🌍تاینی برادویک اهل سانفرانسیسکو، پدرش چارلز برادویک مخترع چتر نجات بود!
او اولین زنی بود که از هواپیما در ارتفاع 3000 متر به زمین پرید!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔺در سال 2016، کل دامنه یک تپه در نروژ تحت تأثیر صاعقه شدید قرار گرفت و بیش از 320 گوزن شمالی بومی این منطقه را کشت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🌍تصویر پای نیکولا تسلا، که در ۱۸۹۶ توسط خودش و با استفاده از دستگاهی ایکس-ری که خودش طراحی کرده بود، گرفته شده.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ابوالهول بلوچستان !😳
🌎این سازه باستانی در سواحل ماکران در جنوب بلوچستان پاکستان یافت شد، این یکی از مسائل بسیار عجیب و غیرقابل توضیح قرن است، و بطور اتفاقی در سال 2004 کشف شده
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
دخمههای معروف پاریس یکی دیگر از جاذبه های ترسناک در جهان هستند که دیوارهای آنها با جمجمه پوشانده شدهاند. این دخمهها و دالانها، اسکلت بیش از 6 میلیون نفر را در خود جای دادهاند. این دخمه در اواخر قرن هجدهم به عنوان مکانی برای دفن افراد درنظر گرفته شده بود زیرا در آن زمان گورستانهای شهر مملو از اجساد بودند و به خاک سپردن اجساد جدید غیر ممکن بود.☠
•• دخمهها شامل بخشهایی هستند که به استخوانها و قسمتهای مختلف بدن اختصاص دارد. از سال 2013، این دخمهها یکی از چهارده موزه شهر پاریس به شمار میآیند. اگرچه دخمه استخوانخانه تنها بخش کوچکی از «Catacombs of Paris» را تشکیل داده است، اما پاریسیها در حال حاضر کل شبکه تونل را به عنوان دخمه میشناسند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ریل
🔉 #نواهنگ | چی بگم از حال دلم؟!
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
👤 شاعر: سید علی کاظمینسب
♾ مشاهده و دریافت با کیفیتهای مختلف
🎵 فایل صوتی قطعه
🖌 متن شعر
🎬 تنظیم: علی افسری
🎵 نسخۀ #استودیویی
🎞 تهیه شده در رسانهٔ هیأت ثارالله (ع) رشت
✨ #امام_حسین_ع
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
هر وقت فكر كردى اشتباه خيلى بزرگى رو مرتكب شدى، يادت بياد كه سال 1788 در جنگ ميان تركيه و اتريش، ارتش اتريش به اشتباه به نيروهاى خودى حمله كرد و 10 هزار نفر از نيروهاى خودى رو كشت :))
📚 🔹@h_khoban_ir
🌸🍂 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم🍂🌸
🌸🍂روزمون روباذکر نامهای خدا آغاز میکنیم
🌸 یا اَللهُ یا رَحْمنُ
🌸 یا رَحیمُ یا خالِقُ
🌸 یا رازِقُ یا بارِیُ
🌸 یا اَوَّلُ یا آخِرُ
🌸 یا ظاهِرُ یا باطِنُ
🌸 یا مالِکُ یا قادِرُ
🌸 یا حَکیمُ یا سَمیع
🌸 ُیا بَصیرُ یا غَفورُ
💖روزتون پر از خیرو برکت
💖پر از انرژی مثبت
💖و سرشـار از الطاف خداوند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویر بزکوهی در هنر ایران به عنوان حیوان ملی ایران، از دیرباز نقش بسیار مهمی داشته و نگاره های آن از دوره های پیش از تاریخ در نقوش غارها، سنگ های حجاری شده، ظروف سفالی و فلزی بسیار دیده شده است. بز در آن دوره نمادی از نیروی زندگی، سرچشمه نزول باران بود که نقش آن بر ظروف سفالینه این دوران مبین این است که ظرف، پر از نعمت و محصول دوچندان گردد.
تصویر بزهای روی سفالینه های پیش از تاریخ، واقع گرایانه، تجریدی، نمادین و به صورت بز تک یا بز بالدار و یا بز به شکل گروهی هستند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
یزد را به نام « شهر_بادگیرها » هم میشناسند چرا که تحقیقات نشان داده است که یزد بیشترین تعداد بادگیر های ایران را دارد به طوری که در گذشته بر بالای هر خانهای، بادگیری وجود داشت و در واقع دلیل نامگذاری یزد به عنوان شهر بادگیرها هم همین موضوع است
بادگیر برجهایی هستند که برای تهویه و خنک سازی بر بام خانهها ساخته میشود
در خانهها هوای خنک از بادگیر، که نوع ابتدایی تهویهٔ مطبوع بهشمار میرود، به اتاقهای طبقهٔ همکف یا زیرزمینها فرستاده میشود. بادگیر از عناصر و سمبلهای معماری ایرانی هستند ولی امروزه در بسیاری از کشورهای خاورمیانه استفاده میشوند
بادگیر از مظاهر و سمبلهای تمدن_ایرانی است دقیقاً معلوم نیست اولین بادگیر در کدام شهر ایران ساخته شدهاست.
استفاده از بادگیر از سالهای بسیار قدیم در ایران متداول بودهاست. بادگیرها با اشکال مختلف در شهرهای مرکزی و جنوب ایران ساخته شده که هر کدام بر حسب ارتفاع و جهت باد مطلوب طراحی و اجرا شدهاند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاسه ای با نقوش دلفین همراه با لنگری معکوس
در برخی منابع دلفین نمادی برای اشکانیان معرفی شده و لنگر نمادیست متعلق به سلوکیان
در برخی منابع در اشیائی دیگر، دلفین را نماد آپولون (خدای تیراندازی، موسیقی و رقص، راستی و پیشگویی، درمان بیماریها، خدای خورشید و نور، شعر و...) معرفی کرده اند.
این کاسه درزمانی که بین اشکانیان و سلوکیان صلح برقرار بود ساخته شده و از اینرو مربوط به حدود ۱۰۰ سال پیش از میلاد میباشد.
محل کشف شمال غرب ایران و
محل نگهداری موزه گتی لس آنجلس آمریکا میباشد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ابوبکر محمد بن زکریای رازی، ستارهشناس، ریاضیدان، جغرافیدان و شیمیدان ایرانی اولین کسی بود که اسید سولفوریک (جوهر گوگرد) را کشف کرد. این کشف یکی از مبانی مهندسی شیمی در دنیای مدرن شد که امروزه از آن برای ساخت مواد مختلف از کودهای شیمیایی گرفته تا شویندههای مختلف استفاده میشود.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
مسجد و مناره پای کلان
بخارا
ازبکستان
مناره این بنا که «مناره بزرگ» نام دارد در خط افق بخارا از دور دیده میشود. گرچه این مناره ۴۷ متری بخشی از مسجد است اما در زمان قدیم بهعنوان برج دیدهبانی نیز به کار میرفته است. این مناره یکی از کهنترین بناهای آسیای میانه است و «پای کلان» واژهای است فارسی که احتمالاً معنای به معنای پیش پای بزرگان است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
اولین موجود زنده ای که در نوامبر 1957 به فضا مسافرت کرد، یک سگ روسی به نام لایکا بود!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
جالب است بدانيد ابن سينا ۶۰۰ سال قبل از نيوتون قانون اول او را در كتاب "اشارات و تنبيهات" شرح داده بود !
قانون اول نيوتون :
جسمی که تحت تأثیر یک نیروی خارجی نباشد، یا ساکن است یا با سرعت ثابت در حال حرکت است
شرح ابن سينا از اين قانون :
هر جسم در طبع و حالت خاصی می باشد و از این حالت خارج نمی شود مگر اینکه یک عامل خارجی برروی آن تأثیر بگذارد !
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاوش های شگفت انگیز در لایه های زیرین تخت جمشید
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عکسی از سال ۱۲۹۹ در پاسارگاد، آرامگاه کوروش بزرگ هخامنشی،
عکس از Harold f Weston
آرامگاه کوروش تنها بنایی در پاسارگاد است که توصیف آن در منابع یونانی آمدهاست.
از قدیمیترین توصیفهای مربوط به آرامگاه کوروش میتوان به توصیف اریستوبولوس، یکی از همراهان اسکندر مقدونی در لشکرکشیاش به قلمرو هخامنشیان نام برد که توسط آریان در کتاب آناباسیس اسکندر بدین شکل ثبت شدهاست:
( قسمتهای پایینی آرامگاه از سنگهایی تشکیل شده بود که به شکل مربع بریده شده بودند و در کل یک قاعده مستطیلی شکل را تشکیل میدادند. بالای آرامگاه یک اتاق سنگی بود که یک سقف و یک در داشت و به قدری باریک بود که یک مرد کوتاه قد بهسختی میتوانست داخل اتاق شود. در داخل اتاق یک تابوت طلایی وجود داشت که پیکر کوروش را در داخل آن قرار داده بودند. یک نیمکت نیز با پایههایی از طلا در کنار تابوت قرار داشت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🌼درود بر شما یاران باوفا روز بخیر
🌺من مناجات درختان را هنگام سحر،
🌼رقص عطر گل یخ را با باد،
🌺نفس پاک شقایق را در سینه کوه
🌼صحبت چلچلهها را با صبح
🌺بغض پاینده هستی را در گندمزار
🌼گردش رنگ و طراوت را در گونه گل
🌺همه را میشنوم ، میبینم
🌼من به این جمله نمیاندیشم
🌺به تو میاندیشم.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصاویری زیبا و کمیاب از مجموعه آسیاب های آبی دزفول در دوران قاجار
این آسیاب ها که از آن به عنوان قدیمیترین سیستم آبیاری باستانی در دنیا یاد می شود مربوط به دوره ساسانیان بوده و در دوره صفویه حدود ۵۰ عدد از آن باقی مانده بود که بیشتر آنها بر اثر سیلاب های فصلی از بین رفته است. از این آسیاب ها جهت آسیاب گندم و آبیاری مزارع استفاده می شد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در میان ابزار نبرد، که از روزگار دیرین در آثار پارسی بر جای مانده است، چهار/چار آینه از جمله ابزاری است که پژوهشگران کمتر بدان توجه کرده اند و در فرهنگ ها نیز اطلاع چندان کاملی درباره ی آن نیامده است. يكی از متونی كـه از چهـار آينـه بـه عنـوان پوشـش جنگـی يـاد كـرده اسـت كتـاب رستم التواریخ است. اين كتاب در سده ی سيزدهم هجری نوشته شده و گويا آينه بسـتن بر خفتان در آن دوره بسيار متداول بوده است. آينه بر خفتان پوشيدن، كه معمولاً چهار آينه بستن ناميده می شد، در رستم التواریخ شش بار در كنار پوشش های جنگی ديگر آمده است.علاوه بر اينكه آينه بستن به منظور بازتاباندن نور در چشمان بوده، برای حفاظت
بيشتر جنگجو در ميدان نبرد هم از آن استفاده می شده است
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سال 1940، پنی سیلین حدود 100 میکروب را نابود می کرد اما اکنون فقط 5 نوع میکروب را نابود می کند! علت آن پیشرفت میکروب ها به علت استفاده بی رویه و اشتباه انسان ها از آنتی بیوتیکها است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سال ۱۲۷۴ قمری در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار سلطنت آباد بزرگترین باغ ییلاقی ناصرالدین شاه در شمیران بود. ساخت این کاخ در سال ۱۲۷۴ قمری آغاز و در سال۱۳۰۵قمری پایان پذیرفت. از مزیتهای این کاخ این بود که از چهار سو دارای چشمانداز گسترده بود. نخستین راه شوسه که در بیرون از تهران ساخته شد،راه تهران به سلطنتآباد در سال۱۲۷۹ قمری بود.این راه در شمال خندق تهران در محل«پیچ شمیران» آغاز میشد و به سوی شمال در راستای جاده قدیم شمیران تا سه راه ضرابخانه پیش میرفت و در آنجا دو شاخه میشد، یک شاخه در جهت شمالشرقی به سلطنت آباد و شاخه دیگر در جهت شمالغربی که به تجریش میرسید.باغ سلطنت آباد استخری پهناور داشت که در آن چند کرجی برای گردش روی آب و تمرین پاروزنی فراهم بود. در این باغ گذشته از عمارت چند طبقه اصلی،حوضخانه، عمارت بیرونی، عمارتهای اندرونی، آبدارخانه، برج چند طبقه، و … نیز بر پا شده بود.درون عمارت اصلی، حوضخانهای زیبا با طاق مقرنس کاری داشت و دیوارهایش باگچبریهای زیبا آذین یافته بود. اتاقهای هر سه طبقه با گچبری،کاشیکاری و آینهکاری از بناهای باشکوه و زیبای روزگار خود به شمار میرفت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
مردم تمدن باستانی مایا در مراسمات مذهبی خود اکثرا از داروهای توهم زا استفاده می کردند؛ نکته جالب اینجاست که آنان می دانستند برای جذب بهتر یک ماده باید به جای خوردن آن را تزریق کرد!!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
دمپختک....غذایی متشکل از برنج وحبوبات...ابداع وپخت آن به دوره ی قاجار و سال 1296ش(1918م) همزمان با وقوع قحطی بزرگ در ایران برمیگردد...(دولت در آن سال این غذا را در مکان هایی طبخ و بین فقرا تقسیم میکرد)....
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا میدانستید که گردشگران روزانه حدود 3000 یورو به چشمه نمادین تروی رم میریزند که سالانه تقریباً 1.5 میلیون یورو میشود؟
▪️این شاهکار قرن هجدهم که توسط نیکولا سالوی طراحی شده است، نه تنها به خاطر معماری خیره کننده باروک خود، بلکه به خاطر سنت پرتاب سکه به آب های آن شهرت دارد.
▪️طبق عادت، انداختن یک سکه روی شانه چپ با دست راست در حالی که رو به چشمه است، بازگشت شما به رم را تضمین می کند.
▪️این پول که توسط کارگران شهر چندین بار در سال جمع آوری می شود، به کاریتاس، یک موسسه خیریه کاتولیک در رم اهدا می شود. این بودجه، که حدود 15 درصد از بودجه سالانه کاریتاس را شامل می شود، از خدمات مختلف برای فقرا و نیازمندان شهر حمایت می کند، از جمله سوپ آشپزی، سرپناه های بی خانمان، سوپرمارکت های رایگان، و مجموعه ای که خانه سالمندان، غذاخوری و خدمات دندانپزشکی را ارائه می کند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سال ۱۸۸۰ تردمیل ابتدا نوعی وسیله تنبیه یا بیگاری کشیدن از زندانیان در انگلستان بود که آنها را مجبور می کردند با راه رفتن بر روی چرخ های بزرگ، غلات را آسیاب کنند!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸