7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ۱۵ رویکرد دولت سیزدهم از زبان رئیس جمهور در صحن علنی
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 31 مرداد ماه 1400 شمسی
🌙 13 محرم 1443 قمری
❄️ 22 آگوست 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ پيام "امام خميني(ره)" در پی جنايت عوامل رژيم در فاجعه آتش سوزی سينما ركس آبادان (1357ش)
➕ وقوع جنگ چالدران بين ايران و عثمانی (893 ش)
➕ تأسيس دانشگاه تربيت معلم (1342 ش)
➕ درگذشت حسین عرب از پیشکسوتان ورزش کشتی آزاد (1391ش)
➕ روز جهانی صنعت دفاعی
➕ روز جهانی مساجد
🌙 #قمری
➕ اسراى اهل بیت (ع) در مجلس ابن زیاد
➕ شهادت "عبداللَّه بن عفيف" به دست "عبيداللَّه بنزياد" (61 ق)
➕ وفات محقق شهير "شيخ محمدصالح مازندراني" داماد علامه ي مجلسي (1080 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاي قرارداد "ژنو" در مورد عدم تعرض به مجروحين و اسيران جنگی(۱۸۶۴ م).
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹اهل بیت علیهم السلام در مجلس ابن زیاد، 61ه-ق
🔹رسیدن خبر شهادت امام حسین علیه السلام به مدینه و شام، 61ه-ق
🔹شهادت عبدالله بن عفیف رحمة الله علیه
📆 روزشمار:
▪️12 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
▪️21 روز تا شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
▪️36 روز تا اربعین حسینی
▪️44 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️45 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
💠وقایع روز سیزدهم محرم سال 61 ق؛💠
♻️ الف) ایراد خطبه ها در کوفه؛
✍ هنگام ورود کاروان اسرا به کوفه حضرت زینب(س) و فاطمه صغری دختر امام حسین(ع) و ام کلثوم دختر امام علی(ع) و امام سجاد(ع) هر کدام با خطبه های پر هیمنه، دست به افشاگری علیه بنی امیه زدند.
✅مجموع این خطبه های آتشین که مشتمل بر بیان یک سلسله حقایق تاریخی است، لرزه بر اندام جنايتكاران بنى اميّه افكند و پايه هاى كاخ حكومت غاصبانه آنها را متزلزل ساخت و بذرهاى انقلاب را بر ضد اين حكومت جبار و جائر در قلوب مردم كوفه و شام پاشيد.(1)
♻️ ب) اسرا اهل بیت (علیهم السلام) در مجلس ابن زیاد؛
✍ پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس را در کوفه گردانیدند، ابن زياد سرمست از غرور پيروزى و براى قدرت نمايى، در كاخ خود نشست و اجازه ورود همگانى داد. سپس دستور داد، سر امام حسين (ع) را آورده و در برابرش قرار دهند و آنگاه فرمان داد كه زنان حريم حسينى و كودكانش را وارد كنند. در اینجا ابن زیاد به سر مقدس آن حضرت جسارت نمود که با پاسخ کوبنده حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مواجه شد(2)
1⃣ پاسخ کوبندۀ شیرزن کربلا حضرت زینب کبری (س) به ابن زیاد:
🌺 حضرت زينب(س) در مجلس ابن زياد در پاسخ به آن مرد سفّاك بى رحم و خطرناك، با يك دنيا شجاعت فرمود: «ما رَأَيْتُ إِلّا جَميلًا؛ جز خوبى (و شجاعت و عظمت) در كربلا نديدم». «هؤُلاءِ قَوْمٌ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْقَتْلَ، فَبَرزُوا إلى مَضَاجِعِهِمْ ...؛ آنها گروهى بودند كه شهادت در سرنوشت شان رقم زده شده بود و به آرامگاه ابدى خود شتافتند و به زودى در دادگاه عدل الهى در برابر آنها ظاهر خواهى شد».(3)
عبيداللَّه بن زياد با شنيدن اين سخنان خشمگين شد و درماندگى خود را احساس كرد(4)
2⃣ جواب دندان شکن امام سجاد(ع)به ابن زیاد:
🌷 امام سجّاد(س) وقتى وارد مجلس ابن زياد شد، بين امام(ع) و او گفتگوى شديدى رخ داد به طورى كه ابن زياد دستور داد گردن امام (ع) را بزنند. زينب (س) شجاعانه جلوى آنها را گرفت، بعد امام (ع) خطاب به ابن زياد فرمود: آيا مرا به مرگ تهديد مى كنى؟«اما عَلِمْتَ أَنَّ القَتْلَ لَنا عادَةٌ وَكَرامَتنا مِنَ اللَّهِ الشَّهادةُ؛ آيا ندانسته اى كه كشته شدن يك كار عادى و معمولى براى ماست، و كرامت و افتخار ما از جانب خدا، شهادت است».(5)
👹ابن زياد كه پس از این گفت و گوها، كاملًا شكست خورده بود، دستور داد اهل بیت (علیهم السلام) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.(6)
----------------------------
پی نوشت:
(1) زهرا برترین بانوی جهان، ص142
(2) عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، ص576
(3) همان، ص 577
(4) بحارالانوار؛ ج45، ص116
(5 و 6) گفتار معصومين(علیهم السلام) ؛ ج 2 ؛ ص176و 579.
🔰#هیئت_تراز؛ آداب مدح اهل بیت (ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب
🔅پرهیز از خواندن روضه های دروغ
یک قسم #منبر هم مربوط به مدایح و مراثی اهلبیت (علیهمالسّلام) است. البته ما در باب مرثیهخوانی حرف های زیادی داریم. بارها هم ما توی همین جلسه به شما مداحهای عزیز عرض کردیم، جاهای دیگر هم گفتیم که در مرثیهخوانی بایستی به #صدق_واقعه پایبند بود.
درست است که شما می خواهید مستمع خودتان را بگریانید، اما این گریاندن را به وسیلهی #هنرنمائی در کیفیت بیان واقعه تأمین کنید، نه در ذکر واقعهای که اصل ندارد. ما در گذشتهها سراغ داشتیم - انشاءاللَّه حالا آن جور نیست - که بعضی ها فی المجلس یک چیزی را #جعل می کردند؛ نکتهای همان جا به ذهنش می آمد، می دید خوب است، موقعیت خوب است، همان جا می گفت و از مردم اشک می گرفت! این درست نیست.
#اشک_گرفتن از مردم که هدف نیست؛ هدف، آمیختن این دلِ اشک آلود - که اشک را به چشم می رساند و چشم را اشک بار می کند - به معارف زلال است؛ البته با هنرنمائی.
(بیانات در دیدار جمعی از مداحان 13/03/1389)
#مقام_معظم_رهبری
رسالت مداحان؛ حرکت بر مدار وحدت شیعه و سنی
یک شاخصه از #هیئت_ایده_آل
.
آیت الله مبشر کاشانی نقل می فرمودند:
حاج آقا فخر ، بعد از نماز صبح مقداري تعقيبات و سپس چند بيت از ديوان مرحوم آيت الله غروي اصفهاني زمزمه ميکرد و قدري اشک در مصائب اهل بيت عصمت و طهارت(علیهم السلام) ميريخت وميفرمود امام زمان علیه السلام ، هر صبح و شام براي مصيبت جدّش امام حسين (عليه السلام) و مصائب اصحاب بزرگوار او ميگريد، و چه خوب است ما هم به آن بزرگوار تأسي کنيم و هر صبح و شام چند دقيقهاي متوسل به امام حسين (عليه السلام) شويم و روضهخواني مختصري داشته باشيم که موجب نورانيت و هدايت باطني ميشود.
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره هر روز زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام میخواند و میفرمود:
🔹 «خدا چه برکتی به امام حسین داده، به این دستگاه داده، به این راه داده که اگر کسی زیارت عاشورا را [هر روز] بخواند و مداومت کند، در روز قیامت محشور میشود درحالیکه مُلَطَّخاً بِدَمِه(آغشته به خون امامحسین علیهالسلام) است.»
🔹 با گفتن این جملهها، حالش تغییر میکرد و اشک در چشمانش حلقه میزد.
📚 رحمت واسعه، ص22
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (19)
🔅حسن و عیب ما مردم ایران
🔹ما مردم ایران یك حسن داریم و یك عیب. حُسن ما مردم این است كه در مقابل حقیقت، #تعصب كمی داریم و شاید می توانیم بگوییم بی تعصب هستیم؛ یعنی اگر با حقایقی برخورد كنیم و آنها را درك كنیم، شاید از هر ملت دیگر زودتر #تسلیم آن حقایق می شویم.
🔸ولی یك عیب بزرگی در ما ملت ایران هست كه به موازات اینكه در مقابل حقایق تسلیم می شویم، به #حماسه ها و اركان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یك حرف پوچ، زود آن را از دست می دهیم و رها می كنیم. هیچ ملتی به اندازه ی ما نسبت به #شعائر خودش بی اعتنا نیست.
🔹شما هندی ها و ژاپنی ها و اعراب را دیده اید؛ آنها هم مثل ما مشرق زمینی هستند، لكن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازه ای كه ما در مقابل لغات و عادات اجنبی تسلیم هستیم، هیچ ملتی تسلیم نیست. به عكسهایی كه در كتابهای تاریخ علوم هست نگاه كنید، می بینید دانشمندان درجه ی اول هند با همان #عمامه و لباس خودشان هستند. #نهرو كه یك سیاستمدار بزرگ و یك وزنه ی جهانی بود، با همان لباس هندی در همه جا حركت می كرد.
🔸 بلندی و كوتاهی لباس و یا سفید و سیاه بودنش اهمیت ندارد، اما اینكه آن دانشمند عمامه ی خودش را سرش می گذارد و یا نهرو با آن شلوار سفید و گشاد و پالتوی مخصوص همه جا می رود، می خواهد به همه ی مردم دنیا بگوید كه من #هندی هستم و باید هندی باقی بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم، كه علم و صنعت مربوط به كشور خاصی نیست؛ در مقابل عقاید بزرگ فلسفی و دینی تعصب ندارم ؛ اما در مورد شعارهای ملی ، هر كسی به شعارهای خودش پایبند است، من چرا باید #شعار یك ملت دیگر را بپذیرم؟ ولی ما، اگر فرنگی یك زُنّار ببندد، ما دو تا زنّار می بندیم، با اینكه او روی حساب شعار خودش این كار را می كند. در جامعه ی ما این حسابها نیست.
🔹هر روز یك زمزمه ای بلند می شود و هر چند صباحی یك بار مسأله ی #تغییر_خط مطرح می شود كه این خط به درد نمی خورد و باید #خط_لاتین به كار ببریم و كلمات خودمان را با حروف لاتین بنویسیم، حالا در اثر این تغییر چه بر سر معارف و فرهنگ و تمدن و شخصیت و حماسه ی ملی ما می آید، این حسابها دیگر در كار نیست. ما آثار نفیسی داریم كه در دنیا نظیر ندارد. مگر دنیا كتابی مثل مثنوی مولوی دارد؟ مگر دنیا كتابی مثل كتاب سعدی دارد؟ اینها در قالب همین خطوط گفته و نوشته شده است. اگر شما این خط را كه صادش با سینش و با ث سه نقطه اش، و نیز حرف زاء آن با ضادش و با ظینش فرق می كند منسوخ كنید، اگر شما این قالب را بردارید، در ظرف صد سال دیگر اصلاً مثنوی را نمی شود خواند! ولی من نمی دانم چرا ما این طور هستیم؟ ! .
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 47-46.
#شهید_مرتضی_مطهری
#خود_باختگی