🔰دو جزوه حیاتی برای اهالی دانایی
یکی از مواردی که زیاد بین علمآموزان، چه دانشجو چه طلبه و چه حتی در مدارس وجود دارد، مسأله جزوهنویسی است. سؤال اکثریت این است که چگونه یک جزوه خوب و کارآمد داشته باشیم. در ابتدا باید گفته شود که جزوهنویسی دو گونه است که میتوان از آن دو به عنوان دو گام برای توانمندی و قدرتمندی علمی یاد کرد:
الف) جزوه ترتیبی
جزوهنویسی ترتیبی همانی است که اکثر ما در کلاسهای درسی تجربه کردهایم. در جزوهنویسی ترتیب مطالبی که در ذهن میآید، یا استاد میگوید، یا از یک کتاب برداشت میکنید، به صورت پشت سرهم و ترتیبی است، همان ترتیبی که کتاب یا سخنرانی دارد. به طور خلاصه در جزوهنویسی ترتیبی، مطالب را پشت سرهم مینویسیم و هیچ موضوع و مسأله خاصی در نوشتن جزوه مد نظر نیست. به عبارتی جزوه ما محور و سؤال اصلی خاصی ندارد و تمامی مطالب را اعم از مثال، شعر، مطالب جانبی کلاس و .... پوشش میدهد.
ب) جزوه موضوعی
برای قوی شدن یک گام دیگر هم باید برداشت و این گام دوم چه قدرت مضاعفی به شما خواهد داد. درود بر این گام دوم یعنی جزوه موضوعی!
توضیح مطلب آنکه جزوه موضوعی، مستخرج از جزوه ترتیبی است و مهمترین فایدهاش قدرت مانوری است که به واسطه دستهبندی و استخراج مطالب از دل جزوه تربیتی و انتقال آن به جزوه موضوعی انجام خواهید داد.
کمتر از 5 دقیقه بعد از هر کلاس برای خروجی گرفتن از جزوه ترتیبی و انتقال مطالب به جزوه موضوعی کافی است. این 5 دقیقه، 50 دقیقه و حتی 5 ساعت کار شما را جلو خواهد برد و و شما را رشد خواهد داد. شما در آینده به واسطه این 5 دقیقهها دست برتری در سرزمین دانایی خواهید داشت.
جزوهنویسی ترتیبی مانند این است که شما بیایید شیر را بدوشید و در یک ظرف نگه دارید، ولی در جزوهنویسی موضوعی به دنبال این هستیم که از این شیر محصولاتی مانند کره، ماست و پنیر بگیریم.
جزوه موضوعی یعنی مواردی که فعلاً ظرف نسبتاً خالیاش را آماده کردهاید برای نزولات جوّی که به مرور آنها را پر خواهد کرد. شما در این جزوه، شاخکهای خودتان را نسبت به موضوعاتی حساس خواهید کرد که بعدها در مطالعات و مراجعات به منابع و اساتید، با ذهنی حساس و آماده به سراغشان خواهید رفت. مثلاً بعدها نسبت به منابعی که هرجا میشنوید یا موضوعاتی که برخورد میکنید، حساستر خواهید بود؛ ولو در یک برنامه تلویزیونی باشد. تا حالا شده است که بخواهید یک نوع ماشین با یک رنگ خاص بخرید؟ از فردای تحقق اراده شما بر آن نوع و رنگ، انگار همهجا این ماشین بوده است و شما چون به آن موضوع حساس نشده بودید، از کنارش ساده میگذشتید. این حکایت کرامت جزوه موضوعی است.
برای کدگذاری بهتر در حین نگارش جزوه ترتیبی «تکنیک راهنمای نقشه گنج» پیشنهاد میشود. برای استخراج سریعتر سرفصلهایی مانند «منابع»، «موضوعات ناب برای تحقیق» و... میتوان از این شیوه بهره برد و در سمت چپ جزوه ترتیبی مقابل هر یک از اتفاقات زیر علامتی گذاشت تا بعد از آن جلسه در کمترین زمان بتوان آنها را شناسایی و به جزوه موضوعی منتقل نمود.
🔻موارد مهم در جزوه ترتیبی+ توضیح عنوان + کد اختصاری
1. منابع: هرجا در حین بحث از کتاب یا منبعی ذکر خیر شد بلافاصله آن را مشخص نمایید به همراه علت معرفی و ترجیحاً دادههای اولیه کتابشناسی مانند نام مؤلف و ناشر »»»👈 یک مربع ساده!
2. موضوعات مناسب برای تحقیق: گاهی در دل یک بحث، موضوع خوبی بیان میشود که با این روش میتوان آنها را شکار کرد و بعدها روی آن کار نمود و تبدیل به مقاله، کتاب، نشست علمی و حتی پایاننامه کرد. »»»👈 یک مثلث ساده!
3. ایدهها: هر نوع ایدهای که میتوان آن را دنبال نمود. »»»👈 یک ستاره ساده!
4. مُعَوَّقات: گاهی به مناسبتی فرصت و مجال پرداختن به یک موضوع نیست و استاد یا سخنران، فقط عنوان آن را ذکر میکند. اگر این موارد علامتگذاری شود، بعدها راحتتر میتوان پیگیری نمود. در دعوتهای بعدی از آن استاد درخواست کرد آنها را باز نماید، یا حداقل خودمان بدانیم روی چه مواردی باید مطالعه و تأمل کنیم و حتی استاد ببینیم! »»»👈 یک دایره ساده!
*
شکر و شکایت
آقای مؤلف محترم!
چه ترفندی بود این دو جزوه!
چه ترمهایی را بدون این دو جزوه از دست دادیم...
کاش زودتر میدانستیم...
چرا زودتر این کتاب را ننوشتید؟! واقعاً چرا؟!
*
پاسخ مؤلف:
ببخشید!
📚کتابخوری راهبردی
(گونهها و روشهای مطالعه مؤثر و موفق)
#در_دست_انتشار
#زیر_خیمه_حسین
#تربیت
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj
🔻نام اثر:
پیر شدنِ پایِ انقلاب
پینوشت:
«خواهم به جوانی از خدا عمر دراز
تا پیر شوم، پیر غلامت گردم»
#خادم_ارباب_کیست؟
@tanhaelaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻نام اثر:
پیر شدنِ پایِ انقلاب /۲
پینوشت:
«خواهم به جوانی از خدا عمر دراز
تا پیر شوم، پیر غلامت گردم»
#خادم_ارباب_کیست؟
@tanhaelaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥یه کار تمیز توسط خارجیها
سال 2040:
چرا هیچ کاری نکردی؟
#اسرائیل
@binaasho
@alfavayedolkoronaieh
@tanhaelaj
23.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ۵ سال بعد از روایت حاج قاسم، هویت فرمانده حزب الله که در مکاشفه حضرت زهرا(س) را دید مشخص شد
🔹شهید #حاج_علی_کرکی از فرماندهان مطرح حزب الله بود که در جریان حمله جنگندههای صهیونیست در کنار شهید سید حسن نصرالله به شهادت رسید.
🔹فیلمی از شهید کرکی در جمع اعضای حزب الله منتشر شده که به بیان خاطره ای از جنگ ۳۳ روزه و ملاقات با حضرت زهرا (س) در حالت مکاشفه می پردازد.
🔹این همان خاطره معروفی است که شهید حاج قاسم سلیمانی در گفتگویی در سال ۱۳۹۸ درباره جنگ ۳۳ روزه به آن اشاره میکند. البته آن موقع مشخص نبود که کسی که حاج قاسم دارد تجربه مکاشفه او را عنوان می کند حاج علی کرکی، فرمانده شجاع حزب الله است.
#آنچه_در_دانشکده_مدیریت_نیاموختم
@tanhaelaj
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠
مدار فضیلت▫️ حضرت #فاطمه_معصومه گرچه دختر امام و خواهر امام و عمه امام (علیهم آلاف التحیة و الثناء) است؛ ولی بالاخره هم زن است و هم امام یا پیغمبر نیست، لكن به مقام عظیمی رسیده است كه ما در زیارت آن حضرت، به خود بی بی عرض می كنیم: 👈 «یَا فاطمه اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ». «كسی كه پیغمبر و امام نیست، می تواند به مقامی برسد كه نزد خدا منزلتی داشته باشد». #وفات_حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #استوری 📚 سخنرانی در جمع خواهران تاریخ: 1380/10/25 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله جوادی آملی:
«وقتی رفتم پیش آ شیخ محمد تقی آملی خداحافظی کنم که من میخواهم بروم قم، اجازه بگیرم. فرمود: برو، اونجا کریمه اهل بیته... فرمود:این قبر، قبر عادی نیست، اونجا قبر دختر موسی بن جعفر ع است، این قبر منشأ هزارها برکت است ...
۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) روز جهانی شستن دست (به انگلیسی: Global Handwashing Day) روزی است که با هدف بالا بردن آگاهی از شستشوی دستها با صابون به عنوان عامل کلیدی در پیشگیری از بیماری، در سراسر جهان گرامی داشته میشود
✍ولی بهتر است دست های آغشته به خون کودکان مظلوم غزه و لبنان شسته شود گرچه دستهای ملوک عرب و غرب که تا مرفق آلوده به خون است با هیچ آبی تطهیر نخواهد شد!
@qavami
@tanhaelaj
✍۲۴مهر روز مدیر است و رییس. عالی ترین مدیر خدای تبارک و تعالی است که مالک و مدبر جهان است وقتی شکر گذاشته شود یاد میگیریم از مدیرانمان اعم از معصوم و عادل تشکر کنیم.
✍۲۴مهر روز اولیاء و مربیان است که با هماهنگ کردن خانه و مدرسه، متربیان را از دو زیستی شدن مانع میشوند.
@qavami
@tanhaelaj
31.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤏اکثر مدیران پس از فشارها و شکستهای متعدد به نا امیدی و خستگی می رسند. در این شرایط راه حل چیست؟
🎇جالب است بدانید که شهید سید حسن نصرالله همین موضوع را از مقام معظم رهبری می پرسند و ایشان نیز یک راه حل کاربردی مطرح می کنند که بسیار راه گشاست.
🌕 برای مشاهده این داستان روی لینک ذیل کلیک نمایید:
https://ismang.ir/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d8%ad%d9%84-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%d8%af%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d9%86%d9%87%d8%a7-%d9%88-%d8%a8%d9%86-%d8%a8%d8%b3%d8%aa%d9%87%d8%a7-%d8%af%d8%b1/
#مقام_معظم_رهبری
#سید_حسن_نصر_الله
#مدیریت_بحران
#مدیریت_خستگی
#مدیریت_مشکلات
#مدیریت_اسلامی
@tanhaelaj
🔰از «یک واژه مقتل»ش هم به راحتی نباید گذشت...
🔹در نگاه عدهای شاید درنگ در سطر به سطر و واژهواژه روایات اینقدر ضروری به نظر نرسد که یک اثر مستقل در اطراف یک روایت، آن هم یک مفهوم اختصاص داده شود. به زعم این دسته اینچنین کارهایی پر و بال دادن بیش از حد به موضوع است. اما دستهای دیگر را عقیده بر آن است که هر لفظ امام معصوم و نیز درباره امام معصوم را باید با دقتی معصومانه تماشا کرد و شایسته است بیش از اینها بلور واژههای روایات، مراعات شود! خصوصاً اگر این مواجهه با دستهای از روایات حول یک مفهوم و در یک خانواده حدیثی صورت بگیرد.
🔹مواجهه با روایات را خود اهل بیت به شیعیانشان آموختند. روایات را اینگونه باید دید که فرمودند:
«خَبَرٌ تَدْرِيهِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفٍ تَرْوِيه» خبری که در آن درایت شود، از هزار روایت خواندن بهتر است.
🔹اینگونه، هر سطری و هر واژهای از روایات با خود، دنیایی سخن خواهد داشت و هر قطره با خودش اقیانوسی از معارف را نوید خواهد داد...
با این حساب از «یک واژه مقتل»ش هم به راحتی نباید گذشت...
«در بند آن مباش که مضمون نمانده است
یک عمر میتوان سخن از زلف یار گفت»
🔹در میان همه دروس خارج، امروز به «درس خارج عاشورا» هم محتاجیم! در لحظه لحظه کربلا میتوان تدبر کرد؛ هرخط مقتل را باید ساعتها تأمل کرد و به بحث نشست...
📚 #روضه_اصحاب_چیست؟
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj
🔰امام حسین در کجای روضه اصحاب شکسته شدند؟ جواب: در دو جای کربلا
🔻بررسی دو نقش کلیدی کربلا که امام در فقدان این دو شخصیت میشکند...
🔹تعبیر «انکسار» در مورد امام حسین در مقاتل بعد از شهادت این دو شخصیت آمده است؛ حضرت عباس و جناب حبیب: «لَمّا وَقَعَ حَبیب عَلَی الاَرض بَانَ الاِنکِسار...، الآن اِنکَسَرَ ظَهری...»
🔹چه خصوصیت مشترکی در این دو شخصیت است که قوامِ قامت نقش رهبرند و نبودشان عامل فرو ریختن نظام و سازماندهی خواهد شد؟
🔹بررسی نقش این دو شخصیت در کربلا این پاسخ را خواهد داد: «کار تشکیلاتی و کادرسازی»
و در این میانه مهمترین رفتار این دو بزرگوار برای تحقق این مهم، «گفتمانسازی» بین اصحاب- و حتی غیر اصحاب- است بهخصوص در شب و روز عاشورا. تا آنجا که دو خیمه در شب عاشورا شلوغترین خیمهها و محل تجمع اصحاب بود: خیمه حضرت عباس و حبیب.
🔹خیمه این دو بزرگوار محل اجتماع و تمرکز نیروها و مرجع دلگرمی – و به تعبیر قرآنی: تواصی- بوده است.
این همان نقشی است که عباس را عباس کرده است و حبیب را حبیب.
نقشی که به پشتوانه دینشناسی و فهم عمیق این دو از دین تقویت میشود.
انسجام تشکیلاتی میان یاران کربلا با محوریت این دو شخصیت انجام میگرفت.
📚 #روضه_اصحاب_چیست؟
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj
یٰا اَبٰاعَبْدِالله
من به هیچ چیز نبالیدم؛
مگر به داشتنت 😭
#صَلَّیاللهُعَلَیْکَیٰااَبٰاعَبْدِالله✋🏻
#شهید_یحیی_السنوار:
صلح و مذاکره در کار نیست یا پیروز میشویم یا کربلا رخ میدهد. والسلام!
#اذا_غاب_سید_قام_سید
#یحیی_سنوار
@tanhaelaj
با چفیه و جلیقه و قرآن شهید شد
یعنی که در میانهٔ میدان شهید شد
بیچاره آنکسی که به پیمان وفا نکرد
خوشبخت آنکه بر سر پیمان شهید شد
تسبیح و عطر؛ قمقمهٔ آب پس کجاست؟
حدست درست، با لب عطشان شهید شد
چند اسکناس، پول زیادی نمیشود
اما کسی نگفت که ارزان شهید شد!
آنکس که هم کتاب دعا، هم تفنگ را
با هم به جبهه برد، مسلمان شهید شد
بیعشق و بیحماسه و بیشوق و بیامید
بیجنگ و بیمبارزه نتوان شهید شد
من بیحسین ماندم و بَلهُمأضل شدم!
او عاقبتبهخیر شد، انسان شهید شد
📝 #مهدی_جهاندار
#شهید_یحیی_السنوار
@ShereHeyat
@tanhaelaj
📍سکانس پایانی قهرمان
🔺آنطور که دشمن گفته و تصاویر نشان میدهند، سکانس پایانی قهرمانِ قصه ما اینگونه بوده: پیرمرد، تنها بود و بیکس و البته شجاع و نترس. جوانهای دشمن محاصرهاش کردند ولی قهرمان، تا آخرین گلوله جنگید. نیروهای تیپ ویژه، از او ترسیدند و با تانک به سمت او شلیک کردند. زانوی چپش کاملا خرد شد، ساعد دست راست هم شکست، انگشت سبابه دست چپ هم قطع شد؛ اما او تسلیم نشد. فرمانده نیروهای ویژه تلاش کرد با نیروهایش از پلهها بالا رفته و بر قهرمانِ زخمی و بیرمق، پیروز شود؛ اما او با نارنجک اینها را عقب راند.
🔺شکستگی استخوانها و خونریزی، رمق از قهرمان ربوده بود. کوادکوپتر وارد ساختمان شد تا بدانند این مرد تسلیم ناپذیر کیست؟ اما او در تنهایی و جراحت هم کاملا باهوش و زرنگ بود: چهرهاش را با چفیهای پوشانده بود و با همان درد شدید، کوادکوپتر را فراری داد.
🔺تکتیرانداز دشمن به پیشانیاش شلیک کرد اما خونی بر صورتش نریخته، یعنی خونریزی خیلی شدید بوده و خونی در بدن نداشته. در نهایت مجددا تانک دشمن گلوله دیگری شلیک کرد و طبقه دوم آوار شد. نیروهای ویژه، هنوز جرأت نزدیک شدن به قهرمان در طبقه دوم را نداشتند و او را رها کردند. یک روز بعد و پس از تمام شدن همه چیز، بالاخره بالا رفتند و قهرمانی را دیدند که در کنار سلاح و کتاب دعایش به شهادت رسیده است.
🔺فیلمنامه و دکوراسیون صحنه، عجیب سورئال است. قهرمان قصه، یک کلاشینکف خراب دارد که ناگزیر شده با چسب برق، قطعات آن را به هم بچسباند. تا آخرین فشنگ و آخرین قطره خون جنگیده. پیکرش نه روی زمین، که روی مبل افتاده و زیر تونلها نیست؛ بلکه در یک منزل مسکونی عادی است.
🔺عجب دکوراسیون عجیبی برای پایانبندی فیلم! قهرمان، خانه، مبل، اسلحه و البته کتاب دعا... حتی وقتی سربازان دشمن بالای پیکر او هستند، هیچ نشانهای از خوشحالی در آنها نیست؛ چهرههایشان بهتزده است.
🔺ابوابراهیم شهید شده و اکنون، منتظر ابراهیمهایی هستیم که قرار است بت بزرگ را بشکنند و بساط نمرود و نمرودیان را جمع کنند. آتش بر این ابراهیمها، گلستان است و خوشا به حال اینان.
🔺همیشه، خورشید در سپیدهدم خود، از میان خون برمیخیزد. آنان که سرخی شفق را میبینند، منتظر سپیدی خورشید هم هستند.
🖋عبدالحمید بیات
✍ فریضه روایتگری، اوجب الفرائض است
چون امر به معروف و نهی از منکر است
فیلنامه نویس های ما باید دهها فیلنامه از قهرمان و اهریمن این قصه بنویسند
@Binesh_Rahbordi
@tanhaelaj
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
📣 پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت مجاهد قهرمان، فرمانده «یحیی السنوار»
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
ملّتهای مسلمان! جوانان غیور منطقه!
مجاهد قهرمان، فرمانده یحیی السّنوار، به یاران شهیدش پیوست.
او چهرهی درخشان مقاومت و مجاهدت بود؛ با عزم پولادین در برابر دشمن ظالم و متجاوز ایستاد؛ با تدبیر و شجاعت به او سیلی زد؛ ضربهی جبرانناپذیر هفتم اکتبر را در تاریخ این منطقه به یادگار گذاشت؛ و آنگاه با عزّت و سربلندی به معراج شهیدان پرواز کرد..
کسی چون او که عمری را به مبارزه با دشمن غاصب و ظالم گذرانده است، سرانجامی جز شهادت شایستهی او نیست. فقدان او برای جبههی مقاومت البتّه دردناک است، ولی این جبهه با شهادت برجستگانی چون شیخ احمد یاسین، فتحی شقاقی، رنتیسی و اسماعیل هنیّه از پیشروی باز نماند، و با شهادت سنوار هم کمترین توقّفی نخواهد داشت؛ باذن اللّه. حماس زنده است و زنده خواهد ماند.
ما چون همیشه، در کنار مجاهدان و مبارزان بااخلاص خواهیم ماند؛ بتوفیق من اللّه و عونه.
اینجانب شهادت برادرمان یحیی السّنوار را به خاندانش، به همرزمانش، و به همهی دلبستگان جهاد فیسبیلاللّه تبریک، و فقدانش را تسلیت میگویم.
والسّلام علی عباد اللّه الصّالحین
سیّدعلی خامنهای، ۱۴۰۳/۷/۲۸
https://khl.ink/f/57913
#شنبه_های_کتاب
📕«خار و میخک»
✅این رمان، توسط چهره درخشان مقاومت و مجاهدت، شهید یحیی السنوار در طول دوران اسارت خود در زندان بئرالسبع رژیم صهیونیستی و به زبان عبری نگاشته شده و توصیف زندگی فلسطینیها در آن بخوبی انجام شده است.
👌«خار» در این کتاب نماد دردها، سختیها و مشکلات است و «میخک» به عنوان نمادی برای شادیها و موفقیتها است.
✍️شهید یحیی السنوار
🔴این کتاب در سایت آمازون به فروش میرفت، که پس از مشاهده استقبال از فروش این کتاب، با فشار صهیونیستها، فروش آن در آمازون متوقف شد!
📚این اثر به همت مرکز هنری رسانهای سلوک و به قلم هانیه کمری به فارسی ترجمه شده و قرار است که به زودی توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شود.
💻نسخه pdf با ترجمه عبدالمومن شهزاد سپاه👇
@Fahma_Esf
@tanhaelaj
▪️ این عالم بزرگوار از جملهی نخستین مبارزان راه دشوار انقلاب و از چهرههای اثرگذار و یاران صمیمی نظام جمهوری اسلامی و از وفاداران غیور و صادق امام بزرگوار بود و در همهی عرصههای مهم کشور در دوران انقلاب شجاعانه و با صراحت تمام نقشآفرینی کرد.
بخشی از پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب
۲۹ مهرماه سالروز رحلت متفکر نهادساز؛ آیتالله مهدویکنی (ره) بر شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام و دوستداران آن فقیه بصیر تسلیت باد.
@tanhaelaj
ا ࿐*🍃⸙⩶🌼🍃🌺🍃🌼⩶⸙🍃*࿐ا
🍑 چطور #مجله مناسب برای چاپ #مقاله را پیدا کنم؟
🍊 یکی از بهترین راهها استفاده از سامانه #ژورنالیاب است. این سامانه کاربردی و #رایگان، وابسته به مرکز ISC (موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام) است.
🍒 در این سامانه پس از وارد کردن عنوان، چکیده و کلمات کلیدی مقاله، مرتبطترین مجلات علمی نمایش داده میشود.
نشانی سایت:
https://journalfinder.isc.ac
┄┅═══✼🌺✼═══┅┄
@tanhaelaj