🍃تغافل
کارهای نه چندان بد بچه ها را نبینید. این قدر #اصرار نکنید که #اشتباه بچه ها را ببینید. اجازه بدید که اشتباه کنند. مگر خود ما اشتباه نمی کنیم؟
یکی از بزرگترین مسائل جوانان امروز این است که به خودشان اجازه ی اشتباه نمی دهند و با کوچکترین اشتباه #داغون می شوند. همه ی ما اشتباه می کنیم اما مهم #واکنش بعد از انجام آن است. بعد از هر اشتباه چه بلایی سر خودتان می آورید؟ چون به شما اجازه ی اشتباه کردن داده نشده
ولی شما به بچه هایتان اجازه ی اشتباه بدهید، حتی بارها و حتی نبینید. کودک #سهل انگاری می کند کمی تأمل کنیم، سریع نیش نزنیم.ما دائماً نگران این هستیم
مشکل از این جا شروع می شود که ما میخواهیم یک موجود بی عیب و نقص تربیت کنیم مگر ما عیب و نقص نداریم ؟
🍃🍃🍃🌷🌷🌷🌷
@tarbiaty
#سوال_۲۲
سلام . خسته نباشید یک پسر 4 ساله ویک پسر یک ساله دارم پسر بزرگم چند وقت هست هر جایی که مهمانی میرویم میخواهد بماند و با گریه و بغل کردن و به زور آوردن مجبور میشیم بیاریمش خانه. هر روز صبح که از خواب بیدار میشه با گریه به باباش میگه من رو ببر خانه عمه هام . و وقتی میره اونجا میخواد شب بماند . واقعا کلافه ام کرده . دیگه نمیدانم از دستش چی کار کنم
ناگفته های تربیتی (مشاوره تلفنی)
#سوال_۲۲ سلام . خسته نباشید یک پسر 4 ساله ویک پسر یک ساله دارم پسر بزرگم چند وقت هست هر جایی که م
#پاسخ
سلام وعرض ادب
این مشکل بسیاری از خانواده ها است,چون برای اغلب کودکان ,اتمام بازی و جدا شدن از محیطی غیراز محیط خانه سخت است .
👈چند راه حل برای تعدیل این مشکل
🔹ارتباط خود را با نزدیکان و آشنایان بیشترکنید.یکی از علل مهم این مشکل#نگرانی فرزندتان از عدم تکرار یا دیر تکرارشدن این اوقات خوش ولذت بخش است.
🔹درصورت عدم امکان یا سخت بودن ارتباط فامیلی زمینه حضور فرزندخود را در پارک ها و محیط های عمومی بیشترکنید تا با ارتباط موقتی ومقطعی با همسالان ,این نیاز را برآورد.
🔸درمنزل وقت بیشتری را به بازی با کودکتان اختصاص دهید.
🔸دست کم ۱۵ دقیقه پیش از جدایی,به او اعلام کنیدکه باید بازی را تمام کندو آماده شود.یادتان باشد کودکان برای انتقال از یک فعالیت به فعالیت دیگربه زمان نیاز دارند.
درصورت گریه وقشقرق زیاد توجهی نکنید وتسلیم نشویدفقط به کودک خود بگویید می توانددرصورت رسیدن به خانه با دوستان یا میزبان جایی که بوده تماس بگیردو دوباره صحبت کند.
📘کتاب نسیم مهر
#حسین_دهنوی
@tarbiaty
🔆 #خواب_کودکان
♥️کودک فرق ساعت ۸شب با ۱۲شب را نمی داند!!
♥️او آنقدر انرژی دارد که می تواند تا صبح، پا به پای شما، بیدار بماند!
♥️وقتی شما چراغ ها را روشن گذاشته اید و یا تلویزیون روشن است، چطور انتظار دارید کودک شما بخوابد!!
♥️اگر حتی خودتان نمی خواهید زود بخوابید، حدود ساعت ۹شرایط خواب را فراهم کنید و خاموشی درخانه ایجاد کنید تا کودکتان دراتاق بخوابد و سپس مجدد بیدار شوید و به کارهایتان برسید.
🔅🔅 بهترین ساعت خواب شبانه کودک از ساعت ۹شب است چون از ۹شب تا شش ساعت بعد#هورمون_رشد شروع به ترشح میکند.
♥️هورمون خواب کلید رشد کودکان است.
♥️کمبود خواب باعث اختلال رشد کودک هم خواهد شد.
Eitaa.com/tarbiaty
چرا تا داد نزنم فرزندم به حرفم گوش نمیکنه⁉
🔖والد از کودک میخواهد؛
کاری را در همان لحظه انجام دهد!!
و کودک یا آنرا به تعویق میاندازد یا اصلا انجام نمیدهد.
و والد اینبار با صدایی بلندتر آنرا تکرار میکند و ممکن است عصبانی شده؛
تند و پرخاشگرانه باشد.
▪در این فرآیند کودک چه چیزی یاد میگیرد؟
تا زمانی که مامان یا بابا عصبانی نشده و داد نزده؛ میتونم کاری که میگه رو انجام ندم و اتفاقی نمی افته
👈نتیجه:
در مرحله اول خواستههای والدین رد میشود.
تا والدین دادنزنند ، حرفشان عملی نمیشود.
محیط خانه متشنج میشود.
👈راه حل
درخواستهایتان را با شیوههای #منطقی بگویید
به کودک #زمان بدهید ، مثلا بگویید تا ده دقیقه دیگه تلویزیون را خاموش کن، یااا تا یک ربع دیگه، که عقربه بزرگ به عدد شش رسید بیا غذات رو بخور.
برای درخواست از کودک کنار او بروید نه اینکه از آشپزخانه فریاد بزنید.
@tarbiaty
عدم #تخلیۀ انرژی کودک، مشکلاتی را برای او پیش میآورد که یکی از آنها #عصبی شدن او است.
کودکی که دوست دارد خود را با جنب و جوش تخلیه کند؛ اما پدر و مادر به او اجازۀ این کار را نمیدهند، مانند کسی است که بغض گلویش را گرفته؛ اما به او اجازۀ گریه کردن نمیدهند. این مسئله به شدت روی آرامش روانی و عصبی کودک تأثیر منفی دارد.
یکی از اصلیترین راههای تخلیۀ انرژی کودک، #بازیهای فعال است؛ بازیهایی که کودک در آن جنب و جوش دارد و ساکن نیست.
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی
@tarbiaty
✅ #روانشناسی_کودک
🔆 #کمبود_محبت از علل #دروغگویی کودک!
♥️محروم بودن از محبت، به خصوص محبت مادر، از علل مهم دروغگویی است.
♥️مادران گرامی باید بدانند که هیچ چیز جای توجه و محبت آنها را نمی گیرد و این کمبود محبت علت بسیاری از رفتارهای سو کودک است.
♥️جلب توجه و تحسین والدین به خصوص در جمع بزرگسالان که توجهی به کودک نمی شود و یا دریافت پاداش و امتیاز از علل دیگر دروغگویی است.
🔅🔅توجه داشته باشید که کودک تا 6 سالگی دروغ نمی گوید، بلکه تخیل می کند. به او برچسب نزنیم.
♥️ #دکترهلاکویی
@tarbiaty
💛💙💜💚❤️
#استرس #اضطراب 2
استاد دهنوی
♦️ سوال-آیا کودکان هم به استرس و فشارهای روحی دچار میشوند یا فقط به بزرگسالان اختصاص دارد؟
در وجود انسان، حالتهای متفاوتی وجود دارد. گاهی دچار دلهره، دلشوره، و نگرانی میشود؛ گاهی مضطرب و پریشان حال است، و زمانی دچار استرس و فشارهای شدید روحی میشود.
🔻مورد اول (دلهره، دلشوره، نگرانی) و مورد دوم (اضطراب و پریشان حالی) بین کودک و بزرگسال مشترکند؛ اما مورد سوم (استرس و فشارهای شدید روحی)، بیشتر به بزرگسالان اختصاص دارد.
🔻 نویسندگان این مقوله، قرن 17 را عصر روشن بینی، قرن 18 را عصر منطق، قرن 19 را عصر پیشرفت، و قرن 20 را عصر استرس یا فشار نام نهادهاند.
حدود 80 درصد بیماریها به ویژه زخم معده، تنگی نفس، سردرد مزمن، فشار خون و اختلالهای قلبی ـ عروقی، با فشارهای روحی آغاز میشوند.
🔻امروزه، میزان مصرف آرامبخشها در جهان، بسیار بالا است؛ برای مثال، در آمریکا، هر سال، حدود 5 بیلیون آرام بخش و 160 هزار تن آسپرین مصرف میشود، و مردم فرانسه در سال، 25 میلیون جعبه داروی ضد افسردگی و حدود 75 میلیون جعبه داروی ضد فشار روحی استفاده میکنند.
♦️نشانه های اضطراب کودکان و نوجوانان چیست؟
اضطراب با توجه به شدت و ضعف عوامل آن، نشانه های متفاوتی دارد.
🔸در مرحله ی ابتدایی؛ تکان دادن دست و پا، بالا کشیدن شلوار، گزیدن و لیسیدن لب، و بازی با اشیایی چون خودکار، موی سر، دکمه ی پیراهن و.... این نشانه ها، گویای اضطراب عمومی است که در همگان وجود دارد و چندان نگران کننده نیست. کودک یا نوجوان، مشغول انجام تکالیف است و چون برنامه ی مورد علاقه اش در تلویزیون آغاز شده، اضطراب دارد و دائم دست یا پایش را تکان میدهد.
🔸🔸در مرحله ی شدیدتر؛ اختلالات رفتاری یا عادات عصبی (مانند ناخن جویدن، کندن پوست لب یا مو، کشیدن پوست یا مو، کندن زخم بدن، فشار دادن دندانها)، فرو ریختن دل، پرخاشگری، و تیک [2] ، یعنی پرش عصبی (مانند چشمک زدن، بالا انداختن ابرو، غنچه کردن دهان) دست و پای سرد، بیخوابی، کابوس، تکرر ادرار و....
این نشانه ها گویای عامل جدیتر اضطراب هستند و باید بدانها توجه شود.
✅مهمترین علل اضطراب در این مرحله، فشارهای روحی ـ روانی ناشی از اختلافات و درگیری پدر و مادر، فرزند جدید و... است.
در مرحله ی بسیار شدید (حمله ی وحشتزدگی)؛ پریدن رنگ صورت، عرق کردن دستها و بدن، افزایش سرعت تنفس، تهوع و سرگیجه، تپش شدید قلب، ریختن ادرار و....
این نشانه ها که گویای سیستم عصبی سمپاتیک (فرآیندی طبیعی در بدن انسان) است، نشان از عاملی بسیار شدید، چون ترسی ناگهانی، صحنه های دلهرهآور یا کابوس دارد که باید زمینههای آنها از بین برود.
✅نشانه های اضطراب برای نوجوانان و بزرگسالان، افزون بر موارد پیش گفته، عبارتند از:
تمایل به کارهای سبک، عدم تمرکز، انزواجویی، یبوست و درد دل، کاهش هورمون جنسی، مشکلات خواب، افزایش گرایشهای وسواسی (بررسی قفلها، چراغ، شیر آب و...)، نوشیدن مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، کم خوری، بیاهمیتی به وضع ظاهر، رانندگی وحشیانه، ناتوانی در تصمیمگیری، اختلال در حافظه، افزایش افکار خود انتقادگرانهی منفی، اختلال در ترشح هورمونها و...؛ برای مثال، سبب افزایش تیروکسین و در نتیجه، کاهش وزن، افزایش ضربان قلب، عصبانیت و بیخوابی میشود. باعث افزایش کورتیزون و در نتیجه، کاهش توانایی فرد در برابر عفونتها و سایر بیماریها خواهد بود. اضطراب، سبب افزایش کلسترول میشود که عامل مهمی در حمله های قلبی است.
♦️ چه لزومی دارد اضطراب شدید کودکان از بین برود؟
اگر اضطراب شدید کودکان از بین برود و به حد مطلوب برسد، میزان خودباوری آنان بیشتر خواهد شد و کودکانی که خودباوری و اعتماد به نفس افزونتری دارند، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و اگر استعدادها شکوفا شود، به طور قطع بیشتر رشد میکنند و برای جامعه مفیدتر خواهند بود.
(کتاب نسیم مهر)
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻
@tarbiaty