eitaa logo
معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
720 دنبال‌کننده
12.6هزار عکس
7.1هزار ویدیو
728 فایل
جهت ارتباط با معاون تهذیب @Amomen313 جهت ارتباط در مورد فعالیتها و شبهات قرآنی @ghadirmohyi جهت ارتباط با ادمین محتوایی کانال @boreshha_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کتاب حوزه و روحانیت در نگاه مقام معظم رهبری (5) 2-2. جایگاه خطیر علمای دین 2-2-1. اصلاح عالمان دین، شرط اصلاح جامعه بنده حدیث معروفی را دیدم که آن هم از نبی اکرم (ص) و یا شاید از بعضی بزرگان دیگر، نقل شده است. حدیث این گونه است که فرمود: «لا یَصلُح عَوامّ هذه الامّة الا بِخواصّها. قیل یا رسول الله و ما خواصّها؟» پیامبر در جواب چهار فرقه را اسم بردند: «الامراء العلماء ...» و دو فرقه دیگر که فعلا با آنها کار نداریم. صلاح عالم، صلاح مردم است؛ چنانکه صلاحِ حکام هم صلاحِ مردم است. صلاح دارای یک معنای وسیع و عام است. صلاح عالم فقط این نیست که تحصیل علم کند و بعد هم در منزل بنشیند، حق را عبادت کند. صلاح عالم این است که به وظیفه علم –که عمل و بیان و تعلیم است- بپردازد. این هم وظیفه بزرگی است. خود او باید هم به علم عمل کند و هم به بیان آن علم بپردازد و تعلیم دهد که زکات علم، تعلیم است.... اگر علمای دین به دو نکته اساسی توجه کنند: یکی مسئله تبیین و تعلیم «لتبییننه للناس و لا تکتمونه» و یکی هم عمل و مصداقِ «لِمَ تقولون ما لا تعلمون» قرار نگرفتن، جامعه علمی و اسلامی به وظیفه خود عمل کرده است. از نبی مکرم اسلام روایتی نقل شده است که فرمود:«إنّ فی جهنم طاحون»؛ آسیابی در جهنم است. «قیل یا رسول الله و ما طحنها؟» -خوب؛ آسیاب چیزی را باید آرد کند- پرسیدند: این آسیاب چه چیزی را آرد می کند؟ «قال: رؤوس العلماء الفجرة و الامراء الفسقة!». وای به حال کسانی که هم از علمایند و هم از امراء؛ پناه بر خدا! این نشان می دهد که چقدر پاکی دامان و بیزاری علما از آلودگی به زخارف دنیوی، اهمیت دارد. چه قدر دل بستگی به مظاهر عیش و حیات آنها را از حقیقت و راه دور می کند و چه قدر بیان حق و دین و معارف اسلامی، آنها را به آن هدف مقدسی که اسلام برای شان در نظر گرفته است، نزدیک می کند. (1376/11/28) ج 2 صفحه 51 و 52.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
برای ساختن خانه وقت داریم، برای ساختن خودمان نه! حضرت می‌فرمودند: «این‌قدر که برای ساختن خانه وقت و هزینه صرف می‌کنیم و زحمت می‌کشیم، برای خودمان وقت نگذاشتیم و اگر برای خودمان به این اندازه وقت می‌گذاشتیم، کار ما اصلاح می‌شد.» هنگامی که انسان قصد ساختن خانه دارد، دغدغه‌های مختلفی پیدا می‌کند؛ از زمان شروع کار و در حین کار تا این‌که این خانه به نتیجه برسد؛ ولی به ساختن خودمان این توجه را نداریم. : از کتاب ص ۳۰
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹 🔸رجب ماه ورودی🔸 زیارت امام رضا علیه السلام که مشرف می شوید، اول می‌رسید به بست. ارزش بست زیاد است، چون ورودی حرم است. رجب ماه ورودی است. رجب بست است، شعبان صحن است، رمضان حرم است و شب قدر، ضریح است.
آیت الله بهجت: در تعبديات، كوه كندن از ما نخواسته اند، سخت ترينش نماز شب خواندن است كه در حقيقت، تغيير وقت خواب است نه اصل بي خوابي، بلكه نيم ساعت زودتر بخواب، تا نيم ساعت زودتر بيدار شوي!
🔰 هماهنگ با نظام هستی