فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبیین رهبر انقلاب از معنای صدور انقلاب اسلامی
@TasnimNews
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب: دشمن امتداد و عمق راهبردی انقلاب را فهمیده است
@TasnimNews
اجرای اصل چهار ترومن در ایران چگونه موجب کودتای آمریکاییها شد؟
🔹برنامه کمکهای آمریکایی که به اصل چهار ترومن مشهور شد، اگرچه در ظاهر با هدف کمک به کشورهای توسعه نیافته و مقابله با شوروی بود، اما پیامدهایی در این کشورها از جمله ایران به دنبال داشت.
🔹موسسه اصل چهار ترومن در ایران به وجود آمد تا به رشد کشاورزی و بهبود وضعیت بهداشتی و فرهنگی روستاهای ایران کمک کند. مستشاران اقتصادی آمریکا نیز برای کار در تولیدات صنعتی، ساختمانی، حمل و نقل، کشاورزی و تامین آب و برق و با هدف تامین خواستههای آمریکا به استخدام ایران درآمدند.
🔹آمریکاییها به بهانه رشد کشاورزی و بهبود وضعیت روستانشینان به اجرای اصل ترومن پرداختند، اما نتیجه آن تغییر سبک زندگی روستاییان بود. ایران برای تامین موادغذایی به آمریکا و به واردات از دیگر کشورها وابسته شد. دام و طیور ایران نیز از اصلاح نژادی بینصیب نماندند و برای این کار از آمریکا دام و طیور به ایران آوردند.
🔹وابستگی اقتصادی و سیاسی به آمریکا نه تنها سطح زندگی مردم را ارتقا نداد، بلکه منجر به زمین خوردن تولید داخلی، کنار گذاشته شدن فعالان اقتصادی داخلی و بیکاری کارگران شد، فقر را در کشور گستردهتر و فاصله طبقاتی و تورم را افزایش داد. وامهایی هم که ایران دریافت کرد، منجر به حضور و مداخله بیشتر آمریکاییها شد.
🔹اجرای این اصل منجر به حضور آمریکاییها در ایران و توسعه اهداف سیاسی آنان شد. از این رو ریشههای نقش آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد را باید در اجرای اصل چهار ترومن دانست.
🔹اجرای اصل چهار در ایران پایهگذار دخالتهای سیاسی آمریکا در ایران شد. آمریکا در آن دوران رقابتی با انگلیس داشت. انگلیسیها پس از کودتای ۱۲۹۹ توانسته بودند در ساختار اداری کشور حضور داشته باشند، اما آمریکاییها اشراف چندانی بر نظام اداری ایران نداشتند. اجرای اصل ترومن موجب شد تا آمریکا بر ساختارها و نهادهای ایران تسلط یابد.
🔹جمشید آموزگار و اردشیر زاهدی کارمندان اداره اصل چهار بودند. آنان در آینده رژیم پهلوی نقش مهمی در تحقق خواستههای آمریکا داشتند.
@TasnimNews
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب: نقشه آمریکاییها در غرب آسیا، سقوط ۶ کشور به قصد تضعیف ایران بود. این تحلیل نیست خود آمریکاییها این نقشه را افشا کردند
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: سیاست ایران در سه کشور عراق، سوریه و لبنان کارکرد پیدا کرد
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: نقشه آمریکا برای لطمه به ایران با نیروی عظیم و کارآمد جمهوری اسلامی خنثی شد. مظهر و پرچم این نیروی عظیم حاج قاسم سلیمانی بود
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا دشمن از اسم حاج قاسم سلیمانی عصبانی میشود؟
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: چرا دشمن از برجام ۲ و ۳ حرف میزد؟
@TasnimNews
10.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب: یک عدهای ادعای فهم سیاسی میکنند اما تحلیلهایشان در روزنامه و فضای مجازی واقعاً انسان را متأسف میکند. میگویند برای اینکه بتوانید این اغتشاشها را تمام کنید باید مشکلتان را با آمریکا حل کنید؟!
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش رهبر انقلاب به پیروزی تیم ملی در جامجهانی
🔹امام خامنهای: دیروز بچههای تیم ملی چشم ملت ما را روشن کردند؛ انشاءالله چشمشان روشن باشد.
@TasnimNews
«بیانیه الجزایر»؛ توافق دیگری که آمریکاییها از آن خارج شدند
🔹۱۳ آبان ۵۹ سفارت آمریکا در ایران به تسخیر دانشجویان پیرو خط امام درآمد و بیش از ۵۰ کارمند آن سفارتخانه بازداشت شدند. دلیل اقدام دانشجویان، پناه دادن آمریکاییها به شاه و مداخله آنها در امور ایران بود.
🔹امام خمینی (ره) بعد از چهار ماه برای حل و فصل اختلافات مدیریت موضوع را به مجلس واگذار کرد. بنابراین تیمی به ریاست «بهزاد نبوی» که این روزها از افراد برجسته جبهه اصلاحات به حساب میآید، قراردادی با نمایندگان دولت آمریکا در کشور الجزایر امضا کردند.
🔹ایران متعهد به آزادی گروگانها شد و آمریکا متعهد شد در امور داخلی ایران دخالت نکند، تحریمها را لغو کند و پولهای بلوکه شده ایران را برگرداند.
🔹اصولی که طبق بیانیه الجزایر دولت آمریکا باید به آن عمل میکرد، اینها بودند:
۱. تعهد حتیالمقدور ایالات متحده به بازگرداندن وضعیت داراییهای ایران به دورهی قبل از ۱۴ نوامبر ۷۹ (۲۳ آبان ۵۸) که تاریخ صدور دستور انسداد سرمایههای ایران از طرف رئیسجمهور وقت آمریکا بود.
۲. لغو کلیهی تحریمهای تجاری علیه ایران
۳. استرداد داراییهای ایران در آمریکا
۴. استرداد داراییهای شاه ایران
۵. تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران
۶. پس گرفتن کلیهی دعاوی مطروحهی آمریکا در دادگاههای بینالمللی علیه ایران.
🔹ایران گروگانها را آزاد کرد، اما آمریکا در موارد متعدد، سایر اصول اساسی بیانیه، مانند تعهد به عدم مداخله در امور ایران را زیر پا نهاد و ایران ناگزیر از تقدیم دادخواست به دیوان داوری برای پایان دادن به این مداخلات شد.
🔹آمریکا تحریمهای تجاری را که به موجب بیانیهها ملغی اعلام کرده بود، در سالهای جنگ تحمیلی و پس از پایان آن، به انواع و روشهای دیگر برقرار نمود. این در حالی است که تعهدات مذکور در بیانیههای الجزایر، محدود به زمانی خاصی نبود.
🔹مطالبات مالی نیز شامل مطالبات کالای نظامی، مطالبات نقدی، اموال محمدرضاشاه و... میشد که در مجموع حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار بود و قرار شد در سه نوبت به ایران پرداخت شود. با پایان گرفتن ماجرای گروگانگیری، بسیاری از تحریمهای تجاری و نفتی بینالمللی علیه ایران رفع شدند و آمریکا در دو نوبت حدود ۱۰ میلیارد دلار از داراییهای ایران را پرداخت کرد، اما از پرداخت نوبت سوم سر باز زد.
🔹اموال شاه نیز تاکنون بهطور کامل پرداخته نشده است و همچنان حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار از وجوه نقد و طلای ایران، سرنوشتی نامشخص دارد. همچنین مبالغ زیادی از داشتههای ایران در آمریکا برای پرداخت قروض به نهادهای آمریکایی در آمریکا بلوکه شد و به مردم، سازمانها و مؤسسات آن کشور پرداخت شد.
@TasnimNews
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امیدها برای صعود تاریخی افزایش یافت
⚽️ گزارش اختصاصی «مرتضی ظهیری» خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به قطر از اولین تمرین تیم ملی بعد از برد مقابل ولز
@TasnimNews