💠قال الکاظم علیه السلام
لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِب نَفسَهُ فی کُلِّ یَومٍ فَاِن عَمِلَ خَیراً اِستَزادَ اللهَ مِنهُ وَ حَمِدَالله عَلَیهِ وَ اِن عَمِلَ شَرَاً اِستَغفَراللهَ مِنهُ وَ تابَ اِلَیهِ
از ما نیست کسی که هر روز به حساب نفس خود نرسد پس اگر کار خوبی انجام داده بود خدا را شکر کند و از خدا بخواهد که آن کار را بیشتر و بهتر بتواند انجام دهد و اگر کار بدی انجام داده بود استغفار و توبه نماید
کافی، ج2، ص 453
🏴شهادت جانسوز باب الحوائج حضرت موسی بن جعفرعلیه السلام تسلیت باد
#لقاءالله
💠از امام باقر (علیه السلام) از وقت نماز شب سؤال شد، فرمود: وقت آن همان است که از جدم رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) رسیده است که فرمودند: همانا برای خداوند متعال منادی هست که هنگام سحر ندا می دهد که آیا دعا کننده ای هست تا اجابت نمایم؟ آیا استغفار کننده ای هست تا مورد بخشش قرار دهم؟ آیا درخواست کننده ای هست تا به او عطا نمایم؟ سپس فرمود: همان وقتی است که حضرت یعقوب (علیه السلام) به فرزندانش وعده داد تا برای آنان طلب غفران و بخشش نماید، همان وقتی است که استغفار کنندگان در آن مورد مدح و ستایش قرار گرفته اند، و در سحرگاهان، استغفار می نمایند.
همانا نماز شب در آخر وقت، افضل از اول وقت آن است و آن وقت اجابت دعاهاست و نماز در آن موقع، هدیه مؤمن به پروردگارش است؛ پس هدیه های خودتان را جهت تقدیم به پیشگاه خداوند متعال، نیکو نمایید تا خدای تعالی نیز جایزه های شما را نیکو نماید که مواظبت بر آن نمی کند مگر مؤمن راستگو..
🔴روایت شده که خداوند متعال به یکی از صدیقان، وحی فرمود که مرا بندگانی است که از میان بندگانم که آنان مرا دوست می دارند و مشتاق من اند و من هم مشتاق آنان هستم، آنان به یاد من اند و من نیز به یاد آنان، ایشان به من می نگرند و من هم به آنها؛ و اگر تو قدم در راه آنان نهادی، من دوستدار تو خواهم بود. اگر از راه آنها عدول نمایی، تو را دشمن خواهم داشت.
آن بنده خدا عرض کرد: پروردگارا، نشان آنها چیست؟ فرمود: همان گونه که چوپان مهربان به دنبال گله خود است، آنان نیز تمام روز به دنبال سایه ها هستند تا ببینند کی روز به پایان می رسد و به غروب آفتاب آن چنان علاقه مندند که پرنده به هنگام غروب به آشیانه خود؛ پس چون شب آنان را فرا گرفت، و تاریکی ها درهم آمیخت و بسترها گسترده شد و تختخواب ها آماده گشت و هر دوستی با دوست خود خلوت گزید؛ در این هنگام آنان قدم های خود را در پیشگاه من راست می نمایند و سرپا می ایستند و صورت هایشان را به سوی من فرش زمین می نمایند و با کلام من با خود من مناجات می کنند و چاپلوسی و تملق می گویند با انعام من، گاهی ناله می کنند و گاهی اشک جاری می سازند و اگاهی آه سوزناک می کشند و گاهی شکوه و شکایت می نمایند، آنان در طول شب یا نشسته اند یا ایستاده؛ و یا در رکوع اند و یا سجود؛ من مشاهده می کنم که آنان به خاطر من چه می کشند! و می شنوم که چه شکایت ها از عشق من می نمایند! نخستین چیزی که به آنان عطا می کنم سه عنایت است: از نور خودم به دل هایشان می اندازم تا با آن نور از من آگاه گردند همان طور که من از آنان آگاه هستم و دوم آنکه اگر آسمان ها و زمین و آنچه که در زمین است در ترازوی اعمال آنان قرار گیرد، من آنها را برای آنان کم و ناچیز می شمارم؛ و سوم آنکه من رویاروی آنان می شوم، اگر من با کسی رویارو شدم به نظرت کسی می داند که من چه می خواهم به او عنایت کنم؟
🔅و روی عن بعض العابدین یقول: رأیت فی منامی کأنی علی شاطی ء نهر یجری بالمسک الأذفر و علی حافیته شجر من اللؤلؤ و قصب الذهب و اذا بجوار مزینات لا بسات ثیاب السندس کان وجوههن الأقمار و هن یقلن: سبحان المسبح بکل لسان سبحانه، سبحان الموجود فی کل مکان سبحانه، سبحان الدائم فی کل الأزمان سبحانه، فقلت من أنتن؟ فقلن:
ذرانا اله الناس رب محمد - لقوم علی الأطراف باللیل قوم
یناجون رب العالمین الههم - و تجری همول القوم و الناس نوم
فقلت: بخ بخ لهؤلاء القوم من هم؟!
فقلن: هؤلاء المتهجدون باللیل بتلاوه القرآن و الذاکرون الله کثیراً فی السر و الاعلان، المنفقین المستغفرین بالأسحار.(ارشادالقلوب۱۷۸/۱)
یکی از عابدها می گوید: به خواب دیدم که گویا در کنار نهری هستم که مشک خوشبو در آن جاری است و در دو طرف آن نهر، درختی از لؤلؤ و نی های طلایی روییده بود. و ناگهان کنیزانی دیدم که خود را با زیور آراسته اند و لباس هایی از جنس سندس و حریر دربرکرده اند و صورت هایشان مانند ماه می درخشد و می گویند: منزه است خدایی که به هر زبان تسبیح گفته شده است، منزه و پاک است او؛ منزه است خدایی که در همه جا هست، پاک است او؛ منزه است خدایی که در هر زمانی جاویدان است، پاک است او.
گفتم شما کی هستید؟ آن کنیزان گفتند:
خدای مردم و پروردگار محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) ما را برای مردمی آفریده است که شب ها به پا می خیزند و با پروردگار جهانیان و خدای خودشان به مناجات می پردازند در حالی که مردم در خواب اند، اشک از دیدگان این شب زنده داران جاری است.
گفتم: خوشا به سعادت آنان! این قوم چه کسانی اند؟ گفتند کسانی هستند که در دل شب با تلاوت کردن قرآن به تهجد می پردازند و خداوند را در عیان و نهان بسیار یاد می کنند و انفاق کنندگان و استغفارکنندگان در هنگام سحر هستند.
✳️ادامه دارد......
نماز شب بیست و ششم ماه رجب
🌷هر که در این شب دوازده رکعت نماز گذارد و در هر رکعت بعد از حمد چهل بار ( در روایتی چهار بار ) توحید بخواند ، فرشتگان با وی مصافحه کنند و فرشتگان با هر که مصافحه کنند از توقف صراط و حساب و میزان ایمن گردد و خداوند هفتاد فرشته به سوی او می فرستد که برای او استغفار کنند و ثواب برای او نویسند و برای او تهلیل کنند و هر وقتی که از جای خود برخیزد ، گویند اللهم اغفر لهذا العبد
از حضرت رضا (علیه السلام ) روایت است هر کس روز بیست و ششم رجب را روزه دارد ، خداوند روزه او را کفاره هشتاد ساله گرداند.
@tareagheerfan👈
✅سیزده بدر در نظر آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله:
همواره این سوال مطرح بوده است که نظر اسلام در مورد سیزده بدر چیست؟ آیا آیین سیزده بدر مورد تایید اسلام است؟
از دو نظر می توان به مراسم سیزده بدر نگاه کرد؛
۱. اگر مراسم سیزده بدر به عنوان یک رسم بت پرستی و اعتقاد به نحسی سیزده که در اسلام مردود است انجام شود شکی در غلط و ناروا بودن آن نمی باشد .
آیت الله مکارم شیرازی چنین عرضه می دارد؛
«سرچشمه مراسم خرافی سیزده بدر از نظر تاریخی به اصحاب الرس که در قرآن به آن اشاره شده بر می گردد. به حالات اصحاب الرس در تفاسیر اشاره شده، و در یکی از شرح های نهج البلاغه نیز داستان مفصل آن را چنین یافتم؛
دوازده شهر یا آبادی بود که هر شهر و آبادی به یکی از ماه های سال خورشیدی نامیده شده بود . آیین مردم آن شهرها بت پرستی بود. درختان صنوبر را پرستش می کردند. زیرا صنوبر منبع درآمد خوبی برای آنها بود. روز اول سال، همه مردم از تمام دوازده شهر یا روستا در شهر فروردین جمع می شدند، و مراسم جشنی داشتند. فردا به شهر اردیبهشت می رفتند، و در آنجا مراسمی داشتند. روز سوم به آبادی خرداد می رفتند…، تا به آبادی اسفند که می رسید، دوازده شهر تمام می شد؛ روز سیزدهم دسته جمعی از آبادی ها خارج شده، به بیابان ها می رفتند، و مراسم سیزده و جشن و پایکوبی و آلودگی به انواع مفاسد را در آنجا برگزار می کردند. بنابراین سیزده بدر سنتی بوده که از بت پرستان باقی مانده است، همانطور که مراسم شب چهارشنبه سوری، که احترامی برای آتش قائل می شوند، سنّتی از آتش پرستان است. (پاورقی قهرمان توحید ، ص۸۴ ؛ مسائل جدید از دیدگاه مراجع ج۱ ص۱۵۵)
۲. اما اگر مراسم سیزده بدر به عنوان خارج شدن از شهر و فضای آلوده آن و پناه بردن به دل طبیعت و استفاده از هوای پاکیزه آن و تفریح و استراحت سالم برای شروع مجدد به کار با انرژی و توان کافی باشد بدون آنکه اعتقاد به نحسی سیزده و رسم بت پرستی محرک این تفریح باشد امری ناشایست نخواهد بود .
به خصوص اگر این کار همراه با تفکر و اندیشه در حیات مجدد درختان و گیاهان باشد و در نتیجه انسان از حیات آنها درس زندگی بگیرد و به یاد عظمت و قدرت و علم نامحدود خالق آن بیفتد. (قهرمان توحید ، ص۸۴)
خداوند می فرماید: «بگو در زمین سیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را به وجود آورده است» (عنکبوت۲۰)
پیامبر گرامی فرمود: «عاقل ساعات خود را به چهار بخش تقسیم می کند؛ساعتی برای عبادت خداوند و ساعتی برای محاسبه نفس و ساعتی برای تفکر در مخلوقات خداوند و ساعتی برای تفریح و بهره مندی از حلال های خداوند» (وسایل الشیعه ج۱۶ ص۹۷)
این مضمون از حضرت علی نیز نقل شده است. (نهج البلاغه حکمت ۳۹۰)
و باز پیامبر گرامی فرمود: « تفریح داشته باشید همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی باشد» (نهج الفصاحه ص۲۵۹)
@tareagheerfan
⭐️🌙⭐️
🌙⭐️
⭐️
✨الهی!
در دل دوستانت نور عنایت پیداست و جانها در آرزوی وصالت حیران و شیداست، چون تو مولا که راست؟ چون تو دوست کجاست؟ هرچه دادی نشان است و آیین فرداست، آنچه یافتیم پیغام است و خلعت برخاست، نشانت بیقراری دل و غارت جان است و خلعت وصال در مشاهدهی جمال.
روزی که سر از پرده برون خواهی کرد
دانم که زمانه را زبون خواهی کرد
گر زیب و جمال از این فزون خواهی کرد
یا رب چه جگرهاست که خون خواهی کرد.
📚#الهی_نامه_خواجه_انصاری.
☪ شب خوش
⭐️
🌙 ⭐️
⭐️🌙⭐️
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز جمعه پنجم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹ ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل
🌷سلام دوستان
شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از
عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است.
برای آشنایی با زندگانے و سیره عرفانی عارف بالله ایت الله کوهستانی رحمت الله علیه روی متن بالا ضربه بزنید
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز شنبه دوم شوال ۱۴۳۹ بیست وهشتمین موضوع: نقش مناجات با خدا در سیر و
برای مشاهده بیست وهشتین نکته ازچهل نکته کلیدےسیر الی الله با عنوان نقش مناجات باخدا در سیر الی الله روی متن بالا ضربه بزنید.
بوی گل و بانگ مرغ برخاست
هنگام نشاط و روز صحراست
فراش خزان ورق بیفشاند
نقاش صبا چمن بیاراست
🌷ما را سر باغ و بوستان نیست
هر جا که تویی تفرج آن جاست
گویند نظر به روی خوبان
نهیست نه این نظر که ما راست
در روی تو سر صنع بی چون
چون آب در آبگینه پیداست
چشم چپ خویشتن برآرم
تا چشم نبیندت به جز راست
هر آدمیی که مهر مهرت
در وی نگرفت سنگ خاراست
روزی تر و خشک من بسوزد
آتش که به زیر دیگ سوداست
نالیدن بیحساب سعدی
گویند خلاف رای داناست
از ورطه ما خبر ندارد
آسوده که بر کنار دریاست
#سعدی
🆔 @tareagheerfan
#لقاءالله
ای برادر، خوب دقت کن در روایتی که می گوید: برای خدای تعالی فرشته ای است که او را داعی گویند و چون ماه رجب فرا می رسد این فرشته هر شب تا صبح ندا می دهد که: خوشا به حال آنان که به یاد خدا هستند و خوشا به حال کسانی که فرمانبردار اویند، خدای تعالی می فرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد، اجابت کننده کسی هستم که اطاعت کننده من باشد و آمرزنده کسی هستم که از من طلب آمرزش و غفران نماید.
پس ای انسان مسکین! به حال خود بنگر که اگر مطیع برای پروردگارت باشی، چگونه به آن مقام بالا و درجه والائی که زبان از تعبیر آن ناتوان بلکه عقل از تصور آن حیران است، بالا خواهی رفت؟!
زیرا در سایه این ترقی و دستیابی به مقام والا، برای فرشتگان، پیشوا خواهی گشت و همنشین برای پروردگار عالمیان خواهی گردید؛ بلکه مطاع برای ملک الملوک متعال به شمار خواهی آمد؛ و اگر علیه او عصیان و سرکشی نمایی و تهجد و شب زنده داری را سبک شماری و دعوت به مناجاتش را نادیده بگیری، فاضلاب شیطان خواهی گشت. وه که افتضاح است حال تو! لذت خواب تو را از پروردگار عالمیان غافل می نماید و از مقام و درجه مقربان و بالاترین مقام بزرگواران باز می دارد و تو را به اسفل السافلین و پست ترین مقام فطرتان ملحق می نماید!؟
ای انسان مسکین! مگر تو همانی نیستی که در مصاحبت با اشراف دنیا پیش دستی می نمودی و تمام سعی و تلاش خود را در این رابطه به کار می گرفتی بلکه برای هم صحبت و همنشین شدن با آنها مال و آسایش خود را بذل می کردی بلکه از این بالاتر، برای افتخار همنشینی با سلطان زمان خود، خطر مرگ را هم می پذیرفتی؟! پس کجایی ای مسکین که طالب تحصیل شرف هستی در حالی که خون دلت را در تشرف به صحبت سلاطین نثار می کنی. پس این سستی و تسامح در اجابت دعوت سلطان حقیقی چیست؟! آن سلطان حقیقی که سلطنت همه سلاطین و پادشاهان با ذره ای از سلطنت عظیم او قابل قیاس نیست، بلکه هر سلطنت و سلطه ای که در مخلوقات عالم مشاهده می شود، همه آنها اثری است از آثار سلطنت عظیم خداوند متعال و سایه ای است از سایه های سلطنت بلند مرتبه حضرت حق، علاوه بر آن، خداوند متعال ولی نعمت تو است، نعمت هایی که تو قدرت و توان شمارش آنها را نداری، بلکه احدی از مخلوقات الهی توان شمارش آنها را ندارند!
پس چقدر در خسران و زیانی در این معامله ای که با سلطان حقیقی بزرگ انجام می دهی و در حق او کوتاهی می نمایی؟! به طور قطع هیچ خدمتکاری از خدمتکاران سلطان ظاهری چنین معامله و کوتاهی را با سلطان خود نمی کند و نه تنها با سلطان ظاهر بلکه چنین شیوه ای را با وزیران او و کارمندانش به کار نمی گیرد، بلکه این چنین رفتاری را حتی با هم طرازهای خودت نیز انجام نمی دهی، زیرا زمانی که یک شخص بزرگوار را به سوی تو بفرستد تا تو را با زبان لطیف و شیرین دعوت نماید و این چنین وعده های بزرگ و قابل توجه را به تو ابلاغ کند با تمام وجود از او استقبال می کنی حتی از این بالاتر اینکه آن راه و روشی که با خداوند متعال در پیش گرفته ای با نوکران خودت نیز چنین شیوه ای را به کار نمی گیری!؟ و بلکه حتی با دشمنان و مخالفان خود نیز این چنین رفتارهای سبکی انجام نمی دهی؛ زیرا اگر دشمن انسان دعوت نامه ای جهت شرکت در مجلس دوستانه ای را به وسیله شخص محترم و عزیز و شریف و بزرگواری بفرستد و از تعبیرات محبت آمیز و محترمانه استفاده کند و کمال ملاطفت را در این دعوت به کار گیرد، انسان از این که چنین دعوت نامه ای را رد کند خجالت می کشد، سبحان الله! که خداوند متعال چقدر کریم و بزرگوار است ؟! و چقدر حلیم و بردبار است؟! و چقدر لطیف است؟!
به جان خودم سوگند که سزاوار است انسان تمام دنیا و آخرت و همه نعمت ها و شرف ها و لذت ها و بهجت و سرورها را فدای قدم های مبارک این دعوت کننده و رسول خدا نماید بلکه سزاوار است که جان خود و همه جهانیان را فدای یک حرف از حروف کلمات این دعوتنامه کند و این فداکاری را چیز با ارزشی به شمار نیاورد بلکه سرافکنده و شرمنده باشد که نتوانسته حق شکر و سپاس این دعوت را آن طور که باید و شاید به جای آورد! و چگونه این چنین نباشد در حالی که همه اینها در کنار این تشریف بزرگ، محدود و ناچیز است.
و در عین حال، این جان نیز یکی از نعمت ها و منت های اوست بر تو و همان طور که اگر جانت را فدا کنی، باز همین فداکاری نیز از نعمت های اوست؛ پس منزه است این پروردگار بزرگوار که عقل ها در کرامت و بزرگواری و معامله و رفتاری که با بندگانش دارد، حیران اند؛ زیرا خداوند متعال با اینکه با چنین تشریفات و لطف هایی که بر این بنده مسکین، منت گذاشته ولی باز به همین منت قانع نشده و اکتفاء نکرده بلکه وعده فرموده که این کرامت ها را خداوند خودش بپذیرد و پاداش ها و خلعت ها و عطاهایی عنایت نماید که زبان گویندگان توانا نیز از توصیف آنها ناتوان و فهم دانشمند از درک و معرفت آنها، کوتاه است، بلکه به دل هیچ بشری خطور نکرده
🌹 نماز شب بیست و هفتم ماه رجب
روایت است هر وقت شب که باشد ، دوازده رکعت نماز گذارد و در هر رکعت بعد از حمد ، هر یک از سوره های ناس و فلق را چهار بار بخواند و بعد از نماز چهار بار بگوید.
لا اله الا الله و الله اکبر و الحمد الله و سبحان الله و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
@tareagheerfan👈