زیارت اربعین و نقش آن در تربیت فردی و اجتماعی زائر
نویسندگان: عنایت شریفی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال ششم پاییز 1400 شماره 23
مراسم پیاده روی و زیارت اربعین یکی از مهمترین کانونهای تربیتی انسانِ آزادیخواه است. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی به این سؤال اساسی پاسخ دهد که زیارت اربعین در تربیت فردی و اجتماعی زائران چه تأثیری دارد؟ از مهمترین آثار زیارت اربعین در تربیت فردی زائر، خودسازی و تهذیب نفس، ایجاد آرامش درونی، تمرین صبر و استقامت، خودباوری، الگودهی و الگوپذیری، افزایش عشق و مهرورزی، تقویت دینداری و شکرگذاری از نعمتهاست. اربعین در بعد تربیت اجتماعی نیز میتواند در ایجاد همبستگی، تحقق امت واحده اسلامی، ایجاد شور و شعور سیاسی، توجه به امر به معروف و نهی از منکر و تبلور مفاهیم اخلاقی مانند تعاون، همدلی، ایثار و از خود گذشتگی، انفاق، بخشندگی، روحیه ظلمستیزی و استقامت تأثیرگذار باشد.
https://b2n.ir/q88192
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
پیاده روی اربعین به مثابه حق اسلامی بشر و ظرفیت آن در تحقق صلح (مقاله علمی وزارت علوم)
نویسندگان: سید محمد حسینی محسن حاجی زاده مهدی فیروزآبادیان
منبع: مطالعات حقوق بشر اسلامی سال نهم پاییز و زمستان 1399 شماره
زیارت امکان مقدس در ادیان، جایگاه ویژه دارد. زیارت نیز در دین اسلام مورد توجه واقع شده است. زیارت اربعین جزء حقوق اسلامی بشر به حساب می آید. در دو دهه اخیر، زیارت قبر امام حسین و زیارت اربعین با رونق فراوانی مواجه شده است. این پژوهش سعی کرده است با روش توصیفی تحلیلی، به رابطه زیارت اربعین به عنوان یک حق بشری و اسلامی با ایجاد و استمرار صلح و امنیت به بپردازد. یافته های این پژوهش عبارتند از این که زیارت اربعین در کنار آثار معنوی و تربیتی، زیارت اربعین باعث ایجاد همدلی و دوستی بین زائران اربعین با ملیت های مختلف شده است. زیارت اربعین باعث صیانت از امکان مقدسه عراق شده است. همچنین زیارت اربعین در دل خود باعث ایجاد امنیت شده است. موجب ایجاد و تقویت صلح و دوستی در منطقه شده است. این پژوهش به این نتیجه رسیده است که زیارت اربعین جز حقوق اسلامی بشر در راستای صلح و انسانیت است که دولتها بایستی این حق را محترم بشمارند و بستر اجرای آن را فراهم آورند.
https://b2n.ir/h15084
تنظیم: سرکار خانم نجمه صالحی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کاخ بردک سیاه
این کاخ احتمالا در زمان داریوش اول در ۱۲ کیلومتری برازجان در منطقه دشتی ساخته شده است. در حفاری های اخیر بخشی از یک سنگ نگاره نیز کشف شده که همانند سنگ نگاره های درگاه کاخ های تخت جمشید است و فردی چتری را بالای سر شاه نگه داشته است.
در زیر یکی از پایه ستون های سنگی این کاخ، چهار تکه ورقه طلای کتیبه دار کشف شده است. این ورقه ظاهرا به عمد مچاله شده است. هنوز امکانات لازم برای بازخوانی متن کتیبه این ورقه های طلا فراهم نشده است ولی خوانش آن بسیار با اهمیت است زیرا به دلیلی نامعلوم یکی از فرمانروایان می خواسته متن آنرا به دلیلی نابود کند.
محوطه باستانی بردک سیاه از پنج تپه تشکیل شده بود که اکنون تنها بخشی از یک تپه دست نخورده باقی مانده است و بقیه فضا زیر کشت درختان خرما قرار گرفته است.
#قاب_تصویر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#امام_خمینی (رحمت الله علیه):
🔹"من فيلمى كه ديشب از مرحوم #رجايى گذاشته بودند و منزلش را نشان می دادند- يك دفعه ديگر هم مثل اينكه ديدم اين را- بعضى از اشخاصى كه پيش من بودند، می گفتند: ما رفتيم منزل آقاى رجايى، اين خوب نشان می داد، آنجا به اين اندازه نيست؛ واقع مطلب اين طور نيست. اين يك چيز بزرگى كانّه نشان دارد می دهد و حال آنكه ما كه رفتيم منزلشان ديديم كه، مسأله اين طور هم نيست.
🔹وقتى بنا شد كه يك نفر رئيس جمهور شده يا يك نفر نخست وزير است، آقا منزلش آن طورى است و وضع عادىاش اين طورى است، اين ديگر نمی شود كه از يك قدرت بزرگى بترسد. براى چه بترسد؟ اين را كه از او نمی گيرند. آن بايد بترسد كه می خواهد چپاول كند و مىخواهد يك حكومت كذايى بكند، آن بايد بترسد. اما #رجايى- خدا رحمتش كند- و امثال اينها و باهنر و اينهايى كه ما از دست داديم، كه اين طور نبودند كه زندگيشان جورى باشد كه مبادا يك وقتى از دست ما برود؛ خاضع بشوند پيش ديگران و براى اينكه زندگى را بيشترش بكنند زورگويى كنند به مردم. اين يك عنايتى است كه #خداى_تبارك_و_تعالى به اين ملت كرد."
📚صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۴۴۶
#شهید_رجایی
تنظیم: سرکار خانم مریم صفری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j