🔰 غلبۀ اولیگارشی نوکیسه در قدرت و انقلابیزداییِ انقلابیها!
•| ساختار قدرت در ایران بهواسطۀ خون شهدای دفاع مقدس، در سودای اقتدار شرع اسلامی بود. سالهاست روایت انقلاب اسلامی و جنگ در سینما، رسانه و تا حدّی حوزۀ نشر از «جنگ جنگ تا پیروزی» به «جنگ بد است» و «صلح، جایگزین خشونت» تغییر پیدا کرده است. نیروهای مکتبی یا انقلابی شبهنظامی عامدانه از ساختار سیاسی کنار گذاشته شدند و یا جذب اُلیگارشی شدند، نهادهای سیاستگذار فرهنگی تبدیل به لابی سلبریتیها شدند، نهادهای رفاه عمومی تعطیل شدند و عملاً مافیای اقتصادی از اتاق بازرگانی تا هلدینگهای خصوصی دستپرودۀ اصحاب سیاسی-امنیتی کشور را قبضه کردند.
•| در چند دهۀ گذشته فاسقین داخلی یکبهیک این ساختار مقتدر را به چالش کشیدند تا میزان نفوذپذیری آن را تخمین بزنند. از کودتای مخملی سال 88 که به جای سرکوب آن مجدداً به داخل بدنۀ تصمیمگیری دعوت شدند، تا اجرای سیاستهای خصوصیسازی که نهایتاً دولت را به یک عامل سیاسی بیخاصیت و بیاقتدار تبدیل کرده است، بدون خنثیسازی نیروهای مذهبی و بازتعریف نقش آنان بهعنوان نیروی توسریخور و «متحجر» و سوپرانقلابی ممکن نبود.
•| خبرهای هفتههای اخیر، از تضعیف نقش شیعه در ساختار قدرت، بیخبری از علما و عدم واکنش به این موضوع و احتمالاً خبرهای ماههای آتی از این نظر قابل توجه است که منشاء قدرت در سیاست امروز ایران را میتوان شناخت. خبرهایی که با انتشار آن در دهۀ 60 یا 70 با حضور کفنپوشان در خیابان همراه میشد، حالا به خبرهای عادی روزمره تبدیل شده است و افراد متدین حتی در ایران «اسلامی» احساس امنیت نمیکنند. سرخوردگی امت حزبالله ناشی از خنثیسازی و تحمیل شوکهای گسترده دهۀ اخیر جهت بیاثر کردن قوای ایمانی و غیرتشان بوده است. عادیسازی این وضعیت به منظور غلبه کامل بر نظام سیاسی توسط اولیگارشی نوکیسه در ائتلاف با سیاسی-امنیتیها ادامه خواهد یافت.
🆔 @namiramag
📜 در مسیر پیشروی بهسمت عصر ظهور، امتحان و فتنه، قطعی است. نمیتوانیم از خدا بخواهیم که ما را امتحان نکند و ما را گرفتار فتنه نکند!
یک محاسبۀ غلطی وجود دارد که رسیدن به عصر ظهور، بهسادگی اتفاق میافتد. اینطور نیست. در مسیر دستیابی به عصر ظهور، امتحانات سختی در راه بوده و خواهد بود؛ سُنّت خداست.
فرمود: «لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً». در روایات هست که این آیه مربوط شیعیان در قرب ظهور است: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ».
☑️ @mirbaqeri_ir
پورمحمدی رئیس جدید سازمان برنامه کیست؟!
پورمحمدی از موثرین جریان لیبرال اقتصادی کشور است که از دولت خاتمی تا امروز در مناصب اصلی اقتصادی کشور بوده و ردپای او در عموم مشکلات اقتصادی کشور از اختلاس ۳۰۰۰میلیاردی دولت احمدینژاد، آبان ۹۸ دولت روحانی و حذف ارز ترجیحی دولت شهید رئیسی دیده میشود.
او در ماجرای فساد تاریخی ۳۰۰۰میلیاردی قائم مقام بانک مرکزی بود و بازداشت شد اما پس از آزادی همچنان در دولت ماندگار ماند.
در دولت روحانی، معاون اقتصادی نوبخت در سازمان برنامه و بودجه شد و نفر اصلی در ماجرای آبان خونین ۹۸ بود که همان ایام در گفتگوی ویژه خبری مدعی شد افزایش ۳برابری قیمت بنزین، تنها کمتر از ۲٪ بر تورم اثر خواهد داشت.
او در سال اول دولت شهید رئیسی نیز به علت رابطه نزدیک با آقایان مخبر و قالیباف، در سمت خود ماند و افزون بر آن دبیر نگارش برنامه هفتم و سند تحول دولت نیز شد!
او که در دولت روحانی مخالف حذف ارز ترجیحی بود، ناگهان در تغییر موضعی عجیب در حالی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی درباره عواقب تورمی و معیشتی حذف ارز ترجیحی هشدار میدادند و هم در هیات دولت و نیز در مجلس مخالفان جدی داشت، اما با اصرار و پیگیری و تلاش فراوان دستور حذف ارز ترجیحی را گرفت و خاطره تلخ جهش قیمتی مرغ و گوشت و لبنیات و روغن و تمام زنجیره غذایی وابسته را رقم زد و درحالیکه پورمحمدی مدعی شده بود این اتفاق فقط ۷٪ تورم ایجاد میکند، منجر به تورم تاریخی بیش از ۷۰٪ اقلام خوراکی شد و گلایه چندباره رهبری از گرانی اقلام اساسی را نیز در پی داشت.
اتفاقی که به گزارش خود سازمان برنامه، علت اصلی تورم تلخ سال ۱۴۰۱ بود.
تورمی که پوست موز زیر پای دولت شد و افزون بر تورم، شوک ارزی و کاهش ارزش پول ملی، زمینه نارضایتی عمومی و ناامیدی مردم از دولتمردان را در پی داشت که خود را در کاهش مشارکت در انتخابات اخیر مجلس و دولت و نیز عدم اعتماد مجدد مردم به امتداد دولت شهید رئیسی، نشان داد.
پس از این ناکارآمدی، پورمحمدی از دولت سیزدهم اخراج شد و ثمره تغییرات مدیریتی در سازمان برنامه، ثبات و رشد شاخصهای کلان و مهار تورم در سال اخیر شد.
اما حالا مجددا طی تصمیمی غیرکارشناسی و ضدمردمی، دولتی که میخواست صدای آنانی باشد که با گلایه در انتخابات شرکت نکردند، یکی از عوامل اصلی دلخوریهای اقتصادی مردم از کشور را به ریاست سازمان برنامه و بودجه منصوب کرد و باید منتظر شوکهای تورمی ناشی از بنزین ۲۰هزار تومانی و حذف مجدد ارز ترجیحی اقلام اساسی باشیم.
✍️سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
تصریح (تفکر و تأمل و تعقل)
پورمحمدی رئیس جدید سازمان برنامه کیست؟! پورمحمدی از موثرین جریان لیبرال اقتصادی کشور است که از دولت
اول
لطفا اهل اطلاع دست از محافظه کاری بردارن و خبر بدن از جلسه ای که ایشون و اقای میرکاظمی از سازمان برنامه سفت و سخت مدافع حذف ارز 4200 بودن و اقای رئیسی را راضی کردن که حرف اونها کارشناسی است و اقای رئیسی راضی شد. بعد هم که همه حیثیت نظام و دولت به هوا رفت، عزل شدن و حالا با یک سمت بالاتر برگشتن!
جالبه مردم به خاطر همین تصمیم از دولت اقای رئیسی دل کندند و گفتمان دولت سیزدهم با همه احترام مردم به شهید رئیسی، طرف رای نیاور انتخابات شد.
دوم
اینکه بزرگترها به عدالتخواهان پر شور این سالها میگفتن به جای افشاگری از مسئولین و #تصمیم_گیران سراغ اتاق های بسته کارشناسان و #تصمیم_سازان بروید، منظور همین بزرگواران بود.
باید تصمیم سازی در کشور در اتاق شیشه ای رخ بدهد و تبار آن قابل مطالعه و ردیابی بشود و بتوان مدیری که با بلد بودن پله های ترقی در ساختار اداری، مدام بالاتر میرود، اما مردم و نظام را مدام بدبخت تر میکند را شناخت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻فیلمی بسیار آموزنده و تاثيرگذار نوشته آنتوان چخوف!
🔹این کلیپ را باید بعضی مسؤلین ما هم ببینند تا در مذاکره #بیعرضه نباشند
البته همه باید ببینن ، تا در مقابل رئیس ، مدیر ، کارفرما ، موجر ، و هر زورگوی ناجنس ، بی عرضه نباشیم...
♦️سیر فرآیند، از خِرکِشی پزشکیان در جماران از قبل انتخابات تا رفتارهای رسانه ای وی قبل و بعد انتخابات تا امروز و انتصاباتش، نشان از تکرار سناریوی نخ نمای اصلاح طلبان از سال ۷۸ تا امروز دارد؛
در رسانه رهبر رهبر ...کن
به رهبر انقلاب چَشم بگو اما کار خودت را بکن
فردا هم هزینه ها را به گردن ایشان بیانداز
هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
⚡️ آیت الله شاه آبادی (استاد عرفان امام خمینی): حاجات دنیوی را از امام زادگان واجب التعظیم و اولیای الهی بخواهید نه از اهل بیت (ع)
🔻مرحوم آیةالله حاج آقا نصرالله شاه آبادی: مرحوم والد میفرمودند حاجات دنیوی را از «اولیاء جزء» طلب كنید اولی است از اینکه این امور را از «ولیّ مطلق» بخواهید. مرحوم امام در كتاب تعلیقه بر شرح فصوص و مصباح الانس، نقل میكنند:
🔸قال شيخنا العارف الكامل (دام ظلّه العالى) إنّ التّمسّك و التّوكّل بالأولياء الجزء في الحاجات و خصوصاً الحاجات الدّنيويّة اولى من الوليّ المطلق. (تعليقات على شرح «فصوص الحكم» و «مصباح الأنس»، ص۱۳۴)
🔹مراد از «ولیّ مطلق» اهل بیت (ع) و مراد از «اولیاء جزء» امثال امامزادگان واجب التعظیم و عالمان دینند كه مقام معصومین را ندارند اما در درجات بالای كمالند.
👈 علت هم این است كه «ولیّ مطلق» مُطّلع بر جمیع مصالح و مفاسد است و لذا امری را كه خلاف مصلحت باشد، برآورده نمیكند. اما اگر همین امر را از «اولیاء جزء» بخواهیم، آنها از ولیّ مطلق حاجت ما را طلب میكنند و واسطه میشوند و به جهت آبرویی كه این اولیاءاللــه نزد اهل بیت (ع) دارند، همین تقاضای آنان از اهل بیت ممكن است در اصل حكمت و مصلحت دخیل باشد.
📚 حدیث نصر ، ص ۱۹۴ _ ۱۹۴.
🔰 @Sajedi_ir
📜 هدف از سختیهای مبارزه چيست؟
خدای متعال در سورۀ آلعمران میفرمايد: «وَلِيعْلَمَ الْمُؤْمِنِينَ وَلِيعْلَمَ الَّذِينَ نَافَقُوا». برای اینکه مؤمنین و منافقین تفکیک شوند.
یا میفرماید: «حَتَّى يمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيبِ».
برای مثال، اگر جنگ صفين نبود، آيا صف خوارج از صف مؤمنين جدا میشد؟
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
🔴 به نظر شما جناب باقری چه چیزی در گوش وزیر خارجه اردن گفته که اینگونه حیرت زده شده است؟!
➕خبرنگار از باقری پرسید چی در گوش وزیر اردن گفتی؟؟؟
🔸تفسیری متفاوت از دو مرحله مرگ
حدیث عجیبی از امام حسن عسکری ع نقل شده است؛ از ایشان در مورد مرگ پرسیدند. ایشان فرمودند: «هُوَ التَّصْدِيقُ بِمَا لَا يَكُون»؛ یعنی مرگ تصدیق آن چیزی است که وجود نداشته است؛ من روی این حدیث خیلی فکر کردم از لحظه مرگ آدم می رود به سمت اینکه من این تن جسمانی نیستم؛ این را کم کم باور می کند؛ از زمان مرگ در این جهت حرکت میکند. در حالی که الان فکر می کنم من همین تن جسمانی هستم اگر آدم قبل از مرگ خودش در این جهت حرکت نکرده باشد، مرگ برایش سخت است.
یک مرگ دیگر هم داریم که مرگ دوم است و آن در قیامت است؛ وقتی از برزخ به قیامت میرویم، آنجا هم «التَّصْدِيقُ بِمَا لَا يَكُون» است؛ آنجا می فهمیم ما هیچی نیستیم و همه چیز خداست، فقر محض را در می یابیم. قرآن در مورد قیامت می فرماید: ﴿الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ لِله﴾ ، ﴿يَوْمَ لا تَمْلِكُ نَفْسُ لِنَفْسٍ شَيْئاً وَ الْأَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِلَّه ﴾، {مالِكِ يَوْمِ الدِّين} در قیامت مالک همه چیز خداست در این دنیا ما مالک دستمان هستیم؛ اما آنجا مالک دست خود هم نیستیم باید به این فهم و به این علم راسخ در همین دنیا برسیم؛ اگر رسیدیم، سلطنت ما از همین جا شروع می شود.
📚اخلاقیات- گفتارهای استاد جاودان - ص ۳۹
🔹پ ن:
با مطالعه این عبارات، این نکته به ذهنم خطور کرد که احوالات امام خمینی ره چقدر معطوف به مرگ دوم و قیامت بوده است. در بیان قدسی امام این معنای «هیچ بودن موجودات» و «هر چه هست اوست» خیلی پر رنگ است. سخنان معنوی امام خیلی فراتر از مرگ اول است که توجه بدهند از جسم به روح.
و شاید این توجهات فراوان امام به مرتبه قیامت، شاهد و نشانه ای باشد از شهودات قیامت/عالم عقل توسط ایشان. این نوع شهود خیلی بالاتر از شهود برزخی/عالم مثال است و اوحدی از انسانها میتوانند به چنین مدارجی برسند.
آن کس در آن عوالم بالاتر سیر میکند و مرگ دوم را تجربه کرده است، میتواند انقلاب روحی به این عظمت در انسانها پدید آورد و انسانها را از تمتع و توجه به تن آزاد کرده و به مراتب بالاتر از جمله درک مرتبه مرگ اول در همین دنیا برساند.
آن جمله شهید آوینی ناظر به همین مطلب است که «هنر آنست که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت و مبدأ و منشأ حیات آنانند که چنین مرده اند»
✍️کانال حکمت و حکومت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باورتان میشود این سخنان، سخنان یک سیاستمدار باشد؟!😔
یک نفر در محله پیدا شده خانه به خانه دارد غصب میکند و زن و بچه و کوچک و بزرگ را به خاک و خون می کشد و هیچ کس در این شهر نیست که جلوی او را بگیرد. او به هیچ قانون و قاعده ای هم التزام ندارد.
ما که اهل همین محل هستیم بلند شده ایم و با اتحاد با غیرتمندان این محل میخواهیم از خودمان و محله مان دفاع کنیم.
در این شرایط سخت این محل، یکی از داخل خانه ما، بلند شده و میگوید:
چرا مقاومت میکنید؟ چرا کاری میکنید که این غاصب خونریز بتواند شما رو به عنوان دشمن نشان بدهد؟!!
او همواره نیاز به دشمن دارد شما دارید نیازش را تأمین میکنید!
آقای خیلی ظریف!
باید به شما جایزه «قلب و تحریف واقعیت» بدهند.
وظیفه ما اهالی این محل، این است که خودمون آستین بالا بزنیم و این متجاوز را دفع کنیم حالا این متجاوز و هم دستهایش هر چه دلشان بخواهد ما را بنامند: تروریست، دشمن و..
ضمنا محض اطلاع شما، امروز در دید جهانیان دشمنی با اسرائیل «عزت و آبرو» و عادی سازی، صلح و دوستی با اسرائیل «خیانت و بی آبرویی» است.
اگر شک دارید بروید به همان دانشگاه های آمریکا که در آنجا درس خوانده اید و از اساتید و دانشجویانش سوال کنید.
🔹تکمله:
اساسا آقای ظریف صورت مسأله را درست بیان نکردند
دشمن اسرائیل «اعراب» نبوده که بخواهد اسرائیل آن را با ایران جایگزین کند.
دشمن اسرائیل «مقاومت» بوده و است. تفاوتی ندارد که این مقاومت از ناحیه چه قومیت و ملتی باشد. عرب، فارس، ترک، کرد و...
پس به یک معنا جایگزینی اعراب و ایران اتفاق نیفتاده. ایران به خاطر مقاومتش وارد جرگه دشمنان اسرائیل شده است.
✳️ وصلهٔ نفس!
🔻 تراشهٔ کبریت را در جاظرفی انداخت و به طرف در رفت. از پشت چشمی نگاه کرد. «عباس است!» در را باز کرد.
- چه عجب از این طرفها؟!
- برای مأموریتی آمدم به پایگاه. گفتم سری به تو بزنم.
نگاهی به لباس پرواز او انداخت.
- لباس را در بیاور.
عباس بلند شد تا لباسش را درآورد. روحالدین نگاهی به او انداخت؛ وصلهای بر سر زانو!
- هنوز همان اخلاق دانشجویی را داری؟ بابا دیگر برای خودت کسی هستی.
عباس بابایی خم شد و وصلهٔ سر زانویش را نوازش کرد.
- میدانی رفیق، این وصله را به نفسم زدم تا زیاد بلندپروازی نکند.
📚 از کتاب #آواز_پرواز | زندگینامهٔ داستانی #شهید_عباس_بابایی
📖 صفحات ۳۰ و ۳۱
پ.ن: پانزدهم مرداد سالروز شهادت امیر سرلشکر خلبان عباس بابایی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀خم شد گذاشت روی زمین گوشواره را
تا قدری التیام دهد گوش پاره را
آتش گرفته گوشه ی دامان کوچکش
آبی نبود چاره کند این شراره را
🎥گوشواره هایی که برای دفن از گوش شیرخوار فلسطینی باز میکنند...
#غزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این مرد چرا آرام نمی گیرد؟ مگر انتخابات تمام نشده؟ از خودم پرسیدم.
14 مرداد، جلسه با اساتید بود.
دکتر کمی با تاخیر آمد و همین بهانه ی شوخی یکی از استادها شد که دکتر برای جبران باید بستنی بخرد! خنده فضا را پر کرد. دکتر با آن وقار و متانت همیشگی اش با لبخند پاسخ داد که بستنی هم می خریم. باز هم خنده. با دیدن این جمع و این خنده ها یک سوال توی سرم می چرخید: از مردی این چنین مهربان، منعطف و محترم چطور می شود در نظر برخی ها طالبان ساخت؟
جواب در بیشتر نظرات استادان بود:
(جدای از بی تقوایی آن برچسب زننده ها)، رسانه!
تقریبا استادی نبود که در صحبت هایش به ضعف در رسانه، ضعف در بیان نظرات و اهداف اشاره نکند. مهمی که رهبر این کشور سال ها پیش گفته بود و حالا، این انتخابات ضرورتش را به چشم همگان آورده بود. ما مردم حق داریم بدانیم چه کسی برایمان چه کار می کند؟ باید بدانیم و داشتن رسانه ای که این را نشان دهد، حق ماست.
انتخابات تمام شده،اما #سعیدجلیلی خیلی زود، کارهایش را از سر گرفته.
این از سرگیری یک فرق دارد این بار. قرار نیست آفتابِ این دولت در سایه بماند.
@electionstories
🔐 کلید کلماتِ حکمت آمیز
✍حضرت آیةالله حاج سید محمد صادق حسینی طهرانی حفظه الله تعالی
⚪️ @jazbeh_eshgh
39.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 «مقدس نماهای احمق!»
➕ مقدس نماهای احمق،بیشعور و واپسگرا !
اینها تعابیریاست که امام(ره) برای بعضی از روحانیون و متدینینی بکار میبردند که هرگونه اصلاح اجتماعی و سیاسی را پیش از ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف حرام میدانند...
💠نفوذیها کجایند؟
"نفوذی" در بسترهای پرمایه رشد میکند. همچون گیاهی است که سخت به ریشه میچسبد و به شکل گیاه اصلی در میآید آنچنان که گویی که هردو یک پیکرند. از همان ریشه تغذیه میکند و حتی بیش از اصل رشد میکند! نفوذ در سیستم های"فُرمگرا" دشوار نیست. در آنجا که نشانههای "شکلی" و کنشهای "روبنایی"، ملاک گزینش و پیشرفتاند، در فضاهای احساسی و "همیشه درگیر"، که فُحش به رقیب، ملاک"وفاداری" است. در مدیریتهای قبیلگی، طبقاتی و "صنف محور"، که گزینش و پیشرفت وابسته به "اتصال" است نه "اصالت".در دربارهای چاپلوس پرور که دلخوشیهای جنابرئیس، حرف آخر را بزند و در فضاهای بسته که تنها خودمانیها "خودی" باشند.
آری اگر چنین باشد، در سختگیرانهترین سازمانها نیز، آسانترین نفوذها رخ میدهد.
اما در مدیریتِ "شایسته سالار"، نفوذ بسی دشوار است. وفاداری نیز در دل "شایستگی" است. شایستگی تنها و تنها با "آزمون" اثبات میشود. آزمونی تکچشم و بیعاطفه که از هیچ معیار تعصبی وحاشیهای پیروی نکند. نفوذها در "اعتمادهای بی آزمون" شکل میگیرند.
✍️سیدزینالعابدینصفوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فراموشی خود و فاسق شدن
♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
کانال : شعله طور
@m_h_esfahani
🔴 کشورهای مسلمانی که جلوی مرگ اقتصادی صهیونیستها را گرفتهاند:
1️⃣ترکیه با ۵.٧ میلیارد دلار سرمایه گذاری و تجارت با اسرائیل
2️⃣امارات با ١.٨٩ میلیارد دلار و افزایش ۱۵۴۳ درصدی صادرات به اسرائیل
3️⃣اردن با نیم ملیارد دلار
4️⃣افزایش ۱۶۸ درصدی تجارت مصر با اسرائیل در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ و تجارت ١٧٩ میلیون دلاری
5️⃣آذربایجان و قزاقستان به عنوان تامینکننده ۶۲% نفت اسرائیل
6️⃣ و نهایتا کشور بسیار کوچک بحرین با تجارت ١١ میلیون دلاری
#غزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️غیبت
🎥🔰حضرت آیت الله آقا حاج شیخ مجید بنابی:
آقای عاملی گفت حاج آقا...
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
✍️دکتر سید یاسر جبرئیلی
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
➕پ.ن : دعوای غرب و یا به اصطلاح کشور های توسعه یافته با کشور های در حال توسعه در این مثل ترکی نهفته است : « سن یِمه ، گوی من یییم دعواسیدی» ،
غرب با قوانین صندوق بین المللی پول و سازمانهای جهانی مختلف ، با زبان و ادبیات علمی و شگفت انگیز میخواد این گزاره را نهادینه بکند که : شما انسانهای درجه 2 و 3 ، بخاطر اینکه انرژیِ زیر پاهایتان که متعلق به شما و اجدادتان و نوادگانتان است ولی رو به پایان است ، شما بخاطر گرانی کمتر مصرف کنید تا ما بیشتر مصرف بکنیم !!!!
همین ، « سن یِمه ، گوی من یییم دعواسیدی» ➕
🔺حربه نخ نما شده برای تایید کابینه؛ معاون پارلمانی پزشکیان: همه وزرا پس از تایید رهبری معرفی میشوند
▪️معاون پارلمانی پزشکیان که سابقه محکومیت نیز دارد مدعی شده لیست وزرا به تایید رهبری میرسد و سپس معرفی خواهد شد.
▪️این ادعا در حالی عنوان شده که رهبر معظم انقلاب به صورت علنی از پزشکیان و مجلس خواستند در انتخاب و تایید کابینه به ۱۲ معیار توجه داشته باشند.
▪️البته انتصاب های اخیر پزشکیان بیانگر آن است که وی به معیارهای رهبر انقلاب در انتصاب افرادی چون ظریف، دبیری، قائم پناه ، پورمحمدی و... بی توجه بوده است.
▪️اطرافیان پزشکیان به جای راه انداختن عملیات روانی برای فشار به مجلس برای تایید وزرا و همچنین بکارگیری شیوه های نخ نما شده که در ابتدای انقلاب توسط یک شخص خاص که بعدا ایران را ترک کرد، استفاده می شد، به همان معیارهای رهبر انقلاب پایبند باشد دیگر نیاز به تایید فرد به فرد اعضای کابینه از سوی رهبری نیست.
▪️سیره رهبر انقلاب نیز نشان داده خود ایشان از تایید تک تک اعضای کابینه ابا داشته و همانگونه که بارها اعلام فرموند به نقش مجلس در انتخاب کابینه بر اساس معیارهای انقلابی تاکید دارند.
#اصلاح_طالبان
📜 معيّت با امام، در میدان درگیری معنا پیدا میکند وگرنه در روز عافيت، همه کنار اميرالمؤمنيناند!
در جنگ جمل، يکعده نمیآيند! در صفّين يکعده نمیآيند! در حکميت هم عدهای با اميرالمؤمنين همراهی نمیکنند و فرياد حضرت بلند میشود که مثل پارچۀ کهنهای هستيد که هر طرفش را میدوزی، ازطرف ديگر پاره میشود!
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
📝وزیران پزشکیان و وسط کشیدن نام رهبری
🔻آیا وزرای دولت مسعود پزشکیان قرار است ابتدا توسط رهبری تایید، و سپس برای رأی اعتماد به مجلس معرفی شود؟ ادعای معاون امور مجلس ریاست جمهوری همین است که اعضای هیئت وزیران چهاردهم با «نظر» و «تایید» رهبر معظم انقلاب معرفی میشوند. این ادعا میتواند تبعاتی داشته باشد که به مصلحت نظام نیست و البته بعید است این تبعات از چشم معاون امور مجلس پزشکیان دور مانده باشد. حتی شاید بتوان گفت با چشمداشت به همان تبعات است که دولتیها نام رهبری را میآورند!
🔻اول بار این خود مسعود پزشکیان بود که چنین ادعایی را طرح کرد و در پاسخ به اینکه چه زمانی فهرست وزرایش را ارائه میکند، گفت که «هرچه سریعتر تلاش خواهیم کرد خدمت رهبر انقلاب برویم و مشورت و هماهنگی نهایی را هم آنجا انجام بدهیم...»
پزشکیان البته خود را «ذوب در رهبری» میداند و لابد از سر همین ارادت است که تلاش میکند نام رهبری را پیوست مواضع خود و نظر ایشان را پیوست عملکرد خود، از جمله انتخاب وزرا کند. اما این تلاش او، گرچه با حسن نیت صورت میپذیرد، آیا نتیجهبخش هم خواهد بود؟ و آیا میتوان وزرای پیشنهادی او را وزرای مورد تایید رهبر دانست؟
🔻دأب آیتالله خامنهای مداخله در امور اجرایی و البته مداخله در کار نهادهای دیگر نیست. لذا در بسیاری موارد، گرچه نظر ایشان از سر هماهنگی و مشورت و ارادت پرسیده شود، باز هم میفرمایند که نظری ندارند و بهتر است هر نهاد و دستگاهی در حوزه کار خود و حسب اختیارات و وظایف قانونی کار خودش را بکند. هم از این روست که علیرغم اهمیت نظر ایشان در چینش کابینه برای روسای جمهور، هیئت دولت هیچ رئیسی جمهوری را نمیتوان بر مبنای موافقت و مخالفت رهبر انقلاب ارزیابی کرد.
🔻معاون امور مجلس پزشکیان در حالی که هنوز مهر انتصابش خشک نشده، مدعی شده که «رئیس جمهور به صراحت اعلام کرد که اعضای هیأت وزیران را با نظر حضرت آقا و تأیید معظم له معرفی خواهند کرد.»
این ادعا در آینده و با توجه به نحوه عملکرد وزرا میتواند برای نظام هزینهزا باشد و همزمان با بهانه دادن دست دولت برای فرار از مسئولیت عملکرد وزرای خود، تعهد و پاسخگویی را متوجه نظام کند. بدیهی است چنین رویکردی نه به لحاظ سیاسی و نه اخلاقی نمیتواند درست باشد.
🔻از سویی، اگر قرار است رهبری وزرا را تایید کنند، آیا دیگری جایی برای بررسی صلاحیت آنان در مجلس شورای اسلامی و دادن و ندادن رأی اعتماد به وزرا از سوی مجلس باقی میماند؟ و آیا از فردای معرفی فهرست وزرای پیشنهادی توسط پزشکیان، هر کس مخالف آنان صحبت کرد، از سوی رسانههای اصلاحطلب که خود را حامی دولت میدانند، به مخالفت با رهبری متهم نمیشود؟
🔻ادعای بیراهی نیست اگر بگوییم سخنان معاون امور مجلس دولت برای همین بوده که دست مجلس را در بررسی آزادانه رأی اعتماد به وزرا ببندد. چه آنکه او بلافاصله پس از آن جملهای که در مورد تایید رهبری میگوید، اضافه میکند که: «از این روی وظیفه داریم با برقراری تعامل حداکثری با نمایندگان نظر آنها را برای رأی اعتماد بالا به وزرای پیشنهادی جلب کنیم.» یعنی چون وزرا مورد تایید رهبر هستند، باید نظر نمایندگان را برای رای بیشتر به آنان جلب کنیم!
🔻از طرفی دیگر، اگر قرار به هماهنگی کامل با رهبری در مورد وزراست، چرا این امر به سایر اعضای کابینه تسری نیافته و مثلاً در مورد معاونین و حتی معاونتهای نوساز! چنین رویکری را شاهد نبودیم؟ آیا به این دلیل نیست که از بین اعضای کابینه فقط وزرا هستند که برای نشستن بر کرسی هیئت دولت باید از مسیر مجلس بگذرند و حالا با پیش کشیدن نظر آقا قرار است مجلس را در تنگای مخالفت با نظر ولیفقیه بگذارند؟
🔻مسعود پزشکیان و البته هر رئیسجمهور و بلکه هر مقام دیگری این آزادی عمل را دارد که همکارانش را خود، مطابق قانون انتخاب کند. لذا مسئولیت عملکرد آن همکاران هم متوجه خود این مقامات است و نیز مخالفت و نقد با هیچ وزیری نمیتواند مخالفت با رهبری باشد. بین هزینه کردن از رهبری با ولایتمداری هم تفاوت بسیار است.
✍️کبری آسوپار
۱۷ مرداد ۴۰۳
https://eitaa.com/kobra_asoupar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️همینقدر پفیوز
حاتم قادری، نویسنده سرشناس علوم سیاسی و استاد سابق دانشگاه تربیت مدرس در این ویدیو میپرسد جمهوری اسلامی به جز موشک و تونل چه کمکی به فلسطین کرده؟ ایا ایران توانسته در غزه یک سیلیکون ولی یا سنگاپور یا هنگ کنگ بسازد تا رشک جهان شود؟
و بعد ادامه میدهد اخیرا با یک عرب که با فلسطینیها ارتباط دارد صحبت میکردم ، گفت مردم دیگر با حماس نیستند چون رهبرانشان فاسد هستند.
چه میشود یک استاد دانشگاه که بیست و چهار ساعته در رسانهها مشغول تولید محتوا در عرصه عمومی است و قاعدتا باید انگلیسی بداند ، زحمت یک جستجوی ساده اینترنتی به خود نداده تا ببیند براساس نظرسنجیهای غربی و مورد استناد رسانههای اسراییلی ، برغم سیصد و شش روز بمباران و نسلکشی ، اکثریت مطلق عددی در غزه و تعداد بیشتر در کرانه باختری حامی حماس هستند. اینکه یک استاد دانشگاه به جای فکت و عدد و رقم براساس گفتگوی شفاهیش با یک دوست عرب که چند فلسطینی میشناسد ، صحبت میکند باورکردنی نیست.
براستی چه میشود مواضع یک استاد دانشگاه سرشناس علوم سیاسی تا این حد غیرعقلانی و غیرعینی و غیرمستند میشود؟
پ ن ؛
این ترفند قدیمی اصلاحاتچی ها است که صدا را نازک ، چشمها را تنگ و اراجیفی که در دستور کارشان قرار داده شده به اسم تحلیل و واقعیت به خورد مخاطب می دهند .
در حالی که تمام حرفهایشان در مورد عدم رویکرد مردم غزه به حماس یا بن بست تاریخی جمهوری اسلامی در مورد فلسطین دروغی بیش نیست .
اصلاح طلبان تا بوده پیاده نظام اسرائیل و امریکا در ایران بوده اند و انصافا هم خوب با دادن نشانی غلط ،تاثیر گذار بوده اند .
#اصلاح_طالبان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسین (ع)
مظهر آزادی
📽 استاد دینانی:
آزادی الواطی و هرزهگرایی نیست،
آزادی یعنی آگاهی.
33.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بلد باشیم با بزرگان خوب معامله بکنیم....
#یا_حسین
✅ که با من هر چه کرد آن «آشنا» کرد!!!
انصاف نیوز بی انصاف ؛ ویدیوی چند ماه قبل در ارتباط با گشت ارشاد و برخورد پلیس با دختر نوجوان را باز نشر داده و خطاب به رییس جمهور متذکر شده که خودتون گفتید طرح نور طرح سیاه هست . حال در شروع کار دولت شما با برخورد بیرحمانه و جنایتکارانه پلیس با دختر نوجوان مواجه شدیم . اکنون وقت آنست که به وعده خود مبنی بر تعطیلی گشت سیاه عمل کنید .
🔹انتشار این خبر تاریخ گذشته ؛ خشابها را پر کرد و در شرایطی که نیروهای مسلح در خونخواهی خون شهید هنیه آماده می شوند با انتقام شرعی و قانونی و مبتنی بر حقوق بین الملل از رژیم صهیونیستی ؛ غرور شکسته مردم ایران را ترمیم کنند به یکباره تیرهای زهرآگین از حلقوم جاده صاف کن های غرب وحشی ؛ به سمت امنیت ملی شلیک شدند . به چند نمونه توجه کنید :
🔹رضا رشید پور :
همین فردا وزیر کشور را برکنار کنید !
🔹حسام الدین آشنا :
کفترها را به کفتارها نسپارید !
آیا مو مشکل است و موشک مشکل گشا ؟
🔹دردناک تر از ترور میهمان بدست باند جنایت و شقی ترین موجودات روی زمین ؛ کسانی هستند که در داخل کشور با طرح موضوعات فرعی و تاریخ مصرف گذشته ؛ بدنبال انحراف افکار عمومی و دو قطبی سازی های کاذب با هدف تحت الشعاع قرار دادن انتقام سخت از بانیان و عاملان این جنایت می باشند .
🔹 گردانندگان انصاف نیوز با انتشار خبر مربوط به گذشته ؛ یا از اخبار با چند ماه تاخیر باخبر می شوند در اینصورت عقب مانده هستند و بر آنها حرجی نیست اما در عصر انفجار اطلاعات بعید است با تاخیر اخبار را دریافت کنند ؛ یا اینکه عامدانه برای خوش خدمتی و دم تکان دادن برای اربابان عبری و غربی خود و بنوعی سنگ اندازی در مسیر انتقام سخت از نتان یابو ؛ این ویدیو را منتشر کرده است . فراموش نمیکنیم بعد از زلزله هشت ریشتری ترکیه ؛ دولت این کشور مدتی شبکه های اجتماعی را با هدف جلوگیری از پمپاژ اخبار ناامید کننده مسدود کرد . حال به تعبیر رهبری ؛ با پایگاه های دشمن (برخی رسانه ها ) آنهم در این شرایط خاص چه باید کرد ؟
🔹 آقای رشیدپور ! می دانیم شما نسبت به دولت سیزدهم و بویژه به شهید جمهور ؛ کینه شتری دارید بطوریکه نماز خواندن آقای رئیسی در داخل هواپیما را مسخره کردید و امروز به بهانه آن ویدیو با خشم و عصبانیت دستور می دهید وزیر کشور دولت سیزدهم برکنار شود آنهم در شرایطی که تا چند روز دیگر همه یا اغلب وزرا تغییر خواهند کرد . ما در انتظار انتقام از دشمن و شما همچنان بدنبال انتقام از دولت شهید جمهور . جالب نیست ؟
🔹 آقای آشنا ! برای هر کسی ناآشنا باشد برای شما آشناست چون زمانی طولانی مدیر امنیتی بودید که در هیچ جای دنیا نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی را با کلمات زشتی مانند کفتار مورد اهانت قرار نمی دهند اما اینکه چرا شما به همین راحتی حافظان امنیت کشور را با بی شرمی تمام کفتار خطاب می کنید یا بخاطر اینست که هزینه دادن برای رضایتمندی ارباب ؛ برایتان ارزش افزوده دارد و یا چون شما آشنا هستید بهمین خاطر ؛ دستگاه قضایی تماشاگه راز هست و تیر و کمان در دستانتان .
🔹 جناب آشنا ! یک زمانی برای اینکه برجام را به مردم قالب کنید دو قطبی موشک _ پوشک را راه انداختید و برجام اگر چه برای مردم نان نداشت اما برای شما نام داشت آنهم نام آشنا . امروز هم با طرح مضخک مشئله مو _ موشک ؛ باز هم دوقطبی سازی کنید اما چه ارتباطی بین مو و موشک وجود دارد فقط دشمن آشنا و آشنای دشمن واقفند . نگران نباشید برای بی غیرتان ؛ مو که سهل است لختی و عریانی هم مشکل ساز نیست اما اینکه موشک مشکل گشا هست یا نه ؟ از ما که قبول نمی کنید چون معتقدید فردای آینده ؛ فردای گفتمان است نه موشک و آلمان و ژاپن با کنار گذاشتن موشک پیشرفت کردند اما چه کنیم که از درک واقعیتهای جهان عاجز بوده و برخلاف اینکه آشنا هستید با منطق قدرت میدان و دیپلماسی ؛ آشنا نیستید .
جناب مدعی العموم ! امروز نیازمند یاری سبزتان هستیم .
✍️پور خردمند