چقدر خوبه ما برای بچه هامون وقت بزاریم و براشون از وظایفی که دارند بگیم
مثل یاد دادن اذان
جبیره.DAT
70.38M
وضوی جبیره ای
برای کسانیکه عذر دارند
🪴🪴🪴🪴
#بپرس و جواب بگیر
https://eitaa.com/joinchat/1294467505Cad4a3e34fe
شرایط صلات جماعت.DAT
52.19M
-نماز جماعت بسیار سفارش شده است
-شرایط نماز جماعت چیست؟
با هم ببینیم
🌺🌺🌺
ما را دنبال کنید
از مطالب لذت ببرید
#بپرس و جواب بگیر
https://eitaa.com/joinchat/1294467505Cad4a3e34fe
چرا نماز بخونم مگه زوره؟
خدایی اگه هست محتاج نماز ناقص من نیست
من مثل انسان زندگی می کنم و ظلم نمی کنم بهتر است تا نماز بخونم و نفهمم برا چیه..
ببینید، این سوالات و ابهاماتی که شما مطرح کردید، کاملا طبیعی و قابل درک هستند. خیلی از افراد در مقطعی از زندگیشون با این دست سوالات مواجه میشن. اجازه بدید با هم کمی در مورد این موضوعات صحبت کنیم تا شاید بتونیم به درک بهتری برسیم.
چرا نماز؟
* نماز، یک نیاز درونی: اول از همه، باید بدونیم که نماز فقط یک تکلیف اجباری نیست. در واقع، نماز یک نیاز درونی برای انسانهاست. ما انسانها ذاتا به دنبال ارتباط با یک نیروی برتر هستیم و نماز یکی از راههای ابراز این ارتباط و نیازه. مثل کسی که تشنه است و آب مینوشه، ما هم با نماز، روحمون رو سیراب میکنیم.
* یادآوری دائمی: زندگی پر از فراز و نشیبه و خیلی وقتها ممکنه غرق در مشکلات و روزمرگیها بشیم و خدا رو فراموش کنیم. نماز، مثل یک زنگ بیداریه که هر روز ما رو یاد خدا میندازه و باعث میشه تو مسیر درست زندگی قدم برداریم.
* تمرین نظم و انضباط: نماز، فقط یک عبادت نیست، بلکه یک تمرین برای نظم و انضباط در زندگی هم هست. وقتی ما هر روز سر ساعت مشخصی نماز میخونیم، به نظم عادت میکنیم و این نظم میتونه توی جنبههای دیگه زندگی هم به ما کمک کنه.
* ارتباط با خدا: نماز، مستقیمترین راه ارتباط با خداست. وقتی ما نماز میخونیم، انگار داریم با خدا صحبت میکنیم، ازش کمک میخواهیم و بهش نزدیک میشیم. این ارتباط میتونه آرامش و امید زیادی به ما بده.
آیا خدا محتاج نماز ماست؟
مسلما نه! خدا نیازی به نماز ما نداره. او کامله و هیچ کمبودی نداره. اما خود ما هستیم که به نماز نیاز داریم. مثل این میمونه که ما به غذا نیاز داریم تا جسممون سالم بمونه، نماز هم برای سلامت روحمون ضروریه.
نماز بیفهم یا زندگی انسانی؟
درسته که زندگی کردن مثل انسان و ظلم نکردن خیلی مهمه، اما این دو موضوع نباید در مقابل هم قرار بگیرن. اتفاقا، نماز باعث میشه که ما انسان بهتری بشیم. نمازی که با فهم و حضور قلب خونده بشه، باعث میشه که ما بیشتر متوجه خدا باشیم، به عدالت و مهربانی پایبند باشیم و از ظلم و گناه دوری کنیم.
چطور نماز با فهم بخونیم؟
* معنای نماز رو یاد بگیریم: مهمترین قدم برای درک نماز، اینه که معانی کلمات و جملات نماز رو یاد بگیریم. وقتی بفهمیم چی داریم میگیم، نماز برامون لذتبخشتر میشه.
* حضور قلب داشته باشیم: سعی کنیم وقتی نماز میخونیم، تمام حواسمون به خدا باشه و به چیزهای دیگه فکر نکنیم. این کار ممکنه در ابتدا سخت باشه، اما با تمرین میشه بهش رسید.
* تفکر کنیم: بعد از هر نماز، چند لحظه فکر کنیم که چه چیزهایی در نماز خوندیم و چه تاثیری روی زندگیمون میتونه داشته باشه.
نماز فقط یک تکلیف اجباری نیست، بلکه یک نیاز درونی، یک تمرین برای نظم، یک راه ارتباط با خدا و یک وسیله برای بهتر شدن است. وقتی نماز رو با فهم و حضور قلب بخونیم، میتونیم تاثیرات مثبتش رو توی زندگیمون ببینیم.
من نمیتونم به شما بگم که حتما نماز بخونید، اما به عنوان یک دوست، ازتون می خواهم که این موضوع رو با دقت و تفکر بیشتری بررسی کنید و خودتون تصمیم بگیرید.
# نماز
# بپرس و جواب بگیر
👇👇👇
برای عضویت در گروه
https://eitaa.com/joinchat/1294467505Cad4a3e34fe
# کانال تخصصی نماز
👇👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
بسم الله الرحمن الرحیم
پرسمان نماز
حجت الاسلام دکتر مجتبی خندان
1- آيا كنجكاوي و پرسش درباره «فلسفه احكام» درست است؟
از منظر دين هيچگونه مانعي در خصوص كنجكاوي و پرسش از فلسفه احكام وجود ندارد چرا كه
اولا: صدها آيه و حديث، مردم را به تعقل و تفکر فرا مي خواند و هيچ مکتبي به اندازه اسلام، به انديشيدن دعوت نکرده است.
ثانيا: يکي از انتفادهاي شديد قرآن بر مشرکان و بت پرستان، تقليد کورکورانه و بي دليل از نياکان است.
ثالثا: خود قرآن، بارها در کنار بيان احکام، به دليل آن هم اشاره کرده است و می خواسته تا مردم فلسفه احکام را بدانند. امامان معصوم نيز در روايات، به بيان اين حکمتها پرداخته اند.
2- علاقه زیادی دارم که علت و فلسفه تمام احكام را بدانم، لطفا راهنمایی ام کنید؟
در خصوص فلسفه عبادات از جمله نماز، نكاتي را بايد همواره مد نظر داشت:
1. آگاهي کامل از فلسفه همه احكام، دانشي فراتر از دانش بشري مي طلبد. ليكن بطور اجمال می دانیم كه همه احكامِ واجب و مستحب به گفته خداوندِ حکیم، مفید و دارای مصلحت و احکامِ حرام و مکروه مضرّ و دارای مفسده است. بنابراين در صورتي كه فلسفه حكمي را بالخصوص ندانيم باز بايد آن را انجام دهیم.
2. دانستن فلسفه و حكمتهاي همه احکام ـ اگر برای همه غیر ممکن نباشد ـ براي بیشتر مردم غير ممكن است و مانع از انجام وظايف و کار و زندگی آنها ميشود. بنابراين لازم نيست دليل همه احکام را همه مردم در همه زمانها بدانند.
3. کسی که می گوید تا فلسفه احکام را ندانم به آن عمل نمی کنم خود را از فواید اين دستورات محروم ساخته است. مانند بيماري كه بخواهد تمام جزئيّات نسخه يك طبيبِ حاذق را بررسي كند و رابطه آن را با مزاج خود تشخيص دهد و سپس به آن عمل کند. کسي که دستورهای خداوند را بر اساس حکمت مي داند، نبايد به خاطر اينکه دليل حکمي را نمي داند از انجام آن تخلف کند.
4. همين قدر كه احکام با عقل و علمِ ثابت مخالف نباشد، قابل پيروي است؛ مانند دستور طبيب كه همين قدر كه بدانيم طبابت او بر خلاف قوانين مسلّم طبّي و تندرستي نيست به آن عمل ميكنيم؛ با اين تفاوت كه در طبابت احتمال خطا و اشتباه می دهیم ولی در دستورات ديني، احتمال خطا و اشتباه هم نمي دهيم.
5. در جستجوي فلسفه احكام نبايد هميشه به دنبال علوم تجربي رفت و دليلي مادي و فيزيولوژيك برايش جست و جو نمود. اینکه همواره در پي يافتن مصلحت يا مفسده اي پزشکی يا ... باشيم برخاسته از نگرشي مادي گرايانه است. در حالي كه بسياري از احكام مصالحيِ معنوي دارند كه با علوم بشري و تجربي قادر به ردّ یا اثبات آن نيستند و يا اگر نظري بدهند بسيار سطحي است. چنان كه در مورد روزه، علوم به خواص بهداشتي آن پرداخته اند ولي قرآن مجيد فلسفه اي بالاتر را بيان فرموده و آن دست يابي به تقوا است.
6. هر جا از قرآن و حديث، دليل محکمي بر فلسفه حکمي نداريم، بهتر است ساکت باشيم و با توجيهات و حدسيات، دليل تراشي نکنيم.
7. همان عقلي که ما را به فهميدن فلسفه احکام دعوت مي کند، همان مي گويد: اگر علتِ حکمی را ندانستي، از آگاهان بپرس و اگر یقین داشتی آنها از طرف خداوند سخن می گوید، گفته آنها را بپذیریم و اين همان تعبد در برابر اولياي دين است.
8. اگر گوشه اي از فلسفه حکمي را فهمیدیم، نباید خيال کنیم تمام فلسفه آن حکم را درک کرده ایم. مگر با عقل و فکر محدود انساني، مي توان به عمق احکامي که از علم بي انتهاي خدا سرچشمه گرفته، پي برد؟
9. در دوران ائمه عليهم السلام از آنجایی که همه مردم قدرت هضم بسياري از اسرار را نداشتند؛ ائمه (ع ) در جواب افرادي كه فلسفه احكام سوال مي نمودند، مطالبي را كه مطابق با فكر و درك آنها بود، بيان مي كردند. بديهي است كه نمي شود حكم كرد كه فلسفه و اسرار آن احكام منحصر به چيزي است كه در آن روايت اشاره شده است؛ زيرا اگر پرسش كنندگان اسرار زيادتري را مي خواستند، پيشوايان ديني مطالب زيادتري مي گفتند.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
# نماز
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
1- براي درك اسرار و فلسفه نماز چه كار بايد كرد؟
براي درك اسرار نماز بايد در دو زمينه تلاش نمود:
1. تلاش علمي
اسرار نماز، در آيات مربوط به نماز، روايات، و ادعيه قبل و بعدِ نماز به تفصيل ذكر شده است لذا در قدم اول بايد نسبت به مطالعه آنها تلاش نمايید.
2. تلاش عملي
اوج راز نماز در شهودِ عينى نمازگزار نهفته است : قرآن می فرماید عملِ به حق، یقین می آورد. « وَ اعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقين»
به همين دليل درك اسرار و حقيقت نماز، منحصر در مطالعه آيات و روايات نماز نيست، بلكه در عمل نيز بايد تلاش نموده و با حضور قلب بيشتر در نماز، به تدريج خود را به درك مراتب بالاي اسرار نماز رساند.
# نماز
https://eitaa.com/takhasosi_namaz