#مراقبتهای_رفتاری
❌ وقتی کودک در حال انجام کاری و لذت بردن از آن است، 🏃مثل پریدن روی مبل، اگر بیست بار هم بگویید "نپر؛ نکن" فایده ای ندارد!!
⁉️ پس باید چه کار کرد؟🤔
✅ به او پیشنهاد بازی و کاری بدهید که همان لذت را به او بدهد.
👈 مثلا اگر بازی حرکتی هیجانی انجام میدهد، پیشنهاد شما هم باید حرکتی هیجانی و پرجنب و جوش باشد. مثل قایم موشک، پریدن روی بالش، پریدن از روی طناب و... 🏓
👌 اگر به جای آن، به او بگویید بیا اینجا بشین رنگ آمیزی کن، او در آن لحظه هرگز حاضر نیست آن لذت و هیجان را رها کند، 😠 پس به حرف شما گوش نمیدهد.
📌 پس آگاهانه او را از کار خطا بازدارید
@tarbyateslamy
ف ر:
🌺مرتب ورزش کردن در مردان مانند ویاگرا طبیعی عمل می کند، ورزش با کاهش مشکلات نعوظ در آقایان در ارتباط است.
🟣در یک تحقیق مردان میان سالی که فعالیت بسیار کمی داشتند به مدت 9 ماه وارد برنامه ورزشی منظمی با شدت بالا شدند و در کنارش فعالیت جنسی شان نیز مرتب گزارش می شد. در طی این دوره عملکرد جنسی این افراد به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرد.
🚺تحقیقات در خانم ها نشان داده آنهایی که به صورت فیزیکی فعال هستند میل و لذت جنسی بالاتری نسبت به زنان یکجا نشین دارند. محققان بر این باورند که دلیل بهبود میل جنسی، افزایش جریان خون در قسمت تناسلی خانم ها است.
🟣افزایش و بهبود جریان خون، افزایش میل جنسی در مردان را نیز توجیه می کند. تغییر تصور فرد از بدن خود به واسطه ورزش نیز می تواند تاثیرگذار باشد. مردان و زنانی که ورزش می کنند، خود را از نظر جنسی مطلوب تر می بینند که همین منجر به رابطه بهتری می شود. قدرت، استقامت و انعطاف پذیری حاصل از ورزش نیز به این امر کمک می کند.
🟣بعلاوه، فعالیت فیزیکی ، مخصوصا تمرینات قدرتی ، می توانند سطح تستوسترون را افزایش دهند که می تواند میل جنسی در خانم ها و آقایان را افزایش دهد. با این حال بیش از حد ورزش کردن می تواند با کاهش تستوسترون تاثیر معکوسی داشته باشد.
🟣تحقیقات جدید نشان داده آقایانی که به صورت مرتب ورزش هایی با شدت بالا انجام می دهند میل جنسی پایین تری دارند. در حالی که این نگرانی بالقوه برای ورزشکاران حرفه ای و یا دیگر کسانی که بدون ریکاوری مناسب، بیش از حد به خود فشار می آورند وجود دارد اما نگران کننده نیست
@tarbyateslamy
🌸سوال؟؟ 👇
با سلام در پیش دبستانی بهم گفتم بچت بیش فعاله ببرش دکتر بهش قرص بده تا کنترل بشه میخوام بدونم علائم بیش فعالی چیه و تشخیصش؟
@tarbyateslamy
🌸پاسخ؟؟ 👇
با سلام
دوست عزیز تنها راه درمان بیش فعالی دارو نیست و درمانهای غیردارویی مثل نوروفیدبک هم موثره. همچنین تشخیص فقط و فقط باید توسط متخصص صورت بگیره.
اختلال کمبود تمرکز/بیش فعالی همانطور که از اسمش پیداست ۲ بخش داره، یکی تمرکز، یکی بیش فعالی.
🔺علائم اختلال تمرکز به این صورته که کودک حداقل ۶ماه یکسری علائم که ذکر میکنم داشته باشه👇👇
❌، نتونه به جزئیات یک مطلب که بهش گفته میشه توجه کنه.
❌تمرکز روی تکالیف درسی ویا فعالیتهای بازی براش مشکل باشه. به این شکل که بازی یا تکلیفو انجام میده ولی در انجامش بی دقتی مشهوده و حین انجامش حواسش به چیزهای دیگه هم هست.
❌وقتی باهاش حرف میزنید ظاهرا گوشش با شما نیست.
❌کارهارو ناتمام رها میکنه و به اتمام نمیرسونه.
❌از کارهایی که کوشش ذهنی زیادی لازم داره خودداری میکنه و به شکلی دوست داره فرار کنه.
❌لوازمشو گم میکنه.
❌در کارهای روزمرش فراموشکاره.
❌همچنین وقتی کاری انجام میده اگر یک رویدادی پیش بیاد حواسش به راحتی از کارش پرت میشه.
شش نشانه از نشانه هایی که گفتم اگر در کودک وجود داره کافیه.
🔺برای مشکلات بیش فعالی هم حداقل ۶ ماه، ۶ نشانه از نشانه هایی که میگم کافیه.👇
❌دستها و پاهاشو زیاد تکون میده و روی صندلی وول میخوره.
❌اگر بهش بگید روی صندلی مدتی بشین و بلند نشو، نمیتونه.
❌این طرف و آن طرف بدوه حتی اگه بهش بگید این کارو نکنه. البته این علامت نباید به دلیل صرفا لجبازی باشه.
❌ساکت و آروم بازی کردن براش مشکله و سرصدا داره.
❌دائم درحال حرکته انگار که یک موتور داره هولش میده.
❌بیش از حد صحبت کنه.
❌وقتی ازش سوال میکنید، کل سوالو نشنیده جواب بده.
❌نتونه منتظر نوبتش توی بازی بمونه.
❌حرف دیگرانو قطع کنه یا بی مقدمه وارد بازی دوستاش بشه.
🌸این علائم که گفته شد صرفا برای اینه که شما تا حدی با این موضوع آشنا بشید اما توصیه میکنم به هیچ وجه برجسب بیش فعال به فرزندتون نزنید و حتما برای بررسی به روانشناس کودک مراجعه کنید چون ممکنه یک اختلال دیگه یکسری از این علائمو ایجاد کنه.
موفق باشید.🌹
@tarbyateslamy
#بازی
👈بازی و ورزش به رشد
🔻جسمانی
🔻حرکتی
🔻روانی اجتماعی
🔻وعاطفی کودک
کمک شایانی می کند.
👈کودک برای شروع فعالیت های ورزشی یک سری مراحل زیربنایی و اولیه را باید طی کند
تا هرم رشدی وی دچار آسیب نشود.
@tarbyateslamy
☘هرچه روح تو عظیم تر باشد
اشتباهات دیگران را کوچک تر میبینی
هرچه بزرگوارتر باشی کمتر
به دیگران نیازمندی
هرچه کمتر نیازمند باشی
کمتر از آنان دلگیر میشوی☘
هرچه کمتر دلگیر شوی
کمتر آسیب میبینی
هرچه کمتر آسیب بینی
راحت تر میبخشی.☘
@tarbyateslamy
✅ انتقاد مناسب:::
#⃣ آلپورت عقیده دارد که وقتی که از کسی انتقاد میکنیم، داریم به نوعی دست به جراحی شخصیت میزنیم. همانند جراحی که میخواهد توموری را از بدن بیماری خارج کند و هنگام جراحی مواظب است رگ و پی های سالم اطراف تومور آسیب نبیند!!!
پس هنگامی که تیغ انتقاد را در دست میگیریم همان قسمتی را که باید زیر تیغ ببریم و مواظب قسمتهای سالم شخصیت باشیم!
مثلا وقتی ميخواهيم از کسی به خاطر عدم مسئولیت پذیری انتقاد کنيم، نباید از واژههای مثلا از تو ناامید شدم! يا تو هیچی نمیشی و غیره که کل شخصیت را زیر سوال میبرد استفاده کنيم.
#⃣ راه درست اينست كه پس از گوشزد کردن نکات مثبت شخصیت فرد که مطمئنا همه دارا میباشند عدم مسولیت پذیری وی را مورد نکوهش قرار دهیم. یادمان باشد به ازای هر انتقاد لازم است ۵ نکته مثبت به طرف گفته شود تا انتقاد موثر قرار گیرد .
@tarbyateslamy
🌸شیوه های ارتباطی 🌸
شیوه ارتباطی عبارتند از :۱-منفعلانه ۲ -تهاجمی ۳-منفعلانه,تهاجمی ۴-قاطعانه
۱- منفعلانه: در این شیوه, احساسات و نیازها برآورده نمیشود و شخص از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است.
دلگیری ها تلمبار میشود و دیگران حقوق این افراد را پایمال میکنند
ارتباط چشمی خوبی ندارند و بدنشان حالت خمیده دارد
۲- تهاجمی: حقوق سایر افراد پایمال میشودو این افراد وارد حریم دیگران میشوند معمولا ارتباط تهاجمی از اعتماد به نفس پایین ناشی میشود این افراد مخاطب را مقصر فرض میکنند و زود خونشان به جوش میاید و به نوعی همه را تحقیر میکنند.
۳- منفعلانه,,تهاجمی: این افراد خشم خود را بی سرو صدا نشان می دهند و در ارتباط زیرزیرکی منشا خشم را مخفی می کنند,زیر لب غرغر می کنند با گوشه و کنایه حرف میزنند وخشمگین هستند و در محیط کار پشت سر دیگران حرف میزنند
۴- قاطعانه: بهترین شیوه ارتباطی است در این شیوه افراد نظرات خود را مطرح میکنند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند, برای حقوق دیگران احترام قائلن و در حرف دیگر افراد نمیپرند,,تماس چشمی خوبی دارند,, ایستادن و نشستن با آرامش دارند و مشکلات خود را راحت تر حل میکنند
افراد فعالی هستند و نظرات و احساسات این افراد براساس توازن و پیروزی استوار است به عبارتی:
دیگران=من
بنابراین برای اینکه بخواهیم رفتار قاطعانه را در خود پرورش دهیم باید :برای خودمان احترام قایل شویم حقوق خود را بشناسیم و نگذاریم پایمال شود, نیازها و خواسته هایمان را تشخیص دهیم و آنهارا بیان کنیم عادت معذرت خواهی کردن را در ذهنمان پرورش دهیم
تکنیک ارتباط قاطعانه از تمرین کردن ناشی میشود
@tarbyateslamy
✅ گذراندن وقت با کودکان و بازی کردن با آنها امید به زندگی را چند برابر میکند.
🔴در بهبودافسردگی و آرامش درونی تاثیربسزایی دارد.
⚪️کودک باعث تقویت روابط خانوادگی میشود.
@tarbyateslamy
⭕️ این بازی را حتما با کودکتان انجام دهید و او را بسنجید : بازی تشخیص حالت چهره : ▪️کودک می بایست حالات عاطفی متفاوت چهره را ببیند و درک کند. ▪️با نشان دادن تصاویر متفاوت از آدمک های خوشحال، غمگین، متعجب، ترسیده، عصبانی، هیجان زده و ... از کودک بخواهید که احساس آدمک را برای شما بازگو کند. ▪️ می توانید از تصاویر واقعی هم استفاده کنید ، حالات مختلف را در اینترنت جستجو و تصاویر واقعی را انتخاب کنید. ▪️ سپس از او بخواهید که دلیل وجود چنین احساسی را توضیح دهد ؛ مثلا دلیل خوشحالی و یا ناراحتی و ... چیست و چه مسائل و اتفاقاتی باعث خوشحالی و ناراحتی و بروز سایر احساسات خواهد شد؟ ❌ بسیاری از شما متعجب خواهید شد که چرا فرزندتان احساساتی نظیر تعجب، هیجان و یا حتی ترس را به درستی نمی شناسد. ✅ احساسات متفاوت را به فرزندتان بیاموزید تا بتواند در موقعیتهای متفاوت احساس صحیح را بروز دهد. 💎 در این روزها برای فرزندانمان وقت بگذاریم ... #تشخيص_هيجان_در_چهره🌼🌸
🌸سوال 👇
سلام. پسرم به علت اینکه پدرش تنبیه بدنی میکرد دست بزن پیدا کرده خیلی شدید نیست ولی نگرانم غیرقابل اعتماد وقتی میبرمش پارک بازی میکنه با بچه ها ولی وقتی چیزی بخواد بهش ندن میزنه حتی منو ممنون میشم راهنماییم کنید البته با پدرش کلی صحبت کردم و اون مدتیه این کارو نمیکنه و پسرم بهتر شده
با تشکر از وقتی که میزارید
@tarbyateslamy
🌸پاسخ سوال شما 👇
سلام دوست عزیز
خشونت و پرخاشگری موضوعاتی هستند که با حتی تماشا کردن در کودکان تقویت می شود و وقتی خود کودک در معرض تنبیه قرار می گیرد نتیجه ایی که حاصل می شود چیزی جز بروز همان رفتار ها نمی باشد .
حتما لازم هست که پدر آگاهی خود را در زمینه فرزند پروری بالا ببرد . شیوه تنبیه بدنی بسیار بسیار آسیب زا هست برای کودک و کمترین نتیجه را الان شما مشاهده میکنید و با افزایش سن کودک قطعااا مشکلات بیشتری خواهید داشت . برای تربیت شیوه های بهتر که باعث رشد کودک شود را آموزش ببینید و استفاده کنید .
در مورد اینکه چیزی که میخواد بهش ندین میزنه ، در واقعا کودک شما یاد گرفته در برابر ناکامی رفتار پرخاشگری نشان دهد . علت ندادن وسیله را به او را در حد فهم او توضیح دهید .
برای مدتی وقتی در حال بازی است کاملا حواس جمع او باشید و تا اقدام میکند به زدن ، دستان او را بگیرید و بگویید (زدن ممنوعه) لحن شما قاطع باشد اما نه با عصبانیت یا پرخاش ، اگر کودک از ۳ سال بزرگتر است علت نزدن را براش توضیح دهید و او را متقاعد کنید .
راههای مناسب ابراز خشم را برایش با کتاب داستان به اویاد دهید ، کتابهایی که با این عنوان ها هست را برای او بخوانید و در موردش با او صحبت کنید ، و هم چنین زمان هایی که ولو خیلی کوچک ، به نحوه درست رفتار میکند او را تشویق کنید چه به صورت کلامی چه نوازش یا...
اگر شدتش با وجود این ، زیاد شد حتماااا به متخصص مراجعه کنید.
موفق باشید 🌹
@tarbyateslamy
May 11
با عرض سلام خدمت شما دوستان عزیز
تشکر از همراهی صمیمانه ی شما با کانال مشاوره و تربیت
دوستان میتوانید سوالات خود را از طریق این لینک 👈@fatemer1367
بپرسید و پاسخ را در کمترین زمان ممکن دریافت کنید
عزیزان قبل از پرسیدن سوال لطفا کلمه ی کلیدی پرسش خود را در کانال سرچ کنید بسیاری از موضوعاتی که از آن ها پرسش میکنید قبلا در محتوای کانال چه به صورت صوت یا متن قرار داده شده است
لحظه هاتون پر از یاد خدا، شاد باشید 🌹
@tarbyateslamy
دوستانی که «درباره دست زدن کودکان به مناطق ممنوعه ی بدن خود...»و تربیت جنسی کودکان سوال داشتند مطالب زیر مطالعه بفرمایند 👇👇👇
@tarbyateslamy
❌عادت دست زدن به آلت تناسلی در کودکان👇
🔺کودکان در هر سنی ممکن است به اعضای تناسلی خود دست بزنند یا با آن بازی کنند این عمل را ممکن است کودک حتی در سن پنج یا شش ماهگی انجام دهد. بدین ترتیب که کودک در حالی که به پشت خوابیده است دو ران خود را به هم نزدیک می کند و با حرکات منظم و ریتمیک لگن خود را بالا و پایین می برد یا کودک در حالی که به شکم خوابیده است و زانوها و دست هایش روی زمین قرار دارد با حرکاتی منظم و ریتمیک خود را به جلو و عقب می برد.
🔺کودک در سن یک سالگی ممکن است هنگامی که در بغل مادر است با حرکت دادن ناحیه ی کفل خود دائما دستگاه تناسلی خود را به سینه و شکم مادر بمالد و این کار را در اکثر مواقعی که در بغل مادر انجام دهد. کودک در سن دو سالگی ممکن است دستگاه تناسلی خود را به طور مکرر به دسته ی میز یا صندلی و یا به لبه ی دیوار بمالد.
🔺هنگامی که کودک چنین عملی را انجام می دهد صورت او برافروخته و قرمز رنگ می شود و عرق سردی به پیشانی او می نشیند و به یک نقطه خیره می شود. بعضی از مواقع صورت کودک پریده و بی رنگ می شود و به عمل خود ادامه می دهد.
🔺کودک این عمل را ابتدا بدون پروا به راحتی جلوی پدر و مادر و حتی دیگران انجام می دهد ولی اگر آنان او را سرزنش کردند ، کودک به محل خلوتی می رود و در گوشه ای دور از چشم دیگران چنین عملی را انجام می دهد.
📣چرا کودک چنین کاری را انجام می دهد؟
🔺1- شایع ترین علت ، تحریک موضعی دستگاه تناسلی کودک دختر در نتیجه ابتلا به انگل کرمک می باشد. بدین ترتیب که وجود این انگل در دستگاه تناسلی کودک سبب تورم و خارش و تحریک واژن (مهبل) کودک می گردد و در نتیجه کودک چنین کاری را انجام می دهد.
🔺2- محکم بستن پوشک به اعضای تناسلی کودک و پیچیدن پلاستیک روی آن و پیدایش قرمزی و تورم آلت در پسرها و کلیتوریس (چوچوله) در دختر سبب سوزش و خارش می شود و کودک شروع به مالش دادن اعضای تناسلی خود می کند.
🔺3- در بعضی از مواقع دست زدن مکرر و زیاد از حدِّ مادر به دستگاه تناسلی کودک و یا شستشوهای متعدد ، سبب می شود که کودک یاد بگیرد که به دستگاه تناسلی خود دست بزند و یا آن را مالش دهد و یا از کودکان دیگر تقلید کند.
🔺4- اگر زندگی روزمره ی کودک یکنواخت و خسته کننده باشد و کودک سرگرمی و دلخوشی نداشته باشد و رابطه ی او هم با کودکان و افراد دیگر خانواده مطابق میل و دلخواه نباشد ، کودک خسته و بی حوصله و دلتنگ می گردد و به این عمل متوسل می شود تا به خود آرامش و تسلی دهد.
🔺5- بعضی از مواقع کودک به طور اتفاقی یک مرتبه به دستگاه تناسلی خود دست می زند و مادر او را از این عمل منع می کند و کودک برای جلب توجه مادر و دیگران به این کار ادامه می دهد.
🔸مادر با دیدن کودک که چنین عملی را در گوشه ای انجام می دهد ، ابتدا وحشت زده می شوند و نگرانی عمیق به او دست می دهد و تصور می کند که کودک ، عمل جنسی غیرمعقول انجام می دهد و دچار انحراف جنسی شده است و از این می ترسد که این عمل تا هنگام بلوغ و دوران زناشویی او نیز ادامه یابد .
❌بنابراین بعضی از مادران در همان موقع مانع از انجام دادن این عمل کودک می شوند و او را کتک می زنند و یا تهدید به بیرون کردن از خانه می کنند. بعضی از مادران به کودک می گویند : (( اگر این کار را انجام دهی آلت تناسلی ات قطع میشه)).
❌بعضی از مادران در کمین کودک می نشینند و موقعی که او در گوشه ای مشغول چنین عملی می شود یقه اش را می گیرند و او را سرزنش می کنند
❌بعضی دیگر این عمل کودک را در جلو کودک به افراد فامیل و یا همسایگان یا همسالانش می گویند و تصور میکنند که کودک خجالت زده خواهد شد و دیگر این عمل را انجام نخواهد داد.
❌اکثر این واکنش های پدر و مادر صحیح و منطقی نبوده و اشتباه است. پدر و مادر اگر متوجه شدند که کودکشان چنین عملی را انجام می دهد نباید نگران شوند زیرا کودک دچار انحراف جنسی نیست یا از نظر جنسی کمبود و نقصانی ندارد و یا دچار بیماری های عصبی نیست این عمل کوک به نظر بعضی از متخصصین شبیه مکیدن شست و انگشت است و کودک برای ارضاء آرامش خود چنین عملی را انجام میدهد.
🔺این عمل کودک موقتی است و ادامه نخواهد یافت ولی رفتار غیر صحیح پدر و مادر ممکن است سبب شود که عمل کودک ادامه یابد. موقعی که پدر و مادر می بیند که کودک این عمل را انجام میدهد باید به آن اهمیت ندهند و توجهی نکنند و هیچ واکنش غیرمعمولی نیز از خود نشان ندهند.
🔺پدر و مادر نباید کودک را سرزنش یا تهدید کنند و نباید حتی کلمه ای درباره ی آن به او بگویند زیرا کودک معصوم نمیداند که این عمل او از نظر اجتماعی و فرهنگی پسندیده نبوده و زشت است ولی کودک اگر درک کرد که عمل او مورد توجه پدر و مادر است به عمل خود ادامه خواهد داد.
🔺اگر علتی از قبیل تورم و خارش در ناحیه ی دستگاه تناسلی کودک وجود دارد و یا کودک دچار انگل کرمک می باشد باید به وسیله ی پزشک معاینه ش
ود و درمان گردد. پدر و مادر باید سعی کنند محیط کودک محیطی گرم و توأم با مهر و محبت بوده و کودک کاملا سرگرم باشد.
🔺پدر و مادر باید سعی کنند زمانی را که کودک به این عمل مبادرت میکند (( حداقل آن زمان )) زمانی دلخواه کودک بوده و کودک در آن زمان کاملا سرگرم باشد زیرا اگر کودک تنها شد و کاری نداشت که انجام دهد شروع به این عمل خواهد کرد. بعضی از کودکان این عمل را قبل از خوابیدن انجام میدهند یعنی موقعی که کودک از مادر جدا شده و تشویش و هیجان حدا شدن به او دست می دهد وچنین عملی را انجام می دهد.
🔺در چنین مواردی مادر میتواند هنگام خوابیدن کودک مدتی نزد او بنشیند و دست های او را در دست خود بگیرد تا کودک به خواب برود.
🔺اگر نوزاد دیگری مدتی است به خانواده اضافه شده است و همه ی محبت ها و توجه ها که قبلا از آن ِ این کودک بوده قطع شده و مادر تمام وقتش را به پرستاری و تغذیه ی کودک دیگر اختصاص داده است باید مهر و محبت و توجهش را به وی برگرداند تا کودک احساس اعتماد و آرامش قبلی خود را دو مرتبه به دست آورد و این عمل را که برای تسلی بخشیدن خود انجام می دهد متوقف و فراموش کند
@tarbyateslamy
May 11
#پرسش
آیا کمالگرایی افراطی یک اختلال روانشناختی محسوب میشود؟
#پاسخ
افراد کمال گرای افراطی عزت نفس پایین دارند و با مشکلاتی زیاد در زندگی و کار خود روبرو هستند. آنها کارها را ناقص رها میکنند حتی اگر هزینه و وقت زیادی برای انجام دادن آنها صرف کرده باشند.
این اشخاص به دیگران اعتماد ندارند و هیچ وقت روی کمک دیگران حساب باز نمیکنند. هیچ اشتباهی برای اشخاص کمالگرا قابل گذشت نیست. آنها دیگران را مجبور کرده تا قوانین سختگیرانه را رعایت کنند.
این اشخاص در یک قدمی موفقیت، کار را متوقف میکنند؛ زیرا اعتماد به نفس پایینی دارند و نظر دیگران برای آنها بسیار مهم است، بنابراین تلاش میکنند تا به هر قیمتی رضایت دیگران را به خود جلب کنند. آنها حتی وقتی که کاری را به خوبی انجام دهند، باز هم خود را سرزنش میکنند؛
آنها هیچ وقت خود را دوست ندارند و برای خود ارزش قائل نیستند؛ زیرا تنها رضایت دیگران برای افراد کمالگرای افراطی اهمیت داشته، بنابراین اگر اطرافیان از عملکرد آنها ناراضی باشند؛ آنها خود را تنبیه و سرزنش میکنند.
کمالگرایی افراطی جزو اختلالات شخصیت، خطاهای شناختی و مرتبط با وسواس و اجبار است. اشخاص کمالگرای افراطی به علت داشتن الگوهای اجتنابی، ترس و خودسرزنشگری و اعتماد به نفس پایین نمیتوانند با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنند.
این افراد به علت اینکه اغلب تنها هستند به افسردگی، استرس و اضطراب دائمی دچار میشوند، بنابراین باید تحت درمان قرار بگیرند.
@tarbyateslamy
⚠️⚠️ کودکان در دوران کرونا، بیقرار و بیقرارتر می شوند ....😢😭😤😠😡
مامان باباهایِ عزیز،
☹️دور بودن از فضاهای آموزشی،
😣کم شدن روابط اجتماعی،
😭نرفتن بچه ها به جاهایی که برای بچه ها شادی آور بوده،
😡در خانه ماندن برای ساعت های طولانی،
همه و همه بچه ها را بیقرار کرده.
❓❗️❓❗️❓
فرقی ندارد که یکساله باشند یا هیجده ساله مثل همیشه کلید بهبود اوضاع دست والدین است :🧔🧕🧔🧕
1️⃣با فرزندتان بازی کنید، آنهم، بازی های جسمی_حرکتی همراه با خندههای پر سروصدا
2️⃣شاد باشید و آرام، تا فرزندتان انرژی ناشی از این آرامش و نشاط را از شما بگیرد.
3️⃣به رفتارهای منفی فرزندتان توجه نشان ندهید. یادتان نرود که آرامش شما بهترین راه حل است.
4️⃣رفتار فرزند شما به قصد آزار شما نیست بلکه زبان ناشیانه اوست برای فهماندن ناآرامی درونش به شما. او به کمک نیاز دارد، نه سرزنش شما...
@tarbyateslamy
✅نمونههایی از بازیهای حسی:
1- خمیر بازی
فعالیت بسیار مناسبی است. علاوه بر تحریکات حسی در دست و انگشتان، حرکات انگشتان را شکل میدهد و باعث افزایش قدرت انگشتان و همچنین خلاقیت در کودک میگردد.
2- نقاشی انگشتی
بسیاری از بچه ها دوست دارند که با انگشت نقاشی کنند، این فعالیت هم هیجانانگیز و جالب است و هم به رشد انگشت اشاره، شناخت انگشتان، توجه و تمرکز و هماهنگی کودک کمک میکند.
3- آب بازی
کودکان آب بازی کردن را دوست دارند. با هدفمندکردن این کار میتوان علاوه بر رشد حسی در کودک، حرکات دست را نیز بهبود بخشید. شستن ظروف و پارچه های کوچک، از جمله فعالیتهای مورد علاقه کودک است.
4- بازی کردن با شن و ماسه
بیشتر کودکان این فعالیت را دوست دارند. آنها شن، ماسه، گندم، حبوبات را مشت میکنند و از یک ظرف به دیگری میریزند، علاوه بر آن با حرکت دادن دست داخل ظرف شن و ماسه و ایجاد سر و صدا لذت میبرند.
5- استفاده از برچسبها
بر روی نقاط مختلف بدن کودک برچسب نصب میکنیم و بعد با آوردن نام آن نقاط از کودک میخواهیم آنها را بکند.
6- قراردادن و خارج کردن وسایل داخل کوله پشتی یا کیف
با این تمرین هوشیاری حسی در دست های کودک افزایش مییابد.
7- هل دادن و کشیدن اشیا
8- بازیها و فعالیتهایی که کودک را در طبیعت قرار میدهد. مثل؛ باغبانی، درخت کاری، آبیاری، بیل زدن و...
@tarbyateslamy
حضرت امام سجاد علیه السّلام :
◼️ أنَّكَ مَسؤولٌ عَمّا وَليتَهُ مِن حُسنِ الأَدَبِ وَالدِّلالَةِ عَلى رَبِّهِ، عز و جل وَالمَعونَةِ عَلى طاعَتِهِ؛(خصال، ص ۵۶۸)
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
◾️ بى گمان، تو درباره آنچه بر عهده ات است :
1⃣ خوب تربيت كردن فرزند✅
2⃣ و او را به سوى خداوند عز و جل راهنمايى كردن✨
3⃣ و به فرمان بردارى از او (خداوند) يارى كردن،♻️
✅ مسئولى.
@tarbyateslamy
حالا که تابستان هست فرصتی برای خاک بازی بچه ها در نظر بگیریم .چرا بچه ها خاک بازی می کنند؟همهی ما میتوانیم روزهای کودکی را به یاد بیاوریم که با خاک و گل بازی میکردیم و چقدر خلاقیت داشتیم. افرادی هم همسن و سال ما هستند که به یاد دارند در دوران کودکیشان هرگز پدر و مادرشان اجازهی گل بازی به آنها نمیدادند.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، این طبیعی است که والدین، نگران سلامتی و بهداشت فرزندان خود باشند. برخی از پدر و مادرها ترجیح میدهند بچهها فقط در فضاهای بسته و کاملاً بهداشتی بازی کنند تا در فضای آزاد و کمی آلوده. بچههای امروز بیشتر با تکنولوژی سرگرماند و با طبیعت قطع ارتباط کردهاند. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که نشان میدهد بهتر است بگذاریم کودکانمان وقت بیشتری را در طبیعت سپری کنند.
کمی آلودگی به کسی آسیبی نمیزند
تقریباً همهی پزشکان و کارشناسان عقیده دارند بچهها باید با میکروارگانیسمهایی که در خاک و چمن وجود دارند تماس داشته باشند تا سیستم ایمنیشان به خوبی تقویت و تکمیل شود. شاید تمیز کردن لباسها و دست و پاهای گِلی و کثیف کمی سخت باشد اما اگر کمی به فواید گِل بازی فکر کنید شاید دیدتان عوض شود. البته همیشه باید حد اعتدال را رعایت کنید. به هر حال فراموش نکنید که انواعی از بازیهای غیربهداشتی برای بچهها لازماند!
تماس داشتن بچهها با باکتریهایی که به تکامل سیستم ایمنیشان کمک میکنند باعث میشود قدرت دفاعی بچهها در برابر بیماریها و آلرژیها بالا برود. ضمناً فعالیتهای فضای باز برای کاهش استرس و افسردگی مفید بوده و به رشد ادراکی بچهها نیز کمک میکند.
تماس مستقیم با طبیعت، جسم و جان کودکتان را تغذیه میکند. بچههایی که مدام با طبیعت در تماس هستند، مهارتهای حرکتی و انعطافپذیریشان تقویت میشود و حس بینایی و لامسهشان قویتر شده و از التهاب در بدنشان کاسته میشود
سیستم ایمنی چگونه کار میکند؟
سیستم ایمنی یک سیستم دفاعی در بدن است که از ما در برابر مهاجمان بیرونی مانند میکروبها و باکتریهایی که میتوانند سلامت ما را به خطر بیندازند محافظت میکند. سیستم ایمنی کار دفاعی خود را با شناسایی پاتوژنهایی که بیماری تولید میکنند و عفونتهایی که در بدن ایجاد میشوند و سپس مبارزه با آنها، انجام میدهد؛ اما برای اینکه حملهی سیستم ایمنی موفقیت آمیز باشد، این سیستم باید با میکروارگانیسمهای بیرون سازگاری پیدا کرده باشد. با رشد بچهها، آنها نسبت به انواع خاصی از میکروبها مقاوم میشوند و این اتفاق به این دلیل روی میدهد که در معرض چنین میکروبهایی قرار گرفتهاند و سیستم ایمنیشان در حال حاضر میداند با چه مهاجمانی روبروست و چگونه باید به آنها حمله کند.
فواید طبیعت برای سلامت جسم و روح کودک
طبیعتی که ما در تلویزیون میبینیم با دنیای واقعی بسیار تفاوت دارد. بنابراین تنها راه تجربهی طبیعت این است که از خانه بیرون بزنید و به دل طبیعت بروید. پرندههایی که آواز میخوانند، زنبورهایی که ویز ویز میکنند، طعم بینظیر تمشکهای وحشی، غروب زیبای خورشید و تمام معجزههای باصدا و بیصدای طبیعت، بهانههایی هستند که شما را سر جایتان میخکوب کنند تا لذت طبیعت را بچشید و از آن آرامش بگیرید. چطور ممکن است بخواهید کودکتان را از این لذتها محروم کنید؟!
تماس مستقیم با طبیعت، جسم و جان کودکتان را تغذیه میکند. بچههایی که مدام با طبیعت در تماس هستند، مهارتهای حرکتی و انعطافپذیریشان تقویت میشود و حس بینایی و لامسهشان قویتر شده و از التهاب در بدنشان کاسته میشود. ضمناً تماس با طبیعت به کودک شما کمک میکند در تحصیل آکادمیک خود نیز از عملکرد و تمرکز خوبی برخوردار باشد.
طبق مطالعات علمی، بچههایی که در مزرعه بزرگ میشوند و از همان سنین پایین با حیوانات اهلی یا انواع و اقسام حشرات و کرمها در تماس هستند، احتمال ابتلا به آلرژیشان کاهش مییابد. این بچهها مدام در معرض اندوتوکسینهایی هستند که نوعی باکتری موجود در خاک بوده و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
تقویت اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس واقعی با برنده شدن در یک بازی ویدیویی به دست نمیآید. از طریق جنگ لفظی با همسالان نیز اعتماد به نفس کودکتان تقویت نمیشود؛ اما شما میتوانید با فراهم کردن امکان تماس با طبیعت برای کودکتان، اعتماد به نفس او را بالا ببرید، چون طبیعت جایی است که کودک شما با دنیای واقعی روبرو میشود. طبیعت میتواند ابزار التیامبخش بسیار مؤثری برای بچههایی باشد که اعتماد به نفس ضعیفی دارند. کودکانی که با طبیعت تعامل دارند، خودکنترلی را به معنای واقعی تجربه میکنند، نظم و احتیاط را یاد میگیرند و میفهمند آرامش واقعی یعنی چه. مجهز بودن کودک شما به چنین سلاحهایی مطمئناً اعتماد به نفس او را افزایش میدهد
@tarbyateslamy
پیامدهای دور نگه داشتن بچهها از فضای باز
بدون تماس با میکروارگانیسمها، سیستم ایمنی نسبت به موادی که لزوماً بیماریزا نیستند، مانند گردهها یا موی حیوانات، حساستر و آسیبپذیرتر شده و باعث میشود بچهها دچار آلرژی شوند. منع کودک از تعامل با طبیعت، رشد و خلاقیت او را محدود میکند. بچههایی که با محیط پیرامون خود تماس ندارند، فعالیت بدنیشان کم است و چیز جدیدی را تجربه نمیکنند که به رشدشان کمک کند.
فعالیت بدنی که بچهها در فضای باز انجام میدهند، مشغولیتی سالم است که جلوی چاقی آنها را میگیرد. چاقی، مشکل درصد زیادی از کودکان در تمام دنیاست و علت آن هم چیزی جز بیتحرکی و مدام در فضای بسته ماندن نیست. بنابراین بهتر است باور کنید که نداشتن فعالیت بدنی در فضای باز و طبیعت، خطری برای سلامت روحی و جسمی کودکتان محسوب میشود.
@tarbyateslamy
🌸سوال؟؟؟ 👇
با سلام پسر چهار سالم به شدت خوابش نامنظمه، تا حالا خیلی تلاش کردم ساعت خوابش درست بشه ولی اگه یه شب بریم مهمونی یا سر ساعت نخوابه بازم ساعت خوابش به هم میریزه، لطفا راهنماییم کنید
@tarbyateslamy