📌 در کمتر از دو دقیقه چه میزان اطلاعات غلط میتوان عرضه کرد تا هدف تحمیق مخاطب محقّق شود؟
▪️شاخهای به نام شوکدرمانگران در حزب کمونیست چین وجود نداشته و به هر اصلاح اقتصادی نیز نمیتوان نام «شوکدرمانی» الصاق کرد.
▪️تاریخ را تحریف و وقایع تاریخی را مصادره به مطلوب نمیتوان کرد.
دنگ شیائوپینگ از ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۹ رهبری چین را برعهده داشت و از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ که به سبب بیماری از تمام مناصب دولتی استعفا داد، به شکل رهبر معنوی در پشت صحنه، هدایت سیاست در چین را برعهده داشت.
بنابراین، «شورش تیانآنمن» در سال ۱۹۸۹ یعنی بیش از ده سال پس از به قدرت رسیدن دنگشیائوپینگ رخ داد. روایت غالب این است که این اعتراضات در واکنش به برخی تبعات و آثار ناشی از اجرای رفرمهای اقتصادی و سیاسی در چین موسوم به «بولوآن فانژنگ» یا «اصلاحات اقتصادی و سیاست درهای باز» به وقوع پیوسته است.
▪️اجرای اصلاحات اقتصادی دنگشیائوپینگ و همراهان وی، منجر به افزایش فزایندهی ضریب جینی و نابرابریهای گسترده و نهایتاً اعتراضات خیابانی شد. اما فراموش نکنید که این اصلاحات با شوکتراپی مد نظر حضرات در ایران بسیار فاصله داشت، اما با اینهمه نارضایتی و خشم بسیاری را برانگیخت.
▪️ به دنگشیائوپینگ لقب «معمار چین نوین» را دادهاند. اما سیاستهای وی در سالیان بعدتر در درون هیئت حاکمهی چین از جهات مختلف مورد انتقاد قرار گرفت. از جمله سیاست تکفرزندی که تبعاتی چون پیری جمعیت، عدم توازن جنسیتی، و کاهش جمعیت نیروی کار را به همراه داشت.
آشنا نیست؟
«سردار سازندگی»، «دنگ شیائوپینگ ایران»، اصلاحات اقتصادی موسوم به «تعدیل ساختاری»، شوکدرمانیهایی که به شورشهای مشهد و اسلامشهر و کشته شدن فرودستان منجر شد، اجرای سیاست کنترل جمعیت با شعار «دو بچه کافیست!» که تبعات وخیم آن با بسته شدن پنجرهی جمعیتی در آیندهی نه چندان دور، دامنگیرمان خواهد شد، و بنیان گذاشتن فاسدترین شکل سرمایهسالاری و اقتصاد کازینویی که بیش از تحریمها بر دوش کشوری که نیازمند اقتصادی برنامهریزیشده و منضبط است، سنگینی میکند.
▪️ باید به نیّت کسانیکه در شرایط کنونی بر #شوک_درمانی اصرار میورزند، شک کنیم.
در وضعیتی که سیاست #فشار_حداکثری ایالات متحده، تهدیدها و تحدیدهای سیاسی و اقتصادی دولتهای اروپایی با اسم رمز «#مکانیزم_ماشه» و بحرانسازیهای منطقهای در جهت پروژهی خلع سلاح ایران در جریان است، و از درون کشور نیز دستهایی عامدانه در پی روشن کردن فتیلهی خشم مردم به تنگآمده از شرایط اقتصادی و اجتماعی است تا در پیوندی همافزایانه با دستهای خارجی ایران را به پرتگاهی بدفرجام رهنمون کنند، این تکرار هدفمند «ناترازیها» و پافشاری بر شعلهور کردن نارضایتی جامعهای که از فقیرترشدن وحشت دارد، مقصودی جز ایجاد آشوب و تشویش عمومی به سود ذینفعان چنین فتنهای نمیتواند داشته باشد.
پریسا نصرآبادی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
🖋 عضو هیئت رئیسه مجلس: اصلاح و برگردادن قانون فعلی حجاب توسط دولت هیچ گونه محمل قانونی ندارد
سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹طبق آئین نامه داخلی مجلس ماده 134 هرگونه استرداد قانون باید پیش از ایرادات شورای نگهبان باشد و طبق همان آئین نامه در تبصره ی 199 آمده است که هرگونه اصلاحیه نیز باید قبل از نظر نهائی شورای نگهبان باشد و درصورت تایید نهائی شورای نگهبان هیچ گونه اصلاح و استرداداز سوی دولت امکان پذیر نیست.
🔹برخی می گویند از طریق شورای عالی امنیت ملی و از طریق شورای حل اختلاف سران قوا چنین کاری ممکن است اما باید گفت این مسیر جداگانه ای است که جای بحث دیگری دارد.
🔹اما از نظر آئین نامه داخلی مجلس دولت فعلا نه می تواند قانون را برگرداند و نه می تواند اصلاحیه دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر روایت بهشت زیر پای مادران است
🔴بله اروپا هم کم کم از تبرجهای زنانه کوتاه میآید اما متاسفانه ما هنوز در اول این راه بنبستیم
▪️سالهاست سرمایه داران جمع میشوند و تلاش میکنند بر سر ایدهالهای خودشان بین زنان رقابت ایجاد کنند و چند دختری که توانسته باشد بدن و چهره خود را به ایدهآلهای سرمایهداری نزدیک کند را به عنوان دختر شایسته معرفی کنند و الگوسازی کنند. البته این نوع جشنوارهها صدمات جدی به زنان جامعه چون مادران و دختران معمولی و زنانی که به خاطر مشقات اشتغال نمیتوانند ظاهر مناسبی داشته باشند وارد میکند.
▪️هلند زودتر از بقیه کشورها متوجه این آسیبها شده و خیلی زود بساط این شوی زننده را در کشورش جمع کرد. امیدواریم مسئولان ما هم متوجه شوند که حمایت از بیحجابی و دامن زدن به تبرجهای زنانه، به نقشهای اصیل مادری، دختری و زنانگی در خانه و اجتماع لطمههای جدی خواهد زد و هر آنچه که خصوصیترین بخش یک زندگی زناشویی است، وقتی به عرصه اجتماعی عرضه شود؛ میتواند باعث تنزل شکوفایی استعدادهای زنان شده و حرمت گذاری زنان را کاهش دهد و از طرفی تعهد مردانه را کم کنند چرا که تمام جذابیتهای پنهان زندگی مشترک که اکتشاف آن هیجان خاص خود را در ازدواج برای مرد داشت را، از دست میدهد.
◀️امیدواریم مسئولین هرچه سریعتر روح اسلامی را نسبت به زن و خانواده استخراج کرده و آن را در جامعه دینی احیا کنند و مثل مسئولین هلندی جسارت مبارزه با آسیبها و بدعتهای غلط را داشته باشد
عالیه سادات
# رصدنامه
🔻آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌 زن مسلمان؛ نماد عزت، جهاد و پیشگام در مسیر تمدنسازی اسلامی است / فهیمه فرهمند پور
🖇 مطالعه
📌 رهبر انقلاب درباره مرجعیت زن چه و چرا گفتند؟! / محسن قنبریان
🖇 مطالعه
📌 نقش حضرت ام البنین در تاریخ تشیع؛ بانویی که پایه گذار مرثیه سرایی برای سیدالشهدا است / حسن موسایی
🖇 مطالعه
📌 حوزه زنان و نظریات بیسامان؛ به مناسبت دیدار فعالان زن و خانواده با رهبر انقلاب / زهرا راد
🖇 مطالعه
📌 حضور زنان در جامعه نشان دهنده تعهد آنان به همگامی با تحولات اجتماعی است / صدیقه غریبی
🖇 مطالعه
📌 قانون حجاب؛ مختصات و پیشفرضها / ابوالفضل اقبالی
🖇 مطالعه
📌 هنر بهمثابه رسالت زنان پیشرو / زهرا سعادت
🖇 مطالعه
📌 واکاوی یک کج فهمی از مسئله الگوی زن در اسلام / مهدی اخلاقی
🖇 مطالعه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
16.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️چرا کریسمس را جشن میگیرید؟
سوالات صریح از مردم
#کریسمس
💢تشویق و هدایت رهبری باعث شد در حوزه «فقه زنان» کار کنم/ بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند!/ نباید فقه و فقاهت را جنسیتی کنیم
✔️مجتهده زهره صفاتی:
🔹از همان روزهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام راحل و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به این مساله توجه ویژه داشتند؛ شخصا در جلسات بسیاری خدمت معظمله بودم و ایشان فرمودند که باید مسایل زنان در حوزههای مختلف را حل کنیم و تاکید داشتند که این مسایل باید توسط خود بانوان محقق شود.
🔸آنچه باعث شد تا ما در این زمینه کار کنیم برخورد مناسب مقام معظم رهبری و تشویق و کمک و هدایتهای ایشان بود. من هر جلسهای که نزد ایشان میرفتم یک روح تازه پیدا میکردم.
🔹بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند؛ به من میگفتند که تو به چهاجازهای در این عرصه فعالیت میکنی؟ به یاد میآورم که همیشه در ایام حج اعتراض میکردم که چهطور به زنی که یائسه است اما همچنان خونریزی دارد میگویید برو و طواف کن اما خودت را چک کن!؟ فریاد من بلند بود که چهقدر زنان ما را در عسر و حرج میاندازید؟ راههای برونرفت از این قضیه وجود دارد.
🔸نباید فقه و فقاهت و اجتهاد را جنسیتی و زن و مردی کنیم. برخی میگویند فقه ما مردانه است؛ بنده معتقدم این حرفها را باید کنار بگذاریم و فقه نه مردانه و نه زنانه باشد. باید بر اساس استدلال پیش بروید، بحث جنسیت را باید در هر حوزهای کنار بگذارید و نگاه وسیع داشته باشید، دلیل را بما هو دلیل ببینید.
🔴 ⚠️ فرمان جهاد علیه مثلث شوم
🔻رهبر انقلاب یک نکته راهبردی و البته امیدآفرین به ستایشگران اهل بیت فرمودند: اینکه جهاد زبان در مواردی مهمتر از جهاد جان است...مثل جهاد این روزهای ما که جهاد تبیین است
🔸تا اینجا اهمیت مساله.
🔻اما یک نکته لطیف هم فرمودند که قابل گذشتن نیست. اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها به کسی محبت پیدا می کنند که اهل جهاد تبیین باشند چرا که مهمترین خصوصیت آن بانوی فداکار و مظلوم تبیین بوده است.
🔻و مهمترین ماموریت جهاد تبیین برای این روزها، جهاد علیه مثلت شوم است.
🔻مثلث شوم چیست؟
فرمودند سه گانه "هراس افکنی، اختلاف افکنی و یاس آفرینی" مثلث اهداف ضداسلامی –ضدایرانی دشمن است و باید با منطق دلنشین "شجاعت و آگاهی و ایستادگی" را به مردم منتقل کرد
🔻اما چرا این مثلث؟
امروز جنگ اصلی در ساحت ذهن است. ذهن ها تسخیر شود، دشمن بر زمین و زمان مسلط می شوند. کما اینکه تروریست های وابسته به محور تل آویو-واشنگتن در سوریه، اول بر ذهن ها مسلط شدند و بعد میدان.
اساسا جنگ شناختی با این هدف است که با تحریک ذهن و قلب، اراده افراد را به زنجیر بکشد. اینجاست که فرد مسخ شده ناخواسته مثل عروسکی دست ساز اجیر می شود
🔻اما چرا هراس افکنی؟
نقش هراس افکنی در جنگ های روانی بسیار حساس است. مهمترین نقش هراس افکنی اینست که قدرت تفکر واستدلال فرد را مختل می کند. به اصطلاح فرد دچار کپ کردن محاسباتی می شود. توجه شود که مهم نیست فرد چطور فکر می کند و چه تحلیلی از صحنه نبرد دارد، مهم اینست که بترسد. اگر بترسد حتی به داشته های خودش نیز فکر نمی کند.
🔸مثل اخبار جعلی حمله نظامی به تاسیسات هسته ای و یا ضعف ایران در مقاومت نظامی. یا ادعای نفوذ در سیستم دفاعی و یا برجسته سازی عملیات های خرابکارانه کوچک.
🔸در نهایت؛
هراس افکنی باعث میشود قدرت یک جامعه دچار مرگ عصبی شود. فرد یا جامعه قدرت دارد اما توان کنترل و بهره گیری از قدرت را ندارد
🔻اما چرا اختلاف افکنی؟
اختلاف افکنی اصل قدرت را مختل می کند. انفال 46 می فرماید " وَ لَا تَنَازَعُوا فَتَفشَلُوا." یعنی تنازع کردید، فشل می شوید. سست می شوید و در ادامه می فرماید" وَ تَذهَبَ رِیحُکُم" و عزتتان از بین می رود. رهبرانقلاب سال ۱۴۰۱ در دیدار با مسئولین نظام با اشاره به این آیه با تاکید معناداری می فرمایند اگر اختلاف آمد "قهرا خاک نشین می شوید. قهرا ذلیل می شوید. قهرا وسیله تسلط دیگران را بر خودتان فراهم کرده اید"
🔸مثل تقابل دولت با حاکمیت یا استعفای رئیس جمهور یا انگشت اتهام سمت فرماندهان نظامی گرفتن و مواردی از این دست.
🔸در نهایت؛
اختلاف افکنی، قدرت یک جامعه را از درون متلاشی می کند و قوای جامعه در مواجهه با یکدیگر دچار فرسایش می شود
🔻اما چرا یاس آفرینی؟
یاس آفرینی نیز قدرت شکن است. احساس بن بست یک اثر بسیار کلیدی دارد و آنهم نشستن است. فرد ناامید در نقطه پیروزی، شکست را می پذیرد. یاس آفرینی باعث میشود اساسا قدرت دیده نشود. حرکت و تلاش مورد اعتنا قرار نگیرد. دشمن بزرگنمائی شود و امید از اصلاح رخت ببندد.
🔸مثل بی ارزش نشان دادن موفقیت های علمی و نظامی و کوچک شمردن نقش ایران در معادلات بین المللی و بزرگنمائی مشکلات اقتصادی و غیره.
🔸در نهایت؛
اساسا با یاس آفرینی قدرت دیده نمی شود که بخواهد استفاده شود. فرد یا جامعه دچار وارونه نمائی می شود و شکست را همان ابتدا می پذیرد.
🔻و اما نکته آخر؛
سهم دشمن که روشن است. ذاتش بر خباثت است.
سهم دنیاطلبان و غربزده های داخلی نیز روشن است. اساسا موجود اند به القای دشمن.
سهم مرجفون نیز روشن است. اساسا موجود اند به اغوای دشمن.
اما امان از آنها که نیت شان خیر است اما ثمره عمل شان تثبیت همین مثلث شوم است.
خلاصه اینکه ماموریت امروز جهاد تبیین، روشنگری علیه این مثلث شوم است.
همشهری
🚨 رضاشاه هم روز بی حجاب شدن زنش، آرزوی مرگ کرد، اما گفت برای اینکه غرب ما را وحشی نداند چارهای جز این نیست
⭕️ سر شام رفتم. صحبتهای مختلف شد، ولی دو قسمت بسیار مهم پیش آمد. یکی صحبت ۱۷ دی[۱۳۱۴] و آزادی بانوان که علیاحضرت ملکه پهلوی تعریف کردند روزی که رضاشاه مرا [به همراه شمس و اشرف پهلوی] از اندرون برداشتند و بدون حجاب با خود به دانشسرای عالی بردند، در بین راه در اتومبیل به من گفتند: من امروز مرگ را بر این زندگی ترجیح میدادم که زنم را سر برهنه پیش اغیار ببرم، ولی چه کنم کاری است که برای کشور لازم است و گرنه ما را وحشی و عقبافتاده می دانند.
۷ دی ۱۳۵۳
📙 یادداشتهای عَلَم، جلد ٤، صفحه ۲۹۸.
❇️ تقلید زنان از مجتهد زن؛ فرصتی که انقلاب اسلامی ایجاد کرد
🔻خانم هاشمی استاد جامعةالزهرا (س) در گفتوگو با خبرگزاری حوزه:
◻️ انقلاب اسلامی باعث شد که بانوان به جایگاههای علمی برسند که بتوانند نمود آشکاری در جامعه داشته باشند، به طوری که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی مطرح کنند که بانوان میتوانند در مسائل مخصوص خودشان از بانوی مجتهده تقلید کنند.
◻️ مرجعیت زنان در طول تاریخ سابقه دارد.
همچنین روایاتی وجود دارد که امامان برخی از مراجعاتی که به آنها برای سوال میشد را به زنان عالمه ارجاع میدادند.
◻️ زنان میتوانند امام جماعت برای زنان باشند این یک نوع رجوع به زن است که مصداق شرعی دارد.
◻️رهبر معظم انقلاب با بیان کلید واژه «منشور زن در اسلام» خواستند که به جایگاه زن در خلقت پرداخته شود.
اگر این مباحث در جامعه مطرح و محقق شود، یک شعار ساده مانند زن، زندگی، آزادی نمیتواند در جامعه باعث آشوب شود.
◻️در طول تاریخ هیچگاه بین خانهداری و فرزندآوری و حضور در اجتماع تقابلی وجود نداشته است بلکه باید به اهم و مهم توجه شود.
◻️زن حقیقت متفاوتی از مرد دارد. زن، بر اساس «منشور زن در اسلام»، در عین حجب و عفافی که باید داشته باشد، مانعی برای رسیدن به بلوغ و کمال انسانیت، علمی و سیاسی ندارد. این را باید با صدای رسا و با ادله به جوامع تفهیم کنیم تا جایگاه فعلی زن در دنیا که بسیار پایین است را ارتقا بدهیم.
📎 متن کامل مصاحبه