نماز خواندن مانند نماز خداحافظى كننده
ـ پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله : مانند كسى كه آخرين نمازش را مى خواند ، نماز بگزار ؛ گويى او (خدا) را مى بينى ، پس اگر تو او را نمى بينى، او تو را مى بيند.
ـ ابو ايوب: مردى نزد پيامبر صلّى الله عليه و آله آمد و گفت: اى پيامبر خدا، به من بياموز و مختصر كن . حضرت فرمود: هنگامى كه به نماز ايستادى، همچون كسى كه آخرين نمازش را مى خواند، نماز بگزار.
پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله : در نماز، مرگ را به ياد آر كه هر گاه انسان مرگ را در نماز به ياد آورد ، سزامند است كه نمازش را نيكو بگزارد و مانند كسى نماز بخوان كه گمان نمى برد جز آن، نماز ديگرى بخواند.
ـ امام صادق عليه السّلام : هنگامى كه نماز واجب مى خوانى در وقتش بخوان ؛ همچون نماز كسى كه خداحافظى مى كند و مى ترسد هيچگاه بدان بازنگردد. سپس نگاهت را به سجده گاهت بدوز؛ اگر مى دانستى در راست و چپت چه كسانيند نمازت را نيكو مى گزاردى، پس بدان كه در پيشگاه كسى هستى كه تو را مى بيند و تو او را نمى بينى .
گويى «فَصُّهُ» باشد ونه «فِضَّة» يعنى: «انگشترى با نگينى از عقيق يمانى».
منظور از حياط و صحن دور كعبه، همان مسجد الحرام است.
در سه منبع ديگر اين حديث ، به جاى «پنجاه»، پنجاه و يك ركعت آمده است. اين اختلاف ناشى از چگونگى محاسبه نافله عشاست كه به علت نشسته خواندن، آن دو ركعت، يك ركعت شمرده مى شود.
در نقل «خصال» اين حديث، به پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله منسوب نشده است .
#کانال تخصصی نماز👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
🌺🌺
برخی آثار اجتماعی نافرمانی خداوند و گناه، عبارت اند از:
1- خشکسالی و نباریدن باران
طبق روایات متعدد از ائمه اطهارسلام الله علیهم اجمعین یکی از رفتارها و کردارهایی که باعث نازل نشدن باران میشود، نپرداختن زکات است؛ چنان که رسول خدا(صل الله علیه وآله وسلم) فرمودند: پنج چیز است که اگر به آنها برخورد کردید از آنها به خدا پناه برید: هرگز در مردمی زنا پیدا نشود که آن را آشکار کنند؛ جز اینکه در ایشان طاعون و دردهایی که در گذشتگان آنها سابقه نداشتند پدیدار شود و از پیمانه و ترازو کم نگذارند، جز اینکه به قحطی و سختی مخارج زندگی و ستم سلطان گرفتار شوند، و از دادن زکات منع نکنند؛ جز اینکه آمدن باران آسمان بر آنها ممنوع شود و اگر به سبب چهار پایان نبود، هیچ باران بر آنها نبارد. و عهد و پیمان خدا و رسول خدا(صل الله علیه وآله وسلم ) را نشکنند مگر آنکه دشمنانشان بر آنها مسلط شوند و بخشی از آنچه در دست آن هاست، بگیرند و حکم به غیر آنچه خدا نازل کرده است نکنند مگر آنکه خداوند عزیز و جلیل، سختی و شدت را در بین آنها قرار دهد.»
امام محمد باقر(علیه السلام) نیز میفرماید: سالی از سالی کم باران تر نیست؛ ولی خدا آن را هر جا خواهد ببارد، به راستی چون مردمی نافرمانی کنند، خدای جل جلاله آنچه باران برای آن ها مقدر است در آن سال برای دیگران و به بیابان ها و دریا و کوه میفرستد. به راستی خدا جعل (سوسک سرگین غلطان) را در سوراخش به خطای کسانی که در محل اویند با نباریدن باران در زمینی که او قرار دارد، عذاب میکند؛ چون خداوند برایش راه را باز گذاشته که به محل دیگری برود که اهل معصیت نباشند. سپس فرموند: ای صاحبان بصیرت! عبرت بگیرید.»
2- نزول مصائب، بلایا و آفات
گناه، باعث نزول بلا و آفات برای فرد و جامعه میشود و چنانچه پیشتر گفته شد، معاصی جدید در جامعه، بلا و آفات و گرفتاریهای جدیدی را به همراه خواهدداشت. بیماریهای جدیدی مثل: ایدز، گسترش موادمخدر جدید، افزایش فوت ناگهانی؛ به ویژه در جوانان، افزایش بیش از حد بیماریهای روحی و روانی و... به نوعی اثرات وضعی گناهان جدید است.
امام صادق(عیله السلام ) فرمودند: «تعوذوابالله من سطوات الله باللیل و النهار قال قلت له و ما سطوات الله قال الاخذ علی المعاصی» : همواره از غلبه و چیرگی خدا در روز و شب، به خدا پناه ببرید، از ایشان سوال شد که غلبه خدا چیست؟ فرمود: مواخذه و عذاب بر گناهان.»
3- تغییر نعمت های الهی
درقرآن کریم یکی از آثار گناه، تغییر نعمت های الهی، معرفی شده است؛ چنان که در سوره انفال میخوانیم: « ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّرًا نِعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَأَنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» این، برای آن است که خداوند، هیچ نعمتی را به گروهی داده، تغییر نمی دهد؛ جز آنکه آنها خودشان را تغییر دهند و خداوند، شنوا و داناست.
در احادیث متعدد، عواملی مانند: ظلم و گناه، سبب تغییر نعمتهای الهی به حساب آمده اند؛ چنان که بازگشت از گناه و انحراف و حرکت در مسیر حق، سبب سرازیرشدن انواع نعمتهای پروردگار است.
گناهان و ستم ها و ظلم ها، انسان را از لیاقت بهره وری از لطف خداوند دور میکند؛ چنان که حضرت علی(علیه السلام ) در خطبه192 معروف به خطبه قاصعه بدان اشاره کرده است و در دعای کمیل میخوانیم: «اللهم اغفرلی الذنوب التی تغیر النعم...» خدای من ببخشای آن دسته از گناهانی را که موجب تغییر نعمت ها از من می شود.
در این دنیا قانون و قاعده علمی هم ایجاب میکند که اگر جناحی از اجتماع، آن قدر فاسد شد که توانست بلایی را به سوی اجتماع بکشد، این بلا شامل افراد دیگر هم میشود و سالم و ناسالم را با هم میگیرد.
در نامه حضرت علی(علیه السلام ) به مالک اشتر میخوانیم: «لیس شیء ادعی الی تغییر نعمه الله و تعجیل نقمته من اقامه علی ظلم» ؛ هیچ چیز مانند ظلم و ستم، موجب تغییر نعمت خداوند و تعجیل در فرودآمدن بلا و نعمتش نمی شود.»
4- تغییر سرنوشت انسان
خداوند متعال در سوره مبارکه رعد یکی از قوانین کلی و عمومی الهی را بیان میکند؛ چنان که میفرماید«إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» خداوند، سرنوشت هیچ قوم و (ملتی) را تغییر نمیدهد؛ مگر آنکه آنان، آنچه را درخودشان است، تغییر دهند.» آنچه در این آیه آمد، قانونی سرنوشت ساز و حرکت آفرین و هشداردهنده است، این قانون که یکی از پایههای اساسی جهان بینی و جامعه شناسی در اسلام است. به ما میگوید: مقدرات شما قبل از هرچیز و هرکس در دست خود شما است. و هر دگرگونی درخوشبختی و بدبختی اقوام در درجه اول به خود شما بازگشت میکند.
شانس، طالع، اقبال، تصادف، تاثیر اوضاع فلکی و مانند اینها هیچ کدام پایه و اساس ندارد. مهم آن است که ملتی خود بخواهد سربلند، سرفراز، پیروز و پیشرو باشد، یا به عکس، خودش به ذلت و زبونی و شکست تن در دهد؛ حتی لطف خداوند یا مجازات او، بی مقدمه، دامان هیچ ملتی را نخواهد گرفت؛ بلکه این اراده و خواست ملتها و تغییرات درونی آنهاست که ایشان را مستحق لطف یا مستوجب عذاب خدا میسازد.
یکی از دستورهای دین مبین اسلام آن است که برای پایان دادن به بدبختیها و ناکامیها باید دست به انقلابی از درون بزنیم، یک انقلاب فکری و فرهنگی، یک انقلاب ایمانی و اخلاقی، و به هنگام گرفتاری در چنگال بدبختیها باید بی درنگ به جست وجوی نقطههای ضعف خویشتن بپردازیم و آنها را با آب توبه و بازگشت به سوی حق، از دامان روح و جان خود بشوییم تا در پرتو آن بتوانیم ناکامیها و شکستها را به پیروزی مبدل سازیم؛ نه اینکه این نقطههای ضعف که عوامل شکست است، در زیر پوشش های خودخواهی مکتوم بماند و به جست وجوی عوامل شکست در بیرون جامعه بگردیم و خود در بیراههها سرگردان بمانیم. باید هر کسی قیام کند. به اندازه ی معرفت و استقامتی که دارد باید فردی یا اجتماعی قیام کند که قرآن به این نکته اشاره می کند:« قُل إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُواْ لِلَّهِ مَثنَى وَفُرَدَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُواْ؛» بگوای رسول ما؛ من شما را به يك چيز موعظه مىكنم و آن اينكه براى خدا قيام كنيد: دو به دو و يا يكبهيك و آنگاه انديشه كنيد.
5- فساد در جامعه
بدون شک هر کار خلافی در وضع جامعه و از طریق آن در وضع افراد اثر میگذارد، و باعث نوعی فساد در سازمان اجتماعی میشود. گناه و کار خلاف و قانون شکنی، همانند یک غذای ناسالم و مسموم است که در سازمان بدن انسان چه بخواهیم و چه نخواهیم تاثیرنامطلوب خواهد گذارد، و انسان گرفتار واکنش طبیعی آن میشود. قرآن کریم میفرماید: « ظَهَرَ ٱلفَسَادُ فِي ٱلبَرِّ وَٱلبَحرِ بِمَا كَسَبَت أَيدِي ٱلنَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعضَ ٱلَّذِي عَمِلُواْ لَعَلَّهُم يَرجِعُونَ » ؛ فساد، در خشکی و دریا به سبب کارهایی که مردم انجام داده اند، آشکار شده است. خدا میخواهد نتیجه بعضی اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید (به سوی حق) بازگردند.
اگر بخواهیم خلاصه ای از مباحث بالا مطرح کنیم اینست که ؛ بسیاری از مشکلات اجتماع ما ناشی از گناه و بی مبالاتی هایی است که در سال های اخیر با وسایل جدید و البته با تبلیغات دشمنان در اختیار همگان، به ویژه جوانان قرار گرفته است. بر همگان فرض است تا طرز استفاده صحیح و شایسته از این وسایل و ابزار را به همگان، به ویژه جوانان یادآور شوند، آنان را از عواقب گناهان شایع و جدید آگاه کنند، و راه های جلب توجه و عنایت پروردگار را یادآور شوند؛ چرا که گسترش بدحجابی، دوستی های پسران و دختران و نیز استفاده مخرب و فاسد کننده از وسایلی همچون: موبایل، اینترنت وماهواره و ... که طبق روایات متعددی از پیشوایان معصوم برخی از این گناهان، باعث تسلط اشرار و ستمگران بر جامعه می شود.
امام باقر(علیه السلام) میفرماید: در کتاب حضرت رسول(صل الله علیه وآله وسلم) یافتیم که هرگاه زنا بعد از من آشکار شود، مرگ ناگهانی زیاد میشود. و هرگاه در وزن و کیل خیانت شود، خداوند مردم را به قحطی و خشکسالی موخذه میکند. و هرگاه مردم زکات ندهند، زمین، برکات خود را از زراعت، میوهها و معدنها منع میکند. و هرگاه حکم ظالمانه بدهند، مردم همدیگر را بر ستم و دشمن کمک میکنند. و هرگاه نقض عهد کنند، خداوند دشمنانشان را بر آنها مسلط میکند. و هرگاه قطع رحم کنند، اموال آن ها در دست دشمنان قرار میگیرد. و هنگامی که امر به معروف و نهی از منکر نکنند و از نیکان خاندان من پیروی نکنند، خداوند بدهایشان را بر آن ها مسلط میسازد و نیکان هر چه دعا کنند مستجاب نمیشود.
در خاتمه باید بیان کرد که گناه سم است. چگونه سم به بدن انسان صدمه می زند گناه هم همچون زهر است. هر چه زهر کاری تر باشد آسیبش بیشتر است. هر چه درصد گناه بیشتر باشد، شدت عقوبت و شقاوتش بیشتر خواهد بود.
شدت و ضعف شقاوت بسته به چند متغیر داشت؛ از جمله فاعل گناه که خود گناهکار محسوب می شود، در شقاوت موثر است چرا که با علم و دانش این کار را مرتکب می شود و بدون شک مقصر خواهد بود. اگر جاهلانه ارتکاب عملی را داشته باشد جرمش سهل است و در نتیجه درصد عقوبت و شقاوتش ناچیز است. اینکه در روایات ما جاهل را دو نوع معرفی کرده قاصر و مقصر در این جا مورد نظر خواهد بود. عامل دوم شدت اثرگذاری گناه اصرار از سوی فاعل گناه بر آن بود. دیگر متغییر در خود گناه است که کبیره باشد یا صغیره، جمعی بصورت دو نفر یا بیشتر باشد یا نه. متغیر دیگر بر شدت و ضعف گناه و معصیت ؛ تبعات و آثار گناه بر پیکره ی انسان است که آثاری که فردی است و آثاری که اجتماعی محسوب می شود.
#کانال تخصصی نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️🍃
✅نمازخون شدن یه بچه چهارتا شرط داره:
1⃣تصویر
2⃣تقلید
3⃣تشویق
4⃣تحقیق
"دکترسیدعزیزی"
#آنتی_فتنه
━━━═━━⊰❀🦋❀⊱━━═━━━
لطفا عضو بشید :
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
مسابقه بزرگ کتاب خوانی
ویژه عموم و نو جوانان
کتاب " حجت حی "
۱۲ ویژگی امام زمان عج
کتابی برای شناخت هر چه بیشتر از امام زمان عج
روان و ساده ؛ قابل فهم برای همه ی سنین
کتاب " آرزوی آفاق "
رمان و داستان درباره آشنایی با امام عصر و حکومت مهدوی
برای نسل نوجوان دختر و پسر
با قلمی روان و جذاب
🌺🌺🌺🌺
با کلی جایزه ارزنده
برای تهیه کتاب 👇👇
کاشان- بلوار باهنر کوی شهید متقی - موسسه راه روشن- مراجعه بفرمایید.
یا pdf کتاب را در فضای مجازی با شماره زیر و نشانی
@khandan1368
؛ اقدام بفرمایید
شماره تماس برای ارتباط بیشتر
۰۹۱۰۶۱۴۷۱۶۹
🪴🪴🪴🪴
ویژه کانون ها- مساجد-ادارات و ارگان ها
#لبیک یا مهدی
#یاصاحب الزمان
# نورالثقلین
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN
26.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حداقل تغییری که باید برای اصلاح نمازهایمان انجام دهیم چیست؟
#اللهمعجللولیکالفرج
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
زندگی هر کسی با دیگری فرق داره نمیشه کسی را با کسی مقایسه کرد
نمیشه نمیشه
پنج تا حرف حساب می زنم
قبول کن
داشته هات رو فراموش نکن
همیشه پی بهترین باش
خطاهات رو جبران کن
فکر خوبی ها باش
# کانال تخصصی نماز
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
هدایت شده از * دکتر مجتبی خندان *
مستحبات تكبيرة الاحرام
1 - مستحب است بعد از تكبيرة الاحرام بگويد: يا محسن قد اءتاك المسيى ء و قد اءمرت المحسن ان يتجاوز عن المسيى ء انت المحسن و اءنا المسيى ء بحق محمد و آل محمد صل على محمد و آل محمد و تجاوز عن قبيح ما تعلم منى ؛ اى خدايى كه به بندگان احسان مى كنى ! بنده گنهكار به در خانه تو آمده است و تو خود امر كرده اى كه نيكوكار كه از گنهكار بگذرد؛ تو نيكوكارى و من گنهكار. به حق محمد و آل محمد (صلى الله عليه و آله و سلم ) رحمت خود را بر محمد و آل محمد فرست و از بديهايى كه مى دانى از من سر زده است ، بگذر!(197)
2 - مستحب است موقع گفتن تكبير اول نماز و تكبيرهاى بين نماز، دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد(198).
3 - مستحب است هنگام بالا آوردن دست ها تا مقابل گوشها انگشتان دست بسته باشد و كف دست رو به قبله قرار گيرد(199).
4 - مستحب است گفتن شش تكبير كه با تكبيرة الاحرام جمعا هفت تكبير شود؛ به اين نحو كه يا قبل از گفتن تكبيرة الاحرام ، شش تكبير بگويد يا بعد از آن و يا بين قبل و بعد تقسيم كند(200). (دعاهاى وارده براى اين تكبيرها در جلد 1 ترجمه تحريرالوسيله ، مساءله دوم ، صفحه 249 آمده است .)
5 - براى امام جماعت مستحب است كه تكبيرة الاحرام را با صداى بلند بگويد، به طورى كه قابل شنيدن براى افراد پشت سر او باشد(201).
6 - براى امام جماعت مستحب است كه شش تكبير ديگر را آهسته بگويد(202).
# بپرس و جواب بگیر
https://eitaa.com/joinchat/1294467505Cad4a3e34fe
مستحبات قيام
1 - در قيام ، هنگام خواندن حمد و سوره ، مستحب است كه دست ها و انگشتان حركت نكند(203).
2 - در حال ايستادن ، مستحب است كه بدن راست نگه داشته شود و شانه ها پايين انداخته شود(204).
3 - مستحب است كه نمازگزار در حال ايستادن ، دست ها را روى رانها بگذارد و انگشتها را به هم بچسباند(205).
4 - مستحب است كه نمازگزار در حال ايستادن جاى سجده را نگاه كند(206).
5 - مستحب است كه نمازگزار سنگينى بدن را به طور مساوى روى دو پا بيندازد و با خضوع و خشوع باشد(207).
6 - مستحب است كه نمازگزار پاها را پس و پيش نگذارد(208).
7 - مستحب است كه مرد پاها را سه انگشت باز تا يك وجب فاصله دهد، اما زن سزاوار است پاها را به هم بچسباند(209).
#کانال تخصصی نمازhttps://eitaa.com/takhasosi_namaz
⬛️بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
#شهید_سیدحسن_نصرالله