❤️ زین العابدین علیه السلام
اللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ ... أَوْ أَنْ نَعْضُدَ ظَالِماً، أَوْ نَخْذُلَ مَلْهُوفاً.
🔹امام سجاد علیه السلام
خدایا! به تو پناه می آورم از این که ستمگری را یاری کنم، یا مظلومی که یاری میطلبد را بییاور گذارم.
📚 صحیفه سجادیه، دعای شماره 8
🗂 #ظلم_و_ستم
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🏴| اللّهُمَّ اِنّا نَشْکوُ اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَالِهِ
🏴| و غَیْبَةَ وَلِیِّنا وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنا وَ قِلَّةَ عَدَدِنا
🏴| و شِدّةَ الْفِتَنِ بِنا وَ تَظاهُرَ الزَّمانِ عَلَیْنا
🏴| فصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
🏴| و اَعِنّا عَلى ذلِکَ بِفَتْحٍ مِنْکَ تُعَجِّلُهُ
🏴| و بِضُرٍّ تَکْشِفُهُ وَ نَصْرٍ تُعِزُّهُ وَ سُلْطانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ
🏴| و رَحْمَةٍ مِنْکَ تَجَلِّلُناها وَ عافِیَةٍ مِنْکَ تُلْبِسُناها
🏴| برَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ.
#غزه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 #عزای_عمومی | اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ
🥀 دیگر آه کشیدن هم سخت است ...
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
12.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
اَللّهُم اِنّا نَشکُو اِلَیکَ فَقدَ نَبِیِّنا
غَیبَةَ وَلیِّنا، کَثرَةَ عَدُوِّنا
وَ قِلَّةَ عَدَدِنا
آقا بیا
آقا بیا
لطفا جهت رفع بلا این آیه شریفه را بخوانید.
{ أَمَّنْ یجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَیکشِفُ السُّوءَ }
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃تفسیر قرآن: سوره ي علق
كليات:
سوره ي «علق» در مكه بر پيامبر صلي الله عليه و آله نازل شده و داراي ۱۹ آيه است.
اين سوره اولين سوره در ترتيب نزول (قبل از سوره ي «قلم») و نود و ششمين سوره در چينش كنوني قرآن است.
نامهاي اين سوره عبارت اند از: «علق» (خون بسته ي آويزان) و «اقرَء» (بخوان)، كه از آيه ي اول اين سوره گرفته شده اند
و «عُنوان القرآن».
فضيلت:
از امام صادق عليه السلام روايت شده كه
هركس سوره ي علق را بخواند و در همان شبانه روز بميرد شهيد از دنيا رفته است و خدا او را به صورت شهيد برمي انگيزد.
البته روشن است كه اين ثواب و مقام شهيد، براي كسي است كه اين سوره را بخواند و در راستاي محتواي آن حركت و عمل كند.
ويژگي ها:
طبق نظر مشهور مفسران، سوره ي علق نخستين سوره اي است كه بر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله فرود آمده است.
آخرين آيه ي اين سوره سجده ي واجب دارد و در هنگام قرائت يا شنيدن آن بايد يك سجده به جا آورد.
اهداف:
محورهاي اساسي اين سوره :
غرض سوره اعلام آغاز رسالت حضرت محمد صلى الله عليه و آله و سلم به همراه اولين برنامهى دعوت يعنى ايجاد احساس نياز به پروردگار در مردم و آمادهساختن آن حضرت براى وقايع پيشِ رو است. سوره خطاب به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم است. خداى متعال آن را با دستور به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به خواندن ويژگى پروردگار بر مردم آغاز مىكند، سپس او را از مقاومت برخى از مردم آگاه مىكند و با بيان نمونهاى روشن از مخالفتهايى كه با او در گذشته صورت گرفته بود، وى را براى درگيرىهاى آينده آماده مىسازد. البته آن حضرت را از تنبيه جريان طاغى مطمئن مىسازد و سپس نسبت به تمكين به خواستههاى آنان هشدار مىدهد و راه تقرب به پروردگار را به او نشان مىدهد.
#تفسیر
#علق
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🍃پرستش در مكه
در اين ميان اهل مكه كه سابقهى شهرشان به حضور هاجر عليها السلام و اسماعيل عليه السلام در آن سرزمين خشك و بىآب و علف برمىگشت و نسل آنان همان نسل اسماعيل عليه السلام بود، از نظر اعتقادى سرگذشت جالب توجهى داشتند.
عدنانيان كه ساكنان حجاز و نجد و تهامه و از نوادگان اسماعيل عليه السلام بودند، پايبند شريعت ابراهيم عليه السلام بودند. اين گروه بهتدريج، آيين توحيد را وانهادند و به بتپرستى روى آوردند. گفتهشده شخصى به نام عَمرو بن لحىّ، رييس قبيله خزاعه و متولى كعبه، تحت تأثير عمالقهى شام كه بتپرست بودند، قرار گرفت و از آنان تقاضاى بتى كرد و بت «هبل» را به مكه آورد و در مكه نصب كرد و مردم را به پرستش آن دعوت كرد.وى همچنين دو بت «اساف» و «نائله» را در كنار كعبه قرار داد. از پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نقل شده است كه عمرو بن لحىّ، عامل انحراف دين اسماعيل عليه السلام و پايهگذار بتپرستى است. بتپرستى اهل مكه چنان گسترده شد كه در هنگام فتح مكه، بتهاى موجود در اين شهر بالغ بر ٣٦٠ بت بود.
بتپرستان مكه خدا را باور داشتند، او را آفريدگار آسمان و زمين و جهان مىدانستند؛ اما همانگونه كه اشاره شد، توحيد آنان تحريف شد. به باور اهل مكه خدا فرزند و همسر داشت و فرشتگان دختران خدا بودند. آنان ميان خداوند و جنها نيز نسبت قائل بودند. بنا بر يك تفسير، مقصود از خويشى و نسبت خدا با جن - در آيهى ١٥٨ و ١٥٩ سورهى صافات - پندار آنان دربارهى ازدواج خدا با جنها بود. به باور آنان فرشتگان ثمرهى اين ازدواج بودند.بت پرستان مكه ميان بتها و خدا رابطهاى برقرار كردند. آنان بتها را خداوندان كوچك و واسطهى ميان خود و «الله» معرفى مىكردند و پرستش آنها را موجب نزديكى به درگاه خدا و رضايت او مىدانستند. بتها در نگاه بتپرستان آفريدگار نبودند، اما امورى از عالم به آنها واگذار شده بود و آنها را اختياردار تدبير امور هستى به شمار مىآوردند. پرستش بتها با هدف جلب توجه اين موجودات مُدبِّر در كنار عبادت خداى عزوجل توجيه مىشد و اين امر عرب مكه را به شرك در عبادت كشاند.
سورهى علق سرآغاز دعوت و مبارزهاى بود كه در تمام مدت حضور پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم در مكه تعقيب شد و چهرهى غالب سورههاى مكى را تشكيل مىداد. خداى متعال در سورهىعلق، تحول را از خواندن مردم به توحيد ربوبى و نادرست دانستن جمع ميان توحيد آفريدگارى و شرك در تدبير هستى آغاز نمود. اهميت آغاز تحول از بيان انحصار تدبير عالم به خداى متعال روشن است
همهى پيامهاى دغدغهآور و بشارتها، همهى هدايتها و راهبرىها تنها به پذيرش توحيد در امر ربوبيت وابسته است. اگر انسان گمان كند كه در تدبير عالم، عوامل ديگرى نيز به طور مستقيم نقش دارند و خواست آن عوامل نيز در سعادت بشر دخالت دارد، دليلى بر پذيرش سخنان مدعى رسالت از سوى پروردگار واحد وجود ندارد؛ بنابراين اولين گام در حركت به سوى تحول، كنارزدن صاحب اختياران ديگر و انحصار آن به خداى آفريدگار و مدبر تمام هستى است و تا نياز به اين خالق و مدبر احساس نشود، تغيير و تحول همهجانبه در انسان آغاز نمىشود.
🍃نزول وحى بر حضرت محمد صلى الله عليه و آله و سلم امرى بىسابقه نبود.
آنچه در آغاز نزول سورهى علق اتفاق افتاد، رسالت و بعثت آن حضرت بود؛ اما آن حضرت پيش از آن نبى بود، بر وى وحى مىشد، اما مأمور به ابلاغش نبود. بلكه او از همان كودكى با پديدهى وحى ارتباط داشت. اين حقيقت را اميرمؤمنان على عليه السلام چنين نقل مىكند: « وَ لَقَدْ قَرَنَ اللهُ سُبْحانَهُ بِهِ صلى الله عليه و آله و سلم مِنْ لَدُن انْ كانَ فَطيماً اعْظَمَ مَلَكٍ مِنْ مَلائِكَتِهِ يَسْلُكُ بِهِ طَريقَ المَكارِمِ وَ مَحَاسِنِ اخْلاقِ العَالَمِ لَيْلَهُ وَ نَهَارَهُ. از آنگاه كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم از شير گرفته شد، خداوند از سوى خود بزرگترين فرشته از فرشتگان خود را همدم او ساخت تا شب و روز او را در اخلاق كريمانه و نيكوى عالم به پيش برد.»
#تفسیر
#علق
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774