#روز_پدر مبارک
☘️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
🔹رِضا اللّه فـي رِضا الوالِدِ ، وسَخَطُ اللّه في سَخَطِ الوالِدِ .
🔶خشنودى خدا در خشنودى پدر است و ناخشنودى خدا در ناخشنودى پدر .
📙میزان الحکمه؛ج۱۳،ص۴۹۰
حکایتی از استاد انصاریان:
طلبهای که به لوسترهای حرم امیرالمؤمنین (ع) اعتراض داشت
یکى از طلبههاى حوزه باعظمت نجف از نظر معیشت در تنگنا و دشوارى غیرقابل تحملى بود. روزى از روى شکایت و فشار روحى کنار ضریح مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) عرضه مىدارد: شما این لوسترهاى قیمتى و قندیلهاى بىبدیل را به چه سبب در حرم خود گذاردهاید، در حالى که من براى اداره امور معیشتم در تنگناى شدیدى هستم؟!
شب امیرالمؤمنین (ع) را در خواب مىبیند که آن حضرت به او مىفرماید: اگر مىخواهى در نجف مجاور من باشى اینجا همین نان و ماست و فیجیل (نوعی سبزی) و فرش طلبگى است و اگر زندگى مادى قابل توجهى مىخواهى باید به هندوستان در شهر حیدرآباد به خانه فلان کس مراجعه کنى، چون حلقه به در زدى و صاحبخانه در را باز کرد به او بگو: به آسمان رود و کار آفتاب کند.
پس از این خواب، دوباره به حرم مطهر مشرف مىشود و عرضه مىدارد: زندگى من اینجا پریشان و نابسامان است شما مرا به هندوستان حواله مىدهید؟! بار دیگر حضرت را خواب مىبیند که مىفرماید: سخن همان است که گفتم، اگر در جوار ما با این اوضاع مىتوانى استقامتورزى اقامت کن، اگر نمىتوانى باید به هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان راجه را سراغ بگیرى و به او بگویى: به آسمان رود و کار آفتاب کند.
پس از بیدار شدن و شب را به صبح رساندن، کتابها و لوازم مختصرى که داشته به فروش مىرساند و اهل خیر هم با او مساعدت مىکنند تا خود را به هندوستان مىرساند و در شهر حیدرآباد سراغ خانه آن راجه را مىگیرد. مردم از اینکه طلبهاى فقیر با چنان مردى ثروتمند و متمکن قصد ملاقات دارد، تعجب مىکنند.
وقتى به در خانه آن راجه مىرسد در مىزند، چون در را باز مىکنند، مىبیند شخصى از پلههاى عمارت به زیر آمد، طلبه وقتى با او روبرو مىشود، مىگوید: به آسمان رود و کار آفتاب کند. فوراً راجه پیشخدمتهایش را صدا مىزند و مىگوید: این طلبه را به داخل عمارت راهنمایى کنید و پس از پذیرایى از او تا رفع خستگىاش وى را به حمام ببرید و او را با لباسهاى فاخر و گران قیمت بپوشانید.
مراسم به صورتى نیکو انجام مىگیرد و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذیرایى مىشود.
فردا دید محترمین شهر از طبقات مختلف، چون اعیان و تجار و علما وارد شدند و هر کدام در آن سالن پرزینت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند. از شخصى که کنار دستش بود، پرسید: چه خبر است؟
گفت: مجلس جشن عقد دختر صاحب خانه است. پیش خود گفت: وقتى به این خانواده وارد شدم که وسایل عیش براى آنان آماده است. هنگامى که مجلس آراسته شد، راجه به سالن درآمد. همه به احترامش از جاى برخاستند و او نیز پس از احترام به مهمانان در جاى ویژه خود نشست.
او نگاه رو به اهل مجلس کرد و گفت: آقایان من نصف ثروت خود را که بالغ بر فلان مبلغ مىشود از نقد و مِلک و منزل و باغات و اغنام و اثاثیه به این طلبه که تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه کردم و همه مىدانید که اولاد من منحصر به دو دختر است؛ یکى از آنها را هم که از دیگرى زیباتر است براى او عقد مىبندم و شما اى عالمان دین، هماکنون صیغه عقد را جارى کنید.
چون صیغه جارى شد طلبه که در دریایى از شگفتى و حیرت فرو رفته بود، پرسید: شرح این داستان چیست؟
راجه گفت: من چند سال قبل قصد کردم در مدح امیرالمؤمنین (ع) شعرى بگویم، یک مصراع گفتم و نتوانستم مصراع دیگر را بگویم. به شعراى فارسى زبان هندوستان مراجعه کردم. مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود. به شعراى ایران مراجعه کردم. مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمىزد. پیش خود گفتم حتماً شعر من منظور نظر کیمیا اثر امیرالمؤمنین (ع) قرار نگرفته است؛ لذا با خود نذر کردم اگر کسى پیدا شود و مصراع دوم این شعر را به صورتى مطلوب بگوید، نصف دارایىام را به او ببخشم و دختر زیباتر خود را به عقد او درآورم.
شما آمدید و مصراع دوم را گفتید. دیدم از هر جهت این مصراع شما درست و کامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است. طلبه گفت: مصراع اول چه بود؟ راجه گفت: من گفته بودم: به ذره، گر نظر لطف، بوتراب کند، طلبه گفت: مصراع دوم از من نیست، بلکه لطف خود امیرالمؤمنین (ع) است. راجه سجده شکر کرد و خواند:
به ذره گر نظر لطف بوتراب کند
به آسمان رود و کار آفتاب کند.
جایگاه أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام در روز قیامت
🔻پیامبر خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم):
عُنوانُ صَحیفَةِ المُؤمِنِ حُبُّ عَلیِّ بنِ ابیطالب علیهالسلام
❇️ سرلوحه پرونده هر مؤمن (در روز قیامت) دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیهالسلام است.
📚 کنزالعمال، ج ١١، ص ٦١٥
اطلاعیه
باسلام
قابل توجه طلاب محترم مدرسه طالبیه
دروس این مدرسه از فردا یعنی ۲۷ بهمن بمدت دوهفته مجازی برگزار خواهد شد .
طلاب عزیز دقت کنند که حضور وغیاب اساتید باارسال هر روزه تقریرات دروس توسط طلاب میباشند.
ودرضمن دروس از طریق سامانه نجاح بصورت آفلاین بارگذاري خواهند شد.
معاونت آموزش
اعمال شب نیمه رجب:
از کتاب اقبال الاعمال سید بن طاووس
۱- احیا شب نیمه رجب
نقل شده از رسول خدا که هر کس 3 روز 13، 14 و 15 رجب را روزه دارد و شب هایش را به عبادت باشد، قسم به خدایی که مرا مبعوث کرده، از دنیا نخواهند رفت مگر با توبه نصوح و به ازای هر روز روزه او، هفتاد گناه کبیره بخشیده شده، هفتاد حاجت در سختی بزرگ از او روا می شود و هفتاد حاجت هنگام دخول در قبر و هفتاد حاجت هنگام خروج از قبر و هفتاد حاجت در هنگام میزان و هفتاد حاجت نزد پل صراط؛ و مانند کسی است که......
۲- زیارت امام حسین
از امام رضا علیه السلام پرسیده شد در چه زمانی بهتر است زیارت کنیم امام حسین علیه السلام را؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان
3- نماز دوازده رکعتی از امام صادق
12 رکعت است (6 تا دو رکعتی)
در هر رکعت هر کدام از این موارد را 4 مرتبه می خواند:
حمد
توحید
فلق
ناس
آیت الکرسی
قدر
پس از سلام نماز آخر 4 مرتبه می گوید اَللهُ اَللهُ رَبّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئا وَلااَتَّخِذُ مِنْ دُونِه وَلِیّا
پس برای هر چه خواست دعا می کند.
4- نماز دوازده رکعتی دیگر از امام صادق
12 رکعت در هر رکعت فقط حمد و سوره. پس از اتمام نماز هر کدام از حمد و ناس و فلق و توحید و آیه الکرسی 4 مرتبه
و سپس 4 مرتبه می گوید سبحان الله و الحمد لله و لااله الله و الله اکبر
سپس می گوید اَللهُ اَللهُ رَبّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئا وَ ما شاَّءَ اللهُ لا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ
5- نماز سی رکعتی
30 رکعت نماز در هر رکعت حمد و ده مرتبه سوره توحید. در حدیث است از پیامبر که هر که بخوانند ثواب هفتاد شهید داده می شود و روز قیامت می آید در حالی که نور او به مانند بین مکه و مدینه را روشن می کند و از آتش نجات یافته و از نفاق خلاص می شود و عذاب قبر از او برداشته می شود.
غسل
در اول، وسط و آخر ماه وارد شده است
🔻اولین دوره مجازی مهارتهای هفتگانه رایانه ICDL با تخفیف ۵۰ درصدی ویژه طلاب برادر و خواهر شهرستان تبریز به همت خبرگزاری حوزه در استان با همکاری سازمان فنی و حرفهای برگزار میشود.
🔸طلاب علاقمند به شرکت در این دوره میتوانند با ارسال "نام و نام خانوادگی، تلفن تماس، کد پرونده حوزه" به روشهای زیر ثبت نام کنند.
1️⃣ به صورت حضوری: مراجعه به مدیریت حوزه علمیه استان - اتاق ۲۱۶ (خبرگزاری حوزه در استان آذربایجان شرقی)
2️⃣به صورت غیر حضوری: تماس با شمارههای ۰۹۱۴۸۰۶۸۲۴۹ و یا ارسال مشخصات به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۰۴۰۰۰۰۱۱۱۱
🕑 مهلت ثبت نام: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
📢براساس اعلام فنی و حرفه ای هزینه مصوب دوره ICDL: یک میلیون و دویست هزار تومان با تخفیف: ۶۰۰,۰۰۰ تومان برای طلاب (بصورت اقساطی)
🔸لازم به ذکر است بر اساس بخشنامه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و اطلاعیه مرکز برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش کلیه نیروهای جدید الاستخدام و فرهنگیان مکلف به گذراندن دورههای روخوانی و روان خوانی قرآن کریم و ICDL هستند.
🌐مشاهده در سایت خبرگزاری حوزه :👇
https://hawzahnews.com/news/1009533
📌 حوزه نیوز آذربایجان شرقی در ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3072524320C07c3eaa29f