🏴به احترام ایّام سوگواری دهمین امام شیعیان حضرت #علی بن محمّد ،امام هادی علیه السلام به تصویری از توصیف یکی از #کتب_اهل_سنت می پردازیم:
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ٌ#کتب_اهل_سنت #امام_علی_بن_محمّد علیه السلام
تنظیم:زهرا سادات حسینی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 29 بهمن
1399خورشیدی برابر با 5 رجب
1442هجری و 17 فوریه
2021میلادی میباشد. ۱_شهادت ابويوسف يعقوب بن اسحاق خوزي معروف به ابن سِكّيت، عالم لغوي و اديب مسلمان به دستور متوكل عباسي.(244 قمری) ۲_ درگذشت ابوعلي عبداللَّه بن بَنّاء معروف به ابن بَنّاء دانشمند علوم قرآني.(470 قمری) ۳_ درگذشت آيت اللَّه سيد علي يثربي كاشاني. (
1379قمری) ۴_ قيام مردم مسلمان تبريز به مناسبت چهلمين روز شهداي 19 دي قم. (
1356شمسی) ۵_ تأسيس حزب جمهوري اسلامي برای ایجاد یکپارچگی و سامان پخشی و پایه گذاری دولت جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی.این حزب در ۱۱خرداد سال
۱۳۶۶به درخواست اعضای شورای مرکزی آن و موافقت امام خمینی،فعالیت های خود را رسما تعطیل کرد. (
1357شمسی) -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
محمد بن محمد بن نعمان در ۱۱ ذیالقعده سال ۳۳۶ق یا ۳۳۸ق در عُکبَری نزدیکی بغداد به دنیا آمد.
پدرش شغل معلمی داشت و بدین جهت شیخ مفید به «ابن المعلم» مشهور بوده است. عکبری و بغدادی نیز دو لقب دیگر او هستند.درخصوص ملقبشدن به مفید هم گفتهاند: در مناظرهای که با علی بن عیسی رُمانی دانشمند معتزلی داشت، توانست استدلالات طرف مقابل را باطل کند؛ پس از آن رُمانی او را «مفید» خواند.
در منابع تاریخی دو فرزند برای مفید ذکر شده است؛ یکی ابوالقاسم علی و دیگری دختری که اسمش در منابع نیامده و همسر ابویعلی جعفری بوده است.
#شیخ_مفید
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
تحصیلات
☘☘☘☘
مفید قرآن و علوم مقدماتی را نزد پدر فراگرفت. سپس برای ادامه تحصیل همراه او به بغداد رفت و توانست از محدثان، متکلمان و فقهای برجسته شیعه و سنی بهره ببرد.
شیخ صدوق (درگذشت ۳۸۱ق)، ابن جنید اسکافی (درگذشت۳۸۱ق)، ابن قولویه (درگذشت۳۶۹ق)، ابوغالب زراری (درگذشت۳۶۸ق) و ابوبکر محمّد بن عمر جعابی (درگذشت۳۵۵ق) از مشهورترین استادان شیعی او بودهاند.
شیخ مفید نزد حسین بن علی بصری معروف به جُعَل از اساتید بزرگ معتزله و ابویاسر شاگرد متکلم نامی ابوالجیش مظفر بن محمد خراسانی بلخی علم کلام آموخت. او همچنین به پیشنهاد ابویاسر در مجلس درس علی بن عیسی رمانی دانشمند معروف معتزلی شرکت کرد.
وی از حدود ۴۰ سالگی ریاست شیعیان را در فقه، کلام و حدیث عهدهدار شد و در دفاع از عقاید شیعه، با علماء دیگر مذاهب مناظره میکرد.
#شیخ_مفید
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
جایگاه علمی
شیخ طوسی در کتاب الفهرست، مفید را فردی تیزفهم و حاضرجواب و پیشتاز در دانشهای کلام و فقه معرفی کرده است. ابن ندیم از مفید با عبارت رئیس متکلمان شیعه یاد کرده، در علم کلام بر دیگران مقدم دانسته و بیهمتا توصیف کرده است.
شیخ مفید را نماینده مکتب کلامی بغداد و برجستهترین شخصیت آن شمردهاند که به نقد اندیشههای مکتب کلامی قم میپرداخت. گفته شده مکتب فکری بغداد در شیخ مفید به اوج رسید.گفته شده شیخ مفید، نه عقلگرای افراطی بود و نه حدیثگرای افراطی، بلکه وی، رویکردی اعتدالی و میانه داشت.
شیخ مفید شاگردان بسیاری پرورش داد که برخی از آنان علماء صاحبنام شیعه بودهاند.
#شیخ_مفید
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j