هدایت شده از ندای تهذیب
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 395، آیات 78 تا 84
🗓1399/12/11
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
395.mp3
480.6K
هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 43
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای دال بر خود بزرگپنداری، برتریجویی و امتیازخواهی (قسمت دوم)
◀️ موضوع مهم دیگری كه باید در اینجا بدان اشاره كرد، جلال و جبروت علمایی و اسطقسّی فوق اسطقسات! وانمودن است. تظاهر به علمیت، استفاده از كلمات قلمبه، اصطلاحات عربی نامأنوس، تكیه كلامهای آخوندی، و لفظ قلم سخن گفتن خصوصا در محاورات عادی، و اشاره مكرر به مباحث علمی و فنی در بسیاری از موارد تكلفآمیز و نشان نوعی خودبزرگبینی و برتریجویی است.
آوردهاند كه شخصی در میان كوچه جوانی را دیده و با طنین سنگین و آوای رسایی گفته بود: صبحكم اللّه بالخیر و العافیه و السرور. جوان بیچاره كه از این همه عبارت عربی جز نام خدا هیچ نفهمیده بود، ترسان و لرزان دست و پای خویش گم كرده و به دنبال پاسخ آبرومندی در خزانه واژگان خود جست و جو میكرد. در نهایت پس از شرمساری فراوان و واهمه و انفعال بسیار، برای رهایی از فشار آوار آن همه بزرگی و علمیت خجلت زده در پاسخ گفته بود: سمع اللّه لمن حمده، اللّه اكبر!
این رویه علاوه بر اینكه نشان نوعی تظاهر است، بیشك موجب گسست از مردم و به منزله حجابی است كه مانع از ابلاغ پیام دین و ادای وظیفه طلبگی میگردد.
◀️ طلبه باید مانند پیامبران به لسان قوم با آنها سخن گوید و از فضل فروشی و وانمود اینكه شما در سطح ما نیستید، الفبای ما را نمیفهمید و پشیزی ارزش ندارید! به شدت پرهیز كند. در این موارد عمل ما از سلیقه عرفی بسیار فاصله گرفته و مصداق شهرت مذموم گشته است.
◀️ البته، باید توجه كرد كه تحصیل حوزوی، طلبه را با ذخایر واژگانی و ادبیات نوینی آشنا میسازد كه در موارد فراوانی به صورت ناهشیار فاصله زبان او با مردم زیاد میشود؛ اما شاید مراقبت و توجه به این موضوع تا اندازهای مانع از ابراز آن گردد. ارتباط زیاد با توده مردم نیز، زمینه حفظ زبان عرفی را فراهم میآورد.
◀️ پارهای از طلاب از سخنرانیهای ساده، نوشتن مقالههای ساده و مفید، یا بیان احكام شرعی در سخنرانی پرهیز دارند و گمان میكنند این كارها، پرستیژ اجتماعی و كلاس آنان را پایین میآورد. شهید مطهری كه در نوشتن كتاب داستان راستان از سوی كسانی با همین منطق مورد انتقاد قرار گرفته بود، این موضوع را یك بیماری و انحراف بزرگ از تعالیم عالیه اسلام میداند.
◀️ مشكل دیگر اینكه برخی در ادارهها و مشاغل، به دنبال پست و منصب تلاش یا گاهی منازعه میكنند، برخی نسبت به ذكر عنوان حجهالاسلام و المسلمین یا آیهاللّه از خود حساسیت نشان میدهند، ... همه این رفتارها نشان از دنیاطلبی و برتریجویی دارد. كسانی كه به دنبال این امور اعتباری دنیوی باشند، از بركات و نعمات سرای آخرت محروم خواهند ماند:
«تِلْكَ الدَّارُ الْأَخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لاَ یرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلاَ فَسَادًا وَ الْعَـقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ»؛
آن منزلگاه آخرت را برای كسانی قرار میدهیم كه در زمین به دنبال برتری و فساد نیستند، و سرانجام [خوش] برای پرهیزگاران است. (قصص 28: آیه 83.)
امام علی از قول حضرت عیسی علیهالسلام فرمود:
الدُّنیا دَاءُ الدِّینِ وَ العَالِمُ طَبِیبُ الدِّینِ فَإِذَا رَأَیتم الطَّبِیبَ یجُرُّ الدَّاءَ إِلَی نَفسِهِ فَاتَّهِمُوهُ وَ اعلَمُوا أَنَّهُ غَیرُ نَاصِحٍ لِغَیرهِ؛
دنیا، آفت و درد دین است و عالِم، طبیب دین. هرگاه دیدید كه طبیب، درد و آفت را به سوی خود میكشد، به او بدگمان شوید و بدانید كه او دلسوز دیگران نیست. (وسائل الشیعة، ج 20، ص 26. )
امام صادق علیهالسلام میفرماید:
إِذَا رَأَیتُمُ الْعَالِمَ مُحِبّاً لِدُنْیاهُ فَاتَّهِمُوهُ عَلَی دِینِكمْ فَإِنَّ كلَّ مُحِبٍّ لِشَیءٍ یحُوطُ مَا أَحَبَّ وَ قَالَ أَوْحَی اللَّهُ إِلَی دَاوُدَ علیهالسلام لاَ تَجْعَلْ بَینِی وَ بَینَك عَالِماً مَفْتُوناً بِالدُّنْیا فَیصُدَّك عَنْ طَرِیقِ مَحَبَّتِی فَإِنَّ أُولَئِك قُطَّاعُ طَرِیقِ عِبَادِی الْمُرِیدِینَ إِنَّ أَدْنَی مَا أَنَا صَانِعٌ بِهِمْ أَنْ أَنْزِعَ حَلاَوَةَ مُنَاجَاتِی عَنْ قُلُوبِهِمْ؛
اگر عالمی را دوستدار دنیا یافتید، او را در كار دین خود متهم سازید؛ زیرا هر دوستدار در بند چیزی است كه آن را دوست میدارد. خدا به داود وحی فرمود كه میان من و خودت عالم فریفته دنیا را واسطه قرار مده كه تو را از راه دوستیام بگرداند، كه ایشان راهزنان راه بندگان جویای مناند، و من كمتر كاری كه با ایشان كنم این است كه شیرینی مناجاتم را از دلشان برمیكنم. (كافی، ج 1، ص 46)
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 20
اتحاد و یکپارچگی طلاب
#اتحاد_طلاب
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹🔑🔑اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت 16 / بسترهای اقتصادی🔑🔑🔹
1️⃣ کشاورزی (قسمت دوم)
♻️كشاورزي اساس اقتصاد
حضرت امام خمینی رحمه الله:
اول يك كلمه اي راجع به كشاورزان عرض كنم. كشاورزان در هر كشوري كه مثل كشور ما باشد، اصل در امور هستند. كشور ايران كشور كشاورزي است؛ زمين زياد دارد، آب زياد دارد و افراد هم زياد، ما اگر چنانچه از حيث كشاورزي خودكفا نشويم و دستمان پيش قدرت هاي ديگر دراز بشود و به عبارت ديگر گدايي كنيم، از آنها يا فرض كنيد كه پول هم بدهيم به آنها، لكن وابسته ايم. كشاورزان عزيز مي توانند كه ايران را از وابستگي در اين بعد نجات بدهند و اين را يك عبادت شرعي حساب كنند؛ و عبادت است كشاورزي، كه در اسلام آن قدر به آن اهميت داده شده است.
[صحيفه نور ، ج 18، ص 281]
♻️ آسيب هاي غفلت از پرداختن به كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
مسئله كشاورزي كه در رژيم سابق براي به هم زدن آن نقشه داشتند تا ما را وابسته كنند، بيشتر مورد نظر ما باشد. البته به طرف صنعت هم بايد رفت، ولي اگر از كشاورزي منحرف شويم، اسباب آن مي شود كه آنچه خودمان نيز داريم از بين برود و مقصود رژيم سابق از آن همه تبليغات براي تمدن بزرگ همين بود كه كشاورزي را از بين ببرد و مملكتي كه هم آب داشت و هم زمين، آب ها را به هدر مي دادند و زمين ها هم بدون استفاده مانده بود. بايد مردم سعي كنند كه آب ها به هدر نرود و از زمين ها استفاده كنند و در بخش كشاورزي و صنايع كوچك فعال باشند.
[صحيفه نور ، ج 17، ص 50]
♻️اهميت و فضيلت كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
كشاورزي در اسلام از امور بسيار مهم و از اموري است كه درباره او گفته شده است كه كشاورزان بهترين مخلوقات هستند و كشاورزان اقرب ناس خداي تبارك و تعالي هستند و كشاورزان در آن عالم شايد در صف اول از مردم نيكوكار واقع بشوند و شغل كشاورزي شغلي بوده است كه انبيا هم به او اشتغال داشته اند و انبيا هم رزق خودشان را از راه كشاورزي به دست مي آوردند.
[صحيفه نور ، ج 15، ص 168]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی | نقش و کارکرد خانواده در اقتصاد مقاومتی
شماره 13
3️⃣ مدیریت مصرف (قسمت دوم)
🔅نگاه اسلام به مصرف
نقش مصرف در اقتصاد بسیار مهم است، ولی نگاه اسلام به مصرف، نگاه غایی نیست. به بیان دیگر، نگاه اسلام به مصرف، نگاه ابزاری است؛ زیرا در اسلام، هدف نهایی از تمام فعالیت های انسان که از جمله آنها فعالیت های اقتصادی است «نزدیکی به خدا»ست. چنان که خداوند در قرآن می فرماید:
«وَ أَنَّ إِلَی رَبِّکَ الْمُنتَهَی؛ به درستی که پایان کار به سوی خداست». (نجم: 42)
منظور از نزدیک شدن به خداوند، کم شدن فاصله زمانی و مکانی نیست، بلکه «حقیقتی است که کمال نهایی انسان محسوب می شود و آن را [قرب خدا] می نامیم. مرتبه ای است از وجود که در آن استعدادهای ذاتی مشخص، با سیر و حرکت اختیاری خودش به فعلیت میرسد». [محمدتقی مصباح یزدی، جامعه و تاریخ، ص68]
🔅ترک عادت الگوی مصرف
با توجه به این مقدمه، مصرف هر خانواده ایرانی باید به سمت و سویی هدایت شود که هدف نهایی (رضایت الهی) حاصل شود.
اگر خانواده بتواند در این مسیر، مصرف خود را متناسب با الگوی مصرف اسلامی و مطابق با منافع ملی سامان دهی کند، در اجرای اقتصاد مقاومتی، موفق خواهد بود.
به ویژه اینکه الگوی مصرف کنونی، با منافع ملی و امکانات تولید و نیز درآمد و منافع اکثر خانواده ها متناسب نیست. بی شک، ترک عادت الگوی مصرف کنونی و متناسب کردن آن با الگوی مصرف اسلامی کار آسانی نیست؛ زیرا به فرموده امام علی علیه السلام:
«اَصْعَبُ السِّیاسات نَقْلُ الْعاَدات؛ سخت ترین سیاست ها، جابه جا کردن عادت هاست». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 220]
با باور این عقیده که انسان توانایی تغییر سرنوشت خویش را دارد، می توان با برخورد آگاهانه و اتخاذ تدابیر خردمندانه، بر عادت های نادرست مصرف چیره شد که در این صورت، انسان و خانواده اش به فضیلت بزرگی دست خواهند یافت.
امام علی علیه السلام می فرماید:
«اَفْضَلُ الْعِبادَهِ غَلَبَهُ الْعاداه؛ برترین عبادت ها، غالب آمدن بر عادت است». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 220]
آنچه که در دست یابی به این فضیلت بزرگ می تواند یاری گر انسان و خانواده اش باشد، عبارتند از:
1. تعیین هدف از مصرف
2. آگاهی و عمل به اصول اسلامی مصرف
3. مدیریت مصرف خانواده
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#مصرف
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
💠 پخش درس اخلاق
🍃 باحضور حجتالاسلاموالمسلمین صفایی بوشهری(زیدعزه)
⏰ دوشنبه ۱۱ اسفند۱۳۹۹، ساعت ۱۹
پخش: 🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخشایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?embed&?eitaafly
✅ درس اخلاق توسط اساتید اخلاق حوزه
هر هفته
# دوشنبهها ساعت ۱۹
# چهارشنبهها ساعت ۱۰
از طریق خبرگزاری حوزه نیوز
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 علت فراموشی دروس و کم بهرهبردن از کلاسها
🎥 آیتالله حائری شیرازی
❌ حضور و غیاب اگر سیره مستمر قطعی شود، تأثیر عکس میگذارد و احساس مسؤولیت را از طلبه میگیرد.
❌ درس خواندن برای امتحان خوبه اما اگر طلبه عادت کرد برای نمره درس بخواند، وقتی نمره را گرفت مطالب یادش میرود.
✅ اگر درس برای خدمت خوانده شود فراموش نمیشود.
بسیاری از طلاب فکر میکنند حافظه خوبی ندارند، اشتباه میکنند...
#طریق_علم_آموزی
@Manahejj
#درس_اخلاق_عمومی #معاونت_تهذیب
🔰 اداره اخلاق و تربیت معاونت تهذیب حوزه های علمیه تهران برگزار می کند.
🔖 درس اخلاق عمومی
توسط استاد محترم حضرت آیت الله بنابی دامت برکاته (مدیر مدرسه ولی عصر بناب)
🗓زمان: سه شنبه 12 اسفند ماه
🕑 ساعت: 11:00
به صورت مجازی از طریق سایت مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🔻http://howzehtehran.com/live
💠روابط عمومی
مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🇮🇷کانال رسمی مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🌐 www.howzehtehran.com
🆔 @howzehtehran