تفقد امام رضا (ع) از شیخ مرتضی حائری
حجت الاسلام والمسلمین عالی:
مرحوم آیت الله حائری آشیخ مرتضی رضوان خدا بر او عاشق امام رضا بود آ شیخ مرتضی حائری یزدی استاد مقام معظم رهبری از مراجع فوق العادهی ما بود بیست و دو سه سال پیش مرحوم شد ایشان دو سه روز اگر حوزه علمیه قم تعطیل بود میرفت مشهد اگر بلیط اتوبوس گیرش نمیآمد روی پیت حلبی ته اتوبوس مینشست تا مشهد این قدر مقیّد بود وقتی هم که میآمد با یک شور و شوقی میآمد بعضیها دیده بودند ایشان را که بی تکلّف صاف میرفت در حرم یک جاهایی را با عبایش جارو میکرد که جارو کش حرم امام رضا محسوب شود ایشان میگفت ما چهارده معصوم را خلاصه کردیم در امام رضا(ع) هر موقع از کسی میپرسید مال کجایی میگفت مشهد گریه میافتاد.
حدود شاید هفتاد بار در کل عمرش مشرّف شد آخرین باری که از حرم آمد بیرون به یکی از شاگردانش گفت با گریه گفت این دفعهی آخر من است پابوس امام رضا آمدم شاگردش گفت از کجا میگویی؟ گفت چون خود امام رضا(ع) فرمود شما دیگر نیا! ما میآییم به دیدنت! (حال چطور دیده بود نمیدانیم) معلوم است که عمرم دیگر کفاف نمیدهد به زیارت امام رضا بیایم.
آیت الله آقای مرعشی نجفی با ایشان یک قراری گذاشتند. آقازادهی آقای مرعشی میفرمودند یک قرار گذاشتند هر کدام زودتر از دنیا رفت به دیگری خبر بدهد پس از مرگ چه شد!؟
آیت الله حائری زودتر از دنیا رفت آیت الله مرعشی ایشان را دید حال یا در خواب یا در چیز دیگری پرسید از آن طرف چه خبر؟ آقای آشیخ مرتضی حائری گفت: من وقتی از دنیا رفتم دو ملک آمدند برای سؤال از من خیلی ترسیدم!
میگوید یک مرتبه صدای دلنوازی از پشت سر که نمیدیدم کیست، صدا را میشنیدم. گفت نترس !نترس! میگفت من خیلی آرام شدم این صدا نزدیک میشد نترس! این دو ملک دور میشدند تا این که صاحب صدا آمد و دو تا ملک کاملا رفتند ترس من هم به کلی برطرف شد.
آرام گرفته بودم چهره زیبای منوّر به من گفتش ترسیدی؟ گفتم در عمرم این قدر نترسیده بودم! بعد فرمود دیگر ترسی بر تو نیست راحت باش. گفتم آقا شما؟ گفت هفتاد بار زیارت من آمدی این دفعهی اول بازدید من است، 69 بار دیگر طلب داری!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگیزه سازی تلاوت قرآن؛ منطقی و کاربردی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به خاطر دوری از قرآن گیر پهلوی افتادیم.
✅قرآن و بی طهارتی!
مرحوم آقا سید مهدی صدر، فرزند بزرگوار حضرت آیة الله آقا سید اسماعیل صدر میفرمود:
در اوایل بلوغ به امر پدرم در روزهای جمعه به محضر حضرت آخوند ملا فتحعلی از عرفای معاصر ملا حسینقلی همدانی شرفیاب شده، تفسیر قرآن میآموختم.
روزی با حال جنابت بر او وارد شدم، دیدم به حال تفکر نشسته و چیزی نمی گوید. نیم ساعت گذشت؛ ولی چیزی نگفت، خواستم برخیزم که به سخن آمد و فرمود:
آقا سید محمد مهدی آدمی که سراغ قرآن میرود، باید خود را پاک گرداند!
----------
📚داستانهای شنیدنی از کرامات علما / ۷۲؛ به نقل از: تاریخ حکما و عرفای متاخرین ۱۴۷
photo_2021-02-07_08-32-22.jpg
69.8K
آرزوی قلبی احمد تجلی آیات قرآن در زندگی و حکومت بود.
برش اول:
روز ۲۲ بهمن بود. وقتی خبر سقوط نظام ستم شاهی به گوش مان رسید، در پادگان مرزی #پیرانشهر تبعید بودیم.
با شنیدن خبر بچه ها به مجشمه شاه حمله کردند و با بستن طناب آن را زیر پا انداخته تکه تکه اش کردند. احمد قطعه ای از گوش مجسمه را برداشت و خطاب به من گفت: این تکه از گوش شاه را برداشتم تا یادم باشد مردم می توانند توی گوش استبداد سرود آزادی بخوانند. من هم تکه ای از بینی را به نشان بینی بر خاک مالیدن پهلوی برداشتم.
وقتی مراسم صبحگاه شروع شد، احمد قرآن کوچکش را باز کرده و شروع به تلاوت کرد.
به یاد صبحگاه های پایگاه کرمانشاه افتادم که پر از هلهله مارش نظامی و #موسیقی های ناهنجار بود. احمد همانجا گفت: دلم می خواهد روزی به جای این موسیقی های بی محتوا، آیات قرآن را در مراسم صبحگاه بخوانم.
آرزوی قلبی احمد محقق شده بود.
برش دوم:
احمد همیشه دلش با قرآن بود. بعد از انقلاب هم در برخی پروازها، احمد با صوت دل نشین شروع به تلاوت قرآن می کرد. با آن که منطقه نظامی بود و احتمال خطر وجود داشت، همه بالگردها بی سیم ها را روشن کرده بودند و به صدای تلاوت احمد گوش می دادند و لذت می بردند.
#شهید_احمد_کشوری
#سیره_عبادی_شهدا
#انس_با_قرآن
#تلاوت_قرآن
راوی: غلام رضا شه پرست و علی محمد آزاد
#کتاب_خانه_ای_کوچک_با_گردسوزی_روشن؛ خاطرات شهید احمد کشوری؛ نوشته ایرج فلاح و مسعود آب آذری، ناشرز: نشر یا زهرا، چاپ اول-۱۳۹۰؛ صفحه ۶۰-۵۹ و ۸۱.
#شنبه_های_قرآنی
◀️ قرآن شناسی از دیدگاه قرآن و عترت ▶️
شماره 11
🔅قرآن باید در متن زندگی همه مردم حضور داشته باشد
فَاِنَّما یَسَّرْناهُ بِلِسانِکَ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّروُنَ
ما آن (قرآن) را بر زبان تو آسان ساختیم، تا متذکر شوند .(1)
با این که محتوایش فوق العاده عمیق و ابعادش بسیار گسترده است ، اما ساده ، روان ، همه کس فهم و قابل استفاده برای همه قشرها می باشد ، مثال هایش زیبا ، تشبیهاتش طبیعی و رسا ، داستان هایش واقعی و آموزنده ، دلایلش روشن و محکم ، بیانش ساده و فشرده و پرمحتوا و در عین حال شیرین و جذاب ، تا در اعماق قلوب انسان ها نفوذ کند ، بی خبران را آگاه و دل های آماده را متذکر سازد .
آیات فوق به خوبی نشان می دهد که قرآن مجید تعلق به قشر و گروه خاصی ندارد ، بلکه برای فهم و تذکر و پندگیری عموم است ، بنابراین آن ها که قرآن را در پیچ و خم مفاهیم مبهم و مسائل نامفهومی قرار می دهند که درک آن تعلق به قشر خاصی دارد و حتی آن قشر هم چیزی از آن نمی فهمند ، در حقیقت از روح قرآن غافلند .
قرآن باید در زندگی همه مردم حضور داشته باشد، در شهر و روستا، در خلوت و جمع ، در دبستان و دانشگاه ، در مسجد و میدان جنگ و در همه جا ، چراکه « خداوند آن را سهل و ساده و روان ساخته تا همگان متذکر شوند » .
و نیز این آیه قلم بطلان بر افکار کسانی که قرآن را در طرز تلاوت و پیچ و خم قواعد تجوید خلاصه کرده و تنها همتشان ، ادای الفاظ آن از مخارج و رعایت آداب وقف و وصل است ، می کشد و می گوید : همه این ها برای تذکر است ، تذکری که عامل حرکت و سازندگی در عمل شود ، رعایت ظواهر الفاظ در جای خود صحیح ولی هدف نهایی ، معانی است نه الفاظ.
#قرآن
#قرآن_شناسی
رهبر معظم انقلاب:
امروز یکی از آماجهای حملات دشمنان بلاشک #روحانیت است. روحانیت را با کلّیتش میخواهند از بین ببرند؛ در این هیچ تردید نکنید. درست است که در بین روحانیون کسانی را برای آماج قرار دادن، هدف قرار می دهند و برایش اولویت قائل می شوند؛ اما در نهایت، از نظر دشمن، کلیّت روحانیت مخل و مضر و مزاحم است؛ چون روحانیت پایبند به معارف دینی است، مگر آن روحانییی که بهطور کامل در دام شیطان غلتیده باشد؛ که البته چنین چیزی هم خیلی کم اتفاق میافتد.
امروز #روشنگرىِ دینی مهمترین زرهی است که جامعهی اسلامی ما میتواند بر تن خودش بکند و در مقابل حملات دشمن بایستد؛ لذا با روحانیت و حضور فعال روحانی مخالفند. اگر روحانىِ مؤمن و فعال و کارآمد و هوشمند و هوشیاری باشد، با او بیشتر مخالفند و او را بیشتر آماج حملات خودشان قرار میدهند.
لذا امروز حفظ حوزههای علمیه و #تربیت_طلاب فاضل و علمای بزرگ یک وظیفهی اساسی است؛ این وظیفه در #کرمان هم وجود دارد، در شهرستانهای این استان هم وجود دارد، در همه جای کشور هم وجود دارد. باید فضلای آگاه، عالم، فقیه، فیلسوف، متکلم، مفسر و محدث که در عین حال با مسائل جهان و تاریخ و عملکردهای دشمن آشنا باشند، در حوزههای علمیه تربیت شوند. برای این هدف باید فکر کرد.
پس اولین چیزی که در حوزههای علمیه لازم است، عمق بخشیدن به #تحصیل_دینی است؛ باید درس خواند، باید کار کرد.
بیانات در دیدار جمعی از روحانیون استان کرمان
1384/11/2
.
🔰سخننگاشت | مداحان در ترویج این مفاهیم جایگاه شایستهای دارند: ازدواج بهنگام و تکثیر نسل از نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور است
🔻حضرت آیتالله خامنهای: ازدواج بهنگام و بدون تأخیر یکی از کارهای لازم و واجب است؛ فرزندآوری و تکثیر نسل یکی از آن وظایف مهم و اساسی است که بایستی انجام بگیرد که هر دوی اینها ــ هم ازدواج زودهنگام و بهنگام، و هم تکثیر نسل ــ جزو نیازهای حیاتی امروز کشور و فردای کشور است. خب، این مفاهیم بایستی در مدّاحی شما عزیزانِ مدّاح جایگاه شایستهای را داشته باشد. ۹۹/۱۱/۱۵
🌸 ارتباط تصویری رهبر انقلاب با جمعی از مداحان، بهمناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها
AUD-20201120-WA0001.mp3
7.41M
💠 حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب #جهاد_با_نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».
عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْإِيمَانِ فَقَالَ شَهَادَةُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ ص قَالَ قُلْتُ: أَ لَيْسَ هَذَا عَمَلٌ قَالَ بَلَى قُلْتُ فَالْعَمَلُ مِنَ الْإِيمَانِ قَالَ لَا يَثْبُتُ لَهُ الْإِيمَانُ إِلَّا بِالْعَمَلِ وَ الْعَمَلُ مِنْهُ.
#جهاد_با_نفس
#وسائل_الشیعة
#مصطفی_امینی_خواه
جلسه هفتم
درس اخلاق 8 بهمن 99.mp3
16.53M
🔉 #صوت
🔶 #درس_اخلاق
🔶 #جلسه_دهم
🔸 موضوع: شرح حدیث عنوان بصری
🔸 بابیان #استاد_عابدینی
🔹 چهارشنبه 8 بهمن ماه 1399
🔻 #استاد_عابدینی
وبیناراستادطائب۱۵بهمن.mp3
20.15M
🎙صوت| سخنرانی وبیناری استاد #مهدی_طائب برای اعضای مجموعهی سازمان فضایمجازی بسیج استان فارس
🔸موضوع: قدرت #جبهه_حق از عصر حضرت آدم تا عصر امامینِانقلاب
⏰ زمان: چهارشنبه۱۵بهمن ۱۳۹۹
کدام انقلاب؟ .mp3
26.41M
🎧 سخنرانیِ قدیمیِ استاد میرباقری درباره «ماهیت و گسترۀ انقلاب اسلامی ایران»
📅 تاریخ ایراد سخنرانی: ۲۸ خرداد ۱۳۷۵ (۲۴ سال قبل)
💥 دو برداشت از فلسفۀ انقلاب اسلامی براساسِ دو نگاه به نقشآفرینیِ مذهب در جامعه
💥 این دو طرز تفکر، در چهار عرصه تفاوت دارند: ۱. در مبانی؛ ۲. در روشها؛ ۳. در ساختارها؛ ۴. در اهداف.
فرازی از #وصیت_نامه_شهید_یدالله_کلهر:
می خواهم شهید شوم تا خونم به سرور شهیدان، حسین علیه السلام گواه یدهد که من مانند #مردم_کوفه نیستم و رهرو راهش بودم.
#وصیت_نامه_شهدا
#شهید_ید_الله_کلهر
#وصیت_نامه_موضوعی
#شهدا_و_امام_حسین ع
#شهادت_طلبی
🔶 بروید و مادرتان را خشنود کنید!
یکی از طلّاب اصفهانی میگوید:
▫️ زمانی برای خودسازی و تزکیه نفس چند ماهی به مشهد مقدّس مسافرت نمودم. روزی خدمت آیت الله العظمی بهجت رسیدم. ایشان بدون اینکه سؤال کنم، فرمود:
⭕️ آقا خودسازی به این شکل فایدهای ندارد. بروید به اصفهان و مادرتان را خشنود کنید.
▫️ گفتم: نمی شود. و کمی با ایشان بحث کردم.
▫️ وقتی که از خدمتشان مرخص شدم در این فکر فرو رفتم که بنده در این مورد با ایشان اصلاً سخنی نگفته بودم، پس ایشان از کجا دانست؟ سپس برگشتم و معذرت خواهی کردم.
📚 فریادگر توحید، ص٢١٠
✅ #سیره_اخلاقی_آقا
🚨 شکایتی از این آقا ندارم
💠 یک نفر که قبل از #انقلاب_اسلامی میانه خوبی با مقام معظم رهبری نداشت ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم در نامهای به ایشان توهین کرده بود. آن شخص بعدا دستگیر شد و قاضی دادگاه به آن نامه نیز اشاره کرد و او را محکوم کرد . اما وقتی خبر محکوم شدن او به اطلاع مقام معظم رهبری رسید ، ایشان به قاضی پیغام دادند: «من هیچ شکایتی از این آقا ندارم.»
📚 در سایه خورشید ، ص ۵۶
📚 خاطرات سبز ، ص ۶۲
#رسیدگی_به_نیازمندان
🔆همسر شهید آیت الله حاج شیخ علی آقا #قدوسی میگوید:
🔆ایشان یک گروه از بچهها و نزدیکان را سراغ داشتند که هر سال یک ماه مانده به عید می رفتند و اندازه لباس آنها را میگرفتند و نمره کفش آنها را می پرسید و برای آنها لباس و کفش تهیه میکردند.
🔆 حتی یادم هست یک سال خانواده ای آمدند که خیلی بچه داشتند.
🔆 یکی یکی اندازه بچه ها را گرفت تا برایشان کفش و لباس تهیه کند.
🔆 من به ایشان گفتم: شما که برای اینها لباس میخرید، بچه های ما محمدحسن و محمدحسین نیز هم سن اینها هستند. پس چرا برای اینها چیزی نمی خرید؟
🔆ایشان پاسخ داد: اینها خودشان میدانند عید ما روزیست که یک زندانی وجود نداشته باشد. عید روزی است که همه خوش باشند.
چه بگوییم ج2ص547
علامه #طهرانی نقل می کند
🔆#حاج_امام_قلی_نخجوانی استاد معارف مرحوم آقا سید حسین قاضی پدر مرحوم حاج میرزا علی آقا قاضی بود و در نزد مرحوم آقا سید قریش قزوینی در اخلاقیات و معارف الهیه مراتب کمال را طی می نمود می گفت:
🔆پس از آن که به سن پیری رسیدم دیدم با شیطان در بالای کوه ایستاده ایم من دست خود را بر محاسن گذارده و به او گفتم: مرا سن پیری و کهولت فراگرفته اگر ممکن است از من در گذر.
🔆 شیطان گفت: این طرف را نگاه کن، وقتی نظر کردم دره ای بسیار عمیق دیدم که از شدت خوف و ترس عقل انسان مبهوت می ماند.
🔆 شیطان گفت: در دل من رحم و مروت و مهر و عطوفت قرار نگرفته، اگر چنگال من بر تو گیر کند و دستم به تو برسد جای تو در ته این دره خواهد بود که تماشا می کنی و چنان تو را در آن سرنگون کنم که بند از بندت جدا شده و پیکرت قطعه قطعه شود.
گنجینه معارف ج2ص164