#جمعه_های_مهدوی
شناخت امام، شناخت یک حقیقت
به ما دستور داده اند كه امام خود را بشناسيم و گفته اند كه امام شناسي از اصول دين است؛ يعني ابتدا بايد با فكر و تعقّل بدان رسيد، همان گونه كه توحيد و نبوّت را ابتدا با استدلال مي پذيريم يعني همان گونه كه براي وجود خداوند برهان داريم، براي امام شناسي هم برهان داريم.
مسئله اين است كه شناخت امام، يك شناخت معمولي نيست. از خود بپرسيد: اين چه شناختي است كه اگر نماز بخواني، روزه بگيري، حج بروي؛ ولي نسبت به امام زمان خود معرفت نداشته باشي؛ دينداري تو زير سؤال مي رود؟! پس اين شناخت، صرفاً شناخت اسمي و لفظي و خانوادگي نيست، بلكه شناخت يك مقام است. امام يك مقام است و سن و اسم حضرت نسبت به شناخت حقيقتشان بسيار فرع است.
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان تهران
#اطلاعیه
#فوری
#روحانیت_صدای_مردم
✴️ تجمع طلاب حوزه علمیه استان تهران در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت حملات سبوعانه رژیم تروریست اسرائیل
✅ فردا دوشنبه ساعت 11:00
✅ حوزه علمیه مروی
💠روابط عمومی
مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🌐 www.howzehtehran.com
🆔 @howzehtehran
@manbardelnshin - حجت الاسلام دانشمند.mp3
8.07M
#استاددانشمند
کنترل زبان؛
سخت تر از کنترل شهوت است...
...♡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| نماهنگی از بیانات رهبر انقلاب درباره حضرت آیتالله بهجت
➕دعایی که آیتالله بهجت به آیت الله خامنهای توصیه کردند
🏴انتشار بهمناسبت سالگرد ارتحال
☑️ @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گناه نابخشودنی درباره ی مسخره کردن
ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز تخریب قبور ائمه اطهار(علیهم السلام ) در قبرستان بقیع به اطلاع می رساند به همین مناسبت متولی محترم مدرسه حضرت آیت الله حسینی قزوینی دامت برکاته فردا ساعت ۱۸ به طور مستقیم سخنرانی
می نمایند.
منتظر حضور شما سروران گرامی هستیم
(برای حضور ساعت ۱۸ فردا از آدرس بالا وارد جلسه شوید.)
معاونت تهذیب حوزه علمیه باقر العلوم
علیه السلام
#جمعه_های_مهدوی
👈 امام غایب و نه مخفی 👉
منظور از غيبت امام زمان(عج) اين نيست كه حضرت جايي مخفي شده باشند، بلكه بايد متوجّه بود كه حضرت غايب شده اند، نه مخفي. بايد در مورد اين دو مفهوم تأمل كنيم و مفهوم غايب را بفهميم. متأسفانه بعضي ها مقام غيب امام(عج) را با مخفي كردن يكي گرفته اند و در معرفت نسبت به امام به اشتباهاتي گرفتار شده اند.
درك اين مقام به آساني ميسّر نيست، همان طور كه خود ائمه مي فرمايند: «اَمْرُنا صَعْبٌ مُسْتَصْعَب» ؛ يعني امر ما بسيار مشكل و رام ناشدني است. و در جايي ديگر مي فرمايند: «امر ما سرّ در سرّ است» يعني امر ما سرّي است پنهان در سرّ ؛ پس بايد با كمي تلاش آماده درك اين مقام شد و بدون تلاشِ فكري و قلبي حقيقت موضوع به دست ما نمي آيد.
مخفي شدن؛ يعني كسي اين جا هست و در عرض ما هم هست، امّا مثلاً پشت ديوار پنهان شده است، ولي غايب بودن؛ يعني كسي فوق هستيِ مادّي است، مثل ملائكه كه در غيب هستند و در مقامي بالاتر از عالم مادّه جاي دارند. مقام غيب امام زمان(عج) به جهت واسطة فيض بودن حضرت است و هستي در قبضة مقام غيبي حضرت است و اساساً هر مرحله و مرتبة پاييني در قبضة مرتبه بالاترِ غيبي اش قرار دارد. براي روشن شدن واسطة فيض بودن حضرت بايد بتوان اثبات كرد كه امام زمان(عج) از نظر درجة وجودي از تمام ملائكة مقرّب بالاتر است، امّا مخلوق خداست. به قول بزرگان «كُلُّ ما سِوَي الله» است؛ يعني غير از خدا هر چه در هستي، كمال محسوب مي شود، همه در آن مقام جمع است و مراتب وجود در آن حضرت به صورت جامع وجود دارد.
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌺 کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#شنبه_های_قرآنی
✅ جايگاه قرآن در حوزه معرفت دينى ✅
قسمت چهارم
👇👇👇👇
◀️ ٱمهات و اصول ویژگی قرآن:
4️⃣ جاودانگی
یکی از برجسته ترین نکاتی که در احادیث پیامبر صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام در تبیین جایگاه قرآن در اسلام مورد تأکید قرار گرفته ، تداوم حیات و جاودانگی این کتاب آسمانی است .
در حدیثی از امام باقر علیه السلام آمده است :
إنَّ القُرآنَ حَیٌّ لا یَموتُ ، وَ الآیَهَ حَیَّهٌ لا تَموتُ ، فَلَو کانَتِ الآیَهُ إذا نَزَلَت فِی الأَقوامِ ماتوا ماتَتِ الآیَهُ ، لَماتَ القُرآنُ ، و لکِن هِیَ جارِیَهٌ فِی الباقینَ کَما جَرَت فِی الماضینَ . (تفسیر العیّاشی: ج 2 ص 203 ح 6)
قرآن، زنده است و نمی میرد، و آیه[های آن] نیز زنده اند و نمی میرند ؛ زیرا اگر آیه ای که در باره اقوامی نازل شده است ، با مُردن آنها می مُرد، قرآن نیز مُرده بود ؛ بلکه قرآن ، در میان آیندگان ، جاری است ، همچنان که در میان گذشتگان ، جاری بود.
همچنین از امام صادق علیه السلام گزارش شده است که :
إنَّ القُرآنَ حَیٌّ لَم یَمُت ، وَ إنَّهُ یَجری کَما یَجرِی اللَّیلُ وَ النَّهارُ ، وَ کَما تَجرِی الشَّمسُ وَ القَمَرُ ، وَ یَجری عَلی آخِرِنا کَما یَجری عَلی أوَّلِنا . (تفسیر العیّاشی : ج 2 ص 203 ح 6)
قرآن ، زنده است و نمی میرد و هماره [در همه زمان ها] جاری است ، چنان که شب و روز ، و خورشید و ماه ، در جریان اند، و همچنان که بر اوّلین کسانِ ما جاری بوده ، بر آخرین کسان ما نیز جاری است.
این سخن ، بدین معناست که معارفی که قرآن در زمینه جهان شناسی و انسان شناسی ارائه می کند و برنامه هایی که برای سعادت انسان دارد ، منطبق با معیارهای عقلی و علمی ، و نیازهای فطری انسانهاست و از این رو، اختصاص به زمان خاصی ندارد؛ بلکه در طول زمان، زنده و جاوید است .
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#شنبه_های_قرآنی
✅ جايگاه قرآن در حوزه معرفت دينى ✅
قسمت سوم
👇👇👇👇
◀️ ٱمهات و اصول ویژگی قرآن:
3️⃣ جامعیّت
قرآن، در حوزه رسالت خود، جامع است و از بیان هیچ چیزی که در هدایت انسان نقش داشته باشد، فرو گذار نکرده است: «تِبْیَانًا لِّکُلِّ شَیْ ءٍ. (نحل: آیه 89 .) تبیین کننده هر چیزی است» .
گذشته از آیات قرآنی، پیامبر صلی الله علیه و آله و اوصیای ایشان نیز بر این موضوع، شهادت داده اند.
بزرگ ترین قرآن شناس ، یعنی پیامبر خدا _ که گیرنده وحی است _ ، در حدیثی، در باره جامعیّت این کتاب آسمانی ، چنین می فرماید :
هُوَ الدَّلیلُ یَدُلُّ عَلَی السَّبیلِ ، وَ هُوَ کِتابُ تَفصیلٍ وَ بَیانٍ وَ تَحصیلٍ ، هُو الفَصلُ لیسَ بالهَزلِ ، وَ لَهُ ظَهرٌ وَ بَطنٌ ، فَظاهِرُهُ حُکمُ اللّهِ وَ باطِنُهُ عِلمُ اللّهِ تعالی ، فَظاهِرُهُ وَثیقٌ ، وَ باطِنُهُ عَمیقٌ ، لَهُ تُخومٌ ، وَ علی تُخومِهِ تُخومٌ ، لا تُحصی عَجائبُهُ وَ لا تُبلی غَرائِبُهُ ، فیهِ مَصابیحُ الهُدی وَ مَنارُ الحِکمَهِ ، وَ دلیلٌ علَی المَعرِفَهِ لِمَن عَرَفَ النَّصَفَهَ (النوادر، راوندی : ص 143 ح 197)
قرآن، ره نمایی است که راه را نشان می دهد. قرآن، کتاب تفصیل و روشنگری و تحصیل [حقایق] است. جداکننده میان حق و باطل است و شوخی بردار نیست. ظاهری دارد و باطنی. ظاهرش حکم [و دستور] خداست و باطنش علم خداوند متعال. پس ظاهر آن، محکم و استوار است و باطنش ژرفایی دارد و ژرفایش نیز ژرفایی دارد. شگفتی هایش بی شمارند و عجایب و غرایبش کهنه و تمام نمی شوند. چراغ های هدایت و پرتوگاه های حکمت، در قرآن اند. و برای کسی که انصاف داشته باشد، راه نمایی به سوی معرفت و شناخت است.
امیر مؤمنان علیه السلام _ که پس از پیامبر صلی الله علیه و آله آشناترین انسان با معارف والا و سازنده کتاب الهی است _ ، در حدیثی، قرآن را چنین توصیف فرموده است :
سپس کتاب را بر او فرو فرستاد ، و آن ، نوری است که چلچراغ هایش خاموش نمی شوند . چراغی است که شعله اش فروکش نمی کند . دریایی است که به ژرفایش نمی توان رسید . شاه راهی است که پیمودنش [آدمی را] به گم راهی نمی کشانَد . شعاعی است که پرتو آن ، به تاریکی نمی گراید . فرقانی (/ سنجه ای برای حق و باطل) است که بُرهانش ، خاموش [و باطل] نمی گردد . بنای روشنگری است که ارکانش ، فرو نمی ریزند . درمانی است که بیم بازگشت بیماری ها در آن نمی رود . قدرتی است که هوادارانش شکست نمی خورند و حقّی است که یارانش ، تنها و بی یاور، گذاشته نمی شوند . پس قرآن ، معدن ایمان و کانون آن است ، و چشمه های دانش و دریاهای آن ، و بوستان های عدل و آبگیرهای آن ، و پایه های اسلام و بنیان آن ، و درّه های حق و دشت های آن است . دریایی است که هر چه از آن آب بر دارند، آبش تمام نمی شود ، و چشمه هایی است که هر اندازه از آنها آب بکشند ، خشک نمی شوند . آبشخورهایی است که هر اندازه وارد شوندگان از آنها بنوشند ، آبشان کاستی نمی گیرد ، و منزلگاه هایی است که مسافران ، راه آنها را گم نمی کنند ، و نشانه هایی است که از چشم رهپویان ، پوشیده نمی مانند ، و پُشته هایی است که روندگان ، نمی توانند از آنها بگذرند . خداوند ، آن را سیراب کننده عطشِ دانشوران ، و بهارِ دل های دانایان ، و شاه راه نیکان قرار داده است ، و دارویی که پس از آن ، دردی نمی ماند ، و نوری که هیچ تاریکی ای با آن نیست ، و ریسمانی که گِره هایش استوار است ، و قلعه ای که ستیغ آن ، بلند [ و دست نایافتنی] است ، و برای کسی که آن را حامی خویش گیرد ، [ مایه] عزّت [ و قدرت] ، و برای کسی که به آن وارد شود، [ مایه ]سلامت ، و برای کسی که از آن پیروی کند، هدایت ، و برای کسی که خود را به آن نسبت دهد، عذر ، و برای کسی که با آن سخن گوید ، برهان ، و برای کسی که به وسیله آن ستیزه کند ، گواه ، و برای کسی که با آن استدلال کند، [ مایه ]پیروزی ، و برای کسی که به آن عمل کند ، نگه دارنده، و برای کسی که آن را به کار وا دارد ، مَرکب، و برای کسی که نشانه جوید، نشانه ، و برای کسی که سپر بخواهد ، سپر ، و برای کسی که فرا بگیرد ، دانش ، و برای کسی که روایت کند ، خبر ، و برای کسی که داوری کند ، حُکم . (نهج البلاغه : خطبه 198)
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9