#چهار_شنبه_های_اخلاقی
شماره 10
🌷زندگی در پرتو اخلاق »»»» اصول چهارگانه اخلاق از نظر قدما / قسمت دوم🌷
اکنون باید دید این اصول چهارگانه (جهت مرور و یادآوری به قسمت اول همین موضوع رجوع شود) از کجا بدست آمده است؟
علمای اخلاق در پاسخ این سؤال می گویند: نفس انسان دارای سه قوه است:
1- قوه تشخیص و ادراک.
2- قوه جلب منافع یا «جاذبه» و به عبارت دیگر «شهوت» (به معنی وسیع کلمه).
3- قوه دفع ضرر یا «دافعه» و به عبارت دیگر «غضب».
اعتدال هریک از این سه قوه یکی از فضائل اخلاقی را تشکیل می دهد که به ترتیب حکمت، عفت و شجاعت نامیده می شوند.
و اگر دو قوه شهوت و غضب در اختیار قوه تمیز و ادراک قرار گیرد «عدالت» حاصل می گردد.
به عبارت دیگر، تعادل قوای سه گانه مزبور هرکدام به تنهایی فضیلتی است، ولی ترکیب آنها به یکدیگر که همان پیروی نیروی شهوت و غضب از نیروی «ادراک» است فضیلت دیگری خواهد بود، زیرا بسیار می شود که انسان شجاعت دارد و مثلًا در میدان جنگ بدون جهت نمی ترسد ولی این شجاعت ممکن است در راه غلطی اعمال گردد مانند جنگ بخاطر هدفهای پست و بی ارزش در این مورد شجاعت هست ولی عدالت نیست اما اگر این شجاعت در راه یک هدف عالی و عقلانی به کار افتد و با حکمت آمیخته شود عدالت بوجود می آید.
ادامه دارد...
#زندگی_در_پرتو_اخلاق
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چهار_شنبه_های_اخلاقی #کلیپ_صوتی
سخنران: رهبر معظم انقلاب
"دشمنی آمریکا با ایران حول محور هستهای نیست"
دشمنی آمریکا با ملّت ایران و با جمهوری اسلامی اصلاً حول محور هستهای نیست؛ این خطا است اگر خیال کنیم که دعوای آمریکا با ما سرِ قضیّهی هستهای است؛ نه، قضیّهی هستهای بهانه است؛ قبل از اینکه مسئلهی هستهای مطرح باشد، همین دشمنیها، همین مخالفتها از اوّل انقلاب بود؛ اگر یک روزی هم مسئلهی هستهای حل شد -فرض کنید جمهوری اسلامی عقبنشینی کرد؛ همانکه آنها میخواهند- خیال نکنید مسئله تمام خواهد شد؛ نه، ده بهانهی دیگر را بهتدریج پیش میکشند.
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 7
🌺شاخصها و ملاكهای كلی (قسمت دوم)🌺
انسانها به جهت ساختار مشترك روانی، مشتركاتی دارند؛ درك، باور و داوری مشترك، پسندهای مشترك، تأثرات مشترك، سیره رفتاری و عملكرد مشترك. گزارههای فراوانی در میان توده مردم مورد قبول واقع شده و مشهور گشته است. این قضایای مشهوره، داوریهای عمومی هستند كه از همان ساختار مشترك روانی برخاسته است. توده مردم به اسباب این داوریها و سرّ انتقال به این احكام توجه ندارند و گمان میكنند كه این گزارهها بدون ریشه و سرچشمه، و از پیش خود پدید آمدهاند؛ گویا این گزارهها در جان انسانها حضور داشته است .
عرف به جهت آنكه عقل جمعی انسانی را به صدا در میآورد و زبان گویای فطرت عملی میگردد، نقش بیبدیلی در شناخت حقایق دارد و گونهای ارزش معرفتی در داوریهای عرفی و تشخیص توده عقلا مشاهده میشود.
دین اسلام اجمالاً عرف را محترم شمرده و به تبعیت از آن فرمان داده است. عُرف از ماده «عَرَفَ» به معنای «شناخت» است. وقتی میگوییم فلان چیز عرف است؛ یعنی غالبا مطابق آن عمل میشود، در چشم مردم معهود و شناخته شده است و خلاف آن غیرطبیعی، غیر عادی، ناشناس (منكر) و غریب است. معروف در مقابل منكر نیز، به معنای عملی است كه به رسمیت شناخته شده و در نظر مردم درست جلوه میكند.
پیروی از شیوههای متعارف و مخالفت نكردن با رویه و روند معمول میان مردم و خود را متفاوت از دیگران نشان ندادن، در شرایط عادی توصیه شدهاست. امام علی علیهالسلام به مالك اشتر سفارش كردند كه سنن و هنجارهای رایج میان مردم مصر را رعایت كند:
وَ لاَ تَنْقُضْ سُنَّةً صَالِحَةً عَمِلَ بِهَا صُدُورُ هَذِهِ الْأُمَّةِ وَ اجْتَمَعَتْ بِهَا الْأُلْفَةُ وَ صَلَحَتْ عَلَیهَا الرَّعِیةُ وَ لاَ تُحْدِثَنَّ سُنَّةً تَضُرُّ بِشَیءٍ مِنْ مَاضِی تِلْكَ السُّنَنِ فَیكُونَ الْأَجْرُ لِمَنْ سَنَّهَا وَ الْوِزْرُ عَلَیكَ بِمَا نَقَضْتَ مِنْهَا (نهج البلاغة، نامه 53. )
و آیین پسندیدهای را كه بزرگان این امّت بدان رفتار نمودهاند، و مردم بدان به هم پیوستهاند، و با یكدیگر سازش كردهاند، بر هم مریز و آیینی قرار مده كه چیزی از سنتهای نیك گذشته را زیان رساند، كه پاداش آن برای كسی باشد كه آن سنت را نهاده است و گناه شكستن آن بر تو ماند.
در دیوان منسوب به امام علی علیهالسلام آمده است:
اِذا كُنتَ فی بَلَدَةٍ غَریباً فَعاشِر بِآدابِها؛
هرگاه در یك سرزمین غریب بودی، به آداب آنان عمل كن (بحار الانوار، ج 44، ص 267)
البته در صورتی كه یك سنّت متعارف یا روش معمول، مغایر با حكم خدا و حقایق متعالی باشد، یا مصلحت مهمتری در مخالفت آن وجود داشته باشد، انسان موظف است هم خودش خلاف آن عمل كند و هم دیگران را با قول و عمل خود آگاهی بخشد (ر. ك: جواهر الكلام، ج 13، ص 305)
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#ندای_نهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
#برزخ
💠 عذاب برزخی
🔻 از اختصاصات عذاب برزخی این است که جای جای بدن و جزء جزء بدن، درد میگیرد. در آنجا جسم لطیف تر است و دردهای آنجا در تمام بدن سریان و جریان دارد.
🔸 یک بنده خدایی که الآن شهید شده است برایم میگفت: در خواب دیدم یک سالنی بود که حوضچه هائی در آن بود، سر هر حوضچه ای ملکی نشسته و استخوان های ریز ریزی را به هم میساباند، وحشت زده از آن سالن بیرون آمدم. صاحب استخوانها را دیدم میگفت: آخ استخوان هایم...
🔹 چون حرام وارد استخوان هایش شده بود او را اینطوری عذاب میکردند. بار دیگر خوابش را دیدم، دیدم که این مرحله را پشت سر گذاشته است و رویش مثل ماه مي درخشد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🔴داستان زیبا
✍پادشاهی وزيری داشت كه هر اتفاقی میافتاد میگفت: خيراست!!
روزی دست پادشاه در سنگلاخها گير كرد و مجبور شدند انگشتش را قطع كنند، وزير در صحنه حاضر بود گفت: خيراست! پادشاه از درد به خود میپيچيد،از رفتار وزير عصبی شد، او را به زندان انداخت،
۱سال بعد پادشاه كه برای شكار به كوه رفته بود، در دام قبيله ای گرفتار شد كه بنابر اعتقادات خود، هر سال ۱نفر را كه دينش با آنها مختلف بود،سر میبرند و لازمه اعدام آن شخص اين بود كه بدنش سالم باشد وقتی ديدند اسير، يكی از انگشتانش قطع شده، وی را رها كردند آنجا بود كه پادشاه به ياد حرف وزير افتاد كه زمان قطع انگشتش گفته بود: خير است!
پادشاه دستور آزادی وزير را داد وقتی وزير ازاد شد و ماجرای اسارت پادشاه را از زبان اوشنيد، گفت:خيراست!
پادشاه گفت: ديگر چرا؟؟؟ وزير گفت: از اين جهت خير است كه اگر مرا به زندان نينداخته بودی و زمان اسارت به همراهت بودم، مرا به جای تو اعدام میكردند.
در طريقت هر چه پيش سالك آيد خير اوست
در صراط مستقيم ای دل كسی گمراه نيست..
😍 @mezahotollab 😍
#داستان_پند_اموز
در یکی از روستاها کشاورزی زندگی می کرد که الاغ پیری داشت؛ از بد روزگار یک روز، الاغ به درون یک چاه عمیق افتاد
کشاورز هر چه سعی کرد، نتوانست الاغ را از درون چاه بیرون بیاورد! تصمیم گرفت برای این که حیوان بیچاره بیشتر زجر نکشد، چاه را با خاک پر کند تا زودتر الاغ بمیرد و مرگ تدریجی او را عذاب ندهد
هر بار که با سطل روی سر الاغ خاک می ریخت، الاغ خاک ها را می تکاند و زیر پایش می ریخت!
کشاورز همین طور بر سر الاغ خاک می ریخت و او هم خاک ها را زیر پایش می گذاشت و بالا می آمد تا این که به لب چاه رسید و از آن خارج شد
مشکلات نیز همانند خاک بر سر ما می ریزند و ما همواره دو انتخاب داریم:
یا زنده به گور شویم یا از آن ها سکویی بسازیم برای صعود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دکتر عباسی: برنامه ترور شهید فخریزاده به دهه ۸۰ برمیگردد
♦️رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی: برنامه ترور شهید فخری زاده به دهه هشتاد بر میگردد.
♦️ در سال ۸۷ قرار بود توسط دشمن ترور شوند که نیروهای امنیتی برنامه دشمن را خنثی کردند؛ حفاظت از ایشان از همان سال تقویت شد.
♦️فناوری آشکارسازی تابشهای هستهای و نوترونهای کیهانی برای کشف اقدامات پنهانی رژیم صهیونیستی از دستاوردهای شهید فخریزاده بود.
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
⭕️ ⭕️ سردار قاآنی: برای انتقام خون شهید همپیمان میشویم
فرمانده نيروی قدس سپاه:
💢 شهید فخریزاده که به حقّ، فخر مکتب اسلام در مبارزه با انحصارطلبان علمی نظام سلطه بود، با شهادت خود حامیان دروغین حقوق بشر، دمکراسی و آزادی را رسوا کرد.
دشمنان کوردل نشان دادند که آنچه مانع تحقق اهداف پلید آنها میشود رشد علمی،استقلال و خودکفایی کشور و ملتهای مسلمان و آزادیخواه است.
با تمامی نیروهای مدافع میهن اسلامی در گرفتن انتقام خون این شهید عزیز و تمامی شهداء از تروریستهای کوردل و اربابانشان، همپیمان میشویم.
👤 هذلولی
#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
امام حسين ( عليه السلام) فرمود :
هر كس ما را دوست بدارد از ما اهل بيت است.
به گردن بگيريد دوستى ما اهل بيت را، چون هر كس خدا را ديدار كند، در حاليكه ما را دوست بدارد در شفاعت ما داخل خواهد شد.
« فهمیده ای که اگر با آگاه تر از من به خودم و به عوالم و با مهربان تر از من به خودم و به خسر و زیان و به سود و رشد من، همراه شوم خسارتی متوجه من
نمی شود؛ در این حال، اضطرار به حجت و ولی خدا پیدا کرده و محبت او در دل سبز می شود.
ولایت از اولویت ریشه می گیرد، اولویت یعنی مقدم کردن آنچه محبوب تر است بر دیگر محبوب ها، یعنی به خاطر محبت او با دشمن و بد خواه خودت دوست باشی و برایش اقدام کنی، یعنی به خاطر خواسته های او، از خواسته های خودت چشم بپوشی. »
استاد علی صفایی حائری(ره)
چهل حدیث از امام حسین علیه السلام
✅ کانال گفتارهای کوتاه عین صاد
🆔 @ostad_ein_sad
#سوم_شعبان
#چهل_حدیث_از_امام_حسین_علیه_السلام
#استاد_علی_صفایی_حائری
#عین_صاد