🔰ماجراهای نخود و آش امام حسین
🔸اینجا حتی نخود هم سرشار از سخن است و بیتابِ افتادن در آش امام حسین و این اثر چنانچه گذشت هدفش دعوت به داشتن این نوع نگاه و زاویه دید است. با این نگاه از نخود دیگ ارباب هم نمیشود به سادگی گذشت؛ «تو خود حدیث مفصل بخوان...»
🔹از قدیم ضربالمثل «نخودی در دیگ انداختن» کنایه از شریک شدن در کار خیر بود ولو به قدر نخودی! وقتی میخواستند از کسی کمکی بگیرند یا او را به شرکت در عزاداری و تأمین بخشی از مخارج آن ترغیب کنند میگفتند: شما هم نخودی در آش امام حسین بیندازید. این مثل ریشه در آن گفتار داشت و شنونده هم از باب «تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى» کمکی میکرد و در کار خیر شریک میشد و اینجا نخود بود که نقشی داشت برای دعوت به نقش داشتن!
🔸از ماجرای این نخود در آش بگیرید تا آن نخودی که به بهانه در دهان کسی خیس خوردن یا نخوردن، یادآور «اهل سِر بودن» و «مراعات زبان را داشتن» بود و درس «دقت در حرف و صحبت» را به ما گوشزد میکرد تا نخودهایی که میدانستند در تشکیلات بنا نیست نخودی باشند و از آنها هم کاری ساخته است تا... تا آبنخودی که در پیادهروی نجف کربلا خوردیم و به ما چسبید!
🔻تذکر:
🔹اینطور نشود که از فردا عدهای با مَثَل «نخود در دیگ امام حسین» بخواهند نخودشان را به رخ امام حسین بکشند! باید مواظب بود انداختن نخود در دیگ باعث بستن دهان وجدان نشود که ما مثلاً دِینمان را به دستگاه امام حسین ادا کردیم... بعضی وظیفهشان این است که یک گوسفند در دیگ بیندازند نه یک نخود!... بعضی اصلاً باید خودشان را وقف کنند تا به تکلیفشان عمل کرده باشند.
🔻ترفند:
🔸از آنجا که بیشتر مخاطبان این اثر، تجربه آشپزخانهای و پای دیگی خوبی داشته و دارند و عطش بیشتر دانستن، آنها را به این اثر کشانده است؛ بیان این ترفند خالی از ملاحت نیست که انداختن یک دانه نخود در نمکدان باعث جذب رطوبت هوای داخل نمکدان و در نتیجه نچسبیدن دانههای نمک به یکدیگر خواهد شد.
📚 چگونه سر سفره تربیت شویم؟
#هر_خانه_یک_حسینیه
#هر_سفره_یک_هیئت
#زیر_خیمه_حسین
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj
#گزارش_تصویری
💠 برگزاری جلسه مدیریت تشکیلات و آسیبهای آن در جمع فعالین مساجد شهرستان اردکان با تدریس کتب "من لا یحضره المدیر" و "آنچه در دانشکده مدیریت نیاموختم" بر اساس الگوی نظامات وجودی انسان
@tanhaelaj
#یک_پیشنهاد
🔰#نماز آخرین روز سال قمری
میخوای کاری کنی تلاش یکساله شیطان بر باد بره؟!
برای آخرین روز ماه ذیالحجه که روز آخر سال قمرى نیز است، مرحوم «سیّدبن طاووس» نقل کرده است که در این روز، دو رکعت نماز مى خوانى و در هر رکعت، یک مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «توحید» و ده مرتبه «آیة الکرسى» (تک آیه 255 بقره) را مى خوانى و پس از نماز مى گویى:
اللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَیْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ،
خدایا آنچه انجام دادم در این سال از اعمالى که مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى
ونَسیتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ،
و من آن را فراموش کردم ولى تو فراموشش نکردى
ودَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَیْکَ،
و مرا به بازگشت به سویت خواندى بعد از دلیرى کردنم بر تو،
اللّهُمَّ فَاِنّى اَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لى،
خدایا من از آن اعمال آمرزش مى طلبم پس بیامرز آنها را
وما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل یُقَرِّبُنى اِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنّى،
و هر عملى که انجام دادم از اعمالى که مرا به تو نزدیک گرداند پس آن را از من قبول کن
ولا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْکَ یاکَریمُ.
و قطع مکن امیدم را از خودت اى بزرگوار.
وقتى چنین کردى شیطان مى گوید: واى بر من! هرچه در مدّت این سال زحمت کشیدم (و او را وسوسه کردم) با این عمل، همه را از بین برد و سالش را به خیر پایان داد!
اقبال الاعمال، ج٢، ص٥١٧
@heyazd
@pavaraqi
@tanhaelaj
5.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
ای محرم! یه ساله چشم به راهتم...
@tanhaelaj