🍀با سلام خدمت تاریخ پژوهان و علاقه مندان به تاریخ در ویژه نامه محرم و صفر انشاالله پست ها علمی کانال قبل از ظهر تقدیمتان خواهد شد. 🌷
🍀سوال: اولین منبع موجود که روایات عاشورا را به صورت مستند نقل کرده کدام است؟
#پرسش_تاریخی
#عاشورا_نگاری
@tarikh_j
✅پاسخ: یکی از معتبرترین و قدیمی¬ترین منابع عاشورانگاری، مقتل ابی¬مخنف می¬باشد. این کتاب در دسترس نیست؛ اما طبری بیشتر روایات ابی¬مخنف را در کتاب تاریخ خود نقلکردهاست. به جز مقتل ابیمخنف، طبری اخبار عاشورا را به منابع دیگر نیز ارجاع میدهد. او در عاشورانگاری، از دو نوع منابع شفاهی و مکتوب بهره برده است. اخبار عاشورا در این کتاب، هم از طریق راویان شیعه و هم اهلسنّت نقل شدهاست. بعضی از افراد در سپاه دشمن و از وابستگان به دستگاه حکومت بودند. افرادی که طبری روایات شفاهی خود را از قول آنها نقل کرده است؛ از جمله افراد اهل سنّت هستند که واقعه عاشورا را از افراد حاضر در دستگاه حکومتی شنیده و نقل کرده اند.
بیشترین روایات تاریخ طبری از کتاب «مقتل الحسین» ابی مخنف و هشام کلبی می باشد که گرایش شیعی داشتند.
#پرسش_ تاریخی
#عاشورا_نگاری
@tarikh_j
🍀طبری تعدادی از روایات خود را از افرادی نقل می¬کند که هم¬عصر او بودند. این افراد یا از خاندانی بودند که در دربار امویان حضور داشتند و یا روایاتی از راویان عاشورا شنیده¬بودند. همچنین بعضی از راویان، روایت را از افراد هم عصر خود نقل کردند. طبری در ابتدای تعدادی از روایات، از عبارات«حدثنی و حدثنا»، بهره برده¬است. این عبارت یکی از دلایل نقل شفاهی روایت است. همزمانی راویان با طبری، از دیگر شواهد شفاهی شنیدن روایت میباشد. راویان شفاهی او عبارتند از: حسین بن نصر بن مزاحم منقری، محمد بن عمار رازی و سعید بن سلیمان ، حارث بن کعب والبی، ابن سعد، احمد بن ثابت از اسحاق بن عیسی، زکریا بن یحیی ضریر.
#پرسش_تاریخی
#عاشورا_نگاری
@tarikh_j