✅️پاسخی به یک نقد پرتکرار درباره اجرایی بودن یا نبودن رئیس جمهور.
رییس جمهور، ریاست قوه مجریه را بر عهده دارد، یعنی سیاستگذاری، تصمیم گیری و نظارت بر حسن اجرای امور. رییس جمهوری که مبانی فکری صحیحی ندارد و صرفا نیروی اجرایی خوبیست، در حقیقت عمله و کارگر هر تفکری میشود و ممکن است به هر سمت و سویی از جانب جریانهای داخلی و خارجی هدایت شود. نیروی اجرایی را میشود به کار گرفت، اما تفکر و مبانی فکری و حکمرانی یک رییس جمهور نباید متزلزل، التقاطی و عاریه ای باشد.
آیا تاکنون تفاوت دولت های مختلف در سیاستگذاری و خط مشی گذاری دولتها بوده یا در چگونگی اجرای آن خط مشی ها؟
تمام قدرت رییس جمهور به نگاه راهبردی و کلان در دیدن مسائل کشور و اقشار مختلف و درک اقتضائات ضروری زندگی و معیشت مردم است و اگر راهبرد و برنامه درست باشد، این تفکر را به واسطه وزرا، معاونین، مشاورین و دستیاران اجرایی و... در عمل پیاده میکند.
رییس جمهوری که دغدغه فکری اش در مورد مردم صرفا محدود به قشر مرفه یا دیدگاه قبیله ای و جزئی و جناحی است حتما در اجرا هم فقط و فقط تولید ثروت بدون در نظر گرفتن توزیع عادلانه را دنبال خواهد کرد و حمایت از اقشار ضعیف را در دستور کار خود قرار نمیدهد و هر روز کاخ نشینان فربه تر و کوخ نشینان فقیرتر میشوند.
شرایط اقتصادی ناعادلانه، شکاف طبقاتی، تبعیض و رفاه زدگی ناشی از تفکر سرمایه داری است، نه ماحصل روشهای اجرایی ضعیف.
تحلیل غلط مسیر، اجرا را کاملا غلط میکند و عمر یک ملت بزرگ را بازیچه خود قرار میدهد و در درک اولویتها و ضرورتها تفاوت جدی ایجاد میکند.
نیروی اجرایی بدون توان تحلیل و طراحی ساختارها و سازو کارها و بدون برنامه، به ابعاد اقداماتش اشراف ندارد، بر ابعاد اثرگذاری فرهنگی، تربیتی، جامعه شناختی و روانشناسانه تصمیماتش آگاهی ندارد، لذا از کوزه همان برون طراود که در اوست، عملکرد و خروجی هر دولتی انعکاس سیاست گذاری و ریل گذاری آن دولت است.
همچنین زمانیکه دید راهبردی نداریم، وحدت رویه هم نداریم، مدام در اعوجاج و رفتارهای سلیقه ای هستیم، بر ابعاد مختلف مسائل اشراف نداریم، به جای نگاه فرهنگی به مسائل، ظرفیت های وسیع تربیتی را رها میکنیم و صرفا دید امنیتی و جبری اعمال میشود.
خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج.
آسیب جدی شخصی که تفکر کلان حکمرانی و آینده نگر ندارد این است که باید تا ته مسیر غلط را برود و هزینه های سنگین بر یک ملت تحمیل کند و بعد نتیجه را ببیند.
مثال واضحی که برای همه مردم ما ملموس است و با گوشت و پوست و استخوان لمس کرده ایم، ماجرای برجام است، که خدا را شکر هنوز حافظه تاریخی ملت فهیم ما مخدوش نشده است.
سال ۹۲ #سعید_جلیلی با نگاه راهبردی پایان اجرای برجام را میدید و دلسوزانه هشدار میداد، اما دولت وقت ساده لوحانه حل تمام مشکلات کشور را به اجرای برجام گره میزد و وعده های پوشالی بعد تحریمها میدادند، همان زمان اکثر جریانات سیاسی کشور و دولت وقت به خیال خام خود با خودباختگی تمام میخواست تحریمها را رفع کند، و نتیجه ۸ سال انفعال را با نابودی تولید، تورم و رکود تجربه کردیم. آری مسئله برجام پشتوانه تفکری غلط و ساده لوحانه بود، نه شیوه اجرای آن.
اگر ملتی دچار آلزایمر شود، و تاریخش را فراموش کند، آنهم همین تاریخ بسیار نزدیک دهه نود، محکوم به تکرار تجربه های تلخ گذشته خواهد بود.
نیروی اجرایی بدون مبنای فکری صحیح، کارنامه ای پر از اشتباه دارد که لاجرم باید تجدید شود و دولت دیگری جورش را بکشد.
اکنون که در دولت رییس جمهور شهیدمان، بسیاری از تغییرات زیرساختی در حال اجراست، بسیار مهم است که دولت بعدی امتداد همان تفکر مردمی جهادی باشد که جان خود را در راه خدمت به ملت فدا میکند.
جلیلی با اشراف دقیق به مشکلات کشور و برنامه دقیق کارشناسی شده و راهکارهای برون رفت از فشارهای تحمیلی بر مردم و پشتوانه تیم اجرایی قوی جوان و با انگیزه وارد عرصه رقابت شده و علاوه بر نگاه کلان و زیربنایی به مشکلات کشور، به لطف خدا با تیم اجرایی قوی در عرصه میدان و عملیات، توان تحقق یک ایران جهش، با نقش آفرینی تک تک ملت عزیز در یک جهان فرصت را خواهد داشت.
@alijafari_57✅️
✍علی جعفری
در میان این شش نفر، تنها #جلیلی است که پاسخ هایش بر اساس برگه هایی که مشاوران به او میرسانند نیست، بلکه حاصل مشاهده میدانی و تحلیل علمی است.
پاسخ #سعید_جلیلی به سوالات بخش مردمی سازی اقتصاد، مستند بود به اشرافش به روند غلط خصوصی سازی و مشاهده بدون واسطه در هپکو، آذراب و ...
دکتر جلیلی یک تنه سطح کیفی مناظره را ارتقا داد. بدون حاشیه، بدون کلی گویی و کنایه زدن، حرفهای دقیق کارشناسی زد.
#جلیلی «مسئله» را به درستی تشخیص می دهد، بنابر این راه حل مشخص دارد و پاسخهایش دقیق است.
اگر مسئله را فهم نکنی، مجبوری کلی گلویی کنی، شعار بدهی و در بهترین حالت پاس بدهی به کارشناس!
🔸#جلیلی #خط_شکنی میکند و بقیه در ادامه او همان حرفها را میزنند:
انضباط مالی
جهش
تایید تصحیح تکمیل
سامان دهی بانکهای خصوصی
اقتدار بانک مرکزی
هدر رفت نفت
#ازسعیدبگو
#مناظره
فضیلت پزشکیان
بر دیگر اصلاحطلبان
یادداشت کوتاه یک دوست:
من بشخصه به پزشکیان اعتقاد پیدا کردم انصافا یه سرو گردن از همه نامزدهای اصلاح طلبی که تا حالا تو ریاست جمهموری شرکت کردن بالاتره.
چون بقیه نمی دونستن و نمی تونستن ولی علم به این جهل نداشتن ولی خدا رو شکر پزشکیان علم داره که نمی دونه و نمی تونه .
به قول سقراط این خودش افضلیت میاره😉
قالیباف و تکرار اشتباه سال ۹۲
سال ۹۲ روحانی پیروز انتخابات شد چون به جز او، چند کاندیدای اصولگرا نیز شبیه حرفهای روحانی را در سیاست خارجی تکرار میکردند؛ از جمله قالیباف، ولایتی و رضایی.
نتیجه آن شد که وقتی مردم دیدند همه کاندیداها به جز جلیلی یک حرف را درباره مذاکره با امریکا میزنند، به نسخه اصلی آن حرفها یعنی حسن روحانی رای دادند. در واقع سال ۹۲ بین روحانی با دیگر اصولگرایان "وحدت گفتمانی" شکل گرفت و همه آنها در حال آدرس غلط دادن به جامعه بودند که باید از طریق مذاکره تحریمها را لغو کنیم!
حالا بعد از ۱۱ سال از آن روزها و تجربه تلخ برجام که تنها تحریمها را لغو نکرد بلکه ۸۰۲ تحریم را به ۱۵۰۰ تحریم تبدیل کرد، بازهم قالیباف تاکید میکند که اولویت من رفع تحریم است!
متاسفانه ایشان هنوز متوجه نیست که اولا رفع تحریم از طریق مذاکره سراب است و هیچ نمونه موفقی در دنیا ندارد و مصداق وعده نادرست به مردم است و ثانیا توجه ندارد که اگر با تکرار این حرفها مردم باز به این نتیجه برسند که واقعا این مسیر درست است، پیروز انتخابات پزشکیان است! در واقع اگر این گفتمان در اثر تکرار حرفهای قالیباف و پورمحمدی دوباره به گفتمان غالب تبدیل شود مردم به جناب قالیباف هم رای نخواهند داد بلکه به نسخه اصلی این حرفها یعنی پزشکیان رای میدهند!
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری درباره برخی نقل قولهای غیر مستند از رهبر انقلاب و مسئولان دفتر ایشان
نقل قولهای غیر مستند و یا برداشتهای شخصی فاقد اعتبار است
✏️ متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
🔹️در روزهای اخیر مشاهده شده است که برخی از نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری و یا اعضای ستاد و افراد منتسب به آنها در اظهارنظرها و موضع گیریها، نقل قول هایی ناقص و یا نادرست از رهبر انقلاب اسلامی و یا مسئولان دفتر معظم له بیان کرده اند.اعلام میدارد هرگونه نقل قولِ غیرمستند به اسناد موجود و مکتوب از بیانات و اظهار نظرهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و اکتفا به برداشت های شخصی و دریافتهای شفاهی از بیانات ایشان و یا مسئولان دفتر معظم له فاقد اعتبار و استناد است. انتظار میرود همگان نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند و از تکرار آن پرهیز شود.
دفتر مقام معظم رهبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️♟کیش و مات #پزشکیان توسط فواد ایزدی
📌🤔شما گفتید #دولت_سوم_روحانی نیستم اما الان با وزیر و سفیر دولت روحانی آمدید!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️پزشکیان: برجام اگر بد بود چرا دولت شهید رئیسی آن را پاره نکرد؟
📌ایزدی: ما ترامپ نیستیم. شما از نهجالبلاغه زیاد در حرفهایتان استفاده میکنید. ما ذیل قوانین اسلامی حق نداریم توافقی را که انجام دادیم به این سبکی که فرمودید خارج شویم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ظریف یا دروغگو است یا نادان / فروش نفت ایران ربطی به بایدن نداشت
🔹سناتور تد کروز: چرا فروش نفت ایرانیها از روزی ۳۰۰ هزار بشکه به ۲/۰۰۰/۰۰۰ بشکه در روز رسیده؟
🔹بلینکن: چون سخت تلاش می کنند. ۶۰۰ تحریم وضع شد، اما آنها مصمماند و برای دور زدن تحریم ها هر کاری که می توانند انجام می دهند.
❌ظریف اما میگوید، فروش بالای نفت در دولت رییسی، نه در نتیجه تلاش ایران بلکه بخاطر شلکردن تحریمها توسط بایدن بود!!!
👈جدا از خلاف واقع بودن این حرف، اینکه سرنوشت مملکت را به خواست و میل فیلها و الاغهای آمریکا (جمهوری خواهان و دموکراتها) گره میزنید واقع چندشآور و مشمئزکننده است.
#ظریف
#بازگشت_روحانی
تخم لقی که ولایتی کاشت
همیشه مقدمه شکست و تسلیم یک ملت، تغییر باورهای آنان است. با داغ و درفش شاید بتوان مدت کوتاهی بر یک ملت مسلط شد اما تغییر باورهای عمومی میتواند برای همیشه خیال استعمارگران را راحت کند.
در مناظرات سال ۱۳۹۲، ضربه بزرگی از سوی جریان حامی مذاکره به سرکردگی دکتر ولایتی بر پیکره باور عمومی مردم ایران نسبت به مفهوم «مذاکره» زده شد. آنجا که به مردم القا شد که توافق و مصالحه بُردبُرد با غرب دستیافتنی است و علت اصلی عدم تحقق آن تا آن زمان، نه زیادهخواهی و روح استکباری شیطان بزرگ، بلکه کارنابلدی و تَصَلُّب و عدم انعطاف طرف ایرانی بوده است.
این شد که در اذهان عمومی #جلیلی شد مانع توافق و عامل فلاکت اقتصادی، و در مقابل روحانی شد سردار دیپلماسی و نویدبخش رونق معیشت مردم.
تمام عقبماندگیهای هستهای، بلاتکلیفیهای اقتصادی، رفتارهای خفتبار در دیپلماسی التماسی و از همه بدتر ناامیدی و یأس یک ملت پس از ۸ سال گدایی، ثمره آن تخم لقی بود که ولایتی در مناظرات کاشت و شجره ملعونهای که سالهای سال با جانش کِشته بود (بچههای نیویورک) بر مُقدرات این ملت حاکم کرد و شد آنچه که شد، هم چوب را خوردیم و هم پیاز را.
آن جریان اما امروز با تکیه بر ضعف حافظه تاریخی مردم، قدرت رسانهای و تبلیغاتی خود، نارضایتی مردم از مشکلات اقتصادی و صد البته به اتکای وقاحت و بیشرمی مثالزدنی خود در وارونهنمایی حقایق، مجدداً به میدان آمده تا کار ناتمام خود را تمام کند
خدا از سر تقصیرات ولایتی بگذرد
#ظریف
#پزشکیان
#بازگشت_روحانی
✍ احمد نبویان
بسم الله الرحمن الرحیم
تلاش برای انتخاب رئیس جمهور جدید را،منحصرا در کند و کاش،بحث و جدل و زد و بندهای معمول تعریف کردن فاصله گرفتن از روح حقیقت انقلاب اسلامی است.
از آنجا که احساس می شود وقایعی که پشت سر گذاشتیم نتیجه ی کفران نعمت هایی بود که تر و خشک با هم در آن سوختند،توجه داشته باشیم حفظ جریان حق احتیاج به توسل جمعی و استغفار بسیار و ایجاد زمینه ی حقیقت اخلاص در ما دارد.
نا امید نیستیم اما بیش از آن که از قرآن های بر نیزه نگران باشیم،خائف از قلب های زنگ زده ی خودمان و تادیب الهی که منجر به تاخیر در اصل ظهور و فرسایشی شدن اصلاح امور را در پی دارد،هستیم.
سپهر باطنی ایران مدت هاست در تلاطمی از کشش های نوارانی وامیال شهوانی دو سمت جبهه ی عقل و جهل به سر می برده است، لکن آنجا که عقل ها تحت برق مطامع از هویت الهی خویش رو به زیاده خواهی ناسوتی کردند باید منتظر چوب جلال و عقوبت کفران نعمت بود.
آنجا که مولی الموحدین امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
أكثر مصارع العقول تحت بروق المطامع!
ما در صورتی قوم برگزیده ی خدا خواهیم بود که بنده بودن محمل خویش را در تمام کیان وجودمان پیدا کرده باشد وگرنه اقوامی در تاریخ که گرد وجود ولیّ جمع آمدند و قدر نداستند و خاسر گشتند کم نبوده اند.
به قول آن ولی خدا میفرمود قوم برگزیده بودن را به ما پیش فروش نکرده اند.
شکستگی و استغفار جمعی و تبیین مواضع کفران نعمت و عزم جزم بر عدم رجوع به آن کورسوی امیدی برای آینده ی پیش روست.
خداوند همیشه پشتیبان اهل حق خواهد بود.
مهم این است که از دایره ی مفاهیم ذهنی و تصور اینکه ما اهل حق هستیم خارج شده و در عمل اهل حق باشیم تا شاهد نتیجه ی آن که نصرت الهی است باشیم.
♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani
✒️شعر و شلتاق یا حافظه تاریخی؟
تصور کنید تُرشرویی طلبکار را، که جز "اغلبِ مسئولین خرابکار بودهاند"، "اغلبِ مسئولین دزد بودهاند"، "اغلبِ مسئولین باید محاکمه شوند"، چیزی در بساط ندارد، اما هم او، اکثرا همانها را در ستاد خود جمع کرده و به دلیل ضعف منطق و بیان و ایضا حوالت همه چیز به کارشناسان (بخوانید همان مسئولین)، در هر صحنه یکی از همان مسئولینِ را می آورد، که ناتوانی اش را رفع و رجوع کنند! تا اینجای ماجرا، مهم نیست. تناقضات یک کاندیدا و ناتوانی او در ساماندهی تبلیغاتش، به خودِ او مربوط است. در این میان اما، اگر رِندی بخواهد از کمبودِ دیگری پلکان بسازد، باطل را بازتولید کند و به قول خودش "سرِ مردم را شیره بمالد"، نباید بیپاسخ بماند. به محمدجواد ظریف باید گفت:
یک: کلیگویی در باره "قدرت مردم" یا "قدرت معنایی مردم"، بدون نشان دادن جوهره اصلی آن، نوعی بازی با کلمات و اغواگری است! اگر ایرانیان پس از انقلاب قدرت معنوی آفریدند، معلول قدر نهادن به اسلام، تشیع، ولایت، استقلال، ایثارگری و وانهادنِ زدوبند با بیگانه بود. اما این همه، به شما و کارنامهتان چه ربطی دارد؟ کدامین یک از عناصرِ تشکیلدهنده این قدرت، از حمله شما و رفقا در امان بوده است؟ اینکه در باریکهای فرو رفته در خون و آتش، جماعتی با همین قدرت میرزمند و در این مصافِ نابرابر ظفرمند شدهاند، با فکری که اکنون شما تحت بیرق آن سینه می زنید، چه نسبتی دارد؟ اصلا تا به حال، پدیده "مقاومت" کجای ایده شما بوده است؟
دو: از کسی که مدعی است بخشهایی از برجام را انشاء کرده، اما بعد اعتراف می کند که معادلِ تعلیق در آن نبوده و سپس ناگزیر به خطای خود اعتراف میکند، هیچ بعید نیست که یادش برود: تحریم نفت، پتروشیمی، بانک، بیمه، کشتیرانی و...الخ، در دوره مسئولیت وی رخ داده است. در چند سال اخیر، ظریف به کسی می ماند که از سرِ عصبانییت هیستیریک، می گوید تا گفته باشد!
سه: وقتی آمریکا اراده کند که عهد را بشکند و سپس چنین کند، چه تفاوت دارد که برای این کار، بتواند به بندی از برجام استناد کند یا نتواند؟ او هرگاه میلش بکِشد، شما و معاهده تان را باطل و دولتتان را نیز قُفل خواهد کرد، که کرد!
چهار: اگر قرار بوده که بایدن به برجام بازگردد و با اشتُلُم اسرائیل بر جای خود نشسته، باید بر آن معاهده، نمُرده نماز کرد! وانگهی مجلس چرا باید می نشست، تا دولت همچنان به وعده نسیه برجام، بهای نقد بپردازد؟
پنج: بالاخره بایدن به دولتِ شهید جمهور لطف کرد، یا تحریم هایش را به اضعافِ مضاعف افزایش داد؟ با خود چند چندیم؟ آمریکا مگر مشاعر خود را از دست داده است، که به دولتی غربگرا امتیاز ندهد، اما به دولتی انقلابی که برای برجام خود را به در و دیوار نمیزند، درِ باغِ سبز نشان دهد؟
شش: چگونه دولت شهیدِ جمهور با دو هزار و پانصد و هفتاد تحریم، می تواند رشد اقتصادی شش درصدی، حضور در پیمانهای بین المللی، اصلاح ارتباط با همسایگان و جلوگیری از جهش تورم را محقق کند، اما دولت روحانی فقط با تعداد ناقابلِ هزار و پانصد تحریم و برخورداری از موهبت لایتناهیِ برجام، از جایی به بعد کاملا افلیج و از کار افتاده می شود؟
هفت: فهم آقای دکتر از مقوله جنگ و صلح در قرآن اما، در زمره شاهکارهای اوست! اینکه کتاب آسمانیِ ما اولویت را به صلح می دهد، از بدیهیات است. اما از کدامین آیه می توان دریافت، که کفار تا ابد باید با معاهدات برجام گونه، سرمایه های مادی و معنوی دولت اسلامی را حراج کنند و "خسارت محض" بیافریند؟ و مسلمانان موظفند تا ابدالآباد خود را به این چرخه باطل بسپارند؟ ما قرآن تبیین میکنیم، یا مسیحیت تبشیری؟
هشت: آیا با شعر و شلتاق، می توان به مصاف حافظه تاریخی رفت؟
✍️محمدرضا کائینی
♦️http://eitaa.com/r_kaeini
🔴 شناساییِ حوزه مسائل حاکمیتی، مانعشناسی و تحلیل راهکارها و ارائه راهبردها، مملکت را از امراض مهلکی نجات خواهد داد که دکتر #سعید_جلیلی، در مناظره به آن اشاره نمودند:
تصمیماتِ خلق الساعة و عدم انضباط مالی
🔴 که البته نمودِ هر دوی اینها را در سوابق اجراییِ مدیرانِ هیجانی که عمق و ریشه در برنامه ندارند قبلا شاهد بودهایم.
www.Drjalily.com
https://eitaa.com/saeedjalily
https://eitaa.com/hamiyan_jalili
https://eitaa.com/jalili_saeed
https://eitaa.com/aqaye_president
✍️ هرچند جناب #ظریف_الدوله بیشتر سعی کرد از فرصت ایجاد شده برای دفاع از خودش و برجامش (آنهم با آوردهی تقریبا هیچ به اذعان دوستانشان) استفاده کند تا به حمایت از دکتر پزشکیان و برنامههایش بپردازد اما در این بین لااقل دو تحریف واضح انجام داد؛
۱. خروج بدونِ هزینهی ترامپ از برجام را بعنوان خوب بودنِ آن جا زدند؛ درحالیکه به اذعان تحلیلگران غربی این اقدام ناشی از رفتار منفعلانهی دولت حسن روحانی در برابر بدعهدیهای مکرر طرف مقابل، با هماهنگی اروپاییها و برای گرفتنِ امتیاز بیشتر بود!
۲. سعی کردند موفقیت دولت سیزدهم در افزایش فروش نفت را برای جناب بایدن فاکتور کنند تا کم کاریهای هشت سالهی خودشان زیاد به چشم نیاید؛ اما دقت نکردند که حتی وزیرخارجه دولت بایدن نیز اذعان کرده که این موضوع ناشی از افزایش مهارت کشورمان در دور زدنِ تحریمها بوده، نه شُل گرفتنِ آنها!
تحریم که شدیم، تحلیل کردند که : به خاطر دشمنی تان با آمریکا است.
اما وقتی امریکا از برجام خارج شد: نوشتند :به خاطر حمله شما به سفارت عربستان بود!
از آب انتظار مزه نداریم
رییسی بدون برجام، تحریم رابی اثرکرد،گفتند: پولش رو که نمیتونید بیارید چه فایده!
پولها که آزاد شد، گفتند: همه رو دادید فلسطین!
به همت دانشمندان جوانمان واکسن ساختیم. توییت زدند که :آب مقطره.
واکسن را با پیگیری آقای رئیسی وارد کردیم، نوشتند: چینیه به درد نمیخوره!
باعربستان جنگ دیپلماتیک داشتیم، فریادزدند: دیپلماسی بلد نیستید.
با عربستان ارتباط برقرار کردیم، ناگهان گفتند: چی شد از شعارهای انقلاب عقب نشینی کردید؟!
هیاتها رونق گرفت، نوشتند: عزا بسه مردم نیاز به شادی دارند.
جشن شادی چند کیلومتری غدیر برگزار شد، گفتند: امارات ماهواره فرستاده هوا شما ایستگاه صلواتی می زنید.
ماهواره فرستادیم هوا، ناجوانمردانه گفتند: وقتی مردم تو اجاره خونه ماندهاند، ماهواره چه فایده داره
با چین قرارداد ساخت مسکن و با روسیه قرارداد همکاری بلند مدت نوشتیم، تحلیل نوشتند:کشور رو فروختید به چین و روسیه.
روسیه اسلحه از ما خرید: گفتند در جنگ اوکراین دخالت کردید!
اعلام بی طرفی کردیم: گفتند از اسرائیل ترسیدید.
اسرائیل رو بزنیم: مقصر مائیم،چون چوب کردیم لانه زنبور.
نزنیم میگن: ایران ترسید.
➕➕➕ بر مردهدلان پند مده، خویش میازار
زیرا که ابوجهل مسلمان شدنی نیست