☘️☘️حدیث روز
رسول خدا صلي الله عليه واله می فرمایند :
وجود یک فقیه و دانشمند واجد بصیرت دینی ـ از دیدگاه شیطان ـ طاقت فرساتر و ناخوشایندتر و سختتر از وجود هزار فرد عابد و پارسا میباشد.
فَقیهٌ واحِدٌ، أشَدُّ عَلَی الشَّیطانِ مِن اَلفِ عابِدٍ.
منیة المرید، صفحه 183
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
طرح ولایت طلاب
🍀🍀چگونه میتوان در بارۀ یک چیز، هم علم حضوری و هم علم حصولی داشت؟ یکی از نکاتی که در بارۀ علم حضوری
☘️☘️☘️آیا علم حضوری،شدت و ضعف دارد؟و ذو مراتب است؟
علم حضوری مانند نور، دارای مراتب، و شدت و ضعف است؛ زیرا چنان که گفتیم در این علم، خود واقعیت معلوم نزد عالم حضور دارد، و با توجه به اینکه موجودات از جهت مرتبۀ وجود با یکدیگر متفاوتاند و برخی کاملتر و برخی ناقصترند، بسته به مرتبۀ وجود عالم و معلوم، علم حضوری نیز دارای مراتبی از شدت و ضعف، و وضوح و خفاست.
بدین ترتیب، هر چه عالِم در مرتبۀ وجودی بالاتری باشد، علم حضورىِ روشنتر و واضحتری دارد و تشخیص ویژگیهای معلوم بیشتر ممکن میشود. به همین سبب، گرچه همۀ انسانها به خودشان علم حضوری دارند و همه در این یافت حضوری، وجود خویش را مییابند، عموم مردم به بسیاری از ویژگیهای خود آگاه نیستند و این ضعفِ آگاهی موجب میشود تفسیر حصولی صحیحی از آن نداشته باشند، و مثلاً نمییابند که حقیقت وجودشان امری مجرد است و خودشان همان بدنشان نیست. از همین روست که اکثر مردم برای دانستن این گونه امور، به علوم حصولی دیگری نیازمندند، و برای فهمیدن آنها از استدلال و تجربه کمک میگیرند. اما اگر وجود انسان بهتدریج کاملتر و علم حضوریاش به خودش شدیدتر شود، این قبیل امور را نیز میتواند روشنتر و بدون واسطۀ علم حصولی بیابد. همچنین هر چه وجود معلوم قویتر باشد، علم حضوری به آن شدیدتر خواهد بود. برای مثال، هنگامی که عامل ترس قویتر است، احساس ترس نیز شدیدتر است.
افزون بر این، مراتب توجه شخص درککننده نیز میتواند در شدت و ضعف علم حضوری مؤثر باشد. مثلاً بیماری که از دردْ رنج میبرد و درد خود را با علم حضوری مییابد، وقتی دوست عزیزی را میبیند و توجهش به او معطوف میشود، دیگر شدت درد را درک نمیکند؛ و برعکس، هنگام تنهایی و بهخصوص در شب تاریک که توجهی به سایر امور ندارد، درد خود را با شدت بیشتر درک میکند، که علت آن، شدت توجه است.
علم حضوری به مبدأ هستی نیز مراتبی دارد. در واقع، آنچه عموم مردم میتوانند از رابطه با مبدأ هستی، بدون واسطه بیابند، آن است که وجودشان به چیزی وابسته است، و در وجود خود مستقل نیستند؛ اما این علم حضوری بهقدری ضعیف است که ویژگیهای موجودی را که بدان وابستهاند، بهدرستی تشخیص نمیدهند. اما انسان میتواند با تکامل وجودی و با توجه درونی، به مرتبهای برسد که بسیاری از ویژگیهای وجود خود را روشنتر و آگاهانهتر بیابد، و حضور خداوند را بیشتر و واضحتر درک کند.
بَرَد آبْ زین بحـر فیروزهای
به گنجایش خویش، هـر کوزهای
نبیند زدریا بهجز آب خویش
نداند کس از هستىِ خویش، بیش
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
☘️☘️حدیث روز
قال على عليه السلام :
پاِنَّ العِلمَ حَياةُ القُلوبِ وَ نورُ البصارِ مِنَ العَمى وَ قُوَّةُ البدانِ مِنَ الضَّعفِ؛
به راستى كه دانش، مايه حيات دلها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدنهاى ناتوان است.
(تحف العقول، ص 28)
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
شکر هر نعمت این است که بهره ای که شایسته آن نعمت است، از او گرفته شود.
(ده گفتار)
@motahari_nab
🌹 شفاعت برای همه
#آیت_الله_بهجت (ره) میفرمودند که سؤال شد که آيا #حضرت_معصومه (س) فقط برای اهل قم #شفاعت میکنند یا برای ديگران هم شفاعت میکنند؟ شفاعتشان برای دیگران هم مؤثر است؟ فرمودند که برای اهل قم میرزای قمی کافی است، صاحب قوانین که مرقدشان در شیخان است، اين برای اهل قم کافی است، حضرت معصومه برای همه شفاعت میکنند.
۹۰/۷/۱۷
🌐 @mesbahyazdi_ir
مجتمع مفتاح.سال ۹۸
مشهد مقدس
#طرح_ولایت
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
🍀🍀🍀حدیث روز
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند :
بهترین دانش آن است که رشد و هدایت خود را با آن سامان دهی و بدترین دانش آن است که آخرت خویش را با آن تباه گردانی.
خَیرُ العِلمِ ما أصلَحتَ بِهِ رَشادَكَ، وشَرُّهُ ما أفسَدتَ بِهِ مَعادَكَ.
غرر الحکم و درر الکلم، جلد 1، صفحه 352
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مغزهای پوسیده و عاشق آمریکا در کلام امام خمینی (ره)
📜تاریخچه طرح ولایت در بیانات حجت الاسلام مجتبی مصباح یزدی
🔸حدود 21 یا 22 سال پیش، اگر اشتباه نکنم سال 75، برخی از مسئولین خدمت مقام معظم رهبری رسیدند، خاصه مسئولین بسیج دانشجویی، و نظرشان این بود که به خاطر برخی از شبهاتی که در دانشگاه مطرح است، نیروهای بسیج نیاز به تقویت برخی مباحث علمی و دینی برای حفاظت از مبانی اعتقادی خودشان دارند؛ تا دچار برخی وسوسه ها و شبهاتی که مطرح است نشوند. ایشان فرموده بودند که بروید خدمت حاج آقای مصباح و از ایشان برنامه بگیرید. به دنبال این فرمایش ایشان، مسئولین وقت خدمت حاج آقای مصباح آمدند و طرح مسئله کردند. حاج آقا هم قول دادند که برنامه ای طراحی بکنند که در یک فرصت تابستانی قابل اجرا باشد و یک ارتقای علمی و معرفتی برای عزیزان شرکت کننده ایجاد کند.
🔹چون در ابتدا برنامه ی مدون از پیش تعیین شده ای نداشت، خود ایشان سرفصل هایی را تعیین فرمودند، بر اساس مهم ترین نیازهای معرفتی که در این سطح ممکن است مورد نیاز باشد، در سال اول خود حاج آقای مصباح، مرحوم علامه جعفری، مرحوم آیت الله طاهری خرم آبادی، آیت الله کعبی و حاج آقای محمدی عراقی به عنوان استاد این موضوعات را مطرح می کردند.
🔸بعد از سال اول، مباحث مطرح شده در دوره پیاده سازی شد و به صورت جزواتی تنظیم شد و با ایجاد سیر منطقی و تدریس در سال های بعدی به مرور به کتاب تبدیل شد. هر سال سعی می شد تا این کتاب ها بازنگری شود، تا مطالب دقیق تر، عمیق تر و به حسب نیاز بازنگری شود. دوره های تربیت مدرس برای تربیت اساتید مورد نیاز برگزار شد و بحمدالله از آن سال به بعد این طرح گسترش بیشتری پیدا کرد.
🍀🍀🍀حدیث روز
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند :
بهترین دانش آن است که رشد و هدایت خود را با آن سامان دهی و بدترین دانش آن است که آخرت خویش را با آن تباه گردانی.
خَیرُ العِلمِ ما أصلَحتَ بِهِ رَشادَكَ، وشَرُّهُ ما أفسَدتَ بِهِ مَعادَكَ.
غرر الحکم و درر الکلم، جلد 1، صفحه 352
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
🔰 برخی از روی سادگی میگویند: در دوران غیبت وظیفه اجتماعی نداریم
🔸 همه #شیعیان قبول دارند که اسلام احکام اجتماعی سیاسی دارد و در زمینه اجرا نیز وارد شده است و ائمه (علیهم السلام) نمونه این سخن هستند. اما آیا اسلام در زمان #غیبت میگوید مردم وظیفه سیاسی اجتماعی دارند یا نه؟
🔹 آیا اسلام حضور را برای همه ضروری میداند؟ آیا #اسلام در دوران غیبت، حوزه اجرا را در دست دارد؟ آیا اسلام میتواند متصدی اجرا شود یا اساسا در زمان غیبت چنین توانی ندارد؟ وظیفه مردم چیست؟ اینجا است که ابهاماتی وجود دارد.
🔸 بعضی از روی سادگی و شاید از روی غرض ورزی میگویند، بعد از غیبت امام زمان (عج)، مردم باید به فکر وظایف فردیشان باشند تا خود #امام_زمان (عج) بیاورند و #حکومت_اسلامی را تشکیل بدهند و ما دیگر وظیفهای نداریم.
🔹این یعنی عملا همان #سکولار شدن. یعنی وقتی امام غایب است و دسترسی به او نیست ما تکلیفی نداریم و در نتیجه این همان سکولار شدن هست.
📝 جلسه سیزدهم درس اخلاق #پاسخ_به_شبهات
۹۸/۱۱/۱۷
✔️ @mesbahyazdi_ir
‼️ چرا نام این دوره، طرح ولایت گذاشته شد، وجه تسمیه آن چه بود؟
🔸 شاید این برمی گردد به سیر منطقی بحث و آن نتیجه ای که در نهایت بدان منتهی می شود. انقلاب اسلامی بر اساس این ایده شکل گرفته که دین می تواند در حکومت سریان و جریان داشته باشد. فلسفه سیاسی اسلام که بر اساس ایده ولایت فقیه، توسط امام در جامعه ما شکل گرفت، خود برای خیلی ها محل سؤال و ابهام بود که دیدگاه اسلام چه ارتباطی با مسائل اجتماعی و سیاسی دارد.
🔹 اگر قرار بود مبنای این حرف توضیح داده شود، بحث این بود که مسائل سیاسی و حق حاکمیت که اسلام آن جا دخالت می کند، فرع بر مسائل حقوقی است. یعنی وقتی اسلام حق حاکمیت برای کسی قائل می شود، فرع بر این است که شما پذیرفته اید حقوق مبنای خاصی دارد و مبنای حقوقی این مسئله اول باید تبیین شود تا برسیم به خصوص حق حاکمیت که اصلا حق از کجا می آید؟
🔸 حق، مسئله ای ارزشی است و بحث این است که مبنای ارزش ها چیست؟ آیا ارزش ها امور حقیقی اند یا قراردادی اند؟ قابل تغییرند یا نه؟ که عموما در فلسفه اخلاق بحث می شوند. حال این فلسفه اخلاق و ارزش ها درباره ارزش هایی هستند که برای انسان تعیین می شوند. غالبا برای توجیه ارزش ها، درباره هدف، خواسته ها و ویژگی های انسان بحث می کنند. بنابراین قبل از این باید مشخص شود که جایگاه انسان از نظر ما در نظام هستی چیست؟
🔹 یک پله عقب تر از این موضوع، بحث آن است که ما هستی را درست بشناسیم و مبدا آن را تا رابطه انسان با خداوند متعال درست تبیین بشود، که خداوند فقط خالق است و بعد همه چیز واگذار می شود به انسان؟ آیا خدایی را می شود عقلا اثبات کرد یا نه؟
🔸 هرگونه بحثی که بخواهیم در این زمینه ها انجام دهیم، مبتنی بر یک بحث روشی است و استفاده از یک سری منابع معرفتی. یعنی یا از عقل می خواهیم استفاده کنیم، یا از آیات و روایات و. ... یکی از مهم ترین مباحثی که در جامعه ما مطرح است و در دهه های اخیر مطرح بوده، مسائلی است که درباره خود این منابع معرفت و ارزش و اعتبار آن ها بحث می کند که خیلی وقت ها بحث های دیگر منتهی به این جا می شود. مثلا عقل ما چقدر اعتبار دارد، معرفت ها مطلقند یا نسبی؟ فهم ما از آیات و روایات به چه دلیل معتبر است؟ آیا قرائت های مختلف از متون دینی به یک اندازه معتبر است یا ملاکی برای اعتبارشان وجود دارد؟ خوب این ها بحث های باز مبنایی تری بود که شبهاتش به وفور در جامعه فرهیخته ما مطرح بود و مربوط می شد به معرفت شناسی.
🔹 این سیر بحث ها در واقع از این جا چیده شده است که ما اول بیاییم مبانی معرفت شناختی مان را درست تبیین کنیم، بعد برسیم به یک دید کلی نسبت به هستی و مبدا آن، بعد خصوص انسان، بعد فلسفه اخلاق و ارزش ها، بعد فلسفه حقوق و بعد فلسفه سیاسی اسلام که منتهی می شود به ولایت. یعنی در رأسش ولایت الله و بعد ولایت پیغمبر اکرم و ائمه اطهار و در زمان غیبت ولایت فقیه. چون نهایت این سیر به بحث ولایت می رسد، این یکی از وجوهی بود که این دوره به طرح ولایت موسوم شد. شاید دلایل دیگری هم داشته که من اطلاعی ندارم.
«حجت الاسلام مجتبی مصباح یزدی»
1396/05/10 - بیست و دومین دوره طرح ولایت
#چرا_طرح_ولایت
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
👈 #هفته_حقوق_بشر_آمریکایی
📹ببینید| رهبرانقلاب: از هفتم تیر تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتلعام و کشتار [انجام شد]؟ [چقدر] زن، کودک، عالِم، سیاستمدار، بهوسیلهی عوامل آمریکا آماج این جنایتها قرار گرفتند؟
🔹️اگر طرّاح این حوادث هم سرویسهای امنیّتی آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمککننده بودند؛ حدّاقل تشویقکننده بودند.
🔹️این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفتهی «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. ۹۴/۴/۶
@Khamenei_ir
🍀🍀🍀حدیث روز
امام جعفر صادق عليه السلام می فرمایند :
برای نگارش دست به کار گردید؛ زیرا شما نمیتوانید این حقایق را در خاطر خود حفظ نموده و از آن نگاهبانی کنید.
عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللّهِ (علیه السلام) : یَقُولُ اکْتُبُوا فَإِنّکُمْ لَا تَحْفَظُونَ حَتّى تَکْتُبُوا.
کافی، ج1،ص67
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
📹ببینید| رهبرانقلاب: این جوانهایی که میبینید در اطراف کشور بهطور خودجوش کارهایی انجام میدهند...، با زبان #هنر، با زبان تصویر، با استفادهی از ابزارهای جدید باید بتوانند این حادثه شهدای هفتم تیر را، این شخصیّتها را [معرّفی کنند]؛ کسی مثل #شهید_بهشتی را در دنیا معرّفی کنند، کسی مثل #شهید_رجایی را معرّفی کنند، #شهید_باهنر را معرّفی کنند. هرکدام از این شخصیّتهایی که در ماجرای هفتم تیر یا ماجراهای دیگر به شهادت رسیدند، شایستهی یک چهرهنگاری بسیار باعظمتند که میشود از اینها چهرهنگاری کرد.
#هفتم_تیر
#شهدای_هفتم_تیر
📥سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=30097
✅ طرح ولایت چیست؟
🔹دوره آموزش مبانیاندیشه اسلامی با عنوان «طرح ولایت» دورهای است که با هدف دفاع فکری از دستاوردهای انقلاب اسلامی و صیانت از گوهر نفیساندیشه ولایت و تبیین ارزشها و عقاید اسلام ناب محمدی(ص) با حضور دانشجویان برگزار میشود.
🔸دوره آموزشی طرح ولایت بسیج دانشجویی در دو حوزه معرفت دینی و معنویت افزایی، بصیرتبخشی و تشکیلاتی در راستای عمقبخشی و بصیرتدهی بیشتر دانشجویان نسبت به مبانیاندیشه اسلامی برگزار می شود.
🔹دوره طرح ولایت به منظور شناخت راه و هدف و تقویت قدرت تحلیل و اعتماد به نفس دانشجویان و مسلح کردن آنها به ابزارهای منطقی جهت دفاع از ارزشهای دینی و پاسخ به شبهات فکری که دشمنان در دانشگاهها پراکنده میکنند تشکیل شده است.
🔸اساتید این دوره متشکل از اساتید منتخب حوزه و دانشگاه هستند که توسط مؤسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی(ره) به ریاست آیت الله مصباح یزدی تعیین میشوند. این اساتید آشنا با مبانیاندیشه اسلامی بوده و برخی از آنان مولف کتابهای مورد تدریس در این دورهها هستند.
🔹محتوای آموزشی در قالب 6 کتاب درسی شامل درآمدی بر معرفت شناسی، خداشناسی، انسان شناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سیاست می باشد که به مدت 40 روز درسی تدریس میشود.
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
🔰 گلایه "رهبر انقلاب" از اهانت و ظلم به برخی بزرگان پاکدست قبلی قوه قضائیه
🔻 رهبر انقلاب با گلایه از اهانت و ظلم به برخی بزرگان پاکدست قبلی قوه قضائیه در جریان قضاوتها و اظهارنظرهایی که در خصوص دادگاه اخیر شده افزودند: خطاب من در این موضوع مردم و جوانان مؤمن است که مراقب باشند تعدی نکنند و به افراد معاند که به دنبال گرفتن انتقام از مواضع انقلابی و محکم قاطع فلان شخصیت هستند، کاری ندارم.
🔺️ حرکت مبارزه با فساد که اکنون در قوه قضاییه بهخوبی مشاهده میشود و خود را نشان داده است، از دوره آقای آملی لاریجانی آغاز شد و ایشان هم در داخل و هم در بیرون از قوه شروع کننده آن بودند و اینها نباید از نظر دور باشد. ۹۹/۴/۷
شهید مظلوم در بیان مصباحِ دوستان.pdf
6.9M
🔸️بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی پیرامون عظمت شخصیت شهید آیت الله دکتر بهشتی (ره)
🌐 @mesbahyazdi_ir