⁉️تا چه حد اختلاف در سطح زندگی مردم مورد پذیرش اسلام است؟
🔅شهید سید محمدباقر صدر پاسخ میگوید:
🔹اسلام در پی تحقق جامعه متوازن است که در آن اموال فقط در دست ثروتمندان گردش نمیکند و هر فرد میتواند نیازهای اولیه و ثانویه خود را به راحتی برطرف کند و در سطحی مشابه سطح متوسط مردم گذران زندگی کند.
🔸«معناى توازن در سطح معیشت» آن است که مال تا اندازهای میان افراد جامعه، موجود و در گردش باشد که هر فرد بتواند در سطح عمومى گذران زندگى کند؛ یعنى همه افراد در سطحى معین از معیشت زیست نمایند و در همین سطح، داراى تفاوت هایى به فراخور مراتب خود باشند.
✅ اسلام براى تحقق بخشیدن به این هدف، با حرام ساختن اسراف، سطح معیشت را از بالا کنترل نموده است. نیز براى کنترل سطح معیشت از پایین، پایه افرادى را که داراى سطح پایین معیشت هستند، به سطحى بالاتر ارتقا میبخشد.
🔹بدینسان، سطوح به یکدیگر نزدیک ميگردند تا جایى که سرانجام در سطحى واحد به هم بپیوندند که داراى درجات گوناگون است، اما تفاوت هاى چشم گیر جامعه سرمایه دارى در سطح معیشت را در برندارد.
✅ دولت باید به گونه اى جهت یابد که معیشت افراد در سطح پایین را با معیشت افراد دیگر تقریباً در یک سطح قرار دهد تا سرانجام همه در سطح معیشت به توازن عمومى دست یابند.» 🔰(اقتصادنا، 1393، ج 2، 111)
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
⚜️ ۳ ایراد اساسی طرح افزایش حقوق کارمندان دولت
✍️ دکتر سید علی روحانی
🔰معاون مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهشهای مجلس و کارشناس اقتصادی
🔸 در چنین شرایطی که دولت قول افزایش حقوق و همسان سازی را می دهد و برای عده ای نیز اجرایی می کند، در واقع باید عملا نقدینگی خلق کند تا بتواند این افزایش حقوق و همسان سازی ها را اجرایی کند. خلق نقدینگی در زمانی که رشد اقتصادی ما نزدیک به صفر است، تنها یک معنی می تواند داشته باشد و آن هم ایجاد تورم است. تورم یعنی از جیب آحاد مردم پول بر می داریم و قدرت خرید را از آنها می گیریم و قدرت خرید را به افراد دیگری میدهیم.
✅ افزایش حقوق به این شیوه ناعادلانه است.
🔸 برای این پرداختها باید معیار مشخصی وجود داشته باشد. به عبارتی مشخص شود که این افزایش حقوق شامل افراد و بازنشستههایی خواهد بود که در دهک یک تا چهار قرار دارند.
⭕️ ولی در حال حاضر این اقدام دولت در حال پرداخت به همه بازنشستهها بوده و بازنشستهای که ۲۰ میلیون در ماه حقوق میگرفته است، از این به بعد حقوق او به ۳۲ میلیون خواهد رسید.
⭕️ بنابراین قرار نیست از جیب مردم برداشته شود و به بازنشستهای که ۲۰ میلیون حقوق میگیرد، ۱۲ میلیون حقوق دیگر اضافه شود. همچنین قرار نیست از جیب مردم برداریم و به آبدارچی فلان سازمان بدهیم که تا دیروز حکمش ۸ میلیون بود و الان می شود ۱۶ میلیون پرداخت کنیم. این اتفاقی است که رخ داده است. آقایانی که درباره این موضوع تصمیم گیری کردهاند، کل داستان را برای مردم روایت نمیکنند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
🔰 ادامه پست قبلی
🔸 بر این اساس، نخست باید اجرای این سیاست که دولت قبل آن را اجرایی کرده است را از منظر عدالت بررسی کنیم که آیا این سیاست از منظر عدالت پذیرفتنی است و میتواند عدالت را در جامعه گسترش دهد و اگر جواب سوال منفی بود، باید به این سوال پاسخ داده شود که با چه مکانیزمی باید اجرایی شود تا عدالت برقرار شود؟
⭕️ اگر از جیب مردم برداریم و به دهکهای فقیر کمک کنیم و یا به بازنشسته های فقیر و حقوق بگیرهایی که در دهکهای پایین قرار دارند، کمک کنیم به عدالت نزدیک تر است یا حقوق همه کارمندان را افزایش دهیم، صرفنظر از اینکه این افراد چقدر دریاقتی دارند و آیا در سقف یا کف پرداخت حقوق قرار دارند. از منظر عدالت اگر به این موضوع نگاه کنیم، به نظر می رسد این موضوع اساسا زیر سوال خواهد بود.
🔺 اتفاقی که در حال حاضر در زمینه این افزایش حقوق ها رخ داده است، این موضوع است که هر گروهی که صدای بلندتر و ارتباط بیشتری با بخش های تصمیم گیر داشته است، کارش پیش رفته است!‼️
✳️⭕️ ما در کشور مگر چند نفر هیئت علمی داریم؟ اعضای هیئت علمی افراد بسیار زحمت کشی هستند. ولی کلا ۳۰ هزار هیئت علمی داریم. اینکه یکباره حقوق این قشر به طور میانگین ۱۲ میلیون افزایش پیدا می کند به خاطر تعداد بیشترشان نسبت به ۸۵ میلیون نفر دیگر نیست. به خاطر ارتباطات گسترده تری که با نماینده های مجلس و نهادهای تصمیم گیر در دولت و سازمان برنامه دارند، میباشد. موضوعی که کار را پیش میبرد ارتباطات بیشتر و لابی بیشتر است نه اکثریت!‼️
✳️پس در خصوص این افزایش حقوق ها می توان به صورت کلی ۳ ایراد اساسی را مطرح کرد.
1️⃣نکته اول این بود که خلاف عدالت است.
2️⃣ نکته دوم این بود که نظام جبران خدمات را تخریب میکند.
3️⃣نکته سوم اینکه مبتنی بر لابی است نه اکثریت./منبع: فارس نیوز http://fna.ir/35e19
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢 دوره آموزش کاربردی احکام معاملات بانکی برگزار شد 💢
🔷 موسسه فقه اقتصادی طیبات با همکاری گروه تبلیغ تخصصی شهید صدر (ره) دوره مجازی فقه معاملات بانکی را با رویکرد «بررسی چالشهای شرعی» و «بیان تخصصی و کاربردی احکام» برگزار کرد
📌 این دوره به صورت مجازی در روزهای 19 تیرماه الی 13 مرداد ماه 1400 توسط اساتید حجج الاسلام و المسلمین جواد عبادی، سید صادق طباطبایی نژاد و صمد ایمانی ملکی طی 18 جلسه برگزار گردید.
🔸در این دوره در کنار بررسی چالش های موجود در نظام بانکی عناوین زیر بیان شد
1- عقد شناسی عمومی کاربردی(شرایط صحت معاملات، شروط ضمن عقد، محدودیت های شروط ضمن عقد، تقسیمات عقد، عقد خارج لازم، خیارات، قراردادهای انتفاعی غیر انتفاعی)
2- رباشناسی( موضوع شناسی ربا و ارائه فرمول، انواع ربا_ربای معاملی، ربای قرضی، ربای جاهلی، مصادیق ربای حکمی، جریمه بانکی، سچرده های سرمایه گذاری و ماهیت سود بانکی، سپرده های امتیازی ، کارمزد قرض، جریمه بانکی، حقوق کارمندان بانک، صندوق های صنفی و خانگی، تفاوت بانکداری متعارف و بدون ربا)
3- عقود مبادله ای(شرح ماهیت فقهی قراردادهای مبادله بانکی و نحوه اجرای آن در بانک: بررسی قراردادهای فروش اقساطی، خرید سلف، خرید دین، اجاره به شرط تملیک، جعاله، مرابحه، استصناع)
3- عقود مشارکتی(شرح ماهیت فقهی قراردادهای مشارکتی و نحوه اجرای آن در بانک: بررسی قراردادهای مشارکت مدنی، مضاربه، مزارعه و مساقات)
ضمنا به شرکت کنندگان در این دوره بعد از اخذ آزمون، گواهی پایان دوره اعطا خواهد شد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢خرید و فروش پول نو💢
🔷 سؤال: خرید و فروش اسکناس نو و پول های خرد که جهت استفاده برخی مشاغل نیاز است و همچنین در دادن عیدی و ... استفاده میشود و مبلغی بیشتر از خود اسکناس دریافت میشود چه حکمی دارد ؟
✳️ معامله نقدى اسکناسهاى کوچک و بزرگ، یا نو و کهنه با تفاوت مختصر به خاطر استفاده از نو بودن اسکناس یا حجم کم پول بزرگ در مسافرت و مانند آن; در غیر این دو صورت اشکال دارد.
💥 برای دیدن فتاوای سایر مراجع عظام تقلید و اصل استفتاء و همچنین شرح کارشناسی، به سایت مؤسسه مراجعه فرمایید.
👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻
🆔 https://tyb.ir/?p=26840&preview=true
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢 دوره بیست و نهم کلاس آموزشی فقه اصناف استان قم 💢
🔷 بیست و نهمین دوره آموزشی فقه اصناف استان قم با موضوع «آموزش مبانی اعتقادی کسب و کار و احکام مبتلابه» با همکاری مؤسسه فقه اقتصادی طیبات و بسیج و اتاق اصناف استان قم(دوره یازدهم در سال 1400به صورت مجازی در روزهای 25 و 26 مرداد ماه 1400) توسط استاد حجت الاسلام والمسلمین صمد ایمانی ملکی برگزار گردید.
📌 مطابق توافق نامه سازمان بسیج اصناف با موسسه فقه اقتصادی طیبات تدریس حضوری این کارگاهها در استان قم توسط اساتید گروه تبلیغی تخصصی شهید صدر و در محل اتاق اصناف استان قم صورت می پذیرد ولی به خاطر رعایت پروتکل های بهداشتی فعلاً این کارگاه ها به صورت مجازی برگزار میگردد.
در این دوره که حدود 50 نفر شرکت داشتند از عوامل ازدیاد روزی در روایات، برخی معاملات حرام، موضوع شناسی ربا و حرمت آن در آیات و روایات و انواع آن و برخی مصادیق ربای حکمی، ماهیت سپرده های بانکی، قرارداد مرابحه بانکی، قرارداد مضاربه و مباحثی از خمس سرمایه مطرح گردید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔰 ادای قرض بدهکار
💠 #زکات تنها برای این نیست که ما #فقرا را باید تامین بکنیم؛ #بدهکار ها را هم باید تامین کرد. اگر _ معاذ الله _ #بدهکاری دنبال #کار_حرام رفته، باید #کیفر ببیند؛ اما اگر در اثر علل و عوامل #اقتصادی نتوانست #هزینه خود را تامین کند یا در اثر #ربا گیری #بانک های #ربوی نتوانست #دِین خود را بدهد؛ راه او دستبند و #زندان است؟!!
امام (علیه السّلام) فرمود: #امام_مسلمین موظف است که #قرض او را ادا کند، چون خدا فرمود: #غارم ، سهمی در زکات دارد؛* (فهو فقیر مسکین مُغرم).*
_______________________________________
* سوره توبه / آیه 60
* وسائل الشیعه / جلد 18 / صفحه 335 و 336
✅ درس خارج فقه _ قم ؛ 1396/09/13
🆔 https://telegram.me/ayatollah_javadi_amoli
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بحرینی: بانکهای خصوصی در حال خشکاندن ریشه اقتصاد کشور هستند!
🔹نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: بانکها در ایران ریشه تورماند. کسری بودجه و بیانضباطی شدید حاکم بر بانکها ریشه تورماند.
🔹برای آقای روحانی نامه نوشتم و گفتم آقای رئیس جمهور مراقب باشید بانکها زمینتان نزنند.
🔹الان می گویم آقای رئیسی مراقب باشید بانکها زمینتان نزنند. بانکهای خصوصی در حال خشکاندن ریشه اقتصاد کشور هستند!
@reba_ir
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نحوه صحیح انعقاد قرارداد اجاره و شرط پرداخت قرض الحسنه ضمن آن💢
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آیا صدقه، فقط پول است؟ مواردی که صدقه محسوب می شود.💢
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
تلخیص کتاب اقتصاد ما جلد دوم.pdf
983.8K
🔺ایدههای اساسی شهید صدر در اقتصادنا
✔️ «اقتصادنا» مهمترین اثر اقتصادی شهید سید محمدباقر صدر است که ایدههای اصلی در جلد دوم ارائه شده است. فایل فوق خلاصهای است از ترجمه جلد دوم کتاب اقتصادنا که در 25 صفحه از سوی حسین عبداللهی مکتوب شده است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢غش و نیرنگ از نگاه پیامبر صلی الله علیه و آله💢
📌 "مَن غَشَّ مُسلِماً فِی شِراءٍ اَو بَیعٍ فَلَیسَ مِنَّا،وَ یُحشَرُ یَوم القِیامةِ مَعَ الیَهُودِ لِاَنَّهُم أَغَشُّ الخَلقِ لِلمُسلِمِینَ." (امالی صدوق ص 257)
هرکه مسلمانی را در خرید و یا فروشی خیانت کند از ما نیست، و روز قیامت با یهودان محشور می شود زیرا آنان خائن ترین مردمند نسبت به مسلمانان هستند.
📌 «مَن کانَ مُسلِماً فَلایَمکُرُ وَ لایَخدَعُ، فَاِنّی سَمِعتُ جَبرَئیل (ع)یقُولُ: اِنَّ المَکرَ وَ الخَدیعَةَ فِی النَّارَ...لَیسَ مِّنَا مَن غَشَّ مُسلِماً وَلَیسَ مِنَّا مَن خَانَ مُسلِما."(عیون اخبارالرضاج2 ص50)
هرکه مسلمان است نیرنگ نمی کند و خدعه نمی ورزد؛ و همانا من از جبرئیل شنیدم که گفت: مکر و خدعه در آتش است... از ما نیست کسی که به مسلمانی غش روا دارد و از ما نیست کسی که به مسلمانی خیانت کند.
📌 "مَن غَشَّ اَخَاهُ المُسلِمُ نَزَعَ اللهُ عَنهُ بَرَکَةَ رِزقِهِ، وَاَفسَدَ عَلَیهِ مَعیِشَتَهُ، وَ وَکَلَهُ اِلی نَفسِهِ."(بحار ج 76ص265)
هر که به برادرمسلمانش خیانت کند، خداوند برکت از روزی او بردارد و زندگی را بر او تباه کند و او را به خود واگذار نماید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
چگونه رزقمان زیاد میشود؟
✨ عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عليه السلام قَالَ: مُرُوا شِيعَتَنَا بِزِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ عليه السلام فَإِنَّ إِتْيَانَهُ يَزِيدُ فِي الرِّزْقِ وَ يَمُدُّ فِي الْعُمُرِ وَ يَدْفَعُ مَدَافِعَ السَّوْءِ وَ إِتْيَانَهُ مُفْتَرَضٌ عَلَى كُلِّ مُوءْمِنٍ يُقِرُّ لِلْحُسَيْنِ بِالْإِمَامَةِ مِنَ اللَّهِ.
✨ امام باقر عليه السلام فرمودند: شيعيان ما را به زيارت قبر حضرت حسین بن على عليهما السلام امر کنید چرا كه زيارت آن حضرت رزق و روزى را زياد و عمر را طولانى كرده و امورى كه بدى و شر را جلب مى كنند دفع مى نمايد. و زيارت آن حضرت بر هر موءمنى كه اقرار به امامت حضرتش از طرف حق تعالى دارد واجب و لازم است.
📚 کامل الزیارات، باب۶۱، حدیث۱
@Rahaie
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️🎥 |بدون تعارف با کارخانه داری که کارتن خواب بود
🔺 صاحب کارخانه تشک و مبل سازی به گفته خودش از ۹ سالگی سیگار می کشید و سالها تریاک و شیشه مصرف کرده است، اما امروز کارخانه داری موفق و کارآفرین برتر کشور است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه برگزار میکند🔰
🔺بررسی فقهی اقتصادی حمایت از کالای ایرانی
🔹ارائه دهنده: استاد احمدعلی یوسفی
🔸ناقد: استاد مجید رضایی
🔸ناقد: دکتر ناصر جهانیان
🔹دبیر علمی: استاد علی اصغر هادوینیا
⏰ زمان: دوشنبه 15شهریورماه 1400، ساعت 13:30 تا 15
پخش زنده از اسکایپ:
https://join.skype.com/lLhZdGwHCXSJ
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
✅برنامه زنده تلویزیونی مصباح
🎤با حضور حجت الاسلام استاد جوادعبادی
✅با نگاهی به وضعیت بانکداری اسلامی در ایران و فرصتها و تهدیدهای پیش رو؛
⏰شنبه (۱۴۰۰/۰۶/۱۳)ساعت ۲۲
🖥شبکه قرآن صدا و سیما
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
#خمس_سهام
فتوای مقام معظم رهبری دربارۀ کیفیت محاسبه خمس سهام :
1ـ سهامی که به قصد تجارت خریده شده، 2 صورت دارد:
الف) با درآمد بین سال خریده شده:
ـ در این صورت در سررسید سال خمسی اول باید به قیمت روز، محاسبه و خمس آن پرداخت شود و در سررسید سالهای بعد، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد.
ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده:
ـ در این صورت در سررسید هر سال خمسی، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن، پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد.
2ـ سهامی که به قصد حفظ ارزش پول یا استفاده از سود سالیانه آن (نه به قصد تجارت) خریده شده، 2 صورت دارد:
الف) با درآمد بین سال خریده شده:
ـ در این صورت در سررسید سال خمسی، باید به قیمت روز محاسبه و خمس آن پرداخت شود و در سالهای بعد تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد.
ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده:
ـ در این صورت تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش، ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد.
تذکر:
موارد گذشته مربوط به اصل سهام است اما سود سالیانه سهام اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشده باشد، در هر صورت خمس دارد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
📌 برای محاسبه نرخ تورم می توانید از بانک مرکزی و یا شماره 129 قوه قضائیه راهنمایی بگیرید.
همچنین از درگاه ملی آمار میتوانید محاسبه را انجام دهید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢کارمزد قرض الحسنه💢
استفتاء از حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله العالی
🔷 سؤال: معظم له فرمودهاید: کارمزد بیش از چهار درصد در وام های قرضالحسنه جایز نیست؛ آیا بانک میتواند هر ساله چهار درصد کارمزد برای یک وام دریافت دارد؟
✳️ جواب: تنها گرفتن چهار درصد از کل وام به عنوان کارمزد بی اشکال است و کارمزد سالیانه جایز نیست.
💥 برای دیدن فتاوای سایر مراجع عظام تقلید و اصل استفتاء و همچنین شرح کارشناسی، به سایت مؤسسه مراجعه فرمایید.
👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻 👇🏻
🆔https://tyb.ir/?p=26884&preview=true
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢احکام معامله نسیه💢
💥 چیزهایی که در معامله نسیه باید بدانیم و رعایت کنیم تا معامله باطل نشود
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢 وظیفه در موارد بطلان معامله نسیه 💢
استفتاء از رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای دام ظله العالی
🔷 سؤال: اگر در معاملهای که به صورت نسیه انجام میشود خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد پرداخت خواهم کرد، آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✳️ جواب: با توجه به این که در معامله نسیه باید مدت تعیین شده برای پرداخت ثمن معلوم باشد و احتمال زیاده و نقصان در آن نباشد، در فرض سؤال معامله باطل است، ولی اگر فروشنده راضی به تصرف مشتری در کالای فروخته شده باشد، تصرف مشتری در آن اشکال ندارد.
💥 اصل استفتاء در سایت مقام معظم رهبری دام ظله العالی. 👇🏻 👇🏻 👇🏻
🆔 https://www.leader.ir/fa/content/22697/www.leader.ir
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ مفهوم خیار در معامله
💢 چه زمانی میشود معامله انجام شده را به هم زد. #فسخ
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir