🔰 هرکس رشدی ندارد…
❞ عینصاد
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▪️ #دینداری انسان وقتی معلوم میشود که بر سر دوراهی دنیا و آخرت، و متابعت هوای نفس و شیطان یا بندگی خدای رحمان قرار گیرد.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۲۴۴
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خبرنگار: آقای مطهری شما گفته بودید بخاطر قرار داشتن در لیست سیاه FATF نمیتوانیم واکسن وارد کنیم! الان چجوری وارد میکنیم پس!؟
علی مطهری: مفصله! تو یک دقیقه نمیتونم بگم! نیم ساعت طول میکشه!
خبرنگار: اشکال نداره تو نیم ساعت بفرمایید!
علی مطهری: من وقت ندارم!
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
✅رشد ۸ درصدی رویا یا واقعیت؟؟؟
✳️در زمینه اقتصادی این سوال پیش می آید که با توجه به شرایط اقتصادی کشور آیا امکان یک دهه رشد اقتصادی ۸ درصدی امکانپذیر است؟
🔹حداقل تجربه کشورهای شرق آسیا وجود دارد که نه یک دهه، بلکه حداقل پنج دهه چنین رشد اقتصادی پایداری را با اصلاح ساختارهای اقتصاد تجربه کردهاند.
🔸بنابراین اگرچه مسیر آینده اقتصاد ایران پرچین و شکن است، اما با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصاد ایران، هنوز امکان تغییر وضعیت موجود وجود دارد.
🔹بخش کشاورزی تنها بخشی از اقتصاد ایران است که طی دهه اخیر بهطور پایدار رشد کرده و کمتر تحت تاثیر تحریم یا بیماری کرونا قرار گرفته است. ارزش افزوده این بخش به قیمت ثابت سال ۹۰ طی این دهه حدود ۴۷ درصد رشد کرده است . این در حالی است که بهطور معمول همگام با توسعه اقتصادی کشورها و رشد بخشهای صنعتی و خدمات، روند تغییر سهم بخش کشاورزی از کل اقتصاد برای اکثر کشورها، کاهنده بوده است.
🔹از جمله شاخصهای بهبود مسیر رشد اقتصاد ایران میتوان به اصلاح وضعیت فعلی نظام بانکی، بهبود ساختار بودجهریزی، بهبود عملکرد نظام مالیاتی، ساماندهی شرکتهای دولتی، تقویت طبقه متوسط و کاهش فقر، آزادسازی اقتصادی، نهادینه کردن قوانین مناسب، تقویت بخش خصوصی، بهبود شاخصهای زیستمحیطی، بهبود شاخصهای شفافیت و پاسخگویی و مهمتر از همه اجماع بر سر حل مشکلات اساسی کشور اشاره کرد.
🔸دلایل متعددی موجب شد طی ۱۰سال اخیر تولید در کشور کاهش یابد و روند تولید ناخالص داخلی کشور نزولی شود. عمده این دلایل در عدم تصمیمگیری به موقع در اصلاح ساختار اقتصاد پیدا میشود. اگرچه عوامل خارجی نیز در حصول این نتیجه اثرگذار بوده است، اما ریشه اصلی مشکلات به مدیریت کجدار و مریز جنگ اقتصادی برمیگردد.
🔹جایی که دولت بهجای اصلاح واقعی ساختار اقتصاد، تنها به اصلاح ساختار اقتصادی بهصورت کاغذی اکتفا کرد و صرفا گزارشی از اصلاح ساختار اقتصاد ارائه کرد؛ بدون اینکه هیچ اصلاح واقعی اتفاق بیفتد. بهعنوان مثال، روند رشد هزینههای جاری دولت و همچنین افزایش بدهی بانکها به بانکمرکزی نشان میدهد اصلاح نظام بانکی و اصلاح ساختار بودجه، صرفا در حد گزارش کاغذی بوده است.
معمولا دولتها در سال اول شروع فعالیت، انگیزه زیادی برای انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد دارند. بنابراین اکنون زمان مناسبی برای انجام این اصلاحات است. چه خوب است که دولت شاخصهایی برای انجام این اصلاحات اقتصادی تعیین و میزان انجام آن را در هر سال اعلام کند.
🔸مهمترین نکتهای که میتواند ایجاد اصلاحات اقتصادی را امکانپذیر کند، تقدم تدریجیگرایی بر شوکدرمانی است. اصلاح ساختار اقتصادی باید تدریجی(نه شوکدرمانی) و آهسته و پیوسته انجام شود.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
✨خائن نیستند، فکرشان غلط است...
در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی، کم نبودهاند کارگزارانی که از موضع مقام و مسئولیت خود، به اسلام و انقلاب و مردم ضربه زدهاند؛ ضرباتی که شاید تا دههها نتوان آثار سوءشان را رفع کرد. در شناخت دلایل این ضربات، گروههایی بهپا میخیزند که در چارچوب "خیانت و خائن" این لطمات را تفسیر و تاویل کنند.
اما واقعیت این است که در موارد عدیدهای این لطمات حاصل خیانت نیست. یعنی نمیتوان به راحتی مدعی شد که آن کارگزار عامدانه منافع یک دولت بیگانه را به زیان میهن خویش تأمین کرده یا با دولت خارجی همکاری کرده و به بیگانه گِرا داده است.
اما پرسش اینجاست که چگونه ممکن است فردی امین و غیور و شجاع و متدیّن باشد، اما حاصل عملکرد او خسارت محض شود؟ حضرت امام خمینی(ره) بیانی دارند که به نظرم پاسخ روشنی به این سوال است:
"یک دسته هم هستند، نماز خوان هم هستند، شاید نماز شب هم می خوانند، اما افکارشان این طوری پرورش یافته، یعنی، از بچگی به گوش اینها خوانده اند که این کشورهای ضعیف بدون وابستگی یا به این طرف یا به آن طرف، بدون این، برایشان امکان استمرار حیات نیست!
وقتی هم وارد شدند در مدرسه، توی مدرسه این را به گوششان خوانده اند. وقتی هم وارد شدند در جامعه، هی این در گوششان خوانده شده است، در روزنامه ها تبلیغ شده است، در مجلات تبلیغ شده است، همه جا این مطلب پیش آمده است که شما خودتان نمی توانید خودتان را اداره کنید. اگر از دامن شرق فرار کنید، به دامن غرب باید پناهنده بشوید!
این اشخاص متدینی هم که نمازخوان هم هستند، متدین هم هستند، لکن این معنا در ذهنشان هست که چون شوروی الحاد ذاتی دارد و اصلا مبدایی قبول ندارد، ما اگر از او فرار کنیم و ناچاریم با یک جایی پیوند حاصل کنیم، باید به طرف غرب برویم، و حالا آمریکاست.
اینها نه اینکه غرضشان این است که- مثلا- یک صدمه ای به اسلام وارد بشود، نه، اصلا این طوری پرورش پیدا کرده اند؛ فکرشان این طوری است؛ صلاح را این می دانند".
صحیفه امام- جلد۱۶- صفحه۲۱۳
سیدیاسر جبرئیلی
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
⭕️ دولت رئیسی یا روحانی (٢)
🔹آدم عاقل از «روحانی» توقع ولایت پذیری ندارد و رئیسی را قابل مقايسه با روحانی نمی داند.
ما «رئیسی» را با «حاج قاسم» مقایسه می کنیم و توقع داریم ایشان و دولتشان در تبعیت از رهبری، شهید سلیمانی را الگو قرار بدهند.
🔹 حیف است تلاشها و نیت خیر آقای رئیسی، به واسطه غفلت از تذکرات و مطالبات رهبر انقلاب، ضایع و باطل شود و به همین دلیل با جدیت مراقبیم تا زحمات آقای رئیسی تباه نشود.
🔹همکاران و مدیران رئیسی باید از جنس او باشند! کسی که چند برابر رئیسی از بیت المال حقوق می گرفته «وصله ای ناجور» بر پیکره دولت مردمی رئیسی است و نمیتواند مانند او به فکر مردم و خدمت به آنها باشد و خود را شریک دردهای مردم بداند، آن هم در سیستان و بلوچستان!
🔹آرزو و دعای ما موفقیت و سربلندی دولت رئیسی است و به همین دلیل تا سرحد توان با انتصابات و عملکردهایی که زمینه شکست این دولت را فراهم میکند مقابله خواهیم کرد.
🔹 نیروهای انقلابی وظیفه خود می دانند از مواضع کارشناسی و انقلابی دولت سیزدهم (مانند موضع اخیر وزیر ارتباطات درباره نحوه استفاده از پیام رسانهای بیگانه و جا نزدن ایشان در مقابل فشارها و جریان سازیهای دشمن در فضای مجازی) حمایت کنند اما قرار نیست با «تملق و مدیحه گویی دائمی دولت»، در شکست آن سهیم باشند.
❇️ آقای رئیسی!
نشنیدن تذکر و اعتراض نیروهای انقلابی در خصوص اشتباهاتی مانند انتصاب استاندار «س و ب»، به جایگاه، محبوبیت و کارآمدی شما و دولت آسیب می زند و کاهنده سرمایه اجتماعی شماست.
به لطف خدا در میان بچه های انقلابی آن قدر نیروی توانمند و متخصص هست که نیازی به استفاده از «مدرسان خیابانی» نباشد!
پذیرش این خطا و جبران آن، بر آبرو و محبوبیت شما می افزاید و ثابت می کند مردم در انتخاب شان اشتباه نکرده اند.
📝دکتر کوشکی
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☀️ #شمسی
➕ رحلت علامه سيد مرتضي عسگری (1386 ش)
➕ درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری ( 1394 ش)
➕ وقوع زلزله شديد در طبس (1357 ش)
➕ اهداء نشان افتخار يونسكو به نهضت سوادآموزی (1378 ش)
➕ آغاز هفته ارتباطات و ميراث فرهنگي
🌙 #قمری
➕ شهادت "عمارياسر" صحابي بزرگ پيامبر در جنگ صفين (37 ق)
➕ درگذشت "ابن رُشدِ اندلسي" فيلسوف و دانشمند مسلمان (595 ق)
➕ وقوع جنگ نهروان بين سپاهيان امام علي(ع) و خوارج (38 ق)
❄️ #میلادی
➕ شهادت شيخ "عمر مختار" رهبر قيام ضد استعمار ايتاليا در ليبي(1931م)
➕ ترور "احمدشاه مسعود" نظامي برجسته و سردار مبارز افغاني (2001م)
➕ درگذشت دكتر "رونالْدْ راس" پزشك انگليسي و كاشف عامل بيماري مالاريا (1932م)
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت عمار و خزیمه در جنگ صفین، 37ه-ق
🔹جنگ نهروان، 39ه-ق
📆 روزشمار:
▪️11 روز تا اربعین حسینی
▪️19 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️20 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️25 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️28 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
◾️درگذشت علامه سيد مرتضي عسگری (1386 ش)
✍️ علامه سید مرتضی عسکری در سال 1293 شمسی در سامراء متولد شد. او از ده سالگی به حوزه های علوم دینی پای گذاشت، و در سال 1310 ش، در عصر مرجعیت آیت الله العظمی حائری به حوزه علمیه قم مشرف و ادامه دروس سطوح را در این شهر گذراند. وي سپس از آنجا به سامراء بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت.
✅ از بزرگترین کارهای علامه تحقیقات نوینی است که شهرت ایشان بیشتر مرهون آن است. این تحقیقات کارهای نو و روشهای نوینی در تحقیقات اسلامی پدید آورد و در واقع راه نوینی در تبیین اسلام شیعی و دفاع از آن بود.
✅ اولین نمونه از این تحقیقات در سال 1375ه.ق به نام "عبدالله بن سبا و اساطیر اخری" نشر یافت که در عالم اسلام شهرت یافت و تاثیرگذار شد و در مجله الازهر، دو مقاله و نقد در مورد آن نوشته شد. این کتاب تا حدود 4 جلد ادامه یافت. بعد از ان "خمسون ومئة صحابی مختلق"(يكصد و پنجاه صحابى ساختگى) در سه جلد و "معالم المدرستین" در 3 جلد و "القران الکریم و روایات مدرستین"در 3 جلد و سر انجام محموعه بزرگی از رساله های کوچک به نام بر گستره کتاب و سنت، بخشی از تالیفات ایشان میباشد.
✅ این کتابها به زبانهای انگلیسی، فارسی، ترکی و اردو و بخشی از آنها به زبانهای ایتالیائی، روسی و ... ترجمه و نشر شده اند. او سرانجام در 25 شهریور 1386ش، دعوت حق را لبیک گفت.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
#امام_زمان
🔺حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پست_ویژه #برش_یک_دقیقهای #رحمت #رجا
🎥 هر خیری میخواهی اینجاست!
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آرمانگرایی، واقعگرایی و عقلانیت است
۹۵/۶/۲۸
#رهبر_معظم_انقلاب
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🏴 به مناسبت سالروز شهادت صحابی بزرگوار، عماربنیاسر در صفین؛ ۳۷ق
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند که ابوذر، مقداد و عمار چه مقامی داشتهاند! اگر امثال آنها در اصحاب نبودند، حقانیت مکتب اسلام شناخته نمیشد. بهواسطهی مقام آنها معلوم شد که اسلام و قرآن مدرسهی تربیت و ترقی است.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٨٣
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
📢شهید حاج قاسم سلیمانی:
📃اغلب ما از یک حس مشترکی برخورداریم و آن،حس مغمومیت است. وقتی انسان چیزی را از دست می دهد، یا برای چیز ارزشمندی تلاش می کند اما قدرت وصول به آن را ندارد، احساس مغمومیت می کند. این مغمومیت نشاط آور است، پیروزی آور است، معنویت آور است... به من خیلی مراجعه می کنند. هرکسی دستش به من می رسد این را میگوید: دعا کن شهید بشوم...
من به آنها می گویم دعا کنید خداوند این حال را در شما حفظ کند. وای به روزی که انسان این حالت غم را، این حالت باختن را، این حس جاماندگی را در اثر دنیا از دست بدهد! او خاسر است...
📚کتاب ذوالفقار ص۱۴۶
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
یک پیشنماز خوب، یک مسألهگوی خوب، یک مبیّن مفاهیم دینىِ خوب و یک رفیق خوب برای مراجعین تان در #دانشگاه باشید.
اگر این #چند_خصوصیت را داشته باشید، یک #روحانی_موفّق اید. سَرِ وقت در نمازتان حاضر باشید. برای مراجعهی آن دانشجو یا آن استاد که میخواهد پیش شما بیاید درد دل کند، حرفش را بزند یا مشورت بخواهد، وقت کافی بگذارید.
در جلسات و در برخوردها، #مفاهیم_اسلامی و قرآنىِ متعالی و اساسی را که روی آنها مطالعه و کار کردهاید، ارائه کنید و از حرفهای عوامانه، بی مطالعه و سرِ هم بندکنی بپرهیزید.
اگر بخواهید برای مفاهیم متعالی و اساسی حدّی عرض کنم، میگویم حدّش هم #کتاب_های_مرحوم_مطهّری است.
به نظر بنده، هر طلبهای که کتابهای مرحوم مطهّری را بلد باشد، یک روحانی کافی برای دانشگاههاست. همین. کتابهای مطهّری را از لحاظ معارفی کاملاً بلد باشد. ... نه اینکه بخواهیم بگوییم غایتش آن است. میخواهیم بگوییم: یک #حدِّ_کافی است.
۱۳۷۳/۰۲/۰۸
بیانات در دیدار مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور
#مطهری_خوانی 20
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🔻آیا سپاه قدس در افغانستان موفق بوده؟!
🔹 مهمترین پرونده امنیتی جنوب شرق ایران در بیست سال گذشته، حضور آمریکا با ده ها پایگاه ها و تجهیزات پیشرفته و هزاران نیروی نظامی در مرزهای شرقی ایران بود.
🔸طبق یک ارزیابی انجام شده آمریکا در 20 سال گذشته روزانه 300 میلیون و سرجمع نزدیک به 2.5 تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است. این هزینه ها قرار بود خروجی آن نه به مهار ایران بلکه به تسلط کامل بر جمهوری اسلامی ختم شود. ایران با محوریت سپاه قدس، در واقع در یک مبارزه بیست ساله مداوم ، طراحیهای بسیار گران قیمت ضدامنیتی را در چند کیلومتری مرزهای خود با شکست رو به رو کرده است.
🔹چه کشوری غیر از ایران اراده سرپا نگه داشتن روند سیاسی و امنیتی ضدآمریکایی در افغانستان را داشته است؟ آیا پاکستان، عربستان، ترکیه، قطر و... در افغانستان اراده سیاسی و نظامی برای مقابله با آمریکا را داشته اند؟!
🔸 قطعا فقط نام یک کشور خارجی در اینباره می توان اسم برده شود و این ایران بود که در طول بیست سال گذشته همواره روند جهاد ضدآمریکایی در افغانستان را زنده نگه داشت و حتی برای فعالیت های سیاسی و امنیتی گروه های متضاد با خود نیز در محیط داخلی افغانستان جهت تاکتیکی و راهبردی درست و موثر در مواجه با آمریکا برای آنها ایجاد کرد؛ این مدیریت آنقدر موثر بوده است که عاقبت با فرار نظامیان آمریکا از افغانستان، نقطه عطفی بزرگتر از شکست آمریکا در ویتنام ایجاد شده است.
🔹افغانستان از بیش از سی سال قبل تاکنون بستری آماده برای پرورش گروه های متعدد تندرو جهادی، ضد شیعی و ایرانی بوده است. سرویس اطلاعاتی عربستان و پاکستان همواره تلاش می کردند که روند ضد شیعه را نه تنها درباره گروه های کوچک تکفیری، بلکه در گروه بزرگی همچون طالبان نیز پررنگ نگه دارند.
🔸امروز کارنامه سی ساله امنیتی نشان می دهد که ایران چگونه توانسته این روند را مدیریت کند و نه تنها طراحی های ضدامنیتی گروه های تروریستی را در اینباره خنثی کرده بلکه تعدیل های آشکاری نیز در برخی گروه ها درباره ایران و شیعه ایجاد کند و این خطوط قرمز را نیز همچنان معتبر نگه دارد.
🔹 آمریکا داعش را پس از متلاشی شدن سازمانی آن در سوریه، به افغانستان آورد تا از آنان برای رسیدن به اهداف محقق نشده امنیتی خود درباره ایران، اینبار در نزدیکی مرزهای شرقی جمهوری اسلامی استفاده کند. داعشی که باید در افغانستان که به ظاهر زمینه های تکثیر و قدرت گرفتن آن از جامعه سوریه بیشتر است رشد انفجاری پیدا میکرد، ولی به سرعت زمینگیر شد.
🔸چه کسی داعش را در افغانستان زمین گیر کرد؟ در ظاهر برخی از گروه های افغانی این کار را کردند ولی متخصصین نظامی می دانند که داعش نوسازی شده در افغانستان تنها در یک فرآنید پیچیده اطلاعاتی و با مشارکت و مدیریت یک قدرت برتر نظامی بالاتر از توان گروه های موجود افغانی می توانست زمینگیر شود.
🔹 آمریکا با خروج خود از افغانستان تلاش کرد که محیط داخلی این کشور را وارد رقابت های نظامی داخلی و به خصوص درگیری های میان شیعیان و اهل سنت ایجاد کند و به تبع آن پای ایران را نیز به جنگ بی حاصل و پرهزینه باز کند.
🔸اما سپاه قدس با ظرافت، صبوری و اقتدار این طراحی اولیه را خنثی کرد و همچنان نیز با اشراف اطلاعاتی و تدابیر سیاسی در حال عبور دادن ایران از یک فتنه مذهبی بزرگ است. عبور از این فتنه بزرگ این روزها با برخی سمپاشی ها در افکار عمومی زیاد احساس نمی شود ولی بعدها درباره آن بیشتر سخن گفته خواهد شد.
🔹 جمهوری اسلامی ایران با دستور کار «انتقام سخت»، اخراج آمریکا در منطقه را شتاب داده و در افغانستان علائم تحقق و فعال بودن آن دیده می شود. در این میان شبح حضور سپاه قدس و سردار قاآنی که از او به عنوان متخصص ویژه افغانستان یاد می شود، بی شک غیرقابل انکار است.
✍️مهدی جهان تیغی
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
shabnameh626.mp3
12.49M
شبنامه / اولین مصاحبه فردی که سه سال اسیر طالبان بوده و سالها با طالبان و شوروی و آمریکا جنگیده / اسماعیل خان توضیح میدهد که اگر جای ایران بود در چنین شرایطی چه کار می کرد / خبرنگار از او درباره تمدن مشترکی که افغانستانی ها با ایرانی ها دارند می پرسد / این اولین مصاحبه اوست ... / قسمت ۶۲۶
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
روضه خانگی - امام حسین(ع) - 743.mp3
11.79M
🎙عترت کجا و خانه آتش گرفته ...
🔻روضه #امام_حسین(ع)
⏱ #بیش_از_ده_دقیقه | 14:56
👤 استاد #میرباقری
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman