حمیدرضا ترقی:
اعتراضات مردم متوجه دولت است، نه حاکمیت
حمیدرضا ترقی، فعال اصولگرا در پاسخ به این پرسش که نوع مواجهه حاکمیت با نیروهای سیاسی در دوران پسااعترضات چگونه خواهد بود، به «خبرآنلاین» گفت: «اولا طرف مردم حاکمیت نیست و دولت است؛ به این معنی که مردم نسبت به بعضی از عملکردهای دولت اعتراض میکنند. دولت سیزدهم همیشه گوش شنوا برای شنیدن اعتراضات داشته است. اگر به آمار نگاه کنیم، درمییابیم که در همین سالهای اخیر بیش از ۳۵۰۰ تجمع مردمی در نقاط مختلف کشور برگزار شده است که هر کدام از سوی صنف و گروهی بوده است.
مسئولان هم رفتهاند و حرف معترضان را شنیدهاند و چه در رده نمایندگان و چه مسئولان دولتی، پیگیر مطالبات مردمی بودهاند اما در حوزه مسائل سیاسی به نظر میرسد که باید رابطه احزاب و دولت قویتر باشد؛ به این معنی که یکی از راهکارهای انتقال خواستههای اقشار سیاسی به دولت از طریق احزاب است. بعضی دولتها بودهاند که احزاب را فعال کردهاند، بعضی دولتها هم بیتفاوت بودهاند و دولتهایی هم بودهاند که اصلا به احزاب میدان ندادهاند. دولت آقای رئیسی تا امروز برنامه مشخصی درباره استفاده از نظرات احزاب
در سطح کلان و استانی نداشته است. باید یک مکانیزم روشنی طراحی شود که چگونه احزاب میتوانند مطالبات عمومی را به گوش دولت برسانند. دولت هم باید از نظرات نمایندگان احزاب استفاده کند و صرف شنیدن کافی نیست و حتی به احزاب نتیجه پیگیریها را اطلاع دهد. طبیعی است که نیروهای مردمی نمیتوانند به طور مستقیم به دولت دسترسی داشته باشند که باید در این زمینه هم فکری اساسی کرد که مثلا تشکلهای فرهنگی و اجتماعی مسئولیت برقراری ارتباط مردم با دولت را فراهم کنند. دولت علاوه بر اینها باید جلسات متعدد با نخبگان در همه زمینهها اعم از سیاست، اقتصاد و فرهنگ برگزار کند تا صدای آن ها را بشنود و پیگیر مطالبات آنها باشد».
درصد اندکی از دهه هشتادیها به خیابان میآیند
او درباره نوع مواجهه حاکمیت با دهه هشتادیها به عنوان نسل نوظهور عالم سیاست، گفت: «دهه هشتادیها میتوانند از طریق انتخابات در سرنوشت کشور مؤثر باشند و به آرامی از این طریق وارد سیاست شوند. حالا اینکه گفته میشود دهه هشتادیها در اعتراضات اخیر شرکت داشتند، حرف دقیقی نیست زیرا اینهایی که در خیابان میبینیم، درصد بسیار اندکی از دهه هشتادیها هستند و اکثریت آنها پای ارزشهای نظام ایستادهاند اما به هر حال همین تعداد اندکی از این نسل که به خیابان میآیند هم باید موردتوجه قرار بگیرند و جامعهپذیری را برای آنها به صورت عینی درآورد و روی آنها کار فرهنگی کرد تا به راه اصلی برگردند. اگر روی آنها کار فرهنگی نشود ممکن است نسبت به آینده نگاه دیگری داشته باشند».
در امر انتخابات به عقب برنمیگردیم
ترقی در پایان در پاسخ به این پرسش که نوع مواجهه با مقوله انتخابات و بررسی صلاحیتها چگونه خواهد شد و آیا احیانا شاهد تأییدصلاحیتهای بیشتر در آینده خواهیم بود یا خیر، گفت: «در فرایند انقلاب اسلامی، همانطور که در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند، ما باید به سمت جامعهسازی اسلامی و دولتسازی اسلامی برویم؛ بنابراین نمیشود به عقب برگشت و نمیتوان به سمت لائیکشدن جامعه پیش برویم که اگر چنین شد دچار ارتجاع شدهایم. لازمه جامعهسازی اسلامی آن است که نیروهایی روی کار آیند که به آرمانهای انقلاب اعتقاد داشته و جزو صالحان باشند، نه کسانی که به مبانی انقلاب و نظام اعتقادی ندارند
حمیدرضا ترقی:
مسئولان در مشورت با نخبگان روشهای اصلاحی را در پیش بگیرند
حمیدرضا ترقی گفت: پیشنهاد آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس هم بسیار مهم است و او میتواند در جلسه سران قوا این موضوع را بیشتر پیگیری کندخ
گروه سیاست سایت فردا: آنچه امروز بیش از هر زمان مورد نیاز به نظر میرسد، اصلاح شیوههای حکمرانی در چارچوب نظام است؛ موضوعی که در صورت تحققش میتواند هم شیوه بهتری در اداره کشور در پیش گرفت و هم به مطالبات مردم پاسخ مناسب ارائه کرد.
حمیدرضا ترقی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «اظهارنظر درباره اصلاح روش حکمرانی یک ضرورت است که باید با تکیه بر نظرات مقام معظم رهبری صورت بگیرد. رهبر معظم انقلاب معین کردهاند که ساختارهای مدیریتی باید اصلاح شوند اما متأسفانه مسئولان توجه لازم را نداشتند و در طول این سالها شاهد مشکلاتی بودیم که که اکنون همه را به این نتیجه رسانده که باید اصلاحاتی رخ دهد و من با اطمینان میگویم که اگر مسئولان در سالهای متمادی سعی میکردند در چاچوب نظام ونظرات مقام معظم رهبری به تدریج اصلاحات را انجام دهند، امروز با حجم مشکلات انباشته مواجه نبودیم».
او ادامه داد: «اکنون نیاز داریم که در دانشگاهها اصلاحاتی مهم انجام شود. سالها دانشجویان را در جهت سیاستزدایی حرکت دادند در صورتی که دانشجو باید بینش سیاسی داشته باشد. رهبر انقلاب فرمودند که کرسیهای آزاداندیشی شکل بگیرد اما آنطور که انتظار میرفت انجام نشد. همین میشود که از استاد تا دانشجو به راحتی فریب دشمن را میخورد زیرا قدرت تحلیل ندارند».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «در حوزههای دیگر هم نیاز به اصلاح وجود دارد. رهبر انقلاب همواره اشاره کردهاند که باید مبارزه با تبعیض و فساد به صورت گسترده وجود داشته باشد اما مسئولان اهمال کردند که منجر به آسیبرسیدن به اعتماد عمومی شد».
او اظهار کرد: «مسئولان باید با نخبگان مشورت کنند و روشهای اصلاحی را در پیش بگیرند. دولت هم باید سعی کند از تمام ظرفیتها استفاده کند، با اشرافیگری برخورد کند و اجاره هم ندهد که دشمنان سوءاستفاده کند. رهبر انقلاب در حوزه حکمرانی توصیههای مهمی مبتنی بر قرآن و نهجالبلاغه دارند که میتواند چراغ راه مسئولان باشد تا در چارچوب قانون اساسی و اصول نظام اصلاحات خوبی به ثمر رسد».
ترقی در پایان درباره نقش مجلس در اصلاح روندها و شیوههای حکمرانی گفت: «یکی از مراکزی میتواند اصلاحات خوبی را رقم بزند، مجلس است. مجلس با ریلگذاری مناسب، دولت را در مسیر درست قرار میدهد و پیشنهاد آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس هم بسیار مهم است و او میتواند در جلسه سران قوا این موضوع را بیشتر پیگیری کند».
هدایت شده از خبر فوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طائب: پرونده هواپیمایی اوکراینی در اذهان باز شده ولی هیچکس آن را نمیبندد
🔹در ماجرای هواپیمای اوکراینی مسئولان قبول کردند و اعلام کردند که خطای اپراتوری بوده و دیه را هم قبول کردند.
🔹دادگاه باید علنی برگزار شود و همه حرفها گفته شود تا پرونده در افکار عمومی بسته شود.
🔹برخی خانوادههای سانحه هواپیمای اوکراینی نفری ۵ میلیارد تومان دیه گرفتند.
🔹خارج نشینها میخواهند برای تداوم فشار بر ایران پرونده هواپیمای اوکراینی باز باشد.
@AkhbareFori
12.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دانشجویان باز هم هویت ضد استکباری خودرا اثبات کردند۱۶آذر ۱۴۰۱
⭕️ کشف بیش از ۸ هزار قبضه سلاح در اغتشاشات اخیر توسط پلیس
🔹سازمان اطلاعات فراجا در بیانیهای اعلام کرد که در اغتشاشات اخیر، ۲۸۲۷ قبضه سلاح جنگی، ۵۴۸۷ قبضه سلاح شورشی و در مجموع ۸۳۱۴ قبضه سلاح از شبکههای سازمان یافته قاچاق سلاح کشف شده است./باشگاه خبرنگاران