📢 مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) با همکاری انجمن علمی ادبیات تاریخی ساهور برگزار میکند
🎓 دوره: آموزشی ادبیات تاریخی ناظر به تولید و نگارش آثار تاریخی اسلام و ایران دوره اسلامی
🧾 هدف دوره:
این دوره با هدف توانمندسازی نویسندگان در حوزه ادبیات تاریخی و حمایت از تولید آثار مکتوب در موضوع تاریخ اسلام و ایران دوره اسلامی برگزار میشود. شرکتکنندگان میآموزند:
🔹 جواز خلق شخصیت در رمان تاریخی.
🔹 مهارتهای نگارش داستان و رمان تاریخی.
🔹 بایسته های تاریخی در رمان نوجوان.
🔹 روشهای خلاقانه در تولید آثار ادبی و تاریخی.
🖋 ساختار دوره:
🔹 فرمت: شامل نشستها و کارگاههای تخصصی
🔹 مدت زمان: از 22 آذر تا 4 دی، پنجشنبهها
🔹 الزامات: الزام به شرکت حضوری و انجام تکالیف اساتید و ارائۀ آثار.
🎓 مزایا:
🔹 ارائه طرح داستان یا رمان با موضوع تاریخ اسلام و ایران.
🔹 حمایت مالی و علمی تا مرحله چاپ اثر.
🔹 معرفی اثر به ناشران معتبر برای چاپ.
🔹 بازدید اختتامیه در لوکیشن فیلم «محمد رسولالله» با حضور اساتید برجسته.(درحال پیگیری)
💳 هزینه ثبتنام:
700 هزار تومان
🎁 تخفیف ویژه برای اعضای انجمن ساهور و اساتید و دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم (ع)
📍 محل برگزاری:
دانشگاه باقرالعلوم (ع)
🖥 لینک ثبتنام:
https://survey.porsline.ir/s/tKvtkhx3
📲 کسب اطلاعات بیشتر:
@Free_education_center
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#ادبیات_تاریخی
#نویسندگی
#مرکز_آموزشهای_آزاد
#دانشگاه_باقرالعلوم
🏢 مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه باقرالعلوم (علیهالسلام)
🆔 @azadbou_ir
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
22.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆پیام معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها خانم دکتر صدیقه شاکری به مناسبت فرا رسیدن هفته بزرگداشت پژوهش
#معاونت_پژوهش
#پژوهشگر_تبریک
┄┅═══••✾••═══┅┄
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
گذرگاه «انجمن علمیپژوهشی تاریخجامعةالزهرا(س): قم»
بهناماو
بخش خاورمیانه کتاب را به مناسبت تحولات منطقه به طور خلاصه مطرح میکنیم:
#جبر_جغرافیا
آقای تیم مارشال
#خاورمیانه
در قسمت ششم فصل ششم کتاب خودش با عنوان خاورمیانه چالشی ایجاد میکند به نام میانهی چی؟ شرق کجا؟ که در واقع اصل کلام خاورمیانه را زیر سوال میبرد. اگر از دریای سیاه شروع کنیم و تا کرانه دریای عمان در نظر بگیریم حدود ۳۲۰۰ کیلومتر درازا دارد که به بینالنهرین مشهور است. سرزمین میانرودان دجله و فرات اما ویژگی جغرافیایی مسلط منطقه صحرای عربستان کتاب قسمتهایی از اسرائیل اردن کویت عمان یمن و بیشتر از خاک عربستان سعودی از جمله #ربعالخالی کشیده شده است.
به همین دلیل و خصوصیت نه تنها اکثر ساکنین منطقه، حاشیه صحرای عربستان زندگی میکند، بلکه تا زمان استمرار اروپایی اکثر مردم آنجا تصوری از دولت ملت و مرزهای قانونی مشخص نداشتند. امپراتوری عثمانی در استانبول اداره میشد. این امپراطوری در اوج قدرت دروازههای #وین و در جنوب از مسیر #عربستان تا اقیانوس #هند کشیده شده بود.
از غرب تا شرق سرزمینهای #الجزایر #مصر فلسطین اسرائیل سوریه اردن و بخشهایی از ایران کنونی را در برداشت.
امپراتوری عثمانی از هم پاشید #فرانسه و #بریتانیا فکر دیگری در سر داشتند. ترکیب #سایکسپیکو اصطلاحی شده برای تصمیمات مختلفی که به روسای قبایل داده شده بود. تفکرات افراطیگری قبل از آمدن اروپاییها در منطقه وجود داشت. قبل از سایکسپیکو سوریهای وجود داشت نه لبنانی نه عراقی و نه اردن و عربستان سعودی کویت و اسرائیل و فلسطینی نقشههای امروزی مرزها نشان میدهد.
در واقع آنان، دولت ملتهایی جوان هستند و شکننده اسلام دین اغلب مردم خاورمیانه است اما در درون خود روایتهایی مختلفی دارد مهمترین شاخه مذهبی اسلام که شاید به قدمت خود اسلام باشند انشقاق میان مسلمانان شیعه و سنی از سال یازدهم هجری برمیگردد.
مسلمانان سنی اکثریت اعراب و البته اکثریت مسلمانان را تشکیل میدهند. واژه شیعه از شیعه علی آمده است در واقع به پیروان ایشان اشاره دارد. اختلاف آرا و رسوم فرهنگی میان دو شاخه اصلی اسلام از همین جا به مناقشه و جنگ منتهی شده است.
#شیعه سه شاخص اصلی دارد که مشهورترین آنها احتمالاً شیعه ۱۲ امامی است که از دستورات ائمه ۱۲گانه پیروی میکند:
◽مکتب #اسماعیلی بر سر جانشینی امام هفتم بحث دارد.
◽مکتب #زیدی بر سر جانشینی امام پنجم.
🖊میراث استعمار اروپا اعراب را به دولت ملتهای مختلف تقسیم کرد که رهبران هر یک از آن شاخه و قبیله علاقه نشان دادند.
عراق، بارزترین نمونه اختلافات و آشفتگیهای حاصل است. شیعیان مذهبیتر هرگز تسلط دولت سنی بر شهرهای مقدس نجف و کربلا و دیگر محل دفن امامان را نپذیرفتند.
در دوره باستان، این منطقه میانرودان به نام آشور بابل و سومر شناخته میشد. وقتی ایرانیها منطقه را در اختیار داشتند همین تقسیم بندی را به کار بردند و همینطور اسکندر کبیر و بعدتر بنی امیه و انگلیسیها.
عراق پشت در پشت مردان قدرتمند داشته است اما در واقع هرگز مردم متحد نشدند و فقط از ترس خشکشان زده بود. در منطقهای که از دید دیکتاتورها خارج است. یعنی ذهن مردم عده کمی تبلیغات و از شهر زادگاهش تکریت، قتلوعام شیعیان بعد از خیزش ۱۹۹۱.
پنج میلیون کرد عراقی که در شمال و شمال شرق استان اربیل و سلیمانیه زندگی میکنند در سال ۱۹۸۸ با حمله شیمیایی صدام بسیاری از روستاها نابود شد و نیروهای صدام افراد مذکر بین ۱۵ تا ۵۰ ساله را اعدام کردند و قریب به ۱۰۰ هزار کرد به قتل رسیدند و ۹۰ درصد روستایشان روی نقشه محو شد.
🖊در سال ۱۹۹۰ صدام حسین به کویت دست اندازی کرد و کردها فرصت تاریخی را غنیمت شمردند تا کشور کردستان را در جنگ جهانی اول که در معاهده سور ۱۹۲۰ به آنها وعده داده شده محقق کنند. کردستان اکنون حاکمیتی مستقلی نیست؛ اما بسیاری از ظواهر آن را دارد احتمال ظهور کشوری به نام کردستان را در قوانین بینالملل قوت میبخشد. اگر مناطق کردنشین ایران سوریه و ترکیه تصمیم بگیرند که بخشی از کشور کردستان باشند و سعی کنند کردستان یکپارچه با دسترسی به دریای مدیترانه تشکیل دهند. واکنش این سه کشور چه خواهد بود؟
🖊مشکل دیگری وجود دارد اتحاد میان کردها کردستان عراق مدتهاست میان دو خاندان رقیب تقسیم شده است. کردهای سوریه سعی دارند شبه دولتی تشکیل دهند.
🖊 پادشاه هاشمی به نام اردن هم وجود دارد که یکی دیگر از کشورهایی است که به دست بریتانیاییها کمک کردند اما دو قبیله خاص وجود داشت که که لندن به آنها قول پاداش بعد از اتمام جنگ را داده بود.
اداره شبه جزیره عربستان با توجه به اینکه قبایل صعود و هاشمی با هم در جنگ بودند این قضیه ناجور از آب در میآمد. بنابراین لندن دستی بر سر روی نقشهها کشید و گفت رئیس خاندان سعود در این منطقه حکم فرما باشد و رئیس هاشمیها در منطقه دیگر و البته لازم بود که یک دیپلمات انگلیسی در منطقه مراقب آور باشد.
#انجمن_علمی_تاریخ
#گذرگاه
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#جبر_جغرافیا
#بخش دوم
#اردن
بسیاری از #فلسطینیها به اردن پناهنده شدند. در سال ۱۹۶۷، تنها کشور عربی بود که به آنها حق شهروندی عطا کرد. مشکل اصلی وفاداری آنان به سلطان فعلی هاشمی #ملک_عبدالله بود؛ زیرا آنان وفادار به سلطان هاشمی نبودند.
#لبنان
فرانسویها از قدیم با اعراب مسیح منطقه همپیمان بودند و از سر قدردانی در منطقهای که در دهه ۱۹۲۰ مسیحیان اکثر جمعیت را تشکیل میدادند.
پس برایشان کشوری ایجاد کردند این منطقه نام مشخصی نداشت فرانسویها آن را نام کوههای همان نزدیکی خواندند و به این ترتیب لبنان چشم به جهان گشود.
این تفنن جغرافیایی تا دهه ۵۰ میلادی دوام داشت. تا آن زمان نرخ زاد و ولد مسلمانان سنی و شیعه فراتر از مسیحیت مسلمانان به شدت افزوده شد و پناهندگان فلسطینی ساکن اسرائیل و فلسطین در اثر جنگ اعراب با اسرائیل به این منطقه آمده بودند و ترکیب جمعیتی لبنان مسئلهای بسیار حساس در سازوکار سیاسی شد.
◽برخی از قسمتهای پایتخت بیروت کاملاً شیعی مذهب است. بیشتر نواحی جنوبی حزب الله لبنان با حمایت حکومت شیعه ایران در این مناطق مستقر است.
◽یکی دیگر از پایگاههای شیعه در بقاع است برای ورود به سوریه استفاده میکند؛ اما اقلیت علوی قابل توجهی در این قسمت وجود دارند.
◽ لبنان تنها روی نقشه کشوری متحد است ارتش لبنان تنها روی کاغذ وجود دارد. اما در صورت بروز جنگ داخلی مشابه سالهای ۱۹۷۵ و ۱۹۹۰ از هم میپاشد.
#سوریه
سوریه هم کشوری چند دینی چند مذهبی و چند قبیلهای است که با اولین تلنگر از هم پاشید. همچون اغلب نواحی منطقه اکثریت کشور را مسلمانان سنی تشکیل میدهند. جمعیتهای متنوع زیادی در حومه شهرها زندگی میکنند که فرانسویها بر این منطقه تسلط داشتند. از بریتانیاییها یاد گرفتند که تفرقه بینداز و حکومت کن در آن زمان علوییها را به نُصیری میشناختند بسیاری از مسلمانان سنی آنان را مسلمان محسوب نمیکردند همه تنشها ناشی از رهبری اقلیتی کوچک بر جمعیت اکثریت بود. خاندان اسد و رئیس جمهور آن #بشار اسد، متعلق به طایفهای علوی است.
#انجمن_علمی_تاریخ_جامعه_الزهرا
#گذرگاه
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#جبر_جغرافیا
#بخش_سوم
#عربستان
عربستان مدتی با القاعده دست و پنجه نرم میکرد و حالا با من مشکل دیگری دارد. تحرکات جداییطلبانه و کانون پیکارجویی قوی منجر شده است. در اردن نیز حرکت اسلامی جوششی آهسته دارد به خصوص در شهر زرفا در شمال شرقی به سمت مرزهای سوریه و عراق که موطن چند هزار داعش است. اگر اردنیهای فلسطینی از دفاع از اردن سر باز بزنند دوری نیست که اردن نیز به سرنوشت سوریه دچار شود. حکمرانان هاشمی مایل به چنین اتفاقی نیستند.
اسرائیلیها نبرد در آینده خاورمیانه تا حدی توجه را از مناقشات اعراب و اسرائیل منحرف کرده است آنان سادهلوحانه به #غرب باور دارند و داستان غم انگیز #اسرائیل و #فلسطین ادامه دارد و نیز کشمکش بر سر تکه زمینی میتواند کانون همترین مناقشه جهان شود.
#انجمن_علمی_تاریخ_جامعه_الزهرا
#گذرگاه
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j