#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #محمد، صفحه 508، آیات 12 تا 19
🗓1400/04/01
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
آمدم ای شاه سلامت کنم
عرض ارادت به مقامت کنم
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️حکایتی شنیدنی از عیادت امام رضا علیه السلام
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
1722500_921(1).mp3
2.32M
🔈كليپ صوتی | امام رضا عليه السلام و نگاه بلند مدت در مبارزه
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
توفیق و تلاش
حدیث نوشت از امام رضا علیه السلام
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
21.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | شرح حديثی از حضرت امام رضا عليه السلام توسط رهبر انقلاب
☀️ @Khamenei_ir
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان // شماره 29 //
اصول مهم تربیتی🔹👇🏿👇🏿
——————————-
🔅سه اصل مهم در تربیت:
الف: زمینه سازی
ب: انگیزه دهی
ج: باور آفرینی
2️⃣ ب: انگیزه دهی
2. 1. آموزش های همراه با احساس و باور
👈 عوامل تأثیرگذار بر احساس (قسمت اول) 👉
✔️ طینت
طینت یا سرشت از زمینه های میل یا بی میلی به موضوعات دینی است. در آموزه های دینی به دو نوع طینت اشاره شده است: طینت عِلّییون و سِجّییون.
یک عده خوش طینت و خوش ذات و مایل به خیر و خوبی اند و عده ای هم به راحتی با موضوعات دینی ارتباط برقرار نمی کنند. از جمله ریشه های خوش طینتی که زمینۀ گرایش به خوبی ها را در دل زیاد می کند عبارت است از:
1. حلال زادگی ؛
2. پذیرش ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام ؛
3. حلال خوری؛
یعنی کسی که حلال زاده است و ولایت حضرت علی علیه السلام را پذیرفته و حلال خور است، هوشمندی معنوی و گرایش طبیعی اش به خیر و خوبی بیشتر است و خوش طینت است.
✔️ تأمین کننده نیازهای عاطفی
از جمله عواملی که روی احساسات تأثیر می گذارد، توجه به عواطف و احساسات و نیازهای عاطفی است.
اگر ما در تأمین نیازهای عاطفی فرزندانمان کوتاهی کنیم، دیگران با تأمین این نیازها ی صاحب فرزند ما می شوند؛ چرا که از این طریق دلش را تسخیر می کنند
✔️ دوست و دوست داشتنی ها
اغلب، ژست، تیپ، تیک، رنگ لباس، نوع و مدل مو، و حس و حالت هایی که فرزندان ما به خود می گیرند، تیمی که به آن علاقه دارند و... متأثر از علاقۀ آنان به دوستان هم سنشان یا دوست داشتنی هایشان و شیفتگی شان نسبت به آن هاست. در قرآن نقش دوست و دوست داشتنی ها بر احساسات و تأثیر آن برن آن بر تربیت دینی، به خوبی مشخص و بیان شده است. به عنوان مثال،
حضرت نوح (علیه السّلام) پیامبری الهی بود که، تمام روش های تربیتی را می دانست و عاطفی ترین شخص به فرزندش بود و رزقش نیز حلال و طیب بود؛ اما فرزندش عاقبت به خیر نشد؛.(هود، 42 تا 47 ) زیرا پسر نوح با بدان بنشست و این دوستی ها در انتخابش تأثیر گذاشت.درحقیقت، آنچه مانع نجات و سعادت او شد، دوستان ناباب و تأثیرپذیری او از آن ها بود. بنابراین، گرچه مهم ترین و اصلی ترین عامل تربیت را خواست و ارادۀ شخص است، زمینه ها نیز بی تأثیر نیستند.
قرآن شریف می فرماید،: فردای قیامت در محکمۀ عدل الهی عده ای بانک بر می آورند که ای کاش با فلانی دوست نبودیم! واویلا! فلانی ما را از راه منحرف کرد و این آیات به نقش دوست در جهت گیری افراد اشاره می کنند.((فرقان، 28و 29 ).)
والدین به همان اندازه که به لقمۀ حلال و تأمین نیازهای فرزندان و محیط و آموزش و... توجه می کنند، باید به دوست و دوست داشتنی های فرزندشان، به خصوص دوستان جذاب و فامیلی نیز توجه کنند و به آن اهمیت دهند.
زمان آموزش آیین دوست یابی شش سالگی است. پیش از ورود جدّی فرزندانمان به اجتماع، باید باگفت وگو از طریق داستان و حکایت به آن ها ویژگی دوست خوب، بد ، سیاه،، سفید و خاکستری را بیاموزیم. درصورتی که والدین عاطفی و صمیمی باشند،
فرزندان بعد از سن بلوغ، فقط حدود 30درصد تحت تأثیر آن ها و 70درصد تحت تأثیر دوستان و گروه های مرجع خواهند بود.
ادامه دارد...
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان // شماره 30 //
اصول مهم تربیتی🔹👇🏿👇🏿
——————————-
🔅سه اصل مهم در تربیت:
الف: زمینه سازی
ب: انگیزه دهی
ج: باور آفرینی
2️⃣ ب: انگیزه دهی
2. 1. آموزش های همراه با احساس و باور
👈 عوامل تأثیرگذار بر احساس (قسمت دوم) 👉
✔️ گروه ها و جلسه ها
امروزه، جهت دهی والدین به دوستان و جلسه های آن ها از تدبیرهای مهم والدین است.
جلسه های گروهی باعث تقویت انگیزه های درونی و خود برانگیختگی های روحی می شود. باعث رشد فکری و معرفتی و رشد اجتماعی و شخصیتی فرزندان می شود. همچنین، در همین جلسه هاست که جسارت، قاطعیت، خودباوری، اعتماد به نفس، مسؤلیت پذیری، هویت، اعتبار، اِبراز وجود، مهارت های ارتباطی، فن بیان و مبارزه با کم رویی و آرمان خواهی، افق های بلند و انگیزه های والا و... آرام آرام در فرزندان تقویت می شود.
حاکم شدن فضای معنوی بر ذهن مخاطب و اولویت دادن به کمال گرایی و بندگی و اخلاق، محور جلسه های معنوی و مذهبی است.
در این جلسه ها درصورتی که فهم اجتماعی افراد افزایش یابد و افراد درک اجتماعی پیدا کنند، با اشتیاق به دنبال حرکت های اجتماعی و اصلاحی خواهند رفت.
امروزه، از جمله امکانات مؤثری که در اختیار والدین قرار دارد و متأسفانه از آن غافل اند ، همین جلسه های معرفتی و پرشور معنوی است.
در این جلسه هاست که فرزندانمان به شکل گرفتن تمدن بزرگ اسلامی می اندیشند و می فهمند که فرهنگ غرب با تمام امکانات و ظرفیت هایش در مقابل فرهنگ شیعی ایستاده است تا آن را از صفحۀ روزگار حذف کند.
اگر تعصب و غیرت دینی فرزندانمان در این جلسه ها تحریک شود و به فکر زمینه سازی برای ظهور حضرت حجت ارواحنا له الفداء باشند، دین آنان نیز از این طریق در عصر غیبت حفظ خواهد شد و به افضل عبادت هامشغول خواهند شد.
✔️ رسانه ها
رسانه ها عامل دیگری است که به شدّت روی احساسات فرزندان ما تأثیر می گذارند.
در دنیای امروز، سهم خانواده ها و حتی معلمان در تکوین شخصیت فرزندان، روزبه روز کم رنگ تر می شود و به جای آن، عوامل دیگری همچون رسانه ها ، به صورت شبانه روزی، نقش عمده ای درتغییر اندیشه ها و جهت دهی به احساس کودکان بر عهده دارند.
قدرت رسانه ها نسبت به سایر عوامل تأثیر گذار در فرایند تربیت انسان، آن قدر مهم است که برخی معتقدند، رسانه ها قادرند نسل جدیدی در تاریخ انسان پدید آورند، که از لحاظ رفتار و افکار و نحوۀ تعامل با همنوعان خود، با نسل های پیشین بسیار متفاوت باشند. رسانه ها تعلیم دهندگان و مربیانی هستند که ادعای معلمی و مربی گری ندارند، ولی به صورت غیرمستقیم بر افراد تأثیر می گذارند.
در دوران کودکی که احساسات بر فرد غالب است و کودکان قدرت تدافعی کمتری دارند، پیام های غیرمستقیم در فضاهای غیرمستقیم اثر بیشتری دارد. در فیلم های سینمایی که رنگ، نور، صدا و تصویر، با چهره هایی جذاب و داستان های بلند آمیخته می شود، مگر می توان تصور کرد که این فیلم ها بر احساسات کودکان تأثیر نگذارند.
نیل پُستمن،؛ نویسندۀ کتاب، نقش رسانه های تصویری در زوال دوران کودکی ، معتقد است که در دنیای فعلی، به خاطر آثاری که رسانه بر حیطۀ شناخت و عاطفۀ کودکان گذاشته است، دیگر مفهومی به نام کودکی که همراه با پاکی و سادگی و عصمت کودکانه است، وجود ندارد.
(نیل پستمن، نقش رسانه های تصویری در زوال دوران کودکی، ترجمه صادق طباطبایی ، ص235.)
ادامه دارد...
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#شرح_حدیث_رضوی
👈 علم آموزى در تمام دوران عمر 👉
امام رضا(ع):...
ولا یَمَلُّ مِن طلبِ العلمِ طولَ دَهرِه.
تحف العقول/ ۳۳۰.
... در تمام دوران عمر به دانش اندوزى مى پردازد (و از این کار خسته نمى شود).
جامعه آرمانى رضوى سرشار از دانش و آگاهى، و شناخت است، و نادانى و بى خبرى در آن جایى ندارد. انسانها در این جامعه به شناخت خدا و شناخت انسان و شناخت جهان مى پردازند. و به ویژه در دین به ژرفنگرى دست مى یازند، و مبانى دینى را بر پایه معرفت و شناخت استوار مى سازند.
رهروان راه امام بزرگ براى خواندن و دانستن، زمان و دوره محدودى نمى شناسند، و نمى گویند: در جوانى و در آموزشگاه ها و یا دانشگاه ها باید به علم آموزى پرادخت، و از این دوره ها که گذشت دیگر آموزش و کتاب و مطالعه را به کنارى نهاد؟! چنین نیست، بلکه باور دارند- چنان که امامشان فرموده است - که باید در تمام دوران عمر به فراگرفتن و دانش اندوزى پرداخت، و لحظه اى از این حرکت حیاتى غفلت نورزید، و نقطه هاى جهل و نادانى را یکى پس از دیگرى زدود.
آیات قرآن و تعالیم اسلام، سراسر فراخوان به شناخت و رشد معرفت است. و این تکلیفى همگانى است.
پیامبر اکرم(ص):
طَلبُ العلمِ فَریضةُ على کلِّ مُسلمٍ و مُسلمةٍ.
بحارالأنوار ۱/۱۷۷؛ الحیاة ۱/۷۰،
طلب علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.
جامعه به سه گروه تقسیم مى شوند: دانایان و دانشمندان، دانش آموزان و جویندگان دانایى، سوم نادانان و کسانى که براى دستیابى به شناخت و آگاهى هیچ تلاشى نمى کنند، و با عالمان نیز رفت و آمد و رابطه اى ندارند، و از کتاب و کتاب خوانى نیز به دورند. این طبقه از نظر تعالیم اسلامى راه نابودى مى پویند.
امام على(ع) :
اُغدُ عالماً اَو مُتَعلِّماً، ولا تکُنِ الثالثَ فَتَعطَبَ.
الحیاة ۱/۷۱.
یا دانا (و درس خوانده و به دانایى رسیده) باش، یا جوینده دانایى (و طالب علم و آگاهى)؛ و جز این دو مباش که هلاک خواهى شد. پیش از هر اقدام و عمل، در هر زمینه باشد، شناخت و دانایى ضرورت دارد، و به کارهایى که بى بررسى و شناخت لازم انجام مى یابد، درست و نتیجه بخش نیست.
امام صادق(ع):
العاملُ على غَیر بَصیرةٍ کالسّائرِ على غَیرِ طَریقٍ، فَلا تَزیدُه سُرعةُ السَّیرِ الاّ بُعداً.
الحیاة ۱/۹۹؛ تحف العقول / ۲۶۶.
آن کس که بدون بصیرت (و بى شناخت و دانایى) عمل مى کند، همچون کسى است که بر راه درست پیش نمى رود، این است که هر چه تندتر برود از مقصود دورتر مىشود
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9