کتاب تشکیلات بهشتی
کتاب #تشکیلات_بهشتی نوشته محسن ذوالفقاری است. این کتاب مجموعه نظرات شهید بهشتی درباره فعالیتهای تشکیلاتی است. در این کتاب میخوانید چطور شهید آیتالله دکتر بهشتی، در فهم اهمیت، جایگاه و نقش تشکیلات در حرکت بهسمت جامعهای که آرمانهای مردم در آن تبلور پیدا میکند از دیگران بسیار جلوتر بودهاند.
شهید بهشتی، ماهها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بنابر تجربهٔ چندینوچندسالهای که در زمینهٔ فعالیتهای اجتماعی-سیاسی داشت؛ ضرورت کار تشکیلاتی و ایجاد تشکلی اسلامی را احساس کرد و سرانجام بعد از موافقت امام خمینی (ق) در ۲۹ بهمن ۱۳۵۹ بههمراه تعدادی دیگر از همفکران خود تشکلی به نام «حزب جمهوری اسلامی» تأسیس کرد.
این اثر در هفت فصل تنظیم شده است. در فصل اول از زبان شهید بهشتی تعریف، جایگاه، ضرورت و فایده تشکیلات توضیح داده شده است. در فصل دوم اصول تشکیلات در بیش از ۳۰ اصل تشریح میشود. در ادامه اهداف تشکیلات، جایگاه، ویژگیها و وظایف رهبر تشکیلات و هر یک از اعضاء، در فصلهایی مجزا بیان میشود. نویسنده در پایان نیز به آسیبشناسی تشکیلاتی میپردازد.
280 صفحه| ۳۵۰۰۰ تومان
قیمت با ۱۰ درصد تخفیف: ۳۱۵۰۰ تومان
📚 شیوه نماز خواندن فرد مسلوس
💠 سؤال: کسی که بیمار است و نمی تواند از خروج ادرار جلوگیری کند برای طهارت و #وضو و #نماز چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: اگر می داند كه از اوّل وقت نماز تا آخر آن، به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن با وضو، مهلت پيدا مىكند، بايد نماز را در همان وقت بخواند، در غیر این صورت، اگر در بین نماز چند دفعه بول از او خارج میشود میتواند با هر وضویی یک نماز بخواند یعنی برای هر نماز به یک وضو اکتفا کند، هر چند وضوی او در بین نماز باطل شود، اما اگر به صورت متصل، بول از او خارج می شود به صورتی که اگر بخواهد برای هر بار خارج شدن، وضو بگیرد به حرج می افتد، می تواند با یک وضو، نمازهای متعدد بخواند، به شرط آن که بین دو نماز، #بول از او خارج نشود.
چنین شخصی بايد در حال نماز، به هر وسيله ای، از #سرایت_نجاست به لباس و بدن، جلوگیری کند و احتياط واجب آن است كه پيش از هر نماز مخرج ادرار را كه نجس شده است، ـ اگر حرجی نباشد ـ تطهیر کند.
#احکام_طهارت #احکام_مسلوس
🔹 استاد علی صفایی حائری (ره)🔹
🔸اضطرار🔸
انسان گاهی می بینید که اگر بخواهد به دنبال کاری برود، آن حالت های خوش را از دست می دهد و اگر بخواهد دنبال آن حال خوش باشد، درس و کار را از دست می دهد. این اضطراری است که در ما هست و ما واقعاً #توانایی_جمع را نداریم. وا می مانیم و زمین می خوریم. انسان تا این ناتوانی را نفهمد، تسلیم نمی شود. ما تا نفهمیم #بیچاره_ایم، به جایی نمی رسیم.
کسی که مضطر می شود و به حق روی می آورد، او بُرده است و آن کس که اضطرار را نچشیده، همیشه در معرض غرور است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نمای_تبلیغ
♨️امتیاز تبلیغ طلبگی
♨️ تاکتیک آمریکا برای ماندن در افغانستان
چند وقتی است که اخبار زیادی از رسانهها و خبرگزاریهای مختلف غربی در رابطه با وضعیت افغانستان و پیشرویهای طالبان به جهان مخابره میشود. خبرهایی که بسیاری از آنها دروغ و کذب محض است و صرفاً ابعاد تبلیغاتی و رسانهای دارد. برای پی بردن به واقعیتهای موجود و بررسی بیشتر شرایط ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1️⃣ انتشار اخبار کذب و جعلی همچون تصرف ۸۰ درصدی شهرهای افغانستان توسط طالبان، نشان از یک نوع عملیات رسانهای- روانی در جهت ناامن نشان دادن افغانستان است. این رسانهها بهگونهای وانمود میکنند که عامل اصلی این اتفاقات، خروج آمریکا از این کشور است. این در حالی است که خود آمریکا عامل اصلی ناامنی در افغانستان است.
2️⃣ ایجاد موجی از وحشت رسانهای و تبلیغاتی همچون تصرف ۸۰ درصدی مناطق افغانستان در راستای ایجاد یک ماشین روانی گسترده برای تصرف بیشتر مناطق توسط طالبان است. این گزاره بیشتر به دنبال ایجاد ترس در افکار عمومی و نیروهای نظامی افغان است. روشی که داعش در سال ۲۰۱۴ در جهت تصرف مناطق مختلف عراق و سوریه از آن استفاده کرد. همین روش اکنون توسط رسانههای غربی در افغانستان در حال اجراست. لازم به ذکر است که از ۴۵۰ شهرستان افغانستان، ۹۰ شهر آن در اختیار طالبان است.
3️⃣ ایجاد ناامنی گسترده و همزمانی آن با خروج نیروهای آمریکایی، نشان از توافقات پشت پردهای دارد که این همزمانی را ایجاد کرده است. رفتن اشرف غنی به آمریکا در برهه کنونی و عدم مبارزه جدی با طالبان توسط نیروهای امنیتی و نظامی، همگی از ابعاد نهانی از ماجرا حکایت دارد که رویههای آن بعدها آشکار خواهد شد.
4️⃣ از زمانی که بحث خروج آمریکا از افغانستان مطرح شده است، گزارههای ناامنی در این کشور بیشتر و در ابعاد مکانی گسترده تر شده است؛ از انفجارهای مقابل مدارس تا قضایای کنونی، همگی از ایجاد یک نوع سناریوی مشترک توسط آمریکا با عوامل داخلی همسوی خود است که بتواند همچنان در این کشور حضور داشته باشد.
👈نکته پایانی
برخی اعتقاد دارند که آمریکا موافق تسلط طالبان بر افغانستان و تشکیل دولت توسط این گروه است؛ اما آنچه آمریکا به دنبال آن است؛ در وهله اول، تضمین حضور خود و در وهله دوم، ایجاد یک دولت ملی متشکل از افراد وابسته است. ابعاد این دولت ملی برآمده از تشکلهای سیاسی مختلف با گرایشهای متضاد است. امری که بههیچعنوان در کشوری همچون افغانستان قابل پیادهسازی نیست. درنتیجه آمریکا با این اقدام به دنبال تشکیل یک دولت شکننده، بدون هر نوع همگرایی است تا در خلأ امنیتی حاصلشده از خلأ سیاسی در این کشور، حضور خود را تثبیت کند.
✍️ محمدرضا فرهادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 251
💠 زمینهها و اهداف پیشروی طالبان در افغانستان
🎙 کارشناس برنامه: دکتر فرزان شهیدی
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید|سخنان دردناک مردم افغانستان در واکنش به پیشروی های طالبان
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
#افغانستان
🔺مسلحین طالبان شهرستان برکی برک در استان لوگر را به تصرف خود درآوردند.
با احتساب این شهرستان، طالبان در حال حاضر کنترل شهرستانهای ازره و چرخ را نیز به عهده دارند.
🔺طالبان با ارائه ویدیویی از ساختمان فرمانداری شهرستان شینواری در استان پروان، ادعای ارتش افغانستان در خصوص بازپسگیری این شهرستان را رد کردند.
تحولات #یمن، ۸ تیر ۱۴۰۰
۱- مأرب:
- درگیری پراکنده انصارالله و نیروهای ائتلاف سعودی در جبهات شرق مدیریت صرواح و مدغل. مناطق دش الحقن، نخلا و ایدات الرا صحنه درگیری است و دو طرف سیطرهای بر این مناطق ندارند.
- بر اثر حمله موشکی انصارالله به پایگاه صحن الجن و منطقه سوم نظامی در شهر مأرب، تعداد نامشخصی از نیروهای ائتلاف سعودی کشته و زخمی شدهاند.
۲- حملات هوایی ائتلاف سعودی:
جنگندههای ائتلاف سعودی طی ۴۸ ساعت گذشته ۵۵ بار مدیریت صرواح و دو بار مدیریتهای رحبه و مجزر در استان مأرب، دو بار مدیریت عبس در استان الحجه و یک بار مدیریت خب و الشعف در استان الجوف را بمباران کردهاند.
۳- الحدیده:
نیروهای ائتلاف سعودی طی ۴۸ ساعت گذشته ۲۳۷ بار آتشبس را در این استان نقض کردهاند.
۴- الحجه:
بر اثر بمباران مدیریت عبس توسط جنگندههای ائتلاف سعودی، یک نفر شهید و دو نفر دیگر زخمی شدهاند.
۵- ذمار:
تظاهرات مردم و کودکان مدیریت المنار در اعتراض به مشارکت سازمان ملل متحد در قتل کودکان یمنی.(تصویر بالا)
#فلسطین
🔹طی درگیری فلسطینیان با نظامیان رژیم صهیونیستی در شهر سلوان واقع در قدس اشغالی، ۱۳ فلسطینی مجروح شدند.
#فرزندآوری هزینه نیست سرمایهگذاری است.
پژوهشگر تحولات جمعیت با انتقاد از نگرشی که فرزند را هزینه سربار خانواده میداند، گفت: نگاه تکبُعدی، بهویژه نگاه اقتصادی صِرف به موضوع فرزندآوری، یک غلط آشکار و یک خطای راهبردی است. در حقیقت فرزندآوری؛ #سرمایه_گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است.
مطالعه بیشتر در #خبرگزاری_تسنیم
https://tn.ai/2528074
.
🔖 خرج تراشی های دولت روحانی برای دولت رئیسی در ماه پایانی
🔸خبرهای خوبی که این روزها محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور به اطلاع عموم میرساند تکالیفی است که دولت طی سالهای گذشته باید انجام میداد اما اکنون یکماه مانده به تحویل قدرت به دولت سیزدهم، مسؤولان دولت دوازدهم اقداماتی انجام میدهند که بار مالی آن متوجه دولت مستقر نیست.
🔸در این شرایط دولت سیزدهم با افزایش هزینههای جاری روبهرو خواهد بود که این موضوع میتواند تخصیص بودجه عمرانی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را که وظیفه دولت است در ادامه سال با مشکل مواجه کند.
1️⃣ افزایش یارانه نقدی چندین بار به پیشنهاد دولت رسید اما بارها اعلام کرد که منابع لازم در اختیار ندارد. در نهایت آبان ۹۸ دولت با گران کردن بنزین به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت کرد. بررسی اظهار نظرها نشان میدهد دولت منابع کافی برای افزایش یارانه نقدی را در اختیار نداشت و از محل گرانی بنزین توانست منبع مالی برای افزایش یارانه را تامین کند. حال پرسش اینجاست در این شرایط چگونه و با چه منابعی دولت قصد دارد به تعداد یارانهبگیران کشور بیفزاید؟
2️⃣ مشخصا اگر دولت قصد اجرای همسانسازی حقوق را دارد ابتدا منابع انجام این کار را تعیین کند. اجرای این موارد، بار مالی مستمر دارد و مجلس یکبار حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق تصویب کرد و افزایش هزینه جاری در شرایط اقتصادی کشور باعث بروز مشکلات متعددی خواهد شد. ضمن اینکه دولت در چند ماه اخیر خود را با بودجه تنخواه اداره کرده و در شرایط فعلی، دولت سیزدهم با مشکلات زیادی ازجمله کسری بودجه روبهروست.
3️⃣ برخی کارشناسان معتقدند اقداماتی که دولت طی دو هفته گذشته در حوزه احیای بورس و کنترل نرخ ارز انجام داده مربوط به ارزپاشی و پولپاشی است که تاثیر منفی آن طی ماههای آینده نمایان خواهد شد. اکنون دولت به دنبال ساماندهی بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی است تا شاخص با افزایشی متناسب به دولت سیزدهم تحویل شود
4️⃣ از سوی دیگر دخالت دولت در بازار ارز بیشتر شده است. نرخ تورم سالانه حدود ۳۵ درصد است و از نظر اقتصادی ارز که یک کالا محسوب میشود باید به همین میزان به قیمت آن افزوده شود اما عرضه ارز در روزهای گذشته، این موضوع را که ارز در نرخی غیر واقعی تحویل دولت سیزدهم شود را تقویت میکند. این در حالی است که نرخ ارز از زمستان سال گذشته تاکنون تغییر زیادی نداشته است اما قیمت سایر کالا در حال افزایش است و تجربه ادوار گذشته نشان داده زمانی که نرخ ارز دوباره به پایه قبلی خود باز گردد نرخ کالاها دوباره افزایش خواهد یافت.
کاش زودتر به فکر مردم میافتادیم
🔍نکته و نظر: درست است که افزایش یارانه نقدی برای دهکهای پایین درآمدی اقدامی بسیار ضروری است اما به نظر میرسد این موارد باید در اختیار دولت سیزدهم قرار بگیرد و از محل حذف یارانه پردرآمدها تامین شود. به دولت حسن روحانی تکلیف شده بود که شش میلیون یارانهبگیر از فهرست دریافت یارانه حذف شوند اما با اینکه از تصویب و ابلاغ این قانون حدود پنج سال میگذرد، هنوز اجرا نشده است.
🔹همچنین به گفته کارشناسان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش تعداد یارانهبگیران، حدود ۱۰۰ هزار میلیاردتومان منابع نیاز دارد.با توجه به پیشبینی پژوهشگران در مورد کسری بودجه امسال بهمیزان ۱۵۰ هزار میلیاردتومان، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه به کشور تحمیل خواهدشد که منبع تامین آن یا انتشار اوراق است یا چاپ پول که در شرایط فعلی هر دو مورد تورمزا خواهدبود که اگر این موارد با تامین پول بدون پشتوانه اجرا شود تورم کشور به بالای ۵۰ درصد خواهدرسید.
⭕️ ایستادگی ایران قدرتمند در مقابل استراتژی مهار همه جانبه
🔻 «مهار همه جانبه» یا «ایزوله سازی» ایران، هدف و استراتژی کلانی است که مقامات آمریکایی ( اعم از دموکرات و جمهوریخواه ) در سر می پرورانند. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از زمان حضور خود در کاخ سفید، از پارادایم «ایران هراسی» به مثابه یک تاکتیک و ابزار برای رسیدن به همین استراتژی کلان استفاده کرد و دولت بایدن نیز در یک همافزایی آشکار با شرکای اروپایی خود، اکنون همین استراتژی را در قبال کشورمان دنبال می کند.
🔻 رئیس جمهور آمریکا در لابیها و مذاکرات مختلف خود با برخی سناتورهای کنگره، تروییکای اروپایی و لابی آیپک، به صورت مشخص در صدد تغییر برخی مفاد توافق هستهای با ایران برآمده بود. این موارد عبارت بودند از :
الف) آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتواند به بهانه بازتفسیر برخی پیوستها و تبصرههایی که در دو سند برجام یا اساسنامه این سازمان آمده است، دسترسی های گستردهای به اماکن مختلف در کشورمان داشته باشد.
ب) برخی محدودیتهای هستهای ایران در برجام معطوف به سال 2025 میلادی (سقف زمانی تعیین شده در برجام) نباشد. در این خصوص لازم بود بند موسوم به غروب آفتاب مورد بازبینی و تغییر قرار گیرد.
ج) احیای برجام به مذاکرات منطقهای و موشکی با ایران پیوند داده شود؛ به گونه ای که در قالب یک "الحاقیه" یا در قالب یک توافق موازی اما مجزا این موارد مورد بررسی قرار گیرد.
د) مناسبات منطقهای ایران و گروههای مقاومت، خصوصا 4 گروه حزب الله، حماس، انصارالله و حشد الشعبی محدود و متعاقبا منقطع شود.
📍 این چهار هدف، امروز دقیقا از سوی دولت بایدن و دموکراتهای مدعی «صیانت از برجام»! نیز دنبال می شود. در این معادله، اساسا اهمیتی ندارد که چه روش کار ، ابزار یا تاکتیکی به کار گرفته میشود، بلکه «رویکرد استراتژیک» دو حزب سنتی آمریکا در این برهه زمانی حساس باید مورد رصد قرار گیرد. بدیهی است که در مواجهه با استراتژی «مهار حداکثری ایران» باید بر روی تبلور کلید واژه ای به نام «ایران قدرتمند» و مشتقات آن متمرکز شد. اکنون با توجه به پیروزیهای به دست آمده توسط جریان مقاومت در منطقه، مفهوم «ایران قدرتمند» بیش از هر زمان دیگری برای مقامات آمریکایی قابل درک است. باید توجه داشت که «ایران قدرتمند» نه یک مفهوم انتزاعی، بلکه یک حقیقت عینی محسوب می شود که حتی نظریه پردازان رئالیست و نئورئالیست نیز در موارد مختلف نسبت به آن اذعان کرده اند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پارادوکس رفتاری مقامات آمریکایی در قبال ایران، معلول سردرگمی آنها در مواجهه با «ایران قدرتمند» می باشد. به عبارت بهتر، دولتهای مختلف در آمریکا از یک سو بر تقابل با جمهوری اسلامی ایران اصرار ورزیده و از سوی دیگر، نسبت به عواقب و تبعات این مواجهه به شدت نگران هستند. در هر حال باید این حقیقت محض را درک کرد که تنها راه مواجهه با دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب، درک و عینی سازی همین مفهوم «ایران قدرتمند» خواهد بود.
🔴 کاندیداهای ریاست جمهوری دوباره دور هم جمع شدند...
🔶 رئیسی: جلسه بسیار خوبی با کاندیداهای ریاست جمهوری داشتیم که امیدواریم این همدلیها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی مردم شود
🔹رئیس جمهور منتخب: دوران رقابت انتخاباتی پایان یافته و دوره رفاقت و همکاری و همدلی برای مشکلات مردم آغاز شده، احساس مردم باید این باشد که همه نگاههای سیاسی و دیدگاهها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی آنها میشود.
🔹در این جلسه راهکارهای مختلفی که برای حل مسائل کشور وجود دارد و بخشی از آنها در مناظرات انتخاباتی نیز مطرح شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مسلماً همه دوستان دغدغه کشور، انقلاب، رفع مشکلات و گرهگشایی از زندگی مردم را دارند که این خیلی مهم است.
🔹دوره رقابتهای انتخاباتی پایان پذیرفته و اکنون دوره رفاقت، همدلی، همراهی و همکاری برای رفع مشکلات مردم است که یک دغدغه همگانی است.
🔹انشاءالله همدلی و هماندیشیها منحصر به این جلسه نبوده و این روش ادامه مییابد و مردم هم باید احساسشان این باشد که همه نگاههای سیاسی و دیدگاهها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی آنها خواهد بود.
هدایت شده از محمد عالمزاده نوری
بسمالله الرحمن الرحیم
وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا ﴿سوره مبارکه اسراء آیه۳۶﴾
در مناظرات تلویزیونی ریاست جمهوری اخیر ایران یکی از نامزدهای محترم سخنان ناصوابی بر زبان راند که ارزش علمی غنی علوم معارف اسلام و حوزههای علمیه کشور را زیر سؤال برد و به نحوی برچسب غیرعلمی به دانش دینی زد که شایسته جایگاه مدعیان والای مقام ریاست جمهوری نبود . اگرچه ما برگزاری مناظرات و ارائه راهکارهای کارشناسانهی کاندیداها جهت حل مشکلات جامعه را بر اساس آیه شریفه فَبَشِّرْ عِبَادِ، الَّذِينَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ (سوره مباركه زمر آیه 17) یک گام لازم برای شناخت جامعه از توانمندی نامزدها و نیز یک کلاس دانشافزایی برای عموم ملت عزیز ایران میشماریم، اما اهانت و تحقیر و تخریب شخصیت رقبا را در پیشگاه ملت رشید ایران یک روش غیر اسلامی و ناسازگاری بااخلاق قرآنی میدانیم و مهمتر از ان توهین و تحقیر سرمایه های فرهنگی و دینی و نادیده گرفتن ارزش نهادهای ارزشی و علمی دینی را خطایی راهبردی و نابخشودنی تصور می کنیم که زیبنده مسوولان و نخبگان جامعه اسلامی نیست . روشن است که سخن در دفاع از یک نامزد انتخاباتی مورد تعرض نیست، بلکه سخن از بی مهری اشکاری است که با بی توجهی به میراث گرانسنگ تاریخ و تمدن و فرهنگ اسلامی و با اغراض سیاسی ، علم و دانش را در انحصار دانشگاه ها قرار داده و پژوهشهای علمی وزین حوزههای علمیه با قدمت بیش از هزار سال مورد غفلت و جفا قرار می دهد؟ ما ضمن ارج نهادن بهتمامی تلاشهای گرانقدر آموزشی و پژوهشی حوزویان و دانشگاهیان عزیز و اعتقاد به گرامیداشت و تکریم این دو بال علمی ملت و کشور عزیز و تاکید بر همراهی ، هم فکری و همکاری گسترده و عمیق حوزه و دانشگاه که به فضل الهی پس از انقلاب اسلامی تجلیات گوناگونی داشته است ، لازم میدانیم نکاتی چند را به استحضار ملت شریف ایران و فرهیختگان و اساتید برسانیم :
1. کتابخانههای بزرگ ایران و جهان نمایشگاه میلیونها اثر علمی از کتاب ها و پایان نامه و مقالات و تحقیقات دردهها رشته دانشی است که در تاریخ بیش از هزار سال تلاش حوزه های علمیه و عالمان دینی به عنوان میراث عظیم علمی به جهان اسلام و بشریت تقدیم شده است .
2. تا قبل از دو سده اخیر که تقسیمات عرصه های دانشی تحولات جدیدی یافته اند ، عالمان و حکیمان مسلمان پرچمداران تمامی رشتههای تخصصی شامل: فقه، اصول، تفسیر، کلام، فلسفه، عرفان، حدیث، رجال اقتصاد، تاریخ، جغرافی، طب، نجوم، ریاضیات، شیمی، فیزیک و غیره بودهاند و تألیفات و آثار گرانقدر تخصصی آنان تا به امروز به عنوان میراث علمی مورد استفاده متخصصان رشته های گوناگون دانشگاه های جهان قرار گرفته است. تاریخ علم و فرهنگ و تمدن بشری مشحون از مستندات و شواهد و ادله ای است که حکایت از نقش بی بدیل و ماندگار حوزه های علمیه در پیشرفت علمی و فرهنگی بشر است .
3. نظام آموزشی در حوزه های علمیه به موازات نظام دانشگاهی ، نظام مستقل علمی و اموزشی است که جوانان مؤمن و مستعد پس از فراغت از بعضی سطوح آموزش و پرورش یا آموزش عالی در علوم اسلامی و علوم انسانی اسلامی تحصیل می کنند . نظام اموزشی که از سطوح 4 گانه تحصیلی با سنوات تحصیلی 18 ساله آغاز می شود ، در مراتب بعدی برای وصول به مرتبه علمی اجتهاد و سپس مرجعیت محدودیت زمانی نداشته و عمدتا بازه ای چهل پنجاه ساله دارد . فرهنگ نهادینه شده حوزه های علمیه به نحوی است که مبتنی بر اصل دانش افزایی مستمر بر اساس حدیث نبوی(( اطلبو العلم من المهد الی اللحد) همه ارکان حوزوی از طلاب و اساتید و فقها و مجتهدین حتی مراجع معظم تقلید همواره باید فعالیت های علمی و اموزشی و پژوهشی خود را به شکل مستمر ادامه دهند . این سیره و فرهنگ علمی دینی ، نشاط و جدیت و بالندگی کم نظیری را به این نهاد عریق علمی بخشیده است که توانسته است در طول تاریخ ایران و اسلام ، از جمله موثرترین نهادهای فکری ، معرفتی ،علمی ، اجتماعی و سیاسی باشد . پیروزی انقلاب اسلامی و امتدادهای بین المللی امروز ان و تحولات امروز مناسبات سیاسی تمدنی جهان امروز یکی از برکات و دستاوردهای حوزه های علمیه است .
هدایت شده از محمد عالمزاده نوری
4. نظام علمی و اموزشی حوزوه های علمیه با تعامل با همه تجارب و دستاوردهای مفید بشری مبتنی بر منظومه ای معرفتی و شاکله های قویم است که محصول آن شخصیتهای علمی مصلح و طلایه داران عقلانیت ، معنویت ، ارزش های انسانی و اخلاق و ستارگان درخشان آسمان معرفت و فرهنگ و عدالت و انسانیت و وحدت و سعادت و حیات طیبه بوده اند .جفای بزرگی است چوب حراج به نهادی زده شود که شیخ طوسی ، شیخ مفید ، کلینی ، علامه حلی ، امام خمینی و علامه طباطبایی ، علامه امینی ، شهید مطهری و شهید بهشتی از تربیت یافتگان ان به شمار می روند و دوست و دشمن بر عظمت و اعتبار ان شهادت می دهند .
5. این تجلیات درخشان فوقالذکر محصول دورههای پیشین نظام آموزشی حوزه است اما آنچه دردهه های اخیر رخداده گشودن افقهای نوین رشتههای جدید تخصصی به روی دانشپژوهان حوزههای علمیه است، حوزه علمیه قم اکنون با تصویب حدود چهارصد رشته و گرایش علمی در انواع علوم اسلامی و انسانی افتخار دارد که پرچمدار تولید دانش در علوم اسلامی و اسلامی سازی علوم انسانی در کل جهان شده و پیشران و الگوی پیشرفت علمی دیگر دانشگاههای علوم اسلامی و انسانی عالم اسلام گشته است.
6. پدیده شگرف دیگری که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در حوزههای علمیه رخ داده ، تعامل گسترده و عمیق حوزه و دانشگاه و تلاش برای هم افزایی ان هاست . سوق عاشقانه هزاران جوان تیزهوش مؤمن فارغالتحصیل مقاطع مختلف دانشگاههای کشور به سوی تحصیل علوم اسلامی در حوزههای علمیه در کنار اقدام ستودنی هزاران طلبه فاضل دانشآموخته حوزوی در تحصیل هم زمان علوم دانشگاهی دردهها رشته تخصصی یکی از جلوه های این وحدت و همسویی است. حوزه علمیه قم اکنون شاهد برخی حوزه های علمیه است که شرط پذیرش در آن فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی دانشگاهی کشور است . حوزه علمیه قم اکنون شاهد هزاران طلبه فاضل و متخصص حوزوی است که دارای مدارج دکتری در رشتههای اقتصاد، مدیریت، علوم سیاسی، روانشناسی، جامعهشناسی، حقوق، پزشکی، علوم تربیتی، ادیان، فلسفه، هوا و فضا، زیستشناسی، خلبانی، نظامی و غیره از دانشگاههای رسمی کشور اند.
آنچه ارائه شد برخی از جلوههای توانمندیهای علمی حوزههای علمیه است که انتظار است علاقه مندان ایران و اسلام و به ویژه فرهیختگان و سیاست مداران به آن افتخار کنند و این بالندگی علمی شکوهمند حوزههای علمیه را طلایه های بازآفرینی تمدن بزرگ اسلامی بدانند که دشمنان جهانی اسلام بهشدت از آن میرنجند و سعی در پیشگیری استمرار آن و یا حداقل پنهان کردن آن دارند.
انتظار است که برخی عزیزانی که امکانات رسانه ملی و سرمایه این ملت مؤمن بهراحتی در اختیارشان گذاشته میشود قبل از اظهار نظر در هر موضوع تخصصی در آغاز تحقیق تخصصی لازم را انجام داده و اطلاعات واقع بینانهای پیدا کنند تا خدایی نکرده با سخنان خلاف واقع مرتکب سخن کذب و غیر عالمانه و نیز مورد مواخذه الهی در قیامت قرار نگیرند و بر سابقه و میراث علمی و فرهنگی و دینی و گنجینه ارزشمند تاریخ و تمدن کشور که نتیجه مجاهدت بزرگان دین و فکر این مرز و بوم است خدشه و ظلم روا ندارند .
زمانی
☀️ #شمسی
➕رحلت عالم رباني سيد العلماء و المجتهدين آيت اللَّه "سيد حسن موسوي بجنوردي" (1354ش)
➕ عمليات ايذايي ظفر 4 در منطقه عملياتي فكه توسط ارتش جمهوري اسلامي (1364 ش)
➕ درگذشت بانو علویه همایونی،شاگرد بانو مجتهده امین (1395 ش)
➕ درگذشت «سیدرضا نیری»، رئیس اسبق کمیته امداد امام خمینی(ره) و از اعضای باسابقه حزب موتلفه اسلامی(1396 ش)
➕ روز صنعت و معدن
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابوعلی قیروانی" شاعر و ادیب مسلمان (456 ق)
➕ به وجود آمدن اولين وزارت امور خارجه در ايران در زمان "فتحعلي شاه قاجار" (1237 ق)
📆 روزشمار:
▪️9 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️16 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️18 روز تا روز عرفه
▪️19 روز تا عید سعید قربان
▪️24 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
▪️27روز تا عید غدیر
▪️39روز تا اول محرم الحرام
.
◾️در گذشت بانو علویه همایونی،شاگرد بانو مجتهده امین(1395 ش)
✍️ بانو زینت السادات علویه همایونی، در سال 1296ش در اصفهان دیده به جهان گشود، وی از شاگردان بانو مجتهده امین و موسس «مکتب فاطمه(س)» نخستین حوزه علمیه زنان در ایران است. این استاد اخلاق، پژوهشگر، نویسنده، شاعر و عارف معاصر، سال 88 به عنوان چهره ماندگار انتخاب شد.
✅ زن مظهر خلاقیت الله، نسیم ولایت، عشق ذویالقربی، سفرنامه، زندگی نامه بانو امین، ترجمه اربعین الهاشمیه و ترجمه کتاب اسرارآلایات صدرالمتألهین شیرازی از جمله تالیفات این بانوی فرهیخته است.
✅ او سرانجام 10 تیر 1395 ش، در 99 سالگی به علت کهولت سن در اصفهان درگذشت و پس از تشییع با شکوهی در امامزاده ابراهیم این شهر به خاک سپرده میشود.
🔰درگذشت "ابوعلی قیروانی" شاعر و ادیب(456 ق)
🔺ابوعلی قیروانی شاعر،ادیب و منتقد مراکشی در سال390 ق در مراکش به دنیا آمد. از کودکی به فراگیری شعر و ادب و دیگر علوم رایج زمان خود پرداخت. پس از آن به منظور شرکت در مجالس درس دانشمندان برجسته، به قیروان، واقع در جنوب تونس که در آن زمان مهد تمدن اسلامی در شمال آفریقا و اندلس به حساب میآمد، رفت و مهارت خاصی در عرصهی شعر و ادب به دست آورد. اشعار قیروانی که بیشتر در معانی، مدح، وصف و غزل است، تصویری از مراحل مختلف زندگی اجتماعی و ادبی او را ترسیم میکند.
🔺او شیوهی تازهای در نقد آثار ادبی به وجود آورد به طوری که نقد را که تا پیش از آن در حد مقدمه و توضیح بود تا حد مکتبی معتبر و قابل توجه اعتبار بخشید. از قیروانی آثاری به صورت خطی و چاپی بر جای مانده است که از آن میان میتوان به کتبی دربارهی شناخت صنایع شعری و شاعران قیروان اشاره کرد. ابوعلی قیروانی به هنگام مرگ 66 سال داشت.