#تمدن @tarikh_j
ویل دورانت : #تمدن را می توان ،به شکل کلی آن، عبارت از نظمی اجتماعی دانست که در نتیجه وجود آن، خلاقیت فرهنگی امکان پذیر می باشد و جریان پیدا می کند.در #تمدن #چهار_رکن و عنصر اساسی می توان تشخیص داد که عبارتند از:
1⃣پیش بینی و احتیاط در امور اقتصادی؛
2⃣سازمان سیاسی؛
3⃣سنن اخلاقی؛
4⃣کوشش در راه معرفت و بسط هنر
شاخصهای#حکومت_نبوی و پایه گذاری #تمدن_اسلامی:
✅پیامبر ص در طول دوران رسالت خویش توانست یک جامعه بدوی آلوده به تعصبات و خرافات را با مجاهدت عظیم خود و اصحابش به یک جامعه مترقی اسلامی تبدیل کند و در نظام حکومتی خود، شالوده و منظومۀ فکری فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی #تمدن_اسلامی را بر پایۀ آموزه های قرآن کریم استوار سازد.
✅نظامی که #پیامبر ص ساخت، شاخصهای گوناگونی داشت که بین آنها #هفت_شاخص از همه مهمتر است که عبارتند از:
1⃣ معنویت: انگیزه و موتور پیشبرنده حقیقی در نظام نبوی، #ایمانی است که از سرچشمه دل و فکر مردم میجوشد و دست و بازو و پا با و وجود آنها را در جهت صحیح به حرکت در میآورد.
.
2⃣ قسط و عدل: اساس کار بر #عدالت و قسط و رساندن هر حقی به حقدار بدون هیچ ملاحظهای است.
3⃣ علم و معرفت: در #نظام_نبوی پایه همه چیز، دانستن و شناختن و آگاهی و بیداری است. کسی را کورکورانه به سمتی حرکت نمیدهند.
4⃣صفا و اخوت: در #نظام_نبوی درگیریهای برخاسته از انگیزههای خرافی، شخصی، سودطلبی و منفعتطلبی مبغوض است و با آن مبارزه میشود. فضا، فضای صمیمت و اخوت و برادری است.
5⃣اصلاح اخلاقی و رفتاری: انسانها را تزکیه و از مفاسد و رذائل اخلاقی پیراسته و پاک میکند.
6⃣ اقتدار و عزت: جامعه و نظام نبوی، توسریخور، وابسته، دنباله رو و دست حاجت به سوی این و آن دراز کن نیست؛ عزیز و مقتدر و تصمیمگیر است. .
7⃣ کار و حرکت و پیشرفت دائمی: توقف در نظام نبوی وجود ندارد؛ به طور مرتب حرکت و کار و پیشرفت است. اتفاق نمیافتد که یک زمان بگویند دیگر تمام شد، حال بنشینیم استراحت کنیم!
📖 #انسان_۲۵۰_ساله
@tarikh_j
نقشه راه برای رسیدن به تمدن اسلامی.pdf
362.1K
📜 فایل pdf #سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین فخریان
"نقشهی راه برای رسیدن به #تمدن_اسلامی"
@tarikh_j
استاد #شهید_مرتضی_مطهری (ره):
دو علت پیدایش و گسترش #تمدن_اسلامی:
علما راجع به علل پیدایش و گسترش تمدن اسلامی خیلی بحث کرده و دو علت اساسی برای آن ذکر نموده اند:
اولین علت، تشویق بی حدی است که اسلام به تفکر و تعلیم و تعلّم کرده است و این تشویق در متن قرآن است.
علت دومی که برای پیدایش و گسترش تمدن اسلامی ذکر کرده اند که چطور شد اسلام توانست از ملتهای مختلف نامتجانس که قبلا از یکدیگر کمال تنفر را داشتند چنین وحدتی به وجود آورد، احترامی است که اسلام به عقاید ملتها گذاشت، به قول خودشان تسامح و تساهلی که اسلام و مسلمین راجع به عقاید ملتهای مختلف قائل بودند.
لهذا در ابتدا که این تمدن تشکیل میشد، هسته اولیه مسلمانها را اعراب حجاز تشکیل می دادند که تمدنی نداشتند. کم کم ملتها آمدند مسلمان شدند. در آغاز عده کمی از آنها مسلمان شدند، بقیه یا یهودی بودند یا زردشتی یا مسیحی و یا صابئی (مخصوصا صابئیها خیلی زیاد بودند، زردشتی خیلی کم بوده است). مسلمین به قدری با اینها با احترام رفتار کردند و اینها را درمیان خودشان وارد کردند که کوچکترین دوگانگی با آنها قائل نبودند، و همین سبب شد که تدریجا خود آنها در اسلام هضم شدند یعنی عقاید اسلامی را پذیرفتند.
📙کتاب #آیندۀ_انقلاب_اسلامی_ایران ص ۳۲۰
@tarikh_j
20180312083709-9893-130.pdf
1.05M
#مقاله
متفکران مسلمان و شناسایی #تمدن اسلامی
نویسندگان: حسن حضرتی ،دهقانی
#ابن_خلدون نخستین فردی است که در مقدمه به بحث درباره #تمدن پرداخت، اما سخنی از #تمدن_اسلامی به میان نیاورد. به نظر می رسد نخستین بار متفکران اروپایی بودند که در دوره معاصر، پس از درک مفهوم تمدن و سخن گفتن از #تمدن_اروپایی، به بحث از #تمدن_اسلامی نیز پرداختند. در اینجا این مسئله مطرح می شود که متفکران مسلمان از چه زمانی به #تمدن_اسلامی توجه کردند و در پی شناسایی آن برآمدند؟ پژوهش حاضر با مطالعه آثار نگاشته شده متفکران مسلمان درباره تمدن و تمدن اسلامی، به این نتیجه رسیده است که متفکران مسلمان به موازات طرح مباحثی درباره تمدن و آغاز تاریخ نگاری تمدن در غرب از دهه چهارم تا دهه هفتم قرن نوزدهم به تمدن کهن اسلامی توجه و درک اجمالی از آن پیدا کرده اند و از دهه هشتم این قرن با نگارش آثاری جدی درباره #تمدن_اسلامی، به شناسایی گسترده آن پرداخته اند.
@tarikh_j
شعار هفته پژوهش جامعه الزهرا(س):
بانوی فرهیخته حوزه تمدن ساز
@tarikh_j
همایش بین المللی گام دوم انقلاب (الگوی نظام انقلابی تمدن ساز)
@tarikh_j