noormags-فعالیت_های_سیاسی_-_اجتماعی_آیت_الله_شهید_سید_حسن_مدرس-861371_558446.pdf
1.29M
فعالیتهای سیاسی اجتماعی شهید آیتالله سید حسن مدرس
#مقاله
#شهید_مدرس
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
تاریخ و ترتیب حوادث منتهی به شهادت حضرت زهرا (س)
https://b2n.ir/e47015
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
✖️من بعنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است ادعا میکنم که در تمام این دو قرن گذشته در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضای یک آخوند نجفرفته نیست در حالیکه در زیر همه این قراردادهای استعماری، امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگرفته هست.
این، یک طرف قضیه؛ از طرف دیگر پیشاپیش هر نهضت مترقی ضداستعماری در این کشورها، همواره و بدون استثنا قیافه یک یا چند عالِم راستین اسلامی و بخصوص شیعی، وجود دارد.
سال۱۳۳۹ در فرانسه آقای مشهوری در سخنرانی اش فرمود:
من از اسلام خوشم نمیآید هرجا آخوندی میبینم حالم بهم میخورد...
همآنجا برخاستم و گفتم:
مگر دین «یام یام» است که تو از آن خوشت بیاید یا خوشت نیاید؟ برای رد یا اثبات یک مذهب باید استدلال کرد نه ابراز احساسات شخصی!
دکتر علی شریعتی/کتاب: قاسطین مارقین ناکثین، ص٢۴۱،۲۴۲
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ترجمه غیبت نعمانی.pdf
14.9M
✅#معرفی_کتاب
📚کتاب "الغَیبَة"، عنوان یکی از آثار مهم شیعه در موضوع غیبت و ظهور امام دوازدهم شیعیان نوشته "ابوعبدالله محمد بن ابراهیم نُعمانی" در اوایل دوران غیبت کبرا است. مجموع روایات کتاب ۴۷۸ عدد است که در ۲۶ باب آمدهاند. این کتاب جزو منابع و مصادر بسیاری از کتب دیگر عالمان متأخر شیعی است.
🔸در نیمه اول قرن چهارم هجری قمری که غیبت امام مهدی(ع) به درازا کشید و بهویژه پس از درگذشت ابوالحسن صیمری (۳۲۹ق/۹۴۰م)، آخرین نفر از نایبان چهارگانه امام و پایان دوره غیبت صغری، آشفتگی فکری و تزلزل اعتقادی بسیاری در شیعیان پدید آمد و بسیاری به شک و دودلی دچار شدند و برخی به اعتراض و حتی انکار برخاستند.
🔹نعمانی که در این روزگار میزیست، برای استحکام بخشیدن به بنیادهای فکری تشیع و نیز برای پاسخگویی به نیازهای اعتقادی شیعیان در امر امامت و راز غیبت امام دوازدهم کتاب غیبت را تألیف کرد.
🔸این کتاب شامل روایات نقل شده از پیامبر(ص) و ائمه(ع) در موضوع غیبت و بحثهایی در همین موضوع است. نعمانی در مقدمه کتاب به اوضاع و احوال آن روزگار و انگیزه خود در تدوین کتاب غیبت اشاراتی دارد.
🔹مؤلف در مقدمه علت تألیف کتاب را انحراف گروههایی از شیعیان بخاطر وقوع غیبت امام دوازدهم دانسته و یکی از انگیزههای این انحرافات را ضعف ایمان و بیتوجهی به روایات وارد شده در موضوع غیبت بیان میکند. از این رو به جمعآوری احادیث در این موضوع میپردازد.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#مقاله بررسی تحلیلی علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
درجه علمی در دستهبندی سابق وزارت علوم: علمی-ترویجی
نویسندگان: محمدعلی محیطی اردکان سمانه کارگر شورکی
منبع: معرفت سال سی ام شهریور 1400
در این مقاله به عوامل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها بر مصیبت می پردازیم؛ عواملی که بی تردید نقشه راه تقویت پایداریِ هنگام مصیبت را پیش روی رهروان آن حضرت ترسیم خواهد کرد. این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی تحلیلی به دنبال استخراج عوامل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت و تحلیل آنهاست. بدین منظور، پس از توضیح مبادی تصوریِ بحث، علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت را در چهار حوزه خداشناسی، خودشناسی، دنیاشناسی و فرجام شناسی بررسی می کنیم. یقین به خداوند متعال، درک حضور و معیت الهی، درک محبت الهی و قرب او در حوزه خداشناسی، معرفت بالا و والای حضرت نسبت به خویش در حوزه خودشناسی، و اموری مانند شناخت طبیعت زندگی دنیا در حوزه دنیاشناسی و آگاهی نسبت به پیامدهای اخروی صبر و معادباوری در حوزه فرجام شناسی، از مهم ترین علل بینشی صبر حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام مصیبت است. امید آنکه بتوان با الگوگیری از این بانوی معصوم، صراط مستقیم را طی کرد و به قرب الهی رسید.
https://b2n.ir/k75922
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j