این رقم به ۶۸٪ کاهش یافت.
✅ تبدیل ارتش حرفهای ایالات متحده به یک نیروی تابع که بهجای قانون اساسی و نهاد نظامی، به رئیسجمهور و آزمونهای ایدئولوژیک او وفادار باشد، ایالات متحده را امنتر یا دموکراسی آن را قویتر نخواهد کرد. حملات پوپولیستی و حزبی مداوم به فرماندهان ارشد ارتش، بحران جذب نیرو را حل نخواهد کرد و احتمالاً منجر به تشدید آن نیز خواهد شد و سیاسیسازی ارتقاء درجهها و انتصابات در ارتش، کیفیت افسران نظامی و مشاوره آنها به سیاستگذاران غیرنظامی را کاهش خواهد داد.
@tahririeh
از مترجمین چینی و روسی دعوت به همکاری میکنیم
موسسه «تحریریه» از مترجمین چینی و روسی دعوت به همکاری می نماید.
موسسه مطالعاتی «تحریریه» جهت پوشش بهتر و جامع تر وقایع، خبرها و تحلیل ها در عرصه بین المللی و توجه به روند متغیر موازنه قدرت در جهان، مایل به همکاری با مترجمین زبان های روسی و چینی می باشد.
از مترجمینی که در این دو حوزه توانایی ترجمه گزارش به زبان فارسی را دارند و مایل به همکاری با «تحریریه» هستند، خواهشمندیم به کانال تحریریه در پیامرسان تحریریه در تلگرام به آدرس https://t.me/tahririeh مراجعه و مشخصات خود را ارسال کنند تا با آن ها تماس برقرار شود.
🔰در شرایط فعلی چه صندوقهایی بخریم؟
🔸صندوق های سرمایه گذاری که نسبت به سهام، دارای طیف وسیع تر و متنوع تری از درجه ریسک گریزی تا ریسک پذیری هستند، در شرایط صعود و نزول بازار، در صورت انتخاب به موقع زمان ورود و خروج می توانند علاوه بر کاهش ریسک، سود مناسبی نیز نصیب دارندگان خود نمایند.
با توجه به افزایش ضریب نفوذ و نقش این صندوق ها در حوزه سرمایه گذاری، آشنایی با این صندوق بیش از پیش اهمیت یافته است. براساس آخرین آمار، تعداد سرمایه گذاران حقیقی صندوق های سرمایه گذاری از مرز ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گذشته و تعداد سرمایه گذاران حقوقی به ۱۹ هزار و ۱۳۶ شرکت رسیده است.
یکی از معیارهای مهمی که عموما در انتخاب همه صندوقهای سرمایهگذاری اهمیت دارد درجه نقدشوندگی است. اینکه سرمایهگذار بتواند با قیمتی که مدنظر دارد واحد صندوق را به فروش برساند اهمیت زیادی دارد. نقدشوندگی واحدهای ممتاز صندوق اهرمی وابسته به ارزش معاملات روز است. هرچه ارزش معاملات صندوق بالاتر باشد امکان نقدشوندگی بیشتر است.
یکی دیگر از معیارها،حباب صندوق هاست که در شرایط پس از دوره مستمر افزایش قیمت سهام یکی از متغیرهای اصلی مبنای تصمیم برای ورود یا خروج از صندوق است. چرا که با توقف و یا شروع دوره نزول، بیشترین کاهش ارزش، نصیب صندوق های حبابی خواهد شد. در هر صندوق NAV نشان دهنده ارزش خالص دارایی یا ارزش ذاتی است. اگر نسبت P/NAV را حساب کنیم حباب قیمتی و ارزنده بودن یک صندوق مشخص میگردد. در صورتی که قیمت بالاتر از ارزش ذاتی باشد خرید واحد صندوق مناسب نیست.
ضریب اهرم
هر صندوق اهرمی، ضریب اهرمی متفاوتی دارد هرچه این ضریب بالاتر باشد نشان دهنده ریسک بیشتر و شانس کسب بازدهی بالاتر است. ضریب اهرمی عبارت است از نسبت واحدهای عادی به واحدهای ممتاز.
در شرایط شروع رشد بازار، صندوق های دارای ضریب اهرم بالاتر، رشد بیشتری نیز تجربه خواهند کرد اما در پایان دوره رشد، این صندوق ها ریسک بیشتری در خود ذخیره دارند و پتانسیل کاهش ارزش آنها بیشتر از سایر ابزارها و نهادهای بازار است. علاوه بر ضریب اهرم، ترکیب دارایی های صندوق و وزن آنها در سبد نیز بسیار با اهمیت است.
ضریب آلفا و بتا
یکی از راههای بررسی صندوقهای اهرمی مقایسه بازدهی آن نسبت به شاخص کل است. اگر ضریب آلفا عدد منفی باشد یعنی بازدهی صندوق از شاخص کمتر است. هرچقدر همبستگی قیمت صندوق با شاخص کل بیشتر باشد امکان تحلیل صندوق متناسب با شرایط بازار بیشتر است.
تغییر ارزش داراییهای صندوق نسبت به نوسانات بازار ضریب بتا است. این معیار میزان ریسک و حساسیت صندوق را نشان میدهد، هرچه ضریب بتا بیشتر باشد، حساسیت و ریسک صندوق نسبت به نوسانات بازار بیشتر است. بنابراین توجه به این دو ضریب در تحلیل صندوق های سرمایه گذاری اهرمی بسیار مهم و کاربردی می باشد.
با توجه به مطالب گفته شده می توان نتیجه گیری کرد که صندوقهای اهرمی مناسب دوران رشد بازار هستند؛ بنابراین زمانیکه که انتظار رشد بازار و شاخص وجود دارد، خرید این صندوقها مناسب است. به طور کلی این صندوقها برای بلندمدت مناسب نیست و خرید آنها در کوتاهمدت و سیکلهای رشد بازار پیشنهاد میشود.
هادی اکبری- کارشناس صندوق های سرمایه گذاری
www.tahririeh.com/news/31535/
@tahririeh
🔰اقتصاد سعودی در بحران
🔸 عربستان سعودی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ با کسری حساب جاری مواجه شد، زیرا درآمدهای صادرات نفت هزینه های خارجی جاری را پوشش نمی داد. از آنجا که تراز پرداخت های ریاض در حدود ۹۰ دلار در هر بشکه محاسبه می شود، به اعتقاد کارشناسان کسری خارجی سه ماهه چهارم این کشور ممکن است بزرگ تر هم شود.
«رویترز» در این زمینه نوشت، عربستان سعودی در سه ماهه سوم ۳۰ میلیارد ریال (۸ میلیارد دلار) کسری بودجه به ثبت رساند که بیش از نیمی از کل کسری بودجه این کشور در سال 2024 بوده است، زیرا کاهش قیمت نفت بر درآمدها و هزینه های ریاض تأثیر گذاشته است.
بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت دارایی، این پادشاهی در ۹ ماه منتهی به ۳۰ سپتامبر کسری ۵۸ میلیارد ریالی را ثبت کرد. عربستان سعودی اخیراً برآورد کسری بودجه خود در سال ۲۰۲۴ را از ۷۹ میلیارد ریال که در ابتدا برای بودجه پیش بینی شده بود، به ۱۱۸ میلیارد ریال، یعنی حدود ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی، افزایش داد.
کسر بودجه فزاینده عربستان سعودی
کسری بودجه در سه ماهه سوم سال گذشته به دلیل کاهش شدید درآمد نفتی ۹.۵ میلیارد دلار بود، اما کسری ۹ ماهه آن ۴۴ میلیارد ریال بود که کمتر از رقم 2024 بود.
این پادشاهی تا پایان سپتامبر ۹۵۶ میلیارد ریال درآمد ثبت کرد که ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت، در حالی که هزینه های این کشور در مدت مشابه کمی بیش از ۱ تریلیون ریال بود که ۱۳ درصد افزایش یافته است.
مخارج سرمایه ای که عمدتاً به مخارج زیرساختی مربوط می شود، در ۹ ماه اول با افزایش سرمایه گذاری توسط دولت ۳۳ درصد افزایش یافت.
غول نفتی دولتی آرامکو هم اعلام کرد که سود سه ماهه ۳۱.۱ میلیارد دلاری سهامداران خود را با وجود کاهش سود سه ماهه، که منبع اصلی حمایت مالی دولت است، حفظ خواهد کرد.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان در حال تشدید اصلاحات اقتصادی پرهزینه خود است زیرا صدها میلیارد دلار برای دستیابی به اهداف برنامه تحول اقتصادی چشم انداز ۲۰۳۰ خود سرمایه گذاری می کند.
این طرح با هدف دور کردن اقتصاد از وابستگی به نفت و سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی عظیم با هدف تقویت بخشهایی مانند گردشگری، ورزش و تولید است. مجموع هزینه های پادشاهی در سه ماهه سوم به ۳۳۹.۴ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشت. مجموع درآمدها در سه ماهه سوم به ۳۰۹ میلیارد ریال رسید که نسبت به ۳۵۴ میلیارد ریال در سه ماهه قبل کاهش داشت.
با توجه به رویدادهای بزرگی مانند نمایشگاه جهانی ۲۰۳۰ و بازیهای زمستانی آسیایی، این پادشاهی در حال بررسی هزینهها است که بر اساس آن برخی از پروژهها به تعویق میافتند یا کمتر می شوند و برخی دیگر در اولویت قرار میگیرند.
رویترز نوشت، انتظار میرود که تولید و قیمت نفت در سال آینده افزایش یابد و رشد اقتصادی را در کل بهبود بخشد. گفته می شود که عربستان سعودی برای متعادل کردن بودجه خود به قیمت های نزدیک به ۱۰۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد.
دولت گفته است که از بدهی برای رفع کسری بودجه استفاده خواهد کرد. کل بدهی در پایان سپتامبر به ۱.۱۶ تریلیون ریال (۳۰۸.۸۶ میلیارد دلار) رسید که نسبت به ۱.۱ تریلیون ریال در ابتدای سال افزایش داشت. تحلیلگران گفته اند که این سطح از بدهی عمومی برای اقتصاد گروه ۲۰ پایین است و کاهش نرخ بهره و بهبود شرایط بازار از نیازهای مالی حمایت می کند.
ناتوانی در جذب سرمایه خارجی
«بلومبرگ» هم در تحلیل اوضاع اقتصادی عربستان سعودی نوشت که کاهش ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ را بدتر کرد. جریان ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی عربستان سعودی در سه ماهه سوم کاهش یافت که نشانه می دهد پادشاهی همچنان با چالشهایی در جذب پول نقد خارجی برای حمایت از اصلاحات اقتصادی خود مواجه است.
بر اساس دادههای منتشر شده توسط اداره کل آمار عربستان سعودی، ورودی FDI در سه ماهه منتهی به سپتامبر ۸ درصد نسبت به فصل قبل کاهش یافت و به ۱۸ میلیارد ریال (۴.۸ میلیارد دلار) رسید و همچنین نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
این آمار ورودی ها را به ۱۴.۵ میلیارد دلار برای ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴ می رساند که کمتر از میزان سال قبل است و تنها نیمی از راه رسیدن به هدف دولت ۲۹ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۴ را نشان می دهد. برای دستیابی به این هدف، عربستان سعودی به یکی از بزرگترین سه ماهه خود در فصل آخر ۲۰۲۴ برای جذب سرمایه گذاری خارجی نیاز داشت.
این در حالی است که عربستان سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی را چهار برابر کند و به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال برساند زیرا به دنبال تقسیم بخشی از بار مالی مخارج در طرح تنوع اقتصاد خود است. دولت محمد بن سلمان، همچنین تخصص خارجی را برای آموزش مردم محلی در صنایع جدید مانند فناوری و اکتشاف مواد معدنی و
جریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال گذشته به حدود ۲۶ میلیارد دلار رسید که بالاتر از هدف است اما همچنان پایین ترین رقم از سال ۲۰۲۰ است.
به گفته عبدالقادر حسین، مدیر عامل مدیریت دارایی «کپیتال لیمیتد» مسائل ژئوپلیتیکی را یکی از عوامل موثر بر رشد سرمایه گذاری مستقیم خارجی دانست و افزود که سرمایه گذاران خارجی نیز منتظرند تا ببینند پروژه های زیرساختی وسیعی که تاکنون در داخل کشور انجام شده است، قبل از شروع به کار چگونه عمل می کنند.
به نوشته بلومبرگ، این اقتصاد صادرکننده نفت تحت فشار است تا منابع مالی خود را گسترش دهد زیرا قیمتهای ضعیف نفت و هزینههای بالا، امور مالی پادشاهی را محدود میکند.
داده ها نشان می دهند که عربستان سعودی اولین کسری حساب جاری خود از سال ۲۰۲۱ را در سه ماهه سوم به ثبت رساند و انتظار می رود امسال کسری مالی در حدود ۲.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی را ثبت کند.
این پادشاهی برنامه هایی را برای کاهش هزینه ها در سال ۲۰۲۵ به دلیل سازگاری با تضعیف قیمت نفت ترسیم کرده است.
شاخص جهانی برنت در مسیر کاهش سالانه تقریباً ۴ درصدی در سال جاری قرار داشت و قیمت ها بین ۷۰ تا ۸۰ دلار معامله شده است. «زیاد داوود» اقتصاددان ارشد بازارهای نوظهور بلومبرگ اکونومیکس اعتقاد دارد که عربستان سعودی برای متعادل کردن بودجه خود در سال جاری به قیمت نفت خام ۹۳ دلاری نیاز دارد.
او گفت که با فاکتور گرفتن سرمایه گذاری داخلی توسط صندوق ثروت دولتی، که وظیفه اجرای بسیاری از پروژه های تحول اقتصادی را به نمایندگی از دولت سعودی دارد، قیمت نفت باید به ۱۰۸ دلار در هر بشکه افزایش یابد.
به همین دلیل، عربستان سعودی برای تامین نیازهای مالی خود به طور فزاینده ای به استقراض روی آورده است و به یکی از صادرکنندگان اصلی بدهی های دولتی در میان بازارهای نوظهور تبدیل شده است.
www.tahririeh.com/news/31486/
@tahririeh
🔰 صادرات صنعت پتروشیمی به ۱۳ میلیارد دلار افزایش مییابد
حسن عباسزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
🔹صنعت پتروشیمی ۷۰ مجتمع تولیدی و سه مجتمع تولید یوتیلیتی دارد، هماکنون ۸۵ درصد صنعت پتروشیمی در هلدینگها متمرکز است که اغلب زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی کشور هستند، ضمن اینکه ۱۵ درصد از پتروشیمیها در بخش خصوصی واقعی قرار دارند.
🔹صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه امسال ۱۰ میلیارد دلار صادرات داشته است، پیشبینی میکنیم این رقم تا پایان سال به ۱۳ میلیارد دلار برسد.
🔹۱۰ میلیارد دلار خوراک صنایع پاییندستی داخل کشور نیز تأمین شده که در زنجیرههای مختلف مانند صنایع پلیمر، کفش، پوشاک و شویندهها استفاده میشود.
@tahririeh
🔰 صادرات صنعت پتروشیمی به ۱۳ میلیارد دلار افزایش مییابد
حسن عباسزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
🔹صنعت پتروشیمی ۷۰ مجتمع تولیدی و سه مجتمع تولید یوتیلیتی دارد، هماکنون ۸۵ درصد صنعت پتروشیمی در هلدینگها متمرکز است که اغلب زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی کشور هستند، ضمن اینکه ۱۵ درصد از پتروشیمیها در بخش خصوصی واقعی قرار دارند.
🔹صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه امسال ۱۰ میلیارد دلار صادرات داشته است، پیشبینی میکنیم این رقم تا پایان سال به ۱۳ میلیارد دلار برسد.
🔹۱۰ میلیارد دلار خوراک صنایع پاییندستی داخل کشور نیز تأمین شده که در زنجیرههای مختلف مانند صنایع پلیمر، کفش، پوشاک و شویندهها استفاده میشود.
@tahririeh
۱۲۴۸ فلسطینی در فاز اول توافق آزاد می شوند
🔹قدوره فارس، وزیر سابق فلسطینی در یک مصاحبه با خبرگزاری معا اعلام کرد: در فاز نخست توافق ۱۲۴۸ زندانی فلسطینی در ازای ۲۵ اسیر اسرائیلی آزاد خواهند شد.
🔹افراد محکوم به حبس ابد پس از آزادی باید فلسطین اشغالی را ترک کرده و به یکی از سه کشور قطر، ترکیه یا مصر بروند.
اورشلیم پست:ایران با ارسال 1500 پهپاد به نیروهای دموکراتیک سوریه برای مقابله با ترکیه و نیروهای نیابتی آن در منطقه موافقت کرده است
@tahririeh