✖️من بعنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است ادعا میکنم که در تمام این دو قرن گذشته در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضای یک آخوند نجفرفته نیست در حالیکه در زیر همه این قراردادهای استعماری، امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگرفته هست.
این، یک طرف قضیه؛ از طرف دیگر پیشاپیش هر نهضت مترقی ضداستعماری در این کشورها، همواره و بدون استثنا قیافه یک یا چند عالِم راستین اسلامی و بخصوص شیعی، وجود دارد.
سال۱۳۳۹ در فرانسه آقای مشهوری در سخنرانی اش فرمود:
من از اسلام خوشم نمیآید هرجا آخوندی میبینم حالم بهم میخورد...
همآنجا برخاستم و گفتم:
مگر دین «یام یام» است که تو از آن خوشت بیاید یا خوشت نیاید؟ برای رد یا اثبات یک مذهب باید استدلال کرد نه ابراز احساسات شخصی!
دکتر علی شریعتی/کتاب: قاسطین مارقین ناکثین، ص٢۴۱،۲۴۲
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ترجمه غیبت نعمانی.pdf
14.9M
✅#معرفی_کتاب
📚کتاب "الغَیبَة"، عنوان یکی از آثار مهم شیعه در موضوع غیبت و ظهور امام دوازدهم شیعیان نوشته "ابوعبدالله محمد بن ابراهیم نُعمانی" در اوایل دوران غیبت کبرا است. مجموع روایات کتاب ۴۷۸ عدد است که در ۲۶ باب آمدهاند. این کتاب جزو منابع و مصادر بسیاری از کتب دیگر عالمان متأخر شیعی است.
🔸در نیمه اول قرن چهارم هجری قمری که غیبت امام مهدی(ع) به درازا کشید و بهویژه پس از درگذشت ابوالحسن صیمری (۳۲۹ق/۹۴۰م)، آخرین نفر از نایبان چهارگانه امام و پایان دوره غیبت صغری، آشفتگی فکری و تزلزل اعتقادی بسیاری در شیعیان پدید آمد و بسیاری به شک و دودلی دچار شدند و برخی به اعتراض و حتی انکار برخاستند.
🔹نعمانی که در این روزگار میزیست، برای استحکام بخشیدن به بنیادهای فکری تشیع و نیز برای پاسخگویی به نیازهای اعتقادی شیعیان در امر امامت و راز غیبت امام دوازدهم کتاب غیبت را تألیف کرد.
🔸این کتاب شامل روایات نقل شده از پیامبر(ص) و ائمه(ع) در موضوع غیبت و بحثهایی در همین موضوع است. نعمانی در مقدمه کتاب به اوضاع و احوال آن روزگار و انگیزه خود در تدوین کتاب غیبت اشاراتی دارد.
🔹مؤلف در مقدمه علت تألیف کتاب را انحراف گروههایی از شیعیان بخاطر وقوع غیبت امام دوازدهم دانسته و یکی از انگیزههای این انحرافات را ضعف ایمان و بیتوجهی به روایات وارد شده در موضوع غیبت بیان میکند. از این رو به جمعآوری احادیث در این موضوع میپردازد.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#مقاله بررسی تحلیلی علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
درجه علمی در دستهبندی سابق وزارت علوم: علمی-ترویجی
نویسندگان: محمدعلی محیطی اردکان سمانه کارگر شورکی
منبع: معرفت سال سی ام شهریور 1400
در این مقاله به عوامل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها بر مصیبت می پردازیم؛ عواملی که بی تردید نقشه راه تقویت پایداریِ هنگام مصیبت را پیش روی رهروان آن حضرت ترسیم خواهد کرد. این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی تحلیلی به دنبال استخراج عوامل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت و تحلیل آنهاست. بدین منظور، پس از توضیح مبادی تصوریِ بحث، علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت را در چهار حوزه خداشناسی، خودشناسی، دنیاشناسی و فرجام شناسی بررسی می کنیم. یقین به خداوند متعال، درک حضور و معیت الهی، درک محبت الهی و قرب او در حوزه خداشناسی، معرفت بالا و والای حضرت نسبت به خویش در حوزه خودشناسی، و اموری مانند شناخت طبیعت زندگی دنیا در حوزه دنیاشناسی و آگاهی نسبت به پیامدهای اخروی صبر و معادباوری در حوزه فرجام شناسی، از مهم ترین علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت است. امید آنکه بتوان با الگوگیری از این بانوی معصوم، صراط مستقیم را طی کرد و به قرب الهی رسید.
https://b2n.ir/k75922
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#مقاله جستاری در چگونگی و مکان دفن حضرت فاطمه زهرا(س)در منابع نخستین (مقاله پژوهشی حوزه)
درجه علمی: علمی-پژوهشی (حوزوی)
نویسندگان: حمزه ترابی مجید احمدی کچایی
منبع: تاریخ اسلام سال بیست و یکم پاییز 1399
حضرت فاطمه زهرا(س) که مقامی ویژه نزد پیامبر(ص) داشت، تنها دختر ماندگار پس از رحلت آن حضرت بود که زندگی کوتاه ایشان با روی دادهای بزرگ و سرنوشت ساز همراه شد. کوتاه بودنه مدت زندگانی آن بانوی بزرگوار و وجود جریان های معارض با اهل بیت(ع) سبب شده است، بسیاری از رخدادهای زندگی ایشان، مانند چگونگی و مکان دفن آن حضرت به درستی آشکار نباشد. با وجود اختلاف علمای اهل سنت درباره چگونگی دفن حضرت زهرا(س)، بیشتر آنها بر این باورند که مدفن آن حضرت(س)در قبرستان بقیع، مکانی مشخص دارد، اما شیعیان آن قبر را متعلق به فاطمه بنت اسد می دانند و بر این باورند که مکان قبر آن بانو آشکار نیست. هر دو گروه در این باره، مستندات قابل توجهی ارائه کرده اند. این مقاله با روش تحلیلی توصیفی، این دو دیدگاه را بررسی می کند و به سنجش و اثبات این فرضیه می پردازد که قبر منسوب به ایشان در بقیع متعلق به فاطمه بنت اسد است و محدوده مدفن حضرت زهرا(س)در کنار روضه نبی اکرم(ص)در بیت ایشان واقع شده است، اما محل دقیق قبر مخفی است.
https://b2n.ir/s31035
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لیست کامل آدرس های جدید سایت دانلود مقاله Sci-hub:
sci-hub.tw
sci-hub.se
sci-hub.st
sci-hub.do
sci-hub.shop
sci-hub.ren
sci-hub.es.ht
sci-hub.it.nf
scihub.wikicn.top
💠حرفه ای مقاله ISI بنویس💠
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
حتی اگر زمان رضاخان بود!
✍️احمد سعیدی
✅ وقتی بحث تجزیه کشور مطرح میشود، آنقدر خطر بالاست که دیگر نوع حکومت و حاکم مهم نیست،
✅ اگر رضاخان هم حاکم بود، وظیفه همه ما بود که از تمامیت ارضی کشور دفاع و حمایت کنیم.
❗️جای تعجب است که برخی به راحتی از عبارت تجزیه ایران صحبت کرده و آن را عادی سازی کنند.
👌و چقدر ساده و خام اند آنان که بخواهند از ایران قوی و بزرگ جدا شوند❗️
آیا در این دنیای جنگلی، روز خوش خواهند دید⁉️
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
گذرگاه «انجمن علمیپژوهشی تاریخجامعةالزهرا(س): قم»
حتی اگر زمان رضاخان بود! ✍️احمد سعیدی ✅ وقتی بحث تجزیه کشور مطرح میشود، آنقدر خطر بالاست که دیگر
سلام ونور
وقت بخیر🍂🍃
قابل توجه همراهان عزیز
این کانال خوب را دنبال کنید، یادداشتهای علمی در زمینههای مختلف ادبی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی و...به اشتراک میگذارند.
یاعلی
@howzavian
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j