41652904814683072736.gif
173.7K
📆تقویم روز:یکشنبه17اسفند1399/ 23رجب1442/ 7مارس2021
#حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام:
غَيِّروا العاداتِ تَسهُلْ عَلَيكُمُ الطّاعاتُ .
عادتها را تغيير دهيد، تا طاعات بر شما آسان شود.
میزان الحکمه، جلد۸، صفحه۲۹۹
🌷🌷🌷🌷🌷🌷
📌 موضوع: حلم و کظم غیظ در مقابل خشم و غضب
♻️ حلم در سیرۀ اخلاقی ائمه معصومان(ع)
🦋 هدف تمامی ادیان و پیامبران الهی و ائمه معصومین (ع)، تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی است.
🦋 در اسلام، مکارم اخلاق و خویهای پسندیده از جایگاه ویژهای برخوردارند؛ چنانکه اخلاق، یکی از اهداف مهم بعثت است که پیامبر اکرم (ص) آن را بیان فرموده است: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ».
🦋 خداوند هم در قرآن کریم پیامبر (ص) را با عبارت «خُلُقٍ عَظيم» به عنوان الگوی اخلاقی به انسانها معرفی کرده است.
🦋 رفتار و گفتار پیامبر(ص) و ائمۀ معصومین (ع)، الگوهایی جاویدان اخلاق اسلامی هستند. یکی از برترین سجایای اخلاقی معصومین (ع)، حلم و بردباری است؛ چنانکه در زیارت جامعه کبیره، از ایشان به عنوان منتهای بردباری یاد شده است.
👈 ادامه دارد...
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
📌 موضوع: حلم و کظم غیظ در مقابل خشم و غضب
♻️ تعریف حلم
🦋 حلم، به معنای بردباری و شکیبایی و به معنای «خودداری نفس و طبیعت، هیجان و برآشفتگی و خشم» آمده است؛ به گونهای که حالتی از سکون، طمأنینه و صبر در مقابل ناملایمات به انسان دست میدهد و از سبک مغزی، اقدامات نابخردانه، بیپروایی و خشم پرهیز میکند.
🦋 از آنجا که این حالت از عقل و خرد ناشی میشود، بعضی آن را عقل گفتهاند، ولی معنای اصلی آن، عقل نیست؛ بلکه عقل از مسببات آن است، بدین معنا که قبل از بردباری است.
🦋 امام على (ع) حلم را اینگونه معرفی کرده است: «إِنَّمَا الْحِلْمُ كَظْمُ الْغَيْظِ وَ مِلْكُ النَّفْسِ مَعَ الْقُدْرَةِ».
🦋 با توجه به تعریف فوق میتوان گفت در ترجمه حلم به بردباری، کمی مسامحه صورت میگیرد؛ زیرا حلم به معنای تحمل بار دیگران نیست؛ بلکه به معنای خویشتنداری پر صلابت و نرمش قهرمانانه است.
🦋 بنابراین آنچه در ترجمه واژه حلم معروف شده و از آن به عنوان «بردباری صرف» یاد میکنند، صحیح نیست؛ زیرا حلم به معنای تحمل بار به طور مطلق نیست؛ زیرا تحمل بار، گاهی به معنای ظلمپذیری میشود که ضد ارزش است.
👈 ادامه دارد...
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤