🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۵🌷
بهترین قانون و برنامه و مجری:
در هر جامعه ای، برای رشد و سعادت انسان ها و ایجاد امنیّت و آرامش، قوانین و برنامه هایی تنظیم می شود. بی شک هر چه قانون گزار داناتر باشد، قانون او دقیق تر خواهد بود. البته روشن است که در هیچ جامعه ای، وجود قانون به تنهایی کافی نیست و برای عملی شدن آن باید افراد کارشناس و زبردستی که از قوانین اطلاع کافی دارند، آن ها را اجرا کنند و بر اجرای آن ها نیز به دقّت نظارت داشته باشند. خدای بزرگ برای رشد و تکامل بندگانش، بهترین و جامع ترین قانون را در قالب آخرین کتاب آسمانی نازل فرموده است. قرآن بدون شک کامل ترین برنامه ی زندگی بشر است که عمل به دستورهای آن، انسان را به قلّه ی سعادت و خوشبختی می رساند؛ ولی این قانون و برنامه ی کامل و بی همتا نیز مانند همه ی قوانین، به مجری شایسته نیاز دارد. به همین سبب، خداوند، بهترین بندگان خود را که با قرآن آشنایی کامل دارند، مسئول اجرای قانون زندگی انسان ها یعنی قرآن کریم قرار داده است. از این رو در این آیه می خوانیم:
«این کتابی است که بر تو نازل کرده ایم تا مردم را از تاریکی ها خارج کنی و به نور و روشنایی برسانی.»
آری، پیامبر گرامی اسلام، نخستین معلّم قرآن و مجری دستورهای آن است. آن حضرت نیز به دستور خدا، دوازده تن از بهترین بندگان او را رهبران بشریت معرّفی فرمود و بیان کرد که اجرای درست دستورهای قرآن، از عهده ی کسی جز آنان برنمی آید. در حدیث مشهور ثقلین که هم شیعیان هم و اهل سنّت نقل کرده اند، می خوانیم که پیامبر فرموده است:
«قرآن و اهلبیت هیچ گاه از هم جدا نمی شوند.»
بنابراین تا پایان دنیا که اجرای قانون قرآن لازم است، وجود مجری آگاه و معصوم برای آن نیز لازم است، و در دوران ما که مجری معصوم قرآن غایب است، لازم است برای فهم آیات قرآن که مقدمه ی اجرای دستور های آن است، به فقها و دانشمندان قرآن شناسی رجوع کنیم که با مکتب اهلبیت به خوبی آشنا هستند.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام خدا
سلام
ان شاءالله لحظه لحظه زندگی تون سرشار از سلامت و آرامش و نشاط باد
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(256)🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_ابراهیم
و ياد كن زمانى را كه موسى به قومش گفت: آن نعمتى كه خدا به شما ارزانى داشت به خاطر آوريد، آنگاه كه شما را از فرعونيان رهايى بخشيد. آنان پيوسته عذاب ناگوار به شما مىچشاندند، و براى نابود كردن نسل شما پسرانتان را سر مىبريدند و زنانتان را براى كنيزى و خدمت زنده مىگذاشتند، و در اين امر براى شما از جانب پروردگارتان آزمونى بزرگ بود. (6)
و ياد كن زمانى را كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر سپاسگزارى كنيد، قطعا بر نعمتهاى شما مىافزايم، و اگر ناسپاسى كنيد و به كفر و گناه روى آوريد، بىترديد عذاب من سخت است. (7)
و موسى به قومش گفت: اگر شما و كسانى كه در زمينند يكسره ناسپاسى كنيد و كافر شويد، به خدا زيانى نمىرسد، زيرا خداوند بىنياز و ستوده است. (8)
آيا داستان هلاكت كسانى كه پيش از شما بودند: قوم نوح و عاد و ثمود و كسانى كه بعد از آنان بودند به شما نرسيدهاست؟ هيچكس جز خدا از حقيقت حالشان و تاريخ حياتشان آگاه نيست. پيامبرانشان با دلايلى روشنگر به سويشان آمدند، ولى آنان دست پيامبران را به دهانشان برگرداندند (آنان را به سكوت واداشتند) و گفتند: ما به آيينى كه شما براى آن فرستاده شدهايد كافريم و در درستى آنچه ما را بدان فرا مىخوانيد ترديد داريم و دعوت شما به يكتاپرستى مايه بدگمانى ما شدهاست. (9)
پيامبرانشان گفتند: آيا در يكتايى خدا كه پديدآورنده آسمانها و زمين و ساماندهنده آنهاست ترديدى هست؟ او شما را دعوت مى كند تا پارهاى از گناهان شما را بر شما ببخشايد و تا سرآمدى معيّن به شما مهلت دهد، زيرا اگر بخشوده نشويد، پيش از مهلت مقرّر، به سزاى گناهانتان به هلاكت خواهيد رسيد. گفتند: شما جز بشرى مانند ما نيستيد؛ اگر از جانب خدا پيامى به شما مىرسيد به ما نيز رسيدهبود. شما مىخواهيد با اين ادّعا ما را از آنچه پدرانمان مىپرستيدند بازداريد. اگر از جانب خدا فرستاده شدهايد براى ما معجزهاى آشكار بياوريد. (10)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
256-menshavi-tad.mp3
1.06M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۲۵۶
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۵۶
جزء #۱۳
#سوره_مبارکه_ابراهیم
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
256-menshavi-tah.mp3
7.89M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۵۶
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۶🌷
شکر نعمت، نعمتت افزون کند:
همه ی ما از کودکی آموخته ایم که در برابر لطف و مهربانی دیگران، از آنان تشکّر کنیم. بی شک هر چه لطف شخصی بزرگ تر باشد، تشکّر بیشتری برای سپاسگزاری از او لازم است. در این حال چگونه می توان از خدای بزرگ که تمام زندگی و هستی ما به لطف او فراهم آمده تشکّر کرد و شکر نعمت هایش را به جای آورد؟ خداوند در این آیه اعلام کرده که اگر نعمت هایش را شکر کنیم، آن ها را زیادتر می کند. به راستی شکر خدا چیست و چگونه می توان نعمت های او را سپاس گفت تا آن ها را بر ما زیاد کند؟ از مجموع آیات قرآن و روایات معصومین فهمیده می شود که شکر خدا، سه مرحله دارد که اگر هر سه مرحله طی شود، شکر واقعی او انجام شده است.
نخستین مرحله ی شکر، «شکر قلبی» است. در این مرحله، انسان هر نعمتی را که دارد، از خدا می بیند و در دل خود، از لطف او سپاسگزار است. به فرموده ی امام صادق، «کمترین حدّ شکر این است که نعمت را از خدا بدانی.» دوّمین مرحلهی شکر، «شکر زبانی» است. در این مرحله، انسان با زبان خود از نعمت های خدا تشکّر می کند و او را سپاس میگوید. البتّه این شکر نیز در جای خود لازم است؛ به ویژه گفتن عبارت «اَلحَمدُ لِله رَبِّ العالَمین» . هرچند این دو مرحله، لازم و اساسی است، سوّمین مرحله ی شکر یعنی «شکر عملی» ، مهم ترین و والاترین مرحله ی آن محسوب می شود. در این مرحله، انسان باید به خوبی بیندیشد که هر نعمتی برای چه هدفی به او داده شده است و آنگاه آن را در مسیر همان هدف به کار ببندد. به راستی چرا خدا به ما توان دیدن و نعمت شنوایی و قدرت سخن گفتن بخشیده است؟ آیا جز برای این بوده که شکوه و عظمت او را در این جهان ببینیم، راه زندگی را بشناسیم و با این وسایل، در مسیر تکامل و سعادت گام برداریم؟ آیا با شکر زبانی نعمت بینایی و به کار بستن آن در مسیر گناه و نافرمانی، شکر آن به جای آورده شده است؟ امام صادق در این باره فرموده است: «[یکی از نمودهای] شکر نعمت، پرهیز از گناهان است.» رابطه ی «شکر» و «زیاد شدن نعمت ها» نیز از همین فرموده روشن می شود؛ زیرا هر گاه انسان نعمت های خدا را در مسیر مشخّص آن صرف کند و در راه خلاف آن به کار نگیرد، ثابت کرده که لیاقت آن نعمت را دارد، و این شایستگی باعث لطف و بخشش بیشتر خدا می شود. باغبانی که میبیند گل ها و گیاهان یک قسمت باغ، از خاک و آب آن به خوبی بهره می گیرند و رشد می کنند و گل می رویانند و میوه می دهند، به رسیدگی بیشتر به آن قسمت از باغ مشتاق تر می شود؛ امّا گیاهانی از خاک و آب باغ به خوبی استفاده نکنند، کم کم مورد بی توجّهی باغبان قرار می گیرند و حتّی ممکن است که کنده یا سوزانده شوند.
«بـسوزنـد چـوب درخـتـان بـی بَر
سزا خود همین است مَر بی بری را»!
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛